Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
Szia!
Fejlemény.
Most a mai bekapcsoláskor 20 percig küzdöttem.Kezdődött azzal hogy betöltött a windows... és utána lefagyott.
Újraindít, betöltő képernyőnél újraindul.
utána se kép se hang
Már áramtalanítottam is, vártam is. Kikapcsoltam bekapcsoltam. Se kép se hang nem volt.
Fekete képernyő, sem bios se semmit nem mutatott.Aztan megnéztem belül mi újság van. Az alaplap hűtőbordáját kicsit melegnek találom.... Bár nem tudom mi a normális hőmérséklet.
Vártam egy 2-3 percet áramtalanítva.
Bekapcsoltam és most itt vagyok.Fene se érti.
Mi lehet ez hogy nem akart semmit csinálni? Alaplapra gyanakszom.
Így lehet?Vagy még mindig ssd?
-
tonyrulez
őstag
Ha már alaplapi hang: nekem Asrock B150 K4 alaplapon alaplapi kimeneten dobozos, mély, halk a hang, míg HDAUDIO előlapi kimeneten rendesen szól. Legfrissebb driver, audio programban sincs elállítva semmi. Ezzel mi lehet a gond? Chip-el csak nem, akkor előlapi is szar lenne. Vagy csak a jack lenne rossz?
Mindenesetre előlapit használom, hangkártya még nincs tervben.[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
-
vagabor
aktív tag
Sosem fordult még elő hogy nem látta volna az ssd-t.
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Guresz
tag
-
HREH
senior tag
Kis update: csak SSD-vel a gépben is előjön a probléma, szóval hardveres hiba lesz, már csak azt kéne kideríteni, hogy melyik hardver a hibás.
Tápot/alaplapot/procit hogyan lehet kizárni? (cserét sehonnan sem tudok kérni)[ Szerkesztve ]
"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Zoli54213
aktív tag
Hát áttettem másik gépbe a HDD-t és 100-100% a HD Sentinel szerint. Táp abban a gépben egy Corsair VS 550W. Ha táp vagy alaplap, akkor én inkább az alaplapra tippelnék. Köszönöm!
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Annabella6
újonc
Az előző tápban egy kis alkatrész felpúposodott ám 5 év után a konfigurációjáról nem tudok semmit ha megmondjátok hol nézzem meg a konfigurációt akkor megírom hozzáteszem amikor a táp tönkrement nem lehetett elindítani a gépet nem kapott egy bizonyos része áramot ám a monitor no signalt írt jelen esetben viszont reagál a monitor oh és korábbi időpontra jön vissza a gép amikor sikerül elindítani úgy értem mintha egy olyan időt keresne amikor még minden jól működött.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Na, szétszedtem.
2x1 gb DDR2 Kingmax ram, Athlon X2 240, Gigabyte, gigabyte m61pme-s2p, illetve egy Ide HDD.
Semmi különöset nem tapasztaltam, minden a helyén volt.
Próbáltam a ramokat is mindkét modult egyesével mindkét slotban.
Live Linux a korábbi hozzászólásban linkelt képpel kifagy (el se indul, a menüig, ahol kiválaszthatom, hogy mit akarok vele csinálni (telepítés, kipróbálás stb el se jut)
Windows normál módban kifagy boot közben, az animáció már meg se jelenik.
Csökkentett módban a \windows\system32\drivers\classpnp.sys-nél kifagy.
Csináltam Windows Live pendrivot is, az se tud bebootolni.
Próbáltam Windows telepítőt elindítani, ott jön a kékhalál:
Bios reset megvolt.Eléggé elakadtam. Azt nem értem, hogy a live rendszerek miért hasalnak el. Nekem ebből az jön le, hogy itt nem csak a vinyóval van gáz.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem hagytam meg tavaly a 775-ös konfigot (ami általában csak a helyet foglalta), most legalább rá tudnám arra dugni ezt a hdd-t.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Holnap tudok csak.
(Kis egészségügyi probléma miatt most nem nagyon tudok az ülésen/fekvésen kívül mást csinálni)
Majd holnap rászánom magam, hogy szétszedjem, csak addig is bizakodtam, hogy hátha van valakinek valamilyen ötlete, hogy ez mégis mi lehet, mert ilyet még nem láttam, hogy egy reset után nincs kép.
Egyébként elég régi gép, valami ddr2-es AMD.
Sajnos ide csatlakozós a vinyó, pedig úgy terveztem, hogy kiszedem belőle, és átrakom az enyémbe.#KeepFightingMichael
-
Attila691112
csendes tag
Igen , ez világos előttem is Csak ha ezután megszűnik az , hogy 2-3 hetente lecseréljek egy monitort, akkor a videókaresz volt a hunyó. ( Amit többen kétségbe vonnak, mondván, hogy az nem tudja hazavágni a monitort,(nem folyik áram abban a kábelben) mert ha zárlatos vagy ilyesmi, max, nincs kép.)
-
jenő45
tag
fsp 750wattos tápegység
msi 780TI videokari
16gb corsair memória
3X4terra vinyó+2X250gb ssdheroes of storm játék ami performance figyelmeztetést ki is teszi a jobb felső sarokba de sztem az ki is fogja tenni mert ekkora gép nem kell hozzá de amugy az összes játékkal ezt csinálja .Pedig a hűfokok is rendben vannak
proci terhelten 55 fok
alaplap: 28 fok
vidkari: 52 fok -
Redpuritan
csendes tag
Rendben,köszönöm!
Szerintem most a legolcsóbb megoldás ehhez a konfighoz egy Spire 420W Spectra.
A gyártói oldalán olvastam,h tele van védelemmel,átmenetileg jó megoldásnak tűnik,2 év garancia él,hozzászólásokban csak a kábelok hosszával volt gond. (régen volt egy spire 600W-osom,gond nélkül ment) -
Thaddius
tag
Igen mindent, de ma cseres volt minden, alaplap tap ram, uj lap asrock H61M-VG4 ram fury 2x4gb ddr3. Mindent osszeraktam egy fsp hexa 500as tappal. A hibakelenseg a kovetkezo : a gep vga nelkul bekapcsol, csak sajnos nincs kep, mert nincs vga adapterem. Ha a vga benne van akkor sajnos a gep csak felporgeti a ventiket majd leall. Vga egy gtx 960 cpu i5-2500k. Elvileg eleg kell lennie a 420 tenyleges fesz. Leadasnak.
-
Cody007
csendes tag
Hello!
Olyan problémám volt, hogy nem indult a gép, vagyis bekapcsolás után a BIOS adatait kiírja, majd mikor a windows logó megjelenne, hirtelen kikapcsol. Az a fura, hogy ha Biosba belépek ott akármennyi ideig lehetek, semmi nem történik, de mikor a windowsot töltené be leáll a gép. cseréltem tápegységet, és ugyanez a probléma... Mit csináljak most vele? -
edda80
tag
-
daver88
aktív tag
Mivel 4 slot van, így átraktam a másik kettőbe a memóriákat, így egyelőre nem volt még hiba...remélem tényleg csak a foglalattal volt valami...
Egyesével is kipróbáltam az indítást, úgy sem volt gond egyiknél sem..viszont ha az eredeti helyükre rakom be őket, ugyanúgy generálja a sípolást...érdekes, meglátjuk, hogy így az új slotokban meddig bírják..
köszi mindenkinek!!!
-
Nimda
addikt
Sajnos nem volt próba tápom, de kockáztattam és vettem egy másikat (mondjuk a jelenlegi már vagy 6 éves gagyi Kolink volt, csoda, hogy eddig húzta, de szerencsére nem vitte a gépet magával) FSP Hexa+ 400 lett a nyerő, gondoltam ha nem ez a baja, akkor is jól jön az új gépbe.Szerencsére úgynézki ez volt a probléma, mert most nem áll le.Az első bekapcsolás azért leizzasztott, mert a bios nem éledt fel.Reset után sem volt hajlandó inicializálni, csak a ventik pörögtek fel.Szétkaptam újra és nature élesztettem csak a lapot és elindult.Fene se tudja összerakva miért nem akart indulni, de most már megy rendesen beépítve is.
-
Nerazim
őstag
Elvileg azóta megint működik. Eddig csak párat pasztáztam,de nem volt gond vele. A paszta fehér színű elvileg nem kellene h vezesse az áramot. A pasztát X alakban tettem rá ahogy a fórumon megvan írva. Előtte csináltam próba pasztát az jónak tűnt nem folyt ki oldalt.
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Cambi
tag
HDMI rá van kötve a TV-re (de az ritka esetben van bekapcsolva, csak szükség esetén), aztán sima VGA kábel a monitorra, amit használok, és ami elvileg az elsődleges, és a windowsban a képernyő duplikázására van állítva, tehát amikor nem kap jelet a monitor akkor a TV-n sincs semmi olyankor.
Próbáltam azt, hogy csak a monitor volt rádugva, és azt hiszem úgy is csinálta egyszer két hét alatt kb.
Azt nem tudom, hogy esetleg nincs-e helyén a VGA rendesen, illetve nem is próbáltam mozgatni, de majd úgy is most akartam kicsit kitisztítani belül a gépet akkor meglesem, köszi.
-
Lajos22
újonc
Az alaplapon nem láttam semmi szokatlant. Az alaplalap amit idáig hsználtam az msi n1996 ms-/366. Ami most van benne az pedig Gigabyte fsb 1066 ddr 2, 667.
A proci
intel cor ' 06 Q8200
intel core 2 QUAD SLB5M MALAY
2.33GHZ/4M/1333/05A L816B095
A cambi nem tudom mit jelent . Igen a vidit is mozgattam és semmi -
Lajos22
újonc
Két évvel ezelött vettem ezt a gépet ami idáig semmi baja nem volt. Elkezdtem letölteni egy játékot le tőltöttem utána kikapcsoltam a gépet eddig az msi alap lapot használtam. És másnap reggel be akartam kapcsolni és akkor csipogot még hozzá 9-szer. Meg fogtam szétszedtem utánna összeraktam és ugyanazt csinálta. Meg mutattam bátyámnak ő azt mondta hogy videókártya lesz elvittem másik bátyámhoz a vidit és ott jó volt a procival együtt. Utánna már a tápra gyanakodtunk ki vettüt és át raktuk hogy jó-e és szintén jó volt az után a ramokat. Néztük meg azok is jók voltak pluszba még hozattunk plusz ramokat. Ezek után kölcsön kértem haverom alaplapját ami csak kéthetes és azzal össze raktam. Ezel azt csinálja hogy elindul de nem csipog de képet nem ad. A monitor jó mert azt is ki probáltuk.
-
szekto
aktív tag
Igazából pont CPU csere előtt vagyok, szóval ha megadja magát, akkor már mind1. Ezt a 2-3 hetet húzza még ki.
De akkor se értem, hogy egyszer újraindul, utána meg órákon át semmi probléma.
U.i: Win7 alatt fel volt téve az APU-hoz a Catalyst Control Center alaplaphoz adott DVD-ről, most Win10 alatt nem tettem fel februárban. Ez pl. okozhat ilyesmi problémát?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
szekto
aktív tag
Na a "drámám" tovább folytatódik.
Pénteken csak simán neteztem, amikor a Windows-ba belépéstől számított 10 percen belül elment a kép...A monitor keresi a jelet, nem találja, majd leteszi magát készenlétbe. Ugyanakkor a gép pedig szépen megy tovább.
Ez egyre érdekesebb lesz. :S Közbe néztem iPon-on, hogy az alaplapomnak relatíve magas a meghibásodási rátája....
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
szekto
aktív tag
-
lm83
őstag
Na 780g lesz az ma78gm-ud2h szerintem.
Hát majd jövő héten tudom megnézni otthon, hogy pendrive-ról elindul-e esetleg valami...
De ő biztos nem vett észre semmi furcsát Nem szokott...
Tavaly már elromlott egy gép otthon, egy kb 3 éves celeron. Ott alaplap+proci közül halt meg valami.
Tápcsere sem segített, szóval azt sikerült kiszűrni, de bővebben nem.
Abba gépbe lett berakva a régi lapom.
Szóval a táp nincs egy éves. Benne van még a régi 6670-es.
De érdekes, hogy a vinyó meghal így kb 3 év után. Az én gépemben meg már kitudja hány éve ez a vinyó van, még a fent említett régi gépemmel együtt vettem... -
lm83
őstag
Sajnos nem nálam van a gép, hanem otthon öcsémnél
Így az ő elmondásából tudom csak
Maga a gép régi am2+ platform, a proci Athlon X2 245 és egy gigabyte 850g-s alaplapban van.
Tegnap még napközben működött a gép, általános napi használatban van. Aztán késő délután már nem indult.
Ahogy írtam csak a zöld led világít. Gépen pedig elméletben lefut a bios. Mindig felszokta utána dobni és még a win indulása előtt, hogyha : Update chkdsk Ctrl+f4, vagy shift+f4, már nem emlékszem pontosan.
Na szóval itt megáll az egész. -
IMIIKE1998
őstag
Igen, még a Cs:Go el is fut, bár vannak FPS droppok, de Warface, World of Tanks is csinált már ilyet. Sőőt anno gyakori volt Cs 1.6-ban is, akkor lejjebb vettem az órajelet, akkor valamelyest javult a teljesítmény. Csak úgy lehet valamennyire javítani a hibán, ha leveszem a GPU gyári! órajelét.
[ Szerkesztve ]
-
NorbertoEco
tag
igen a másik slotban is ugyan ez a helyzet. Sőt egy sokkal gyengébb kártyával is próbáltam amihez nem kell külön táp és passzívhűtéses is, de arról sem adott képet.
Nekem is az a sejtésem, hogy az alaplapnak vége...
Köszönöm a tippeket, tanácsokat.Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
HD5570
aktív tag
Szia!Igen Bios legfrissebb,támogatja a cpu-t.Nem azóta csinálja amióta megvan a gép hanem kb 4 hónapja kezdte.2db 4gb-os memóriám van,most az egyikkel tesztelem,aztán ha nem kóser jön a másik.Csak a tesztelést nehezíti,hogy néha-néha csinálja,van hogy egy hónapig nem,aztán egy héten kétszer.
Az újraindulás hiba esetén -t kikapcsoltam.köszi!Ha a memóriák nem hibásak,akkor kell szereznem egy tápegységet hogy azzal is teszteljem.„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.” „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Óra topik
- Akvarisztika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest