Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
senior tag
Tiszteletem itt mindenkinek: Boldog újévet kivánok.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz anderzen88 #35860 üzenetére
" ramot tudok belevenni pluszban az ssd mellé, ha megéri, persze a legnagyobb kérdés, hogy a gyenge processzort ez mennyiben segíti", alaplapodon : AGP -sin van és videokártya és ez a gond és nem is segíti a processzort, ez a gép sajnos is csak is máma - már - retro célokra is alkalmas, ez a saját tapasztalatom és véleményem.
Az alaplapnak a cseréjét ajánlom, ami már támogatja a 2 magos procit is minimum és pci express -es videokártyát.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz anderzen88 #35854 üzenetére
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit is pontosan, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
A nagyon gyenge is lehet már a géped - firefoxos böngészésre és 1gb+256 mb ram is kevés, ezt biztosan is mondom.
A lényeg is ez, például ha vennél is bele egy ssd-t, ezzel is nem is javulhatna - érdemben a gépednek - használhatósága, mert ma is már - internetezésre is legalább, minimum config: alaplap - 2Gb ram és 2 magos proci és jó vga is kellene is hozzá, ez a saját tapasztalatom és véleményem.
További szép napot kívánok.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Vismajor01 #35780 üzenetére
Itt a válasz és meg is válaszoltad a kérdésedet, de ha lehetne is kérni, írd is le az os-t és géped alkatrészeit pontosan hogy mit csatlakoztattál és így könnyebb is legyen nekünk segíteni neked, mert nincs varázsgömböm.
" A gépem néha elkezd random "csatlakoztatási" hangot lejátszani (mint amikr bedugsz egy pendriveot)", igen az usb-n csatlakoztatót eszközt érzékel.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz nightvison #35349 üzenetére
Igazad is van ebben ez biztos, mert attól függ mennyit szán rá a kolléga.
Az alacsonyan árazott tápegységek között csak is otthoni és irodai használatra ajánlják a boltok hogy el is tudják adni.
Az én gépembe nem tennék ilyen tápot, mert a megbízhatóság a fontos és ez a lényeg a számunkra, gondolom hogy neked is ez a szempontok a lényegesek.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz nightvison #35347 üzenetére
+1
A táp sercegés is gyanús, én ezért biztos nem is kötnék rá gépet kísérletezésképpen sem, mert a táp lesz a ludas, cserét ajánlom egy megbízható tápra a kollégának.
Igen rá kellene mérni multi méterrel ha van kéznél a kollégának , de a kolléga gépe így veszélyeztetve is van, mert a tápja el is durranhat.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
Ezt kívánom én is jó és megbízható alaplapot és hardvereket, itt mindenkinek az idén B.Ú.É.K!!!
(#33923) winhate
+1[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
BÚÉK Mindenkinek!
-
IstvánLászló
senior tag
Boldog békés karácsonyt és problémamentes alaplapokat Mindenkinek!
-
IstvánLászló
senior tag
válasz errorcode06 #33619 üzenetére
A megoldást a problémára sajnos nem tudok konkrétat mondani, de másik gépben próbáld is ki ha van lehetőséged is rá.
Ha a jelenséget másik gépben is produkálja akkor szerintem gariztassad ha lehet.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz errorcode06 #33616 üzenetére
Most tudok válaszolni és elnézésedet is kérem ezért.
Értem amit éppen mondasz, interferencia egy fizikai jelenség, akkor következik be, ha két különböző forrású, koherens hullám találkozik, azaz olyan hullámok, amelyek fáziskülönbsége állandó és ezt hallod is.
A hullámtalálkozás jelensége a fizikában (hangtanban, fénytanban, stb...)
A rádiózásban a nemkívánatos zajok zavaró hatását nevezik így.Az alaplapodat alapon tuning nélkül használod?
Az alaplapodon van 3 darab PCI busz, a hangkártyádat próbáld is ki másik slottokban is.
A másik lehetőség mobiltelefon, vagy más eszköz ha közel is van a gépedhez okozhat ilyen jelenséget is.
A géped fontos hogy földelt konnektorba is legyen is csatlakoztatva, mert ez nagyon fontos.
Remélem ezzel megoldódik a gondod.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz errorcode06 #33613 üzenetére
A fehér zajt hogyan érted?
-
IstvánLászló
senior tag
válasz skot92 #33407 üzenetére
A púpos kondi is gondot okoz igen, ezt érdemes ki is cserélned, jó éles képet ha lehetséges küldjél ide vagy üziben is várom.
(#33409) Mykanic8
A BIOS resetet ajánlom így első lépésnek és a 3-voltos elem lemérését egy műszerrel.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz skot92 #33405 üzenetére
A cpu foglalatát az alaplapodon nézd is meg jól, hogy görbült vagy deformálódót lábakat látsz-e?
A cpu ritkán hibásodik meg inkább a foglalat a ludas, vagy a táp döglött be, ezt egy próbatáppal próbáld is ki.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
-
-
-
IstvánLászló
senior tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz KisBla #33358 üzenetére
Szed is szét az egészet újra, mintha most raknád össze a gépedet, de csak mindent nagyon óvatosan csináljál is meg.
A cpu-t vedd is ki a foglalatából és nézd is meg figyelmesen a lábait is hogy a foglalatába nem került-e bele valami szennyeződés.
A ramok foglalatát is érdemes ugyanígy jól átnézni.
Remélem ez lesz a problémára a megoldás, írjál mit sikerült tenned.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek, nálatok is akad a PH, mert nálam nagyon.
Minden válasznak nagyon ürülnék, nem hinném hogy a gépem a ludas.
Tisztelettel: István LászlóPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
A lényeg hogy mégsem hibás a cuccos.
Az elem nélkül és egyelőre tökéletesen üzemel, elemet műszerrel is mérted, most műszerrel csinálj egy új mérést hogy mi is változott.
Az elem szerintem mostanra már veszített a kapacitásából és ezért nem is indult a cuccos.
Kérdeznélek nekem ilyen cuccosom még nem volt, mire lehet használni és mik a mostani tapasztalataid.
Ha gondolod dobj egy üzit vagy beszéljük meg itt a témát.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz gycs02 #33294 üzenetére
Ez már itt off téma és elnézést is kérek itt mindenkitől.
A pendrive-val bootoljál be a gépeddel, pendrive ról live Linux-al én ezt mondtam.
A kicsomagolt iso-t kell másolni ezt mem értem?
Légy szíves kérdésedet ezzel a témával kapcsolatban, Linux abszolút kezdőknek a Fórumán tedd fel és biztosan kapsz választ.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Achitori #33289 üzenetére
A tápból magas frekvenciájú sípolás jön, lehetséges hogy kontakthiba okozza, vagy a táp a ludas.....
A gépedet kikapcsolod és a 220-ból is kihúzod a tápnak a dugóját, ezután ellenőrizzed az összes tápcsatlakozókat hogy biztosan érintkeznek.
A lényeg ha így is fennáll a magas frekvenciájú sípolás, másik táppal próbáld is ki a gépedet.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz gycs02 #33288 üzenetére
A lényeg ha géphibát keresek ez a legjobb megoldás és próbáld is ki mert rengeteg időt spórolsz is meg a hibakeresésével.
A lényeg 1 pendrive-ra írjad ki ezt a live >>>Linux Mint 17 "Qiana" - MATE (64-bit) iso-t ha van lehetőséged is rá.
Itt a link: https://www.linuxmint.com/edition.php?id=160
A pendrive-val bootoljál is be a gépeddel, ha nincs hardverhiba látni is fogod a live Linux asztalát és még a netet is tudod még használni.
A gépedben a HDD hagyd is bent nyugodtan, nem ír rá és nem piszkál meg semmit mert minden a ramba töltődik is be és onnan fut a Linux live módban.
Remélem ezzel előrébb is jutsz, jelezzed majd hogy mit sikerült csinálnod.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz gycs02 #33281 üzenetére
Aidaba beléptél, írja mindkét VGA-t, ezt meg is tudnád mutatni?
A VGA-nak azonos a bios verziója?Beidézem a kérdésedet, "Aidaba beléptem, írja mindkét VGA-t, de tiltást infót nem látok, merre keressem.", Aidaba belépsz az alaplap és lapkakészlet és látnod is kell ehhez hasonlót.
A gépembe nincsen APU csak alaplapi inegrált vga, ez ne is zavarjon meg.Északi híd tulajdonságai
Északi híd AMD RS690C
Revízió 00
Tokozás típusa 465 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 21 mm x 21 mm
Tranzisztorok száma 72 millió
Gyártási technológia 80 nm
Magfeszültség 1.2 VIntegrált grafikus vezérlő
Grafikus vezérlő típusa ATI Radeon X1200
Grafikus vezérlő állapota Letiltva
Grafikus képkockapuffer mérete 128 MBItt a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz gycs02 #33275 üzenetére
Az eszközkezelő még mindig nem látja a vga kártyádat, jól értelek?
A Bios tudom hogy automatikusan át áll a vga-ra, ha nincs vissza az APU-ra, minden BIOS állítgatás nélkül kellene működjön, ez így teljesen korrekt.Az eszközkezelőben látszott mindkét videokártya, itt van a hiba biztosan.
Az én gépembe nem APU-van, hanem inegrált vga de betettem egy Nvidia vgat-t és működik flottul.
Az én eszközkezelőben csak a Nvidia vgat-t látja az oprendszer.
Az aida látja mind a kettőt, ez így korrek és ki is írja hogy alaplapi vga tilva is van..A Bios resetet javaslom megoldásnak.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz gycs02 #33273 üzenetére
A géped pontos leírása hiányában, próbálok segíteni ezt vedd figyelembe...
Az alaplapod leírásában van a a Bios beállítások, ott olvasd át hogy mit hogyan is kell csinálnod.
Kérdezem mi a bánat ez a DDU futtatása után tűnt el, ezt nem értem?[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
-
-
IstvánLászló
senior tag
Örülök én is hogy boldogság és siker is lett a vége és egészséggel használd a gépedet.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz daver88 #32974 üzenetére
A géped tejes kikapcsolása után nézd is át még egyszer a gépeget.
A lényeg biztos ami biztos, kiszedném a rammokat és a vga kártyát is, ha már szétszedted a gépedet és alaposan átnézném a ram slottokat, mert elég egy porszerm is hogy galibát is okozzon.
Az én módszerem géptakarításnál, figyelek az ESD szabályokra és lehetőleg aeroszolos süritetlevegővel ki is fújom az összes slottot.
A saját tapasztalataim ezek után minden jól is kell hogy működjön.
HA ha visszarakod mind a kettő rammot, akkor előjön a sípolás és egyesével próbálva mit csinál?[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz daver88 #32969 üzenetére
Sajnos a táp lehet a ludas itt egy kép a belsejéről és katasztrofális a belseje, tápcserét ajánlom de a döntésnek a jóga a tiéd.
Törtem a fejemet hogy kitegyem a képet, gondolom ez segíthet itt a gondjaidon.
A lényeg szerintem ez egy koppintás, kérdeznéd hogy miért??, lásd a képet és látni is fogsz mindent.
A Chieftec-et egy korrekt gyártónak ismerem én, arról is ismert hogy megbízható tápokat gyárt, tudomásom szerint örök élet garanciális, mint a GeIL rammok és remélem nem is tévedtem.
Itt a kép a tápról.Remélem segítettem ezzel, szándékom csakis ez és semmimás.
(#32971) RVR400
Beidézem,"Memória lesz. Gigánál a 4 hosszú síp arra utal.", ezt jó is tudni.(#32972) Vakegérke
A lényeg nekem is Gigabyte lapom van és stabilan működik , de erről én sem tudok.
Az ezzel kapcsolatos téma engem is érdekel.[ Szerkesztve ]
-
-
IstvánLászló
senior tag
válasz dvdbackuper #32951 üzenetére
Igen jumpert kell átdugni az alaplapon ha van.
A lényeg ujjbab típusú lapokon már nincsen jumper, én mostanában ilyen alaplapokat láttam.
Az én alaplapomon is így oldották meg.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz TheProb #32946 üzenetére
A linux live cd magyar letöltését ajánlom a 32 vagy 64 bit-est, és tesztelésre is használom, én jelenleg élesben használom a Linuxot és minden jól is működik.
A lényeg hálózati kapcsolattal is live cd ről bootolhatsz a gépeddel és ha hiba nélkül elindul és látod az asztalt is akkor általában minden oké.
A másik fontos dolog hogy mindent csak a rambaír és nem is piszkálja az adathordózókat gépedben és nem is ír rájuk semmit.
A másik fontos dolog hogy böngészni is tudsz a neten.
Remélem segíteni is tudtam ezzel.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Mr Dini #32947 üzenetére
A válaszom igen, a PC kikapcsolt állapotában is áram alatt vannak az USB-n rákötött eszközök.
A lényeg ez teljesen normális és van rá megoldás, hogy kikapcsolod a tápot is ha a gépedet nem használod.
A megoldás ennyi és más nincsen a tudtommal.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz DaWe94 #32944 üzenetére
A Win10 fórumon érdeklődjél, ott biztosan választ is kapsz, mert ez win-es téma és oda is való.
A lényeg ez a fórum hardverhibákkal foglalkozik és ebben a témában segítünk is itt egymásnak.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz core i7 #32940 üzenetére
A videó feltöltés is hibás lehet, főleg hogy belaggol, más videóknál is tapasztalod ezt.
A lényeg Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, az os-t és probléma előzményeit és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz -Mike- #32933 üzenetére
Remélem sikerülni is fog minden.
(#32934) ucli
Remélem a problémád ténylegesen meg is oldódik.
Szívesen segítettem.(#32935) Askformore
Elnézést a zavarásért, szándékom nem is ez.
A BIOSt frissítetted és miért, csak kérdezem ha szabad?A lényeg idáig a vga hibának a forrása ez volt: DXGI ERROR Eszköz eltávolítva üzenetet írt a W10-ed.
A lényeg eszköz eltávolítva itt a hibának a kulcsa, mondtam is ezt neked.
A vga kártyádhoz, még linket is írtam.
A lényeg konkrétan a vga kártyádnak az összes drivere letölthető a link röl, akár W10-re is ami a problémádat meg is oldotta volna, ha vga driver-t letöltöd és telepíted.Látom sajnos ujj problémád is lett hogy géped nem indul, BIOS topic-ot ajánlom ott kaphatsz is segítséget.
A döntésednek a jóga a tiéd hogy mit is csinálsz a gépeddel.
Bocsánat nem beszólni akartam csak kérdezni.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz -Mike- #32931 üzenetére
Nem-írtad az op-rendszert, így sokkal de sokkal nehezebb segíteni, légyélszíves pótoljad mert fontos.
Hardver illesztőprogramja a ludas szerintem, de ezt 100%-ig így pontosan nem is állíthatom.
A lényeg az Audio Driver is okozhatja ha megsérült egy fájl, próbáld is meg unistallálni és újratelepíteni is.
Az újratelepítés után mehet a próba, ezt tudom most mondani így vakon..Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Askformore #32929 üzenetére
Érdeklődtél a fórumon már, nem jött válasz erre..
Próbálok segíteni de biztosat nem is tudok most mondani.
A lényeg ez az üzenet, DXGI ERROR DEVICE REMOVED.
Ezt én sem értem és a mértjét sem hogy főleg miért van removed?
BIOS Support Legacy BIOS UEFI BIOS, és DirectX® 12, a support oldalát is most néztem.
Itt a linje is nézzed is meg de alaposan.
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=299DEBCC-34CE-42D2-8D00-20C714B7009C&lang=engA lényeg itt a kártyádnak az összes drivere letölthető, még Winp-töl kezdve korrekt támogatással, egészen Win10-ig......
A lényeg erről a linkről töltsed is le a Win10-x driverét, vigyázz mert van 32 és 64-bytes is és ez nem is mindegy.
Ha letöltötted Win10-x drivert telepítsed is fel, azután működni kellene a kártyádnak...Ennyit tudok most segíteni és írjál is vissza mi is lett a megoldás, most megyek holnap melóvan.
[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz active1118 #32926 üzenetére
A Win10 fórumon érdeklődjél, ott biztosabb választ is kapsz.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz keReApró #32924 üzenetére
A lényeg egy külföldi oldalon ezt találtam gondoddal kapcsolatban," microsutteringek", írják hogy ez a megoldás, de majd meglátod.
Érdemes ellenőrizni a rammmot.
Láttam is már, hogy ezeket a problémákat a rossz ram is okozhatja.
Sajnos ezt tudom csak mondani.(#32925) Askformore
A jelentése DXGI ERROR DEVICE REMOVED és DXGI ERROR Eszköz eltávolítva.
A lényeg eszköz eltávolítva itt a hibának akulcsa.
A Win10 újratelepítés után is DXGI ERROR DEVICE REMOVED hibát dobja.
A Win10 fórumon érdeklődjél, ott biztosabb választ is kapsz.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Askformore #32922 üzenetére
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk.
A lényeg ennek az infónak a hiányában nehéz segíteni, kérlek írd is le.
-
IstvánLászló
senior tag
A vga lehet a ludas, ha garis a kártyád akkor vissza gariba, mond is meg hogy nem működik a gépedben.
A lényeg úgyis kipróbálják a boltban, ha korrektek akkor kiderül hogy vga a ludas.(#32920) Bonyhi Edő
A géped 1 évig tökéletesen működött ugyanez a konfigod.
Az ssd lehetséges hogy hardveresen hibás?
A lényeg ha van lehetőséged is rá egy pendriv-al Hiren's.BootCD-t futassál tesztelni a gépedet.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Itt vagyok és gondolkodtam a gondodon.
A tápod elég a gépednek ez biztos.
A tápod tényleg jó és IGP-s alaplapi vga-ról, "megaszondtam" jól működik a géped, ez a fontos a számodra.
A lényeg: Msi gtx 1070 gaming x vga kártyának kettő segéd-tápcsatlakozója is van és mind a kettőt csatlakoztattad?
Az érintkezési hiba is lehetséges.....
1.) Fontos a géped tápja ne legyen áram alatt, konnektorból 220-ból tápkábelt is kihúzni és várni k.b.30-másodpercet is.
2.) Ezután próbáld óvatosan megmozgatni a tápdugókat és ezután betenni a vga kártyát és segédtápokat is csatlakoztatni.
3.) Ha mindent jó és helyén is van és mégsem indulna el a géped, vga csere vagy másik gépben kipróbálni hogy ott jól működik-e?Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
Az Msi gtx 1070 gaming x tdp-t nem néztem de komoly táp igénye is lehet.
Rámértél a műszerrel, hogy csináltad a mérést, tápot kivetted a gépedből?
Beidézném mert nem értem pontosan, "Egyébként IGP-vel meg működik a kártya.", alaplapi vga-ról beszélsz?
Bocss de az ujj összes hardvereket nem ismerhetem, más platformon dolgozom.
Kimaradt majdnem, milyen tápot használsz?[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mpeti3 #32882 üzenetére
A lényeg írjál egy üzit ha komolyan érdekel a téma, de látom mégsem érdekes ez nem probléma.
Az a fontos megint minden rendben van a gépeddel és további sok sikert kívánok.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Vakegérke #32891 üzenetére
Én köszönöm a válaszodat, de nem győztük meg a fórumtársunkat.
Hát erre csak is aszt tudom mondani hogy el is hihetné amit mondtam és mondunk, beidézném, "A proci egy kiégett lapból vetted-ki ezt értem és itt a gond problémának a kulcsa.", Video: [link] alapján jól is látszik minden ezt nem kommentelem mert semmi de semmi értelme nincsen....
Remélem nem mentem át off-ba, szándékom nem is ez csak is segíteni akarok most is....A kolléga elhihetné hogy a proci a hibás és ez a vége de majd biztosan belátja ö is ezt....
Kérdeznélek ha lehetne, platformot-váltanék intel-re és még gondolkodom is rajta erősen hogy jó döntés lenne számomra....
A lényeg atom stabilitás a fő, az ára nem mellékes de ezt kihagyom most.
A lényeg gépem most is atom stabilan működik...
Köszönöm ha válaszolsz.(#32892) zuuko
Most látom hogy válaszoltál de lejár a szerk időm.
Szívesen segítettem.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #32888 üzenetére
i5-ös procinak mondod hogy minden memóriával gondja is van.
Kérdeznélek régen használtam int-es procit és csak gondom volt vele, tudom hogy sokat fejlesztettek már rajta és nincs napra is kész infóm róla.
A lényeg más platformot használok, ha lehetne erről kérnék is szépen infót is, akár pm-ben is mert platformot-váltanék és még gondolkodom is rajta......
Ha lehet várom a válaszodat.(#32889) Vakegérke
Beidézem,"Az i5-ös egy kiégett lapból került ki, de a panaszos szerint ez nem érinti a működőképességét.", mondtam is a kollégának hogy ez problémát okozhat.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Hát igen a memoria mizériát értem én is mert az alaplapok válogatósak, ami nem gyártó általi hiba.
A support listán, de a hivatalos support listán is leírja, hogy a lista nem teljes, igen mert képtelenség minden tipusu rammoknak a tesztelése.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
Az i5-ös procit is kezeli.
Alaplapod support oldalát itt ezen a linken éred el a lenti sorba tettem, most kerestemrá.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3848#sp
Itt írja is konkrétan az alábbiakat, lásd a lenti sorba.
Support for Intel® Core™ i7 processors/Intel® Core™ i5 processors/ Intel® Core™ i3 processors/Intel® Pentium® processors/Intel® Celeron® processors in the LGA1155 package
L3 cache varies with CPUA Support & Downloads a segítségedre áll és olvassad át figyelmesen hogy mit javasolnak konkrétan.
Ennyit tudtam most segíteni.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Most hogy is van?, mondod hogy nem működik a géped és utána meg, mondod hogy vettél a lapba procit és ramokat ezzel elindult a géped, akkor most öröm és boldogság is van vagy nem...
A proci egy kiégett lapból vetted-ki ezt értem és itt a gond problémának a kulcsa.
Videót mutassál róla.
Kérdezném most működik a géped vagy nem???Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mpeti3 #32871 üzenetére
A kérdésedet beidézem, "Viszont az érdekelne, hogy miért okozhat problémát, ha ilyen a tápom? Milyen problémára gondolsz?", a képet láttad csak kérdezem...
A milyen tápot vegyek fórumot ajánlanám, ott kérj véleményt mert ott foglalkoznak a tápegységekkel és ott korrekt választ is kapsz biztosan.
A tápodról tőmondatban én a gépembe be nem tenném, de ennek az eldöntése a te jogod én nem dönthetem el helyetted.
Az itteni topikban szerintem off téma lenne és nem szándékom offolni.
Remélem tudtam segíteni a szándékom csak is ez és más nem.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mpeti3 #32866 üzenetére
Mondod Vettél egy új tápot a gépedhez, ezt értem is de a régi táppal működött????
A lényeg előzményeket leírnád mert lemaradt.
A lényeg ha az ujj tápod belseje, amit a képen is látni is lehet, akkor ez problémát okozhat..
Itt a kép a tápodról.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SunMount3r #32800 üzenetére
A géped ha fagyna esetleg, akkor a tátod cseréje a megoldás, de reméljük hogy nem lesz ilyen gondod.
További sok sikert kívánok.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SunMount3r #32798 üzenetére
Ha most alapjáraton 45fok körüli a gpu-d, akkor minden jó, de ha tényleg tesztelni akarod a stabilitást én a 3d Mark-ot ajánlanám.
A miértre a válaszom ha a 3d Mark hiba nélkül fut le, akkor minden jónak kell lennie.
Kérdeznélek milyen tápot is használsz mert nincsen infó?Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SunMount3r #32796 üzenetére
A véleményem igen normálisak az értékek, nálam ezek a mért értékek vannak .
A gpu-n mért hőfok értékét nem is láttam, ezt jó is lenne tudni pontosabban, nálam általában 46 és 65 fok között méri az Aida Stability Test..[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Bence1116 #32737 üzenetére
Légyélszíves írd is le a számítógéped összes alkatrészeit is hogy könnyebben és hamarabb tudjak és tudjunk segíteni.
A kép alapján vga a hibás vagy más alkatrész is okozhatja...Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz westcoastog #32593 üzenetére
A tápegységeddel van a probléma, alaplapod biosa jelzi ezt korrekten.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz azazbeza #32338 üzenetére
Szerintem de nem állítom ez szoftveres probléma lehet, esetleg vírusos lett a géped.
A 15 percre ha újraindítod a géped és minden jó ez gyanús vírus is művelhet ilyet.
Kérdezném ennyi az összes előzmény?[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mtomi95 #32313 üzenetére
Az újra pasztázás megoldhatja a problémát.
Az a lényeges én csak is javaslatot tettem.
A te döntésed és jogod is hogy mit is teszel, ebbe beleszolásom nem is lehet.
A szándékom csakis a segítség nyújtás és ártani nem is akarok, ezért tippet sem adok nehogy kár érjen.
Ennyit tudok mostan mondani és mást nem.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mtomi95 #32310 üzenetére
A lényeget idézném, "Nem tudom megfogni az északi hídon lévő kis hűtő bordát!", géped azonnali ki is kapcsolását ajánlom feltétlenül és teljes áramtalanítást a 220-ból.
Az újra pasztázás megoldhatja a problémát, ha kiszáradt a csip és hűtőborda alatt.
A kis hűtő borda alatt a csip van 43 és max 50 üzemi Celsius foknak kellene lennie, szinte langyosnak kellene érezned.
A lényeg csak akkor próbáld levenni a hűtőbordát ha csináltál már ilyen műveletet, felelősség a tied hogy mit és hogyan csinálsz.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mateo91 #32013 üzenetére
Szia! mateo91
Értem a gondodat: tvd>monitorod, biztosan hibátlan?
A laptoppal minden oksa volt rendben is működött, hibát sosem tapasztaltál?
A lényeg próbaképpen csináld így ebben a sorrendben jó?1.) Géped kikapcsolod teljesen: minden adathordózót tápról is leválasztód, ez fontos lépés de tényleg....
2.) Géped tápegysége: kábelek ellenőrzése, ne-kapkodd el ténylegesen ellenőrizzed is le ha oksa minden...
3.) Géped alaplapodra csatlakozó, tápegység kábelek ellenőrzése, ha mindent rendben találsz akkor, lépjél tovább...
4.) A tvdet, monitorodat, csatlakoztassad is teljesen kikapcsolt állapotban is levő gépedhez és próba...........
5.) Fontos lépés csak is ezután kapcsol is be; monitorodat; tvdet HDMI-re beállítod ezután ki is írja nincsen jel...
Ezután géped indítása és próba indulhat, remélem minden rendben is lesz.........
Írd meg mit csinál a cuccos...........(#32018) elfelejtette
A kollégának igaza van és ott a pont..........[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz vader108 #32010 üzenetére
A gépetek összeállítása: alaplap és többi alkatrész, leírása nélkül nem lehet igazán segíteni és?
Lényeges nem ülök gépetek előtt: vakon mit mondjak én is?
A téma nem lotto és találgatni lehet de nem érdemes.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mateo91 #32006 üzenetére
Hogyan mondjam el?
Inkább beidézem szavaidat, " várok pár percet és hallom hogy akkor érzékeli csak tvt és bejön a kép" , értelek és respektálom is amit mondasz.Itt a megoldás de várjál: tvd milyen kábellel csatlakozik?
HA normál vga kábellel: remélem így is van és itt van hiba forrása?
Tavaly még xp-t használtam és nálam is ez volt: hiba forrása.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz mateo91 #32003 üzenetére
A géped a garanciás vagy a Gtx 750 ti vadi új?
Ha garanciás a géped, nehogy szétszed, mert ugrik a garancia de ezt biztosan tudod is csak mondom.
Lényeg nehogy sértésnek vegyed.
Kikapcsoltad a tv-det, monitorodat, és nem ad képet, még bekapcsolás után sem........
Mi a jelenség, pontosan: készenléti módba megy, ha igen akkor próbáljátok ki:tesód gépén hogy ott is előjön a problémád.
Ha másik géppel minden oksa, rendszer újrarakása: vagy win-ed fórumát tudnám javasolni...
Remélem kiderül a probléma és forrása is sok sikert, most mennem is kell.(#32004) bluyoo
Értelek de mennem kell most, de fél és 1-óra múlva itt leszek és segítek..
Az UEFI bios-át nem ismerem 100%-ig jól, de tudom hogy érzékeny jószág, nem is kicsit hanem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz bluyoo #32001 üzenetére
Amit mondasz értem, de vga Display Driver Uninstaller, hogyan csináltad is meg, pontosabban ha lehet?
Lényeges a folyamat sorrendje és logikája, nagyon fontos, különben csak problémád lesz: Intel driver-t törölted te magad, jól értem itt valami nem oksa és?
A programmal iit: nVidia és Intel driver-t törlése te magad csináltad, próbálom érteni de nem göbölyű és?Ha lehet kezdjük tehát elölről jó?
A lényeg a sorrendben mondjad: szeretném hogy, sikered legyen: ez így vakrepülés a semmi felé.
A bios-ban minden beállítás biztosan jól van, mert ott, is lehet problémád és?Most ennyit tudtam segíteni: hozzáértő kollégák majd jönnek biztosan.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz CoolMan #31964 üzenetére
Szia! CoolMan81
Elnézést-előre is hogy beleszólok a témába és remélem nembaj.
A szándékom csak is segíteni mindenkinek és semmimás.
A lényeg tiszteletem: neked-én is mindenért le a kalappal.
A kedves kollégának segítesz én is szívesen segítek itt mindenkinek ha időm is engedi.
A gép configot nem írja le teljesen, de miért nem?
A lényeg látnoknak gondol minket: jó hogy ilyen képességem nincs.Kedves kolléga erre a Hsz-e: (#31963) BRIKLY
A gép configot írjad le légyélszíves teljesen, mert így nagyon sok fejtőrést okozol.Segítenék de magaddal beszélgetsz, ez nem probléma, beidézem szavaidat, "Táp: Rányomtam a 12V-os ágra a multimétert,alap helyzetben 12.08V, Teszt alatt kerek 12.00V-ig ment le. Na meg hát nem épp egy gagyi táp,így azt alapból kizárnám.", itt a pont neked, ügyesen csinálod és ezért: 1000000000-pont jár virtuálisa
n csakis most itt vége.........
congratulations you are doing a very good and so is stress on the rest does not matter anything, it's so good.
Continued success and look forward to your response and help are welcome, great northern wish, now I have to go too.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz csabbymtc #31950 üzenetére
Windows 7 témában sajnos nem tudok segíteni, napra is kész infóím kevés hozzá w....os hoz.
Live linux: én ha ilyesmire vetemedek, akkor unetbootin segítségével gyártom a pendrive-ot úgy, hogy minél több helyet fenntartok perzisztens területként.
Ilyenkor lehet telepíteni az update-eket és akár skype-ot is letölteni alapból tudsz.
Ez utóbbi talán jó megoldás mert kiderül hogy géped hardveresen jól működik.
Ez a biztos megoldás.
Az ntfs fáj-rendszert simán látja kezeli és nem nyúlsemmihez.
A letöltött progikat amik kellenek: hdd-tam vagy penre is írhatod és ennyi a lényeg.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Vakegérke #31948 üzenetére
Szia! Vakegérke
Köszönöm hogy besegítettél.
Az időjárás kabaré nálunk szélvihar tombol és kimenni sétálni levegőzni nincs kedvem.
Kérdezem kicsit off lesz elnézést kérek, nálatok is ilyen barátságtalan az időjárás.
Üdv, IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz forguet #31938 üzenetére
Szia üdvözletem ezúton is.
Köszönöm a kedvességedet.
A gondolatot is gondoltál is rám és inót kaphattam tőled szervizes szempontból.
Örülök hogy géped ismét jól működik.
Üdv.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz net1973 #31936 üzenetére
Szia!
Beidézem kérdésed, "beállitottam egy usb key-t, viszont a pendrive elromlott, igy nem férek hozzá a gépemhez".
Az alaplapodban," BIOS CSIP", foglalatban van?
A lényeg a biosba írta az usb key a biztonsági belépő jelszót, nincs róla esetleg biztonsági másolatod.
Mert ennek hiányában sosem tudsz belépni,
Az én tudomásom szerint, "CMOS elemkivétel és kisütés", nem ér semmit mert a csipben van a program.
A lényeg ezt sosem felejti el, amíg jól működik.
Amit potosan tudok hogy itt a Ph-n vannak akik biós írással foglalkoznak és őket ajánlanám ha semmi nem sikerülne.
Sajna ennyit tudtam segíteni......
Üdv,Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
Segítségeteket kérném Tdp vel kapcsolatban.
Alaplapom: Gigabyte GA-MA69VM-S2 és bios-f2 verzió a jelenleg is.
Kérdezném a cpu vrm tdp-je mennyi lehet?Üdv, István
-
IstvánLászló
senior tag
válasz forguet #31929 üzenetére
A megjavíttatni lehet, igen húzós az ára, egy jó használt vga árába kerül biztosan mondom és tudom...
A vga mitől ment tönkre nem ártana tudnod 100%-ig, nehogy az új vga is ko legyen....
A döntés persze a tiéd...
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Vakegérke #31924 üzenetére
Szia üdvözletem ezúton is.
Olvatam régebben a blogbejegyzésed és nekem tetszet.
A kérdésedre nem tudom a választ pontosan, de lehet hogy a kollégának jó kedve van, ez nem gond sőt őrülők ha tényleg így is van.
Üdv, István[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SigmaW #31921 üzenetére
Kedves kolléga köszönöm a válaszod és lényeg hogy nincsen félreértés.
Remélem én is hogy tudtam segíteni, szándékom csak ez és semmimás.
(#31923) Mia vicces?
Csak kérdezem.....
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz SigmaW #31919 üzenetére
Bocsánat hogy beleszólók a témába, de segíteni szeretnék és nem okoskodni.
Itt valami tévedés-történt és beidézném," Sima PCI slotba szerintem ne rakd bele a 7870-et, mert semmi nem fog történni", ezt nem értem most tévedés van biztosan.
A lényeg vga 7870 PCIEXPRESS csatoló felületű és nem tehetőbe a sima PCI slotba ez 100%, ezért meg sem próbáld.
A PCIEXPRESS slot, alaplapodnál lehetséges hiba, van hogy az alaplapi slot száll el, láttam már ilyet sajnos.
A lényeg egy másik vga-t, akár régebbit ajánlanám hogy kiderüljön hogy alaplpod hibája okozza a gondodat.
A tápot is érdemes megnézned, mert nem mondtad a típusát, simán lehet ludas és rengetek gondot is okoz.
Remélem ezzel segítettem valamit.
Üdv.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz HD5570 #31903 üzenetére
A géped lekapcsolt,majd vissza, ez gyanus lehet valamilyen vírus is okozhatja, mert van ilyenféle kárt is okozó bőven.
Előszór vírus irtó futtatását tudom javasolni hogy minden rendben talál és minden ok.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest