Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilla311
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban.
Adott egy Windows Server 2008 R2, ami egy dinamikus lemezről bootol, mert szoftveres RAID-ben volt. Át kéne tennem egy másik lemezre, de beleütköztem abba a problémába, hogy nem ghostolható simán a partíció, mert a dinamikus kötet miatt az átghostolt példány már nem bootol. A Symantec szerint a Ghost a dinamikus lemezről basic kötetbe ghostol, és annak úgy jónak kellene lennie, de nem jó, mert bootoláskor a Windows keresi a hiányzó dinamikus kötetet a betöltés folytatásához, tehát mindenképpen az eredeti példányról szeretne bootolni. Következő volt, hogy megpróbáltam basic-be konvertálni a lemezt még Ghost előtt, úgy biztos menne, de azt meg nem lehet, mert azt a lemezt nem lehet basic-be konvertálni, amiről bootolt a rendszer. Próbálkoztam külső segédprogramokkal is természetesen, amiket WinPE környezetből indítottam, de azok meg nem hajlandóak a Win Serverrel dolgozni, mert ez már "enterprise" dolog, és erre a Home Partition Wizard, meg hasonlók nem hajlandóak, vegyem meg a Server Edition-t.
Hm, mit hagytam még ki.
Ja igen, a legjobb lenne, ha be tudnék tenni mellé egy másik lemezt, és simán online tükrözni, de azt meg nem engedi, mert a forrás lemez hagyományos 4K-s szektorméretű, és azt Windows nem tükrözi modern AF-os lemezre, tehát jó volna valahogy ezt a boot partíciót átvinnem egy modern új lemezre, és majd eztán tükrözném egy másikra.Előre is nagyon köszönöm, ha tudna valaki segíteni.
Azon gondolkodtam, hogy vajon, ha betenném ezt a HDD-t egy másik gépbe, amin futó Win6.x van, akkor az alatt vajon tudnám-e ezt a szerver lemezt basic-be konvertálni a Windows lemezkezelőben, mert akkor ugye már nem az a boot partíció. Nem cseszné az szét a Win Server bootolását? Mert ha nem bootolna utána a Win Server, akkor engem kirúgnak. :-) Ráadásul a gépet nem állíthatom le hosszú időre, max éjszaka, így sok időm nincs kísérletezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- LEGO klub
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Z790 / i5-13600KF / RTX3080 / DDR5 32Gb / 2Tb SSD / 1000W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Vostro 15,6" FullHd IPS,Magyar vil.bill,core i5,8-32GB RAM,240GB-1TB SSD,Új akku,Új töltő,
- ASUS ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI Alaplap
- MSI MEG Z490 GODLIKE Alaplap
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest