- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BURN28
tag
válasz
joe2005 #9380 üzenetére
Köszönöm szépen,elolvastam.Igen 2 modul van de DC kit szóval,az nem lehet probléma. Végül is az lényegtelen,mert nem lehet emelni az órajelet,nagyszerű...,akkor ha jól látom maradt az asrock hű a régi nevéhez
Mindegy azért írtam nekik egy levelet,hátha tudnak valami okosat mondani...Köszönöm még egyszer,hogy utánajártál! -
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9095 üzenetére
Tudom segíteni akarsz, ezért tényleg nem kötözködés, de írtam, hogy táp és alaplapcsere már volt...
Már teljesen meg vagyok fogva,mert ugye az utolsó kékhalál után megvolt a portalanítás és áramtalanítás és bárhogy nyüstöljük (stresztesztek, Crysis 1,Crysis Wars, COD 4,5,6, Just Cause 2, Everest stabilitás...) sehogy nem jön elő újra,majd megint 1 hónapmúlva.... -
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9075 üzenetére
Nos akkor figyelni kell a "finomságokra"
A gyártók meg a kereskedők, továbbra is mehetnek a bánatba...
Mondjuk ez igaz bármire, ha nem magad csinálod simán benne van a pakliban, hogy szar lesz...Na de nehogy már az embernek mindenhez kelljen érteni, mert szakértelem kevés van az adott területen dolgozókban...
Most nekilátok utánanézni a tetőkészítésnek, mert az sem tiszta, hogy a betoncserép vagy másfajta a jobb(egyik ács ezt mondja másik azt) és akkor még nem is néztem, hogy mondjuk, milyen dölésű tetővel, csatornával kompatibilis) Nos ezt is nekünk kell csinálni...
-
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9073 üzenetére
Teljesen igazad van, egyetértek!
Ezért írtam, hogy több, mint érdekes... De ettől még ez van
Lehet, hogy pénz kérdés, azonban akkor miért gyártanak le olyant amit nem teszteltek vagy szűk a kompatibilitási keresztmetszete...? Amúgy az általam érdeklődés szinten felkeresett boltok egyike sem figyel arra, hogy a pontos serial egyezzen. (Meg voltak lepődve, hogy miért csak egy adott számmal ellátott Ram jó nekem)Jó-jó ez már a szakértelemmel magyarázható, de akkor igen sok gép foroghat a háztartásokban amiben nem feltétlenűl egyeznek a Ramok a támogatottakkal...
-
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9063 üzenetére
Csak annyi, hogy ha csak és kizárólag olyan memóriát (Serial/Number számmal pontosan megegyezőt, vagyis amit biztosan tesztelt az alaplap gyártója) lehet használni, akkor pl az én lapomba csak egyetlen darab,( amúgy 5 kereskedőtől bekért ajánlat alapján sehol sem kapható) 4GB-os 1333-as (Hynix)ram mehetne bele... Arról nem beszélve, hogy tegnap azzal foglalkoztam (mert felcsigázott ez hogy csak a pontos serial számú memók mehetnek) a mostani Apacher memóriáimat nem találtam egy alaplap támogatási listáiban sem, amiket megnéztem idáig (kb 25-30 at néztem át) vagyis mi a bánatnak gyártották le, ha semmi nem támogatja?
Szerintem ezek inkább ajánlások...Bár az is igaz, hogy akkor meg minek, ha mással is használható?
Szóval több mint érdekes... -
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9058 üzenetére
Bár most visszagondolva, nem is igaz, hogy az előző rammal is az volt, azzal csak annyi volt, hogy 1333-ra vissza kellett venni az 1600-ról,mert akkor fagyott, de ilynet nem csinált és ez a két apachernek a serial száma mondjuk nincs feltüntetve az alaplap támogatási listájában (5 betű nem egyezik) Lehet mégis a ramok lesznek a ludasak...
Bár a memtest arra nem tudom ad-e választ, hogy ha "csak" kompatibilitási a hiba és nem rosszak a ramok?
Amúgy a linkelt bluscreen hibábólnem látsz konkrétumot? -
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9060 üzenetére
Alaplapi biost nem frissítettem.
Gigabyte 880GM-UD2H VGA Még kevés biosfrissítést adtak ki rá...De az előtte ebben a gépben levő alaplappal is ugyanezvolt a helyzet, ezért alaplap kilőve. Ja tápcserét is csináltam, két hónapig egy superb volt a corsair helyett, de azzal is volt. Vagyis az sem...Azért nehéz a tesztelgetés, mert a kékhalál csak 2-3 havonta jön elő vagyis bármit cserélek azt ennyi ideig bennt kellene hagyni a gépben...
-
psg5
veterán
válasz
joe2005 #9056 üzenetére
Apacer 2x2GB DDR3 1333
Nincs semmi csatolva. Létezik, hogy a por miatt a vga túlhevűl ésez okozza? Bár volt, hogy simán gépbekapcsoláskor is volt bluescreen, de volt hogy netezésközben... Kéthavonta egyszer van, akkor így 3-4 kékhalák aztán áramtalínatás és portalanítás után oké...
-
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
joe2005 #8907 üzenetére
Igen,tudom,hogy nem egy 'hi-end" lap.
De lecserélni nem szeretném,mert akkor olyan költségbe verném a tulajt amit Ő nem akar (új proc,új memo,új vga, esetleg táp) - ugyanolyan 478-as lap pedig pénzkidobás lenne...
Lehet az lenne a legjobb ha vennék bele egy erősebb PCI-os kártyát?
Kipróbáltam a cerkával is természetesen, azzal is ugyanazt csinálta.
Ja és igen,elírtam P4PE2-X a lap. -
-
Respen
csendes tag
válasz
joe2005 #7584 üzenetére
Sajnos nem hiszem, hogy itt a baj.
Egyébként szét is szedtem, de pont ezért csináltam azt a tesztet, hogy mindent le, csak alaplap marad. Ugye ekkor viszont hibajelzést kéne leadnia az alaplapnak(lévén se vga, se memória), és sípolnia kéne. De ilyen sincs, tehát az alaplappal lesz probléma azt hiszem. Szerintem elviszem gariztatni, utánanéztem kicsit, és sok helyen írják, hogy tipikus alaplap hiba ez... -
Respen
csendes tag
válasz
joe2005 #7582 üzenetére
Sziasztok!
Van egy gigabyte GA-mt770-UD3p alaplapom, ami több mint fél éve jól szolgál engem, most viszont gyanúim szerint elromlott.
A következő történt:
Tegnap este a gépházban kicsit feljebb raktam a winchestert, ami gyorsan és könnyen meg is történt, azonban a vezetékek visszadugása után az elindításkor nem igazán az történt, aminek történnie kellett volna.
A hibajelenség:
Bekapcsoláskor minden ventillátor felpörög, az is, ami az alaplapról kapja az áramot, a videókártya kis lámpája is világít, vinyó is pörög, minden szép is lenne, de..ezen kívül nem igazán történik semmi. Azaz pörög tovább, és ennyi.
Az alaplap nem csippan, a monitor nem kap jelet. Azaz a bios betöltéséig nem jut el a dolog.Amit ezek után tettem:
1, Ellenőriztem, minden jól volt visszadugva
2, BIOS reset->semmi eredmény
3.Lehúztam mindent, videókártyát, vinyót, hangkártyát,memóriát stb, csak az alaplap kapott áramot. Ilyenkor ha jól sejtem, veszettül sípolnia kéne, hogy hiba van. De semmi. Nem sípol.
4, Megnéztem, külsérelmi nyomot nem találtam, kondenzátorok nincsenek felpuffadva, égésnyom sehol.Diagnózis: Áramot kap, és ad is, azaz biztos nem halt meg teljesen, de jelet már nem ad...
Jól sejtem, hogy az alaplappal van a baj? Esetleg még a tápra lehetne gyanakodni, de sajnos nincs másik tápom, amivel kipróbálhatnám, de így is inkább alaplapi probléma a gyanúm. Aki esetleg nálam jobban ért hozzá, erősítsen vagy cáfoljon meg.
Plusz kérdés: Az ilyen hibát lehet garanciáztatni, ugye?
Köszi előre is a válaszokat.
-
gruang
csendes tag
válasz
joe2005 #7161 üzenetére
Táp csere és másik firm próba jövő hétre már be van tervezve.
Általában mikor visszarakja magát 2.14re...utána mindig pár óráig nem húzom..hanem visszaadom neki az alap beállításait (a 2.40ghz-et)..viszont fagyás már így is előfordult..viszont mint említtem ezek a fagyási gondok csak az utóbbi pár napban jelentkeztek.
És érdekes még, hogy néha mikor mikor vissza áll 2.14re a biosban a beállítások szerint még mindig 3.2-n kéne lennie..és ilyenkor tényleg csak az alapbeállítások visszatöltése segít rajta..mert húzni nem tudom..mivel a briós szerint már húzva van...érdekes nem? -
psg5
veterán
válasz
joe2005 #6914 üzenetére
Igaz ezt még nem csináltam.
Mert lehet akár érintkezés is?Most mondta a tulaj, hogy egyszer volt (még mielőtt az adott hiba lett), hogy újraindúlt a gép csak úgy.
Igaz ez első körben vagy táp vagy memória hiba, azonban azok rendben.
No meg csak kizárólag netezésre használják már ezt a gépet. -
psg5
veterán
válasz
joe2005 #6907 üzenetére
Táp ok
Memória okMarad az alaplap vagy a proci.
Kérdésem, ha a proci behalt, akkor a bios az első betöltődésig sem jut el?
Mert olyat már láttam, hogy nem halt meg de rossz volt a proci és azért a bios betöltődött egy hosszú csippanással.
Itt iszont se csippanás, se kép.
Akkor valószínűsíthető az alaplapi hiba a proci helyett? -
mrgreen
csendes tag
válasz
joe2005 #6876 üzenetére
Koszonom a valaszt! A megoldast az elso linkben levo forum Paul nevu felhasznaloja adta. Olyan teljes koru valaszt adott amiben en is meglattam a kulcsot. Az a fajta 8pines aljzat ami ezen a lapon van amit vettem max 140wattos cpu-kra lett optimalizalva, de ha azt a 4pines csatlakozomat radugom a 8as aljzat 3,4,7,8-as pinjeire akkor beindul a masina. Igy is tortent, viszont a phenomom teljesitmenye 125w ami annak a 4pinnek a maximum felso hatara. Igy most megy a gep, de igenyelne valoban egy nagyobb tapegyseget.
Meg egyszer koszonom a segitseget! -
winfier
senior tag
válasz
joe2005 #6809 üzenetére
Azt nem néztük
Másik proci meg necces mert mindenkinek lap kiszereléssel lehet megoldani a proci kivételt, vagy 3 óra szenvedéssel mire kijön. Ramok végig tesztelve, másik gépbe is. Egyesével is.
SAMYka:
Semmire nem reagál. Ez a baj, legalább hangot adna, 1-ik táppal adott ki egyszer hangot, 2 gyors pittyegés volt, de azt utána már nem produkálta. -
olanor
tag
válasz
joe2005 #6165 üzenetére
100% hogy az alaplap a hibás ? Jó lenne "biztosra" menni. Elküldöm a lapot gariba, 1 hónapig nincs gépem, majd lehet hogy visszaküldik hogy az alaplap tökéletes. Kezdődhet minden előröl. Ezt próbálom meg elkerülni . . .
De ha az alaplap a hibás , miért van az hogy néha bekapcsol a gép, és működik rendesen? Tudok netezni, filmet nézni, játszani bármit . ... viszont kikapcsolom a gépet már nem tudom visszakapcsolni.
-
peti_s
addikt
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
joe2005 #5820 üzenetére
úgy néz ki sajnos megvan a válasz. a 400W-os corsair 400CX adhatta be a kulcsot, mert rákötöttem egy másik gépre és ugyanoazon tünmeteket produkálta.
bár van rá még gari, azért nem vártom volna ezt egy corsairtől, még ha nem is a legjobb tápjuk. kerek fél évet élt meg, vagyis él most is, de haldoklik.
ez van...
-
Metalfan
senior tag
válasz
joe2005 #5807 üzenetére
Hülye voltam és fogóval akartam kiszedni a CMOS clear jumpert, a tápból meg nem húztam ki a kábelt
Táp biztos nem, eddig hibátlanul működött, és most sem úgy néz ki, mint amelyik haldoklik, a feszültségek stabilak. Memóriára gyanakszom, mert már szinte csak az nem lett kicserélve a gépből. Holnap szerzek egy másik modult, hátha azzal működni fog. -
-
bendeguy
csendes tag
válasz
joe2005 #5627 üzenetére
No felfrissítettem 1.7-re(1.5ös volt), de semmi változás nem történt. Beállítottam a DRAM voltaeot 2.1re, mert az auton volt, és nem tudom, hogy tényleg annyira állította-e, de az se segített. Aztán visszavettem 1066-ról 800ra és lefutott gond nélkül a teszt. Szóval így megy, na de hát mennie kellene az 1066nak is. Ezek tükrében valami 5let?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest