Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
andrisbandi #22 üzenetére
Magyar szöveg. Markos Nádas téma. De külföldön, német területen, francia IP-n keresztül.
-
-
fatal`
titán
Tisztában vagyok ezekkel. De az idézőjel nélküli megoldás szavanként keres, de attól még az összes szóra kéne keressen és nem önkényesen ignorálni belőle.
Ha más kereső megoldja speciális keresés nélkül is, hogy releváns találatokat adjon, és nem rbújtatott reklámot, akkor azt használom.
-
niof
veterán
Amúgy, nem bántásból, tényleg, keresni is tudni kell. Ugye van az "idézőjelbe tett kifejezés", amire pontosan kell rákeressen. Aztán egy-egy mínusz jelet rakva egy -kifejezés elé, azt kihagyja a keresésből. És a pontosabb találatokhoz meg ott a speciális keresés, ami régen egyszerűen elérhető volt, manapság meg el van rejtve, de ott van azért.
Ezekkel elég jól lehet keresni a mai napig. A számomra idegesítő dolog, ez a kereskedői hozzáállás, ami az üzletek listáját tolja előre, nem pedig a releváns találatokat. Ha termékekről van szó.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Nyilván ez egy vélemény, ahogy általában egy komment. Ahogy elnézem a többit nem csak én állítom, nem véletlen állnak át az emberek másra.
Egyszerűen rengetegszer irreleváns találatokat ad. A másik, ami rohadt idegesítő, hogy keresek valamire erre random kihagy belőle szavakat (mondjuk ezt legalább odabiggyeszti a találat alá, persze nem mindig) és tök más találatokat ad.
-
andrisbandi
őstag
+1
duckduckgo-ra tértem át pár éve emiatt, annyira bosszantott a guglis bújtatott reklám.
Gondom átlag Jóskát azért nem zavarja a reklámba csomagolt infó, mert rendesen le van profilozva. Közösségi oldalakat használ, levelezik rendszeresen, appok a telón, stb. Így releváns, számára érdekes eltérítésekkel találkozik. Nemhogy zavarná, kimondottan örül neki.
-
niof
veterán
válasz
csakany2001 #2 üzenetére
Azért lenne olyan dolog, amiért a Kuglinak az orrára lehetne koppintani. Mondjuk 10 éve, ha kerestem valami terméket, mindegy, hogy fizikait vagy szoftvert, az első találatok közt ott szerepelt a gyártó weboldala. Most meg konkrétan ott tartunk, hogy sok esetben a gyártói weboldalt az első 2-3 találati oldalon egyszerűen nem találod meg, csak azokat hozza, hogy az adott terméket hol tudod megvenni. És ez probléma, ha mondjuk csak valami infó kell róla, vagy esetleg valami support kell hozzá. Ezt viszont nyugodtan lehetne szabályozni, hogy térjünk vissza az eredeti működéshez. Ha beírom, hogy Skoda Fabia (csak példa, szinte bármilyen terméket lehetne írni helyette...), akkor ne használtautós oldalakat dobjon fel, hanem legalább az első oldalon legyen ott a Skoda honlapja.
-
kilua
senior tag
válasz
csakany2001 #2 üzenetére
Ha képes is lenne egy kereső közel azonos hatékonysággal dolgozni mint a Google, akkor is ki akarná a második legjobb keresőt használni ha egyszerűen ott a legjobb?
-
Sinesol
veterán
Szóval ha mindenki azt hasznalja, mert jobb, akkor egy idő utan elkezdik ba.szopatni érte. Csodálatos...de ennyi erővel akkor már büntethetnék a versenytársakat azért is, mert ők meg sz.rok.
-
cog777
senior tag
Hat, azt mondanam jobb VOLT, de mar elmult. Uj cegemnel bing-van beallitva keresonek es a rengeteget hasznalom a Copilot-ot szakmai kerdesekben.
Bizony nincs kedvem a G keresojet elovenni es 10 eves (elavult) talalatokat vegigbongeszgetni. Egybol a valaszt akarom a magyarazattal egyutt + referencia hogy ellenorizzem. -
dabadab
titán
Azt se kérdőjelezem meg, hogy a google esetleg szalonképtelen módszerekkel nyomta le őket.
Egyáltalán nem, a Google simán SOKKAL jobb volt. Nagyon sokkal. És persze pénzük (meg semmilyük) se volt, amivel szalonképtelen módon nyomhattak volna le mondjuk egy olyan óriást, mint a DEC (forrás: "Én ott voltam Gandalf! Ott voltam 3000 évvel ezelőtt"
)
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
Plusz hotbot, amelyikkel remekül lehetett lokalizáció szerint keresni. Magyaroknak altavizsla. Meg gondolom minden más nációnak is voltak lokál megoldásai.
#2 csakany2001: Nekem nemrég többször volt, hogy Bing jobb találatokat adott, mint a Google. SMD vackok tömege érdekelt, és sok estben Google semmi relevánsat nem tudott adni. A fordítója is egyre szarabb. -
Pista0001
addikt
válasz
csakany2001 #2 üzenetére
Annó volt verseny, ott volt az altavista, a yahoo. Azt se kérdőjelezem meg, hogy a google esetleg szalonképtelen módszerekkel nyomta le őket. Az újabbak ellen szerintem már szinte semmit nem kell tenniük, annyira beivódtak a köztudatba.
A kialakult helyzeten azonban ha a hatóság változtatni akar, nem a google piszkálásával kellene elérni a célt, ez tisztességtelen. A google-nek kéne reklámoznia ingyen a többit? Vagy átirányítani a kereséseket a többi keresőmotorra véletlenszerűen? Elküldeni random ügyfeleket a konkurenciához?
A versenygazdaság baromira nem így működik. Ha egy faluban van egy jó pék meg egy kevésbé jó, ha utóbbi tönkremegy és bezár, azt is vizsgálja majd a versenyhatóság? A fele falu köteles lesz a kevésbé jóhoz menni? Sőt, a jelen helyzetre lassan az áll jobban, hogy ha egy faluban egy pékség van, az csak úgy működhet tovább, ha visz még egy péket, aki szintén nyit pékséget...
-
dabadab
titán
A cím faszság, semmi köze ahhoz, amiről szó van.
A brit versenyhatóság éppen azt dönti el, hogy a Google keresője "stratégia piaci helyzetben" van-e (nyilván abban van) és mint ilyen, szorosabb versenypiaci felügyeletet kap - de arról egyáltalán nincs szó, hogy bármit is a Google szemére akarnának hányni. -
andrisbandi
őstag
2023-ban az USA-ban is beperelték.
Az igazságügyi minisztérium bepereli a Google-t a digitális reklámtechnológiák monopolizálása miatt
link
- Részletesen leírja a vádakat.Még azévben megvolt a tárgyalás, a Gugli vesztett.
link
- Úgy értettem szankcióként feldarabolják. Sok éves folyamat lesz.
- Eddig polgári perben vesztett több összefogó államügyész ellen.
Mivel elítélték illegális monopólium miatt, hivatalból jön a szövetségi per. -
csakany2001
senior tag
Ezekkel a szankciókkal semmi gond nincs, csak várjuk az alternatív megoldásokat, amik közel azonos hatékonyságra képesek. Ez nem csak a Google-re igaz, hanem az összes techóriás megoldására...
Mert edddig igazából csak büntetéseket és korlátozásokat láttam bevezetni, de kimondott megoldást nem. Mintha pénzt akarnának ezen is behozni.Amúgy nincs a Google-nek ellenfele, átlag felhasználóként kipróbáltam sokat és a Bing és társai még az AI-al "megokosított" keresésével sem hozta a várt eredményeket.
Sejtésem szerint a briteknél is ez az oka, és ezért alakult ki monópolium.(de ez igaz tetszőleges alkalmazásra/weblapra is)
Ezekkel mind elkéstek, egészséges folyamat az lett volna, ha a monópolium kialakulása előtt versenytársakat állítottak volna ki, ami nyilván nem történt meg. -
Pista0001
addikt
Jééézus, ez komoly? Adjanak a többinek műsoridőt a BBC-n, meg a háztartások random 75%-ában tiltsák le a google-t...
Új hozzászólás Aktív témák
it A brit versenyhatóság vizsgálódik a Google kereső kapcsán.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- További aktív témák...