Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
DroiDMester #38299 üzenetére
Akkor a félnótás Busterftw-nak mi volt ez a kirohanása? Most abba bele se megyek, hogy a további párbeszédbe már nem volt partner.
-
-
zebra_hun
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz
laychi #38292 üzenetére
Ez igen
A 12Gb-os adja szépen. Szépen illeszkedik a mezei és a Ti közé.Közben átjöttem a kis kedvencemre, ebben az X8-as mezei 3080 van.
Arányaiban az ilyen magas fps-eknél jobban kijön a kis hátrányom. Aggodalomra semmi ok, azért megy egész jól a többihez képest.
Ezen nincs W11, csak 10, 3DMark-oknak bejön a W11. Másik gépemen jöttem rá, 107e vs. 117e, a 10 vs 11.Gigabyte Gaming OC RTX3080:
[3DMark link]
[Kép link]
Gondolom mindenkinek befagy, azért nem látunk többet -
podtibi
senior tag
válasz
tupacamaru #38288 üzenetére
Azt nem tudom. Azt tudom hogy a samsung memória valamiért jobb.
-
zebra_hun
veterán
válasz
podtibi #38287 üzenetére
Segít a víz, de a mostani 26°C... az egy borzalom.
Itt már pár újítást használtam ki.
Cpu-ra bíztam pár dolgot, így az kevesebbet kap, de a gpu pontokat erősíti.[Normál TS cpu -t nem használva kép link] 23e cpu pont (55 44 49@2066)
[TS cpu-t is kihasználva kép link] 21e cpu pont. Szintén 55 44 49@2066)
Átcsoportosítva a grafikus pontokra. Meg sok sok apró optimalizálás. 2070 vs 2100 nem oszt szoroz. Némi oc-kal jobb lenne a cpu eredmény, de az nem érdekel mostanában.
Szóval nem csak a vízhűtés érdeme, hanem sok apró dolog összessége. Persze jó ha hűvös. -
Joshi
titán
Ezt olvastátok? Újra lehet egyedi BIOS-okat használni a GeForce-okon
Ez most mit jelent? Pl a 3090 power limitjét így ki lehetne tolni 400W-ról mondjuk 450W-ra?
-
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #38276 üzenetére
Kíváncsiságból futtattam egy Time Spy-t is, de cpu és ram tuning nélkül, az most nem érdekelt. (Napi 55P 44E 49R)
Természetesen UV, de nincs "kireszelve", csak egy gyors run. Ha már a ritka jó 3080-at buktam a garanciás akció miatt (átlagos "hulladékot" kaptam helyette), legalább a Ti megy kicsit jobban.
-
zebra_hun
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
Én akkor szedtem le, mikor random pillanatokban egy percig pár másodpercre be-behalasztotta a gépet. Még az egér is megállt. Nem tudom már, hogy hogy jöttem rá, hogy a Geforce Experience csinálja.
-
podtibi
senior tag
válasz
laychi #38271 üzenetére
Köszönöm a fáradozásod. Már zebra hun ajánlatát alkalmaztam nem csökkentett módban. Ellenőriztem hogy történik e bármi ha a control panelt törlöm és mivel semmit sem vesztek vele, azt letöröltem beállítások után. Egy rövid ideje már win11-et használok. Most majd lehet még alkalmazom a kézi funkcióra állítást a services.msc-nél. Tovább nem variálok vele.
-
laychi
veterán
válasz
podtibi #38269 üzenetére
Tapasztalatom szerint a windows friss installálásakor is csak akkor telepít nvidia drivert, ha nem érzékel telepített drivert. Akkor sem az aktuális legújabbat, hanem egy régebbi stabil verziót.
De ha letöltesz egy számodra szimpatikus verziót, vagy mondjuk már le van töltve egy másik meghajtóra és telepíted, akkor ilyen nem fordulhat elő.
Ha biztosra akarsz menni, akkor win telepítés után letiltod a hálózati adaptert, akkor nem tud frissítést keresni rögtön...#38270podtibi Ne telepítsd az experience-t! Akkor nem fog frissebb drivert keresni.
Én még ilyet sosem tapasztaltam, hogy lefrissítette magának a windows a drivert. Vagy, hogy a control panel...
Most sem a legújabb driver van fent, vagy nem újabb driver, mint amit én telepítettem.
Az van, amit én felraktam.
Ha most feltennék egy még régebbit, az maradna, ameddig nem változtatnék.
DDU-val csökkentett módban töröld le a drivered, ami fenn van és innen
töltsd le az általad kívánt drivert.
A windows driver versionnál Standard legyen kiválasztva, ne DCH.
Language : OtherHa olyat keresel, ami nem szerepel a listában, akkor google keresés pontos verziószámmal, a többi az előzőek szerint.
-
zebra_hun
veterán
válasz
podtibi #38263 üzenetére
Ha nem teszel fel drivert, frissítésekkel fel fogja rakni.
Ez ajánlott:
[link] NVCleanstall
Tudod csak a drivert minden szemét nélkül telepíteni.
Ha zavar a Control Panel, services.msc -> ott az nvidia valamelyik kilövi. Kézi indításra téve nem is indul a rendszerrel, de értelmét nem látom. Mondjuk nem is kell
A legjobb megoldás a vírusmentes "csak driver" az nvclean telepítővel. -
podtibi
senior tag
-
Joshi
titán
válasz
podtibi #38261 üzenetére
Az nem a control panel lesz, hanem fel van telepítve a GeForce® Experience™. Na ezt ne telepítsd amikor drivert frissítesz. Vagyis ha most fel van telepítve, akkor töröld a programot. Driver telepítésénél válaszd a kézi telepítést, és vedd ki a pipát a GeForce Experience mellől. Ahogy nézem most már ennél egyszerűbb a dolog.
-
podtibi
senior tag
Sziasztok. Én olyasfajta segítséget kérnék, amit nem biztos hogy mindenki vág. Nekem az kellene hogy a gépemen ne legyen fent az nvidia control panel, ugyanis az automatikusan frissíti a drivert valahogy. Legalábbis az ami a microsoft áruházból szedhető le.
-
zebra_hun
veterán
válasz
DroiDMester #38259 üzenetére
Köszi
Azt hittem, hogy vmi neve nincs kínai. Barrow az sztem teljesen jó. Az ár meg szintén tökéletes.
Szép masina -
válasz
zebra_hun #38256 üzenetére
a vizes és 40xx topic-ba tettem be teszteket,(TS, és játék is) ott van tibcsi és csabi nekik is 4090.van ők is mértek ilyen teszteket megtalálod az övéket is, szóval tudsz hasonlítani hozzájuk! (bár tibinek ugye kilső nagy radi van csabinak meg több és nagyobb radik mint nekem, de így se vagyok lemaradva tőlük és nekik 3X annyi volt a blokkjuk!)
kép meg itt van
-
zebra_hun
veterán
válasz
DroiDMester #38255 üzenetére
Hiába kértem fotót, tesztet az "olcsó" kínai blokkról.
Pedig érdekelt volna.
Bírom az újdonságokat, nem ragaszkodom a drága hulladékokhoz.
Az sem érdekel ha Orosz, csak legyen jó. -
-
Laraxior
titán
Ha esetleg valaki vizezné a ref 3080/3090-es VGAját, 21EUR a blokk az aquatuningon hozzá. [link]
-
zebra_hun
veterán
A 3090 sztem egy nagyon jó kártya. Bár totál zöld, PL van.
UV alatt nekem is ~400W, ami nagyon sok.
Játék alatt nekem 200W, mindenre is elég. VRAM is van elegendő így 1440-en, nagyobbra nem váltok.
3080Ti és 3090 csak VRAM-ban különbözik.
Ott van pl a BfV, ami 7gb videó memóriát használ. Látványban messze felülmúlja az összes mai, bénán optimalizált szemetet.
1440-ben eddig semmiből nem futottam ki. Forza most fog megjelenni, de ez elég lesz.
50xx szériára nevezek csak be, annak ellenére, hogy bitang jó a 4090, tetszik.
Értelme nincs most, majd ha lesz egy 4k 144Hz monitorom.Lássuk a többiek eredményeit
Majd jövök én is a 3080 eredményeivel, de nem ma. Hulla vagyok... holnap meló... -
zebra_hun
veterán
Teszteltem kicsit jobban a Solar Bay -t.
UV alatt majdnem hozom a max -ot.Egy elmebeteg OC-kal csináltam 107e pontot. [3DMark Link]
Ez pedig UV alatt, semmi Power Limit vagy bármi:
Gay Tracing, valójában semmi értelme még. 30xx szérián nem sok.
Amúgy érdekes, hogy 400+ fps-t lehet csinálni ha jól megírják RT alatt.A rövid tesztet nem értem, nálam ua. Végre vmi újdonság
Ha már itt írok, egy igazi játékteljesítmény a 3080Ti-tól:
Battlefield 5, 1440 Ultra, természetesen a 0.1 és 1 % fps-ekkel.
Közel 2 éve nem volt a gépen, de vmi állati szép graf.
Jól optimalizált, 160fps a 0.1% is.
Persze ennek sok köze nincs a gpu-hoz, de nem rontja el.Video nem adja vissza sajnos azt a látványt, de a log ami lényeg, ott van OSD-n.
165Hz monitor, 162 fps limit. -
Joshi
titán
Lefuttattam a videóval együtt a tesztet és jobb eredményt kaptam.
3DMark oldala.
-
zebra_hun
veterán
Nem vacakoltam UV-tal, durr bele bumm:
[Kép link]
Egyből első lettem, ahogy szoktam -
zebra_hun
veterán
Egyet értek az előttem reagálókkal, 99% a túlmelegedés okozta hiba.
Én még egy fps limitet is adnék a monitor alá 2, 3 fps-sel.
Akár 100 + Wattot is lehet spórolni, az pedig tetemes már. -
NoroKings
csendes tag
Van egy KFA2 RTX3090-es kártyám, ami pár perc játékhasználat után egyszerűen kifagy.. Mi lehet a probléma?
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Kíváncsiság léppen kérdezném, hogy adott lenne egy Asus 3080 OC videokártya,kevés ráfizetéssel érdemes e lecserélni egy Msi 3090 suprim x-re? 2K és 4K játék a cél. Köszönöm! -
-
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #38191 üzenetére
Folytatom a 3080Ti méréseket, most a Cyberpunk2077 beépített benchmark-kal.
Két mérést csináltam (2x), egyik az Ultra Preset, másik a RT Ultra Preset 1440-ben.
Topikban nem leltem egyetlen eredményre sem keresővel, így legyen legalább egy, hátha valakinek jól jön később.
Ultra Preset 24/7 OC:
RT Ultra Preset 24/7 UV:
RT Ultra Preset 24/7 OC:
Összehasonlítás:
Elfér a topikban, legyen ilyen adat is, hogy mire képes egy 3080Ti 1440 felbontásban.UV: 1950MHz @0.900V
OC: 2115MHz @1.012VÍgy is elég sok a kép, egyik log-ot beteszem.
Picivel több, mint 7 Gb Vram, a rendszermemóriából 4 Gbram-ot foglal Ray Tracing mellett.
Nem ismerem a játékot, de ez állítólag vmi "sokat fogyasztó".
-
mormota79
tag
válasz
zebra_hun #38222 üzenetére
Kipróbáltam volna már rég másik gépben de le van vizezve. Most, hogy így működik biztos nem teszem vissza rá a léghűtőt, hogy kipróbáljam. Nem vagyok hardcore gamer, arra a heti 2-3 óra játékra tökéletesen megfelel. Legalább most már tudok mindig friss drivert telepíteni. Nem is értem miért nem kérdezősködtem eddig már rég megoldódott volna a problémám. Turtam a netet és ezer dolgot kipóbáltam, de most végre jó.
Tényleg hálás köszönet, hogy egyből beletrafáltál a hibába -
zebra_hun
veterán
válasz
mormota79 #38221 üzenetére
Ott azért van gond, így ez sem az igazi megoldás.
Garanciáztatásról nekem van borzalmas emlékem is, sokszor nem ér semmit. Ilyenkor van az, hogy működik? Működik...
Akkor nem hibás, bár ez így igazából nem működik.
Én esetemben x8 a 3080-am, 5 hét alatt kicserélték egy sokkal rosszabbra, ugyanúgy x8. Örökre a nyakamon marad, így hibásként árulhatnám, de amúgy semmi baja. 11. gen-től felfelé full sávszéllel, azaz 16GT/s megy. Régi 10-es procival 8GT/s volt, ott fél sávszéllel minden rekordot megdöntött.
Ezzel a hibával együtt kell éljek, gari sz@rt sem ér, mivel működik.
Régi gpu 2300MHz-en is képes volt futni, ez 2150MHz-en eldobja magát, megérteÉn még tesztelnék olyanokat, hogy fixálod a frekit, és tesztelném. Feszültséget is fixálnám, hogy ne szabályozzon.
Hátha jutsz vmire, bár ha Rebar nélkül megy, akkor használható.
90%-ban semmit nem ér a Rebar.
Kipróbálnám még másik gépben, nem e memória zavaros. Rebart ahol kapcsolod, két helyen aktíválod. Ott van vmi memóriás dolog, de sosem figyeltem, hogy az mi, mire jó. -
zebra_hun
veterán
válasz
mormota79 #38219 üzenetére
Bitte schön.
Sajnos ez nem igazi megoldás, de így mehet az új driver.
Egy bizonyos játék, vagy szinte mind?
Nvidia Inspectorral le tudod választani az új profilokat, de eléggé bonyolult a használata. Sok sok idő. Legjobb esetben is 10-20 fps boost érhető el, szóval a Rebar nélkül sokat nem veszítesz.
Azért kérdeztem, mert van olyan játék/bench, ami kifagy a Rebartól. Főleg a régi DX9-eseknél van ilyen.
Forza nagyot profitál, de van ami semmit.
Mai új címeknél nem volna szabad fagyni.
Bízzunk benne, hogy menni fog -
Istyu74
aktív tag
válasz
DroiDMester #38216 üzenetére
Igen, akkor ezek szerint Gpuz nem a gyári adatokat olvassa ki,
hanem amit be állítok mondjuk Afterburnerben.Ezt sem tudtam eddig.
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
mormota79 #38211 üzenetére
[HAGS on/off]
Nekem a HAGS ha rendesen oc-ra mentem, fagyásokat okozott.Rebar profilokat a 40xx szériával megspékelték, olyan profilok jöttek vele, amelyeket az nv inspectorral tudtunk előtte életre kelteni. Azóta minden driverrel már ilyen.
Pl a FH5 régen 100-108 fps volt mindenkinek, azzal pedig 120-128 fps lett. (3080)
Csak egy elmélet, próbát megér. Neked a régi driverben ezek még nincsenek. -
mormota79
tag
válasz
DroiDMester #38210 üzenetére
Azért mert küzdök. Ha elolvastad amit írtam, akkor ott a válasz. Egyébként tegnap csak felraktam egy régit ami biztos hogy működött.
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
mormota79 #38207 üzenetére
Én az új driverrel kipróbálnám HAGS off, Rebar off verziókat.
Aztán BIOS-ban még egy X8-ban indított beállítással.
Eszközkezelőben rendben van?
Kivenném a kártyát, érintkezősort tisztítanék esetleg, bár ennek sok köze nincs a driver problémához.
16 vagy 8 GT/s? Pcie 4.0 X8-ban is lehet 16GT/s, tehát full sávszéllel. -
mormota79
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következő problémával kapcsolatban:
Adott egy 3080 videókártya ami tökéletesen működött egy kb. decemberi nvidia driver frissítésig majd akármilyen játék elinítása után maximum 2 percen kifagy a kép és csak resettel lehet újrainditani. Minden kipróbáltam windowst is frisset kapott de semmi nem segített. Majd visszaraktam egy jóval régebbi drivert és azóta tökéltetes. Most eltelt több mint fél év gondoltam drivert frissítek a legutolsóra hátha, de nem a probléma ugyanúgy fennáll. Nem maradhatok örökre a régi driveren, mert már valami kéri a friss drivert.
Ötlet? Mit tudnék még csinálni? -
zebra_hun
veterán
Idő közben elkészült a vízhűtés az EVGA 3080Ti-re, 1965MHz@0.900V nekem tökéletes.
Itt ~250-270 watton ~34-35C a kártya.
HWINFO nincs, annál sokkal több, jobb, lényegesebb infó van a videó végén.
A 20 perc autózást érdemes áttekerni, csak a teszt miatt toltam ilyen hosszan.
Nem, nem fogja vissza a videokártyát az UV, aki ilyet állít az nem ért hozzá.
~26C a víz, kuka meleg, kánikulában ilyen.
A sima 3080 az játék alatt ~30-32C, az nem ekkora kazán. Keresztül kasul Mexikón rengeteg betöltés, sehol nem esik 130 FPS alá.
Ez mérés, sajnos senki nem mér FPS-t, ami a lényeg.
Optimalizálatlan, Default BIOS-szal nekem is ~ 50, max 60 FPS van, de megoldható a 130+ is.[l20 perc Forza Horizon 5 @1440]
Utókornak hagyom, nekem ez jött ki 24/7-re. Sajnos a 3080/3090 nem elég egy FH5 szintre 1440-ben, de panaszra nincs ok.
FH4 és 3-ban megvan a fix 144 FPS. [FH4 5 mag/5 szál] [FH4 24 mag/24 szál]
Ez még a sima 3080, nem a Ti.Keresőnek: 3080 Ti FH 0.1% FPS
-
válasz
tupacamaru #38201 üzenetére
Megnéztem amúgy ezt a görbét mégegyszer (most volt egy kis időm), a képen van csak ilyen ugrás, a AB-ben nincs. Akkor miért volt, nem tudom, ne kérdezd
-
ScomComputer
veterán
Nem lesz már stuttering....
NVIDIA Says RTX IO Can Indirectly Improve Stuttering Issues! -
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #38201 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Linux kezdőknek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- bambano: Bambanő háza tája
- Tea
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest