Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
A következőbe futottam bele:
A kiindulási alap:
Asrock B450M-HDV R4.0 (3-4 éves legújabb bios)
Ryzen 5 3600
ID-Cooling SE-214x
G. Skill Aegis 2x8 GB DDR4 3000 Mhz CL 16( XMP 2.0-s profillal megy csak 3000 Mhz-n, lappal együtt vettem)
Sapphire Pulse RX7600 8G (pár hónapos)
NZXT C650 Bronze (pár hónapos)Gondoltam a Ryzen 5 3600-t kicserélem Ryzen 5 5600-ra, mint köztes upgrade, viszont a gép így teljesen instabil lett. Amint terhelés éri a gépet (pl. játék) egyszerűen leáll. Nincs semmi hibaüzenet. Bios reset természetesen volt, nem segített.
Kapott vga és cpu stressz tesztet, semmi gond. A memtest-nél azonnal leáll. Végigteszteltem a RAM-kat és az jött ki, hogy ha a RAM-t alapórajelen hagyom (ami 2133 Mhz), akkor működik a gép a Ryzen 5 5600-tal, ha kicsit is feljebb veszem, előbb-utóbb leáll.
Visszaraktam a Ryzen 5 3600-t és újra minden működik, stabil a gép.
Egyelőre úgy döntöttem, hogy az 5600 megy vissza a boltba, mert arra tippelek, hogy az alaplappal van gond és most erre 30-40k-t még nem szánnék, annyival nem ad többet. A CPU-t és RAM-kat nem tudom másik gépben kipróbálni.
Gyakorlati jelentősége most nincs, de tapasztaltatok már ilyet?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz SalamanHype #32093 üzenetére
Nekem volt ilyen problémám egy géppel, tápcsere oldotta meg. Gariban visszadobták, hogy nincs vele gond, de ha több órán át áram alatt volt kikapcsolt állapotban, nem kapcsolt be. Áramtalanítás után simán indult.
-
Polllen
nagyúr
Csak rászántam magam, egy HP D530-s gépről van szó. A legújabb bios-szal is ugyanezt csinálja. Még kipróbálok holnap egy 10.4.3-t is, de nem szívesen adnék szüleimnek egy gépet xp-vel... (sp2 települt, sp3 telepítés után is megy minden... )
Lehet nézek valami 9-s ubuntu-t és azt frissítem...
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség... Van egy p4 2,4Ghz-s gép, 768 MB RAM, windows xp sp3-s telepítő, ubuntu 11.04 és pepermint nem indul el (live-ként sem). Elkezd tölteni lemezről, linux-nál még nyelvet is lehet választani, majd utána minden leáll, a monitor kikapcsol...
Windows xp sp1-s szépen települ...
Mi lehet a gond
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Adva van egy am2-s gép, ami a power gomb megnyomása után felpörgeti az összes ventrit, még a vinyót is, viszont a speaker nem jelez vissza (értsd nincs az indulásnál bip) és innentől kezdve hulla. Power gomb hosszabb nyomására szépen leáll...
Indulás után se a bill, se az egér nem kap áramot...Proci vagy alaplap lehet a ludas?
Sajnos nincs semmi, amibe beledobhatnám a procit tesztelni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- OTP Bank topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AM4 Gamer Build
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest