Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimerson
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy Asus Strix r9 380 4gb-os kártyát. Amikor berakom a gépbe minden venti felpörög, világít aminek kell és a vinyót is hallani. Viszont nem csippan egyet és nem jön be a BIOS se. A gépház elején az értesítési Led is elkezd világítani kb 8 másodpercig aztán elalszik és forog tovább minden venti amíg ki nem kapcsolom.
Kipróbáltam egy másik gépben a kártyát, ott jó volt. Beraktam egy új tápot (chieftec smart 700w) hátha a régi kevés neki (fsp hexa he 500) de nem hozott változást.
Ha visszarakom a régi kártyát tökéletesen működik a gép.Mi lehet a baja?
Konfig:
Alaplap: MSI z68a-g43 g3
Proci: Intel i5 2500 k alap órajelen
Ram: HyperX Fury 2*4 GB 1600
Vidikari: Sapphire HD 7850 1gb
SSD: samsung 840 evo 120 GB
Winyo: WD 750 GB caviar greenA Konfig 4 éves a ram és a kártya újabb olyan 2 évesek az ssd 1.
-
Vakegérke
félisten
válasz Khurgon #33098 üzenetére
Szia!
Telepítsd újra a Win7-et, de most a telepítés idejére csak az SSD legyen bekábelezve. Magyarán a HHD-ből húzd ki az adatkábelt.
Szerk: Ha nem így teszel, a telepítő a HDD-re is pakol(hat) fontos rendszerfájlokat.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Khurgon
csendes tag
Sziasztok!
Egy (számomra) érdekes problémára szeretnék választ lelni.
Két vinyó van a gépemben:
1 - C: Crucial SSD
2 - D: Seagate 1TBA rajta lévő Win7 (x64)-et az SSD-re telepítettem (C: meghajtó), minden egyéb ami csak a helyet foglalja az a Seagate-n található. Egyéb hardver elemek úgy gondolom a kérdés szempontjából irrelevánsak.
Minden frankón működik alapesetben, de ha bármelyik vinyót eltávolítom, akkor azt írja a BIOS, hogy nem tud miről bootolni. Pedig elvileg egyedül az SSD-ről be kéne tudni bootolni, hiszen azon van a Win7, ugye.
A bootolásnál a Crucial van beállítva első boot opciónak, mégis ha bármilyen másik (vagyis egy harmadik) vinyót rádugok (a Seagate helyére, mert csak 2 -nemjuteszembemianeve- kábelem van, akkor minden áron a harmadik vinyóról bootol be, még akkor is ha manuálisan kiválasztom boot előtt a Crucialt.
Igyekeztem érthetően leírni, ha valami nem tiszta, kérdezzetek.
És valaki legyen kedves megmagyarázni mi a fene történik, ilyen problémám még eddig nem volt
Előre is köszönöm!
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Nemrég (pár napja) bejött az életembe egy olyan probléma, hogy ha megy a torrent (utorrent 2.2.1), akkor bármit lejátszok (film, zene, youtube...), akkor percenként többször berezeg a hang így 1-1 másodpercekre. A netem DIGI 1000/200-as, és gyakorlatilag kb. 1 megával töltök fel, letöltés nem megy. Megnéztem, a RAM 20-40% közt szokott lenni, a lemezek minimális terhelés alatt, a proci se pörög, tehát elég nyugalmi állapotok vannak. Mégis csinálja. Miért lehet? Próbáltam újabb utorrenttel is, az se jó. Eddig semmi bajom nem volt éveken át. Eredeti Win10 64bit, config az adatlapomon.
Köszi előre is.
-
Sanyi19
őstag
Nézd meg a merevlemezt hdsentinel-el, hogy ír-e hibát. Ha nem akkor malwarebytes-ot futtass, hátha van valami bitbányász vagy egyéb nem kívánatos cucc fent. Egyébként amikor lassú, ha megnézed a feladatkezelőt mit mutat? Dolgozik a processzor, hálózat, merevlemez? Mennyi a memória használat?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
psg5
veterán
GTX960-as VGA a gépben és tegnap óta olyant csinál, hogy bekapcsoláskor minden ok, de kb amikor a bejelentkezéshez ér a win 10 betöltése, akkor a ventillátorok lekapcsolnak és nem forognak. Ekkor belassúl a gép. Megy minden csak nagyon lassan. Ha kikapcsolom és újra be akkor ugyanaz a helyzet. Miért áll le a vga ventillátorai? Kipucoltuk tiszták, nincs rossz hangjuk sem amikor forognak.
Vagy ez normális, mármint, hogy nem forog csak ha felmelegszik? Most vettük le az oldalát takarítani és most figyeltük meg ezt.Már vagy 2 éve nem telepítettük újra a gépet. Lehet-e szoftveres hiba? Idáig még a Battlefield I Beta is akadásmentesen ment.
CPU: i5 4440
Ram: 8GB
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Alaplap85M-D3H[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
edda80
tag
-
edda80
tag
Sziasztok!
Vettem egy új gépet, magam választottam ki a cuccokat hozzá és raktam össze.
Jó a foglalat a RAM-hoz is meg mindent jól be is kötöttem, de amikor használnám, bekapcsolom a monitort de az nem ad életjelet... Pedig pörög a gép, ventilátorok is, minden, de gyakorlatilag nem tudom használni... Lehetséges, hogy az a baja, hogy a HDD-től nem kap jelet mert nincs rajta még windows? De ettől még be kell hogy jöjjön kép, csak a dos vagy a bios, de itt semmi. :S Ha van valakinek kérdése tegye fel, megválaszolom mert nagyon kéne a segítség! :S -
Formaster
addikt
Meglett a gond! Szabad szemmel nem látszott, de nagyítóval kiszúrtam, h az egyik láb egy mikronnal alrébb volt. Óvatosan egy injekciós tű hegyével visszatoltam a sorba és újra látja a memóriákat Köszönöm a helpet mindenkinek!!! Tanulság: sose nyúlj a gépbe kapkodva!
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy ha húzamosabb ideig nem kapcsolom be a gépet akkor nem indul elsőre.
Azaz benyomom a gépet, felpörög de mégsem kapcsolja be az usbs eszközöket, se a monitort...
Ha kinyomom a gépet 1 könnyű nyomással ki kapcsol, majd ha benyomom minden pöpecül megy... Mi lehet a probléma?? -
Sanyi19
őstag
-
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Ma elkezdet érdekes dolgokat produkálni a gépem.
Teljesen érthetetlen miért jött rá az 5 perc játszottam 1-2 órát majd volt pár elintézni valóm a gép folyamatosan ment majd gondoltam folyatom ekkor már random időközönként újra indult de csak játékok alatt windows alatt hibátlan.
Játék és 3Dmark alatt újra indul random időközönként néha hosszabb néha rövidebb ideig bírja.
Túlmelegedés kizárva CPU 70 °C VGA 75 °CGép:
i5-3470
Asrock b75 pro3
Kingstone 2x4GB ram
Samsung 1TB HDD
Seagate 2TB HDD
AMD RX 480 VGA
CoolerMaster V650 tápEseménynaplóban ezeket látom:
Kernel Power Error Event ID 41 Task 63
EventDataBugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress 0
PowerButtonTimestamp 0
BootAppStatus 0
Checkpoint 0
ConnectedStandbyInProgress false
SystemSleepTransitionsToOn 0
CsEntryScenarioInstanceId 0Bárkinek bármi ötlete?
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Formaster
addikt
Újabb hiba megvettem az új vga-t, erre most a rammal van gondom. A dual chanel-ből az egyiket nem látja. Egyszer csinált ilyet mikor újonnan vettem ezt a lapot, akkor kicsit megmozdítottam benne a procit (mert enyhén lötyög) és megoldódott a gond. Most megint viszont most 26x szétszedtem, összeraktam, de az egyik slotot továbbra sem érzékeli. Cserélgettem a ramokat is, de az egyik chanellel el sem indul. Ez egy prémium lap az asustól ha most lenne először azt mondanám ok öreg, de ezt egyszer újonnan is eljátszotta. Viszont most sehogy sem tudom működésre bírni lehetne valami jó tanácsotok!
-
krisz901
csendes tag
sziasztok!
nos, meglett a kábel a GTX 1060asomhoz, ami már JÓ a gép-monitor között, DE !
a probléma ugyanaz. elindítom a gépet, de semmi kép továbbra sem, a vidikari ventije meg leáll.
ASUS B85M Gamer alaplap, proci meg egy I5-4460as, amelyen van integrált vidikari. esetleg állítani kellene valamit, vagy mi? Gyors tanács esetleg valakitől? -
Formaster
addikt
Üdv! Szétszedtem a gépet portalanításra, de most nem indul, folyamatosan világít a vga led a lapon, proci nem tölt nem dolgozik. I7 880 + asus p7p55D premium lap, sajnos ebben a prociban nincs vga, így esélyem sincs máshogy indítani. Kábelek feldugva, nem tudom hol lehrt a gond
-
cozykaa
csendes tag
válasz nightvison #33067 üzenetére
Utoljára egy éve pasztáztam a kártyát és a procit. Nálad mi volt végül a megoldás?
+36303583775
-
nightvison
tag
-
cozykaa
csendes tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra az alábbi hiba jelenség áll fent.Játék közben vettem észre ,hogy nagy terhelés alatt újra indul a gépem.Netezés közben semmi probléma illetve ha külön terhelem a videókártyát vagy a processzort.
vga max 75 fok
cpu max 50-52 fokMi lehet a probléma?
Gépem intel i5 2500k,hd 7950,8gb kingmax ram,chieftec ctg 500
Minden alap órajelen van.
Lehetséges ,hogy elöregedett a táp?(4 éves)[ Szerkesztve ]
+36303583775
-
Tybee21
senior tag
Sziasztok! Mobilról vagyok, elolvasnátok az alábbi bemásolt hozzászólásaimat? Legyetek szívesek írjatok vmi tanácsot, ha tudtok! Köszönöm!
https://mobilarena.hu/tema/bekescsaba_es_kornyeke_adok-veszek-beszelgetek_2_0/keres.php?suser=Tybee21A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
Gabady
aktív tag
válasz Gabady #32902 üzenetére
UP
A memória bővítve lett 16 gigára, a probléma továbbra is jelentkezik, HA megy az utorrent.
Valószínűleg vinyó lesz a probléma, mert a héten már találkoztam olyannal is, hogy nem óhajtott megnyitni 1 fájlt. Az egyik 500-as vinyóm valszeg kuka lesz :/*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
kuzsi87
újonc
Sziasztok!
Egy folyamatosan ismétlődő probléma miatt kérném a segítségeteket. A PC-m megterheléstől függetlenül (Hitman, GTA V, Doom II, de még Honfoglaló alatt is) képernyő elsötétüléssel párosult fagyást produkál.Nincs kék halál, nincs hibaüzenet, teljes fagyás, hang akadással.
A Windowst már újratelepítettem, minden driver up to date, nincs hiányzó driver és amennyire tudom hibás hardware sem. A Windows eseménynaplóban a fagyást nem előzi semmilyen hibaüzenet, csak a resetelés miatt hoz ki Kernel power 41 (63)-as hibát újraindításkor. Egy szervízben eleinte arra gyanakodtak, hogy kevés a táp a gép alá (bár ki nem kapcsol és nem is indul újra), és bár én ebben már akkor sem hittem - ennek ellenére hallgattam rájuk és került a gépbe egy Chieftec 650-es táp. A hiba sajnos a csere után is fennállt. Gyanakodtam melegedésre, de a videókártya (AMD R9 380) ultra grafikán se nagyon ment 60-70 fok fölé, és a gép többi eleme se nagyon. A gép nem retkes, rendszeresen van portalanítva. A gép tápkábele nem hosszabbítóról megy, külön konnektorból. (Ezt csak azért írom így ki mert valahol olvastam olyat is, hogy valakinek a gagyi kínai hosszabbító okozott hasonló gondot.) Windows újratelepítés után most már tanácstalan vagyok, meg kb elkeseredett. Ha valaki esetleg tapasztalt hasonlót, vagy van valami ötlete azt szívesen fogadom
A gép:
Alaplap:Gigabyte GA-F2A85X-D3H (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)Proci: QuadCore AMD A8-5600K, 3800 MHz (38 x 100)
12 giga ram: (2x 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM + 2x 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Videókártya: AMD Radeon (TM) R9 380 Series (4 GB)
HDD:
Hitachi HDS721010DLE630 SATA Disk Device (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
KINGSTON SV300S37A120G SATA Disk Device (120 GB, SATA-III) (rendszermeghajtó)
SAMSUNG HD321KJ SATA Disk Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)Egyebek:
1 db VIA VT6306 Fire II IEEE1394 Host Controller (PHY: VIA VT6307)Windows: Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7601.23403 (Win7 RTM)
-
Milan86
tag
összegzés, hátha kapok választ:
Gépem: AMD FX-8320 /// Gigabyte GA-970A-DS3P /// Corsair Vengeance 2 * 4 GB 1866 /// /// Seagate Barracuda 7200.12 2000DM001 /// Coolermaster 500W táp.
most került bele egy Asus RX 470 4 GB Strix új driver feltéve.
(előtte sapphire r9 270x volt de elhalálozott)Terhelés alatt spontán leáll a gép.
Windows, netezgetés alatt működik, ahogy terhelést kap leáll mintha áramtalanitanám.
Van hogy órákig megy a játék és semmi gondja van , hogy 5 percenként kikapcsol és leáll.
Aidaval megnézegettem a hőfokok nagyon barátiak és nincs túlmelegedés sehol.
Terhelve is proci kb. 40-45 , gpu max 65.Gondoltam táp hiba elvittem üzletbe rátettek egy chiftec 350es tápot és ment rendesen.
kb. 20pig ment a teszt rajta 0 hibával.
Vettem is ott helyben egy chiftec 400ast és irány haza. Boltos és én is rábolintottunk, hogy akkor a tápom hibázik valahol terhelés alatt és azért kapcsol ki.
Régi táp kivesz , új táp otthon bekerült, viszont a hiba újra elöjött. -
csolyarobi
újonc
Hali mindenkinek.
A problémám egy áramkimaradással és a legújabb windows update-el kezdődött. Nemrégiben frissítettem a windows 10-et a legújabb verzióra de nem működött tökéletesen. Lényegében leállitani sem tudtam a gépet meg folyamatosan lefagyott, ezért visszaváltottam az előző verzióra és a hibák el is tűntek. Másnap jött egy áramkimaradás és az óta a gép nagyon lassan indul, a windows töltö képernyő nagyjából 4-5 percig van a képernyőn és csak aztán tűnik el. Utánna a gép tökéletesen működik probléma nélkül de az a 4-5 perc elég zavaró ráadásul úgy hogy a windows ssd-n van. Mi lehet a probléma? A windows frissítést azért irtam le mert az előző verzióra váltás után nem igazán inditottam ujra a gépet az áramkimaradásig és olvastam olyanokról is akiknek szintén nem működött jól az új update, visszaváltottak az előző verzióra de ugyan úgy lassú maradt a gép mert teljesen összekavarta a windows fájlokat. Az én esetemben ez a probléma az áramkimaradás miatt lehet vagy az update miatt? Mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!! -
SirKero
őstag
Na most valamitől megjavult Állítottam a Mhz-en 59-re meg vissza 60-ra és jó lett
De ettől függetlenül itt valami nem tökéletes. Egyszer már eljátszotta ugyan ezt akkor is egyszer csak jó lett.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
Az Nvidia vezérlő pultban is lehet állítani szintén csúszkával ( összehúzni-nyújtani ) a képméretet de akkor már nem 1920X1080 lesz hanem csak 1842X1036. Ez így nem megoldás sajnos
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
válasz Vakegérke #33050 üzenetére
Ott azért nem próbálkoztam mert rákötöttem a monitort egy másik gépre és azzal is ugyan ezt a hibát produkálja így valószínűleg nem a VGA a hibás.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
Bocs ha rossz helyre írok de a monitoros topicban nem tudtak segíteni
Üdv.
Adott egy LG IPS234 monitor. VGA driver frissítés után olyan probléma jött elő,hogy a kép "kilóg a monitorból" és csak ha 1842x1036 -ra állítom akkor fér bele. Viszont ha nem HDMI-n keresztül próbálom hanem DVI-n akkor tökéletes Gondolom a monitoron kell valamit állítani mert próbáltam másik gépre is csatlakozni és ugyan ezt a hibát produkálja. A monitor automata kalibrálása sem segít
Esetleg valakinek ötlete? ( a konfigom a adatlapomon megtalálható )Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Milan86
tag
válasz Milan86 #33046 üzenetére
Jelenleg 500as táp van benne amit ajánl is.
Csak GPU csere volt .
A régi r9 270x mellé 600as ajánlott volt és tökéletesen ment több óra BF 4 se okozott neki gondot.
KB. 70wal többet kajált mint a jelenlegi. Ott még 2db táp csati is kellett a mostani 1 helyett.
A mostani mellé az ajánlott 500as, és a legkisebb játék is kikapcsoltatja.Rossz felé tapogatok és nem táp lesz?
-
Milan86
tag
Sziasztok nem tudom jó helyre-e írok , de azt hiszem talán ez a legmegfelelőbb.
Gépem: AMD FX-8320 /// Gigabyte GA-970A-DS3P /// Corsair Vengeance 2 * 4 GB 1866 /// /// Seagate Barracuda 7200.12 2000DM001 /// ha jól rémlik Coolermaster 500W vagy 550W táp.
most került bele egy Asus RX 470 4 GB Strix új driver feltéve.
(előtte sapphire r9 270x volt de elhalálozott)Az a helyzet, hogy gondol egyet és spontán leáll.
Van hogy órákig semmi gondja van , hogy 5 percenként kikapcsol és leáll.Aidaval megnézegettem a hőfokok nagyon barátiak és nincs túlmelegedés sehol.
Hölgyek , Urak ötlet?
-
Mochi
csendes tag
Sziasztok!
Gép adatai:
1.Gigabyte GA B85M D3H 1.1 csere után 1.2
2.Asrock H81M HDS r2.0
Intel Pentium G3420
Corsair Vengeance 2x4gb kit
Chieftec CTG 500W
Sapphire R7 260X 1GB
WD Caviar Blue 1TBA gépet a Gigabyte GA B85M D3H 1.1 alaplapal vásároltam, de egy idő után a ram slotok random nem müködtek és mindig más hibát produkáltak a slotok (táblázatos kép). A ramok kilettek probálva más gépben is és normálisan müködtek.A garanciáról visszakapott új Gigabyte lap is úgyan azt csinálta mint az elöző, első inditásnál csipogott (3 rövid) és nem adott képet.Emiatt vásároltam meg az Asrock alaplapot, de 3 hónap után a következőket produkálta:
Elöszőr GTA 5 közben fagyott ki, csak restart segitett(perifériák is lefagytak, nem reagáltak)
Aztán rá egy hétre böngészés közben(egy youtube oldal, egy fb oldal volt megnyitva) és a következöt produkálta:
Hirtelen fekete kép, majd asztal megint megjelent, pár mp-re megint fekete kép és fehér kép váltakozása, majd ennek a két szinnek a kavarodása. Ez a kép lefagyott, majd bedobta az aktuális böngészöben megnyitott lapot szétesve (értsd, ugy mintha millió pici lapban ugyanazt az ablakot ugyanazokkal a lapokkal megnyitottad volna).
Majd teljesen lefagyott a gép, perifériák ugyszint nem müködött, numlock, semmi.
Restart segítettMajd ujrainditás után egyik rammal kiprobáltam az A-slotban, abban müködött. Kikapcsoltam, áttetem az A-slotba a másik ramot, ott már : három csipogás, fekete kép, de nem tölt be, majd pár mp után ujraindult, de ugy hogy mp-ként, és néha úgy mintha nem kapcsolt volna le hanem olyan furcsán lelassultak a ventillátorok,majd fel majd le. Végül kikapcsolt, és megint be (itt már kényszeritetten leállitottam)
Következett a B-slot, abban az egyik ram azt produkálta, hogy befagyott a win töltö ikon, se kép se hang.
Másik rammal szürke kép.Két rammal, megcserélve a slotban:
BIOS, B chanel hibát irt ki. F1 megnyomása után 4GB-tal elindult a win.
Majd ujrainditás után már megint nem adott képet.Képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/160927/14446454_1141638312595910_1443969980_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/160927/14453989_1141598532599888_1551894101_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
iMarcus
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy gép a következő paraméterekkel:
Gigabyte Z77-DS3H
Intel i5-3570K 3.40GHz
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2
Western Digital Black 1TB
FSP Hexa 500WWindows 7 volt rajta, pár éve már ment rendesen, viszont egyszer csak lefagyott és utána nem volt hajlandó képet adni. Safe módban volt kép, drivert letöröltem, hogy újrarakjam, esetleg frissítsem, de nem ismerte fel a kártyát az AMD Autodetect. Beraktam egy másik gépbe, amin Windows 10 volt már, itt volt kép, Windows rendesen bebootolt, viszont miután beléptem kb. 5 másodpercen belül újraindult a gép és utána ezt végtelen ciklusba elkezdte csinálni. Kipróbáltam még egy harmadik gépben is a videókártyát, ugyanez. Ezek alapján én arra gondoltam, hogy a videókártya megadta magát, vettem egy Sapphire RX460-at 1 hete.
Vásárlás óta ment is szépen, de időközben újra lett rakva a rendszer, most már Windows 10 került fel, a kártyát pedig annyira ki kellett vennem, hogy leolvassam az alaplap pontos típusát (dxdiag nem írta ki), innentől viszont ez sem ad képet. Ugyanúgy kipróbáltam másik gépben és megint a fentieket produkálta, Windows bebootolt, be tudtam lépni a felhasználómba, majd 5 másodpercen belül újraindulgat.
Létezik, hogy az alaplap/táp öli meg a videókártyákat? Hogy lehetne kideríteni pontosan mi a gond, merre érdemes indulni?Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Spet
addikt
válasz apollo12 #33042 üzenetére
Hang alapján 2 dolog lehet a ludas: tápegység, HDD. Le kellene kapni a ház oldalát és be kellene azonosítani a hangforrást.
Pukkanásos dolog érdekes. Biztos jól cserélted ki az alaplapot? Jól van földelve? Nem ér valami plusz távtartó a laphoz aminek nem kellene?
Cody007: Cserélj tápot és rögtön kiderül, hogy a tápod a ludas vagy az alaplap. De lehet még memória probléma. Legózni kell.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
apollo12
veterán
heló szerintetek mi lehet a gond [link] ?
-
Cody007
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van kb. egy hete, hogy a gépem be akarom kapcsolni... hallani hogy beindul...és egyszer csak, mintha áramszünet lenne, leáll kb. 4-5 másodperc múlva.
A monitor fekete, mintha nem is lenne bedugva, no video input....
Mikor másodszor indítom be, a kép fekete, no video input ekkor is, viszont ekkor már nem áll le magától. Megy a masina, viszont ha megnyomom egy pillanatra a beindító gombot, azonnal leáll. csak hosszú nyomás után kellene leállnia. Szóval nem csak az a a baj, hogy videokártya nem ad képet, mert attól még menni kellene a gépnek. (gondolom)
Áramtalanítok mindent, várok... majd a harmadik indításnál általában már beindul rendesen...van kép stb. nem tudom mi van ilyenkor... tápegység? vagy más is csinál ilyet? nagyon bosszantó dolog.
Ötleteket előre is köszönöm! FM2+ os rendszer egyébként. -
elfelejtette
veterán
válasz SárkánySzív #33031 üzenetére
Azért a kártyáért én nem adnék egy fillért sem. Inkább keress használtan GTX650-et ugyanennyiért, abban tutira 384 Cuda mag van, és GDDR5-ös memória van rajta. Ebből a GT730-ból van egypár verzió, mind csonkított így vagy úgy: GT 730 GPU Engine Specs
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
Dell Vostro laptop,egyik napról a másikra nem hajlandó bebootolni.
Win7 64 bit, bekapcsolom a gépet,majd indulna a windows de egy pillanatra kékhalál kép villan és újra indul a gép. Ekkor már választani lehet,hogy kérjük a win sima indítását vagy a startup repair-t ami ajánlott.Kiválasztom a javítást, minden jó, kivétel:
Root cause found: Unspecified changes to system configuration might have caused the problem.
Rendszerben olyan változások vannak amik a hibát okozták.
De mit lehet vele tenni?Mi okozta a hibát? Lehet memória hiba? Vagy HDD? Vagy simán hanyatt esett a Win7 4 év után?
Ötlet,hogy merre induljak?
-
SárkánySzív
aktív tag
válasz Sanyi19 #33030 üzenetére
Hát mint írtam is, nem fogom túlzásba vinni; mivel már rég nem játszom.
Valamikor nagy játékos voltam, ezen belül is az FPS táborhoz tartoztam.
Pár éve már nem játszom egyáltalán, és csak net megy, illetve fórumozás.
Ezen belül is azért egy viszonylag vállalható kártyát veszek, és amivel
mégis csak lehet valamelyest játszani; de erre nem hiszem hogy lesz használva.
A választott.: Gigabyte GV- N730-2GI, de még azért nézegetek.
Ez most 18-19 körül megvásárolható.
ITT
Ennél többet igazából nem akarok adni kártyáért, főként hogy amire használom a gépet;
de azért mégis csak.
Amúgy hogy csökkentett módban eltávolítottam az drájvert, most simán megy a gép.
Csíkosnak kicsit csíkos, de műszik, mivel nem hajtja a memóriákat az eszköz illesztő szoftver.
Még az is lehet hogy így marad!Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /
-
Sanyi19
őstag
válasz SárkánySzív #33029 üzenetére
R.I.P. a jó kis kártyádnak! Megvan már az utód típusa?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
SárkánySzív
aktív tag
válasz Sanyi19 #33027 üzenetére
Beigazolódott a sejtésem. Tegnap tanácsot kértem az egyik számtek
boltot vezető haveromtól. A kártyán lévő memória halálozott el.
Azért csipog egyet induláskor, hogy mindent rendben talál, mert nem a csip a bűnös.
Ha az lenne, akkor ugye kép sem lenne, és a hibakód is meglenne csipogásilag.
Bárcsak ötösöm is így lenne a lottón ahogy biztos voltam ebben.
Mindenesetre széjjel szedtem a gépet darabokra, és jól kitakarítottam, de nem változott semmi.
Jó kis kártya volt, sokat játszottunk együtt, hálás vagyok neki.
Ma már nem játszom egy jó ideje, így veszek egy egyszerű,
de vállalható kártyát.
A hűtőt azt azért megmentem róla, szép nagy réz bordás
hátha jó lesz még valamire.Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /
-
gg72
veterán
Egy ismerőmnek a kövezkező gondja van a gépével (Win10), immár harmadszor fordult elő az, hogy a gép teljesen lefagy, nem reagál semmire, ilyenkor csak a reset gombbal tudja újraindítani, de ekkor a Bios-ba is be kell mennie, mert a bootolási sorrendje is megváltozik a meghajtóknak (normál újraindításkor ezt nem kell megtenni, akkor elindul rendben a rendszer). Kékhalál sincs, vagyis a windows nem küld hibaüzenetet.
Mitől lehet ez, talán valamilyen vírus?[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz SárkánySzív #33026 üzenetére
Vedd ki a kártyát, tisztítsd meg a csatlakozóját, hátha csak valami kontakt hiba van.
-
SárkánySzív
aktív tag
Csökkentett módban leszedtem a kártya illesztő programot.
Újraindítottam a gépet, csak egyet csipogott, tehát mindent rendben talált; viszont halványan csíkozódott képernyővel indult.
Normál üzemmódban felraktam ismét a kártya illesztő progit, újraindítás, és nem volt
csíkozódott képernyő.
Ma reggel gép bekapcs, egy csipogás csíkozódott képernyő, majd kék képernyő.
Reset, biosba belép széjjel nézz, de semmi különös, újraindít; és semmi csíkozódás, csak egy csipogás.
Most megint jól megy.
Mi a franc történik itt szerintetek ?
Nem értem az egészet, legalább döglene már meg végleg a kártya, és ne szórakozna.
Mi lehet a gond szerintetek ?Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /
-
SárkánySzív
aktív tag
Sziasztok !
Talán egy hete jelentkezett az a probléma nálam, hogy zavaros képernyővel
indult a gép.
Mivel elég régi a rendszerem / 8.1 Windows / legyalultam, és
újrahúztam. Persze gondoltam hogy nem igazán ez lehet a gond.
Tegnap még rendben működött minden, de ma széles piros sávok jelentek meg a képernyőn,
és a többi terület is elég zavaros volt.
Most jelenleg indulás után zavaros képernyő piros sávokkal, majd kék halál, és egy csomó szöveg,
ami a videó memória hibájára hivatkozik. Sípolások nincsenek.
Azt gondolom hogy igen elhalálozott a kártyám, vagy haldoklik.
Jól gondolom?
Nem egy mai darab egyébként Sapphire Toxik 4800 XT.
Előre is köszi a választ !Érdekes, mert most meg csökkentett módban beindult, de tiszta piros csíkos a képernyő.
[ Szerkesztve ]
Az a feladatunk, hogy segítsük és támogassuk, nem pedig, hogy elítéljük egymást. / Danielle Steel /
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Az mitől lehet, hogy az alaplapi hang nem működik, a jobb alsó sarokba a hangszóró ikonon piros x van, és azt írja nincs telepített lejátszó eszköz, eszközkezelő szerint fel van telepítve,de letöröltem és leszedtem hozzá, a lap oldalán találtam, azt nem tudtam felrakni mert azt írta hogy nem kompatibilis, aztán rákerestem típus szerint, az fel ment, de ugyan így át van x-elve
a lap típusa: Asrock G31M VS2 windows 7 32 bittel
Xbox One: bandymnc
-
Sanyi19
őstag
válasz viktor00701 #33020 üzenetére
Alaplap gyanús.
-
viktor00701
csendes tag
sziasztok! Olyan problémám van , hogy tegnap este még ment a gép minden kikapcsoltam reggel felkeltem elmentem dolgozni délután visszaértem indítanám el a gépet semmi (semmi hang még a ventilátor is csak próbál elindulni és de semmi ) elkezdtem utánna olvasni hogy mi lehet a baj , szétszedtem a házat megnéztem külsérelmi nyomokat esetleg de nem láttam semmi hibát minden rendezett minden kondi lapos , tápot cseréltem , kihúztam az összes perifériát ramot vga-t megpróbáltam beindítani semmi. Utána olvastam hogy szedjem ki az alaplapot nézzem meg úgy hogy nem e a ház ment tönkre, szétszedtem a processzor hűtőjét megnéztem magát a procit de semmi problémát nem találtam rajta. A bios-t is reseteltem az se segített gombelemet is kivettem.
Kérdésem esetleg van e valami amit kihagytam és még probáljam ki hátha elindul a masina vagy valószínű hogy az alaplapom ment tönkre? illetve hogy lehetséges e az gombelem lemerülése és azért nem indul el ?Válaszokat előre is köszönöm
Üdv ViktorKb 5 éves a gépem
DFI lanparty lt x48 t2rs
q8300 proci
5770 vga
corsair 450 táp
4 gb ram
stb[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz WinstonWolf #33016 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Ilyen tápegységem van: Chieftec a80 ctg-450-80p.Akkor ez a tápegység most hibás? Vagy miért van szivárgó áram?
Milán13: Ha két merevlemezt raid-be kötnél, akkor lenne szükséged rá.
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne remélem tudtok segíteni szerintem biztos .
Szóval ismerősomnők 16gb ram van a gépében win7 home 64bit van fent és azt írja ki a gép adatoknál, hogy 16gb (8gb használható) ez pontosan mit is jelent?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.: Maarki
-
WinstonWolf
senior tag
válasz Sanyi19 #33008 üzenetére
Ha nem jössz rá magadtól, hidd el a magyarázatot se fogod érteni... De azért megpróbálom alap szinten elmagyarázni:
A mostani PEN (régebbi nevén NEFH) hálózatokon a védővezető és a nullavezető teljesen közös potenciálon van, elvben a házatok csatlakozásánál is egyesítve van a PEN sinen (Többek között az alap EPH gerinchálózattal, és a villámvédelemmel is ), és itt válik külön nullavezetővé és PE vezetővé. Az igazi érintésvédelem a hibaáram védő (közismerten, és továbbiakban: FI) relé - ha van ilyened - után alakul ki. De ettől függetlenül a védőföld is képes nullavezetőként viselkedni, ha nincs FI relé, és kicsi a szivárgóáram - azaz nem földzárlat van - észre sem veszi a védelem, vagy ha van FI relé, és nullavezető funkciójában a szivárgó áramok nem haladják meg a kioldási hibaáramhatárt ami általában 30mA.
A tápegységed billenőkapcsolója nem szakítja meg mindkét vezetőt (fázis, nulla), hanem csak az egyiket. Attól függően, hogy a konnektorba hogyan van bedugva a géped vagy a fázist, vagy a nullát. Amikor felvillant a LED akkor a nullavezetőt szakította meg a kapcsolót, a fázis pedig ott maradt a tápegységedben.
A tápegység belső felépítéséből adódóan rengeteg áramköri elem van a földpotenciálra kötve, így ha kapcsoló nem szakítja meg a fázist, az a tápegységen marad. A belső elemek valamelyike a tápegység kisebb-nagyobb hibájából - mivel nem ismerem a pontos kapcsolását a tápodnak, így nem tudom megmondani - szivárog a föld felé, gyaníthatóan folyamatosan feltölt valamilyen hidegítő, vagy szűrőkondenzátort, amely elérve a megfelelő töltést a tápvonal felé sül ki...
A túlfeszültség védő dugaljak pedig egyenlők a parasztvakítással, ha nincsenek meg előtte a szükséges védelmek egy valamire jók: Szépen égnek, robbannak baj esetén
Szép napot!
WW
[ Szerkesztve ]
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
Milán13
tag
-
Sanyi19
őstag
válasz NemDann #33011 üzenetére
Memóriákat egyessével teszteld memtest86-al pl. HirensBoot lemezről. Nekem volt olyan, hogy kettő volt bent, minden másodjára indult a gép. Memtest futott 3 órát nem volt hiba, leteszteltem külön-külön a két ramot és kiderült, hogy az egyik hibás. Egyből hozta úgy a hibát a program egy perc se telt el.
-
Diabolis
aktív tag
válasz NemDann #33011 üzenetére
Nekem ilyet akkor művelt a gépem amikor 1333-as ramok kerültek egy E5800-as proci mellé. Gyorsan kiderült, hogy a két FSB nem stimmel. Nálad is arra tudok gondolni, hogy RAM gond van. Talán a foglalat. Esetleg BIOS-ban nem piszkáltál valamit?
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
NemDann
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi problémát tapasztalom mostanában a gépnél, amire nem tudok rájönni, hogy miért csinálja:
Konfig:
Intel Core i5-6500 proci
Gigabyte H170M-D3H alaplap
FSP Hyper M 500W-os táp
Kingston Hyper X Fury Black memória 2x8 GB
Samsung SSD 850 Evo Basic 256 GB
WD Blue 1 TB vinyó
Corsair Carbide 300R ház
Gigabyte GTX 970 4 GB WFOC videókártyaBekapcsoláskor van, hogy felpörög a gép, de nem történik semmi utána. Kikapcsolás után (resetre se reagál) újra bekapcsolás, akkor meg elindul, de van amikor csak 3. vagy akár negyedik alkalomra. Ugyanakkor van hogy elsőre beindul. Ha már beindult, akkor betonstabil a rendszer, semmi kifagyás, kékhalál vagy bármi ilyesmi. Ha újraindítom bejelentkezés után, akkor is simán bootol. Memóriák letesztelve, azok jók.
Mi lehet a probléma? Táp lehet a ludas, vagy teljesen más?
-
Sanyi19
őstag
válasz WinstonWolf #33005 üzenetére
Hát ez érdekes. Kipróbáltam és úgy nem csinálja. Direkt kipróbáltam még egyszer és úgy ahogy eredetileg volt villog, ha megfordítom meg jó. Egy Eaton túlfeszültségvédős elosztóba van dugva. Mi erre a magyarázat?
CosmoBacsika: Hang és kép akadás nekem is volt már, sata kábel érintkezési hiba okozta, szerelés közben kicsit kimozdult, így éppen csak, hogy érintkezett.
Milán13 USB 3.0-ába van dugva? Ha igen dugd át 2.0 portba.
[ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
A gépem random olyat csinál, hogy elmegy a kép, a monitor ekkor egy darabig keresi az input jelet (körbemegy a lehetséges inputokon) majd visszatér mintha mi sem történt volna. Játék közben ezt még egy klasszikus hang beakadás is kíséri.Az istennek nem tudok rájönni, hogy mi baja van. Nem tudom semmilyen művelethez kötni a dolgot, néha simán netezés közben is megcsinálja.
Speci:
i7-4790
Asrock H81M VG4 R2.0 - lefrissebb 1.5-ös BIOS
Gigabyte GTX 750 - up to date nvidia driverrel
Chieftec Smart 450W GPS-450A
Kingston 2*4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4
Hitachi HDS721050CLA660Frissen telepített 8.1-es windows minden frissítésével együtt.
Energiagazdálkodásban kikapcsoltam a monitor vagy hdd lekapcsolását...Passmark burnintest végigfuttatva, sehol hiba. Performance teszt futtatva 1998-as eredmény.
Annyit hozzá, hogy eddig egy i3-.as volt benne, most került bele egy i7-es, de azzal már vonyított a gyári hűtő, ezért kapott egy Zalman cnpsx10 optima-t, akkor kezdődtek a gondok. Lehetséges, hogy valamilyen kontakthiba lenne?
Köszi előre is a segítséget.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával fordulnék hozzátok.
Mostanában vettem észre, hogy ha lekapcsolom a tápegység billenőkapcsolóját, akkor kb. 1,5 percenként felvillannak az usb eszközeim.(optikai egér, wifi stick ledje) Lekapcsolt állapotban ez hogy lehetséges? Ilyenkor lehet a gépben bárhol áram? ( a kapcsoló jó, mert bekapcsolni nem tudom a masinát lekapcsolt állapotban)
Így mindig ki kell húznom a tápkábelt, hogy ténylegesen áramtalanítsak.3 éves chieftec ctg-450 ről van szó. Alaplap Gigabyte Z170-D3H ha számít.
-
Diabolis
aktív tag
válasz Milán13 #33000 üzenetére
Hülye ötlet, de néha bejön: Tedd át a vinyót másik SATA csatiba. Esetleg másik kábellel. Néha ilyen apró marhaságok oldják meg a problémát.... (Anno szervizes voltam, tudnék mesélni, de szerintem sokan mások is )
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest