Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Régen jártam erre, tudom, h a topicban korábban nagyon téma volt az elállás kérdése. Na itt egy nagyon brutál adalék a témához
.
-
válasz
Nagylajos_1 #9630 üzenetére
Nem a kábel, hanem a TV-n lévő HDMI csati. Sajna betegék képesek 2014-ben 4kTV-t HDMI 1.4-es csatival kiadni...
-
Tegnap nekem Diablo3 alatt sikerült kifagyasztani a karit. 1530MHz környékén szaladgált, 170-190FPS-el nyomta a játékot aztán egyszer csak blackscreen. Mérges voltam, mert egy jobb rift közepén dobott ki
. Közben direkt monitoroztam az aktivitást Precisionnel és GPU-z-vel, amire emlékszem a feketeség előtt, hogy folyamatosan 100% volt a GPU-terhelés-> szóval annyira nem vagyok ebben a 40-50%-os bugban biztos. (Ja, és mivel G1, a hőfokok totál rendben).
Amire még felfigyeltem, hogy emígyen leterhelve hangosabb lett a gép - de egyelőre nem azonosítottam a forrást. A karim cicereg, szóval ez is lehet, de a Dio3 eléggé húzza a procit is, lehet, hogy a h105-öm ventijei pörögtek fel.
Majd próbálkozom még - kicsit jobban odafigyelve a monitorozásra, azt se tartom kizártnak, hogy a futó Precision zavar be.
-
válasz
Nagylajos_1 #9499 üzenetére
Ennyi szép hardver és nem elég erősek ahhoz, hogy egy képet elforgassanak
#9507: Ez mennyi boost is?
-
-
válasz
RaPiDsHaRe #9497 üzenetére
A kedvedért leállítottam a CPU és a házventiket, levettem a ház oldalát + felnyomtam a fordulatszámot: 70%-nál már azt mondom, hogy számottevő hangja van, máskülönben alig hallani.
-
válasz
Nagylajos_1 #9484 üzenetére
Hm, gondolkodtam a napokban, mi a jobb a giga 970 G1-nél? megvan, 2db giga 970 G1
. Jó erőt, jó egészséget a kariknak
.
#9494: Sokan gondolkodtunk rajta és végül meg is vettük
Ellene nemigazán szól semmi, max a hossza.
-
válasz
proci985 #9480 üzenetére
Sajnos ez általános FC-blokk téren, ezért nem fogok soha full-coverbe menni. Ha megnézed, ugyanennyibe - vagy még többe - fájnak a 290/x blokkok is, ráadásul ott kb muszáj is ilyet beszerezni, ha igazán halk+tuningos gépet szeretne az ember.
#9481: Ideális proci a kártyához, a vga-vásárlós topicban épp egy ilyen újonnani beszerzésére bíztattam egy kollégát. Procifronton játékokra jobb nemigazán van, csak kb ugyanilyenek
. Nvidiától felső/felsőközép kategóriában a 970 a befutó, esetleg jóáras 780 ti (bár ez kb ugyanannyiba fáj és sokkal többet zabál). Még feljebb ott a 980, de azért elég mélyen kell a tárcába nyúlni
. A karik szélére-hosszára figyelj oda, ha szűk a ház, nálad pár darab így ki van lőve (giga, Zotac AMP extreme, HoF). A strix-nél a ventire érdemes odafigyelni, szereti kicsit elengedni a VRM-hőfokot->szigorúbbra kell állítani a ventiprofilt. Máskülönben jó kari.
A tápod is bőven elég lesz
.
-
-
válasz
Dr. Student #9466 üzenetére
3hetes = vissza már nem veszik. Vsync ON.
-
Jogos, félreértettem
. Egy elméleti értékekkel sokra nem megyünk...
#9461: Gondolom erre gondoltál. Engem kellemesen meglepett a minimum fps-ek kérdése: itt tartottam tőle, hogy a szűkebb memsávszél miatt fokozottan bukik a 970 SLI, de egyáltalán nem vészes, általánosságban kicsit felülteljesíti a 290-t, az x-től meg kicsit elmarad. - Azért nem gondoltam volna, hogy a 290 és a 290x között akkora a különbség, hogy értelmesen közéjük lehessen tenni egy karit.Egykaris rendszerben a 970ek szépen hozzák a 290-esek Mantle alatti teljesítményét.
Visszakanyarodva a felbontás kérdéséhez: 1db karival a fenti tesztek alapján manapság 1db QHD, esetleg 2db fHD monitort lehet lekezelni. A 4k-nak szénnéhúzott SLI 980-al esnék csak neki újabb játékokban.
#9462: Köszi, +próbálom
-
-
válasz
Nagylajos_1 #9448 üzenetére
+G1
-
válasz
KAMELOT #9438 üzenetére
Ezzel mi a baj? 800EUR
Sztem hónapok kérdése, és nyakig állunk 1000EUR alatti 4k monitorokkalOkés, persze nem az a 40kHUF fHD TN-paneles megoldás, amire a monitortopicok hangadói vágynak, de ez már az elterjedés kezdete
.
#9436: Magam is megmértem infrahőmérővel, a backplate résein rá lehet látni két hátlapi VRAM chipre - nyúzás alatt se érték el a 70 fokot. Illetve a lézerrel a VRM egyik kondiját is bemértem (mindig érdekelt, mennyire hevülnek fel ezek a hűthetetlen+ráadásul hőérzékeny alkatrészek) - az se volt melegebb 65 foknál.
#9446: Off: Nem tudod véletlen, h a Metro-t vajon át lehet másolni egyik gépről a másikra? Nemrég szereztem meg a 2033-at, viszont otthon limites a netem. Cégnél lerántanám steamről laptopra és otthon átmásolnám az asztalira. Blizzard cuccokkal tök jól működött ez.
-
válasz
proci985 #9428 üzenetére
"vagy csak simán kivárnék, az a legolcsóbb" - ja
Főleg ha 4k játékról van szó. A legújabb játékok - pl Unity - még fHD-ben is feladják a leckét az egykaris rendszereknek, ergo a 4x több pixellel operáló 4k-hoz tökéletes skálázódás (ami nincs) mellett is quad-SLI/CF kéne. A való életben megkapható SLI/CF már kompromisszumos.
Jövőre már valszleg látunk olyan karit, ami egymagában megbírkózik a 4k-val.
#9428: A zotac 970-es eresztését kihagynám, elég zajosra sikeredtek és amúgy sem tuningbajnokok.
-
-
-
válasz
proci985 #9339 üzenetére
Az alapkérdésben (surround) nincs tapasztalatom, sajna kismagyarországon elég kevés szaladgál. Viszont ékes angol nyelven elég bőséges fórumokat töltöttek meg a témával
. - Én ezeken indulnék el. Nvidiánál a szoftveres rész rendben szokott lenni, nem hiszem, hogy gondod lenne pl egy Giga G1-re 3-4 monitort ráakasztani, a termékoldal is sokmonitoros rendszerrel reklámozza a karit.
3 monitor megtöltése nem kis feladat - a QHD-s teszteredmények alá várnám a szereplést mondjuk 20-30%-kal.
Víz, triplaradi, stb: ezeket a 970-nél el lehet felejteni
. A G1-emet 1500MHz-re húzva, furmarkkal gyötörve se tudtam 70 fok fölé hevíteni (hm, talán ha kikötöm a ventiket...), és ekkor a konnektorból kb 250W-ot evett az egész gép, 4770k procival.
-
-
válasz
mazsi1992 #9332 üzenetére
Én épp Precisiont használok (és a ventit nem piszkálom, a giga kariknál nem kell), itt egy video elsőre.
-
válasz
mazsi1992 #9328 üzenetére
Egyszerű: asztalra lépve visszafogja/leállítja a ventit a gép. Egyedi ventiprofil kell neki a biosában vagy ha ott nem akarsz turkálni Afterburnerben/Precisionben. Illetve a ház szellőzésén lehetne még valamit javítani.
config=konfig, a c-s ugyan létezik az angolban, de nem a gépre, hanem a konfigurációs fájlokra, beállításokra használják -
-
Fogalmam sincs, hogy a Blizzard miért él még mindig a kőkorszakban
. Amikor kidobták az SC2-t anno 2010-ben, már akkor se volt sok DX9-es kari a gépekben (2007 óta beszélünk DX10+éráról), pláne azokban nem, amik egyébként (CPU, RAM) képesek voltak SC2-t futtatni. Ráadásul nyomják a DX9-et tovább, a lényegesen újabb Diablo3-ban is.
#9322: Igen, de azért 2db i7 mag 4.6GHz-en kb a piac csúcsa manapság. Amúgy itt se értem a Blizzardot, azzal jönnek a DX9 indoklásánál, hogy sok rendszeren legyen elérhető a játék. Nomármost milliónyi gépben van 4magos APU (nem mellesleg DX10+támogatással): újabb Intel Atom cuccok, az AMD-től 2-3 generációnyi A8-10-es gép - ebben a formában teljesen alkalmatlanok SC2-re. Most komolyan, a GT 6600-at meg Radeon 9800-at használókat akarták megcélozni?
-
válasz
Attix82 #9317 üzenetére
Épp ezért fura, hogy kifagyasztja a karit. Ha lesz 1 kis időm a héten, ránézek Precisionnel SC2 mellett a 970-re.
Más: azt nem hagyom, hogy az nvidia drivereket telepítgessen a gépre csak úgy (főleg, hogy korlátos netem van, és havi 4-5x300mega adatforgalom igenis számít), majd ha megtetszik vmelyik, akkor letöltöm és felrakom magam.
#9320: Simán lehet. Bár ennyi erővel egy csúcsjátékban is ki lehetne akasztani a karit, azzal, ha az ember ki-be ugrál a menübe.
-
-
-
-
Igen, a biossal el lehet játszani
, csak ezt nem mindenki vállalja be. Én örülök neki, hogy semmit se kell piszkálni a karin, alapból is jól boostol, és ha ez kevés lenne, akkor elég csak az órajelcsúszkákat feljebb tolni, alapfeszen, alap ventifordulat és TDP limit mellett megvan a stabil 1520MHz és még a kari se melegedett 70 fok fölé.
Egy hátulütője van, hogy tényleg úgy látom, a G1-ek közül többen ciripelnek az átlagnál - a tápáramkör ugyebár minden egyedi nyákos karinál más.
-
Igen, szűkre szabták ezt a power targetet. Ráadásul tudtommal a tuningprogik csúszkáját csak 120%-ig lehet húzni, ergo 190W körül egy Strix már throttlingol. A G1 "100%"-ja 250W-nál van, ami tuning alatti furmarkozáshoz és egyéb agymenésekhez is elég
.
#9266: Ha nagyon biztos vagy a dolgodban, akkor bios editor, és örökre úgy marad
. Ha nem annyira, akkor inkább maradnék a tuningprogi automatikus indításánál és a profil egyklikkes betöltésénél
-
Nem mindegyik, de pl az enyém tartalmaz tücsköt (+pár fórumtárs G1-e is - nem követtem az eseményeket, hogy végül megtartották-e őket, vagy visszaküldték a boltba). Nem vészesen, 90FPS körül kezdenek ébredezni Diablo3-ban, a koncert élményidex alatt válik teljessé - itt már SzVSz zavaró a hangmagasság is (Játék alatt enyhe zümmögés, élményindex alatt éles cicergés).
A többi gyártó karijai ugyanúgy ciripelnek, ahogy elnéztem a visszajelzéseket. SzVSz ha nem zavaró a dolog, (=nincs éles hang normál használat alatt), akkor nem kell megijedni tőle,nem fog hamarabb halni a kártya. Én inkább tartok az ASUS hiányos VRM-hűtésétől és soványra szabott powerlimitjétől.
-
"i5 4670K @4,2 GHZ proci gondolom elég hozzá..." -> Ideális
A vacillára megoldás: G1. Egyedüli hátránya, hogy a pénztárnál kell egy picit mélyebben kaparászni a tárcában, máskülönben jobb hűtés, elegáns backplate, magasabb gyári tuning és ha ablakos házad van: világítós Windforce felirat
-
-
-
-
-
-
válasz
SyMbioTe #9139 üzenetére
Kihagynám. Állítólag a Zotac hűtés nem a leghalkabb, illetve ennek alap NYÁK-ja van.
#9140: Én még1 Giga G1-et vennék
. Ciceregni cicereg, de nem vészes, és halk. Tutira nemcicergős darabot csak spéci rendelésre kapsz, a többi kasztból mindegyikhez mellékeltek tücsköt, kb egyenlő eloszlásban. Kicsit olvasgasd a topicot, elég gyakori a téma.
-
Nem is nagyterhelésre gondoltam, hanem enyhébb játékokra. A Diablo3-at 150 körüli fps-en viszi még 3d QHD-n is, ergo 120Hz-es VSync-nál tuti nincs agyonizzasztva a kari. A nagyobbik WF3 hűtő elég komoly darab, valszleg jól szellőző háznál passzívan eljátszhatnék. Este ránézek Precision-nel, mint csinál a kari játék alatt.
Igazából arra gondoltam, hogy a kari munkaidejének elég kis%-ában van masszívan nyúzva, sokat idlézik (net, office), sokat megy relatíve alacsony terhelés alatt (2D Sc2, Dio3) - ha itt nem forognának a ventik, kb 10x annyi idő, míg csapágyasak lesznek, azaz kb a 3adik tulajnál kezdenek majd nyekeregni.
-
"Már a mostaniakban is 3000 shader volt" - jazannya ezt nem tudtam. Van még itthon 2 kari, nekiállok flexxel legyalulom az inaktív 1000 satyit, tuti megjavul a fogyasztás
Persze, 10% teljesítménycsökkentéssel, alulfeszelve, visszafogott órajelekkel csendben tud maradni - ilyen esetben a 970 lekapcsolja a ventit
(majd még agyalok kicsit, hogy a G1-et is rávegyem erre - nem mintha hallanám az idle hangját, csak brahiból
).
Kérdés, hogy a szivárogtatások igazak-e, és tényleg kifőztek egy energiahatékony chipet AMD-ék?
DirectCU 290x - a vrm melegedett furmark alatt (de az aztán 120 fokig
), öszvissz ennyi baja volt. Nem tudom, h az Elpida ramok mennyire melegszenek, de a 7.6GHz-en járó Samsumgok hűtés nélkül se mennek fel (nem túl forró nyákon) 70 fok fölé.
#9132: Jah, sztem átvonulhatunk a piros-zöld jósgömbös topicokba. Ami itt releváns, hogy mennyire értékállók az aktuális karik, SzVSz a hagyományokhoz híven lesz egy 30% körüli éves értékvesztés és max 25-30%-ban lesznek elkalapálva a kategóriájukon belül (azaz az 1 év múlva piacon lévő 100/160kFt-os vasak által).
-
"A 970 fogyasztását nem fogja hozni a Hawaii, de jó árazással senkit nem fog érdekelni, ha egy javított revízió mondjuk 30-40W-al többet eszik, ha közben gyorsabb."
Élő ellenpélda vagyok
szekérderéknyi Hawwaii 290/x maradt rajtam bányászkísérletből, mégis, eszembe se jutott, hogy - jóval a 970 költsége alatt - az asztali gépembe építsem valamelyiket. Azért a 290x picit jobb ám a 970-nél elég sok játékban. És a jobbféle DirectCU2-es darabjaimért is 80kFt alatt kaptam. VISZONT! a 970 csendben van még furmark alatt is, a spéci hűtős DirectCU 290x meg hangos. Ha az AMD versenytársat akar letenni az asztalra, akkor az rendelkezzen a 290x sebességével és semmiképp se egyen 200W-nál többet.
Erről a 3000 shaderes egységről tudsz linket mutatni?
#9125: nekünk vásárlóknak az lenne a pofáraesés, ha a hardverünk értéke máról-holnapra feleződne, ráadásul az aktuális játékok csak az új vason mennének. Azért ez nem az egyik napról a másikra szokott bekövetkezni. Igen, lehet, h az AMD felnő a Maxwellhez fogyasztás terén (nagyon ráfér), de semmiféle "agyagba döngölésre" nem számítok.
-
Pontosan. Eddig csak elég bizonytalan szivárogtatások voltak az új karikról, emlékszem én, hogy anno nagy dirrel-durral belengették, hogy XDR2 ramok lesznek az asztali VGA-kon (főleg az AMD-nél), aztán nem lett belőle semmi. Az eddigi hagyományok alapján jövőre is lesz új közép+felsőkategóriás kari mindkét részről, jól elpáholják egymást és megfelelő mértékben lenyomják az elődök árait. Nem tartom kizártnak, hogy az AMD lép egy merészet, és kihajít egy szekérderéknyi - főként kihasználatlan - double precision kapacitást és mutat valami Maxwell szintű teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező karit. SzVSz simán gyárthatnának külön GPU-t double igényekre...
#9105:
A 80-90k-s (új) célárat a 970-re teljesen reálisnak - sőt, kicsit optimistának tartom 2015 őszére. A 980 árazása: számtechben nagyon nem lineáris a teljesítmény-ár összefüggés, a csúcskari +20-30%-os fps előrelépéséért mindig extrasokat kell kipengetni. Igazából ami engem meglep, az a 770 és a 970 ára: tapasztalataim szerint 30-40% különbségért általában 100% körüli prémiumot szoktak kérni, ergo vagy a 770-nek kéne (újonnan!) 50-60k-ba kerülnie, vagy a 970-nek 140-be (utóbbit inkább ne)
#9121: láttam én már karón varjút és drága AMD hardvert... Egyszer vezessenek csak 3 pöttyel a benchmarkokban, rögtön elillan az a piros kedvezmény...
-
válasz
Televan74 #9096 üzenetére
Ja, vitték volna 140-ért is, valószínű. Főleg, hogy szeptemberben még a 290-ek is kb ide voltak árazva. Igazából eléggé keresztbetettek a forgalmazóiknak, akiknek a nyakán maradt a sok 770.
#9097: Nyilván nem bankbetét (bár mostanában az is inkább amortizálódik, minthogy értéket adna a megtakarításhoz), de egy kis büdzsét én legalábbis szoktam számolni - ezt eléggé befolyásolja, mennyiért tudja eladni az ember a cuccait.
-
válasz
vaakuum #9091 üzenetére
A 980 tuti gyors pénzügyi bukta már csak a magasabb alapára miatt is. A 970 amortizációja - kiindulva a 770-ből - sokkal emberibb lesz.
#9093: Az árat a verseny nyomná le, ha az AMD virítana valami komolyabbat. Hardveroldalról alkalmasint tudtak ők eddig is komoly vasakat az asztalra tenni, csak néha mindez hiába, ha nincs hozzájuk masszív support.
#9095: Igazából a 980 és 970 között túl nagy különbséget nem látok. Csúcsra tuningolva hogy is állunk? 20% körüli a 980 hátránya? Kb konkrétan Unity-vel és FC4-gyel kell játszani QHD-n, hogy ezt az előnyt láthatóan kihasználja az ember. 4k-ra lépve teljesen mind1, mert arra még az SLI 980 is kevés AC
-ban. FullHD-n meg a 970 nagyjából elég.
-
-
válasz
JoolsNOS #9082 üzenetére
Az emberi szem felbontása kb fél ívperc - ez így volt régen, így lesz a jövőben is kb a kiborg-inplantok megjelenéséig. Ez azt jelenti, hogy 40centiről (ahogy közel hajolva nézünk egy 27"-os monitort) kb 0.06mm alá kell tornázni a pixelméretet. Normális nézési távolság mellett (~70 centi) a 4k-val (0.15mm-es pixelméret) már nagyjából jók vagyunk. Szubjektíve én már a QHD-vel is elégedett vagyok (fHD-vel nem voltam) - bár még nem láttam 4-5k-s monitort.
-
válasz
WongFeiHong #9068 üzenetére
Nem lehet, hogy valami tápellátási difi van? Mivel G1-ed van, max alaplapi VRM malőrre gyanakszom, a kari powerlimitje jó magasra van belőve
.
-
válasz
Sondi1986 #9020 üzenetére
"GTX 970-es meg 1600Mhz-en..." - Aztak@&Ä#!
Én 1520 magasságánál nem mertem tovább tekerni a G1-et, főleg hogy +feszt nem szivesen adnék neki tartósan. Alapfeszen csinálja ezt az ámokfutást a karid, vagy alápörkölsz néhány volttal? Vajon mennyi az a +fesz érték, amit még biztonsággal rá lehet nyomni? Én megérzés alapján legszívesebben a ramokat tolnám amennyire csak lehet.#9030: Nagyon jó dolog ez a Black Friday
, ezt hívják akciónak, nem azt, amikor a 99'999Ft-os terméket először drágítják 109'999-re majd óriási hírverés mellett leárazzák 102'999-re...
-
Diablo3 alatt próbálgattam, őszintén nem vettem észre fejlődést se 2x se 4x-es faktorral. Otthonról felteszem majd a screenshotokat.
#8958: végülis a magméret engem nem zavar, ha nem egy kazán a kari. Nagyobb kontaktfelületen ráadásul könnyebb hűteni
. Amúgy az ubi még csak hagyján, a witcher3 pl egyenesen Nvidia-specifikus effektekkel jön
-
-
válasz
Anubris #8953 üzenetére
Belemered a kristálygömbbe és lát:
Jogos a tuningkérdés, ehhez képest a 970-ben még kb 25% simán van, ami a 60FPS környékét/380x(?) - 10% magasságát célozza, ami teljesen korrekt a közép-felső státuszhoz. Igazad lehet, h nem lesz itt semmiféle nagy árzuhanás, főleg, hogy a nagyradeonért is tuti elkérnek majd 150+kFt-ot, lévén az AMD nem a vöröskereszt üzletága. A kistesók meg arányosan nyesve lesznek, max egy 1-az-1-ben versenytársat fog kapni a 970, olyat, ami a mai 290x teljesítményét hozza 180W körüli fogyival. Árban a nyesett variáns lehet, hogy 80-90 körül kapható lesz, viszont se Physix, se Vision, se rendes driverek...
-
-
válasz
csibuka85 #8943 üzenetére
Kíváncsi leszek, bár nekem a vision és a g-sync miatt nem opció az átállás a vörösökhöz (még a gainward-hoz se, amit linkeltél - sokmindent eltűrök a gépben, de azért ennyire ízlésficamos én se vagyok
).
Főleg a fogyasztási adatok gyanúsak, az AMD mostanában semmi kiugrót nem tett az asztalra fogyasztás téren, a legújabb 285-es tangájuk - izé, Tongájuk - is olyan-amilyen.
-
OFF: a Blizzardnál Black Friday sale van! Diablo3/kieg: 20/20$, Starcraft2/kieg: 10/10$, félárú mind2! ("Amcsi címmel" kell accountot regisztrálni, így a legolcsóbb).
-
-
-
válasz
Adams15 #8809 üzenetére
Miért melegedne fel túlzottan? Ha eléri a(z általad vagy a gyári beállítás által) megadott hőfokot, akkor kavarnak a ventik és lehűtik a karit.
A TV-zésnél álló ventik a marketing része, azt próbálják reklámozni, h filmnézés és hasonló minimális erőforrást követelő igénybevételnél a kari teljesen passzív.
-
válasz
rapidsquirel #8797 üzenetére
Garancia nincs, ráadásul a csúcs egy jó ideje már nem az 1db csúcskártya, hanem a 2-3db csúcskártya - aminek persze még csillagászatibb a kötsége. Egy SLI, tri/quad-SLI - ha rendesen támogatva van(...) - tényleg elviszi a következő generáció játékait, csak itt botladozik a támogatás, főleg az "agyonoptimalizált"(sic) új címeknél.
#8799: Ha a hőfokok is tartósan rendben vannak (gpu és VRM is!), akkor alapfeszes tuningnak nem kéne, h bármilyen káros hatása legyen. Ha a szükség úgy hozza, az enyém is 1500-on fog menni, így kitolható lesz az a 9hónap
. Én új karit sztem csak a 16nm-es példányok befutásával/beérésével fogok venni. Nyers teljesítményben nekem a mostani bőven elég, a teljesítmény/fogyasztás téren nem hiszem, hogy még egy ekkora lépés lenne 28nm-en, mint amit most a 970 meglépett a 770-hez képest.
Illetve egy koptató hatása mégis lehet az alap tuningnak: némileg feszemelés nélkül is jobban melegszik a kari, mint alapfrekin, ergo a ventiket nagyobb fordulaton kell járatni és hamarabb lehetnek csapágyasak. (ahhoz képest, hogy csökkentett frekin alkalmasint nem is mozognak
)
-
-
válasz
bandi0000 #8676 üzenetére
Most hogy mondod, majd beszakítja a dobhártyám ez a G1
. Ok, zárt házban van, de nyitott háznál is komolyan rá kellett uszítanom a furmarkot, hogy meghalljam a VGA-ventiket a hangoskodó corsair hűtőventik mellett. Végre rájöttem, hogy lehet akár meg is állítani a cpu-hűtés ventijét (nyugi, h105 van rajta, passzívan is viszi a procit), csinálok majd még1 tesztet nyitott házban, leállított ház és cpu-ventikkel
.
Amúgy értem, miért siránkoznak azonnal a cirip miatt sokan. Ilyen halk hűtések mellett, amiket a 970-ek kapnak kb egy hangya csámcsogását is meghallja az ember
.
#8678: Önmagában nem baj, ha csak 8mm hely marad, kérdés, be tudod-e logisztikázni a karit a helyére? (=berakáskor nem akad-e el valamiben? próba egy méretrevágott kartondarabbal). Hogy fog-e többet érni? Nem 100%, de könnyebben találsz majd vevőt SzVSz. A backplate is hozzáad egy használt kari értékéhez és a modderek szeretni fogják a világítást.
-
-
válasz
Montesantos #8654 üzenetére
Érdekes. Gondolom extrém hőfokot nem tapasztalt egyikőtök se a karin
. Majd ránézek SC2-ben is, hogy mi a helyzet a G1-gyel.
#8655: Jah, agyatlansátot nem orvosol az új bios, a matricát óvatosan kell lehúzni
-
válasz
Savanya #8630 üzenetére
Szóval a fentebb linkelt árak szerint masszív 5kHUF-ért kapod a +60MHz-et, az erősebb (=halkabb?) hűtőt - (apropó az OC verzió hűti a VRM-et
?), backplate-et.
Volt szerencsém a G1 backplate résein át infrahőmérővel teilbetrafálni a NYÁK hátoldalára szerelt(
) VRAM-okat, a G1 nagyon messze jár attól, amit necces hőfoknak hívunk. Egyéb, komolyan melegedő alkatrész nincs a kari hátán.
#8645: Az enyém (G1) alkalomadtán cincog, de mostanában mintha nem csinálná, pedig 150FPS-en nyomom a diablot, ami eleinte határozott zümmögést generált a mobok - izé, tekercsek - között.
#8634: Starcraftban kell valamilyen spéci körülmény a hiba kiprovokálásához? (sokjátékos multi, egy bizonyos map, mittudomén). Még a héten ránézek, a Diablo3-mal semmilyen grafikai gond nincs, 3D visionben is megy
.
#8647: Hja, 290/x-től is jelentettek ciripet, csak ott a mig-hajtómű hangja általában elnyomja
Különben nem új és nem egyedi a jelenség. Nyilván ha hangosan visítanak a tücskök (+dB) az nem jó, de ha a zaj kompatibilis a ventizajjal (halk zümmögés), akkor nem panaszkodnék. Mivel ez nem garis probléma az üzletek újra eladják a visszahozott ciripelő példányokat, ergo egy kari után simán képződhet 2-3 panaszkodó fórumhozzászólás.
-
Kérdés: AC
és Farcry 4 standalone benchmark toolról hallott már valaki? Nem használnám a játékokat, így meg se szeretném venni őket, de szívesen letesztelném a karit, hogy megy. (ja, trial verzió is jó - ha létezik ilyen. Bár nem szívesen töltök le 2x30gigát egy teszt kedvéért
)
-
-
válasz
VincentVG #8620 üzenetére
"ASUS GPU TWEAK-kel érdemes próbálkozni?"
Evga Precision vagy MSI Afterburner a bevált/legnépszerűbb tuningprogramok - persze GPU tweak-kel is mennie kell
. Ha tuningolsz, eleinte mindíg fusson egy GPU-z és figyelj oda a VRM hőfokra. Az Asus szereti 100fok fölé engedni, ezt a venti gyorsabb pörgetésével el lehet kerülni.
-
-
válasz
daveoff #8605 üzenetére
"10-15% plusz teljesítmény" - ehhez azért erősen húzni kell a 970-et, alapból alig van különbség
.
Bár tény, nem sokan írták a topicba, hogy nem vinné a karijuk az 1500-as boostot.
Sajna a hardvervásárral ez van, lehet rajta bukni és még többet bukni. A 780 ára már lement, ráadásul eladáskor a használt ár a mérvadó, míg 970/80-ból vaszleg újat venne az ember. Sajna egy ilyen kari abban a pillanatban veszít 20eFt-ot az értékéből, ahogy lejárt a vételtől elállás ideje (najó, talán a cicergős sztorira építve el lehet adni egy párhetes karit új árban).
Ha számít a pénz, én szvsz kivárnék a kolléga helyében és használt karit cserélnék másik használtra. Fog itt esni azért a 970-ek ára is, ha elmúlik a kezdeti hype és az ünnepek előtti árfelhajtás, ráadásul pár hónap múlva lesz már kínálat a használtpiacon is.
-
-
válasz
intuicio #8365 üzenetére
Bizony, a swift
. Mások 980SLI-be fektetnek, én elvagyok a 970-nel, viszont amit közvetlenül nézek, arra nagyon ráfért egy frissítés, mert a 27" fullHD eléggé smirgli nekem.
A másik dolog a 3D vision, amit - ha már nvidia karim van - szeretnék használni. Erre viszont a swift az első/egyetlen QHD megoldás.
Apropó, párszáz HSZ-el korábban kérdezte egy kolléga, hogy milyen a képminőség. Lőttem pár képet a kicsikéről:
3D-ben:
(játék alatt)
(Vision teszt alatt).
Az óra normál méretű és a képek skálázása megegyezik. Monitorszaki ez alapján meg tudja mondani, hogy ez egy katasztrofális checkerboard-bugos, pixelinverziós vacak, és dobjam ki (
) vagy így kell kinézni egy jó panelnek ilyen nagyításban? (Szubj vélemény, h a kép szuper
)
-
-
válasz
joysefke #8103 üzenetére
tudod, a vízbül szedi ki
.
SLI-nem-SLI: nem kell parázni, majd javítják. Nem egy sufni k@vakergetős japán animjátékról van szó, hanem egy AAA címről, nyilván rá fognak lépni az Ubi és az NV nyakára, hogy lépjenek valamit.
A kell-nem-kell kérdést meg döntse el az, hogy milyen a monitor. Tegnap tanultam az egyik topicban, hogy gép előtt üldögélős módban (=50-60 centi látótáv) megéri a 4k - ezt ugyebár manapság az új játékokban egyik kari se tudja rendesen kiszolgálni egymagában.
#8105: Nyilván mindenkinek az egyéni igényei mondják mit vegyen. Én a 980-at átmeneti csúcskarinak sejtem az NV részéről, ezért ha csúcskarit akartam vna venni, akkoris inkább kivártam volna az utódot. Nagyon valószínűnek érzem egy 384bit/6GB verzió elkészültét a jövő év első felében, ami kb a tökéletes balansz lenne VRAM és GPU között.
-
válasz
intuicio #8021 üzenetére
Viccet félretéve: NVidián belül a tuningprogik csereberélhetők, a legnépszerűbbek az MSI afterburner és az evga precision. Én a precisiont választottam végül, mert kapcsolható vele az evga OC-scanner, ami a vram hibákat nézi adott tuningnál.
Apropó, tegnap megvolt az első nvidiás gépösszeomlásom: egy anaglif jpg-t próbáltam betallózni a 3D vision photo viewerbe és már bootolt is újra a gép
-
-
-
válasz
#Morcosmedve #7989 üzenetére
áá, világos
.
-
válasz
#Morcosmedve #7977 üzenetére
91C a G1-nél? Sütőbe raktad, vagy mi
? Ok, én az infrás mérések miatt levettem a ház oldalát, de 69 foknál többet sehol se láttam.
#7978: Alacsony FPS-nél (<100) semmit nem fogsz észrevenni, vagy ha mégis, az már konkrét garanciális eset és tényleg vissza kell küldeni, ilyenről még nem hallottam.
A giga G1-et olcsóbban is be lehet szerezni a hardverapró kereskedőitől, bár náluk nem tudom, jár-e FC4/ACU kupon. Annak a bizonyos Zotac karinak, amit linkeltél nem sikerült túl jól a hűtése, hangosabb és melegebb a versenytársaknál. Referenciahűtős modellt sem vennék, hangosabb az egyedieknél (Strix, WF3). Röviden: én a G1 mellett tudok szólni, nekem csak ő járt a kezem alatt és nagyon szimpatikus.
#7985: +1 nalátod, mégsem élet az élet a kis tücsök nélkül
-
válasz
katt777 #7970 üzenetére
Kicsit kötekedőre fogom, tekintve a félisten rangot
"de a jobb minőségű alkatrészekkel gyártottaknál nincs." - ez nem így van, tökéletes, prémium alkatrészek is zenélnek, ha a sajátfrekvenciájukon piszkáljuk őket
VGA-téren a tücsök sajnos gyakori állatfaj. Sajnos a 970-nél ez elég gyakori, gyártófüggetlen jelenség. Az erősebb alkatrészeket tartalmazó tuningkarik is rendre nyávognak - legyen az EVGA, Giga, MSI, Asus, Zotac, stb. Személyszerint egy Giga G1-be futottam bele, ami élményindex alatt éles hangon cincog, 100FPS fölött diablo-ban meg halkan zümmög.
"ref. kari csak Agliában elérhető" - ez így ebben a formában nem igaz. Több gyártó is épít a referencianyákra, pl EVGA - mégis cincognak a kártyáik. Amiről hallottál az egy ref 980-as NYÁK-kal szerelt 970-es kariféleség, amire garanciát vállalnak, hogy nem cicereg.
Az alapból halk működést és jó tuningkapacitást megkapod az Asustól (strix), MSI-től (Gaming), Galax-tól (HoF), Gigabyte-tól (G1). Nekem ezutóbbi vált be, szuperjó a hűtése, teszt alatt se igazán hallottam ki a ventiket és kb 1500GPU/7600VRAM szintre húztam eddig gond nélkül se a GPU se a RAM-ok se a VRM nem melegedett 70 fok fölé.
#7973: Nekem ez van, és a mellékelt kis hegedűs pajtás ellenére nagyon megszerettem.
Egy dologra kell a megvétele előtt odafigyelni: kb 32 centi hosszú
.
#7975: Az FC blokk - pláne többesszámban SzVSz drága játékszer. Egyrészt egyedi, erősebb/tuningosabb NYÁK-okra nem csinálnak, csak refkarikhoz, másrészt ha kiszolgált a kártya, nem ér többet darabja, mint negyed kiló sárgaréz...
-
válasz
bombibmw #7968 üzenetére
"nyugodtan mehet 24/7-re 4,8GHz" Azigen
. Gondolom kupaktalanítva van.
Év végére jönniük kéne a 8gigásaknak. Ha így haladunk a játékokkal (ld shadow of Mordor), el fog kelni az a 8giga + gondolom egy min QHD monitor is befigyel majd a rendszerbe.
Ha nem nyerted meg az 5-ösön a telitalálatot, akkor a helyedben inkább a 8gigás 970-re várnék, és azokból vizeznék 2db-ot ezzel. SzVSz 240-ből meglesz a 2db jobbféle NYÁK-os (ASUS, giga) 8gigás kari és 60k-ból a víz GPU-s része. Végeredményben pedig max 20%-kal leszel lassabb, mint egy 980SLI, ami egy bő 100-assal tuti drágább.
-
-
-
válasz
SSJPeter #7954 üzenetére
Nem lep meg, nyilván mérnök is látta a dobozszöveget nyomdábaküldés előtt. A cicere egy régi történet, minden szakmabeli tudja - ahogy azt is, hogy 3-4 év alatt alapesetben nem rázza szét a kártyát, ergo egy tücsök miatt nem várható a bsod-karik raklapszámra történő beérkezése. Ha ennek tudatában fogalmazták a hivatalos speckókat, akkor itt kell lennie a "Fan"-nak a 0dB után...
Úgy tudom, az ASUS nem áll rosszul cicergés-témában, van pár strix tulaj a topicban, de nemigen panaszkodtak.
P.S.: lassan kéne az 1.HSz-be egy szavazópanelt tenni, hogy kinek milyen karija van, és hogy cincog-e
-
válasz
Reggie0 #7887 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog (csak este találkozom a monitorral), állítólag a legújabb szériánál javították. Amúgy ugyanebben a fórumtopicban linkelték a PB278-at is, ami PLS (IPS-féleség), és szintén durva inverziót mutat, ergo annyira nem kell hasraesni az ips jelzőtől sem
.
#7934: ezt megint sikeresen benéztem
. Szóval még az egyedinyákos verziót sem ajánlanám első körben, a referenciára építkezőt sem - lévén a refkari (asszem az EVGA csinál ilyet) még helytakarékosabb, kifújja a házból a meleget és ennél valszleg nem hangosabb.
#7936: Ok hazabeszélek, de ha giga, akkor G1. Mégerősebb hűtés (fentebb írtam hőfokokat, némi infrahőmérős VRAM-méréssel megspékelve), elegáns hátlap, +világít(!!!
). Itt a PH-s kereskedőknél a G1-et is megkapod ennyiért.
#7947: Itt talán a 0dB-t vállaló gyártók (ASUS, MSI) vehetők elő, ha létezik olyan élethelyzet, hogy nem megy a venti, de ciripel a kártya. A többi gyártó ilyet nem vállalt, sajnos hangfrekvenciát sem (az élesebb cini-cini sokkal zavaróbb, mint a ventizajba vegyülő zümmögés). Az egyéb úton szabályozott értékektől (pl egészségügyi határérték) szerencsére nagyon messze vagyunk. Amúgy sokan úgy tesznek, mintha új +NV-specifikus jelenség lenne, ez messze nem igaz. Inkább át kéne nézni a régi tapasztalatokat, esetleg "beégetéssel" megszüntethető-e a probléma, ill valahol olyat is olvastam, hogy megkenik a problémás tekercset - bár egyrészt nem szívesen venném le a hűtést, másrészt nem tudom, mihez kéne hozzányúlni.
-
Teszt ékes francia nyelven. Masszív nyákja van, ennek ellenére nem egy tuningbajnok és egy picit hangos, ráadásul nem is egy hűvös kari. Nyilván, a 970-et elrontani nehéz, lévén keveset eszik, nem hiszem, h rosszul járnál vele.
-
válasz
SSJPeter #7917 üzenetére
Én bátran vettem, igaz ny-EU üzletből, ny-EU címre. külsőre makulátlan darab, csak cincog
Mivel az ügyintézés továbbra is nyugati színvonalon zajlik, nem viszem vissza a cincogi miatt, majd csak 2év múlva próba-szerencse alapon. Ha adnak helyette egy cincogós 1070-et v akárhogyis hívják az utódot, máris jobban jártam
.
Még egy opció: személyes átvétel. Azért egy ilyen "műszeren" látszik, ha kibontották. Pici gyűrődés a doboz nyitórészén, az antisztatikus zacsi át van ragasztva, a védőfólia nem fekszik tökéletesen, stb. Pl MSI gaminget lehetetlen újraeladni, hacsak nem szállítanak le nekik külön ventimatricákat.
A civilizált világban van erre egy kategória: refurbished, 10+% kedvezménnyel!
-
válasz
Attix82 #7905 üzenetére
"megjavítják a hibás termékeket "
Itt van a kutya elásva, a gyártók nem tekintik hibásnak a tücsökkel árukapcsolt karikat, a vevő pedig - SzVSz jogosan - annak tekinti. Az én giga karim pl normál Diablózás alatt hangosabban zümmög, mint a ventik. Ez elét zavaró lehet azonkál, akik néma konfira esküdtek fel - hetekig vadássza az ember a halkabbnál halkabb ventiket, vizet tesz a procira, esetleg a VGA-ra is, aztán tessék, rátesz 10dB-t a zajra a cicere. Persze, nem hal bele a kari a garanciaidőn belül, viszont kérdés: el tudom majd adni, ha cserélni akarom? Nyilván ezekután az összes vevő 0. kérdése lesz, hogy cicereg-é? Talán a 10. szerencsétlen megveszi áron alul, aztán az 1 hónap próbagari végén hozza vissza, hogy áácsi, haver meghallgatta és fura hangok jönnek a kariból, mégse kell...
#7911: olyan boltból kell venni, ahol nem ilyen intenzív a visszavivési hiszti
. Itt a topicban láthattad, hányan vitték vissza pl az iponba a karijukat, mert élményindex alatt cincogott, fél MHz-zel kevesebb tuningot bírt a megálmodottnál, negyedpöttyel rosszabb volt az ASIC értéke, mittudomén.
SzVSz vásárlói oldalról teljesen jogos igény, ha ÚJAT veszek, az makulátlan tiszta, karc, por, stb-mentes legyen, gyárban rátett védőfóliával. Honnan tudja a szerviz, hogy aki visszavitte nem 2x24órás túlfeszelős tuningpróbát tartott rajta? Esetleg egy extrém poros gépbe szerelte be, amit szépen beszipkáztak a ventik és megvolt az első évre szóló csapágykopás? -
válasz
Reggie0 #7889 üzenetére
Ja, a monitoros topicban ha rákeresel, kérdeztem a pg278q-ról és az egyik kolléga ajánlotta a boltját, hogy ki lehet próbálni. Ha nem vagytok messze 1mástól, mindennél többet ér egy személyes próba, vision kittel besétálva. Lehet, hogy én kevésbbé vagyok érzékeny az inverzióra, másra figyelek, stb...
-
válasz
Reggie0 #7889 üzenetére
A 27" fullHD - főleg a QHD után - nekem abszolút smirglinek tűnik. Úgy néz ki akkor, hogy az új qhd kicsike se tökéletes, bár a pici pixelek nagyon jól esnek a szememnek.
. 2D-ben out-of-the-box egy rossz szavam sincs rá, kb fél m-ről nézve. Kiadós 60 vs 120Hz tesztet se csináltam még, nem sok időm volt az elmúlt 7en játszani.
-
-
válasz
Reggie0 #7882 üzenetére
Épp kérdezni akartam, hogy ezek a tesztábrák jók lesznek-e a célra?
#7881: nekemis 2 szemcsi van, egyet örököltem az előző monitoromtól (HN274H, beépített transzmitteres)
-
-
-
válasz
Reggie0 #7868 üzenetére
"Ha jol emlekszem van itt valaki, akinek ASUS ROG Swift PG278Q monitora van. "
Szólítottál, mester?
#7874: én is barmoltam egyet a múltkor, bár azért ez advanced-abb szint: sikerült a régi lapom procifoglalatát szétgányolni (intel tűhajtogatás ). Beleesett a kupak
. Tűreparáló mesterhez SzVSz az alaplapok eladhatóságát tekintve nem éri meg elvinni, esetleg magam +csinálom gombostűvel, ha sikerül.
-
-
-
válasz
KAMELOT #7840 üzenetére
Én meg közben elfelejtettem angolul, Valley...
Szóval itt azért soványabb értékeket mértek 7970-re (bár nem tiszta, hogy AA-t használtak-e).
Firestrike eredmény (GPU elvileg 1500, a 3DMark oldal érdekes módon 1330-at ír, VRAM: 7496MHz): 10838
-
-
-
-
válasz
KAMELOT #7680 üzenetére
QHD/Ultra, 8xAA?
#7681: Nem nyúltam a default procibeállításokhoz, úgyhogy valszleg takarékoskodik. A frissülgető hirlista.hu, a PH fórum, és a szintén kommunikálgató hotmail, gmail voltak megnyitva. Amikor a gmail-t frissítettem, felszökött a fogyi 100W közelébe, talán még 110et is láttam 1 pillanatra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest