Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! ASAP segítségre lenne szükségem! Meglévő 0365 domainek alatt működő DNS rekordjait kellene új mezőkkel bővítenem. A névszerverek egy hazai szolgáltatónál vannak. Olyan típusú rekordokat kellene hozzáadnom, amit az aktuális DNS szerveren nem lehetséges, ezért a szolgáltató át akarja rakni a DNS-t másik szerverre, azonos tartalommal (kiegészítve persze az új rekordokkal). A kérdésem, hogy ezt követően kell-e tennem bármit az O365 alatt, validálni az új rekordokat, bármi, vagy mindegy, hiszen a DNS rekordok tartalma nem változik? Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Tonyk
veterán
Iskolai környezetbe tud valaki valami ingyenes víruskergetőt? Avasték kezdik bedobni a kulcsot, és fizetősre váltják az Avast for Business Basic Antivirust.
-
Lifer092
senior tag
válasz
sugarforce #17194 üzenetére
Köszönöm! Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a dologból, két switch alapból kiesik, mert már leváltotta őket két új, így a korábbi 4 ből lesz 2. Van kék és fekete színű kábel, 0,5 és 1 métereseket rendeltem, meg 3 darab 2 méteres narancs a UPS-nek meg a szervernek.
Remélem sikerül úgy megvalósítani ahogyan gondolom, mert nem egy modern szekrény, nem igazán menedzselhető úgy mint egy mostani gyártású modern rack. Nézegettem azt is, de kizárt hogy belemegy a cég ilyenbe. Pedig a vezető irodájában lévő kis szekrény még ennél is katasztrofálisabb... De nekem már az is tökéletes ha minden kábel látható hová megy, becsukható az ajtó, meg van szellőzés....
-
bugizozi
őstag
válasz
E.Kaufmann #17193 üzenetére
Nah, mondtam én már az elején
-
sugarforce
addikt
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17188 üzenetére
Ha a Windows Server-re munkavégzés céljából jelentkezik be a user (értsd: terminál szerverként használja és nem arra, hogy menedzselje a szervert), akkor RDS licenc kell. Függetlenül attól, hogy technikailag 2 session-t megenged.
Az egyszeri szőröstalpú Win 7-et nem is futtathatod virtuális környezetben, mivel az átlag licenc nem engedi meg. Ehhez kell az SA vagy a VDA, az adja a virtualizációs jogot. És licenc szerint akkor jelentkezhetsz be rá, ha az eszközöd, amiről bejelentkezel, rendelkezik hozzárendelt licenccel. Függetlenül attól, hogy technikailag bármiről felépül az egy darab RDP session a virtuális kliensre.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
elmouse #17182 üzenetére
Nem jól. Egy Windows serverhez 2 session indítható párhuzamosan, asztali Windows-hoz meg egy. Én (mint nem felszentelt papja a szent MS licenszeknek) úgy gondolom, hogy minden egyes virtuális Win7-hez indíthatsz egy távoli asztali kapcsolatot és nem köthetnek bele.
Csak arról ment az értekezés, ha Windows szerver rendszert akarsz használni távoli asztali kiszolgálónak, licensz nélkül hány kapcsolat használható, hogy ne kelljen annyi virtuális gépet üzemeltetni, és annyi licenszet elhasználni. De ha simán mozgathatod a licenszeket és van elég erőforrás akkor használj 6 virtualizált Win7-et.Lifer092: 2 Xanax és egy szövőnő
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Ma délután ennek fogok neki
Sajnos az elődöm nem igazán sokat törődött a kábel menedzsmenttel, valószínűleg hírből sem hallott még ilyen szót, de ez látszik is... Már megterveztem hogyan akarom szépre, átláthatóra megcsinálni, lesz vele munka. Kábelek már megérkeztek. A lényeg, hogy valakinek esetleg még van ötlete, hogy ebből a gyöngyszemből hogyan varázsolhatnék szép, átlátható racket? Első fázis mindenkinél gondolom a régi kábelek kukázása, hogy egyáltalán átlássam mi hova....
-
olloczky
senior tag
válasz
olloczky #17175 üzenetére
Válasz: a sulinet korlátozza a kimenő / bejövő levelek méretét a szolgáltatásukban, ezeknek a mérete, nem haladhatja meg a 8 MB-ot.. csodás..
és amúgy 1 GB tárhely van, nem szigorú limitte. Ha nincs aránytalanul nagy forgalom, vagy tárhely abuse akkor hagyják túllépni, utána is csak figyelmeztetnek.
Más:
Squid proxy-t (win 2012 r2) állítanám be a klienseken. Nagyon érdekes dologba futottam bele.. röviden: amely gépeken van chrome, ott működik rendesen a proxy (facebook stb letiltva, más megy), ahol viszont még csak az edge van, ott nem.. feltelepítem a chromeot utána megy. Esküszöm ennyi beállítás történik, semmit nem állítok közben
Feltelepítem a chromeot és működik a proxy.. ez így mi? szerk.: Vagy a chrome telepítése állít át valamit?
üdv
-
elmouse
aktív tag
válasz
CsodaPOK #17180 üzenetére
Na nézzük jól értem-e:
Van egy pl. Windows 2012 R2 Standard szerverem, rajta Hyper-V. Hyper-V-ben 6 db virtuális gép, mindegyik Windows 7, licence rendben, Volume Licensing. Mindegyik virtuális gépen engedélyezve az RDP, egyszerre egy virtuális géphez egy user csatlakozna.
Azt mondod, hogy egyszerre csak 2 virtuális géphez tudnánk csatlakozni? -
sugarforce
addikt
válasz
E.Kaufmann #17176 üzenetére
ha van driver, akkor gyakorlatilag is.
-
-
sanzi89
addikt
válasz
chepavel #17177 üzenetére
Nem hivatalos megoldásnak pedig működik az RDP Wrapper.
-
chepavel
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17162 üzenetére
Szia,
Csak megjegyeznem, hogy 2 darab session mehet egyszerre, es jogilag az is csak abban az esetben, ha maintenance/management, egyeb esetben, pl altalanos munkavegzes nem engedett. A harmadik session megakad az elejen, es megkerdezi melyik active sessiont akarod atvenni.
Sajnos hivatalosan csak RDS a megoldas. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
elmouse #17170 üzenetére
Akkor próbáld meg az egyik licenszet VM-re telepíteni, ha megy, akkor átmigrálod mindet, kliens oldalon meg telepítesz valami Linux-ot és bütykölsz egy kicsit, hogy automatikusan indítson egy távoli asztali kapcsolatot, vannak RDP kliensek Debianra, Ubuntura pl.
Ami cumi lehet, az a nyomtató, de hálózati nyomtatót a vpn-en át fel tudod csatolni a távoli gépre.Ha van felesleges licenszed, akkor simán csak windows-ból indíttass automatikusan távoli asztali kapcsolatot, a távoli windows meg távoli asztalon át tudja használni a helyi windows-ra felcsatolt nyomtatót elméletileg, gyakorlatilag nem próbáltam.
-
olloczky
senior tag
válasz
sugarforce #17174 üzenetére
Igen ez valami sulinetes dolog, már felvettem velük a kapcsolatot, írtam nekik emailt
Köszi!
-
olloczky
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17172 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt :/ akkor lehet megejtek egy telefonhívást. Köszi a segítséget
-
-
olloczky
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17168 üzenetére
A kimenő levelek méretnéke kvótája? Mert 100-ra állítás után sem engedi elküldeni számára. Illetve akkor hol tudok tájékozódni a teljes email tárhelyéről? Mert erre nem találok menüpontot.
-
elmouse
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17167 üzenetére
Nem OEM. Céges, Volume Licensing.
-
olloczky
senior tag
Hali
Sulis rendszergazdák. Egyik tanár szólt nekem ma, hogy arról értesítették, hogy nem tudnak levelet küldeni az iskolának, mert az "email tárhely megtelt". Na mondom az f.sza.. küldtem én is egy emailt, amibe csatoltam 3 darab képet összesen 12 MB mérettel, és valóban ilyen hibát kaptam gmailben:
"Final-Recipient: rfc822; *e-mail cím*
Action: failed
Status: 5.3.4
Remote-MTA: dns; mx1.sys.sulinet.hu. (*ipv6 cím*, the
server for the domain .....)
Diagnostic-Code: smtp; 552 5.3.4 Message size exceeds fixed limit"Néztem a sulinetadmin oldalán, ahová be van regisztrálva a felhaszánló a domain alá (ez a suli fő email címe amúgy), és kvótának 5 MB volt megadva de a maximum is csak 100 lehet. Na már most majdnem minden levlében van ugye valami csatolmány (általában pdf, doc, xls stb..) ami már réges régen elérte volna az 5 MB limitet. Most akkor hogy van ez? Az email szolgáltatás a sulinet rendszerében fut, nem külsős szolgáltatás.
üdv
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
elmouse #17161 üzenetére
Ha van Windows server és pl nincs ellőve az összes VM licensz (standardhoz asszem 1-2 VM licensz jár verziótól függően), telepítenék Hyper-V szerepkőrt, arra fel egy Windows szervert RDP szerepkörrel, kliens progikkal, olyan nettó 250e lenne a licenszköltsége, ha jól rémlik. De majd a profik leírják, ők hogy csinálnák
Ha jár a két VM licensz akkor lehet simán felraknék két vm-et és azokra 3-3 felhasználó fel tud csatlakozni egyszerre ingyen, bár hosszútávon licenszügyileg nem tudom, mennyire egészséges, de hekkelni nem kell hozzá. Akkor van gond, ha rendszergazdaként hozzá kell nyúlni a VM-hez, mert akkor asszem az egyik session-t dobni kell a munka idejére.
-
elmouse
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17160 üzenetére
Hát ez az.
Maradjunk az RDP vonalon egyelőre. 6 kliens lenne. -
-
elmouse
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #17158 üzenetére
Legális ingyenes dologra gondoltam. A kapcsolat elég kaka, a világhírű amtel szolgáltatja. Bérelt vonal egyelőre még nem jött szóba.
-
E.Kaufmann
veterán
-
elmouse
aktív tag
Kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Cégünk két telephelyen dolgozik és a második telephelyre valamiféle vékony klienses / RDP-s megoldást szeretnénk. A lényeg, hogy a file-ok ill. az ERP (Microsoft Dynamics Axapta) a központban lennének, náluk csak a nyomtatók (meg persze a vékony kliensek).
Jelenleg teljes értékű munkaállomásokat használnak, de a kapcsolat lassúsága miatt eléggé szenvednek.
Milyen megoldást javasoltok? Van-e ingyenes vagy azt felejtsem? Köszi! -
Upo
addikt
válasz
Fooler89 #17151 üzenetére
Elképzelhető, hogy az ekreta használja a címsorba írt domain nevet.
Esetleg egy gomb a könyvjelző eszköztárra, parancsikon az asztalra, stb.
Nálunk a suli honlapjára is kiraktak egy e-napló gombot, és a suliban az a kezdőlap. Tehát sokféleképpen megoldható hogy 1 kattintásra legyen, nekem a domain felvétele eszembe se jutott volna... -
Fooler89
őstag
Elkezdték nálunk is bevezetni az ekréta (új magyar központi enapló) rendszert.
Annyi a baj, hogy a mostani címe az eléggé összetett (tanároknak).
Mivel van domainünk szeretnék egy aldomaint átírányítani ekretára.ekreta.domain.hu Cname centrum-iskola.e-kreta.hu.
Ezt fel is vettem de azt kapom, hogy nem található ilyen intézmény. (404-es hiba)Valami ötlet? Valaki csinált hasonlót?
-
ace05
senior tag
Üdv,
Valamelyikőtök iskolájában nincs véletlenül egy Samsung Scx-8123na nyomtató, mert ha igen, bombáznám kérdéseimmel.
-
Fooler89
őstag
Sajnos cmd-ből, futtatásból,system32-ből se. Mindig adminként futattva.
Úgy rejtettem el a vezérlőpultot, hogy csak az egér billentyű beállítás látszódjon gondolom ezért nem akar megjelenni semmi. Meghát ezeken nagyon nem tudnak mit elrontani.
Ha van ötlet még érdekelne, de ha elkezdik használni a saját felhasználójukat ez a felhasználói beállítás eltűnik. Az iskolában sajnos lassan dolgoznak.
-
krealon
veterán
"Otthonra keresek 230V-os 5-6 aljzatos hosszabbítót, amiben van LAN (RJ45) csatlakozó. Hálózaton keresztül, távolról szeretném ki-be kapcsolgatni az egyes aljzatokat külön-külön"
Az elnevezese: Power Distribution Unit (PDU)
http://www.wireless-bolt.hu/43715-ip-230v-eloszto
A gyarto honlapja: Tinycontrol
-
atsil
tag
Sziasztok,
Otthonra keresek 230V-os 5-6 aljzatos hosszabbítót, amiben van LAN (RJ45) csatlakozó. Hálózaton keresztül, távolról szeretném ki-be kapcsolgatni az egyes aljzatokat külön-külön, wifi-s megoldás nem megoldható. Szerintetek van ilyen hosszabbító? Ha igen, hol keressem? Ha tudtok linket, köszönöm szépen.
Üdv.
-
ace05
senior tag
Amúgy ki. milyen network analyzer programot használ a telefonján ? Én ezt használom már pár hónapja és nagyon megvagyok vele elégedve. Most akciós, bagóért meglehet venni.
-
Fooler89
őstag
válasz
Flowtation #17139 üzenetére
Én Centrumban is dolgozok nem csak tagintézménybe, de valamiért azt hiszik a kedves kollégák, hogy én intézem a tagintézmények dolgait is.
-
ace05
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17135 üzenetére
Nem, valami olyasmi lesz, hogy tartja az iskolák r.gazdijaival a kapcsolatot, lehet hozzá segítségért fordulni, ő is fog feladatokat adni. De a többit passz. Elvileg felfognak keresni mindenkit ez ügyben.
De már látom, hogy a felkeresésből is annyi lesz, mint márciusban, mikor mondta az igazgatóm, hogy majd valaki megkeress a központtól, hogy összeírja mit kellene lecserélni. -
ace05
senior tag
Más is hallott arról, hogy a tankerületek felvesznek egy közös rendszergazdát ? Most mondta kedvenc igazgatóm, pontosítani nem tudott,de azt mondta utána néz.
-
G33Z@
tag
Üdv! Van egy telepítésenkent visszatérő igaz jelentéktelen, de bosszantó hibám. Win 10 nem képes újraindulni, ha az origin fut leállítás előtt. Megakadályozza a restartot is. Korábban valami gpedit, vagy registry buherával megoldottam, hogy azonnal lecsattanjon a rendszer, ne egyesével zárogassa a programokat, de elfelejtettem hogyan. Tud segíteni valaki? Nem szeretnék leállítóbat ikont csinálni, van erre ilyen megoldás vagy paranccsori csak mi...? PLS HELP :-)
-
Fooler89
őstag
Mai napi találós kérdés
12 db hp Dc5750 Win7x64 de csak az egyik gépen valószínűsítem, hogy felajánlotta a windows hogy válton vissza a téma Windows Basic-re (windows klasszikus kinézetre) mivel lassú a gép.
GPO-ból User Configuration\Administrative Templates\Control Panel\Personalization\Force a specific visual style or force Windows Classic beállítva az aero téma viszont gpupdate /forcera se tudom visszaállítani aero témára.
Ugye vezérlőpult tiltva van a diákok számára és a téma beállítása viszont user-re vonatkozik.Hogy tudnám ezen az egyetlen gépen visszaállítani a témát?
Ha másik felhasználóval jelentkezek be, akkor jó a téma.
-
E.Kaufmann
veterán
Háát, nem tudom, miért nem eröltetik a szilárdelektrolitos kondikat szerverbe. Ami most megpusztult nálunk, PC alapú, abban 0-24-ben egy Gigabyte G31S2L lap volt, sajna nem a D-s sorozat, ami full szilárd elektrolitos, de így is bírt 8 évet. egy Codegen rack ATX házban lakozott, megpakolva ventikkel.
-
bon
őstag
Nekünk a szervereink kivétel nélkül nem iskolai beszerzések, hajdanában még volt szakképzési támogatás és annak a fejében a Magyar HP vezértől kaptunk évente egy-két gépet pár éven keresztül, mert jó kapcsolatot ápolt a vezetőnkkel. Utána váltott a Vodához a HP-tól és elapadtak a források, na meg a szakképzési támogatás is már formában történt.
-
bon
őstag
válasz
E.Kaufmann #17106 üzenetére
Nem, mert megy még jó néhány cucc a szünetmentesekről, és hibátlanok. A klíma meg folyamatosan megy. Amúgy tele van púpos kondikkal mindegyik megpusztult, döglödő gép.
-
Bonzo
tag
válasz
sugarforce #17123 üzenetére
Aha, 1G link van synology és backup server között? Kb milyen sebességet tud így? (processing rate)
-
sellerbuyer
őstag
User Win10 indulásakor automatikusan kell indítson egy, a szerveren lévő .exe-t. Ez az exe nem paraméterezhető.
A registry Run bejegyzés rendben meg van, indulna is az exe, de jön a biztonsági figyelmeztetés, amit le kell OK-znia a user-nek, mivel távoli futtatásról van szó.
Ezt hogyan lehet megkerülni, force-olni a futtatást, silent indítani, ilyesmi?
Tehát hogyan lehet azt megoldani, hogy ne kelljen a user-nek magának manuáliasan beavatkoznia a szoftver automatikus indulásához?
Egyébként a Desktop inforól van szó, ezt szeretnénk futtatni sok user-nél egyetlen, szerveren lévő exe-vel.
-
sugarforce
addikt
Amit ment naponta az olyan 10tera korul van, a veeam ebbol csinal 2.5-3tb-ot. De ez is valtozo. A hdd-k a synologyban seagatek, pontos modellt most nem tudok mondani, de igen, nlsas. Azt a 10 terrat este 5tol hajnal 3ig lementi siman es nem az a bottleneck, hanem a szerverszoba es mento szerver kozotti halozat. Azt kell majd fejlesztenunk legkozelebb, igy az esetleges visszallitas is gyorsulna. Igazabol azert lett full backup mert 30 napnyi mentes elfer a synologyn es mar szivtam regebben incr backuppal, serult meg 1 2 menteseg a dpm alatt, azota ha tehetem es van hely, inkabb full backup. Hely es ido van.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
sugarforce #17120 üzenetére
Ez is hasonló, csak direct attached SAS-on vannak a V3700-ek. Ekkora rendszernél fölösleges az FC.
-
Bonzo
tag
válasz
sugarforce #17120 üzenetére
Na ez elég jól átgondolt! Kb mennyi adat a napi full mentés? Van valami oka hogy csak full backup van?
Milyen csatolója van a synologynek? Gondolom NL-SAS (SATA) diskek vannak benne, bírja a tempót? -
sugarforce
addikt
Nalunk v3700as storageok vannak extension slotokkal sanban, fc n keresztul. van egy par x3650es, m3 m5 vegyesen. hyperv 40+ vm. Ezeket ejszaka mentjuk veeammel. A fajlszervereket, sql eket exchanget naponta mentjuk este 5tol kezdve. Nalunk reggel 4:30tol melo van, igy fontos hogy a reggeltol hasznalando vmeket este 10tol reggel 4ig lementsuk. A kevesbe fontos, erzekeny dolgokat ( pl zabbix eset remot admin szerver, wsus stb.) meg 5 naponta mentjuk. A mento szerver egy x3650 m1 amin vmkent fut a veeam. Ez egy synology 24 fiokos nasra ment, 100 terrara. Ez iscsin keresztul csatolodik fel a backup szerverre. Ja es full mentes van. Aztan havonta egyszer megy egy szalagos mentes ts3100on keresztul a nason tarolt egyik mentesrol. Kb ennyi.
-
Bonzo
tag
válasz
kraftxld #17118 üzenetére
Szóval Windows Server intézi a kiszolgálást? (1db?) Virtualizált környezet? Hogy/mivel mented az adatokat? Jól látom, hogy nálad a mentett anyag a sok? Dedupot az eszköz vagy OS intézi?
+1, milyen csatolón van felkötve a tároló? iSCSI, FC, SAS?Itt:
10G iSCSI,
VMware vSphere 6.5 cluster
3 fizikai server
3 guest OS, W2K12 és 16 (DFS)
4 tároló, 120TB+18TB+16TB+12TBA mentés pedig Veeam B&R, a valós adat kb 50TB, és mivel a napi növekmény nem kevés, nem egyszerű a mentés. Megterheli a tárolót és a hálózatot.
Elsősorban mentési stratégiák érdelenének, milyen ütemezésbe megy a backup, milyen módon (incremental, reverse inc, synthetic full stb) Mi végzi a dedupot stb. Mennyi idő alatt fut le egy mentés? -
Bonzo
tag
Van olyan aki sok adatot (több 10 TB-ot) kezel, ha igen, hogy oldja meg?
Miről megy a kiszolgálás, hogy történik a backup?
(VMware + VEEAM felállásban főleg érdekelne) -
Upo
addikt
válasz
E.Kaufmann #17111 üzenetére
Még a youtube hagyján, de azt megnézném hogy a 22 fős rendszergazda csoportnál egy olyan órán amikor mindegyikük virtualbox alatt telepít 2-3 gépet (ubuntu server, win server 2012, win10 kliens), oda milyen szerver kellene RDS-en. Nem beszélve a tárhelyről, ha soványan 20 gigának veszem a 3 gépet, akkor megjöttünk, most nincs is annyi szabad tárhelyünk...
Nem való ilyen helyre a vékony kliens szerintem. Egy autószalon/szevízbe raktunk anno ilyen rendszert, ~10 kliens gigabites hálón, fent volt pár katalógus szoftver, számlázás, internet, email, office, arra tökéletes volt. Nálunk a szakiskolában annyi mindent használunk hogy nem tudok elképzelni olyan infrastruktúrát >300 klienssel ami ennyi ágazat összes szoftverét használhatóan vinné. Illetve elképzelni még tudnék, de az már giga bilibe lógó kéz, itt a közoktatásban szerintem még képet se tudnának mutatni róla... -
blokad
senior tag
(#17110) Upo: Tény ezt nem ismerem
(#17111): ~ 60-80 klienses TS Farmon röhögve ment a yt videó nézés munka közben a usereimnek anno (sajnos). Úgyhogy ezzel kapcsolatosan nem tudok egyetérteni, teljesen mást tapasztaltam. Licensz ügyileg lehet, hogy pariban vannak, ami miatt nem feltétlenül éri meg, de nálam eddig a teljesítménnyel soha nem volt gond, a userek pedig nagyon gyorsan hozzászoknak a kényelemhez és jóhoz, hogy mindig mindenhol ugyanaz van várakozás nélkül. Nem erőműveken ment a történet. Sunray 2 és 3-mas vékonykliensekkel operáltunk akkoriban. Igen, már akkor is EOL volt, de teljesen használható és jó.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
blokad #17107 üzenetére
Licensz és kliensügyileg nem olyan sokkal olcsóbb az RDS, cserébe még lassabb is.
Egy RDS licensz van kapásból annyi, mint egy OEM Windows, a direkt vékonykliens hardverek se olyan hű de olcsók egy alap asztali géphez képest, és bár elvileg 100mbit-en is röhögve kéne működnie az RDP-nek, gyakorlatilag egy youtube pl már nem megy át rendesen, és hiába mondod, minek az, mikor oktatóvideókra is szükség lenne. A szerverről még nem is írtunk. Csak mindenki indítson el 5 fület egy böngészőben, mindjárt kevés lesz 64-128GByte RAM is, a prociról nem is beszélve.
Akkor jó az RDS, ha van egy-két kliensprogram, amit a felhasználónak el kell érnie, oszt csókolom. De ilyenkor is szimpibb lenne nekem sokszor a RemoteApp.Bár megcsinálná valaki a RemoteApp-ot szabad szoftveres alapon, úgy hogy HTML5 alapon elérhető lenne böngészőből, de lóg a kezem a biliben
-
Upo
addikt
válasz
blokad #17107 üzenetére
Gyanítom hogy annyira nem ismerheted az iskolák helyzetét. Egy 20 gép körüli gépteremhez vékony kliensként már illene egy erősebb szerver, pláne ha esetleg több terem van. Sok helyen sima asztali gépet használnak szerverként, 5-8-10 éves, új korában sem csúcs hardveres gép meg nem hiszem hogy normálisan kiszolgálna 20-40-60 klienst, épp elég feladat neki a szerver os futtatása.
Nálunk például amióta klik, utána ngm van, semmit nem kaptunk tőlük, amikor kurrens volt a G41 chipset a 775-ös foglalattal, azok a legújabb gépek. Szerverünk is kb. abból az időből van, bár néhány évvel régebbről, 775 foglalatú xeon, intel szerver alaplap, 4 giga rammal. Van 12 gépterem, leginkább 100-as háló, de még így is fullon megy a szerver csak a bejelentkezésektől (2-300 gép egyszerre támad), esélye sem lenne vékony klienseket kiszolgálni. És mi még jól állunk ahhoz képest amik még a környéken vannak, nem hiszem hogy reális lenne az elképzelésed. -
letix
senior tag
-
Upo
addikt
Épp így csináltam, ezt is írtam, csak nem angolul hanem magyarul írtam mert magyar nyelvű RSAT van telepítve. Onnan már rég megjöttem, hogy az authenticated users helyett vegyek fel csoportokat (pedig sok leírásban írják), mert azt még soha sehol nem sikerült működésre bírni, item level targeting-et használok amit elemszintű csoportkezelésnek fordítottak. Amúgy nem kell semmit átbillenteni, ott kizárólag 1 feltétel van, a teachers csoport tagság (1 feltételnél nem engedi állítani, csak ha beteszem a másodikat). Nem nagyon szoktam kombinálni, inkább külön-külön kapnak gpo-t, mert ha utólag kell valamelyiknél változtatni akkor pillanatok alatt lehet, és nem akkor kell 1 bonyolultat szétválasztani többfelé (ami mindig probléma forrás).
Tehát pont úgy van ahogy írod, és egyszer működik, egyszer nem. Amikor elkezdtem összeállítani az új gpo-kat akkor is simán ment. A szerveren nem lett semmi állítva, de a gpo-kat többször töröltem és később újra beírtam, és működött. Azután nagyjából egyik napról a másikra kezdték jelezni hogy nem érik el a megosztást, és onnan bármit csináltam, nem lett jó, de ez igazából már nem is érdekes mert össze lett vonva (történeti okokból volt még külön, kb. 8-10 éve volt eltérő jogosultság a két megosztásra de most már egyforma volt, nem sok értelme volt két helynek fenntartani, csak az agyakban volt két meghajtó. Az agyakat átállítottam, probléma átlépve.
De a meghajtók parancsikonjai még mindig érthetetlenek, most már csak 2 működő megosztás, 2 betűjel, ugyanaz a csoport, ugyanazok a jogok, az egyik megjelenik, a másik nem. -
bon
őstag
Én most jelenleg szerver beszerzéssel küzdök, várom, hogy mikor veszik már meg. Kevesebb mint egy év alatt két szerverem pusztult el és úton a harmadik halála is. Mind három típus azonos, egy időben kaptuk őket így nem meglepő. Az első szerver volt a TMG tűzfal szerver, azóta már egy Edgerouter dolgozik helyette. Pár nap netnélküliség és megvették. Volt egy poe táp meghibásodás miatt switch elpusztulás is, ott pár hónapig egy régebbi tartalék eszköz vette át a feladatott, majd sikerült beszerezni egy menedzselhető d-link-et helyette.
-
brd
nagyúr
A rövid válasz az, hogy képes ilyesmire. A hosszú az, hogy csak akkor, ha külön óvintézkedéseket nem tesz a NAT-oló eszköz, mert akkor legalábbis sejteni lehet, hogy több eszköz használja a hálózatot, ha máshogy nem, akkor a forrásportok elhelyezkedéséből (egy adott belső IP-hez hasonló tartományból szoktak a NAT-oló eszközök portot rendelni). De akár azt is lehet figyelni csomagelemzéssel, hogy pl. a böngésző milyen User Agent-et küld el és ez csak pár ötlet. A valóság meg az, hogy ma már nem igazán szoktak ezzel szórakozni szolgáltatók.
Igen, az MTU lehet pl. a gyengélkedés oka, vagy esetleg a DNS server lassúsága, kihagyása, de akár a router is gyengélkedhet, pl. ha túl sok kapcsolatot kellene kezelni, akkor elfogyhat a CPU/RAM benne (nem ismerem a konkrét típust, lehet, hogy ilyesmi fel sem merülhet vele kapcsolatban). De akár az adott OS-en is lehet valami kártevő, vagy kehes lehet a hálókártya/drivere, vagy valamilyen védelmi program hiányossága is okozhat ilyet (tűzfal/vírusirtó). -
letix
senior tag
Üdv szakiknak,
Érdeklődnék, hogy szerintetek technikailag képes-e egy ISP az általa forgalmazott 4G/LTE mobilnetének (pl egy sim kártya) további elosztásának tiltását egy random otthoni routerrel?
Én nagyon nehezen tudom ezt elképzelni ha az adott sim-mel ellátott router NAT mögé rejti a klienseit..Az ok:
Leledzik egy ismerősömnél egy ASUS ACU55 router, mely mögött állítólag rapszódikusan működik a net annak ellenére hogy tökéletes a lefedettség. Állítólag érdekes jelenségeket produkál, például a speedtest addig pörög ameddig le nem állítja az illető.. Szerinte a szolgáltató "képes tiltani a további alhálózatok létrehozását a sim mögé." Részemről ez elég nagy badarságnak tűnik. Elnézést, még nem láttam, és nincs több infóm.Én első körben MTU-ra gyanakodnék.
Van valakinek esetleg ötlete?
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest