- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
válasz
energymen #11596 üzenetére
2 különboző modul-párt használsz.
Nem biztos, hogy az egyiknek elegendő a feszültség, az adott órajel/időzítés párosításhoz.
Szerintem vedd vissza 1066-ra az órajelet, és legyenek auton az időzítések, és adj neki annyi feszültséget, amennyit az intel maximálisan enged a te platformodon.
Ha így sem lesz jó, akkor írj, és prbálunk mást.
Ha jó, akkor meg elkezdjük emelni az órajelet!
Hajrá -
energymen
tag
válasz
BigBlackDog #11595 üzenetére
Elvileg nincsen.
De ha minden igaz rájöttem a hibára.
Nem kezeli a memoriát(legalább is a listája szerint)
De hogy lehet a 21 sz.-ban ilyen probléma -
energymen
tag
Sziasztok
Következő lenne a problémám
Win7 64bit a rendszer,legujjab bios
és a hibaPár fórumot el olvastam de semmi,miért nem indulhat????
-
törölt tag
válasz
krisztian7 #11590 üzenetére
A tápegység jó? Másik géppel működik? A CPU tápját (ha van) rádugtad a lapra? Ha ezek rendben vannak, csinálj BIOS retest, aztán próba.
-
krisztian7
tag
Az miért lehet, hogy összeszereltem egy gépet és ha beszeretném kapcsolni akkor csak a power led ég, még a ventik se müködnek??
-
törölt tag
válasz
petrelli86 #11587 üzenetére
Nem most próbáltam így indítani a gépet, ezért töröltem ki, amit írtam. Nem emlékszem már rá, mit is csinál ilyenkor
Azért lehet erre szükség, hogy megnézze valaki az alaplapját, hogy mire hajlandó reagálni, ebből vonva le következtetést a hiba jellegére (CPU, memória, VGA hiányra mit reagál a lap). -
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #11585 üzenetére
Semmi.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
petrelli86 #11584 üzenetére
Elindulni még elindulhat a lap, csak mintha rossz lenne a proci és nincs hangjelzés se semmi pl.
-
atti1848
senior tag
Igazad van,de én sem néztem utána,hogy támogatja-e azt a cpu-t ami nekem van, úgy hogy nem az eladó a hibás, ha működik az alaplap.Most próbálom a CMOS Reset-t, hátha.
Nincs semmi sérülés,égés.Minden kondi ok, ezt még a vételkor megnéztem.Nem tudom,hogy sikerül e beindítani,de ha nem akkor maradt az eladás.
Köszönöm az eddigi segítséget.
-
Spet
addikt
válasz
atti1848 #11580 üzenetére
Az asrock lap támogatja az a CPU-t de a QDI lapban nem hiszek (saját vélemény!). Kellett volna kérni egy képet a lapról, a benne lévő processzor együtt, hogy működik (pl AIDA nevű programot lescreenelni).
Még ennyit nézz meg, hogy nincs-e púpos kondi a lapon vagy égési sérülés rajta.
-
atti1848
senior tag
Most írta az alaplap ezelőtti gazdája,hogy neki ment egy 2.4 GHz-s procival a QDI alaplap.
itt van egy felsorolás amit árul a csávóka és ott van egy 2.4-s cpu.Asszem az enyém is ilyen.
-
Spet
addikt
válasz
atti1848 #11578 üzenetére
Az oldal szerint amit én találtam, nem, Még annyit tudsz csinálni, hogy valakitől kérsz kölcsön egy kisebb celeront vagy pentium procit és azzal leteszteled. E mellett természetesen ne a közönségnyertes codegány tápot alkalmazzál
Szerk.: Lásd CPU támogatás lista. természetesen van olyan, hogy elindul a listán nem szereplő processzorral, csak nem érdemes kísérletezni vele.
-
atti1848
senior tag
A lap márkája QDI .Persze lehagytam,hogy egy 300W Codegen táp volt benne.Most bele próbáltam egy másik codegen tápot,de azzal sincs semmi.elvileg támogatja 800MHz FSB-ig és a proci 533-s.
A linkben egy kép van a lap dobozáról és tulajdonságáról.
-
Spet
addikt
válasz
atti1848 #11574 üzenetére
Nem tudom,hogy csináltál-e CMOS resetet első indítás előtt, de ha nem akkor érdemes azzal kezdeni. Akkor meg kéne tudni, hogy a lapod támogatja-e a CPU-dat (FSB+cache méret), mert amit linkeltél oldalt ott nem sok derül ki a lapról.
Tápod márkáját le tudnád írni?
Viszont nekem gyanús, hogy a lap nem ad ki semmilyen hangjelzést ha nincs benne memória, vagy bármi más.
Szerk.: Közben megleltem igaz spanyol ha jól nézem, de így is több az információ a lapodról. KATT
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan gondom támadt,hogy ma összeraktam egy gépet.Egy QDI superb 4fx-6a alaplap, 2.4 Celeron CPU, GeForce 5200 VGA, 128 Mb DDR1 RAM, 80Gb Seagate HDD van benne.Elindul minden felpörög,de képet nem ad, csak villog a monitoron a led.A monitor tuti jó,mert a laptoppal megy.Próbáltam másik videokártyát bele tenni,de azzal sincs semmi.A memóriát kiveszem még csak nem is pittyeg.
Mi lehet a gond.Akitől vettem a lapot és VGA-t azt mondta,hogy működő gépből lettek kivéve.Úgy hogy mielőtt ráfognám,hogy rossz, előtte próbálkozok hátha nálam van a hiba..
Segítséget előre köszönöm.
-
Calibra72
aktív tag
válasz
pincehely #11570 üzenetére
A 80+ jelöli a hatásfokot, legalábbis a táp új korában.Ez ugye annyit tesz,hogy 230V-on mondjuk 100W teljesítményt vesz fel a hálózatból, akkor a kimeneten több mint 80W-ot tudsz kivenni.
Szerintem Tiger.huhhhh kolléga arra gondolt, hogy a 650W-os táp jó ha lead valójában nem tudja leadni a 650W-ot, hanem csak egy bizonyos százalékát. És ez sajnos így igaz.
Lehet hogy csak a hirtelen lökésekre, mint pl. a beindítás, zuhan össze a táp. A tartósabb igénybevételt viszont bírja. -
pincehely
addikt
válasz
#10726912 #11569 üzenetére
Na most épp jó a gépecske.
Egyszerre futtattam 10 percen keresztül prime95-t, és furmark burn tesztet 1600X1200-ban.
Nem hasalt el.
Mondjuk kipakoltam mindent a házból az asztalra!
Szerintem ha a táp teljesítménye lenne a kevés, akkor ilyenkor kéne neki restartolni, nem pedig induláskor, vagy terheletlen állapotban, mondjuk internetezés közben.de még mindig lövésem sincs, hogy mi lehet a gondja.
-
pincehely
addikt
válasz
#10726912 #11569 üzenetére
Ez a tápegység 80+-os, így nem hiszem, hogy 70, vagy 60 %-ról beszélhetünk.
Ugyan olyan védelem van benne, mint az FSP-kben.
Szóval ez nem egy rossz tápegység az biztos.
És azt főleg nem mondanám, hogy a CM nem márka.
De holnap jön egy FSP Aurum, meglátjuk azzal mi lesz a stájsz! -
törölt tag
válasz
pincehely #11567 üzenetére
A tápegységed jó, ha 70%-át leadja stabilan a ráírt adatokhoz képest (de az se lehetetlen, hogy csak 60%!) és azt sem valószínű, hogy stabilan tudja..
Ha utána számolsz, mindjárt leesik a teljesítménye 420 watt köré. Az meg mindjárt magyarázat a géped viselkedésére...
Cseréld le egy FSP-re, vagy hasonlóan márkás tápegységre, ha már a géped jó teljesítményű, a tápra nem szabad sajnálni a pénzt. A teljesítmény mellé védelemmel ellátott tápegységed lesz extraként, ha jól választasz...
Van egyébként fórum, ahol megmondják, milyet és mekkorát keress. Itt kérdezz, vagy nézelődj.[link] -
pincehely
addikt
válasz
Wind-Storm #11566 üzenetére
" tápra még ránézni sem jó a perforált rácskialakításával."-Kifejtenéd ezt bővebben?
-
-
pincehely
addikt
válasz
Wind-Storm #11564 üzenetére
Coolermaster GX 650(d3), enchance béllel.
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
A következő a probléma, amelynek megoldásához sajnos már kevésnek bizonyulok.
A story: volt egy X58-as rendszerem egy 920-al. Ehhez vettem egy giga gtx570OC rev.1 vga-t.
A táp egy cm gx.650, ami elvben 6xx w.ot le tud adni az egy darab 12V- os ágon.
Olyat csinált a gép, hogy indításnál felpörög a vga-n az összes venti, és nem ad jelet, a bios sípszó szerint nincs vga a rendszerben. Próbálgattam mindent, de hol elindult, hol nem. Hol játék közben újraindult, hol nem. Egyéb dolgok miatt, és mert amúgy is cserélni akartam(alaplapra gyanakodtam), eladtam a fél konfigot(kivéve PSU, vga), és cseréltem egy Asrock extreme 3 gen 3 deszkára, +2600k processzorra.
A hiba ugyan úgy jelentkezett.
Ekkor elvittem a vga-t gariba, amit tegnap ki is cseréltek, ám nem ugyanolyanra, hanem rev2-es 570-re.(rövidebb a nyák, és az eddigi 6+8 pines pcie csatlakozók helyett, 2db 6+6-os kell neki) Tehát fix, hogy másik, tökéletesen új vga-t kaptam.
1 napig hibátlan volt, majd ma megint elszállt, és nem kapcsolt be a gép, mint annak előtte a másik vga-val, és a másik konfiggal. (egyébként mindent újan vettem most, iponból)
egyébként mivel van a prociban IGP, ezért ha oda dugom a monitort, akkor a gép elindul, és működik, csak a rendszer nem látja az 570-et.(közben az süvít 100%-os venti fordulaton).
Majd kihúzom-bedugom 8X a gépet, vagy biost resetelek, vagy épp most lehúztam egy vinyót, majd visszadugtam, és elindul a gép, mintha semmi sem történt volna.
Furmark fut akármeddig, a kártya a 60 fokot sem éri el, és semmi gond.
Szóval nem tudom, hogy mire gyanakodjak. Szóval mindent kicseréltem, csak a tápot nem, de azt meg nem tudom elképzelni, hogy az hol jó, hol nem. Mert amikor a vga nem működik a gép akkor is elindul.
azt sem hiszem, hogy ez a táp kevés lenne a konfigomnak.
Valami ötlet? -
törölt tag
válasz
Wind-Storm #11533 üzenetére
Igaz
, nem tudom miért így írtam
Mindegyik slotbant akartam írni, mint már oly sokszor
-
seyboy
csendes tag
config: processzor: AMD Phenom II X4 Black Edition 980 3.7GHz
videókártya: Sapphire HD6950 2GB
hdd: Western Digital 2TB SATA II WD20EURS -
seyboy
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy vettem egy Asrock 890FX Deluxe5 alaplapot de bootolás közbe A3-as hibakódot ír később pedig átvált A6-ra. A monitor nem kapcsol be és a BIOS ba sem tudok belépni. Mi lehet a gond? -
Mapecho2
csendes tag
Eredeti windows. Leszedtem az Ultimate-t és ráraktam a Basic-et. Ez gond nélkül fut, csak hát nem egy pro...
-
pzkpfwiii
csendes tag
Reméltem, hogy megúszom szervíz nélkül. Én magam pedig nem értek igazából a hardverhez, úgyhogy csak az marad. Kösz a segítséget srácok, ha megoldódik, jelentem.
-
pzkpfwiii
csendes tag
Túl vagyunk egy takarításon, ami mozog, az fújva/törölve, érinkezők, csatlakozók, stb. Sokadjára helyére pattintva minden, ezalatt gombelem is kivéve helyéről, visszarakva.
A probléma még mindig fennáll.
CPU melegszik, igen.
Kondik közül kettőt látok kb púposnak, de csak ha nagyon belekötök. Egyéb hibának látszólag nyoma nincs. Egy elemcserére gondoltam holnapra, de igazság szerint nem értek hozzá, nem tudom, segíthet-e. -
pzkpfwiii
csendes tag
Nem hallottam sípolást, de tegyük hozzá, hogy az integrált szemeteket nem tudtam kihúzni.
50 bekapcsolásból viszont kétszer előfordult, hogy visszahalkult normálisra (működő gép látszatát hallatva). Egyik alklomnál a memóriából egyet hagytam, másik alkalomnál pedig a gombelemet vettem ki és tettem be újra. Egyik alkalomnál sem volt bedugva monitor, mindkétszer reménykedve a sikerben, újraindítottam, de "nemjó" zúgás várt újra. Azóta nem sikerült reprodukálni.
Most akkor random elindul néha jól a gép, vagy mi? -
Tgdt159
tag
Üdv!
a laptopomon elromlott a bekapcsoló gomb... nincs sérülve, egyszerűen nem működik.. hogyan tudom még bekapcsolni? vagy csak a gombbal lehet ? -
pzkpfwiii
csendes tag
sziasztok
Kb. 2 órája épp pakoltam a szobában, háttérben ment a gép, rajta msn és zene. Egy pillanatban a hang nem szólt tovább, kép merev, billentyűzet nem reagált. Gép kikapcs.
Indítom be újra, szokott módon hangosabban zúg a gép induláskor. Ám ez pár másodperc múlva máskor lehalkul, most marad hangos. Emellett a monitor stand by marad, magyarán a gép hangosan zúg, de nem történik semmi.
DVD villog, félpercenként kattan egyet. Hűtők mennek. CDről boot nem megy.
Kiszedtem memóriát, videokarit, beraktam újra. Vezetékek kiszed, berak újra. DVD meghajtó nélkül indít, negatív. A gép továbbra is produkálja a semmit.
Gombelem kiszed, várás, berak újra. Semmi új. Memóriák egyesével berak, nem jó az sem.
Kosz a gépben nem vészes, időközönként takarítom. Nincs új hardver. A táp októberi, új.előre is köszönöm a tippeket
-
Buster17
addikt
Hali
Bár indul, de olyan problémám van, egy új erős gép most lett véve és kb p3-as teljesítményt adja. Lassan tölt be a rendszer programok lassan indulnak egyik játék szaggat (gta4) a másik 5perc alatt töltötti be a szervert (cod6), de persze hogy nemcsatlakozik a végén.Asus M5A78L
AMD FX 4100
Sapphire HD6790 1GB
nem új Kingston 2x1Gb 1333Mhz ddr3
Chieftec CTG-450-80P
régi samsung 160gb sataszerintetek mi lehet a gond?
minden driver fent van meg amik kellenekaz én egymagos gépem jobban teljesít
-
dfdfdf
őstag
Hali
lenne egy kis problémám bár a gépem indul de sajnos többször mint kellene...
Konfig az adatlapomnál.Hibajelenség szó nélkül újraindul totál random időközönként (boot ellőtt eltölt kikapcsolt állapotban 4 6 secet). Van hogy 20 perc bekapcs után van hogy 12 órával később.
Memtest megvolt 4 passig vártam (linuxboot pendrive edition legújabb)
terhelésteszt : prime és furmark semmi tökéletes proci prime alatt 65 fok max.
Túlfeszvédelemmel ellátott szünetmentest is beiktathatom akkor is megvan ez a hiba.
Ha csak pl utorrent meg akkor is csinálja ha játszok pl war3 akkor közben még nem fordult elő. totál nincs 5letem hogy mi lehet pedig ebből éltem elég sokáig de a sajátom kifog rajtam. kipróbáltam hogy mozgattam a tápkábelt hátha az rossz vagy törött de nem jelentkezett a hiba.
eseménynapló :
- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2012-01-10T13:44:43.142415200Z
EventRecordID 24591
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer df-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0HA valaki tud valamit segítsetek tápra gyanakodok de nincs rá "bizonyíték"
-
hernor02
tag
válasz
hardcore001 #11526 üzenetére
Másik táppal próbáltad már?
-
törölt tag
válasz
hardcore001 #11529 üzenetére
Mivel nem írtad, ezért javasolnám a memóriák tesztelését is. Egyszerre egyet hagyj a gépben, és mindegyiket próbáld ki a slot1-ben.
-
hardcore001
csendes tag
USB-n van egy WebCamera, ami szintén cserélve lett mert az is érdekesen viselkedett (windows nem mindig ismerte fel rendesen, menet közbe lehúztuk feldugtuk és jó lett) és azt hittük az tehet róla, van rajta egy Pendrive fixen, egy vezeték nélküli egér vevőegysége, egy bill., néha egy mobil rack.
A HDD-t és az optikai meghajtókat még nem próbáltuk lehúzni, csak eléggé nehéz megfogni a hibát mert tényleg van hogy több napig nem csinálja, aztán egyszer csak elkezdi, alaplap cserénél is azt hittük meg van oldva, aztán néhány nap után elkezdte.
Procit még nem cseréltük, húzva nincsen, amit a BIOS állított be magának az van.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Proci? Én olyankor láttam ilyet Asus lapnál, mikor valami tunning/feszbeállítás nem tud, próbál valahogy elindulni.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
A helyedben én lehúznám azt a két IDE-s eszközt, a samu HDD-t és az USB-n "lógó pár eszközt. (egyébként ezek mik?) Majd így indítanám és ha jó akkor egyesével csatlakoztatnám vissza őket minden jó indítás után.
-
hardcore001
csendes tag
Üdv.
Konfig:
Asus P8H67-V R.3.0 (s1155), BIOS frissítve legújabbra
Intel Core i5-2320 (3.0Ghz) (s1155), a proci VGA-ja van használva
Kingston HyperX 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL7 DIMM
Kingston HyperX SSD 120GB SATA3 (SH100S3/120G) alaplapon SATA3-ra kötve
Chieftec 450W tápegység
van még a gépben két IDE-s optikai meghajtó és egy SATA2-es 400GB Samsung HDD, USB-n még lóg a gépen pár eszköz.A gond az lenne hogy a gép bekapcsoláskor van hogy az ASUS logonál megáll, és nem is pittyen, van hogy kép sincs, kikapcs, bekapcs és elindul. De van amikor ezeket egymás után produkálja, aztán elindul. Ha megy akkor nincs vele gond, és van hogy 4 napon keresztül nem jön elő ez a probléma.
Alaplap már cserélve lett, tápegység is, valami ötlet?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
BigBlackDog #11519 üzenetére
Esetleg más-más vezérlőchip tartozik a kivezetésekhez és az egyiknek esetleg nem tetszik az eszközöd..
Én erre tudnék gyanakodni. -
Mapecho2
csendes tag
Sziasztok!
Napokban vásároltam egy HP 630 a1e08ea típusú laptopot. 2 gb memória, Intel celeron 1.50GHz. Alapból Linux volt rajta amelyet eltávolítottam és Win7 Ultimate-t raktam rá.
Nekem az a problémám, hogy mikor indítom a gépet, akkor a windows nem tölt be. Folyamatosan újra indul. Csak a "Windows without Loader" funkcióval indul a rendszer. Valakinek van valami javaslata? -
Calibra72
aktív tag
válasz
BigBlackDog #11519 üzenetére
Pedig szinte biztos voltam benne hogy az Enermax tápod döglődik, azért írtam a konnektoros dolgot,mert egy zárlat esetén elöfordulhat hogy nem mindegy hogy mit szakítasz meg a kapcsolóval
Tehát akkor a kártyaolvasó működik továbbra is csak máshova dugtad?
USB-s eszköz már engem is szivatott meg hasonlóképpen mint téged, csak a villogó ledes dolog miatt teljesen másra tippeltem
Az elektronoka sajnos ilyen, most működik, következő bekapcsolásnál már nem biztos
Örülök hogy sikerült megoldanod a problémát ! -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #11511 üzenetére
Összeraktam a gépet és ugyanazt csinálta. Aztán elkezdtem lehúzogatni a perifériákat a lapról. Egy belső USB-s kártyaolvasó volt az oka mindennek.
Egész eddig, 4 éven keresztül az alaplap alsó USB-s tüskesorára csatlakozott. Most át kellett tennem a lap közepén elhelyezkedő csatlakozóra, mert az alsó kettőt elfoglalta a ház előlapi panelje. Emiatt nem volt hajlandó a gép bebootolni és nem forgott a videókártya ventije többek között. 4 évig használtam ezt a kártyaolvasót probléma nélkül az alaplap alsó tüskesorán, a felső tüskesoron pedig hátsó usb kivezetés volt, amin szintén használt eszközök csüngtek.
Na ezt ha valaki megmagyarázná, ezer hálám érte
!
-
atollox
csendes tag
Összedobtam egy gépet, de nem az a probléma, hogy nem indul; éppen fordítva: nem lehet kikapcsolni.
XP-n rákattintok a leállítás gombra, és olyan mintha készenléti üzemmódba kapcsolna a gép, nem kap jelet a monitor illetve leáll a hdd, de a ventik pörögnek. Ha megnyomom a főkapcsolót, semmi nem történik, a tápon nincs kapcsoló így a tápcsatit ki kell húznom az áramtalanításhoz.
Ha újból bedugom a tápcsatit, a ventilátorok felpörögnek, de csak a ház főkapcsolójának megnyomása után indul a rendszer.
Mi lehet a gond?
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Szia!
A 230V-os tápkábelt próbáld meg fordítva bedugni a konnektorba, mert a táp kapcsolója lehet hogy a nullát szakítja meg, nem a fázist. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
"Update: most már sehogy sem villog az alaplapi led lekapcsolt tápegységnél."
Az elem kivétele után nem villog?
Amúgy nekem továbbra is az a véleményem, hogy azzal az Enermax táppal van valami bibi. -
BigBlackDog
veterán
válasz
CoolMan #11510 üzenetére
Nem, ez a furcsa.
Asus tápnál, lekapcsolt tápegységnél bekapcsolom a gépet, egy pillanatra megindul, aztán leáll (hagyja kisütni a kondikat a táp, gondolom). Az alaplapi led nem villog az Asusná, legalábbis nem vettem észre fél perces megfigyelésem alatt.l.Enermax tápnál, lekapcsolt tápegységnél bekapcsolom a gépet, nem történik semmi. Az alaplapi led villog lekapcsolt tápkapcsolónál.
Megpróbálom kivenni az alaplapi elemet, hogy villog-e úgy is, vagy a táp felől jön az áram.
Update: most már sehogy sem villog az alaplapi led lekapcsolt tápegységnél.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #11509 üzenetére
"Ugyan kikapcsolt tápkapcsolónál az alaplapi led még mindig felvillan kb. 10 mp-ként, de ezt én természetesnek gondolom."
Nem azért villog mert lemerült az alaplapi elem? A régi asus tápnál is villog az a led amikor le van kapcsolva? -
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik megoldódott nekem is a problémám, bár az okát nem tudom. Írnék róla egy kicsit, hátha hasznos lesz majd valakinek, vagy netán tudja is rá valaki a magyarázatot.
A hibajelenség:
Házcsere után a gép nem akart bootolni. Bekapcsolás után felpörgött minden venti, kivéve a videókártyán lévőt. Kép nem volt a monitoron, sípolni nem sípolt a BIOS. A tápkapcsoló kikapcsolt állapotában az alaplapi led 10 mp-ként felvillant, bekapcsolt tápkapcsolónál világított. BIOS reset nem segített.A hiba(jelenség) megoldása:
Alaplap-proci-hűtő-ram-videókari kivesz, falapon összerak. Jelenlegi tápegységemmel (Enermax) ugyanazt a hibát produkálja, mint bent a gépházban.
Ezután rádugtam a régi tápegységemet (Asus, 450 W). Bekapcsolás után minden működik, pörög az összes venti. BIOS csipog, panaszkodva a rossz rendszeridőre, ami nem csoda, hiszen még mindig nem cseréltem ki a rossz alaplapi elememet.
Ezután rádugtam ismételten az Enermaxot -a hibajelenség fennáll továbbra is-, majd az Asust -ezzel működött rendesen-.
Kis idő múlva (ezalatt kerestem elő az Enermax garanciajegyét, a gép eddig ment az Asus tápegységgel) gondoltam egyet; még egyszer meg kéne próbálni az Enermax-szal. Rádugtam és csoda történt!Működött rendesen azzal is.
Azóta többször is csináltam cserét, kábeleket is átmozgattam, nem jelentkezett semmi probléma az Enermax-szal. Most kb. fél órája megy, így natúrban a falapon.
Ugyan kikapcsolt tápkapcsolónál az alaplapi led még mindig felvillan kb. 10 mp-ként, de ezt én természetesnek gondolom.Mi a véleményetek tanácsotok az esettel kapcsolatban?
-
Calibra72
aktív tag
Örülök hogy megoldódott a probléma.
Hogy mi okozhatta hogy a processzorfoglalat egy sérült lábával eddig működött most pedig nem? Szerintem erre megoldás a hőtágulás, a fémek hő hatására deformálódhatnak,főleg egy kontakthiba miatt melegedő processzor foglalatának lába.
Persze a szervizek is csak tippelnek sokszor a hibajelenség alapján, mondjuk nekik nagy előnyük velünk szemben hogy a kezük közt van a beteg
A távgyógyítás nehézkesebb dolog -
Trebron09
őstag
Még azt hiszem Tiger.huhhhh kérdezte tőlem, hogy miért jó teljesen áramtalanítani a gépet használat után, nos pont ezért, főleg este én tuti nem merném bekapcsolva hagyni a gépet..remélem minél hamarabb megoldódik a probléma!
-
Newyorker
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest