- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Egy komolyabb problémával fordulok hozzátok, mivel külföldi oldalakon sok hasonló hibát olvastam, de még eddig sehol nem találtam rá lényegében megoldást, ezért úgy gondoltam utolsó mencsvárként írok ide is.
Kicsit hosszú lesz a leírás sorry.
Lényegében a következőről lenne szó:
Van egy 15.6-os Samsung NP700Z5C-S01HU típusú notim. Még valamikor 2016 felé vettem.
Először win 8 volt rajta. Leszedtem, majd win 8.1 tiszta telepítés. Elég sokáig ez volt a gépemen, nem volt vele semmi gond. A gond igazából akkor jött, mikor elkezdtem agyalni rajta, hogy rakok rá egy win 10-et, mert egyre több progi igényelte. Na mivel annyira nem voltam a toppon a 10-es telepítésével kapcsolatban, ezért elég sokfelé, sok fajta leírást nézegettem, nagyon elképzelhető, hogy átállítottam valamit úgy a biosban, hogy azóta megszűnt "létezni".
Mivel utoljára elég szenvedősre sikerült a telepítés, így a következő probléma lépett fel:
A gépben volt 1 terrás merevlemez + 1 16Gb SSD gyorsító. Valamiért nem sikerült feltennem sehogy mikor a partíciókat osztottam. Csak úgy ment, hogy legyalultam mindent, mind az 1 terrásat és a 16 Gb-t is. (amin gondolom volt neki a recovery win gyárilag... gondolom...)
így felment a win, működik, semmi gond. Azzal a lényeges különbséggel, hogy alap esetben gép bekapcsolásnál bejön a samsung logo, majd hirtelen kikapcsol a gép. Utána megint bekapcsol, és kiírja, hogy: „All boot options are tried. Press <F4> key to recover with factory image using Recovery or any other keys for next boot loop iteration.”
Mivel volt bootolható Win 8.1 telepítőm, gondoltam rádugom, gép bekapcs, majd előjön, hogy nyomj egy gombot a pendrive-ról való bootolásról. Ezt szépen megvártam míg kihagyja, és láss csodát, elindult a windows. Szóval, biost nem látom, gép csak akkor tölti be a windowst, ha rádugom a pendriveot. De csak addig kell beraknom, amíg bekapcsolom.
(nyilván előző telepítésnél átállítottam a boot sorrendet biosban, és azért)
Egy darabig nem is akartam foglalkozni a dologgal, próbáltam keresgélni, hogyan tudnám a biost visszahozni. Gondoltam frissítem a gyári windowsos programjával. Elvileg sikerült is. Gyárilag 1x volt csak support a frissítésre. Semmi változás. Aida mutatta, hogy melyik verzió van. Nem csak a gyári samsungos progi. Nyomkodtam itt bőszen az F2-őt. meg F (mindegyiket). Amúgy az F2-vel hoznám elő a biost. De semmi. Már elég sok dolgot próbáltam. 0 változás. Már csak arra tudtam gondolni, hogy teljesen leszedem a CMOS elemet, hátha azzal valahogy resetelődik, és visszakapom a régit, vagy, hogy lássam egyáltalán. Egy darabig nem is érdekelt, és időm se volt ezzel foglalkozni, leginkább viszont szétszedni nem akartam a gépemet, mert annyira össze van rakva, hogy féltem, hogy megsértem, vagy összekaristolom a szétszedésnél. Viszont nagynehezen rászántam magam. Vettem bele egy SSD-t is. kipucoltam egyúttal a gép belsejét, újrapasztáztam a procit. Elem leszed. Semmi. Akksi, elem leszed. Semmi. Már az is megszűnt, hogyha rárakom a pendrive-ot bootolna róla. Ha az F2 vagy F4 vagy F8 esetleg még az F10-el próbálkozok, bejön egy „boot menü”. 4 opcióval: Windows boot manager, HDD, Sata CD, és USB. Bármelyiket választom nem csinál semmit. Ebből viszont látom, hogy a berakott SSD-t felismeri, mert kiírja. A DVD-t hanyagolnám, mert azt hiszem az bedöglött már régen, és nincs is lemezem. USB-ről nem bootol. Integrálva van 4 Gb memórai. 4-el még bővítettem anno, mert csak 1 slot van. Konkrétan cseréltem vadi új RAM-ot is, felváltva néztem. Ha a CMOS elem merült volna le, akkor jelezte volna. Vagy ha hálózatra rakom, úgyis kap áramot, szóval az se lehet, hogy nem tartana meg valami beállítást. Találtam youtube-on is egy videót, gondoltam talán még lehet ez is opció valahogy, hogy full reset legyen a biosnál:Megnéztem a gépemet és egy hasonló „reset” felirattal nekem is van ilyesmi, bár még nem mertem itt mókányolni, mert eleve nem is tudom, hogy a kisebb vagy a nagyobbat kellene használnom, a kivehető memória modul alatt van ez is:
[link]
A reset felirat alatt gondoltam lehet az.
Tudtok nekem valamilyen szinten segíteni, mit lehetne tennem? És pls.! Ne olyat, hogy szar a samsung, meg dobjam ki, mert azzal nem jutok előrébb..
Köszönöm a segítő szándékot! Ha kérdés van még vagy ötlet, itt leszek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux Mint
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell G5 15 5587 - 15.6"FHD IPS - i7-8750H - 16GB - 1TB SSD - 1TB HDD - GTX 1060 6GB - Win11 - MAGYAR
- Acer Nitro Gamer Laptop, karcmentes, doboz, 1 év garancia(i7 11800h, 3050ti)
- Asus TUF A15 gamer laptop/Ryzen 7 7735HS /RTX 4050 6GB 140W/16GB DDR5/1TB SSD garanciás 2027.05.16
- EliteBook 640 G10 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legion Pro 5 16ADR10 16" QHD+ IPS Ryzen 9 8945HX RTX 5060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3500
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest