- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
Igen...tavaly nyáron terveztem is venni GTX1060 6 GB-ost.....de aztán volt más kiadás.....úgyhogy idén összerakok magamnak egy "új gépet", inkább lépek előrébb picit: i7 7700 + 2x8 gb ddr4 + GTX1060 6Gb a terv....a fiam meg megkapja egy az egyben a mostani konfigot.....esetleg ha nem jön ki a lépés elsőre, akkor a GTX 960-at kiveszem magamnak átmenetileg, az i5 4570s mellé meg használja majd a Quadro1800-at ami most dühöng neki a Core 2 Duo E6600 mellett.....
-
GEIL
addikt
Jó kártya az 1050-es, viszont az erejének a 99%-át tudja a jelenlegi 960-am is, és az i5 4570s mellé nem is tervezek erősebbet már.....szóval attól is függ hogy miről lenne a váltás. pl 750Ti-ről vagy integrált helyett egyértelműen jó választás lehet még a sima 1050-es is.
-
GEIL
addikt
Így van...4 Gb.os GTX 1050TI alá már nem érdemes nézelődni.....hiába megy fel az áruk....bár ha már összejött az arra való akkor esetleg a 3 Gb-os GTX 1060 volna a jobb választás...a belépőszint és a középszint árak sajnos feljebb csúsztak...borzalmas miket elkérnek egy jó VGA-ért....
GTX1060 3GB vs GTX1050Ti 4GB --> [link]
-
holozis_HUN
addikt
igen, én is erre gondolok. De abban is van igazság, hogy akkor így a jövőben nem kell monitort venni. Arról nem is beszélve, hogy ha kell lejjebb tudom venni a felbontást, pl 1600x900-ra, aztán nem natívon játszok. Bár nem tudom, hogy hogyan skálázódna, mennyire lenne szép úgy, hogy nem natívon megy. Egyébként FC Primal és GTA V nemigazán lassult FHD alatt, R6 Siege annál inkább, ott iszonyatosan érezni. Jó lenne Full HD, élesebb kép (legalábbis gondolom, 1600x900 20 col, 1920x1080 22 col, szerintem a PPI az nagyobb még így is a full hd-nál) de játékokban lehet nem tudnám kihasználni. lehet lesz egy full hd, aztán ha kell leveszem a felbontást.
-
holozis_HUN
addikt
1480 és 3899 stabil. Igen, 4gb-os verzió van.
Megy a Valley 1920x1080, Ultra, 8x Anti Aliasing, eddig semmi hibát nem vettem észre. Szerintem ez marad.
Amúgy kártya 65°C körül mozog. Ram illetve VRM hőmérsékletet hol tudom megmézni?
Ja és tervezek 1-2 házventit még a gépbe, szóval hőfokkal nincs baj, és nem is lesz.
-
holozis_HUN
addikt
Ramot belövöm majd olyan 1930-ra, azzal stabil lesz szerintem. GPU megy majd 1460. Így a maximumok alatt maradok, és nem lesz semmi baj. Az a kicsi többlet, ami a maxhoz kellene szerintem nem oszt nem szoroz. Ezzel a kis tuningal legalább tényleg kompenzálom a DSR-t. És a tartósságának sem ártok a kártyának.
Ram órajel meg azért kellene szerintem, mert az mindig maxon fut, bármit játszok szinte. Gondolom az Ultra Textúrák miatt folyamatosan tölteni kell be őket. Ezért akár laggolhat is a játék, gondolom.
Végén 1940 és 1465 lett. Most belőttem erre, remélem nem lesz baj. Majd nyomok totál max grafikán Valleyt meg Heaven-t, ott majd kiderül, hogy mennyire stabil. Lesem majd, hogy hibázik-e.
Ekkora tuning hosszútávon nem károsítja a VGA-t?
-
Csupingo
veterán
Ott már túl erős szerintem is a gpu a 3 GB ramhoz. (Azt mondjuk nem tudom, hogy a gyakorlatban tényleg okozhat e akadásokat vagy egyéb zavaró gondokat ha elfogy a memória, mert nemrég még egy 512 MB-os kártyával játszogattam és nem vettem észre bosszantó dolgokat.) Az már egy más kérdés, hogy az adott játék nem is enged mindent maximumra állítani a memóriára hivatkozva. Olyat is hallottam, hogy a messzebb lévő dolgokat később tölti be. Az már kicsit zavaró lehet.
-
Mercutio_
félisten
-
Jammalan
tag
Engem csak azért bosszant ez mert azt hittem jobb teljesítményt kapunk max 40 körül, beérett már a váltás nálam, de ha tényleg csak 460 teljesítményt kapunk a ti képében akkor nem ez lesz az én kártyám.
Igazából a 960 felett egy kicsivel reméltem. De ennek nem sok értelme, hogy beraknak a 950 helyére azonos áron vagy drágábban egy legjobb esetben is azonos teljesítményű kártyát mert ez nem fejlődés vagy előrelépés.
A 3gbos 1060 meg azért szégyen mert 10kval olcsóbban (62ért) lehet kapni 4gbos 470et az xes üzletben, gondolom akkor aprós bazárosoknál még olcsóbban is akár. -
Daw93
senior tag
Én bízom benne hogy lejjebb megy, 80k körül nagyon elgondolkoznék rajta
de a 960at megtartom addig amíg csak lehet. Részben miatta nem váltottam nagyobb (fullhd) monitorra, 1600x900 a tökéletes párja a 960nak szerintem.
Ha 1 évet még kibírok vele ami szerintem menni fog, addigra meg úgyis jön a következő széria -
Daw93
senior tag
Én azt mondom, a szükség nagy úr. Én évekig 9500gt-vel, aztán gts450-nel toltam, a végén már volt ami lowon sem ment 15 fps-sel sem (9500gt + nfs the run
), az egyetlen kritériumom a max felbontás volt amit az aktuális monitorom bírt. A 9500 gt-vel úgy gta4-eztem, hogy kb 23-30 fps-em volt
a legtöbb játékot meg 30-40 fps-sel toltam.. Igazából megszokható, persze nem azért csináltam mert élveztem, csak nem volt pénzem jobb gépre.. rohadt iskolás korszak
. Viszont amikor meglett a 960, lassan egy éve, az azért nagyon nagy ugrás volt a GTS 450hez képest, és teljesen ráállt a szemem a 60 fps-re, és az elég magas grafikára is, így most már viszont agyérgörcsöt kapok ha 40 körüli fps-em van. Bár az nem sokszor van, nem kimondottan nagy gépigényű gémekkel tolom, meg ésszerűen állítom a grafikát is. Tehát a 960 kb egy megváltás volt nekem, és így visszatekintve ugyanúgy megvenném. Ha most kéne vga-t vennem, már nem biztos, eléggé tetszetős nekem az 1060 6gb, amire talán majd 1 év múlva beruházok, meglátjuk mit bír a kis 960.
-
-
kisza25
félisten
dx10-11 alatt egyenértékű a 950-el, dx12 alatt a 960-nal, a 4GB kerül annyiba, mint a gtx 950 2GB, utóbbi 1,5 éves már nem jön hozzá olyan driver amitől gyorsulna, rx 460 most jelent meg tehát még gyorsulhat, egyre több dx 12 játék lesz én ebben az árban /erőben már azt vennék
-
mcs
veterán
Mondjuk a teljesen referencia órajeles 960 elképzelhető, hogy egy szinten van az extrém 950el markban. A gyárilag oc-s odapörköl neki pár száz ponttal. Sokszor nem is értem a teszteket, hogy a legtöbb kártyából miért csak a referenciát szerepeltetik. Például a lengyel Pclab csinálja okosabban, hogy mindkettőt berakja.
-
kisza25
félisten
volt Extremem és ugy 960-am is, az Xtreme nekem pont hozta az alap 960-at
-
kisza25
félisten
a giga oc pont ugyanennyit csinált,
visszakerestem (az i5 6600 meg annyit csinál, mint a 4Ghz i5-4690K)
szerintem a gtx 960-al kevered, az csinál annyit alapon -
MrDerekas
addikt
DX12 alatt pont hogy kiegyensúlyozott teljesítményt mutat
Még áskálódom azért. Ahogy én látom (tehát szigorúan szubjektíven és alapul véve nekem mire kell) eléggé párban a 950-el. Mondjuk kísérletnek sem volna rossz egy ilyesmire váltanom, abból megint lehetne szubjektív vélemény
Talán még annyi, hogy újabb architektúra vagy technológia, ami sosem volt szempont nekem
Driver oldaltól nem tartok, lásd fentebb
Akkor most only read a fórumon
Jah! És a 950-től nem szabadulok meg. Megy a családi gépbe a skylake mellé -
DFlash
tag
V-Sync off Beállítások ugyanazok.
V-Sync OFF -
-
Ennyit látunk rajta, valahol lehet még rajta írás? Mert ezen azt se látom, hogy hány wattos lehet. Feleslegesen új tápot meg nem vetetnék vele.
Igen játéknál van ez a probléma, ha 20percig aidaval stresszeltem nem indult újra.
A gépet ma fújtam ki neki, mert nagyon poros volt, a proci néha 80ra is felment, azt újrapasztáztam, de így is aida tesztnél némelyik magon 68fok volt az avarge(gyári hűtő), maga a cpu-nál 49et írt maxnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest