- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sondi1986 #9798 üzenetére
Nem az volt a fő baj, Ausztriában a legnagyobb hirdetési portálon alig van 290X eladó.itt szinte senkinek nincs AMD-s cucca.Se cpu, se gpu vonalon, ritka mint a fehér holló,néznek csak mint a moziban , ha valakinek ilyen rendszere van.
(#9800) ingalls Hátha kijön egyszer 4 cseresznye és Tiéd lesz a fődíj
-
válasz
Sondi1986 #9020 üzenetére
"GTX 970-es meg 1600Mhz-en..." - Aztak@&Ä#!
Én 1520 magasságánál nem mertem tovább tekerni a G1-et, főleg hogy +feszt nem szivesen adnék neki tartósan. Alapfeszen csinálja ezt az ámokfutást a karid, vagy alápörkölsz néhány volttal? Vajon mennyi az a +fesz érték, amit még biztonsággal rá lehet nyomni? Én megérzés alapján legszívesebben a ramokat tolnám amennyire csak lehet.#9030: Nagyon jó dolog ez a Black Friday
, ezt hívják akciónak, nem azt, amikor a 99'999Ft-os terméket először drágítják 109'999-re majd óriási hírverés mellett leárazzák 102'999-re...
-
intuicio
aktív tag
válasz
Sondi1986 #8020 üzenetére
t72killer:
ASUS-hoz ezt a programot kaptamNem tudom mit szólna egy másikhoz
Sondi1986
és mindezt hol kell megnéznem?
Amúgy szépen feltoltad a proci órajelét isEbben is tudsz segíteni privibe? Bár nekem
i5 4690K-van,Bocs mindenkitől, vidikari tuningot soha nem csináltam
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #7547 üzenetére
Igen, pont erre akartam célozni.
A 280X Toxic tényleg tücsök hangú volt, mélyebb tónusú, nem túl idegesítő frekvenciájú, és nem túl idegesítően váltakozó, nem is túl hangos, simán megszoktad, és nem zavart, szerintem zárt házból már nem nagyon jött volna ki. (Nyitott házban volt a fejemtől kb. 30cm-re.
)
Ehhez képest a notim töltője gyorsan váltogatja a hangját, annak a ciripelése már-már egy gyorsan váltakozó frekvenciájú, magas tónusú sípolás, na az horror, ha kiszúrod.Szerencsére 40-50cm-ről már nem hallani.
No, meg amikor már olyan hangos, hogy 3 méterre a géptől hallani, ahogy néhányaknál a topikból is előfordult, na az azért nagyon durva... -
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #7543 üzenetére
Ezen nem segít a vidék. Falun nőttem fel, közel az erdőhöz, rengeteg tücsök volt nyaranta, de azoknak egész más hangjuk van. Azt simán el tudom viselni, nem zavar. De amikor egy VGA vinnyog jobban kelleténél, annak klasszisokkal idegesítőbb hangja tud lenni. Természetesen itt sok faktorral kell számolni, nem minden kártyán egyformán zavaró, ha hangosabb. Pl. a 280X Toxic-ok is némileg cincogósabb típusok voltak, mint a simák, de nem volt számomra zavaró a hangja, a Lenovo T410-em töltője nagyságrendekkel halkabb, de ha véletlen meghallom a cicergését, attól a falnak megyek, szóval mindig jó messzire teszem magamtól, úgy jó.
-
válasz
Sondi1986 #7531 üzenetére
Nevetni fogsz
Hiába a sok csilivili, bikaerős tápáramkör, stb, cincog. A tücsöktopicban rámutatott egy kolléga, hogy az extrém agresszív energiatakarékosság, ami 2nagyságrend között rángatja az áramot a tekercseken, az okozza a nyavíkolást. Emellett persze számít a táp (ha lesz időm, kipróbálom másik táppal a cuccost) - lévén ez áll az egyenlet másik oldalán. Ráadásul elképzelhető, hogy egy szuper táppal inkább cincognak a tücskök, lévén az gyorsabban tudja adni a hirtelen szükséges Amperugrást, mint egy ratyi, gépleégetős darab.
Én maradok a gigánál, az én lelkivilágomat jobban megnyugtatja a szuper hűtés és a combos tápáramkör, mégha élményindex és 140fps felett némilieg morog a kari.
Ja, kérdés: hol vannak a g1 hátulján a vram chipek? mert méregettem infrahőmérővel mindenfélét, és amit a backplate nyílásain keresztül látni lehetett, semmi sem volt furmark alatt melegebb 65 foknál.
-
Attix82
addikt
válasz
Sondi1986 #7530 üzenetére
Figyelj nem az a lényeg mennyibe kerül. 110ks VGA olcsó alkatrészekből.
Van mondjuk 3 márka.
Asus 110 k cicereg
MSI 111k cicereg
Noname 120k nem cicereg.Melyiket vennéd? Az Asus és az MSI is megfelel az előírt decibelnek, így nem hibás.
Sose azt kell nézni mennyibe kerül, mert nem tudjuk, hogy a 110ks VGAnak mennyi a hasznuk. Lehet csak 3 e ft olcsósítva is.
-
válasz
Sondi1986 #7520 üzenetére
Énis tippelek, hogy alaposan meg fogják nyírni a 960-at, SzVSz az 1280/192 variáns valószínűbb. Főleg, hogy a nagyobb vágással a legselejtebb GM204-eseket is jó eséllyel ki tudják söpörni a gyárból.
Piacpolitikailag: a 770 és a 760 között ~25% különbséget hagytak, sztem ez nem lesz kisebb a 970/960 viszonylatában sem, sőt, inkább a 770 szintjére belőtt karira számítok (=970 mínusz 35%, azaz még az 1280 shader is optimista előrejelzés).
-
bandi0000
nagyúr
-
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Sondi1986 #6051 üzenetére
El volt az terjedve a 290-nel is.
(#6046) players111: Azert tegyuk hozza, hogy elegge gany az a mod. A feszultseg szabalyozo kornek nem tesz jot, hogy 2x5cm vezeteken log a potmeter (meg ez az olcso potmeter sem). Minimum a kiforrasztott ellenallasok helyere szurokondit kene tenni es arra forrasztani a poti kivezeteseit.
-
-
helkis
veterán
válasz
Sondi1986 #2129 üzenetére
az MSI mást mond: "... Representatives of MSI said that they received no confirmatory information from Nvidia regarding upcoming GPUs, but that one is expecting a Geforce GTX 980 Ti or GTX 990 model in the coming months.”
máshol a közeljövőt emlegetik, meg talán még idént..
de szvsz inkább attól függ, hogy AMD mit lép és mikor a GM204-re..
ill. nagyobb esélyt látok a 990-re mostanában, mint a 980 Ti-re, ami ha a korábbi roadmappot nézzük akkor 670-680-690-780-Titan-780Ti re alapozva 970-980-990-1080-Titan2-1080Ti lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Politika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Windows 11
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung A56 tapasztalatok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest