Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
bugizozi #27903 üzenetére
Excel. Ez egy Excel tábla. Sokféle szoftvert kipróbáltam a pályafutásom alatt, aztán végül arra jutottam, hogy miután mindegyiknek volt valami hiányossága, végül mindig Excelben rajzoltam meg mert abban mindent meg tudtam oldani. Már vannak rá saját készítésű sablonjaim.
Szerk.: nyilván picikét "paraszt" megoldás, de a végeredmény számít, ott meg az a szempont, hogy áttekinthető legyen és világos, ha adott esetben az ügyvezető vagy az auditor odaáll a rack szekrény elé, akkor ha kézbe veszi a doksit, akkor ő is eligazodjon rajta, hogy melyik kábel micsoda és hova megy. A volt főnököm mondta mindig, hogy azt nevezzük dokumentációnak ha én most bemegyek a szerverterembe és kihúzom az összes kábelt, akkor utána te bejössz a doksiddal és mindent vissza tudsz dugni oda, ahol volt és működni is fog.
Topológia rajzra Visio-t vagy Draw.io -t szoktam használni, ilyen patch és switch rajzra Excel-t. Aztán a kész dokumentációt Word-ben összerakom, hozzáírom a "rizsát", berakom a fotókat és PDF-ben kapja meg az ügyfél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hangszórók topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Nők, nőügyek (18+)
- Széthullott az Amazon és a Stellantis autós szoftverüzlete
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Ha eleged van a vacakolásból: N150, 4x NVMe, 2x 2,5 Gb LAN NAS, Foxpost az árban
- IPHONE 14 128GB FEKETE MAKULÁTLAN ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 8Gb/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/60W 2Év gari 27% Áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- SAMSUNG Watch 6 40mm bézs szinben, üzletből, garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest