Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Táp ventilátor csere
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs #31598 üzenetére
Rászánom az időt, kap majd egy szűz rendszert, meglátjuk, hogy ott mi lesz a helyzet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amióta Nálam volt, azóta rossz volt lényegében..
Csak egyszer talpra állítottam, másodszorra már nem foglalkoztam vele, ment gariba.
Ahogy elnéztem, nagyjából ~5%-al gyengébb a standard i5-ös eredményhez képest, vagyis azt mondom, hogy Nekem árban nézve ez a pár % különbség belefér.. Ha ez a proci sara, ám legyen. Ezért nem fogok ~50-80k különbözettel Intel-re váltani.
Amúgy, nem kizárt, hogy AB monitorozásban a Vector 2D nem tetszett a 970-nek sem, ezt már nem tudom meg soha.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #31482 üzenetére
Jó hát nah.
1-2 külföldi tesztet néztem, ahogy elnéztem, tényleg eléggé alkalmazásfüggő.. Van ahol a 980 nyomában lohol a 390, van ahol a 970 elkalapálja (1080p)-ben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Winchester95 #31455 üzenetére
Amikor ment, Én megpakoltam 3,8GB körül a vram-ot afterburner szerint, és nem volt probléma.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Winchester95 #31450 üzenetére
Minden Sapphire kártyára 2 év gari van.
Nekem a 270X-ből VaporX volt, semmi gondom nem volt velük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Winchester95 #31446 üzenetére
Sapphire R9 390 Nitro Trix lesz helyette. 390X Trix-en gondolkoztam, de lebeszéltek róla, hogy nem éri meg azt a pluszt, amennyivel többe kerül. Viszont így úgy jön ki a csere, hogy még marad is.
Igen, 970 G1 Gaming-em volt.
Mindenképp.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jóváírták a 970 G1-et, így visszatérek a pirosak oldalára.
Köszönöm az itteni segítséget mindenkinek!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az még első körben megvolt, amikor először elkezdte ezt csinálni, ekkor kb. 3 hete volt Nálam a kártya. Akkor is már úgy volt, hogy feladom, de végül így megoldódott. Így ment nagyjából 3 hónapot. Most pár hete elkezdte megint, a végén már ott tartottunk, hogy driver telepítéskor fekete képernyő.
@(#30928) davidsone : Ha esetleg lesz lehetőség, akkor fentebb lépek egy kicsit.. Persze tartok a drivergondoktól, megint.. Lehetőség szerint, ha esetlegesen opciós lesz a dolog, akkor 980-ra váltanék, de ott túl nagy lenne a különbözet, plusz akkor már ott lenne a Fury.. Jövőhéten kiderül minden..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én annak idején a driverek miatt váltottam 270X cf-ről a 970-re. Előtte, egy 8800GT-t, és egy 9600GT-t leszámítva csak Radeon-jaim voltak.
Ha itt kiderül, hogy sajnos tényleg a kártyával van gond (2 gépben is produkálta a hibát sajnos, de ki tudja..), akkor visszatérek a vörösök oldalára.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #30916 üzenetére
Nekem mindenképp maradna a Sapphire ebben az esetben.
Tény, hogy kicsit több a felár, de őszintén szólva, nagyon régóta vágyam egy Tri-x vga. Még amikor a 270x CF volt, még akkoriban is agyaltam, hogy inkább 280X Tri-x kellett volna, de nem fért bele a keretbe. Most esetlegesen összejöhet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sajnos más is ezt vázolta, ha már gariztatni kell, akkor lehet jobban járnék, ha visszatérnék a Radeon volnalra.
Megvárom mit hoz vele a sors, aztán majd leegyeztetem, hogy mit is fogunk tenni vele.
Annak idején, azért is váltottam 970-re, mert kicsit "menekülni" szerettem volna vga-k terén a Radeon-tól, mert elég volt, de most lehet, hogy visszatérek. Meglátjuk, hogy alakul.
Sajnálom a kártyát, mert jó.
Szépen hozta a szintet a 8320 mellett, ami elvárható tőle.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CriticalHit #30903 üzenetére
Megvárom mit intéznek vele. Ha cserélik, akkor valszeg megtartom, ha javítás lesz belőle (Gigánál szokás), akkor valszeg csere. De, meg is tartanám, mert amúgy jó kis kártya volt, szépen hozta azt a szintet, amit elvártam tőle.
Bár őszinte leszek, elgondolkoztam azon, hogy lehet eleve 390x-re kellene majd cserélni, vagy akár egy Fury-ra. Mert az beleférne árban, nagyjából, mert ugye 980-ra nem tudnám megoldani a váltást, csak ráfizetéssel, az pedig most nem opciós.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, sajnos vissza kellett küldenem a 970 G1 Gaming rev 1.0-t gariba.
Sajna állandósult a kód43-as probléma, egyszerűen csak 800*600-ban volt hajlandó működni a kártya. Ha drivert telepítettem, akkor volt olyan is, hogy amikor villant a kép a driver telepítés során, fekete képernyő fogadott, és sehova tovább. Próbáltam úgy is, hogy csak a win telepítse fel a kártyát, akkor is ezt csinálta. Általános vga adapterként legalább nem volt pixeles a kép. Amint drivert kapott, fekete kép, vagy pixeles, 800-as felbontás. Volt amikor visszajött a kép, de restart után ugyan úgy sárga felkiáltójeles volt a kártya, és 800*600-as felbontás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
H@lede #30544 üzenetére
Fagyásom nincs, most a legfrissebb driver is zökkenőmentesen felment.
Az kicsit jobban aggaszt, hogy előjött egy korábbi bogár, amit nem tudok mihez fűzni.. Pedig, annó eltűnt, és több hónapig nem is volt gondom. Pár napja, és tegnap a driver eltávolításakor megint előjött.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tiszteletem az ittenieknek.
Nos, korábban egyszer volt egy problémám, mégpedig az, hogy az eszközkezelőben felkiáltójeles maradt a vga, és nem akart működni, vagyis 640*480 felbontás max, és ha jól emlékszem, akkor "az eszközt nem sikerült elindítani" üzenet. Ugye annó, akkoriban Én ezt megcsináltam, és megszűnt a probléma.. Biosfrissítés után helyreállt, szerencsére.
Nos, ma reggel megint előjött, viszont egy reboot megoldotta, vagyis reboot után visszaállt a felbontás 640*480-ról wqhd-ra..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én említettem, a 353.49-cel semmi gondom nem volt, addig amíg nem kezdtünk el haverral Deadspace 3-azni.. Abban elég érdekesen villogó fények fogadtak, néhol. Visszatettem a 350.12-t, eddig úgy néz ki rendben van.
Illesztőprogram nem válaszol hibaüzenetem nem volt.
Mivel nem azonosak a körülmények, így elég nehéz következtetéseket levonni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #27151 üzenetére
nVIDIA oldalán még nem lelhető fel.
Jah, sorry. Béta..
Unofficial Release 353.51:
This driver, Version R353.51, is a unofficial Beta driver with Game:Ark optimization!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #27130 üzenetére
Rózsaszín? Én csak narancssárgát látok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Futólag teszteltem most a 350.12-est a 353.49-hez képest. Valley alatt lényegében nincs különbség. Vagyis 10-20 ponttal hoz kevesebbet.
Játékok alatt jelenleg annyit vettem észre, pl. Crysis 3 alatt úgymond többször van "fps beesés" a hotfix-hez képest. Ettől még játszható, csak a 353.49-cel szépen mondjuk stabilan 80-90 fps volt valahol, ehhez képest a 350.12-vel be-beesik 50-60-ra.
Majd a Deadspace 3 alatt leszek kíváncsi, hogy mi lesz a helyzet. Ez majd talán este, ha játszunk vele, kiderül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekesség. Haverral toljuk Coop-ban a Deadspace 3-at, és elég érdekes hibát tapasztaltam. Bizonyos lámpák fénye villog, eléggé zavaróan. Most kíváncsiságból visszateszem a 350.12-t, és meg fogom nézni azzal is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BullZeye #26898 üzenetére
Nem ilyenekre kell gondolni, hanem pl. Visual C++ hiánya, vagy több belőle, simán okozhat ilyet. +net framework szintén.
Vagy, ha pl, nincs frissítve, akkor valamely frissítés hiánya, és így tovább.
Szal, de.. Számít. Pl. olyan is előforudlhat, hogy mondjuk egy játék nem indul el, mert a Visual C++ 2008 x86-os változatából fentvan 5 féle.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed® #26886 üzenetére
353.38-hoz képest is gyorsult valamennyit a .49. Ha hotfix-et akar feltenni, akkor érdemes feltenni.
És, a hotfix még mindig nem béta, hanem egy "javított wqhl". Arról nem beszélve, hogy teljesítményben sokkal jobb, mint az utolsó hivatalos whql driver. Ezért is nem érhető el a béta szekció alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SoulReaver #26599 üzenetére
Ha fent van a program, beállítások->video
Ott megtalálsz minden ezzel kapcsolatos beállítást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SoulReaver #26589 üzenetére
Afterburner kell Neked.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zerneszto #26540 üzenetére
353.49 hotfix. Például.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #26245 üzenetére
Én Batman AO alatt teszteltem úgy, hogy össze volt fűzve a Dell a TV-vel.. Persze nem hosszútávon, mert van ~2m a 2 megjelenítő között, de szépen dolgozott. Persze, ez nem jelent semmit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #26235 üzenetére
Hát, itt is elmegy, épp arról beszélnek a kollégák, de még mindig akkora a különbség a 2 kártya között, hogy szerintem nem nagyon éri meg, bár a fene tudja.
Sőt, a G1 még mindig mondhatni aranyáras.
Én wqhd-ra, vagy a főlé vennék 980-at, (úgy, hogy most 970-nel tolom). Persze tudom, hogy vram mizéria meg ez-az-amaz, de Nekem még wqhd-ban sem sikerült belefutnom, úgy, hogy az AB már írt ~3,8GB vram használatot is.
@+SoulRiever-: Nem GTA-zom, így erről nem tudok nyilatkozni, bocsi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #26225 üzenetére
Agyaltam Én is a 980 G1-en, de számomra nem ért annyival többet a 970-hez képest.
WQHD-ban is elég még a 970, ebből adódóan szerintem FHD-ban is elég lehet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #26221 üzenetére
Giga G1.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
JackFeryll #26097 üzenetére
Lényegében hivatalos, ugyan úgy az nVIDIA adta ki, csak javított 353.30. A TDR Nekem firefox alatt jelentkezett, az úgy néz ki, hogy szerencsére megszűnt, a GTA-ról és a Witcher-ről nem tudok nyilatkozni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SoulReaver #26008 üzenetére
Nem lehet megmondani.
Elméletileg a rev. 1.1 kevésbé cicereg. Ettől még kifoghatsz olyat, ami jobban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pkornel #25964 üzenetére
Teljes mértékben random. Van akinek cicereg, van akinek nem, van akinek kevésbé, van akinek nagyon.
Én pl. Titanfall alatt 60 fps mellett is van amikor hallom, van amikor nem, pályafüggő. De közel sem annyira vészes, hogy zavaró legyen. De amióta 2 ventivel kevesebb van a gépben, hallatszódik.
Volt szerencsém egy Strixx-hez is (1 tápcsatis), az is hasonlóan csinálta. Cicergett, de szerencsére nem volt zavaró.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #25861 üzenetére
Afterburner szerint 3.8GB-ig elmentem, minden probléma nélkül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #25798 üzenetére
Én akkor sem tartanám meg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Firefox-nál előjött a képernyőillesztő nem válaszol az új driverrel... 350.12-nél nem volt soha.
Most kikapcsolom a hardveres gyorsítást, és megnézem úgy is. Ha még egyszer előjön valahol, megy vissza a 350.12. Pedig, eddigi tapasztalatok pozitívak a driverrel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Feltoltam az új drivert, eddig nincs hiba böngésző alatt.
Majd tesztelgetem, és jelentkezem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs #25615 üzenetére
Szerintem nem. De majd meglátjuk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #25571 üzenetére
G1 Gaming-je van, ha jól emlékszem akkor rev 1.1.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem műxik G1-nél a +12% Afterburner-ben.. És, ez stock.. Nem módosítottam rajta, csak AB-ben van rajta +12%. Annyit hagy max. Bepipáltam, hogy apply at startup.
Viszont átlagosan 90% a max, többet nem tudok kifacsarni belőle, egyszer járt azt hiszem 100% felett.
Így néz ki a bios:
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mivel halkítottam a gépen (kivettem 2 darab 120p-t, a másik kettőt szabályzóra kötöttem), így hallom a vga hangját. Ugye rev 1.0-s G1, bizonyos játékokban, néha van amikor ciripel, van amikor nem. Nem idegesítő, zavaró, de hallatszódik, viszont nem mindig, 60 FPS mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest