- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- ASUS ROG Ally
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bluegene #18280 üzenetére
vágnom kéne?
ez egy Blueugene által bevezetett, új, egyetemes jelző lenne a kulturált fogyasztásra amit mindenkinek illik tudni?
na ne röhögtess már! most láttam elöször leírva.
elég érdekes stilusod van, ha egy ártalmatlan kérdésre csak ilyen stilusban vagy képes reagálni, 1db normális válasz helyett.
nem csodálom, hogy anno banolva lettél. bele sem merek gondolni milyen stilusod lehetett elötte. nagy meló lehetett 523 nap alatt addiktá tornászni magad. barátságos stilusra még gyurhatnál.
másrészről ez tényleg nem a "milyen vga-t vegyek" topik -
Henk
veterán
-
Zájec
veterán
válasz
Bluegene #16250 üzenetére
azért annyira gyökeresen nem ezt szajkozom
ez tény hogy az ati-nak akár szinesebb lehet a képe, ezt elismerem, nem vonom kétségbe,... csupán az Nvidia védelmére keltem, mert én úgylátom hogy annak is elég szép a képe, pláne ha egy jó TFT-vel van megjelenitve és beállitva....
nekem amit _core kolléga linkelt képeket, teljesen korrektnek tünnek
ahhoz képest hogy ezt egy GTX260 produkálta, teljesen biztatónak látszik... -
-
válasz
Bluegene #15492 üzenetére
Nem tudok olyan játékot, ami dx10-ben nyújtana akkora pluszt a látványban, hogy megérje váltani csak amiatt.
Henk: Rengeteget monitoroztam az everesttel és arra jutottam, hogy a használt játékok/programok futtatásakor sehol sem ment a memóhasználat 3-3.2 giga fölé, ezért nekem nem hoz előnyt a 64 bit.
-
válasz
Bluegene #15348 üzenetére
Pfff...., ezért kár volt válaszolni.
Ezt írta TTomax: az én HX520 jelen pillanat visz egy GTX280-at 702/1458/1260,egy 9600GSO-t alapon egy Q9550-et 3,6GHz-re huzva,2 vinyot,1 floppyt,egy DVD-t 4G RAM-t egy x48-as lapban... és minden 100% terhelésen van 24/7
Finom becslések szerint, ez kb 250-300 wattot fogyaszthat óránként, ha a vga nincs terhelve, de számoljunk 250 wattal.
Nem tudom angliában mennyibe kerül az áram, de nem is érdekel.
Számoljunk itthoni árakkal: 0.25 kw x 24=6 x 31 =186 kw havonta x 50= 9300 ft. Gyakorlatilag egy teljes háztartás havi villanyszámláját zabálja fel csak a számítógép. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #15296 üzenetére
Miért Laudának címeted? Én kötekedtem...
Egyébként nem sok szó esik az ATI kártyákról NV topikokban. Én legalább is ritkán olvasok eszmefuttatást NV tulajok részéről. Igazából mi NV kártyákról szeretünk beszélgetni.Nem is értem mi ez az állandó bizonyítási vágy benned az ATI irányból..a G200 tulajok fele ATI-ról váltott. Szóval őket annyira nem érdeklik az ATI kártyák, mert valamiért váltottak, akik meg NV-t választottak, úgy hogy előtte is NV-t nyúztak azokat meg pláne nem érdekli.
Félre ne érts, nem hiszem hogy ez a beszűkültség, vagy érdektelenség lenne a részünkről, csupán annyi, hogy mi az NV-ben hiszünk, persze azért a másik oldal kártyáit is figyelgetve. Ezért nem is értem Abu-t, miért az NV topikokban fikázza az NV kártyáit. Kicsit benne is felfedeztem ezt a "kampányolási betegséget" ATI irányból, amivel nincs is gond...mert mondja el, kampányoljon. De amikor hetek óta arról megy a vita hogy az NV ekkora meg akkora fos, előbb utóbb unalmas lesz egy NV topikban. De inteligens ember lévén vette a lapot, és amióta szólva lett neki azóta befejezte auz ATI ajnározást.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #15271 üzenetére
Az a furi, hogy te mindig akkor kerülsz elő ebben a topikban, amikor szó esik az ATI-ról, persze a negatívumokat kiemelve.
Az ATI topikokban nincs szó NV kártyákról?
Tőlünk hányan mennek át ilyenkor kampányolni? Sztem senki. Tényleg ez lesz itt is és a 295 topikban is?
Nem lehet leírni az ATI szót mert egyből kezdődik a vita?
295 topikban Abu épp hogy befejezte, itt meg most te fogod elkezdeni? Nőjjél már fel végre!
-
válasz
Ügyes vagy, nagyon köszönjük az észrevételt. Ennyire jó az ati és innentől fogva az újabb játékok atira íródnak, nv meg mehet a kukába. El is kéne passzolni gyorsba a 280-at, nem érdekel véletlen?
Vannak elég jó orvosok, a Te érdekedben mondom, keresd fel valamelyiket.
-
TTomax
félisten
válasz
De jó,hogy GTX280-at vettem,,,
tudtam én hogy nem szabad 260-at azért volt olyan olcsó meg még azért olyan olcsó most is...
Szerencsére monitorbol is csak olyat vettem ami 1680X-ig tudja... egy olyan kamu 22-est... szégyellem is magam...
A HAWX-t meg kis se próbáltam a franc vigye el....biztos szaladtam volna egy radeonért,hogy a hangsebesség 2X-nél lássam az élsimitást a háztetökön... ja hát mindezt legalább 23fps-el....ja nem... DX10.1-ben akár 25-el is... -
HSM
félisten
válasz
Naaa, ne ferdíts már kérlek....
A napnál világosabb, hogy mérési hiba... Te se gondolhatod komolyan, hogy a GTX275 +24sp-vel 14X nagyobb minimum FPS-t csinál????
Inkább 12 - 25 lenne kb. a reális gtx260 - 4890.....
De én is tudok olyat mondani, ami NV-n megy sokkal jobban, szóval sok múlik a játékon is... Mint írtam, mások a két csip sajátosságai, nagyon.... Van, ami az egyiknek fekszik, van, ami a másiknak.... -
-
ImI87
őstag
válasz
Bluegene #11851 üzenetére
ez van a hivatalos specifikációkban, hogy 216SP.
192 csak a régiekből van és már nem gyártanak olyat.
eredetileg mindegyik GPU 240-esnek készül, azok selejtjeiből lesz a kisebb kari. ez mindig is így volt, és valszeg ezután is így lesz.
de nem könnyítik meg a dolgunkat, az boztos.............
de aki nem néz utána, az vessen magára. rosszul nem játhatsz (mert akkor kicserél-tetheted), csakis jól jöhetsz ki a dologból. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Bluegene #11836 üzenetére
Hát általában nem tüntetik fel a gyártók a csomagoláson. Megveszed belerakod a gépbe és megnézed mondjuk GPU-Z-vel. Más lehetőség nem nagyon van
Vagy az előttem szóló által említett megoldás de az meg csak azt árulja el hogy 55 nm-es, az SP számát még nem lehet így megmondani
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #11700 üzenetére
"egyetlen baja h picit szárítja"
A legnagyobb baja... legalábbis nálam. 100Hz-en persze már jó, meg felette, csak akkor meg nem max felbontáson nyomod... persze vannak drágábbak amik tudnák 1600×1200-ben a 100Hz-et, de annyit meg már nem érdemes költeni erre a technológiára...
Amúgy vannak nagyon jó LCD-k is, LG, Samsung pl. mind nagyon jók minden tekintetben... az itthoni LG, Samsungoknak is nagyon szép képe van, a fekete is "szinte" teljesen fekete és még oldalról is normális képe van. Amiket kerűlni kell, azok a noname-k pl. Orion, Diamond meg ilyenek...
(#11725) VinoRosso: Szerintem ez hülyeség, kb. fél év múlva érkezik a kártya, korai az első 40nm-es nV-ről beszélni, túl messze van még szvsz, hogy igaz legyen...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bluegene #10815 üzenetére
Megkértelek már, hogy ne szólj hozzám...egyébként a kutya nem kérdezte a véleményed, és a címzett értette, akkor Te miért értetlenkedsz? Megint ide jössz kötekedni. És igazad volt egyébként itt nem szeretbek téged...
Skizz: ja, megvan, azt hittem arra gondoltál amit írtál. Igy már értem.
-
Henk
veterán
válasz
Bluegene #10619 üzenetére
Ez most hülyén fog kijönni mert egyik haverom hozta át a gamet,hogy nézzük meg,hogy megy nálam mert gép vásárlás elött áll és olyan gépet akar amin a gta4 elmegy.
Felraktuk,bench futtatás,belenéztünk hogyan néz ki a játék,milyen az irányítás,stb.
Megnézte tetszett neki,haza ment.
Nekem meg annyira nem jött be,hogy le is törölte ne foglalja a helyet.
Így már nem tudok képet sem tesztet mutatni.
Ennyi.
Most várom a reakciókat.
Azt azért hozzáteszem,hogy játék közben olyan 40fps körül mozgott,de voltak olyan akadások egyszer-egyszer ahol leesett egy pillanatra 8fps-re is. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bluegene #8359 üzenetére
Megtennéd, hogy soha többet nem reagálsz egyik hsz-emre se? Én se fogok a tiedre, ez volt az utolsó. Már a régi nick-eddel se voltam túl jóba, ezzel se szeretnék. Amíg nem tudtam, hogy ki vagy, addig azt hittem, hogy csak egy ****** vagy a 100-ból. Mostmár tudom, hogy te vagy a nagybetűs *******! És egy párszor már megkértek itt is, másol is, hogy hagyd abba a hülyeséget. Úgy látszik nem értesz a szép szóból...flame-eljél valamelyik Ati-s topic-ba. Ott úgyis nagyobb az élet, talán több modi jár arra, és ha van egy kis szerencsénk, még idén kivágnak az oldalról....
-
ImI87
őstag
válasz
Bluegene #8263 üzenetére
Árgépet érdemes lehet nézegetni, és alkalmanként ki lehet fogni 1-2 jó vételt. DE: ezeknek az áraknak a nagyrésze szart sem ér, mert:
- a legtöbb ilyen "árgépes" számtechboltban semmi nincs készleten, max üres CD-k, meg pár darab 5K alatti termék. Senki nem tart semmit, csak rendelésre hoznak. és akkor meg már rögtön nem annyi az ár.......valóságban nem létező árlistákra meg fel lehet írni minden szép és jót.
- most ez különösen igaz volt, mert mire v.melyik lusta fasz eladó méltóztatott frissíteni az árakat, addigra már rég nem annyi volt (tisztelet a kivételnek, de a legtöbbje ez az igénytelen kackafej, aki ott rohad a boltban, közben msn-ezeik meg iwiw-ezik, és azt sem tudja milyen cuccok léteznek a nagyvilágban)
- ezen kívül az árgép is egy "marketing-cég", ahol folyamatosan frissíteni kell az összes "bolt" meg mili termék árait, emiatt is folyton van eltérésúgyhogy én azt mondom óvatosan, mert aki nagyon beleéli magát ezekba a dolgokba, az gyorsan csalódni fog....
amúgy pont ezért furcsa nekem, hogy bemész a városba, és minden sarkon szémtech-bolt van...... kérdem én, minek, és miből élnek meg?
külön neked: múlthéten vettünk haveromnak egy 7300GT-t 4K-ért szerintem enél jobb ár/érték atány nincs
csak éppen nem lehet használni semmilyen mai játékhoz, normális grafikával.....
és lett már szólva többször is, hogy nem kell idejönni az ATI-s okoskodással. senki sem kiváncsi rá. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #8272 üzenetére
Terelem a szót?
Linkelgetsz itt össze-vissza mindent, de a csöpp eszeddel nem fogod fel hogy az elmúlt 3 hétben fel-le ingázott a ft. Akiknek eddig stabil árlistájuk volt, azok se frissítették az árakat, mert fél naponként változtak az árak, és azt tanácsolták csak telefonon rendeljek, és megnézik mi a PILLANATNYI ár. Errejössz itt az árgéppel ami akkor se közöl frankó árat, ha nem ingázik a forint. Több bolttal beszéltem, ahol X termék fel volt tüntetve az árgépen jó áron...ők maguk mondták senki se "árgépezzen", mert nem az éppen aktuális valós adatokat közli. Ettől függetlenül lehet egy-két kivétel, de nem a kivételekből szoktunk általánosítani.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #8263 üzenetére
Hüle vagy édes fiam..nem baj. Majd kinövöd.
Megint jöttél off-olni.Tudod milyen jó volt hogy nem voltál itt pár napig? Kérdezz meg bárkit. Te semmiből se tanulsz. 1x már bannoltak végleg. Annyi eszed lehetne, ha már szemet hunytak e felett a modik, legalább ne ott folytasd ahol a másik reggel abbagyagytad. Annyi eszed van kb. mint egy hintalónak.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Bluegene #7418 üzenetére
Hát a Vistás témához én annyit tennék hozzá hogy én nekem is Vista x64-es van és én pont az ellenkezőjét vettem észre. Nem volt gyorsabb a Crysis XP alatt mint Vistán csupán 1-2 FPS különbség volt ide óda. A Warhead-ról meg nem tudok nyilatkozni mert most nincs fen XP hogy megnézzem az alatt is (nem is lesz
A többi játékban meg ugyan ez a helyzet szinte semmi különbség. Szóval szerintem ti nem próbáltatok még ki Vistát.
Persze lehet hogy az én gépem különleges vagy csak az eredeti Vista teszi nem tom
Ja és nekem még csak hiper szuper VGA-m sincs csak egy régi 8800 GTS 320MB-os. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Bluegene #7424 üzenetére
Kár hogy úgy ítéled meg a játékokat,hogy melyiknek milyen a grafja.Sztem a Bioshock igenis 2007 egyik legjobb FPS-e volt.Mert volt sztorija,az atmoszférája magáéval ragadó volt,és egyben egy kicsit dárkos is volt.Nem hiába kapott tíz újságból 9-nél 90%-os értékelés fölött.Én véleményem a Crysisról pedig az,hogy a játék addig volt jó,még meg nem jelentek azok az idegen ellenfelek.Na és persze azért a Bioshockot nem lehetet végig darálni,mint a Crysist 5-6 óra alatt.Sztem a Crysis egy csili-vili tech demó,a Warhead azonban más tészta..Azonban ami mint grafikailag,mind más téren robbantani fog az a FarCry2 lesz.A Crysis elbújhat mellette.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bluegene #7424 üzenetére
Tényleg OFF, de megint csak azt mondom, hogyha szerinted attól jobb mindegyiknél a Crysis, mert mediumon is odaver látványba ezeknek...ettől még nem lesz jó egy játék.
Szubjektív véleményem szerint nekem jó gépem van, és glattul fut, de az egyből megszeretem fázis kimaradt.
Az egész hsz-edben a legjobban ez tetszett:
[...]földönkívűliek, emberek, történet[...]Történet? Ez jó vicc volt. A sztori 0, egy "B" kategóriás filmnek jobb a sztorija. Mármint nincs is sztoti. Az ellenségek buták, mint a tök, a 2005-ös FEAR MI-ben köröket ver a Crysisra. Ez a játék leges leggyengébb pontja. Fizika is max elmegy. Az egészre a koronát a '80-as évek oldalnézetes lövöldözős játékaiból kölcsönvett főboss tette fel. Komolyan mondom, amikor megláttam kiröhögtem...ettől függetlenül, mint mondtam, végigtoltam, mert tényleg gyönyörű, ezért megérte, de ennyi, nem több. Ettől nem lesz egy játék jó.
Ha szeretnéd folytatni, szólj és ugorjunk át valamelyik játékos topicba...
-
Skizz
addikt
válasz
Bluegene #7424 üzenetére
A grafika messze nem minden... Szép a grafika, de pl. én a történetet nem sorolnám a pozitívumok közé. Ez a tipikus 'az ufók megszállták a földet és van egy szuperhős aki megmenti a világot' sztori, csak a szuperhős itt egy szuperruha miatt lett szupererejű... júj
A dzsungel nekem akkor tetszene, ha egy hatalmas területen lennénk, véletlenszerűen elszórva egy csomó ellenőrzőpont, kisebb támaszpontok, stb. Egyébként ettől függetlenül van benne valami, jómagam is órákig tudtam vele szórakozni, a warheadot pedig még idő hijján nem is próbáltam. Majd holnap este, remélem...
lara:
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bluegene #7403 üzenetére
miért sztem tök jó, és gyönörű nincs más a közelébe, gondolom neked savanyú a szőllő
1. Már rég végignyomtam.
2. Gyönyörűnek gyönyörű, de nem tök jó.
3. Savanyú a szőlő. Nálad biztos jobban megy a 4850-el, mint nálam...bizonyáraHa szerinted az számít, hogy 1, azaz egy darab játék hogy megy, és ez nálad a mérveadó...én végigtoltam kb. 2-3 este alatt, azt annyi. Az, hogy ez az elfuserált izé besszaggat-e a gépemen...hát negyon nem mozgat. Vannak sokkal jobb FPS-ek, amik nem a 3DMark06 babérjaira törnek, hanem játékok.
Előbb agyonisteníted a DX10.1-et, aztán meg simán lehülyézed aki használja.
-
KTTech
veterán
-
gduck
addikt
válasz
Bluegene #7397 üzenetére
Jól számolsz
E6600,GTX260,1280x1024 (VISTA, DX10 VeryHigh)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 80.11s, Average FPS: 24.97
Min FPS: 18.23 at frame 1947, Max FPS: 32.02 at frame 988
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 77.18s, Average FPS: 25.91
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 77.36s, Average FPS: 25.85
!TimeDemo Run 3 Finished.
Play Time: 77.29s, Average FPS: 25.88
Min FPS: 18.19 at frame 1950, Max FPS: 32.02 at frame 988
TimeDemo Play Ended, (4 Runs Performed)bim: Nem húztam a kártyát, de ha tuningolnám (ahogy néztem itt az eredményeket) az +10% lenne, szal azzal számoljál. Meg hát a proci is csak 2,4-en megy
A régi karim 8800GTX meg ezt tudta:
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 100.35s, Average FPS: 19.93
Min FPS: 5.70 at frame 138, Max FPS: 24.75 at frame 987
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 94.08s, Average FPS: 21.26
Min FPS: 5.70 at frame 138, Max FPS: 25.12 at frame 61
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 94.37s, Average FPS: 21.19
!TimeDemo Run 3 Finished.
Play Time: 95.60s, Average FPS: 20.92
TimeDemo Play Ended, (4 Runs Performed) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bluegene #7387 üzenetére
Megyek és a kardomba dőlök....
Milyen rossz is lesz nekem. De tételezzük fel, még igazuk is lenne, és jóval lassabban fog menni az nV karikon. (Az mondjuk nem mind1, hogy lassabban, vagy lassan!) Olyan embert se nagyon ismerek, aki azért váltott volna Ati kariról nV-re mert jobban megy rajta a Crysis, nem hiszem, hogy ez így lenne fordítva...született már olyan játék, amiért vennék új VGA-t, de az nem pont ilyen...és nem is egy Crysis.
Mod.: re #7391: azért nem megy neki, mert 2 OPrendszer van a gépen, és az XP-re van telepítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Ryzen 7 CPU-k
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest