Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
A gépem azt csinálja, hogy csak kb 2., 3. bekapcsolásra indul el, de utána megy egész nap hiba nélkül.
400w-os Xilence tápegység, videokártya 8800GTS.
Videokártyát kiszedtem, akkor bekapcsol mindig elsőre.
Na most akkor mi a nem jó, a táp gyenge, vagy a videokártya halódik, vagy mindkettő?
Sajna cserealkatrészem nincs. Vagy a vga-t, vagy a tápot cserélném.
köszi -
BluEyes
őstag
A gép (laptop, de ez most mindegy) működés közben meghalt. Gyors vizsgálódás kiderítette, hogy az egyik memória-slot hullott el, ha abba ram kerül, akkor fekete képernyő, semmi hangjelzés, indítás után a hdd-led 5x3 lassút villan, mintegy sos jelzés, majd ez is abbamarad. A másik slot hibátlan, és mindkét ram modul - a döglött foglalatból kivett is - megy benne szépen.
Ez egy AMD proci, QL-66 azt hiszem, az Athlon II X2 mobil rokona.
Az a kérdés, hogy a processzorban lakó memóriavezérlő meg tud-e hibásodni így, hogy csak az egyik csatorna megy tönkre, azaz lenne-e esély egy processzorcsere árán visszanyerni a másik slotot is, vagy ez inkább valami másik alkatrész hibája?[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis nem nagyon akar menni a gépem.
Amikor bekapcsolom a gépet, hármat sípol, kétszer egymás után és nem indul el. Utánanéztem és valószínűleg RAM hiba lesz. Vettem bele új memóriát, de a hiba nem szűnt meg. A gép csak néha hajlandó bekapcsolni ha resetelem csomószor, és néha még a RAM-oket is át kell pakolgatni.
Megpróbáltam Ram nélkül bekapcsolni akkor nem ad ki semmi hangot, persze nem is indul. De mivel vadi új RAM van benne nem az lesz a hunyó.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám kiszűrni a hiba forrását (ami szerintem az alaplap), mert akkor veszek újat bele, csak nehogy úgy vegyem meg h nem az.
A konfig:
Alaplap: ASROCK FM2A75M Pro4+
CPU: AMD Athlon II X4 750K
VGA: MSI R9 270X Hawk 2GB GDDR5 PCIE
Winchester: Toshiba 500GB 32MB
RAM: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT 2x4GB (ÚJ) + Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Táp: Chieftec CTG-500-80PB OEM
Ház: Sharkoon VayaElőre is köszönöm.
-
Patás54
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítsgég re lenne szükségem.
Gépem:
Gigabyte H97-d3h
I5 4590
MSI GTX 760 TF 2GD5/OC
Crucial M550 128gb
WD black 500gb
FSP 550
2x4gb Corsair Vengeance Low ProfileMég 3 hónapja körübelül volt egy kékhalálom, (azóta egy se) és azóta produkálja, hogy bekapcsolom és netezek majd mondjuk elindítom a CS GO-t akkor az esetek többségében nagy fps dropjaim vannak, vagy 60-nál több nem nagyon van. De ha újraindítom a gépet és egyből a Cs-t indítom el akkor meg simán megvan az fps 200 felett és semmi baja.
Igazából én ram-ra gyanakodtam de tegnap éjszak futtattam a memtest86-t és nem találtam semmilyen error-t. A hard disk sentinel meg azt írja, hogy az ssd 94%-os, a hdd meg 100% szektorhibák nélkül.
Lehet, hogy vga hiba? Futtattam egy 3dmarkot és nem túl erős eredményeim lettek. -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ezem van:
cpu: intel E5200 - nincs tuningolva
alaplap: gigabyte ga g31m es2c
táp: gigabyte ge r460 v1
vga: van integrált is meg egy radeon 4850 512MB
1db HDD 7200 rpm
1db DVDRW
1db hdd sata2 hotswap fiók
egér, billentyűzet, monitor, 2.0 hangfal vagy headsetjelenség:
1. először a gép túl sok facebook-nál csinált BSOD-t, gondoltam valami van a videorammal. kiszedtem a vga-t, hogy az integráltat használja, mert most nincs játék okés volt.
2. most meg: nem aka a win7-be belépni, a "windows töltés animáció" megy, de az asztalig nem jut el. SŐT újraindul, de csak a ventilátorok pörögnek fel semmi más. RESET-re sem reagál 5 mp-ig kell nyomni a on/off-t
ha várok, akkor ismét elindul a gép, de csak a windows töltés, megint.
3. memtest-et futtattam, de az is utt végződik, ahol a win7 login: forognak a ventilátorok, de annyi.szerintem vagy alaplap vagy táp.
szerintetek?kösz:
piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
sNORh
addikt
Hi
Még nem láttam haverom gépét, holnap megyek neki kideríteni mi lehet a baj, de előtte rákérdezek nálatok is, hátha járt már így valaki.:
-MSI 970 Gaming AM3+ lap (új)
-AMD FX6300 proci
-8Gb 4x2 Kingston 1600MHz HyperX FURY Blue (Új)
-Club 3D Radeon R9 270
-128GB Kingston SSD (2 hónapos régi alaplappal nem volt gond)Új alaplap és Ramcsere után a gép Játék közben órákon keresztül hibátlan. Ha Windowsban babrál, Netezik kifagy fél óra után.
Valakinek így ötlet?Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Graphics
Jómunkásember
válasz edda80 #30680 üzenetére
Tápos topicban már találkoztunk, arról a gépről van szó, vagy miről?
-
edda80
tag
Sracok az a gondom hogy:
Bekapcsolom a gepet felporognek a hddk a ventije mindennek de nem jon be a monitoron semmi, de nem is erzekel semmi mert sargan vilagit az a kis jelzoje de kiirta elotte h nincs jel... Na most ezt mar napok ota csinalja de nagy ritkan elsore bejon ahogy kell de van hogy csak legalabb 10-15 x kell kinyomni a gepet aztan jon rendbe. Na most ott tartok hogy a 30.kinyomas bekapcsolas utan sem akar beindulni meg ugyse hogy tapot kikapcsoltam, kihuztam mindent a gepbol de semmi, hiaba mukodott parszor ez a modszer. Nyugtassatuk meg es legyen csak a tap a rossz mert azt meg tudnek venni. Ha kerdesetek van tegyetek fel. -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Srácok, sürgős segítségre lenne szükségem, mert tegnap vettem egy H97 gaming 3 lapot i5 4590 procival, de máris problémám van vele ...
Az első indításnál megjelent az MSI logója és a BIOS-a, de amikor telepíteni szerettem volna a win7-et akkor semmi sem történt csak a monitor szinte rögtön készenléti állapotra váltott, ebből adódóan sötét a monitor ...Mit kellene csinálni ahhoz, hogy rendesen működjön a gép?
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Talán egy hónapja figyeltem fel arra, hogy ha háttérben megy a videólejátszás (youtube, vagy media player classic) akkor néha beakad a hang kb. egy másodpercre (ugyanazt a kis hangot ismételgeti többször, pont mintha kékhalálom lenne). Két hete már akkor is csinálta, ha előtérben néztem videót, sőt a Spotify is ilyen tüneteket csinál.(Be van állítva a hw gyorsítás.) Ha ez történik, az egér is beakad arra a kis időre.
Semmi tuning nincs a gépen a memóriát kivéve, videókártyának adtam +5-10% power limitet driverből, de az is ki van szedve már. Továbbá weblapokon, ha háttérből előhozom, akkor néha fekete négyzetek jelennek meg, melyek csak akkor tűnnek el ha fölé viszem az egeret/kattintok egyet rajta. Utóbbinak az előfordulása szerintem óránként minimum egy, Spotify/videó gondnak pedig naponta. Abszolút nem látok semmi összefüggést a probléma előjövetele és a közben futtatott programokkal kapcsolatban.
Tegnap előjött megint egy új probléma, a monitoron megjelenik egy fekete csík, de tényleg minimális időre (kb. észreveszem és eltűnik), illetve ma zölden megvillant a monitor (szintén éppen csak észrevettem). VGA hibának tűnik, de az a fura, hogy játékok alatt (Guild Wars 2, League of Legends) nincs semmi gondom.
Utóbbi 3 driverrel ezt csinálja a gép. Nekem erősen gyanús a videókártya. Futtattam ~1-1.5 órát a Prime95-öt, de minden rendben ment. Hőfokok még akkor is rendben voltak. Vírus elvileg (Bitdefender+Malwarebytes) nincs a gépen.
Windows újratelepítésre napokon belül sort kerítek.
Mit gondoltok mi lehet a hiba és hogy tudnám előhozni direktbe?Gépem specifikációja:
Gigabyte 970A-UD3 1.2
Fx-8350, nincs tuning
Gigabyte 280 3GB (nem X-es)
FSP Raider 550W
HyperX Blu 2x4GB, CL9 1600Mhz (fesz.:1.65V, XMP profillal beállított CL9)
Windows 10 Pro x64, semmi mókolás, eredeti -
Devas
őstag
válasz whyalwaysme #30670 üzenetére
Hali!
Adok pár ötletet:
-Mágneses mezőnek ki van téve a gép? Például hangfal mellett. Mondjuk ez igazából a monitorokat zavarta régen.
-Van a gép környezetében hurokba feltekert kábel feszültség alatt? Hallottam mendemondákat, hogy valamilyen indukciót okozhat, de nem éltek hozzá.
-Ha lakásban laksz, elképzelhető, hogy nincs behúzva a szobákba a védővezető. Ekkor a gépház és a monitor csíphet ha nedves kézzel érsz hozzá. Ez okozhat ilyesmi galibákat egy idő eltelte után. Volt benne részem. Konyhákba és a fürdőszobákba általában be van kötve a védővezető, érdemes volna onnan táplálni próbaképpen a gépezetet. Ha bevállik akkor valahogy eljuttatni a szobába is, hogy a védővezető elvigye a kóbor feszültséget a gépről. Én ezt a verziót tartom a legvalószínűbbnek.
-Másik fali csatlakozót is kipróbálhatsz a szobában, lehet csak ez a problémás. Nézd meg nincs-e kicsit megégve, esetleg bele is szagolhatsz.
-Esetleg villanyszerelő mérőműszerrel méregethetne feszültségeket is az otthonodban, lehet komolyabb a probléma.
SZERK.:
Nálunk régen a régi lakásban nem volt a szobákban védővezető és a videokártya kimeneteit tette tönkre és az egér és billentyűzet bemeneteit (PS/2, stb.). Persze hónapról hónapra szép lassan. Nálam is sötét volt a monitor, ekkor átdugtam a másik VGA kimenetre, de azt is kinyírta pár hónap alatt... mondjuk ebben a monitor is ludas lehetett, de már sose tudom meg az igazságot.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
whyalwaysme
csendes tag
válasz Graphics #30673 üzenetére
Minden driver fent van amit kaptam az alaplaphoz, csak úgy mint az Ati catalyst a VGA-hoz. Windows is frissítve. Nem melegszik semmi, játszani is tudok. A microsoft fix itjét is feltettem már a megoldásra, az sem segített. Látszólag minden tökéletes, de minden előzmény nélkül elsötétült a kép, és kiírta a már említett hibát. Még a hosszabbító is vadi új, ami adja az áramot a rendszernek...
Az SSD is vadi új amire a rendszert (Win 7 64bit pro) telepítettem[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #30663 üzenetére
Leírtam részletesen.
-
Graphics
Jómunkásember
Milyen rendszer, nem mokolt windows?
Driverek?
-
Graphics
Jómunkásember
Milyen tápról van szó?
-
whyalwaysme
csendes tag
Üdvözlet!
Teljesen ki vagyok idegileg.A régi gépemen a monitor elkezdett csíkozni, lefagyott, újraindult (a gép), elvesztette a kapcsolatot a meghajtó driverrel (próbáltam mindenféle megoldást erre, registry átírás ram csere stb) ha játszottam. De ritkán böngészés közben is, pl. ha olyan oldalt olvastam ahol sok gif volt.
Gondoltam meghalt a VGA vagy az alaplap, bármit próbáltam, cseréltem ugyanez volt a végeredmény.Kaptam kölcsön konfigurációt, az ugyanezt csinálta egy idő után (kb. 2 hét) mind a fizikai VGA-val (nvidia) mind az integrálttal (ati). Na itt már a monitoron kívül minden összetevő más volt, tehát valószerűtlen, hogy rövid időn belül 2 komplett, eltérő, működő konfiguráció menjen tönkre.
DE időközben megérkezett a méregdrága új gépem (i7 6700K + minőségi hűtő, Asus ranger viii, sapphire r9 390x, 8gb ddr4, 700wattos táp, 24" monitor) és most összerakás után s 3 óra netezés után megint észlelem, hogy "a képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt". Ez abszurdum. Ennek a gépnek minden csavarja vadonatúj, a vezetékeket is kicseréltem, miért kell átélnem megint ezt a borzalmat? mi az isten csapása okozza ezt a hibát?
-
gertdol
újonc
Nekem minden 4. percben áll le magától a gépem, valaki segítene?
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Az imént belefutottam egy olyan hibába, hogy megnyitottam az EZ CD Audio Converter programot, ami első körben egy olyan ablakot mutat, amivel CD-ről lehet lementeni a zenéket. A program ebben az ablakban befagyott, nem tudtam még Feladatkezelőben sem bezárni. Azonban Feladatkezelőben a Teljesítmény fülön láttam, hogy nem mutatja a merevlemezeket (1 SSD-m és 1 HDD-m van, egyiket sem mutatta). Újraindítottam a gépet, a POST képernyő eltűnte után a Windows logo nem jött be, ott megfagyott a gép (a HDD led világított folyamatosan). RESET, betöltött a Windows, és minden jól ment, a Feladatkezelő is mutatta a lemezeket.
Ez megtörtént többször is most este. Illetve megfigyeltem, hogy ha az EZ CD Audio Converter programot nem nyitom meg, akkor is előfordult, hogy eltűntek a merevlemezek a Feladatkezelő/Teljesítményből.
Kipróbáltam, hogy nem újraindítom, hanem leállítom. Le is állt, elsötétült a képernyő, és még utána világítottak a ledek (power és hdd led). Kb. 3 percig világítottak, majd szépen leállt a gép. Bekapcsoltam, és gond nélkül betöltött, a Feladatkezelőben is mutatja a lemezeket.
Hozzátartozik a történethez, hogy friss gépről van szó, kb. 6 hetes, és a DVD írómat megőriztem a régi gépből (természetesen SATA-s). Azonban úgy tűnik, hogy nem nagyon akar működni a DVD meghajtóm. Próbáltam beolvasni DVD-ket, és általában nem sikerül neki. Vagy beolvassa, de ha DVD-ről másolnék nagyobb fájlokat a gépre, akkor egy idő után elhasal.
Szerintetek a fagyásokat, és a Feladatkezelőből a lemezek eltűnését okozhatja a rossz DVD meghajtó?
Hétvégén lehúzom, és megnézem úgy.
Windows 10 x64, naprakész.
Van bármi tippetek?
Köszi a választ! -
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy gép bebootol, de a windows semmit nem érzékel usb-ről. Billentyűzet szerencsére ps2-es. BIOSban engedélyezve vannak az usb-k. Illetve az UEFI biosban tudok mozogni USB-s egérrel. Mi lehet a probléma?
Gép az adatlapomon a 2. konfiguráció, de 550 Ti helyett egy 6670 van.
GTAO: tamadotcom
-
Rohir
tag
Üdv!
Új gép, összeszerelve. Power gomb után 4-5 másodperc késéssel indul majd alaplap 4-et BEEP-el, ez után nem történik semmi.
- ASRock 1151 B150M Pro4
- Intel Core i5 6500 BOX (1151)
- Kingston DDR4 2666 8GB HyperX Fury CL15 KIT (2x4GB) Fekete
- Samsung 250GB SSD 850 EVO (MZ-75E250B/EU)
- GIGABYTE GV-N960OC-4GD GTX960 4GB GDDR5 OC PCIE
- Thermaltake 430W Germany Series Munich (W0391RE)
- Zalman Z3 MidiElvileg RAM problémára utal a csipogás, próbáltam a1-b1, a2-b2 kiosztásban keverve, egyesével külön is de ugyan az. Eredetileg a 2133-as kitet vettem volna de srác azt mondta, hogy nincs raktáron, de 2666-osnak is mennie kell alaplapban és csak 1 ezressel volt drágább.
DDR3-nál ilyen problémával még nem találkoztam.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Graphics #30662 üzenetére
Eddig is kifagytak a játékok a gépem alatt, ezt a VGA RAM órajelének lentebb vételével orvosolni tudtam, egészen idáig, most ilyeneket csinál naponta akár többször. Konfigom az adatlapomnál, nem hinném, hogy driver probléma, már többet próbáltam... Pls.segítetek. Előre is köszi. Ha lejjebb veszem a VGA RAM órajelét a gyári 1200MHz-ről 1100 MHz-re, akkor ritka a bluescreen, de a játékok óránként kifagynak. A Cs:Go full alapon csak ritkán, de ez inkább prociigényes. A Warface, World of Tanks, War Thunder viszont gyakran. Az amúgy normális, hogy netezésnél is előfordult már, hogy a proci meg a VGA váltogatja az órajeleit, de úgy, hogy vagy csak alapórajelen vagy csak max. órajelen mennek.
Megnéztem bluescreenviewerben, mindahányszor kifagyott, ezt a hibakódot írta ki. Ha kifagy a játék, akkor kiírja, hogy " a képillesztő nem válaszolt " meg a program leállt.(játék) Ez a probléma megvan kb. 1 éve, de megoldást nem találtam még rá.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz IMIIKE1998 #30661 üzenetére
Részletesebben is azért, hogy miről van szó...
Milyen hibát? Mert erről nem esett szó.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok! A videókártyán kívülről látszódik, ha valami hardveres gondja van? Esetleg alaplapi driver okozhatja a hibát? Előre is köszi.
Az lehet gond, hogy egy 80%-os HDD-n fut a rendszer? (150 Gigás, csak a rendszer van rajta).[ Szerkesztve ]
-
skytron80
újonc
Sziasztok! Próbáltam már böngészni, itt a fórumon a problémámba vágó megoldást, de még nem leltem megoldást. A gixer a következő: Vettem egy új alaplapot, procit meg ramot hozzá, de sajna a 8 giga ramból csak 3,92-hajlandó kezelni a szerkezet. Mindjárt kifejtem pontosabban. A konfig: Alaplap: Asrock Fm2A88X Pro Plus, cpu: Athlon 2 X4 860K, ram: 2*4 gb Crucial Ballistix Sport Kit (1600mhz, CL9),vga: Gigabyte Radeon 7790 1GB GDDR 5, táp: Cooler Master 500W, tár: Kingston SSD V300 120GB, Samsung HDD 500GB Sata2, Win7 Home Premium 64bit.
Namármost a bios látja rendesen a ramokat, slotonként 4096 mega, de Windows és MEMTEST86Plus 5.01 alatt csak 3,92 gigát lát (memtest 4018 megát). A win szerint telepített memória 8gb ebből 3,92 használható.
Mivel garisak a cuccok alaplapra gyanakodva visszaküldtem a deszkát, JAVÍTVA címszó alatt vissza is jött, de a problem nem szűnt meg. Ramok memteszten többször is tesztelve, sőt még kértem is kölcsön, tökéletesen működő 2*4 giga Corsair XMS3-at amivel ugyanezt a hibát kreálta a gépezet. Biost is updateltem. A kérdés az, hogy lehet e az alaplap a probléma, mert sztem a szervízben semmit sem csináltak, mivel fizikai beavatkozás nyomát nem találtam (pl. forrasztás), plusz a bios beállítások is úgy voltak ahogy hagytam, vagy gondolok a proci memóriavezérlő hibájára. Sajna a lapon majd 4 hetet ült a szervíz és ha lehet szeretnék biztosra menni.
Válaszotokat előre is kössze! -
Graphics
Jómunkásember
Kiveszed a VGA-t, hagysz benne egy memóriamodult, mondjuk a procihoz közelebb eső foglalatban, aztán szépen végigmséz minden foglalaton, valahol el kell indulni, ezzel kiszűröd a memória és vagy foglalat hibát.
CMOS Clean-nel kezded, elem ki ,vagy CMOS kapcsoló pöckökkel.
Hirtelen ezek.
-
Ausus
csendes újonc
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni, leírom a problémámat.
Vettem egy új PC-t, megjött, összeraktam, elindítottam, hibátlanul ment minden. Windowns 7 Ultimate op rendszert telepítettem. Először film nézésnél, aztán játéknál, netezésnél is előjött a kék halál. Gondoltam megcserélem a RAMokat a foglalatban hátha az a gond. Azóta bárhova teszem őket, maga a számítógép elindul, de a monitor nem kapcsol be, az egeret és a billentyűzetet sem érzékeli, így a BIOSba sem tudok belépni.
Hogy tudnám életre kelteni a gépemet ?Gép:
Alaplap : ASUS A88X gamer
Processor: AMD A10-7870K
Videókártya: Asus Strix Radeon R7 370 4GHz DDR5
RAM : KINGSTON DDR3 KIT 2x8192MB 2133Mhz HX321C11SRK2/16 cl11 HyperX S
HDD: WD 1.0TB 7200rpm 64MB WD10EZEX BLUE 3,5" S-ATA3 HDD
Táp: CORSAIR 600W CX600 80plus bronze series box ATXElőre is köszönöm a segítséget.
-
Graphics
Jómunkásember
Halló Mindenkinek, létezhet, hogy olyan alacsony a gép fogyasztása, hogy nem indul el vele, csak felpörgeti a ventiket?
Tápegység: Seasonic SS350-ET
Gép pedig egy AMD - A10-7800, és nem nagyon van más fogyasztó -
had423
aktív tag
Hali,
Most raktam össze egy gépet (életemben először). A ramon és a hdd-n kívül mindent kicseréltem.
-új asrock h81m-hds R2.0 lap
-használt intel pentium g3240 proci, gyári hűtővel
-használt gigabyte hd7770 kártya
-használt FSP 400W60 APN táp
A lapot leszámítva mindent hardveraprórol vettem, szerintem megbízható emberektől.Probléma:
Bekapcsolásnál bejön a "windows indítása" szöveg, de amint elkezdené tolni fölötte azt a színes animációt egyből hibát észlel és marad a normál indítás/az indítás javítással opció. Természetesen egyik sem old meg semmit.
Illetve az asrock setup utilityt is be tudom hozni még, de nem nagyon tudtam merre induljak.
Előre köszi a segítséget! -
_stick_
őstag
Sziasztok!
A következő hibaüzenettel, fagy a gépem hetente többször. Csak a kikapcsoló gomb hosszan megnyomása segít. Új rendszer, driverek, hőfokok rendben, stb.. minden volt már, de fogalmam sincs mi lehet a probléma.
Az eseménynaplóban ez a kritikus eseményleírás van: (bocs ha megrongálom a topik összképét)Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2015.11.10. 18:33:20
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Tibi-PC
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-11-10T17:33:20.355297400Z" />
<EventRecordID>35046</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Tibi-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event> -
Vakegérke
félisten
válasz FastEthernet #30641 üzenetére
Ugye hogy ugye? Használd egészséggel a gépedet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Adam8199
tag
Sziasztok.
Olyan problémával fordulnék hozzátok hogy nemrég romlott el a proci hűtőm kicseréltem egy másikra majd mikor raktam össze vele a gépet azt vettem észre hogy a két ramból az egyik nem működik.Próbáltam mindkét slotba azt a ramot de a gép csak nem indult el majd kivettem és igy elindult a gép igaz egy rammal de igy a 8gb rambol csak 4 maradt.Egyik ismerősőm adott egy ramot amit berakva elindult a gép.Mi történhetett a ramommal az idő alatt mialatt szétszedtem a gépet?
Válaszokat előre is köszönöm.Audi A4 B5
-
drogery
tag
Sziasztok,
reggel nem iskerült bekapcsolni a gépem. Eljutottunk Win 10 bootig, aztán kmod exception BSOD és onnantól bootloop. Biosba be tudok lépni.
Szerintetek milyen irányba kezdjek tapogatózni? Az utóbbi időben nem volt már túl stabil a gépem. Változatos BSOD-ok és app leállások, de semmilyen diagnosztika nem hozott ki hibát. -
gaben88
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a baj?
[link]
A gep ahogy lathato is, am3+-os Giga lap, Giga 7770-es vga, 2x2 gb Kingston ram, Spire 420-as tap. AMD Athlon proci, ami unlockolva volt Phenomra... Mindent szethuztam, osszeraktam. Probaltam a memoriakat minden variacioban, probaltam vga nelkul az alaplapi vga-val, hdd nelkul, stb, de a tunet mindig ugy az... Elem ki/be se segit. Tipp?[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
-
guftabi96
addikt
válasz Vakegérke #30630 üzenetére
biztos nem volt kevés, ellenőriztem prime-mal a hőfokokat.
Ráadásul ventilátorral is ugyan ezt produkálta
Meg szerintem annak más volt az oka, ha egyből a játék indításakor fagy ki az egész.
Meg egy skype elindítása az nem jár akkora hőtermeléssel azért
Ráadásul prime-ot futtatva nem ment 80-ig a processzor.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
A következő a problémám.
Ma teljesen rendben működött a gépem, minden hiba nélkül.
Aztán hűtőt cseréltem:
Cooler Master Hyper T4-től most Thermalright Macho 120-ra, aminek csak a bordáját használom, tehát passzívan megy.
Sikeresen kicseréltem a hűtőt, nem először csinálok már ilyet, szóval ezzel nem volt gond.
Elindítom a gépet, megy rendesen.
Ráengedek egy prime95-öt, hogy mégis lássam, hogy hogy bírja hűteni a passzív borda a processzort.
Itt is megy rendben minden.
Aztán, indítom a skype-ot és a következő történik: kép kimerevedik pár másodpercre, majd elmegy és a gép újraindul.
Próbáltam többször, minden működik rendesen. Egyedül a skype-pal van valami.
Nem lett frissítve, és a hűtőcsere előtt még beszéltem is skypeon, szóval futott kb 1 órával ezelőtt hiba nélkül.
Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, én nem látok összefüggést a hűtőcsere és a skype miatti összeomlás között. Tanácstalan vagyok..#KeepFightingMichael
-
UFO1
senior tag
1-2 hónapja úgy indul a gép, hogy végigfut a CHKDSK ez alkalmanként 2-3 perc majd újraindul és van, hogy megint leellenőrzi a D lemezt (ezen van a rendszer, Samsung HD105SI) kondíció 64%-os volt, teljesítmény 100%. Párszor nem engedtem, hogy végigfusson és lesett 2 nap alatt 54%-ra. Utána hagytam az ellenőrzést és visszament 58%-ra. Ilyenkor mi van elvileg 432 nap hátralévő időt ír a HDS (538-at ment eddig 3-4 éves lehet) van félnivalóm, hogy kuka lesz nemsokára?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Nikopollen #30622 üzenetére
Üdv!
Futtass memória tesztet pl. ezzel: Memtest86+ Esetleg vedd ki az egyik ramot és nézd meg úgy is.
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,abban tud v.ki segiteni hogy az utóbbi időben a gépem inditáskor felpörgeti a ventiket 2-3 secre majd megáll ,de utána normálisan indul és semmilyen hiba nincs csak ez.
A gép egy Asus p8h61m alaplap
corei 5 3550 proci
8gb teamgroup elite ram
gtx 960 vga
550 chieftec táp
Samsung 500 gb winyó
Adata sp 920 256gb ssd[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
Nikopollen
csendes tag
Sziasztok.
Magam raktam össze a gépem néhány alkatrész kivételével használt alkatrészekből.
A konfigom a következő:
Alaplap: Gigabyte GA-G41MT-S2
Cpu: Intel Core2quad Q8400 @2.66Ghz 4Mb L2 cache
Ram: 2x2Gb Kingmax ddr3 1333Mhz
Vga: Gigabyte GeForce GTS 450 OC 1Gb GDDR5 (GV-N450OC-1GI)
HDD: Kingston SV300S37A120G 120Gb SATA SSD
WD Black WD6401AALS 640GB 7200 RPM 32MB Cache
Optika: Pioneer DVD RW 18X SATA
Táp: Akyga 600W
Hűtő: CoolerMaster Blizzard T2 Mini
Op: Windows 10 Pro 64bitMellékelek egy screenshot-ot az eseménynaplóról,ami tele van hibával napi szinten.Ezek
közül a 41-es azonosítóval rendelkező kernel power failure okoz egyedül váratlan leállást,
amikor a gép újraindul(miután elmentette az adatokat). Ez az elmúlt 21 napban 17 alkalommal
fordult elő,nem egyenletes elosztásban.Mondanám, hogy kevés a táp, mert 12 volton csak 26 Ampert
tud és a vga maximum fogyasztása 22 Amper(264 Watt),de előfordult már többször,hogy nem játék
közben állt le kernel power hibával(egy chrome futott 3 megnyitott lappal és 2 excell táblázat).
Most tápcserére készülök(az pont új garos,így visszacserélik teljes árban) valami jobbra(talán Chieftec-re),
de mi van akkor,ha nem a táp a ludas és én elszórom a maradék kevés pénzem rá és tovább csinálja,
mondjuk alaplap miatt,amire utána már nem lesz pénzem? Jó lenne megtudni,mi lehet a baj és annak a
cseréjére költenem. Tudnátok segíteni,felismeri valaki az összes kritikus hiba kódját a képen, hogy kisakkozhassuk mi lehet a galiba?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Vakegérke
félisten
válasz FastEthernet #30620 üzenetére
A memória kompatibilitási listán nem szerepel a RAM-od. Lehet, hogy ennyi a gond.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
FastEthernet
csendes tag
Sziasztok, segítségetekre lenne szükségem!
Van egy kész konfigom, minden új benne. De bekapcsolásnál nincs kép. Leírom először a hardvereket, utána, hogy miket próbálgattam.
- Intel Core i5 4590 OEM
- GIGABYTE GeForce GTX960 OC 4GB GDDR5 (Windforce 2x)
- ASUS 1150 H81-GAMER
- Kingston HyperX Savage 8GB DDR3 2133MHz HX321C11SR/8
- TOSHIBA 1.0TB SATA-III (DT01ACA100)
- FSP HEXA+ 500W
- Cooler Master Hyper 212 EVO CPU Cooler
- Zalman Z11 MIDI Tower Computer Case (Black)
- Samsung S24D300H [24", TN]Nos, először VGA kábellel kötöttem össze, DVI átalakítóval.
Utána kivettem VGA-t, procinak van integrált kártyája, rádugtam oda a VGA kábelt. Úgy sem volt kép.
HMDI kábellel sem volt kép.
A monitor leellenőrizve, másik gépnél működött.
USB nem kap tápot (nem világít az egér se a bill), szóval el se indul a gép. A ventik pörögnek. Az elemet is kivettem a deszkából, hátha segít.
Illetve a RAM specifikációi között nem szerepel a H81.Előre is köszönöm, szép napot.
-
Nojbee
tag
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy első bekapcsoláskor eljut a gép a windows zászlóig, majd lekapcsol. Ha újra benyomom, akkor már semmi baja, feláll a rendszer.
Nemrég cseréltem alaplapot, azóta van ez a problémám. De nem vagyok benne biztos, hogy azzal van a baj.
2500k, p67 sabertooth, seasonic 660w, gtx970, corsair vengence
Mi okozhatja a hibát? :S
-
espeke
tag
Átmásolom ide, amit írtam a topikba http://prohardver.hu/tema/alaplap_sipolas_videokartya_berakasa_utan/friss.html#msg4
Szóval..
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy rendeltem egy tök új videokártyát (ASUS r7 240) a gépembe. A konfigot majd alul leírom Videokari PCI-E slotba berakása után proci hűtő pörög ezerrel ÉS _sipolni kezd_. Kép nincs meg semmi.A sipolás valami ilyesmi: 4 - 2 - 3 - 3 sipolás és se kép se hang. Ezek nem hosszu sípolások, mint emlekszem regen volt vganal (1hosszu 2 rövid).
Nemtom mi lehet a baj, mert előtte volt benne egy amd 6450, amit egy hete tettem bele és azt simán beraktam, jó volt. Semmi bios, minden ok. Elég régi gépecske, proci frissitettem benne és amelle akartam egy jobb karít.Ez 1 Fujitsu Esprimo 5720 gép. A lap típusa FUJITSU SIEMENS D2594-A1, ha ezt mond valamit.
RAMokat megigazgattam, semmi. A táp 250w-os, de gondolom ez nem okozhat gondot, hisz a kari is kis fogyasztású, a gép se fogyaszt sok áramot -szerintem.A BIOSba (Phoenix 6.00 R1.18.2594.A1) túl sok dolgot oem géphez híven, nem lehet állítani. Vki írta, hogy keressek Legacy supportot, de nem találtam. A primary vga-t meg a PEG-re (pciexpress) állítva és disablezva az integrálat, se változik semmi
Szóval PLS Help, láttam másoknak is voltak "csipogós" problémái, örülnek végre jó lenne a kari, mert sikerült piciket talalni
Help!
Üdv!
és a folytatás:
Oks, szóval annyival előbbre vagyok -köszi a googlenek-, hogy az alaplap jelzése a videokari behelyezése után:
4-2-3-3 Extended Block Move
Lövésem sincs, hogy ez mi lehet. Azonkívül, hogy az alaplapi videokarival ütközhet.
BIOSba a Primaryt Autora és PEG-re téve, alaplapit Autora és disablere téve kombóval is ez van Ez mit jelenthet szerintetek?http://www.bioscentral.com/beepcodes/phoenixbeep.htm -jó kis oldal, le vannak írva a jelzések biosonként.
De innen hová tovább?
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
törölt tag
válasz Bensee #30606 üzenetére
Olvasatod alapján alaplap hibára gyanakszom. Ha semmit nem reagál a gép (azaz a power gomb megnyomásakor a ventik nem modulnak, nem villan led, nincs hangjelzés), akkor ez alaplap cserét jelent első körben. Vegyél le mindent, csak a CPU maradjon a hűtővel. Ha így nem reagál semmire, akkor vedd ki a CPU-t (azaz csak csupaszon az alaplap maradjon a tápegységgel), és így indítsd. HA így sem indul el hangjelzés, vagy ventillátor nem pörög fel, akkor lapcsere.
-
törölt tag
válasz net1973 #30615 üzenetére
Elég jól lekorlátoztad a hiba lehetőségeket a cpu-lap párosra. Ha a másik lapban a CPU megy, akkor marad az alaplap hiba.
hzako: Nézd meg a lapod honlapját, hogy az új ramokat támogatja e az alaplapod. Csinálj egy BIOS resetet.
vj0c1: Lehet, hogy a VGA-vak együtt ment más is. Az is lehet, hogy a tápegység ment tönkre, és az tette tönkre a VGA-t. Az alaplapod honlapján nézz utána, mit írnak a hibajelzésről.[ Szerkesztve ]
-
net1973
csendes tag
válasz #10726912 #30599 üzenetére
Szinte mindent végignéztem (tápot alapból cserélni akartam). VGA-ból 2-vel ki lett próbálva, memóriák 1-esével és egyszerre is tesztelve, elem is cserélve, két hdd-vel is ki lett próbálva, de sehogy se ment rendesen. Most hétvégén kerül egy másik 775-ös alaplap a közelembe, megpróbálok belepakolni mindent és ott is tesztelni.
UI.: Eddig csak IDE vinyókkal teszteltem, de jön a Sata is a hétvégén.[ Szerkesztve ]
-
-
prmcsk
addikt
1. Cmos clear jumperrel, vagy elemkivétellel resetáld a lapot. A lapod biosa alaphelyzetbe áll, ezzel talán a ramok közti késleltetési különbségek is megszűnnek, mint esetleges hibaforrás.
2 Egy modullal próbálkozz, hogy elindul e így ? Ha megy tedd bele a másikat is.
3 Még az is előfordulhat, hogy a lapod nem komálja a kingston ramokat. Velük szokott ilyen előfordulni."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Devas
őstag
-
Ruszli66
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
PCX-nél garancián volt az alaplapom és a ramjaim, melyből a PCX leszűrte, hogy a ramok nem voltak kompatibilisek a rammal, így levásároltam őket. Visszaérkezett 2 hét után a lap és az új ramok, így gyorsan össze is szereltem a gépet, de mindjárt az első indításnál kiírta, hogy az utóbbi időben a BIOS-ban változás történt, gondoltam megnézem. Mindjárt szembevágott az a látvány, hogy az i5-6600 processzor a 3,3Ghz helyett 0,8Ghz-n megy. Gondoltam biztos csak problémázik a lap, mert a tesztnél valószínűleg kisebb processzort használtak. Az alaplap papírjának a segítségével reseteltem az egész lapot, a probléma még mindig megoldatlan maradt. Ezek után gondoltam frissítek a c.2-es nevezetű BIOS-ra, hátha ez okossa a problémát, de nem! Jelenleg tudatlanul ülök a gép előtt és nem tudok mit tenni.
Annó a gép megérkezése után körül-belül 4 órát használtam a gépet, mire a dual chanel memória hibás lett, emiatt küldtem garanciáztatni a lapot és a ramokat. 2 héten át az eredeti dobozában gondosan őrizve a polcomon volt minden alkatrész amit vásároltam, így ebből adódóan a processzornak sem eshetett semmi baja. PCX-től azt a választ kaptam először, hogy aida64-et futtassak, az majd felpörgeti. Sajnos nem pörgette fel + elmagyaráztam a fickónak, hogy alapra 0,8Ghz-t ismer fel a prociból, nem az a baj, hogy csak ennyit eszik ha kell. Majd mondta, hogy ők a laphoz hozzá nem nyúltak beállítás ügyileg, így inkább az lenne a legjobb, ha a lapot, a procit és a ramokat újra gariztatnám. Na, nekem itt most elegem lett! 2 hetet szívtam azzal, hogy várjam mikor ér vissza a lapom+a ramok, erre beüzemelésnél máris hiba van. Tudna valaki tippet adni, hogy miért lehet az, hogy fixen 0,800Ghz-t ír a BIOS a procira? Név-ügyileg felismeri, hogy ez egy i5-6600 3,3 ghz-s proci, de nem fut annyival. Vásárlás után minden rendben volt, mindent normálisan felismert.
Nem igazán szeretnék garanciáztatni megint, újabb 1-1,5 hetembe telne és így is nehéz volt emgoldani a fősulira való készülést.
Köszönettel,
Peti -
hzako
újonc
sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy szeretném bővíteni a gépem 2x4 Gb rammal (Kingstone KVR13N9S8K2/8). De amikor kicseréltem a régi ramokat.
A probléma: Beindítottam a gépet sípol és újraindul.. (folyamatosan sípol kb 10 mp)a konfigom : Gigabyte g41m combo alaplap
Intel core 2 Quad Q6600 as processzor
LC power 420w os tápegység.Körbe olvastam az internetet hogy mi lehet a baj de semmire nem jutottam.
Hálás lennék ha tudnátok segíteni benne !
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Ma hajnalban Hardline-ozás közben, egyszer csak beszürkült a képernyőm, se kép, se hang. Ki, bekapcsolás után már nem is kapott jelt a monitor, úgyhogy sötét maradt a kép. Kivettük a vga-t és kipróbáltuk öcsém gépében, és nem volt kép, tehát elsőre a vga tűnt rossznak, de.. az alaplapi vga-ra csatlakozva sincs kép, úgyhogy valami más probléma is kell hogy legyen. A gépet bekapcsolva az alaplap alján van egy kis led, ami először "d7"-es hibát jelez, ami a leírás szerint külső beviteli eszköz hiányát jelzi, majd amikor egy billentyűt csatlakoztatok, "64"-es hibát ír, ez pedig "CPI DXE initialization (CPU module specific)" címen van feltüntetve. A bekapcsoláskor egyébként halkan 5 hosszú csipogás is hallható, amikor a led a "d7"-es kiíráshoz ér.
Valakinek valami ötlet? A segítséget előre is köszönöm!A konfig:
Alaplap: Asrock z68 extreme4 gen3
Cpu: i7 2600k (ha jól emlékszem 3.8ghz-en ment egy ideje) - alpenföhn brocken2
Ram: Kingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600MHz
Vga: Sapphire Dual-X R9 270X 2GB GDDR5 (használtan vettem anno itt ph-n)
Ssd: Samsung 840 EVO 2.5" 250GB SATA3
Hdd: 2xWD Green 1TB 64MB SATA3"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
balage06
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van az asztali gépemmel, hogy egy hosszabb leállítást követő első indításnál a CPU használat az egekbe szökik és még üresjáratban is 65-70%-os kihasználtsággal dolgozik folyamatosan (órák elteltével is). Az egyik mag végig 100% közelében van, míg a másik három 50-60% között ingadozik.
Mivel láthatóan a System és Rendszermegszakítások folyamatok okozzák a problémát, elsősorban driver problémára gyanakodtam és a LatencyMon futtatása után úgy tűnik, hogy a Windows ACPI drivere (ACPI.sys) okozza ezt a rengeteg megszakítást.
Érdekesség, hogy egy leállítás + azonnali bekapcsolás után a probléma teljesen megszűnik, akár 24+ órán keresztül is problémamentesen fut a gép, viszont egy hosszabb kikapcsolt állapot után kezdődik elölről (az újraindítás viszont sosem hatásos, azt követően a probléma továbbra is fennáll).
Az alábbi konfigról van szó:
ASUS Z97-P
i5-4690
8 GB Kingston HyperX Fury 1866 MHz
ASUS STRIX GTX 960
ASUS Xonar DGXWindows 10 Pro-t használok és a legfrissebb BIOS és driverek vannak mindenhez telepítve. Újra is telepítettem már a rendszert azóta, de gyakorlatilag a teljesen friss OS esetén is jelentkezik a probléma. Van esetleg valakinek ötlete, hogy merre lehetne ezzel elindulni?
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
válasz Bensee #30604 üzenetére
Alaplapi elemmel mi a helyzet? Kocogtasd, mozgasd meg, kitudja... amikor feltetted a mélyládára, lehet kimozdult a helyéről.
Lakásokban a szobákban általában nem húznak be védővezetőt (csak a konyhába, fürdőbe), ekkor csíp a ház. Nálam ez a csatlakozókat vágta haza szép sorban hónapról hónapra egymás után. Például alaplapi egér- és billentyűzet-bemenet, vga-kimenet... de ez már sok éve volt és az sem biztos, hogy ez miatt volt.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Bensee
tag
Sziasztok!
Egy óriási problémával fordulnék hozzátok!
A mai napom neteztem, semmi komolyabb, majd hirtelen kikapcsolt a gép, aztán azóta se kép, se hang!! Be se kapcsol, semmire sem reagál, már mindent próbáltam, de nem tudom újraéleszteni..
Annyit tudni kell, hogy kb. 2 napja megszabadítottam a gépházától, mert kicsi volt neki, a procihűtő nem fért el benne és a winchesterek is melegedtek, mióta vettem egy 2 TB-osat és egy SSD-t. Mindegy, szó-szó, hónapokig volt így, de csak most szedtem ki mindent belőle..
Na, szóval! Kiraktam az asztalra, azon belül is egy mélyládára, amit nem használok, csak azért raktam rá, hogy ne nagyon legyen útba.
Mindent próbáltam, videókártyát kivettem, majd alaplapival néztem, de úgy se jó, szóval az kilőve(HD 7870). A tápegxség is kilőve, kipróbáltam másik gépbe, tökéletesen működik(Thermaltake Hamburg 530 (Sirtec belsős, az újabb, nem a régi HEC beles..)).
A ramokat kivettem, cserélgettem, egyszer ez, egyszer az bele, de semmi.. (Geil Black Dragon 4 GB + Kingston 2 GB (Mind a kettő 1333 MHz)).
A processzor egy Intel Core 2 Quad Q9450 és a lap egy AS(s)Rock G41C-VS.. Na, Én ezekre gondolok, hogy valamelyik ebből a kettő kombóból lehet a ludas.. A procit nem tudom tesztelni sehol, mert senkinek sincs 771-re reszelve a lap tokja..
Az alaplapon minden kondit megnéztem, egyikbsem púpos, minden kifújtam, kihúztam belőle, Cmos reset, minden volt, de ugyanúgy semmi. Csak a táp van bedugva a lapba, semmi más, se winchester, se semmi. De nemvreagál semmire így sem. Ha az számít(igen, sőt, biztos), a házbunkban ROSSZ a földelés, ami annyit jelent, hogy ha hozzáérszba géphez, megcsíp..
Nem tudom, hogy mi lehet vele, tanácstalan vagyok nagyon.
Anno vsinált olyat, mint páran előttem írták, hogy bekapcsoltamó majd HDD led folyamatosan világít, de nem bootol be, még képet sem ad, se nem pittyog egyet, mint szokott, de azt megoldotta az, hogy azbegyik ram ki, bekapcs, bejön a bios, kikapcs, majd vissza a ram. A RAM-ok tökéletesel, nincs velük baj, ez tuti.
Kérlek, segítsetek, nem nagyon akarom szervízbe vimmi, mert még kiemelnek belőle valamit vagy borsos árat kérnek azért, mert újra kellett zsírozni a procit, mikor előtte 1 hónapja kentem rá anyagot..
Segítsetek plíz!
Szép estét nektek, előre is köszönöm!Nincs végzet, csak ha bevégzed!
-
Devas
őstag
válasz Norbi095HUN #30597 üzenetére
Hali!
VGA-t kéne újrapasztázni.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy win7-es pc-re külső hdd rádugva usb-n keresztül önnmagában szépen 2.0-ként muzsikál, de ha mellédugunk még egy másik portba usb eszközt akkor lelassul az adatátvitel a külső hdd-nél? Ha nem a külső hdd van bent, hanem más eszközök akkor ezt nem vesszük észre pl egy pendriv-on.
F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- BMW topik
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest