Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimpok
aktív tag
Hello,
Memtest simán lefutott, a töredezettségmentesítés megintcsak elviselhetetlenül lassú lett volna (egyébként 1%-os töredezettséget mutatott). Inkább újratettem a windowst, és egyelőre hibátlan... Most nem tudom, hogy valami vírusszerűség lehetett-e (bár a chkdsk le nem futásból nem erre következtetek), vagy valami fájlrendszer összeomlás féle... Igazából előző este a Pokerstars klienst tettem fel, és játszottam pár órát, de csodálkoznék ha ez okozná (a korábbi gépen hónapokig használtam gond nélkül).
-
BURN28
tag
válasz
csimpok
üzenetére
Szia!
Néhány dolog ami lehetséges(szerintem)
-Megpróbálhatsz töredezettség mentesíteni,bár nem valószínű,hogy ez a gond,mivel nem olyan régi a gép,de azért jobb ha biztosra mész.
-Lehet,hogy a memóriák/memória a rossz(memtes-et kellene futtatni).
-Bios reset.
-Ami még szóba jöhet esetleg,próbáld meg a sata kábelt lecserélni egy másikra és esetleg másik portban használni.A rendszervinyó a 0-s portban legyen(ha ott van akkor máshol).
Remélem valamelyik segít.
-
csimpok
aktív tag
Sziasztok,
A pár hetes gépemmel valami lett tegnap, eddig tökéletesen ment, majd tegnap mikor bekapcsoltam azt vettem észre hogy a win 7 betöltődés után nagyon lassú, meg homokórázik, és több másodperc mire a start gomb felnyílik stb. Megnéztem a futó folyamatokat, szolgáltatásokat, CPU használatot, memóriát, de semmi furcsát nem láttam (CPU kihasználtság 0-1%). Először ara gondoltam hogy valami vírus, le is töltöttem pár ajánlott progit, de a nagyrészük le se fut, van olyan ami 1 percet tölt egy fájl átvizsgálásával, másik meg mindig ugyanannál a fájlnál megáll vizsgálat közben, és nem megy tovább (solitaire.exe
). Ugyanez a lassúság van csökkentett módban is, valamint érdekes módon a chkdsk is megáll futás közben, ugye itt még be sincs töltve a win (?). Lehet, hogy a HDD a hibás? Hd Sentinel azt írja rá, hogy OK-s... -
Ferink
aktív tag
Heló!
Hálistennek van itthon egy másik "basik" családi pc. Ezzel le tudtam ellenőrízni a monitort és a winchestert mobil rackben. Ezek rendben vannak. Az vinyó ide kábelét is cseréltem, de semmi. A ramokat a lehető összes permutációban betettem/kitettem.Tápom is van másik, azt is betettem. Cmos reset is volt. A pci expresses vga-t kivettem, próbáltam az alaplapit: úgy se ment. A többi alkatrészt nem keverném a két gépben, nehogy az is beadja a derekát. Összegezve: nem akar működni.
Ha lesz időm valami szervízbe berobogok vele, hogy megmondják mennyibe fog fájni a rendbehozatal. A lapot meg a procit 2 éve vettem használtan, előtte is ment sztem eleget az előző gazdánál. Itt nálam nem volt semmi baja, ezektől a kimaradásoktól eltekintve, amik általában a ház mozgatásával vagy belső szereléssel függtek össze (utána jött mindig elő).
-
sss
őstag
Látatlanba nehéz mi mondani. Esetleg vedd ki a most belerakott ramot, vagy méginkább csak egy memóriamodul maradjon a gépben. Biztos minden tápcsatlakozó be van dugva, lapba, vga-ba stb.? Fölös dolgokat vedd ki a gépből (hdd, dvdrom), csak a lap,cpu,ram,vga maradjon. Speaker nem csipog? A monitor kábele nincs megtörve? Hirtelen ennyi.
-
BURN28
tag
Megjött a válasz az ASrocktól,akik legalább válaszra méltattak a Kingston-nal ellentétben...
Azt tanácsolták hogy adjak a ramoknak magasabb feszültséget,illetve hogy próbáljam őket a fehér ram slotokban(eleve abban vannak a hűtő miatt,és próbáltam magasabb fesszel).Mindenesetre az leszűrődött,hogy a kingstonnak csak addig fontos az ember ameddig kifizeti a cucc árát...,ahogyan az is,hogy az ASrockot kerülni fogom a jövőben,mert ott meg az, hogy mennyire tesztelik a termékeket,a ramjaim speciel rajta vannak a támogatási listán...Persze lehet,hogy csak én jártam így(amúgy nem [link]) meg nem kell 1 esetből messzemenő következtetést vonni,de ha valaki állít valamit, amiért pénzt is kiadunk,akkor jó lenne,ha az úgy is lenne,ahogy mondja... -
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Segítsen valaki, államvizsga előtt két héttel a gépem cselben hagyott 1 órája!
Memóriát bővítettem ddr2 3gb-ról 4-gb-ra. Indítom a gépet és nincs kép a monitoron!! Akkor se ha a pci expressben lévő vga-t használnám, akkor se ha az alaplapit.
Mi lehet a baj?Tápot kicseréltem, gyakorlatilag minden kábel csatlakozást megmozgattam, kihúztam és vissza. a videókártyát is többször, a ram modulokat is. Ide kábelt is cseréltem a vinyónál, CMOS reset sem segített.
Olyan a dolog, mintha a gép rendesen elindulna és működne, csak valahogyan kép nincs. A monitor jó. Alaplapra gyanakszom.
Tavaly nyáron ugyanez volt az új vga kártya kb 4. napján. Nem tudtam feléleszteni, elvittem kocsival szervízbe, és amikor ott monitort dugtak rá néztem egyet
! Működött! Koliba költözés után szintén volt ilyen, de kis matatás a kábelek között, és feléledt.Szóval emiatt kontakt hibára gyanakodtam, biztos a rázkódás jót tett.
Asrock alivenfp6 lap
4000+ dual core proc
4gb ddr2 kingmax
nvidia gf 9500gtKérem akinek van ötlete írjon, köszönöm.
-
-
Azúr77
tag
Üdv!Segitségeteket szeretném kérni!Van egy asztali PC-m és inditásnál bejön a bioslogo meg verzió aztán a hardverfelismerésnél "ide detected"majd vár KB10-15 mp-et aztán bebootol rendesen.Win közben is fagyogat aztán ujra használható.Mi lehet a gond? Egyszer már volt ilyenem és oda lett a vinyó.
-
tomachek
csendes tag
sziasztok tudna nekem valaki segiteni,abban,miért nem indul el a gépem és a boot-menüt sem tudom használni...amikor bekapcsolom a gépet egy nyolc számjegyü jelszót kér és semmit nem enged csinálni..ez ugy jött elö hogy volt nálam egy pillanatnyi áramszünet,és utána már ezt scinálta...sos...köszi
-
BURN28
tag
válasz
joe2005
üzenetére
Köszönöm szépen,elolvastam.Igen 2 modul van de DC kit szóval,az nem lehet probléma. Végül is az lényegtelen,mert nem lehet emelni az órajelet,nagyszerű...,akkor ha jól látom maradt az asrock hű a régi nevéhez
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindegy azért írtam nekik egy levelet,hátha tudnak valami okosat mondani...Köszönöm még egyszer,hogy utánajártál!
-
Lukino87
csendes tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
A takaritás megtortént de a pasztázásra nem kerult sor . De takaritás után még mindig semmi változzás. De visszon egydolgot nem mondtam ell hogy tegnap véletlenul rácseppen egy csepp viz és utána kezdte ell a fagyást nem rogton hanem egy ido után. Lehetséges-e hogy az allaplapnak tortént baja? Valami olyasminek ami regulálja a hűtést.
-
Lukino87
csendes tag
Hello
Van egy acer extensa 5620-as gépem .És az a probléma hogy bakapcsolás után minden oké és egy csep munka rajta és elkezd fagyni .Hagyom egy cseppet állni és megint megy ahogy kell .De egy ido után megint fagy. Mi lehet vele a gond? És érdemes-e javitatni ? Én hűtési gondokra gyanakszom. A válaszotokat elore koszonom !!! -
BURN28
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom,amiben a segítségeteket szeretném kérni.Idáig csak gigabyte alaplapjaim voltak,nem volt a biosukkal semmi gond,meg a lapokkal sem.Most történt egy kis gépfrissítés és gondoltam ha már nagyon dicsérik az Asrock alaplapjait akkor kipróbálom,hogy tényleg változott-e.A lapom egy 880G extreme 3 tipusú lap a memóriák benne pedig Kingston 1600Mhz cl7 (KHX1600C7D3X1K2/4GX ),a gond az,hogy ha bármit is állítok a memóriákkal kapcsolatban legyen az feszültség,vagy időzítés,órajel,akkor a gép újraindulása után,a monitor nem kapcsol be,viszont a gép megy,a ventilátorok pörögnek.Semmit nem tudtam változtatni már csak a szimpla auto-ról 1600Mhz-re váltásnál is ezt csinálja.Külföldi fórumokon erről a problémáról nem találtam semmit,amit a lapról írnak az meg nálam nem jött elő.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Eletke
csendes tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Az a helyzet, hogy a régi táppal tökéletesen működik a gép csak a videokártya
miatt nagyobbra kellett cserélnem. Azt mondták, hogy valami kompatibilitási
probléma lehet az alaplapom és a táp között. Ez igaz is lehet, mert egy másik
gép megy vele.Tehát a táp jó az alaplap jó csak mégis sz+r az egész.
Ez is csak velem történhet meg!
De azért köszi! -
telya
aktív tag
hali. kene egy kis segitseg: Abit IC7 alaplap, nem bootol a gep. olyannyire nem bootol, hogy fel sem porog semmi. egy led vilagit a lapon ami sztem azt jelzi h kap aramot, de semmi mast nem produkal. megprobaltam kivenni es betenni a cpu-t, gpu-t, ramokat, tapkabeleket, semmi.. valami tipp? mivel addig sem jut el, hibakodot sem kapok sipolasok formajaban sem. asszem amikor eloszor volt komoly problema, idonkent magatol ujraindult (volt h egymas utan vagy 3szor nehany percen belul), es olyan is volt, hogy a bekapcsologombra nem reagalt, mint most, viszont ha 10-20-30 perc mulva ujra megprobalta az ember, neha mar ment, illetve volt, hogy nehany perc mulva a bekapcs gomb megnyomasa utan spontan bekapcsolt. most egy ideje semennyire nem akar bekapcsolni. eleg rejtelyes problemanak tunik.. hat, nem mai gep, de azert normal hasznalatra meg teljesen jo, van benne nehany egesz jo alkatresz, kar lenne erte..
-
macimeister
aktív tag
Van nálam egy gép amiben G31M-S az alaplap. Annyi a furcsasága, hogy ha a két Corsair DDR2 ram egyszerre van benne, akkor biosig se jut el a gép. Külön külön bármelyik slotba rakva őket viszont hibátlan. Valakinek ötlet?
-
válasz
macimeister
üzenetére
Nekem a régi P4-esembe csontra merült az elem. Nem indult tőle a gép. Szétkapom ezt a laptopot hétvégén és megmérem azt az elemet.
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Kicsit off a kérdés.Nektek milyen gyakran fagy le a gépetek? -
wouhn
csendes tag
Sziasztok!
Különös dolgokat csinál a gépem, amire nem találok megoldást. Szerettem volna lecserélni a videokártyát. Haverom kártyáját próbáltuk ki (5770 vagy valami hasonló), amire már külön 6-pines tápcsatlakozó kell. Nem működött a dolog, a gép bekapcsolt ugyan, de nem adott képet és úgy viselkedett, mintha másodpercenként folyamatosan újraindulna. Gondoltam nem elég hozzá a tápom (400W-os noname szegény), ezért egy hd 5670-es videokártya mellett döntöttem, ami kevesebbet is fogyaszt és nem igényel külön táp csatlakozót. Összeszereltem és ugyanazt a hibajelenséget produkálta. Akkor már nem sajnáltam megválni a régi tápomtól, vettem helyette egy minőségibb Gigabyte tápegységet, amelynél nagy meglepetésre még mindig ugyanezt produkálja. A vicc az egészben, hogy a gép elmolyol magában, látszólag 5-6x újraindul és hatodjára csippan egyet és minden tökéletes. Bejön a Windows, terhelés alatt sincs fagyás, de újraindítás vagy kikapcsolás után mindig ugyanez a tortúra megy végbe. Már ötletem sincs mit csináljak vele, mert akárhogy is, ez elég abnormális viselkedés. A gépben van egy Gigabyte alaplap (AM2), AMD x2 6000+ processzor, 2 DVD meghajtó, 2 sata winchester, 4 giga ddr 2. Próbáltam a bekapcsoláshoz lényegtelen dolgokat kiiktatni, ugyanazt produkálja. A visszateszem a régi videokártyát, működik minden hibátlanul. Az új kártyára azért nem gyanakszok, mert a kölcsönkapottal is ugyanezt produkálta. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Eletke
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Bocsi, hogy belerondítok a fórumba, de nincs kihez fordulnom és hátha volt
valakinek már ilyen.
Szóval a gépem tökéletesen működött, de a táp gyenge volt, így vettem egy
új corsair GS700-as tápot.Ettől kezdve a win7 elkezdett betöltődni, de a
logo megfagyott a képernyő közepén. Két másik táppal megpróbálva (corsair tx750,
Chieftec GPS-500AB-A) a gép rendesen működik. Kicserélték nekem másnap szó-hang nélkül, de már akkor a GS800-ast kértem. Na hát ezzel a táppal is ugyan ez a szitu.
A tápra azt mondták, hogy tökéletes. Lehet, hogy nem szereti az alaplapom?
Gigabyte GA-P55-UD5
Válaszokat köszönöm! -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Laptopokban is van elem? Lehet az merült le?
-
telefon6310
tag
hali! Segítséget szeretnék kérni. Ha valakinek volt már hasonló problémája, kérem segítsen. Van egy Toshiba A200-as notim. Nagyon szuper, minden frankó, tökéletesen működik. Viszont nagy ritkán csinál olyat, hogy bekapcsolásnál a bejelentkező bios képernyőnél (Toshiba felirat, itt lehet belépni a bios beállításokba) egyszerűen belassul a gép, megáll, az a képernyő látszik 2-3 percig, aztán csak utána indul a Windows. Az a "baj", hogy ezt tényleg csak néha csinálja. Kapott már új HDD-t, RAM-ot, Bios frissítést, de még mindig időről időre előjön ez a hiba. Mi lehet a gond? Mint említettem, ezen kívül semmi gond. Ha elindul a win7, minden tökéletes. Ha a bios-ba átállítom a quiet módot, akkor bekapcsoláskor még azt is látom, hogy ilyenkor csak elkezdi lassan lassan számolni a ram-ot, az (is) tart ilyen sokáig. Köszi a segítséget!
-
macimeister
aktív tag
válasz
norby.87
üzenetére
A leégett lapodon könnyen meg tudod találni, hogy hol a hiba. Csak szedjed ki a gépből és pásztázd végig a szemeddel, hogy hol van felpúposodott kondenzátor, vagy egyéb megégett alkatrész. Ha nem szakterületed az ilyen finom elektronikai szerelés, akkor ajánlott szakemberre bízni az ügyet.
-
norby.87
csendes tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Na helló ,mindenkinek,akkor nincs ötlete senkinek ,hogy mit b@szt@m el az alaplapomon?Mert sajna nam tudtam vele mit kezdeni.Márk nincs rajta csak ennyi: AM39L.Meg még lenne esetleg 2 kérdésem:Van 1 ACER Veriton 7600G alaplapom,egyszer berágtam földhöz csaptam az egeret ami előlapi usb-n csatlakozott.És valami érezhetően leégett a lapon
,de viszont csipog,tehát nem teljesen halott,csak az a baj nem tom mi égett ki.Mert lehet,hogy javítható.Ha van valakinek ötlete akkor megköszönném.Helló mindenkinek. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Este megkeresem. Nincs a laptopoknak valami belső tápja?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Én nem gyanakodnék ennyire szoftveres irányban. Ha winnel lenne gond, attól még be kéne kapcsolnia, biosig el kéne jutnia. Nem nagy a valószínűsége, hogy segít, de próbálj meg egy bios resetet. Laptopoknál valahol a laptop alján van a bios reset mikrokapcsolója, ha jól emlékszem, talán el lehet érni burkolat leszedése nélkül is.
-
válasz
macimeister
üzenetére
Én még a win frissítésre gyanakszok, lehet azt nem figyelte, feltett valamit és ámen.
-
-
válasz
macimeister
üzenetére
Semmi
. Led-ek se villannak ki. Ötletem sincs. Ramokat kivettem, vissza, winyó ha behal akkor is indulnia kéne. Hétvégén szétszedem, nem-e füstölt-e el benne valami. -
válasz
macimeister
üzenetére
Haveromé, ő adta hoz nézzem meg, hiába mondtam neki hogy ehhez nem vágok :XD.
Azt mondta egyik pillanatban jó volt, utána meg már sosem kapcsolt be. Gombbal semmi gond nem látszik, nem érzékelhető, nem beesett, kattan nyomkodásra, szóval szerintem nem ott lesz gáz. Ezekben egyébként van táp, vagy a töltőtől kapja? -
válasz
macimeister
üzenetére
Akkor szétbombázom. De nem hiszem, nagyon ép és sértetlen az egész gép, nincs rajta kopás sem, semmi, szóval ahogy látni vigyáztak rá.
-
macimeister
aktív tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Ötletnek hirtelen annyit tudok, hogy kicsit járd körbe a bekapcsológombot. Ha letudod szedni a panelt az a legjobb. Általában ezeknek a gomboknak a hátulján simán egy kis műanyag tüske nyomja be a panelre szerelt kapcsolót. Azonban megesik, hogy a felhasználó túl nagy erővel nyomja ezt a gombot és el/letörik a műanyag. Így hirtelen ez lenne amit megnéznék.
-
Nekem a 9334-es hsz-re tudna valaki ötletelni?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
bikkfalva
üzenetére
Ellenőrizd, hogy a paszta megfelelő mennyiségű legyen a procin és a hűtő megfelelően van e rögzítve. Ha ez biztos, akkor vegyél ki minden hardvert a gépből, csak az alaplap, proci+hűtő és a ház csatlakozói legyenek a lapra szerelve. Ha ez meg van, akkor indítsd a gépet. Ha lepittyen, akkor kapcsold ki és tegyél bele egy memória modult. Ha ez is meg van, akkor ismét indítsd. Ha pittyen, akkor kikapcs és mehet bele a vga és ismét a bekapcs. Ekkor már ha minden jól megy, van képed is. Ezt a folyamatot, játszd végig, egészen addig, amíg minden hardver bele nem kerül. De csak is egyesével csináld, hogy ki tudd szűrni, mi okozhatja a dolgot.
Szerk.:Az a táp mikori? Nem halt meg alatta egy előző rendszer?

-
bikkfalva
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy óriási gondom lenne. Összeszedtem egy remek configot, ami ezekből áll:
Phenom II x2 550
ASROCK M3N78D
Cooler master Tx2
2 giga DDR3 ram
Noname 550w-os táp
MSI RX2600XT
A gép egy tizedmásodpercre bekapcsol, majd leáll, majd utána újra bekapcsol magától, megy kb 10 másodpercig, és leáll. Semmi pitty, semmi kép, stb... Az első próbálkozásnál még bejött a bios, meg volt kép is, de az is kb 10 másodpercig ment, és kikapcsolt a gép. Szerintetek mi lehet a gond?
Az az igazság, nagyon elszontyolít ez az egész, mert P4-ről váltottam, és már nagyon vártam ezt a "csodát" 
Üdvözlettel: Bikkfalva -
Sziasztok!
Van nálam egy HP Pavilion ZD8000.
Hálózatra van kötve (adapteren ég világít a zöld led, laptopon világít a kék led, hogy kap áramot). A gép a bekapcsoló gomb nyomására viszont nem indul. Mi lehet a gond? -
Jabar
csendes tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Meg volt a BIOS reset ill szép lassan darabonként pakolom össze akkor is ugyan ez a helyzet. Lehet ez valami széria hiba (mivel egy hét eltéréssel csinálja ugyan azt a két gép)?
-
norby.87
csendes tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Már próbáltam várni vele ,reset is volt a lapon.elem csere is volt.másik táppal is néztem.És a 4-ből 2-őt úgy érettem,hogy a 4 pin-es csatiból/Tápcsati 12 volt/ csak 1 pozitívot,és 1 negatívot kötöttem a 2 pozitív.és 2 negatív helyett.És most fel se zúg.Se venti ,se semmi.

-
Probber
őstag
válasz
dubplate89
üzenetére
A "+12-es" csatit is rádugtad az alaplapra?
-
Probber
őstag
válasz
dubplate89
üzenetére
Alaplap egyáltalán nem is sípol?
-
dubplate89
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este összeraktam egy teljesen új gépet, minden alkatrésze új. A kábeleket józan paraszti ész, illetve az alaplap kézikönyve alapján kötözgettem össze. A konfiguráció a következő:
Az alaplap: Gigabyte GA-X58A-UD3R
A RAM: 3x2gb Adata DDR3 1600mhz
VGA: Ati 5770 1gb
Proci: i7 920
Hűtő: CPU COOLER Arctic Freezer 13 Pro
A Táp pedig egy 700W Thermaltake Thoughpower moduláris csatlakozókkal.A probléma a következő:
Megnyomom a power gombot a gépházon, a gép elindul szépen beállnak a ventik a procin is és a VGA-n is, majd leáll az egész gép és újraindul. Az újraindulás hol 3 másodperc, hol 10 másodperc menet után következik be, képet nem ad a VGA, hogyha rákötöm a monitorra:-(.
Bármi egyéb infóra van szükségetek szóljatok, csinálok fényképet esetleg videót is!
Köszönöm a válaszokat előre is, és mindenkinek szép hétvégét!
-
BigBlackDog
veterán
-
norby.87
csendes tag
Helló.mindenkinek .Kellene 1 kis segítség.Adott 1 AM39 alaplap,amin van 20 pin-es csati meg 1 4 pines táp csati.Na mivel nem volt épp olyan tápom amin van 4 pines csati kikötöttem az egyik sima pl cd-csatiról,csak 1-et hibáztam,nem kötöttem be mind a 4 pólust csak 2-t,.És most semmi.Nem csinál semmit a lap ,se táp se a lap nem indul./a táp jó,mert leellenőriztem.Lehet ,hogy elszált a deszka?Vagy nem tom mit kezdjek vele.//HELP/

-
Jabar
csendes tag
Sziasztok!
Pár héttel ezelőtt kértem a segítségeteket/tanácsaitokat amire gyorsan kaptam is segítő válaszokat.
Azóta újabb fejlemények vannak amiket szeretnék megosztani veletek ill ismételten kiváncsi lennék az ötleteitekre.
Leírom a problémám megint.
A számítogépem lefagyott (akkor még azt hittem hogy a külső rack-től de ezek szerint az csak egy iszonyat nagy véletlen volt), reset után pedig nem indult el, se bios, se csippanás, csak a power led világít.
Akkor egy ismerősöm elvitte de mégsem tudott csere alaplapot szerezni hogy kipróbálja így nem lett tesztelve hogy mi adta fel.
Most jön viszont az érdekes rész.
Testvéremnek ugyan ilyen gépe van, egyetlen betű eltéréssel (majd lejjebb leírom) ill neki xp x64 nekem win7 x64 volt telepítve és most ugyan ezt csinálja nálla a gép. Külön áram/net stb, mivel nem egy helyen lakunk, arra a gépére semilyen program nem került át tölem vagy ide tőle.
Na ez mi lehet?
A gépek:
ASUS M2N alaplap (az enyém M2N-E, itt az egy betű)
AMD Athlon x64 6400+ BE (vagy Athlon x2, nememlékszem a nevére, 2 magos)
4 GB Geil Ram
Gigabyte 9600 GTA Vga (legalábbis az enyém, övét nem néztük még), másik gépben működik.
Ötleteiteket, segítségeteket előre is köszönöm/köszönjük!
-
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Köszi a segítségeket!
Még egy PC guru ismerősöm. Vele átnézetem, aztán ha ő sem boldogul vele vissza küldöm a boltba. -
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
1,5 - 2 hetes a konfig. Zsír újonnan vettem boltból mindent. Szerintem elem gondja nem lehet. A régi gépemben lemerült az elem, de az nem jelzett semmi ilyesmit mint amit ez csinál.
Viszont az everest azt írja az alaplap nevénél, hogy ismeretlen. Ez normális dolog? -
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A reset állapotot néztem az alaplapon. Nincs így. Normális.
BIOS reset és vissza álítás sem segített. Esetleg az everst segíthet megtalálni a problémát? -
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Már próbáltam a memória cseréket és a foglalatok tesztjét is. Már a BIOS resettel is próbálkoztam. De idáig semmi nem segített. Bár a jumpereket még nem néztem. Ez lesz a következő amit megnézek.

-
gabesz8906
csendes tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Reménykedek, hogy táphiba. Nem tudom, hogy mikor fogom tudni ki próbálni másikkal, mert most költöztem fel pestre nem rég ismerős meg egy darab se. Másik tápot meg nem szeretnék most venni, főleg ha azzal se lesz jó. Már így is többe van az egész upgrade, mint amennyit rá szántam. Mindenesetre köszönöm a segítséget
, ha jutok valamire majd jelentkezem. -
BigBlackDog
veterán
válasz
gabesz8906
üzenetére
Akkor lehet, hogy a táp a hibás. Ki tudod próbálni egy másikkal? Supercase tápot nem ajánlanék senkinek
. Esetleg mérd ki a feszültségeket. -
gabesz8906
csendes tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Konkrétan az a baj, hogy csippannást sem hallok egyik lapnál sem. Ram modul variáció volt már, supportot néztem mielőtt meg vettem a procit. Már másik videokártyával is próbáltam és úgy se jutottam semmire. Egy 400wattos supercase tápom van hozzá. DR-8400BTX modell számmal. Sajnos a 2,2+ os procival sem indul. CMOS reset volt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gabesz8906
üzenetére
Mekkora tápod van? Csippanást hallasz? Itt ellenőrizd le, hogy támogatja-e az új procidat. Ahogy láttam nem mindegyik 2xxx+-os Athlon-t támogat.
[link] -
BigBlackDog
veterán
válasz
Anulu79
üzenetére
Ha jól látom, AMI BIOS van a lapodon. A kettő és a három csippantás is memóriahibára utal. Ha két memóriamodulod van, teszteld le, hogy ha egyet hagysz csak a lapban, indul-e rendesen. Mindkettő memóriamodulra próbáld ki persze. Ha nincs két modulod, akkor próbálj meg keríteni egy másikat valahonnan ideiglenesen esetleg, próbáld meg azzal.
Mivel a 3 csippanás az első 64k memória hibájára utal, lehet, hogy a bios memóriaterületén van hiba (Ha jól tudom a memória első 64 kbyte-ba töltődnek be a bios részei). Nézd meg, hogy a Bios reset jumper az alaplapon nincs-e reset állásban, esetleg megpróbálhatod a bios defaultra állítását, resetelését, frissítését. -
gabesz8906
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy neki álltam felújítani a netezős gépet, vettem hozzá egy MSI 745 ultra alaplapot és egy athlon xp 2+ os processzort. Amivel még nem is lenne gond csak, hogy össze rakás után az hűtő venti elindult de viszont képet nem ad. Videokártya régi gépből lett kimentve (radeon 9250) ahogy a ramok is ahol tökéletesen működtek. Mivel teszt lehetőségem nem volt így első körben vettem hozzá másik procit (2.2+ athlon xp) de sajnos ugyan azt produkálta. Ekkor már szinte biztosra vettem, hogy alaplap hiba lesz, de az sem jött be. (elitgroup alaplappal is ugyan ez), és akkor a történet után jöjjön a kérdés lehet, hogy a táp lenne neki kevés? Az is az előző gépből van ahol egy abit kg7 raid alaplap + 1.1Ghz-s duron proci-t hajtott. Segítségeteket előre is köszönöm.

A takarításos procedúrán már túl vagyok.
-
Anulu79
addikt
BIOS típusát nem tudom. A verziószámát tudom csak. Az 2.10.1208.
Ha ez segít akkor ilyen alaplapom van: http://szamitogepalkatreszbolt.hu/webshop/msi-h61mu-e35-b3-lga1155intel-h612xddr3max1333mhzm/
Hibakód annyi van, hogy a csipogás közben a jobb alsó sarokban ki van írva, hogy 99. Aztán van egy kis szünet majd még egy sípolás. Akkor pedig azt írja a jobb alsó sarokban, hogy A3.
Ezek után kirakja az alaplapi képet (felirat) majd indul a windows. -
Anulu79
addikt
Nem találtam hozzá topikot (vagy csak rossz a szemem
) ezért itt próbálkozom.
A gép indul viszont bekapcsolásnál eleinte 2 rövidet "pittyeget" most meg 3 rövidet "pittyeg". Valaki tudja, hogy ez mitől van? -
gban
veterán
válasz
Gyufaaa
üzenetére
90% hogy lap, mielőtt újat vennél, próbáld ki azért mindenképp a tápod egy másik gépben ha megoldható, akár egy töküres lapon is, el kellene indítania a tápot akár egy P3 lapnak is.
Meg az se ártana ha a biztonság kedvéért megnéznéd a lapod, hogy egy másik tápot elindít-e, szintén akár teljesen üresen.
Új hozzászólás Aktív témák
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Ugyanez a lassúság van csökkentett módban is, valamint érdekes módon a chkdsk is megáll futás közben, ugye itt még be sincs töltve a win (?). Lehet, hogy a HDD a hibás? Hd Sentinel azt írja rá, hogy OK-s...

! Működött! Koliba költözés után szintén volt ilyen, de kis matatás a kábelek között, és feléledt.
Lehetséges, hogy rossz helyre ment. Egy alkoholos pucolgatást esetleg megpróbálhatsz azon a területen, ahol a víz a lapra csöppenhetett.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,de viszont csipog,tehát nem teljesen halott,csak az a baj nem tom mi égett ki.Mert lehet,hogy javítható.Ha van valakinek ötlete akkor megköszönném.Helló mindenkinek.