Új hozzászólás Aktív témák
-
baalika
tag
Sziasztok!
Van egy MSI GE70 2PC laptopom. Tökéletesen muzsikál, két villámgyors ssd meg egy nagy hdd van benne win 10 pro, kb 3 éves, utoljára nagyjából 1-másfél éve állítottam rajta utoljára, reinstalltam, szépen beállítottam és azóta csak élvezem, egyetlen problémáját egy hete vettem észre, hogy nem tudom elérni rajta a bios/uefi-t. Restartnál del gombbal, vagy win 10 alól a troubleshooting/ "uefi firmware settings" restarttal ugyanazt a problémát hozza elő. Fekete képernyő bal közép felül egy nem villogó vonalkurzorral. Innen csak power gombbal tudok menekülni. De utána továbbra is perfekt 5 másodperces windows bootot produkál.
Próbáltam összes hdd sdd ki, ugyanez.
Táp, aksi kihúz, power gomb 30 másodpercig, vissza, ez elvileg bios reset lenne, de ugyanígy nem adja. MSI help center program szerint a bios verzió a legfrissebb honlapon található. Csináltam EC firmware frissítést, tökéletesen végigment, de továbbra sem érem el a bios menüt.Nem emlékszem már, hogy legacy bios-t állítottam e neki de most kicsit meg vagyok kavarodva az uefi-bios különbségeken ha alaplap/bios/uefi hiba lenne nem teljesen értem hogy hajlandó bootolni, honnan tudja a boot sorrendet? Csináltam egy usb-s win10et, a troubleshooting menüből tudom erre bootoltatni a gépet. (?!) Az oprendszer ssd-men pedig van 100 megás efi particio gondolom erről találja meg magát de honnan tudja a sorrendet? Szóval belezavarodtam a mitmiértbe.
Win10 factory reset, vagy inkább usb-ről full letisztázós reinstall az egyetlen amibe még nem mentem bele, de ez varázslat lenne nem értem az uefi/bios chipet miért hozná elő.http://forum.notebookreview.com/threads/black-screen-when-trying-to-go-into-bios-or-stuck-at-msi-screen.789775/
ehez hasonló a problémám de más laptop/bios verziom van, az enyém elvileg nem flashelhető windowsból.
Mivel próbálkozhatnék még?"helpmeobiwankenobi you'remyonlyhope"
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest