- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Videószerkesztés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NFree
addikt
válasz
rup1u5 #41417 üzenetére
Szuper gondoltam
(#41419) laychi
Gratt
kiváncsian várom mi lessz belőle. idén még nekem is össze kéne pakolni a 980-at a vizesblokkal de előtte még lessz mit csinálni bőven. Sajnos nem egy tuningos darab de feszere elindul , léggel meg nem akartam gyötörni soha . 1520 mhz ig viszont jó piszka nélkül . lassan 1 éve nem használtam szegényt.
-
laychi
veterán
válasz
rup1u5 #41370 üzenetére
Ha kell bios editor,akkor szívesen átküldöm az nvidia bios updater-rel karöltve.
Power limitek hol vannak a kfa-nál?szerk.: közben megnéztem 200 és 250W a plafon exoc és infinity black edition-nél
Voltage table-t kellene szerkeszteni a bios editorral. 1212,5mV-ról feltolni picit,meg lehet nem ártana a Power table-t is szerkeszteni.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #41368 üzenetére
Az minden olyan dolog ami limitálja a teljesítményt.
vRel = Reliability. Indicating performance is limited by voltage reliability.
VOp = Operating. Indicating performance is limited by max operating voltage(Hardware Limit).
Pwr = Power. Indicating performance is limited by total power limit.
Thrm = Thermal. Indicating performance is limited by temperature limit.
Util = Utilization. Indicating performance is limited by GPU utilization. -
pengwin
addikt
válasz
rup1u5 #41162 üzenetére
Húzni nem kell, csak lehet... igazából élveztem a kisérletezgetést.
Meg ha már vettem egy kompaktvizes kártyát, akkor gondoltam kihasználom. Ennek aztán édesmindegy, hogy 22 vagy 26°C a GPU delta T-je. A pumpa se lett hangosabb az OC-től. Azt hiszem kijelenthető, hogy megérte a 220€-t a kártya, hiába előző generációs (most vettem júliusban, ez akkor kb. 67.000 HUF volt).De egyébként a Cities:Skylines megeszi reggelire a GTX 970-et egy kicsit nagyobb városnál, és Total War: Warhammer-ben is sokat számít a tuning. Más játékaimnál inkább a CPU tuning hozott érezhető többletet.
Úgy tapasztalom minimum FPS-ben hozott igazán sokat a VGA OC, sokkal simábban futnak a játékok. Warhammer benchmarkjában pl:
gyári: 38 min./ 51 átlag/ 60 max FPS
tuningolva: 45 min./ 59 átlag/ 70 max FPS
Ez azért már nem mindegy, főleg, hogy a tuning mellett nem ugrik le játék közben a képfrissítés 10 vagy kevesebb FPS-re (gyári órajelen hajlamos volt több játék közben is megtenni). Gyanítom a memória-sávszélesség hiányzott neki "kicsit". -
pengwin
addikt
válasz
rup1u5 #41160 üzenetére
Én linuxot használok, itt kicsit máshogy megy a dolog.
Se Rivatuner, se MSI Afterburner, se EVGA Precision csak, hogy említsek párat a linuxra nem elérhető népszerű gémör alkalmazások közül.A TDP kitoláshoz én az nvidia-smi nevű parancssoros eszközt használtam, ez elérhető Windows-on is. Egyébként én akkor se szerettem az Afterburner-szerű szoftveres megoldásokat, amíg Windows-t használtam. Egyszerűen megbízhatóbbnak tartom a nem userspace-ben futó dolgokat erre a célra.
Mellesleg közben sikerült megoldanom systemd nélkül, csak két .sh file kellett hozzá.
Csak azért írom ezeket le, hátha erre téved egy hasonlóan elvetemült pingvines felhasználó.Az nvidia-smi hasznos lehet Windows-on is, pl. valós fogyasztási adatokat lehet vele lekérdezni és logolni (a GPU-Z-hez hasonló .csv logfájlokat csinál, csak te választhatod ki a lejegyzendő értékeket).
Bónuszként a CPU-m is nagyon szépen muzsikál, kb. a léghűtéssel elérhető maximális órajelet hozza.
-
-
oroviczg
csendes tag
-
just9n
csendes tag
válasz
rup1u5 #40649 üzenetére
nem raktam ujra a windowst es a csgo nevu jatekrol van szo
ha az en kartyam irom be meg procim es utana h csgo fps latom hogy a gyereknek meri es 250 atlagos megvan 200 ala sose megy le..(mondjuk dvi kabellel raktam ossze) am i7-3770 em van 600wos tap 8giga ram
ujrakene raknom a windowst? -
NFree
addikt
válasz
rup1u5 #40158 üzenetére
Akkor ha minden ott van rakd csak rá , azért jobban szereti az a gpu a 40-50 fokot
Bagoly mondja......
a 980 at full blokkal vettem azóta sincs összerakva csak léggel idétlenkedtem vele egy keveset. Ráadásul most szétbontottam az egész gépet mert ugy volt eladom , de ha nem lessz rá jelentkező elkezdem újraépíteni az egészet na majd akkor.
Lehet egyébként tévedek s menni is fog jobban a vga . Ha netán szerelsz aakor írd meg mire jutottál , hátha akkor én is neki állok. -
törölt tag
válasz
rup1u5 #39121 üzenetére
régebben javított a helyzeten a külön kártya, most lövésem sincs működik-e a dolog. amúgy batman ak-nál vettem észre komolyabb lassulást az extra effektek bekapcsolásakor, és arra gondoltam, hogy azon javíthatna a külön kártya. de nagyon régen foglalkoztam ezzel, és én sem javasolnék egy ilyen erős kártyát erre a célra.
-
törölt tag
válasz
rup1u5 #38130 üzenetére
Az jo kerdes lehet, de tudom hogy aki 1000Hz-en hasznalja az egeret, az egy kisebbfajta tehert jelent 1-2 gyengebb alaplapra, es tud ilyen jelenseget okozni.
De szerintem ha utananezel interneten biztos nem te vagy az egyetlen akinel ilyen hiba van, hatha talalsz ra valami fix megoldas -
laychi
veterán
válasz
rup1u5 #38110 üzenetére
Itt az újabb eredmény
[1528/7800]
-
laychi
veterán
válasz
rup1u5 #38108 üzenetére
Azonos órajelek mellett több az fpsem,cpu rész meg olyan,amilyen
[1480/7600]
megnézem kicsit feljebb isNekem TeamGroup zeus 1600-asok vannak 2133-ra húzva,de a 2400-at is viszik
Jelenleg a gyári 2133-as szerint vannak beállítva az időzítések(11-11-11-31 meg mellé azért 1T) 1,5V mellett.
-
emmm
őstag
válasz
rup1u5 #38012 üzenetére
Nekem ez egy sokkal jobb hangvételű és korrekt válasz volt, és el is fogadom.
Igazság szerint, nekem meg onnan indult ki a dolog, hogy pont az egyik nap a héten kérdeztem rá talán az AMD találgatósban, hogy miért nincs CF támogatás a kártyán. Majd erre jött válaszként, hogy már a PCI-E-en keresztül történik egy ideje - nekem ez új volt. A zöldeknél viszont továbbra sem hallottam ilyenről (és azóta is csak tőled).
-
egyedülülő
őstag
válasz
rup1u5 #38017 üzenetére
Mivel lehetséges, hogy nem láttad a legelső hírdetését elmondom , elég bunko és lekezelő szöveget írt be mindamellé, hogy hiénáskodni akart. Ez néhány embernél kiverte a biztosítékot, ami érthető is. Utána módosította a szöveget, de a stílusa megmaradt a kommentszekcióban, szóval mindegy. Ha valaki méhkasba nyúl tudatosan, ne kelljen már sajnálnom, hogy megcsípik a méhek.
-
válasz
rup1u5 #38014 üzenetére
Annyit kozoltem tenykent, hogy a cikkben azt irjak, nincs a nyakon sli csatlakozo, ez teny is mint lathatod. Semmi mast nem irtam a 1060-rol.
Te spekulalsz egyedul kettonk kozul. Amit en linkeltem, azt a cikkiro irta le, nem en talaltam ki.
Fogalmam sincs milyen hirdetesrol beszelsz, kerlek ne terjessz rolam valotlan dolgokat.
Ha nem haragszol nekem eleg volt ebbol.
Ja az más! Akkor állítsunk mindenfélét ami eszünkbe jut oszt majd ráakasszuk ezt a cimkét ha már ilyen jól megfogalmaztad.
En nem allitottam semmit, a cikkbol linkeltem, mostmar vagy negyedszer irom. Ujbol kerlek, hogy ne allits valotlan dolgokat.
Nagyon mellelottel velem kapcsolatban, olvasd at az egeszet es remelem rajossz.
rup1u5 Semmi gond!
szerk Meg mindig nem ertem milyen hirdetesrol vakersz itt, nekem ahhoz sincs kozom.
-
-
ViSAS
senior tag
válasz
rup1u5 #37736 üzenetére
Az mekkora kegyelem döfés lenne NV részről AMD felé, ha ilyen csendben kiadnák a zöldek is a 1060-at az RX460/470/480-al egy napon.
Persze erre vajmi kevés esély van, lehet hogy a kép is tök fake, csak fantáziálok.Remélem is, hogy nem így lesz, mert jót tenne már az AMD-nek egy nagyobb siker, nagyon rosszul járnánk, ha ők kiesnének a piacról.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #26148 üzenetére
GeForce 353.45 Hotfix driver
Ez talán megoldja a problémát. Valaki próbálta már?
Nálam úgy vettem észre a chrome okozta a driver leállásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Amatőr csillagászat
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Update 05.05. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest