Hirdetés
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kompakt vízhűtés
 - iPad topik
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Milyen videókártyát?
 - Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!

- 

PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

koxR.
csendes tag
Portalanitottam a procit vgat stb, memtest is megvolt, de az sem talált hibát.
 - 

törölt tag
Nem tudom, miért látja másnak a lap a procit. Nézd meg , hogy támogatja-e...van, ami elindul a nem belevalóval, de nem tud normálisan működni. ( Ez nagyon halovány ötlet
 hátha.) XP-ből javaslom, hogy csak a legszükségesebbet tedd fel rá, ne legyen SP-3-as csomag...ha lehet, csak 1-est, sokkal gyorsabb lesz a gép.
Melanor : Részvétem...nincs ettől idegesítőbb, mikor csak haldoklik a gép
 A legjobb az lenne, ha lépésről lépésre mindent ki tudna cserélgetni az ember, amíg csak az alaplap marad hunyónak...persze ez nem ilyen egyszerű. Ha nem boldogulsz vele, próbáld bevinni egy pc-s boltba, megmondod, hogy javítást nem,csak hiba feltárást kérsz. 2500/óra a szervízdíj indulási összege...de legalább van jó esély a tovább lépésre.
szejcHa nem csinál semmit, akkor első körben másik táppal nézd meg. Ram és vga nélkül is kell valami hangot adnia, ill a ventilátoroknak fel kell pörögniük legalább pár másodpercre....így marad a tápegység, vagy a csatlakozás hibalehetőségnek. Annyit próbálhatsz még, hogy lehúzod az indító gombot az alaplapról és valamivel rövidre zárod a "tüskéket" (ezzel kiszűrhető a nyomógomb hiba).
Na de akkor én is kérdezek egyet: MSI alaplap (soket A-s): Hol megy, hol meg nem, mint a mesében...ami most üzemel, az ugyanez a kategória, (vga-memoria-táp-proc ugyanaz), ezzel működik gond nélkül. Van, hogy üzemel egy hétig, van mikor egy nap alatt 2* újra indul az MSI és van mikor napokig be sem indul...ötlet? Legalább döglene be végleg a nyomorult
 ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 - 

koxR.
csendes tag
Sziasztok, bocs, hogy ide írom de nem találtam más topicot.
A probléma a következő amikor Win7et próbálnék telepíteni mindíg a következő üzenetet kapom : http://kephost.hu/share-C58F_4EA571F9.html
Elég sokféle verziót kipróbáltam már, nem tudom mi lehet a próbléma, segítsetek pls

- 

CoolMan
MODERÁTOR
válasz

pity-putty

üzenetére
						Első körben másik táppal kellene megpróbálni, ha a táp jó akkor memória tesztet kellene végezni.
 - 

pity-putty
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom van, hogy a gépem hol elindul, hol nem.
Elég régóta nem használtam a gépet, de mostanában kellene és igen idegesítő dolgot művel.Ha elindul lehet vele dolgozni. Mondjuk hosszabb ideig nem próbáltam egyhuzamban.
Viszont sokszor azt csinálja, hogy a Power gomb benyomása után felpörögnek a ventilátorok, majd 5-10 másodperc múlva leáll a gép. Ezután 1-2 másodperc múlva újra indul, felpörög, majd ismét leáll, és ezt ismételgeti.Az alaplapom még garanciális, szóval ha az a ludas, akkor azt megúszhatom nullszaldósan, de a többi alkatrész már nem garis.
konfig:
alaplap: Gigabyte P35 DS3
proci: valamlyen core2duo
RAM : 4 db 1Gbyte Kingstone 1066 MHz
Táp: Blue storme II 400
VGA: Galaxy Geforce 8600 GTMelyik alkatrész lehet a probléma forrása?
 - 

Melanor
tag
válasz

üzenetére
						Köszi a tanácsot, próbálgattam mindent, viszont a hibát nem lehetett így kideríteni, mivel ha elindult szépen működött is és nem produkálta a hibát. Ha meg nem akkor a bios-ig sem jutottam el, hogy bármit is állíthassak. A legutóbbi ilyen "monitor ki, ventillátor felförög" előtt egy másolást csináltam volna és akkor a win7-ben produkálta a hibát. Újtaindításnál a raid vezérlő (alaplapra integrált) azt írta, hogy rebuild majd venti fölpörög és se kép se hang. Amúgy raid0 összefűzés, így elvileg indulnia kellene ettől. Memtestet nem tudok futtatni, mert odáig sem jutok el. Este atomjaira szedem és majd kiderül mi a gond remélem
 - 

Spet
addikt
válasz

üzenetére
						Nos az EPOX lapnál a CMOS clear segített tovább tudtam lépni egy kicsit (most már tudok bootolni Cd-ről). Lessz egy format C azt megpróbálok felrakni egy új XP-t vagy Linux-ot. Az Asus lap viszont ugyan úgy megáll az ESCD update-nél, hiába volt elem csere CMOS reset. Ráadásul a a 800Mhz-es cerkát 1120Mhz-en látja!
 - 

szejc
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi Asrock 775V88+-om. Sajnos amikor el szeretném indítani, egyátalán nem csippan, nem kapcsol be a monitor.
Mi lehet a probléma? Megpróbáltam már kivenni a RAM-okat, valamint a videókártyát is.
Sajna más gépbe való cserélgetési lehetőségem nincs.
Segítségeteket előre is köszönöm.
üdv
Dani - 

'ron
csendes tag
Üdv mindenkinek
most raktam össze a következő konfigot:
Asus P8Z68-V pro
Intel Core i5 2400
1x4GB DDR3 1600mhz
Asus ENGTX560 DiretCU II
CHIEFTEC 500w táp
LG DVD író
Western Digital 7200rpm 64mb cacheDE az első gond hogy amikor elindítom akkor felpörög leáll majd újra elindul ez nem tudom normális e a második és nagyobb gond az hogy mindegy hogy a videókártyára vagy az alplapra dugom a monitort nem látok semmit
 - 

Spet
addikt
válasz

üzenetére
						Memóriából nem sok választásom van, hogy nagyon cserélgessem, probléma elvileg nincs velük, hiszem csak egy rövidet csippant és tovább megy. HDD-ket próbáltam úgy, hogy csak az volt bekötve és DVD olvasóval is együtt. Alaplapi lan csatlakozó egyik lapon sincs így azt nehezen tudom letiltani

+ addig nem teszek be semmilyen plussz kártyát ameddig életet nem tudok beléjük tenni.(#10379) larryking Itt megtalálod a sípolások magyarázatát.
 - 

larryking
senior tag
Ha lehúzom a tápot a vidkariról, akkor sípol az alaplap. Táp vagy kártya?
 - 

törölt tag
Előzmény? Minden előzetes nélkül kezdte ezt produkálni? Ha van "púpos kondenzátor" azt érdemes cserélni...de lehet, hogy egy fehér holló típusú szerelő tudná megcsinálni (pl akkor, ha elszállt az IDE vezérlő
 ).
Kardee: Csinálj egy teljes újra telepítést. Főleg akkor, ha már régen volt. De mindez csak egy javaslat...kb talán beválik szinten
Spet: Ha van olyan cucc, amit mindkettőnél használsz, akkor próbáld lecserélni (memória, VGA) Ha HDD-ről bootolsz, a többi HDD-t, olvasót kösd le róluk. Csak az indításhoz szükséges eszközöket hagyd az alaplapon. Tiltsd le, ha lehet az integrált LAN-t, hangkártyát.
larryking: Próbáld másik videó kártyával indítani. - 

törölt tag
Az első gondodra sajnos nem tudom a választ.
A másodikra tudok tanácsokat adni: Használd a ccleaner nevű programot, azon belül futtasd a tisztító és a rendszer leíró opciót is...utóbbinál töröld a keresés eredményeit, ne legyen mentés. Emellett jót tesz a gépednek, ha letöltöd ugyanazt az SP csomagot, ami a gépeden van és telepíted...felfrissül tőle az XP-d, majdnem annyira, mintha teljes újra telepítést csinálnál. S hetente mindenképp célszerű csinálnod egy töredezettség mentesítést, de azt addig folytasd, amíg 10-15 másodperc alatt végez a program. a C.Cleanert is hetente érdemes futtatnod.
ctrl-alt-del billentyű kombinációval előveheted a feladat kezelőt, ott megtalálod a futó alkalmazásokat és azt is, hogy mennyi memóriát foglal az adott folyamat. Vezérlőpult-Rendszer-speciális-teljesítmény opcióban megtalálod a beállításoknál a legjobb teljesítmény lehetőséget...ezzel is adsz egy kis pluszt a gépnek... tiltsd le az automatikus frissítést az XP-nél és a vírusirtónál egyaránt: ezeket megcsinálhatod kézzel is, de nem fog akkor frissíteni, mikor dolgozol a géppel.
Mindemellett ha kell, csinálj alapos portalanítást, a melegedés is megterhelő lehet a gépnek. - 

larryking
senior tag
Üdvözlet mindenkinek.
Lenne egy kis problémám. Volt egy p5kc alaplapom. Tökéletes volt minden, de bios csere után csag pörgetett minden ventit, vidkarit, tápot, de se kép, se hang. Gondoltam tönkre ment. Vettem egy másik lapot, átszereltem, de nem idúl, a jelenség ugyan az. Akkor valahogy a vidkarihoz értem, és elindúlt, és ment minden, újra telepítettem, és öröm és bodogtag. A mai nap, a párom takaritás közben meglökte, de nem volt bekapcsolva. Mikor haza értem, nyomnám be, de csak pörget se kép se hang.
Valakinek ötlet?
 - 

tiiix
csendes tag
válasz

üzenetére
						Már próbáltam másik táppal.A jelenség annyi hogy rádugok mindent,az alaplapon felvillan a led (piros szín). És ha megpróbálom beindítani semmi se működik még a cooler se pörög fel.
A kondikra gyanakszok. Eygébként lehet az a baja hogy rég nem volt használva (2-3 éve) - 

Hát nem tudom már annyi mindent csináltam ezen a gépen szerintem már halálán van mert a legújabb driver van fent a karinak..DirectX frissítést mondjuk még nem csináltam.
Más játékokat sem visz úgy ahogy kéne ennek a kártyának, a többi játék olyan 30-35 közötti fps viszi, de hát ilyen felbontáson szerintem jobban kéne mennie mindennek..
Nem akarok túlozni de kb most azon a szinten van mint a 9600GT volt..

- 

Spet
addikt
válasz

peti_s

üzenetére
						Köszönöm, erre nem is gondoltam. Eredményről, majd beszámolok.
(#10369) Kardee: Lehet hogy VGA driver a probléma, próbáld meg az előzött uninstallálni, majd felrakni a legújabbat ami a kártyához való+DirectX frissítést is ajánlom. Egyébként más játékoknál nem tapasztaltál ilyen problémát? - 

peti_s
addikt
Én is futottam már ilyen problémába, CMOS Clear-t próbálj.
(#10369) Kardee, a táp nem kicsi. A legegyszerűbb h rájöjj mi ami kevés, h megnyitod a feladatkezelőt, a teljesítmény fülnél, majd utána indítod el a játékot, ha szép egyenes lesz a vonal a 100%-nál, akkor tudod h bizony CPU limited van. Ha, nem egyenes ott, akkor meg VGA. Ha az utóbbi áll fent, egy W7 reinstall-t próbálhatnál, mert nem hiszem, h megfelelően eltávolítottad az nVIDIA driverét.
 - 

Sziasztok!
Az én konfigom:
Alaplap: MSI K9A2-CF
Processzor: AMD Phenom x4 9550 2.2ghz
Videokártya: Ati hd XFX 4890 1GB
Memória: Kingmax 2x2GB 800mhz
Táp: Chieftec ctg-450 80p
Merevlemez: Samsung 320 GB 7200rpm 16 MB SATA2A problémám amivel hozzátok fordultam az alábbi.
Most vettem bele a videokártyát, és rosszabbul mennek a játékok mint az előző karimmal (XFX 9600GT 512mb).
Ez az amit nem értek hogy mitől, mert youtubon találtam videókat hogy kinek hogy megy ezzel az Ati hd 4890-nel a játékok.
És pont szerencsém volt és találtam a sok közül egy olyan gépet amibe ugyan azok a cuccok vannak mint az enyémbe. GTA IV-et néztem és neki nem akadt egyáltalán FULL HD-ba
Na és a lényeg hogy nálam a GTA IV felrakom maxra amit a kártya enged felbontás nekem 1280x1024-es a monitorom..:S, felrakok mindent úgy hogy még zöld legyen a beállítás és 13-15fps-sel megy..
És nem értem hogy mért..
Táp lehet a kicsi neki?
Ebbe kérném a segítségeket
Előre is köszönöm.
Márió - 

Spet
addikt
Üdv minden fórumtársnak.
Gondoltam, "retrozok" egy kicsit és megpróbálok beüzemelni 2 db socket 370-es alaplapot. Az egyik egy EPOX EP-3VBA+ másik egy Asus TUSL2 rev. 1.03 (igencsak hasonló ehhez).
Nos a problémám egyszerűen az, hogy hiába próbáltam meg mind2 lapnál 3db winchester-ről is az XP bootolást, mindíg csak addig jutottam, hogy a kurzor villog vagy Update ESCD Succesfully (ez az Ususnál történik csak meg).
Az epox lapnál próbáltam, hogy boot sorrend-nál a dvd olvasóról bootoljon, de ugyan úgy csak a kurzol villogásig jut el. Az aususnál nincs ilyen lehetőség

Az asus lapban az elem sajnos halott, mert amint kikapcsolom a gépet és lekapcsolom a tápot, a következő indítási próbálkozásnál, resetel a bios.
A 2 processzor amik a lapokban vannak: SL54P (Asus) és SL4CG (epox).
Próbáltam már 2 táppal is egy FSP235-60IG illeve egy 350W-os Codegen táppal is.
A lapokon a kondik nem púposak nem rozsdásak.
Tehát a fentebb leirtak alapján lehet-hogy minden működik, kivéve az alaplapok?
 - 

fecs
senior tag
Sziasztok!
2 géppel a bajok vannak.
Az egyik egy friss i3 konfig W7-tel. Minden klappol, csak a bekapcsoláskor rakoncátlankodik a gép. Bekapcsolásra felpörögnek a ventilátorok, de a képernyő már nem kapcsol be. Ha resetelem ebben az állapotban, akkor szépen bebootol. Mi lehet a gond?
A másik gépet (Dell Vostro A100) kényszerűségből kell használnom. Ez egy rakás sz@r hardwareileg. Irodai programokat futtatására, levelezésre és internetezésre használom XP-vel. Nagyon sokszor lefagy, ami rém idegesítő. RAM-ot már raktam bele, így most 2Gb van benne. Van vmi program, ami kiszűri, hogy mely folyamat sok a gépnek?
 - 

törölt tag
Csak az integrált hangszóró, vagy az alaplapi hangszóró csatlakozón hallod a hiba jelző hangot. Utóbbit ott keresd speakers jelzéssel, ahova pl az indító gombot, vagy a power ledet, satöbbit dugod.
ramos23 Thx, örülök, hogy sikerült segítenem.
Melanor: Mivel bootolásnál is szarakszik a géped, ezért nézd át a biost és vegyél mindent kicsit visszább...memória Hz-et, proc sebességet, satöbbi. Van olyan lap, amin alap beállításképp a 10% körüli tuningot produkálja a bios...ezt nyomozd ki, van-e ilyen. Tegyél mindent normal-ba videó kártyánál, memóriánál, procnál. Ne hagyj rajta HDD-t, csak a boot-hoz szükségest. Ha van raid kártya, ne használd, próbáld a sima kártyát vezérlőt használni. hangkártyát tilts le. Minden változás után ellenőrizd, van-e eredmény... Ilyenkor csak nyomozni lehet sajna...valami erősen nem tetszik a gépednek
 Ha van lehetőséged, cserélgesd a cuccokat: másik táp(akár egy noname is jó próbára, pár perc alatt nem öli le a géped) másik videó kártya..nézd át a tápegység alaplapi csatlakozását, nincs-e valami kimozdulva. ha üzemel a gép, mozgasd meg: ha leáll-újra indul, akkor kontakt hiba....ha ezeken túl vagy, szólj, agyalok még.
Mostanában elég sokat melózok, kis türelmet mindenkitől...
Üdv. - 

haly
őstag
válasz

üzenetére
						Elvileg kéne neki hangszóró nélkül is sípolni nem? Van bennt egy hangkari, de sajna most már atomjaira szedtem, mert lemondtam róla.
 Nem baj, majd valahova kiteszem trófeaként a procit meg pár cuccot, így nem merül feledésbe a kis dög 
 Viszont van még egy öreg laptopom, ami akkor a csúcsmodell volt, és azt hiszem 400-450ezer forint volt. Akkor jöttek ki az első kétmagosok, a win xp, stb... ezek mind megvannak benne. Még egy win7 startert is elvisz. 
 - 

Melanor
tag
válasz

üzenetére
						A kékhalál random jött nem csak játéknál. A biosban minden gyári beállítás és 4 évig problémamentes is volt. Viszont a tegnap összefűzött raid tömbnél ma veryfi-t ír a bootolás kb 20 perc és a total commander kb 30 perce gondolkodik miután kiadtam a másolás parancsot.
Lehet 2 különböző probléma amik a lap halálát jelzik? Ha felál a rendszer akkor viszont stabil csigának tűnik most - 

törölt tag
Mi pontosan a jelenség? Mit próbáltál eddig tenni? Ha abszolut nem történik semmi, próbáld másik tápegységgel...
(#10357) haly: Alaplap hibánál szokott így viselkedni. Ill alaplap vagy proc. Tegyél rá hangszórót, ha folyamatos hangjelzést hallasz, akkor valamelyik rossz a kettő közül. Vedd le róla a memóriát meg a vga-t, elvileg ugyanezt fogja csinálni. Esetleg megpróbálhatod másik tápegységgel indítani...hátha .
(#10360) ramos23:Ezt akkor csinálja a gép, ha úgy érzi, hogy nincs benne processzor. nézd át tüzetesen a lábakat, ha valamelyik láb nem érintkezik, vagy leszakadt, akkor csere.
(#10358) tototos: Csinálj egy bios retest: vedd ki az elemet és húzd ki a tápot belőle 10-15 másodpercre. Pakold át a memóriákat a foglalatokban, azaz cserélgesd őket. Próbálhatod csak egy memóriával indítani. De előbb bios retes. Ha mindez nem segít, húzd le a HDD-ODD-ket róla.
(#10356) Melanor : Olvasd el a lapod manual-ját, keress rá a lapod proc-videó-ram-ra vonatkozó beállításaira, és vegyél minden ilyesmit vissza. Mivel volt kékhalálozásod is, ezért próbáld meg visszább csökkentett memória Hz-el indítani. Kékhalál-hiba játék és/vagy terhelés közben jött elő, vagy bármikor elő fordult? Mem.testet csináltál? - 

ramos23
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problemam lennne hogy procihutot szerettem volna kicserelni de sajnos a regi gyari huton levo paszta annyira raragadt a procira hogy kitepte azt a foglalatabol es elgorbult par lab. Amennyire tudtam visszagorbitettem oket es visszaraktam az uj hutovel. Az osszes csatlakozot visszadugtam de nem indul el a gep. Amikor szeretnem elinditani a haz elejen a led felvillan de egyik ventillator se porog fel :S nem tudom mi lehet a baj.
 - 

tototos
addikt
Sziasztok.
Van egy Abit BD7_raid alaplappal szerelt gépem. Működött rendesen, egy másik gép teszteléséshez szét kellett szednem majd újra öüsszerakva már nem akar elindulni. A post code kijelzője szerint a 33-nál áll meg a töltés. Mi lehet a baj? Kiszedtem és újra beraktam minden alkatrészt.
 - 

haly
őstag
Helló!
Már írtam egy topicba, de ott nem tudtak segíteni:
Lenne egy kis kérdésem. Találtam padláson egy régi - ha jól emlékszem 2001-es - gépet. Azt hiszem 98-as futott rajta anno, egy celeron van benne, valamennyi ram , és egy vodoo videókártya Nos, szerettem volna életre kelteni ezt a csodát. Mindent kipakoltam, majd összedugtam, nagy valószínűséggel tökéletesen, aztán összecsavaroztam, ameddig tudtam ugyanis 5 csavar hiányzik a házból, és eléggé lötyög. A lényegre térve, mikor bekapcsolnám, akkor felpörög egy minimális időre a ventillátor, villog a cd, meg a dvd olvasó is, aztán minden elhalgat, és egy kicsi piros lámpa ég az alaplap jobb alsó sarkában. Egy sys. felirat mellett van egy 3 pines csati bemenet, amellett van a piros led. Először arra gondoltam, hogy valamit oda kéne rádugni, de amit lehetett kipróbáltam mindenhogyan, és nem jutottam előrébb. Kábel a tápból már nem jön több, ami meg van azt, mint mondtam végigpróbálgattam rajt. Ha úgy dugom rá a kábelt, hogy előbb ér egy picivel a csatlakozóhoz a lentebb lévő fele, akkor egy kicsit tovább indul el. (akkor már ,,kattanik'' egyet a merevlemez, és kicsit tovább pörögnek a ventik) Szerintetek mi lehet a baj?Közben kiderítettem, hogy egy pentium 3-mas procival doglozik és egy 230W-os táppal.
Légyszi segítsetek, nagyon szeretnék egy kicsit nosztalgiázni vele

- 

Melanor
tag
Sziasztok!
egy olyan problémában szeretném a tanácsotokat kérni, hogy adott egy asus p5e-vm hdmi alaplap e4500-as procival és 2 vadonatúj winyóval. A következő hibát produkélja:
lemerült az alaplapi elem, mindig bootolásnál kérte az alapbeállítások visszaállítását, utána néha a rendszernél kékhalálozott.
Kicseréltem az elemet, most viszont bootolás közben 5-20mp kikapcsol a monitor és max fordulaton pörögnek a ventillátorok. a tápon 450w CHIEFTEC lenne.
Szerintetek haldoklik az alaplapom?
Ja és semmilyen hangjelzést nem kapok ami hibára utalna.köszi
 - 

tiiix
csendes tag
Pls valaki segítsen!Mint írtam nem indul be a gépem (abit nf8-v2-es alaplap). Próbálom beindítani de semmi se történik valakinek volt már ilyen baja ezzel a fajta alaplappal?
 - 

Kiss70
aktív tag
válasz

Darko_addict

üzenetére
						Rendbe ennek örülünk

- 

Darko_addict
őstag
Upd.: Problem, megoldva! A kép alapján kötögettem be, és múkodik.
Köszönöm a segítséget. - 

Darko_addict
őstag
Szóval van egy DVD lejátszó, és jelenleg 3 vinyó (+ egy USB-s/a 3-ból csak kettő marad, ha beüzemelődik az új) melyik, melyik portba kerüljön, mi lenne a helyes?
 - 

Kiss70
aktív tag
válasz

Darko_addict

üzenetére
						Szia!
Esetleg nem mozdult ki kábel a hdd böl?
Ami az elsődleges.
Mert nem látja hdd.-t - 

Tonti
tag
Sziasztok!
Végre megjött a vásárolt Caviar Black vinyóm, kihúztam a CD-DVD meghajtóból a sata kábelt és rádugtam a vinyóra (másét nem tudtam) és indítanám a gépet, de az alábbiképpen néz ki a dolog: Boot Screen
Visszadugtam mindent úgy, ahogy volt, de szintén ugyanez.
Mi a manót csináljak?

Köszönöm!
 - 

Kiss70
aktív tag
válasz

abalint88

üzenetére
						Szia!
Próbáld meg ki venni az alaplapi elemet egy pár percre és majd vissza.
Szerintem bios beállítás hiba.totti60
Próbáltad másik Foglalatban?
Így hirtelen csak arra tudok gondolni.KüLÖNc
Szerinte játék hiba.
Volt már nálam is a kék cucc volt.Egy játék során.cobrasr
Mekkora táp volt az előző?
Nem lehet energia hiány a hibádra? - 

totti60
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Videókártyát cseréltem és nem jön be a kép.
Gépem:
Raptor x 600 watt táp
gigabíte ma785gm-us2h alaplap
phenom II 1055t proci
7gb ddr2
1 tb hitachi vinyó
dvd író
Eddig egy msi 4830-am volt azzal simán ment a gépezet, most vettem egy his 6870-et, de ahogy beteszem rákötöm a tápokat, nem akar képet adni. Ventillátorok felpörögnek meg a gép tölti be a windowst is, öcsém gépébe kipróbáltam nála simán megy a videókari úgy hogy sokkal gyengébb a configja.
A táppból több érről is rákötöttem a 6 tűs tápokat, ramok sorrendjét is cserélgettem,de így sem jött be a kép.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm előre is!
 - 

abalint88
csendes tag
válasz

abalint88

üzenetére
						Csao!
#10267 Erre valaki tudna valami tippet, egyre aggasztóbb ez a bekapcsoláskor leáll aztán úgy indul dolog, mostmárnéha ezt kétszer is megcsinálja a gép... olyat hallottam, hogy az alaplap ha túl nagy hűtőt kap akkor nemf eltétlenül bírja el, "megnyúlik" ilyenről hallottatok már?
"Szóval bekapcsolom, felpörögnek a ventik, winyó pörget, aztán hirtelen megáll minden, egy másodpercre, se vinyó, se semmi, majd megy minden tovább, felpörög az összes cucc, és indul a gép... ez valami fícsör vagy bug?
nem tudom mire vélni, de mivel elég friss a cucc, féltem is rendesen, nem kevésbe fájt a felszerelés..." - 

cobrasr
csendes tag
Hali!
Kicseréltem a tápegységet egy codgen 400W-osra. De van egy olyan problémám hogy az atx csatlakozó csak 20 egységből áll. Nem jön ki a tápból a maradék négy. De az alaplapon megvan a 24es foglalat.Ez nem lehet probléma esetleg hogy az nincs bedugva(esetleg elromolhat valami?)
Nem tudom hogy ennek van e köze hozzá de van egy másik probléma is.
Megy a gép és egyszer csak nem kap jelet a monitor.Csak akkor tudom helyre hozni ha újraindítom a számítógépet.Akkor viszont azonnal megjelenik a kép mintha misem történt volna.Lehet hogy az előzö tápegység meghibásodás valami problémát okozott?(talán a videó kártya?)
Elöre is köszönöm a segítségetcobrasr
 - 

KüLÖNc
tag
Sziasztok, a segítségeteket kérem,
Mai nap folyamán játszottam az új Heroes játékkal, amikor is a monitor lekapcsolt és nem reagált semmire a gép. Újraindítottam, de ugyanúgy viselkedett, mintha nem kapna jelet a monitor. Vártam 10-15 percet és egyszer csak lett képe, viszont akkor vagy nem bootolt be és megállt a "Gigabyte" alaplap nagy képénél vagy feljött egy "The file may be corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum." írás.
Megnéztem egy memória tesztet, aminél nem talált hibát, kivettem az egyik memoria modulomat (Samsung DDR2 667 mhz) és úgy azonnal elindult.
A poén az hogy kíváncsiságból visszatettem és most ismét működik a gép, mintha mi sem történt volna.
A gépem egy időzített bomba lenne vagy a játék ennyire kikészítette idegileg? (Fórum tele van hasonló "crash" és "freeze" problémákkal, és ugyanott fagytam mint ahol többen írják, az utolsó csatánál, de nekik nem volt ilyen bootolási problémájuk)
Előre is köszi a segítséget,
Különc
 - 

- 

safy
tag
Sziasztok
a probléma a következő az asztali géppel: win 7 betöltése után, mikor a kék üdvözlő képernyő jönne, kikapcsol a monitor, majd újra vissza, de csak fekete háttér fogad....nem megy tovább...vagyis lehet tovább megy de nem látom. A ctrl+alt+del kombináció nem segít, szóval nem jut el szerintem az asztalra...itt jön az érdekesség: reset után minden rendben lesz...és utána is ahányszor csak újraindítom....csak az első indításnál cirkuszol...gép adatai az aláírásban, minden defaulton, bios is defaultra téve...próbaképp szűz új win 7 + driverek....videokártya driver több verzió is feltéve..probléma megmarad...gondolom, h nem hardveres probléma, hanem szoftveres...de mi? Valaki hasonlóval küzdött már?
 - 

scyllarus
veterán
Sziasztok!
Különös gondom akadt: Win7 telepítés rendben lemegy, a gép működik. Valameddig...
Volt, hogy 3 napig kibírta, volt, hogy már másnap nem indult. A hiba: BIOS oké, Windows nem indul el, pontosabban nekilát, de a 4színű pöttyök, amiből összeállna a Windows logó, már nem látszanak, csak alul a zöldessárga csík. HDD led előtte felvillan, utána sötét. DVD segítséggel megpróbáltam javítani többször is, lement a javítás, de nem segített. Csak a teljes partíciótörlés - újrapartícionálás - Win7 telepítés segít. Hiren's boot cd-ről memtest lefuttatva, újratelepítés után HDD Sentinel telepítve: memória és winchester rendben vannak. Már fogalmam sincs, mi okozhatja, de unom már az op. rendszer telepítgetését. ( 1 hét alatt vagy 5x telepítettem újra
 ). Valami tipp? - 

Kiss70
aktív tag
válasz

eager.beaver

üzenetére
						Szia!
Próbáld meg te ki szűrni a hibát.
Ha tudod teszteld le a tápot máshol.
Az alaplapot is nézd meg.
Ez a kettő lehet a gond.
Én így hirtelen a lap esetleges zárlatára gondolok.
De ha tesztelsz mindent akkor te is rá fogsz jönni és persze esetleg ingyen. - 

eager.beaver
csendes tag
Sziasztok!
Most költözött új házba a PC-m. Miután mindent bekötöttem, indítom a gépet:
minden ventilátor felpörög max. fordulaton, de semmi bootolás-továbblépés, se sípolás, ami hibára utalna.Próbálkozásaim:
Perifériák kiiktatva, csak proci és cooler, ramok cserélgetve: helyzet változatlan
A tápegység a régi gépben megfelelően működik, a régi táp szintén nem tudja beröffenteni az új gépet, még a power kapcsolókat ide-oda dugva sem.Kiszereltem az asztalra, ugyanez a helyzet. Zárlatot kapott az alaplap netán vmelyik kör? Hogy lehet megtalálni a hiba forrását? Bízzam inkább szakszervizre?
 - 

cobrasr
csendes tag
Valóban a tápegység a rossz.Kicseréltem egy másikra(egy másik gépemből(ami szintén colorsite XD )) és úgy jó lett.Már csak néznem kell egy(vagy akkor lehet kettő) tápegységet.
Köszi a tippeket.
További szép napot! - 

CoolMan
MODERÁTOR
válasz

cobrasr

üzenetére
						Én a tápra gondoltam, hogy van-e benne púpos kondi, de szerintem is cseréld ahogy MMIX írta.
tiiix: Mivel másik táppal sem indul, csinálj egy BIOS reset-et és nézd meg, hogy az alaplapi elem nincs-e lemerülve. (amúgy milyen lap?)
kutkut: Szerintem vagy rossz a pendrive, vagy nem bootolhatóra csináltad.
 - 

a_nagy_pok
csendes tag
válasz

peti_s

üzenetére
						Helló, Peti_s, köszi a segítséget
 Valóban működött amit írtál.
A boot-sorrendet próbáltam már állítani olyan szinten, hogy CD-ROM/Hard Disk, de azt nem láttam, hogy egy másik menüben lehet a hard disk-ek egymás közötti sorrendjét is állítani.
Valamiért az egyik (adattárolásra használt) SATA merevlemez került be elsőnek, amiről persze nem tudott bebootolni a rendszer.Azt nem értem, hogy miért nem próbálkozott a következő merevlemezzel, vagy nem írt ki egy "not system disk error" hibaüzenetet... Lehet, hogy a mervelmez boot-sectorában van valami random szemét, amit megpróbált boot-loader-ként értelmezni és lefuttatni a BIOS?
 - 

MMIX
addikt
válasz

cobrasr

üzenetére
						A Colorsit tápok igazi géppusztító ócskavasak. Cseréld le mindenképp!
Lehet megoldódik a problémád, és a géped is biztonságban lesz. Valamilyen elismert márkát kellene választani: FSP, Hipro, Chieftec, Corsair, Delta .....
Ha mégsem a táp a hibás, akkor legalább könnyebb lesz a többieknek tippelgetni.
Ha valami más alkatrész romlott el, lehet, hogy a Colorsit nyírta ki. Ha a Colorsit romlott el, remélem nem rántott magával semmit se.
Másik táp beszerzéséig, esetleg kölcsön márkás, megbízható próba táp szerzéséig a gép ki-be kapcsolgatását nem javasolnám. - 

kutkut
addikt
Sziasztok! Most a win telepítésnél akadtam el. Bejön a bios, kiválasztom, hogy az usb pendrive-ról bootoljon, de azt írja, "invalid or damaged bootable partition". Mit rontottam el (már megint)?

- 

cobrasr
csendes tag
A táp egy colorsite 400W-os
Meg sem nyikkan még a ventilátorok sem.Az alaplapon a kondik jó állapotban vannak, nincs semmi puposodás. Hát nem tudom hogy a táppal lenne a baj mert amint irtam az egeret ha rádugom akkor világit.Ha meg lekapcsolom a tápot és egy idő után viszakapcsolom a kapcsolot akkor egy pillanatra felvillan elöl a zöld led. Amikor meg probálnám bekapcsolni akkor meg semmi reakció!?
Hát érdekes mindenesetre.
 - 

cobrasr
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy nem kapcsol be a számítógép.
Az egész onnan indult hogy kb 4X csak úgy fogta magát a gép és kikapcsolt. Nem is tudtam újra bekapcsolni a gépet csak úgy ha lehúztam az áramot a gépről.
De mostmár az sem volt megoldás. A táp az valószínűleg jó mert ha áramot adok a gépnek akkor felvillan a zöld led a gép elején és ha rádugom az usbére az egeret az is világít.
Az alaplapon nem láttok egy kondit sem felpúposodva és sérülést sem látok rajta.
Ha valaki tud segíteni az írhatna valami megoldást(akár pm-ben is)
Előre is köszönöm a segítséget.
Hali!
cobrasr - 

peti_s
addikt
válasz

a_nagy_pok

üzenetére
						BIOS-ban BOOT sorrendet állítsd át, első legyen optikai meghajtó, 2. az a HDD amin az operációs rendszer található.
 - 

peti_s
addikt
válasz

kutkut

üzenetére
						Vmelyik kábelt kihagytad, a +12 V-ra tippelnék amit a CPU kap. Nincs semmi értelme lepucolnod a CPU-t, az alaplap oldalán világosan rajta van, hogy vagy egyik ilyet sem támogatja, v mindet. Az alaplapi BIOS verziószámát amúgy sem tudod meg ebből. De, biztos vagyok benne, hogy nem ezzel lesz a gond. Az integrált VGA-s ötlet jó volt, egy CMOS Cleart ereszthetnél a konfigra.
 - 

a_nagy_pok
csendes tag
Szaisztok!
A gépem induláskor eljut a POST utáni részhez (amikor listázza egy táblázatban a meghajtókat), majd utána megáll és nem tölti be a merevlemezről az op. rendszert.
A merevlemezzel valószínű nincs gond, mert ha beteszek egy live CD-t és azzal indítom el a rendszerlemezen lévő op. rendszert, akkor minden gond nélkül elindul (most is ez a lemez fut).Két kérdés:
- látott már valaki ilyet? valami tipp, hogy mi lehet a gond/hogyan lehet megoldani?
- a POST után megjelenő képernyőnek (ahol a meghajtók vannak kilistázva), van valami közismert neve (mint a POST-nak)? ha ezt tudnám, akkor könnyebb lenne rákeresniNem tudom lényeges-e, de a következő lépéssorozat vezetett a jelenlegi állapothoz:
1. a meglévő IDE és SATA diszkem mellé beszereltem még egy SATA diszket (az IDE diszk-en van az op. rendszer egyébként)
Ahhoz azonban, hogy helyet csináljak az új SATA diszk-nek, ideiglenesen ki kellett húznom az IDE diszk kábeleit2. miután beszereltem az új merevlemezt, az IDE diszknek visszadugtam az adatkábelét (de a tápkábelt elfelejtettem újra csatlakoztatni), és így indítottam el a gépet
3. a rendszer persze nem indult, a BIOS sem látta a merevlemezt.
4. bedugtam a tápkábelt, a BIOS most már látja a merevlemezt (és tudok is róla boot-olni a fent leírt módszerrel), csak éppen normális módon nem tudom betölteni az op. rendszert
További kérdés:
Okozhatta-e a tápkábel nélkül történő indítás a leírt problémát? - 

tiiix
csendes tag
nem.

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - Kompakt vízhűtés
 - iPad topik
 - További aktív témák...

- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
 - ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
 - Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
 - GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK

- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
 - Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 95% Akkumulátor
 - Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A legjobb az lenne, ha lépésről lépésre mindent ki tudna cserélgetni az ember, amíg csak az alaplap marad hunyónak...persze ez nem ilyen egyszerű. Ha nem boldogulsz vele, próbáld bevinni egy pc-s boltba, megmondod, hogy javítást nem,csak hiba feltárást kérsz. 2500/óra a szervízdíj indulási összege...de legalább van jó esély a tovább lépésre.
 ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).

Viszont van még egy öreg laptopom, ami akkor a csúcsmodell volt, és azt hiszem 400-450ezer forint volt. Akkor jöttek ki az első kétmagosok, a win xp, stb... ezek mind megvannak benne. Még egy win7 startert is elvisz. 

gratula.

Annyi, hogy másra bíztam, hogy tegye a pendrive-ra a win7-et...