Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutyák
aktív tag
-
-
bwgabor
tag
Vmit nem értek. Van itt mellettem egy laptop, se wifin se madzagon nem kap rendes IP-t. Átvittem a hálózat egy másik wifijéhez, de ott se. Az utóbbi pár hétbe más laptop és asztali gép sem kapott, akinek eddig volt. Fixre állítva megy. A DHCP-t egy sulinetes cisco router adja. Tehát a router elérhető, dashboard szerinte a szolgáltatásoknak sincs bajuk. Azt gondolnám h mégse működik a dhcp, de a telefonom megkapja a címet. Raktam be mostanában routereket AP-ként meg switchként, de ellenőriztem, mindegyiken kikapcsoltam a dhcp-t. Tanácstalan vagyok.
-
Kiskutyák
aktív tag
sziasztok!
Belső intranetes oldalhoz lenne szüksége a cégemnek hitelesített tanúsítványra. Tesztelés céljából lenne rá szükség. Fizetős, nem fizetős, minden lehetőség, megoldás érdekelne.
Próbáltam a SSLMARKET-nél és a NETLOCK-nál, de belső domainre nem állítanak ki, legalábbis ezt kaptam vissza válaszul, de lehet, hogy én néztem be valamit. Az önaláírt tanúsítvány nem jó amit az IIS-ben hozok létre.
Merre tudnék kutakodni? Leírást, magyarázatot szívesen veszek, ebben a témában nem vagyok annyira otthon.
Köszönöm ekőre is.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
TheProb #15892 üzenetére
Én így csinálnám.
- Megnézni, hogy a kliensből a mazzag melyik portba megy a switch-en.
- Kideríteni, hogy az a port milyen VLAN-ra van belőve.
- IP helper hová mutat a switchen / routeren arra a VLAN-ra.
- A dhcp szerver logjait is lehet túrni, (C:\Windows\System32\dhcp) -
TheProb
veterán
Azt a DHCP-s debugolást hol kéne kezdeni szerintetek?
Hiába van reservation a kliensre, másik scope-ból kap lease-t a gép. A kliensről tudom pingelni azt a Vlan-t is ahol a reservation-t csináltam, így nem értem a dolgot. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15889 üzenetére
Úgy 100%, hogy nem fog működni, hogy a belső hálón lévő gépeknek a szerver külső interface IP címét adod meg mint DNS szerver.
-
TheProb
veterán
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15887 üzenetére
Az úgy tuti nem fog működni.
Hogy CentOS alatt miképp kell beállítani, arról fingom sincs, ennyire nem szoktam linuxkodni -
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15885 üzenetére
Akkor valszeg a NAT és / vagy a DNS forwarder nincs belőve.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15883 üzenetére
"eth0 a szolgáltatói DNS" => ez mit jelent?
Mi a két interface beállítása, és a DHCP milyen gateway-t meg DNS beállítást oszt ki? -
István0789
csendes tag
válasz
sanzi89 #15881 üzenetére
Az192.168.0.0 alhálózaton 255.255.0.0 maszk dhcp range-192.168.0.20-192.168.1.254 a dns a eth0 ipcíme az eth0 pedig a szolgáltatói dns amit nem ugrik be. Hogy a két interface között van e kapcsolat fogalmam sincs natolást nem tudom hogy kell és azt se hogy a kliens tudja e pingelni a gw-t.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15880 üzenetére
Ööö.. minek CentOS ha nem vágod a témát?
Suliban kaptok Windows Servert, az legyen a tartományvezérlő, DNS DHCP. A CentOS meg csak proxyzzon. Tisztább, szárazabb, jobb érzés, és hyper-v-vel egy vason meg is tudod csinálni.
A két interface beállításai micsodák, (ip, subnet, gateway, dns) DHCP beállításai micsodák (DNS, gateway, subnet, scope, egyéb opciók)? -
sanzi89
addikt
válasz
István0789 #15880 üzenetére
Ha a DHCP működik mondjuk írd meg, hogy milyen adatokat oszt ki. Továbbá mi az IP/maszk adatai a GW-nek, DNS-nek a lokális hálózaton. A kliens tudja-e pingetni a GW-t. A GW-n megy-e a forgalom a két eth interfész között? NAT-olás bekapcsolva?
-
István0789
csendes tag
válasz
István0789 #15879 üzenetére
Egy teljesen új telepítés centos7 és még csak odáig jutottam hogy működik a dhcp és nem tudom hogyan tovább.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15877 üzenetére
Bocsi, de ezzel még mindig nem vagyunk előrébb
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
István0789 #15874 üzenetére
Milyen szerver, mik a mostani beállítások, hálózat részletei (dns, subnet mask, gateway, stb), milyen proxy, stb.
Ennyi ( kb nulla) infó alapján DNS vagy gateway hiba, valszeg rosszat oszt ki a dhcp.
-
István0789
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem remélem jó helyen érdeklődöm.
Adott egy szerver amin dns,dhcp,proxy futna odáig eljutok, hogy beállítom a dhcp-t de az internetet nem tudom, hogy kell továbbítani a kliensekre szóval mit és hol kéne állítani ? Köszönöm a válaszokat -
TheProb
veterán
válasz
kraftxld #15871 üzenetére
Hát ja, úgy lenne az igazi. De GP-hez amúgy sincs hozzáférésünk, na mindegy.
Ami jobban zavar az az, hogy hiába módosítom a secu group-okat, nem érvényesül. Próbaként beraktam a User-t az admin group-ba, mégsincs ugyan úgy semmihez joga. még a C-t se látja...
Muszáj volt törölni és újralétrehozni, ilyet se láttam még... -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Ez a HP-s imaging tool úgy néz ki, hogy jó. Sysprep-el is, stb. Ahogy nézem ezzel lett csinálva a 620-ashoz is az install pendrive.
1 kérdés:
Ugye ezen csak lokál userek vannak. Az alap "User" account elég szépen le van korlátozva, ami nem is baj. Viszont szeretném engedélyezni, hogy lehessen nyitni egy cmd-t, valamint az óra mellől meg lehessen nyitni a network and sharing center-t. Ezt hogy állítsam be? CMD még annyira nem is fontos, de azért a network properties-t lehessen már látni adminra átlogolás nélkül is. Vagy lehet csak egy BgInfo-t telepítek, bár az nem live infót mutat.Local Secutiry Policy\Application Control Policies\AppLocker\Executable Rules-nál csináltam ezekre 2 szabályt, de nem nagyon működik.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld #15866 üzenetére
jah, én is erre gondoltam. Már csak arra kell várni, hogy végre levánszorogjon a 3 gigás img, ami egyelőre elég hektikusan jön lefelé... Bár ahogy nézem ezek elő vannak telepítve, lehet inkább azt imagelem le, mert ki tudja ez mikor jön le...
Ahogy nézem ez a HP Device Manager egy szerver app, erre megint nemtom mennyi az esély, hogy ezek engedélyezzék, hogy ilyen legyen implementálva vmelyik szerverre...
Marad szerintem akkor a szűz install, sysprep, majd macrium kombó...
-
TheProb
veterán
Ki beszélt itt iskoláról?
Ez egy multi, begyöpösödött vezetőkkel és mindent leszarok IT-s kollégákkal.
A kérdés meg a klónozás létjogosultsága volt, hanem, hogy az 1:1 másolásnak köszönhetően lehetne-e összeakadások, mivel így másolódik a GUID is, meg minden egyedi szar is. -
bon
őstag
válasz
TheProb #15858 üzenetére
Minek kell ezt megkérdezni az iskola többi dolgozójától? Első volt amit megcsináltam amikor oda kerültem a suliba, hogy a gépek klónok. Majd pont szívatom magam egyéni telepítgetéssel, jó vicc. Szerintem az 1 száll info tanárt kivéve most se tudja senki milyen módon vannak telepítve a gépek, de nem is érdekli őket. Működjenek és kész. Programok beszerzése se gond, mert létezik ingyenes alternatíva jó néhány.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
TheProb #15860 üzenetére
Olvass utána, most nincs időm litániákat írni
[link]
Itt vannak az image-k, HP szereti elrejteni őket, a gyári image-ben már benne vannak a driverek.
[link]A hpcatalog.xml-ből ki tudod mazsolázni, hogy mi kell neked, a legújabb angol nyelvű T630 Win7 Embedded image-hez ez a kulcsszó: 16WWFTAE301_ABA_0708
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld #15859 üzenetére
HP T630, ez az első 630-asunk, most egy 620-ról készült img-t toltam rá próbaként. Eddig jónak tűnik, bár 2 dolog van amit nem értek:
1. hiába telepítem fel a 630-hoz való chipset drivereket, mégis televan a device manager ismeretlen eszközzel. Többek közt az USB3.0 portok se működnek, holott már 2x telepítettem a drivert.
2. DHCP folyamatosan leszarja a reservation-t és egy másik scope-ból oszt ki neki lease-t. Bár ez nem a TC hibája...Ez a tc mgmt szoftver pontosan mire is jó?
u.i.: Win7 emb.
-
TheProb
veterán
válasz
X Factor #15857 üzenetére
Mert itt szarnak az innoválást indító ötletekre...
Eddig egy sima sysprep-es félkész img-et használtunk, most próbálom rátéríteni őket erre, de hát süket fülek...
A macrium fizetős verziójában már van amúgy kifejezetten olyan opció, hogy új vasra deploy-olja az img-et, de ugye arra megint pénzt kéne kiadni...De akkor kérdésre a válasz? Nem kéne, hogy komoly gond legyen így se?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Image-ből való géptelepítés mennyire jó ötlet szerintetek? Vékonyklienseket használunk, amin ilyen-olyan beállítások kellenek, plusz termelési kliens program, tapimonitor driver, stb. Ez elég nyűgös dolog minden egyes géptelepítéskor.
Egyik kollégám már egy konfigurált gépről csinált egy teljes windows image-et macrium-mal. Kérdés az, hogy szerintetek ha ezt deploy-olnánk az új gépekre az okozhatna-e kavarodást az 1:1 másolatnak köszönhetően?
Természetesen a hosztnév mindig változna manuálisan, network beállítások DHCP-n keresztül kerülnek kiosztásra, így szerintem max olyan jellegű gond lehet, mint az egyező egyedi azonosítók, pl GUID.Próbaként most beüzemeltem egy ilyen módon "telepített" gépet, egyelőre úgy néz ki, hogy megy minden, csak azért mégis megkérdem a dolgot.
Vélemény?
-
Fooler89
őstag
Lenne egy egyszerű kérdésem.
Kellene csinálnom a diákoknak egy megosztást ahova menthetik a doksijukat.
Szóval lenne egy \\server\%username%
Ugye usernél beállítom a home folder és felcsatlakoztatni a x: meghajtóként. Létrehozza babán a könyvtárat. A jogosultság beállításánál lenne a kérdésem, hogy mindenki csak a sajátját láthassa és azon belül viszont ő legyen a tulajdonos.
Hogy kéne ezt beállítani?
Szóval mik legyenek a megosztásra a jogosultságok és mik legyenek a mappára a jogosultságok?win2016-ról van szó.
-
ace05
senior tag
Üdv a következő a problémám. Windows Xp-n meg van osztva egy nyomtató. Egy windows 7-es gép látja is a gépet meg a nyomtatót. Fel is ment könnyen. Viszont két laptop (win8.1, win10) nem látja. Azoknál meg lehet pingelni a gépet, nyomtató hozzáadásnál ha manuálisan hozzáadom a megosztásnevet rácsatlakozik, kéri a felhasználót, jelszót, de tovább nem megy, mert elszáll azzal a hiba üzenettel, hogy nem lehet csatlakozni. Mit kellene csinálni?
-
iwu
addikt
válasz
blokad #15847 üzenetére
#15845, igen Pest, és változó.
Azt mondják, beérik kevesebb skillel olcsóbbért...
De látni kéne az arcokat, mikor én állok fel az interjún, hogy köszönöm, Önök ferdítettek a hirdetésben...De a legjobb az az volt, amikor a cég saját gyakorlati teszt kérdőívén elértem 96%-t, a következő ember 68-t (az ügyvezető ig mondta ezt) majd azon megy az alkudozás, hogy heti 5 nap üjlek a halál faxán lévő irodájukban napi 9 9 órát...mert hogy ott csörög a telefon, meg oda mennek az emailek...gigamegalol
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám került egy használt Juniper SSG 5 készülék, amit el szeretnék adni. Szerintetek mennyit kérhetek érte? [link]
-
TheProb
veterán
válasz
Flowtation #15840 üzenetére
"Kérdésünkre a toborzócég szakértői hozzátették, hogy mivel a Hays a saját adatbázisát használja a Salary Guide-ban, ezért a fizetések az ügyfélkörük jellemző béreit tükrözik - azaz elsősorban a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok fizetéseit. Emellett azonban a cég dolgozik néhány vidéki informatikai vállalattal (például Székesfehérváron és Debrecenben), valamint több kis- és középvállalattal is, tehát az adatok nem kizárólag (de nagyrészt) a Budapesten működő nagyvállalatok fizetéseit jellemzi - természetesen közalkalmazottak nem szerepelnek benne."
Persze kérdés, hogy ennek fényében hogy lehet kalkulálni általánosságban. Legyen az Pest vagy vidék. Nekem azt mondták, hogy itt Győr környékén, a kezdő rendszermérnök/rendszergazda fizetés 300-350bruttó, multinál.
-
Krogoth
senior tag
"A tanulmány tehát nem kérdőíves kutatás és nem iparági felmérés adatait tükrözi, emiatt nem reprezentatív."
Akkor csak random mód összeválogattak adatokat és a cikkírónak kedvező módon ollózták össze?
-
Flowtation
őstag
válasz
TheProb #15839 üzenetére
Hát nem tudom ez mennyire reprezentatív... ne érts félre, nem téged hibáztatlak vagy ilyesmi. De én a suliban se fejlesztő nem vagyok, se tesztelő, se rendszer,-hálózat,-biztonsági mérnök. Ugyanakkor mindegyik is, egy kicsit. Ezek tulajdonképpen mind-mind szakterületek, én (mi) meg "általános" rendszergazda vagyok. Persze állami szektor, ez meg megint más terület. Informatikus és informatikus között van különbség, csak sokan nem tudják ezt.
-
TheProb
veterán
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
olloczky #15833 üzenetére
Nézd, a legtöbb munkahelyen már biorobotot alig találnak ennél több pénzért. Csakis azért tudják ezt megcsinálni mert van olyan aki ennyiért is elvállalja. Abból a szempontból jó, hogy megtanulsz sokmindent, max 1-2 évig elvagy, de vigyázni kell, nehogy beragadj a langyos vízbe... Ismerek olyat aki már a "Tyű itt nagyon szar a pénz, megvan a diplomám, tuti váltok hamarosan" szöveget nyomja 15 éve
Pár vizsgával, értelmezhető tudással (hahh.. ahogy hallom már lassan ezek se nagyon kellenek csak legyen jó hozzáállása az emberkének) a 120 pénz többszörösét is simán meg lehet keresni.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
bugizozi #15832 üzenetére
Nagyjából mindegy, hogy mikor dolgoznék, de próbálom a kinti munkaidőhöz tartani magam (ez most este 9-től reggel 5-ig) ami picit szopás, de legalább a délutánjaim teljesen szabadok. Néha azért becsúszik egy "jé, amikor nálunk este van Balázsnál nappal, nyugodtan tud ezt-azt csinálni amit akkor lehet amikor az ügyfelek nem nógatják a rendszereket" ilyenkor azért illedelmesen megjegyzem, hogy ez szép és jó, de rendes munkaidőben én se vakarom
Úgyhogy ilyenkor azért elég rugalmas vagyok, simán lehet később kezdeni, hamarabb végezni ,stb.
-
Flowtation
őstag
válasz
sanzi89 #15835 üzenetére
Jaja. Nekem is időbe telt helyrepofozni a dolgokat. Persze ez az én tudásom miatt is így van, nekem sok dolog azért új volt itt, vagy magamnak kellett kikísérletezni. De ezek a dolgok működnek nekem is, persze van, lenne még mit fejleszteni és fejlődni. Végül is én úgy tekintek erre a munkára mint a többire is: mindből tudni kell/lehet profitálni. A három műszakból ha mást nem, azt hogy soha többet. Most keresek annyit, mint előtte gyárban (3-4 műszak), szóval nekem bőven megéri.
Elég sok alap dolgot meg lehet tanulni egy ilyen suliban, relatíve fejvesztés nélkül. Például nekem még nem megy a távoli munkavégzés, bár az igaz, hogy nem is olyan jellegűek a problémák, zömmel. Valamint ahogy a kolléga is írta, akad szabadidő. -
sanzi89
addikt
válasz
Flowtation #15831 üzenetére
Bő fél állásban vagyok kb. távmunkában rendszergazda a régi helyemen. Délutánonként, hétvégén benézek, ha van valami. Szerencsére az iskolában dolgozó kollégiumi titkárral tudok együtt dolgozni, az ügyes bajos dolgokat elintézi (beakadt a papír a nyomtatóba, beszélni ezzel-azzal, WiFi-t beállítani, stb.), és ő van a másik szűk fél állásban. A kiszolgáló oldalt teljesen én viszem, de a feladataim 95%-át távolról el tudom végezni. Igaz, hogy ehhez kellett pár hónap, mire így kialakítottam, és egy kontár, aki 1 hónap alatt totál beborított mindent, de ez már a múlt.
Kb. hobbiként tekintek rá, ami egyébként érdekel is, a szabadidőmben is ilyesmivel foglalkozok. Az már csak plusz adalék, hogy kapok érte némi pénzt, ami kb. a fő munkahelyem cafeteria kerete. Illetve párom is a suliban dolgozik, így plusz egy kapcsolódási pont. Igaz, hogy a sulis dolgokat elég szapora leszarom tablettával lehet csak csinálni, de működik minden hónapok óta hibátlanul, ami, mint egy év 1 hónap alatt kiderült nagyon nem magától értődik....
-
olloczky
senior tag
válasz
sanzi89 #15830 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy a mostani minimálbér, plusz egy-két pótlék (mert a két iskola közül az egyik értelmi fogyatékosokkal foglalkozik) elegendő a 22 éves fejemnek
Így nettó 120 ezret kapok. De én is a napokban gondolkodtam, hogy előbb-utóbb -valószínűleg még az éven- váltanom kéne, mert aztán tényleg beletespedek ebbe a világba.. Én egyébként nem panaszkodom a 8 órában a legtöbbször nem sok mindent kell csinálnom -így marad idő ccna felkészülésre. Kezdő rendszergazdaként tökéletes munkahely, mert semmi komolyabb tétje nincs, ha épp nem tudok valamit, van időm utána nézni a dolgoknak. Mindkét helyen kedves, korrekt főnök van és nem az a fajta vagyok, aki a másik hülyeségén (lásd tanárok) felhúzza magát.
Viszont ez a bürokrácia engem is kiborít
-
Flowtation
őstag
válasz
sanzi89 #15830 üzenetére
Te legalább lány koleszban vagy.
on: Én is így látom. Bár én két suliban vagyok, az egyikben nagyon jó a kollektíva, ott tényleg hallgatnak rám, a másikban már vannak problémák. Semmi nem jó, nem kérdeznek semmit, de minden kell.
Én egyébként folyamatosan nézegetem az állásokat, de helyben nem igazán van semmi, nagyon főváros központú az ország.
-
sanzi89
addikt
Általában igen, elmondható, hogy nyáron több sulis rendszergazda állás jelenik meg kozigallas-on, de én is azt javaslom, hogy keress más munkát. Minimálbérért(!) elvégezni azt a sok szopást, ami egy suliba van olyan körülmények közepette... 0 megbecsülés, 0 fejlődési, előre lépési lehetőség. Max ha nagyon nincs más meló, jobb, mint munkanélkülinek lenni, de teljesen kilátástalan. Körülötted olyan tanárok, akik nálad kétszer-háromszor (akár négyszer) többet keresnek, de közben egy fénymásolót nem bírnak kezelni.
Legújabb kedvencem eszközigénylésre a tankerületnél, hogy beruházásnak minősül (elromlott switch cseréje), ezért a belügyminisztériumnak kell engedélyezni egy 20k-s switch-et. Már csak röhögök, és a lány kolesz infó termében nincs hálózat 2 hónapja, mert ehhez is 2 hónap kellett, mire kinyögték.
-
-
ace05
senior tag
Jól sejtem, hogy a Klikk-es iskolai rendszergazda állások tanév vége felé növekedni fognak ? Mert a menekülnék a jellenlegi helyről ahol dolgozom ( három falu csongrád megyében).
-
DopeBob
addikt
valaki el tudná küldeni priviben a hpe care pack hibabejelentő telefonszámot? a 0-24-et? Ami eddig ment, azt most nem veszik fel.
-
TheProb
veterán
válasz
MrSealRD #15818 üzenetére
Nemtom most milyen áron vannak a Cat6 kábelek általánosságban. De mikor utoljára néztem még, lényegesen drágábbak voltak, mint a Cat5e. Mind2 gigás és ha nem a falba akarod húzni, akkor lehet jobban kijösz utóbbival, nem?
Amúgy lehet házilag is pimpelni rá RJ45-öt, én is így csináltam otthon 1-2 kábelen csati cserét, mert letörtek a fülek róla. Csak egy kicsi meg egy nagy laposfejű csavarhúzó kell hozzá, mert szike vagy blankoló a blankoláshoz.
-
KaiotEch
nagyúr
Kollégák. Kellene nekem olyan SCCM query, amivel egy mappára tudnék rászűrni(C:\alma), hogy létezik-e, hiába vadászok google-be, nincs nyerő szériám.
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Leginkább sulis rendszergazdákhoz szólok, de más valaki is hátha tudja. Frissen telepített hp 650 laptop win 7 enterprise-zal, vga driverrel, mindennel, és a kivetítéskor a másolás funkció nem működik és ha a csak a kivetítő opcíót választom akkor nem tölti ki teljesen a digi táblát a kép, ahogy kéne neki. Milyen praktikta van erre?
üdv
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Windows 7/8/8.1-ről upgrade-elt Windows 10-ek esetén a windows update ilyen csodás mappákat hoz létre a legtöbb hellyel rendelkező lokális meghajtón: cf16ebb3beef9d63a7e1ce1c8d3911ee
Hogyan lehetne erről lebeszélni?
Új teepítések esetén ilyen nincs.
Update: SCCM a ludas, ccmsetup /uninstall a varázsige, ha valaki ugyanebbe belefutna.
-
sanzi89
addikt
válasz
Flowtation #15808 üzenetére
Chrome-ot kell használni, azzal jön a Flash.
-
válasz
VeryByte #15806 üzenetére
Pedig meg kell tenni. Egyszer bele kell fogni, max. pár napig/hétig anyázva leszel, de inkább ez, mint hogy naponta faragjad a gépeket, mert szétbarmolják. Nálunk is ez volt, nem volt AD, mindenki rendszergazda, aztán AD bevezetés, rendszergazda jog elvéve mindenkitől. Páran (sokan) lázadoztak, de aztán megnyugodtak a kedélyek. Az kész életveszély, ha az userek ilyen joggal rendelkeznek.
-
VeryByte
őstag
A metódust én is ismerem, de ez jelen esetben nem járható út. Nem sima irodai használatról van szó, hanem tesztelői/fejlesztői gépről és jelenleg az újratelepítés nem nagyon oldható meg határidők miatt.
A háttér folyamatokról is igazad van, de jelen esetben ezt sikerült megoldani, lekopogom.
Most marad így, aztán ha kisebb lesz a terhelés, akkor újra telepítés. .
@Flowstation
Semmi extra, bent volt az automatikusan induló folyamatok között az iexplore.sfx.exe. Azt és mellette még néhány gyanúdat és szükségtelent kiszedtem, azóta csendben van.
De Upo kartárs válaszát érdemes megfogadni, ha van rá lehetőség!
És persze nem adni rendszergazda jogokat.Nálunk ennek elvétele nehezen megy, mert tradicionálisan a régi emberek kaptak (még XP-s időkből) és most ha elveszem, azt személyes sértésnek élik meg, mert nekik az kell - de minek? Ja, azzal indokolják, hogy ők fejlesztők. De a legnagyobb gáz az új ügyvezető, aki ezt szintén személyes kudarcként éli meg és neki nagyon kell a mindenféle csoda VPN-jéhez.
Borzasztó! -
Upo
addikt
válasz
VeryByte #15803 üzenetére
Kérdés hogy valami figyel-e még a háttérben amit nem vettél észre. Valóban pár dolgot meg lehet találni, de biztosra nem mehetsz soha. Te pedig tuti megoldást kértél.
Ha túl sok cucc van a gépen, akkor igazi felüdülés egy újratelepítés. Kiderül, hogy a fele-háromnegyede nem is kell, és minjtha egy új gép lenne, úgy felgyorsul.
Én szoktam olyan trükköt csinálni, hogy egy másik hdd-re teszek egy friss telepítést a pár alap programmal, használja pár napig. Utána vissza a hdd-jét a kókány régi rendszerével, utána könyörögni szoktak az újratelepítésért...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest