Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- AMD FX
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bdio
újonc
Búék!
Asrock 785gm-le ,Phenom II, alaplapi 4200 radeon, 4gb ram,2hdd+ssd, 550hkc táp
Eddig tökéletesen működött.
Most került bele: újonnan vásárolt r7 360 vga
Jelenség: kikapcsolt állapotból történő bekapcs után nincs kép
Többszöri reset és Power gombos kikapcs után azonnal indítva tökéletesen elindul, kép rendben és stabilan fut bármeddig. Kikapcsolás után megint kezdődik előlről. Csak a többszöri reset és power gombos kikapcs után ad képet ,de onnantól megint tökéletes.
Tápot kihúztam mindenhonnan, csak az ssd és a vga van most bedugva: hiba ugyanaz.
Alaplapi vga-t külön letiltani nem lehet, mivel automatikusan letiltódik.
Több ötletem nincs, biosban semmi értelmeset nem látok.
thx[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
Mindenkinek boldog új évet.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
reapsyam666
újonc
Hello.
Elsőnek is újratettem a win 10 et és nem tudom miért egyszerűen nem úgy akar menni a gép mint előtte.
Konfigom:
http://www.msi.com/product/all-in-one/AG240-2PE.html#hero-overview
1. hiba - előjön a bios töltése után ez a hülye ctr+i - s rapid storage ablak- ezt hogy a picsába lehet eltüntetni mert eddig bekapcsoltam a gépet és puff Windows most meg ülnöm kell 1 percet míg az a hülye ablak el nem tűnik ..
Eddig is raid-be volt a 2 vinyóm formázás előtt tükrözve és semmi ilyen ablak nem jött fel soha .
egy kép a hibáról.
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Software-and-How-To-Questions/IRST-menu-coming-up-on-boot/td-p/2511313Egyszer csak eltűnt. xD hiba megoldva
Nem az én gépemről kép neten találtam de a hiba ez lenne hogy előjön.
2. Tud e valaki valami jó driver frissítő programot , mert én 3dp - chipet használok . használtam driver booster-t is de mikor az feltette az újdonságokat akkor a gép inkább haldoklott mint éledt volna fel.
3. Eddig a star wars battlefront ment ultrán 4k- ba tökéletes fps -el most hát ha mediumon megy akkor sokat mondok lagg nélkül.
Ugyanúgy fent van minden driver.
A helpet előre is köszönöm.
Hali hali -
Raul_Duke
tag
Hello!
Sikerült továbblépni az ügyben. Memóriák tesztelve, rendben vannak. Vinyó szintén jó. Tápot is cseréltem, azzal is ugyanaz a hiba volt. A videókártyám rossz, ez biztos. Viszont másik videókártyával is pár nap múlva "indítás javítási" ablakkal indul a windows. Sikerült ezek után belépnem a windowsba, és ezt az ablakot dobta:
Egyébként telepítésnél minden driver rendben feltelepül. Az eszközkezelőben nincsenek felkiáltó jelek.
[ Szerkesztve ]
Epos + Creek
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Glaz-dozfhut #31077 üzenetére
Még egy napot elvertem a buta gép javításával. A gyártó általános Gyakran Ismételt Kérdései közt megtaláltam a választ. Az a chipset, amivel a lap épült szigorúan Sata 1 kompatibilis. Természetesen Hitachi vinchesterem van, amit nem lehet visszajumperelni Sata 1-re. Viszont a HDD gyártónak van rá programja, csak félő, hogy ez a merevlemez nem tartozik a támogatott típusok közé. Persze azon a gépen nem tudom megcsinálni a downgrade-et, úgyhogy szét kell húzni egy másikat.
- Glaz-doz-fhut -
-
Mister X
tag
Sziasztok. Megoldódott a problémám. Drivert kellett telepíteni és műkszik. A másodlagos videókártyát azért letiltottam a biosban. Viszont a driver telepítés közben írta hogy nincs telepítve keretrendszer. Ez micsoda? Kell foglalkoznom vele? Köszi a segítséget amúgy.
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
Danielnick
csendes tag
válasz jenő45 #31090 üzenetére
Köszönöm a választ, közben egyik hozzáértő barátom segítségével sikerült megoldanom. A mikrofon olyan kicsi áramerősséget küld, hogy a drivert érzékeli, hogy bejön a jel de már nem tudja átalakítani. Le kellett hozzá szednem egy "butább" drivert ami direktbe veszi a jelet vagy ilyesmi és ezzel szól szépen.
-
jenő45
tag
válasz Danielnick #31089 üzenetére
[link]
talán -
Danielnick
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést de talán ti tudtok nekem segíteni. Steelseries siberia v2-es fülesem van csak 3 pontos jack-el. Ahhoz ,hogy működtetni tudjam a mikrofont is meg a fejhallgató részt is vennem kellett egy elosztót, hogy a laptopom kezelni tudja őket külön. Ezzel eddig nem is volt semmi probléma tökéletesen működött. Most vettem egy asztali gépet Gigabyte z97p- d3 alaplappal meg egy Zalman z3 plus házat. Akárhova dugom be a fülest elosztóval vagy akár csak magába is elől vagy hátul maga a füles rész működik a mikrofon nem. Ha bedugom érzékeli ki is választhatom a programban , hogy mikrofont csatlakoztattam meg is jelenik a lejátszóeszközöknél de semmi hangot nem rögzít. Másik külön mikrofonnal próbáltam azzal simán megy. A laptopomon kifogástalanul működik szóval nem a füles mikrofon a rossz. Legújabb a gigabyte holnapjáról letölthető Realtek driverem van fent de próbáltam többet is ugyanazt csinálja. Valakinek ötlet?
-
Mister X
tag
válasz RedCactus #31086 üzenetére
A drivert onnan töltöttem le ,amit mint írtam nem csomagolta ki. Többször is próbáltam de üres maradt az általam kiválasztott mappa. Nem értem. Most ráhagyom mert 4 óra múlva kelnem kell. Köszi a segítséget! Jó éjt !
-
RedCactus
senior tag
válasz Mister X #31085 üzenetére
Az alaplapod oldaláról tedd fel a windows verziódnak megfelelő drivereket. Chipset, LAN, USB 3.0, VGA stb. Utána pedig a dedikált VGA driverét. Ha nincs fent a 4.5 keretrendszer, (windows frissítés automatikusan felteszi) akkor attól is lehet sikertelen néhány driver telepítése.
[ Szerkesztve ]
-
Mister X
tag
válasz RedCactus #31084 üzenetére
Igen bent van. Annyi változott hogy egy újraíndítás után újra van kép de a GTX még mindig sehol. Ráadásul még a billentyűzet is köddé vált... ott most még elemet csekkolom először meg a kábelt. Az eszközkezelőben viszont találtam ilyeneket: egyéb eszközök--PCI egyszerű kommunkikációs vezérlő (ismeretlen)
SM buszvezérlő szintén ismeretlen. Alaplapi cd-ről próbáltam frissíteni őket de nem sikerült." Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
Mister X
tag
Sziasztok. Egy új konfigom van. Lap Gigabyte B85M HD3,vga Gigabyte GTX950 2GB amivel gond van. Alapból amit kaptam,azzal el sem indult a gép,cseregaris volt adtak másikat.egy hétig a processzoros vga.t használtam tehát minden más rendben van.Az új be a házba,indul,képernyőfelbontás újrabeállít,de az eszközkezelőben nem mutatja a GTX 950.et. letöltöttem hozzá az illesztőprogramot amit elvileg kicsomagoltam egy általam megadott mappába,de abban nincs semmi. Biosban az initial output display pcie 1slotra van állítva ez gondolom jó. Az intel hd graphics nincs letiltva de sejtésem szerint ez nem gond.? Most az előbb kivettem a vga.t,visszatettem hat pines csatlakozó rá,de most már az eddig meglévő kép sincs. A ventillátorai forognak és ennyi. Mi lehet a gond? Előre is köszi a segítséget.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz RVR400 #31078 üzenetére
Sem a BIOS-ban, sem a Live rendszben nem látszott a HDD egyszer sem. Lehet. Vagy 30 x indítottam a legkülönfélébb beállításokkal.
(#31080) RedCactus időközben néztem, hogy az egyik BIOS frissítés említ Sata-át, de az tán már rajta van. Viszont azt még megejtem a legújabbra, mert van 4 újabb. Heccből indítottam egy XP install-t, de csak az USB-ket találta. Nem emlékszem, hogy Sata driverrel integrált volt e.
(#31079) jenő45 megpróbálom pre-installal. Van rublika a BIOS-ban a két 1-2 Sata portnak és ott írja 'Not detected'.
Érdekes. Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
RedCactus
senior tag
Határozottan rémlik, hogy sata drivert kell felrakni flopy-ról a windows (98,XP,ME,2000) telepítése közben. -addig nem fogja felismerni az alaplap. Driver ott van a letöltések között. Esetleg egy BIOS frissítés is segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
jenő45
tag
talán ez segít de mivel még nem volt rajta sata vinyó így én azt javasolnám hogy indítsd el a windows telepítőt talán az felnyomja a sata drivert(igenrégi lap és sok gond volt van az sata al vele..)
-
RVR400
veterán
Látja biztosan a SATA-vezérlőt? Nem lehet, hogy nincs meg a driver a Live rendszeren? BIOS-ban látja a HDD-t a lap?
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen lap nálam, amit szülőimnek javítanék meg Asrock P4V88+. Elvben az IDE merevlemez halt ki alóla, de kezdek meghasonlani ezzel kapcsolatban, ugyanis nem tudok csatlakoztatni egy másik Sata 2-es merevlemezt. Folyamatosan 'Not detected' a státusz. A lap portja Sata 1-es. Van valami figyelmeztetés ragasztva a portokra, ami utal a quick installation guide-ra, de azon belül -sem a rendes Manualban- nem ír semmi különleges eljárást ezzel kapcsolatban. A Biosban minden kapcsolódó beállítást végigzongoráztam (manual 22.old), le is húztam és tiltottam minden IDE eszközt, de így sem érzékeli. Kábeleket is cseréltem, a vinchester jó, most is megy. Gombelem nincs lemerülve.
USB-ről Live rendszerrel működik a gép. Ez szokványos meghibásodás lehet, valaki hallott ilyesmiről vagy nem kompatibilis a Sata 2-vel. Esetleg a tápegység nem ad elegendő áramot? Fogalmam nincs.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
mouzrr
őstag
Sziasztok. Tiszta telepítéssel fent van a Windows 10 a laptopomon,és néha kapok egy kékhalált, Page fault in non paged area címen. Mitől lehet, illetve mit tehetek ellene? Korábbi rendszerrel (8.1) nem volt kékhalál, lehet hogy valami driver okozza? Automatikusan telepített fel mindent.
Eseménynaplóban írta hogy az igfxHK.exe volt a hibás, ezért letöröltem az egész Intel HD 5500 drivert majd feltelepítette magától a Windows újra.Más: 8.1 alatt is volt eseménynaplóban egy üzenet:
Mit jelenthet? -
Vakegérke
félisten
válasz labtecman2 #31072 üzenetére
Szia!
Először mozgass meg hátul minden csatlakozót. Lehet, hogy kilazult valamelyik.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
labtecman2
újonc
Üdv!
A számítógépemben asrock alapla van, merevlemezes winchester(nem ssd), gtx 650 ti videókártya.
Bekapcsolt állapotban ment a youtube, zenét hallgattam, és be akartam dugni egy usb eszközt a hátuljába. De nem fért oda a kezem, ezért kijjebb húztam a gépházat a helyéről és megdöntöttem előre, majd bedugtam az usb-t.
Visszatoltam, a helyére, a képernyő egységes szürke színűre váltott, a zene ment még pár másodpercig, majd megakadt.Kikapcsoltam a gépet a power gombot hosszan megnyomva, majd újra be, de nincs kép a monitoron, be se kapcsolt a monitor, a ventillátorok felpörögnek winchester is, alaplapnak csippenő hangja sincsen.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítő válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Freeman961
csendes tag
Hali!
Olyan problémám van, hogy ma volt egy rövid áramszünet, és azóta minden játék használhatatlanra lassult. Olyan kicsi fps-el fut minden, hogy kb látni nem lehet. Minden játék ugyanannyira lassult be(régi és új is), és a játékokon kívül minden tökéletesen fut. Ugyanúgy bootol mint eddig, az összes program ugyanolyan gyorsan indul és működik, videókkal sincs semmi csak a játékokkal.
Próbáltam vga drivert újrarakni, cpu-z, gpu-z órajeleket ellenőriztem, psu feszültségeit is, hdsentinel szerint 100/100as a hdd-m is...Rendszer:
Ati HD5830
AMD athlon x4 645 3ghz
2*2gb ram
500gb hdd
Windows 10
(ha kell leírom holnap részletesebben)Köszi előre is!
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
"Mi baja a gépemnek?"
X HDD-ről másolnék Y HDD-re. X-en a könyvtár mondjuk 100MB és van benne 10 db 1MB-s fájl. X-en elindítva a fájlokat gond nélkül lejátssza.
Másolás időbe telik (fél perc kb) tehát ténylegesen másol.
Y-on az átmásolt könyvtár mérete 0MB, a fájlok mérete viszont stimmel. Lejátszani viszont nem játssza le, hibát ír ki.Mi lehet a gond? Ilyennel még nem találkoztam...
(Ha TC-vel törlöm a könyvtárat, akkor elkezdi 50%-100%-150%-200%....-950% majd újra 50%-100%-150%....)
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
törölt tag
válasz jenő45 #31059 üzenetére
Már elkezdtem keresni h vmit benéztem, de most megtaláltam pontosan h p5ld2/c green típusú lapról van szó ami intel 945P chipsetes, tehát nuku alaplapi vga.
Holnap veszek 1 új gombelemet (4 év állás alatt lemerülhetett simán) mert az a legegyszerűbb, aztán ha azzal se változik keresek hozzá a HA-n egy másik VGA-t. -
harry
veterán
válasz jenő45 #31053 üzenetére
Újraindulás után ismét üzemképes kb. ennyi ideig, vagy el sem indul? Ha nem terheled (pl. csak netezel), akkor mi a helyzet? Első tippre túlmelegedést mondanám, monitorozd a procit, videokártyát - vagy nézted már a hőmérsékletet?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
törölt tag
Nem tudom h jó topicban járok e, de:
egy régi (2007-es) gépet szeretnék beüzemelni linuxra. Asus P5LD2 lap van benne, a több felé leírt hibát produkálja, h bekapcsolva nincs kép se a vga se a dvi kimenetén a videókártyának
CMOS resetet megcsináltam, tábkábeleket megnéztem (elvileg a 4 és a 24 pines is csatlakoztatva van), próbaképp megcsináltam h lehúztam a DVD meghajtót (semmi változás), ha a ramokat kiveszem akkor viszont sípol folyamatosan ahogy kell. próbáltam 1-1 ramot használni csak a bent lévő 2-ből ez se változtatott.
Amit tudok róla h amikor félreraktuk anno akkor tuti működött. Lehetséges e h megdöglött benne a gombelem, az okozhat ilyen hibát?
Ami még érdekes, h amikor a vga-t kiveszem a pciex 16-os slotból akkor se csinál semmit, pedig elvileg jeleznie kellene h nincs VGA. ezek szerint megdeglett benne a pciex 16-os slot?
Érdemes még foglalkozni vele vagy kuka?
-
jenő45
tag
Üdv all!!
Hátha valaki tudna segíteni mi lehet a baja ennek a szutyoknak már...: Hibajelenség kb 35-40perc után tökmindeggy milyen részletesség tökmindeggy milyen játék a gép kikapcsol és újraindul
Gép adatok:
procc:i7 975
lap:gigabyte x58A ud7
memoria:corsair dominator 1600mhz 6X2gb
vidkari:asus gtx680
merevlemez :1tb wd
táp: ocz modXtream pro 600w[ Szerkesztve ]
-
Strayer
csendes tag
Igen. Viszont azóta már leformatáltam és újra particionáltam és mivel csak XP volt Cd-n így azt telepítettem fel ami olyan mintha csak csökkentett mód indulni mert nem enged telepíteni semmit .net keretrendszerre hivatkozva, de lényeg az a " verifying" kezdetű szöveg mert azzal kezdődött minden.
-
Strayer
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
DualCore intel Core 2 Duo E7200 2533 Mhz
2x2Gb Elixir Cl9 1333 Mhz memoria
Gigabyte Geforce GTX650 2Gb
Adata 64Gb SSD meghajtókonfiguráció
és olyan problémám lenne vele hogy ez egy müködö rendszer volt , de mivel lett egy uj konfigom amibe átt lett szerelve az SSD és ott lett Win10 telepitve rá ami vélhetöen rossz alaplap miatt nem sokáig volt üzemképes. Igy végül vissza kellett térnem a régi müködö rendszeremhez, ami mint kiderült többé már nem müködüképes.
A hiba jelenség pedig az hogy nem olyan mintha sérült volna a Biosom mert kaptam egy olyan hibát hogy
Verifying DMI pool Data in Windows ahol meg is álla rendszer és nem megy tovább.
probáltam Bios Cmos resetet elem cserét is eszközöltem, de semmi. Annyit sikerült végül elérnem hogy CD-röl sikerült feltelepitenem egy régi XP-t de nem lettt az igazi, olyan mintha minden indulásnál csak csökkentett modban indulna csak a rendszer. Azt is tapasztaltam hogy nem tudok pendriveról bootolni. Annak ellenére sem hogy beállitottam minden szükségeset a Biosban hogy lehetöleg az USB legyen a boot inditó.Esetleg valakinek valami ötlete hogy mit lehetne csinálni hogy müködöképes legyena gép?
Tönkre mehetett az SSD? vagy az Alapalappal történthetett valami? -
Mike88
senior tag
válasz RedCactus #31040 üzenetére
Köszi, közben megoldódott a dolog. Hogy mi volt a problémája azt nem tudom, de még mindig baromira érdekelne. Kivettem a lemezt USB-IDE kábellel rádugtam egy másik PC-re, itt ugyebár 2 partíciót látott, mert a win8.1 korábban 2-t csinált (ill. hármat szokott) no mindegy, töröltem az elsődleges partíciót, a rendszer számára fenntartott partíciót, s leformáztam a hdd-t, ezután már továbblépett az indulási képernyőn, így feltettem egy win7-et, mivel eredetileg az volt a tulaj kérése, s még egyszer nem akartam a 8.1-el próbálkozni, nem hiányzik ez a tortúra még egyszer. Hetes feltelepült rendesen, minden OK.
Egyszerűen nem értem... -
sensejke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
A gép:
AEROCOOL VX-550 550W APFC
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2
GIGABYTE GV-N75TOC2-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 HX318C10F/8
TOSHIBA Desktop 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
TP link pci wifi kártya
Win10 EnterpriseDélutántól egyszerűen nem lehet játszani rajta, mert random időközönként lefagy és újraindul, de csak játék alatt. Eddig nem volt semmi problémája, BSOD-t nem láttam, eseménynaplóban is csak az újraindítási kritikus hiba. A gép pár napja lett összeállítva zsír új. Integrált vga letiltva, Intel burn test 10 kör rendben, 3dmark 11 és heaven bench simán lefut. Egyedüli furcsaság, hogy a hátsó venti fordulatszáma biosban eléggé ugrál 500-10000 között és jó ha 1500-at tud.
Mi lehet a hiba?
ID: sensejkehun / steam: http://steamcommunity.com/id/Eeeyore
-
törölt tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
IstvánLászló
senior tag
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
xxsuraxx
csendes tag
Sziasztok!
Assassins Creed Syndicatenél jön elő az a probléma (más játékoknál nem igazán emlékszem erre), hogy a játék egyszer csak megáll, és elmegy a kép, a monitor kiírja hogy No signal detected, check video cable. A gép nem indul újra magától, pörögnek a ventillátorok. Elvileg a játék a 4GB VRAM-ból 3,2-t fogyaszt.
A gépem: i5-4460, Gigabyte R9 380 4gb, 8gb RAM.
A táp: FSP Hexa+ 500W
Mi lehet ez a probléma? Hogy lehetne megoldani? A kábel nincs kilazulva.
(Régebben a Dying Lightnál tapasztaltam ezt a problémát, de ahhoz találtam egy patchet, és azóta nem csinál ilyet. )[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus a6b00r notebook. Erre Win8.1-et akartam telepíteni USB-ről. Biosban kikapcsoltam a quiet, fast boot-ot egyaránt, majd átállítottam, hogy az USB legyen az elsődleges, amiről bootoljon, ezután újraindítottam, elindult a telepítés, magára hagytam a gépet. Feltételezem, ahogy az lenni szokott, újraindult... Mikor visszaértem a géphez az indítási képernyő fogadott, innen nem lép tovább. F2-vel lehetne BIOS-ba belépni, ha lenyomom kiírja, hogy entering BIOS, de nem lép be a bios-ba (viszont ebből következik, hogy a billentyűzetre reagál). Kérdés a következő, miért nem lép be a BIOS-ba, s egyáltalán hogy tudnám életre kelteni...? Előtte XP volt telepítve, azzal nem volt probléma, szóval nehezen tudom elképzelni, hogy hardveres hiba, továbbá BIOS-t nem frissítettem, 2005-ös. -
sagesz93
addikt
Szia!
Én egy hasonló problémával találkoztam nemrég egy s775-ös gépnél szintúgy, kiderült, hogy BIOS hibás a lap. Ha rá lehetne flashelni egy új biost, akkor valószínű nem lenne baja(de ugyebár nem lehet, mert mindig újraindul, vagy egy másik bios chipet ráforrasztani, de sajnos én ilyet nem tudok kivitelezni. Úgyhogy a lap rossz. Szerintem nálad is ez a szitu, de nem szentírás amit írok, sose lehet tudni...
[ Szerkesztve ]
-
RedCactus
senior tag
Igen, mint írtam az E5200-őt sem ismeri fel ha régebbi verzió van rajta, ergo el sem indul a lap. Jó lenne megtudni melyik verzió van rajta, de így nehéz lesz. Többet sajnos nem tudok segíteni, de talán az azonnali alaplapos topikban vannak nálam tanultabb kollégák.
-
-
cmd3
tag
Sziasztok
Az alábbi lenne az a problémám amiben remélem tudtok segíteni.
Van egy Intel xeonos konfigom. Az alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2C a proci Xeon L5420.
2 X2Gb DDR2 800 MHZ ramok. Táp FSP HEXA500 W. Üzemel is gond nélkül. BIOS mikrokódolva a Xeonhoz.
Vettem a hardveraprón egy Gigabyte GA-EP45-DS3 alaplapot. Beleraktam a Xeont a RAMokat illetve rádugtam mindent. Ott jött az első probléma, hogy az Atx 12v csatlakozója 8 pines nekem a tápon csak 4 pines van. Megnéztem az alaplap leírását és azt írták, hogy működik 4pinessel is a 8 pin elvileg a130watt TDP-s core extremekhez kell. Nos amikor bekapcsolom a gépet a ventilátorok felpörögnek 1-2 mp és leáll a gép majd 2-3másodperc és megint és ezt csinálja napestig.
Amit eddig próbáltam: lehúztam mindent kivettem a vga-t is de semmi. Kivettem a ramokat illetve csak 1et tettem be de semmi. Kivettem a procit meg vissza de semmi. Beleraktam egy dual Core E5200es procit de azzal is ez a helyzet. Viszzapakoltam mindent a régi lapba úgy elindul szóval a táp jó. Kivettem a lapból az elemet is de semmi.
Amire viszont rájöttem, hogyha lehúzom a 4pines 12v Atx csatit akkor viszont elindul de pl a VGA ventije 100%on pörög de gép továbbra sem jut el még a biosig sem. Illetve még jelet sem ad a vga. De legalább nem áll le 1-2 mp után.A tápon nincsenek púpos kondik sőt egész szép újszerűnek néznek ki.
Kicsit félek leírni de már csak arra tudok gondolni, hogy nem jó a lap. bár szerintem akkor a lehúzott 4 pines csatival sem indulna.
Ti mit mondtok mi lehet a baj illetve mit próbálják még ki?
Előre is köszönöm a segítséget
Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
Injun
senior tag
Sziasztok.
Az a problémám,hogy 10-ből 3-4 alkalommal nagyon lassan kapcsol be a számítógép.Kb. 2-3 perc a boot idő.Persze olyan is van,hogy 15 másodperc az egész művelet,de sajnos nem mindíg van így.Lehet,hogy az SSD a hibás?Ami külföldi és magyar fórumokon fellelhető beállítási ötlet,az már megtörtént.Én totál nem értek hozzá,egy informatikus csinálta a beállításokat,de sajnos még mindíg hibás valami.Tudnátok segíteni?Köszönöm. -
Vakegérke
félisten
válasz Heavyrain #31021 üzenetére
Én csökkentett módban indítanám a gépet, és az eszközkezelőben törölném a videokártyát. Újraindítás után elméletileg felismeri a rendszer, és megtalálja a szükséges meghajtó programot. Ha nem, akkor a driver-t újra kell telepíteni.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Freebush
csendes tag
Sziasztok!
Újonnan vásárolt gépet én raktam össze, de van egy probléma. SSD-n van a telepített rendszer és rá akartam csatlakoztatni a HDD-t, akkor a gép nem indult el. Elindítom, a HDD felpörög, de csak annyi, a gép nem indul és csak áramtalanítással lehet kikapcsolni. Próbáltam felcserélni, sata 2,3 csatlakozó csere sem lett jó, alaplapi BIOS törlést is próbáltam, de nem változik. Mi lehet a gond?
Köszi a segítséget!ASROCK H81M-HDS R2.0
Intel Core i3-4160
Kingston 8GB DDR3 1600MHz Kit(2x4GB) HyperX Fury Black Series
Kingston 120GB 2,5" SATA3 HyperX Fury SHFS37A/120G
CoolerMaster N200 Mini Tower Táp nélkül Black
Be quiet! 300W BQT L8 Pure Power
WD 1Tb EZEX -
Heavyrain
őstag
Segítséget szeretnék kérni!
Egy rövid áramszünet után újraindítottam a gépet. A "normál módon indításos" meg a "javításos" üzenet megjelenik, (szóval a monitor működik), utána viszont,ha normál módon indítom, akkor fekete lesz a képernyő, és nem történik semmi
Ha a javításra megyek, akkor elindul a rendszerellenőrzés, visszaállítás majd miután végzett, újraindul és megint fekete képernyő.Videókártya nincs, csak egy AMD A8-5600k APU. Alaplap: ASRock FM2A88M
Táppal nem hiszem,hogy baj lenne,mert a BIOS-ba legalább be tudok lépni. Win 7 van a gépen.Mit lehetne tenni?
-
Raul_Duke
tag
Sziasztok!
Pár napja kapcsolnám be a gépemet, de nem indul a win 10, csak valami "javítási" ablak jelenik meg, ahol vissza lehetne állítani az utolsó - még működő - állapotot stb. Ok, gyalu. Win 7 feltesz, örül. Alaplapi driverek telepítése közben kékhalál, fagyás. Videókártya telepítés közben képernyő becsíkozás + fagyás. (Ja igen, a gép: Enermax 485W, I5 2300, HD6870, Asus lap, 1 TB hagyományos vinyó, 4 GB ram. A gép kb 4 éves. A táp már elég öreg.). Új win 7, "új" videókártya (x700), egyszer kékhalál, utána minden működik. Driverek ok. Ez volt tegnap estig, ugyanis bekapcsolás után win 7 "javítási" ablak újból, itt csináltam egy memória tesztet, de nem volt hiba? Kezdek a tápra gyanakodni.
Szerintetek?Epos + Creek
-
CWorm
aktív tag
válasz n0tr3adY81 #31008 üzenetére
Köszi a tippet.
Egyelőre nem tudom mi tévő legyen az új fejlemények miatt. Pár napja már az újratelepített régi konfigomat használom, amíg az újat nem tudom. Ma feltettem a Diablo 3-at, és minden egyes indításánál hasonló pattanó hangot ad ki a hangfal. Nem pont olyat, mint az új gép a GTA indításánál, de azért pattan. A különbség a kettő hibajelenség között, hogy ez a játék minden egyes indításakor megtörténik, nem kell hozzá ki- és bekapcsolni a gépet. Különbség még, hogy ez alatt a pár nap alatt sosem láttam a billentyűzet ledjeit indokolatlanul bekapcsolni, mint a másik gépnél. Tovább ha leállítom, ennél nem jön ki furcsa "szélhang" a hangfalból. Az egyetlen hasonlóság, hogy már ez is pattan. Újratelepítés előtt sosem pattant. Nem értem, mitől lehet.
Pont akkor (=aznap) keletkezett volna valami baj az elektromos hálózatban, amikor beüzemeltem az új gépet?
Az egyetlen különbség az újratelepítés előtti állapothoz képest, hogy most Win8.1 helyett Win10 van rajta. (Meg a másik gépen is.) De az furcsa lenne, ha ez lenne a felelős a jelenségekért, főleg a kikapcsolás utáni szélfújásért. A végén tényleg meg kell néznem egy szünetmentest... De előtte még azért megpróbálom azt, hogy a lakás másik sarkába átviszem az egészet és ottani konnektorba dugom a dolgokat...Félig ember, félig medve, félig disznó
-
RedCactus
senior tag
válasz hundavid80 #31015 üzenetére
Aha, pedig ez a memória hozzá való. Hát én feladom, tényleg kéne egy szaki, aki élőben is megtekintené.
-
RedCactus
senior tag
válasz hundavid80 #31013 üzenetére
Ez őrület! Nem tudom mi lehet. Memóriák pontos típusát leírhatnád esetleg.
-
hundavid80
csendes tag
válasz RedCactus #31011 üzenetére
igen-igen, ezen sajnos túl vagyunk.
Gyönyörűen állnak a lábak az alaplapon, a cpu tiszta, pormentes, a foglalatban szépen ül. Paszta pont elég, sőt inkább kevés, de most nem raktam rá pluszban. Tápcsatik újraillesztve, RAM a szürke foglalatokban, akadálymentesen bepattant.
Tökéletes minden, csak nem indul. -
RedCactus
senior tag
válasz hundavid80 #31010 üzenetére
Sok minden lehet, persze a táp is. Processzort kivetted, megnézegetted, hogy nincs e elhajolva néhány láb vagy túl sok paszta került rá esetleg, ami bekerült a lábakhoz?
-
tothl42
csendes tag
Sziasztok!
A gép (házilag összerakott):
- Asrock H97 Pro4
- INTEL Core i5 4690 BOX
- KINGSTON DDR3 1600 8GB HyperX Fury CL10 KIT (2x4GB)
- Thermaltake Smart SE 530W (Moduláris, 80+)
- Sapphire AMD Radeon Nitro R9 380 4GB GDDR5
- WD 500gb 7200 HDD vagy Seagate 2T 5400 HDD
- WIN 10A probléma:
Több óra pihenés után tökéletesen elindul a gép. Viszont 2-3 óra múlva újraindul, majd megint, vagy lekapcsol és nem indul el. De csinált olyat is, hogy futott minden szépen (játék is), majd ennyi használat után lekapcsoltam, majd visszakapcsolni már nem lehetett sehogy. Vagy egyszer sikerült, úgy hogy táp kapcsoló ki, majd be és indult.
Nem mindig közvetlenül kapcsolódik a hiba az igénybevételhez. Írok példákat és úgy érthető.- Friss bekapcsolás után fut minden maxon. Rendszer, majd játék is. AIDA64Extreme-el stabilitás teszten minden bekapcsolva (CPU, FPU, RAM, GPU) fut szépen maxon. CPU temp maxon 70-72% körül, GPU tem maxon 78%. Nem melegszik túl, nem indul újra.
Majd ramok is 97%-ra töltve (jó sok ablak google-ban) szó nélkül elmennek.- pár óra alapjáraton (csak Windows, google 5-6 ablak, 1 youtube video) futás után, ha már indítanék játékot a Radeonon, újraindul. Csinál olyat egyszer, hogy ezek után 10-15 perc csak win és merevlemez írás után leállt és nem indult.
- Ezek után bekapcsolás már nem működik.
------ lehúzom a HDD-t, kiveszem az AMD-t, akkor csak pörget egyet a ventiken és leáll. Ezután teszt, hogy magában elindul-e a PSU: vagy igen, vagy nem.
------ pihen kicsit a táp, akkor elindul (még AMD nélkül, de azzal is) a gép.
------------ ilyenkor volt olyan eset (többször is), hogy csak a win bejelentkezésig jutott el a gép, majd lekapcsolt.
------------ vagy BIOS-ban próbálgattam a proci ventillátor sebességeket, hangokat (silent, standard, performance, full) kb mindenegyik futott 10-15 percet, majd amikor feltettem fullra, akkor ment kb negyed órát és leállt a gép, ami utána természetesen nem indult.- több óra pihenés után mindent fut rendesen. Egy darabig...
Hardvercserés tesztek (már amikre lehetőségem volt).
Ezeket természetesen az újraindulási vagy leállás-nem elindulási hibajelenség után hajtottam végre:
- videókártya csere ram cserével (egy geforce gtx 550 2Gb-ra). Rendszer elindult, de ugyanúgy újraindult játék közben.
- amikor épp nem újraindulásig, hanem újra nem indulásig halt le a gép, akkor áttettem egy másik gépbe a tápot és ott is csak megpörgette egyszer a ventiket aztán leállt helyzet állt fent.
- volt olyan eset is, hogy AMD kivéve, HDD rajta: venti pörgetés egyszer és leállt, ezután HDD le és elindult. Ezután pihent a gép, majd HDD csere Win 10 újra és kezdődött minden az elejéről. Fut egy pár órát, újraindul, majd később leáll.Elég frusztráló ez egy új géptől.
Vélemények? Amit előre is köszönök! -
n0tr3adY81
aktív tag
Igazából fogalmam sincs. 4 villanyszerelő nézte át a komplett rendszert és minden rendben találtak. Amikor a másik gépbe bekerült egy ugyanolyan FSP Hexa táp, az is elkezdte ezt a bekapcsolós dolgot csinálni, csak a szünetmentes táp jelentett megoldást. Úgyhogy valami hálózati kehességet szed össze a cucc, ez van.
Számtech boltban -ha értenek hozzá- ki tudják számolni a szükséges APS teljesítményt. De előtte mindenképp tégy próbát egy kölcsön szünetmentessel, mert nem olcsó mulatság
Asrock Gaming Z370 K6, i7 8700k, MSI RTX 2070 8GB, 4x8 DDR4 3000 CL15, ASRock H87 Fatal1ty Performance , i7 4770, MSI GTX1060 Gaming, 4x4GB Corsair Vengeance LP, Nanoxia Deep Silence 6 Anthracit
-
CWorm
aktív tag
válasz n0tr3adY81 #31006 üzenetére
Tehát lehet, hogy a fali aljzatokban van valami hiba valahol? Mekkora a megfelelő teljesítményű szünetmentes tápegység? Az a baj, hogy akkor is előjött a hiba, amikor a tápegység külön aljzatba volt dugva, a monitor meg a hangfal pedig az eredeti helyén volt. Pedig arra gondoltam, hogy hátha esetleg nem bírja a túl nagy energiafelvételt az egy darab aljzat, de ez azért elég meglepő lenne számomra. Ráadásul ugyanebbe a hosszabbítóba volt bedugva a régi AMD-s konfigom is, ami pedig még többet is zabál elméletileg, mint ez az új, érezni is, hogy jobban fűt (most azt használom, mert az alaplapot már elküldtem szervizbe, csak nem igazán várok onnan megoldást...).
Félig ember, félig medve, félig disznó
-
n0tr3adY81
aktív tag
Hasonló lehet az én problémámhoz a dolog (villanykapcsolóra bekapcsol a gép , elektromos hálózat rendben, túlfeszvédő pipa), javasolnám, hogy próbálj meg egy megfelelő teljesítményű szünetmentes tápegységet beszerezni.. Nálam is csak ez oldotta meg a problémát.
Asrock Gaming Z370 K6, i7 8700k, MSI RTX 2070 8GB, 4x8 DDR4 3000 CL15, ASRock H87 Fatal1ty Performance , i7 4770, MSI GTX1060 Gaming, 4x4GB Corsair Vengeance LP, Nanoxia Deep Silence 6 Anthracit
-
CWorm
aktív tag
válasz RedCactus #31004 üzenetére
Hát, nem tudom... milyen driver (vagy hiánya) okozhat olyan jelenséget, hogy kikapcsolt állapotban "fúj a szél" a hangfalban?
Azt is elfelejtettem megemlíteni, hogy leveleztem a MSI-vel ezügyben, de azonkívül, hogy küldtek egy néhány napos BIOS-t, másban nem tudtak segíteni (az új BIOS-szal is jelentkeznek a dolgok).Félig ember, félig medve, félig disznó
-
CWorm
aktív tag
válasz RedCactus #31002 üzenetére
Szia!
Amikor a házból kivéve teszteltem a dolgot, akkor ezek is megvoltak. Nem volt rádugva az USB hangkártya, illetve a másik tápegység egy másik hosszabbítóba volt dugva, ami egy másik konnektorból jött (ez nem tudatos volt, csak kényelmi szempontból csináltam így. ) Illetve a tápok esetében mindig a saját hálózati kábelüket használtam. Tehát vagy hibás mindkét kábel és/vagy mindkét elosztó és/vagy mindkét fali dugalj, vagy valami más lesz...
Félig ember, félig medve, félig disznó
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Ismerős vett egy laptopot és pendriveról rátettük a win 10-et.
Kulcsot még tud szerezni hozzá?
Illetve telepítésnél kérte, azt kihagytuk és még nem volt belőle probléma.Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest