- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz
core i7 #49398 üzenetére
Most hány ram van a gépben? 2X4 + 2X2? Ha ramot bővítettél, akkor kapcsold ki a gépet és amiket utoljára tettél be szedd ki! Indits, majd a fenti msconfig pipa kivesz restart, ha jó akkor mehet be a többi ram! Ha nem jó próbáld meg egyesével berakni minden újraindításnál csak egyet és mindegyiknél megnézni az msconfig-ot!
-
Walter_White
senior tag
válasz
core i7 #49398 üzenetére
Szia. Külön külön mennek a Ramok a jelenlegi Slotokban?
Ha igen. Akkor egy CMOS-t neki. És MSDN-ről leszedett Win 10 x64,teljes telepitéssel, ugy hogy minden más le van huzva a gépről.
Müködni kell. Esetleg Biosban lehetne keresni meg egy olyat hogy Memory Remap, és ott variálni -
Sn4k388
tag
Sziasztok ha egy MSI Z170A GAMING M3 alaplapba amibe i5 6500 van rakok 4x4 gb 3000 mhz-s memóriát
akkor az fog működni 3000 mhz-n? -
core i7
addikt
Sziasztok az lenne a problémám ,hogy van 12GB ramom amit felis ismer a gép de melette (használható 7,99GB) tehát 8 használható Nos raktam fel már Win10 x64-et Win7 x64 3x is újraraktam a gépet az eredmény ugyanaz ez mitől lehet?
-
kasa85
őstag
Ide is bemásolom amúgy sziasztok
Sziasztok.
Asus Maximus V Formula Alaplapban van 4 memória.
2 ő 2 ő különböző,de mind kettő 1600 as DDR 3 mas.
Dual Chanelben megy progi is ki írta elfogadta.
Az egyik páros 8GB a másik 4GB.
1333MHz re le vettem mert a 4GB páros 1.56V stabil 1600 on elméletileg 1.65 V kell neki.
1333MHz ben jó neki a 1,5V is mivel a mársik páros a 2x8GB 1.5V os.
Újabb ram.
Szóval a gépben 1.5V megy mint kettő Dual Chanelben 2x4GB 2x8GB 4 Ram 24 GB tesz ki.
9.9.9.27. T1 az időzítése szerencsémre.
Érdekelne használhatom így a gépet ?
Nem lesz gond?
Le írom a két ram típusát2x8GB : Kingston HyperX KHX1600C9D3/8GX
2X4GB : Kingston DDR3 8GB/1600 KIT HyperX Genesis (KHX1600C9D3X2K2/8GX)
Segítségeteket előre is köszönöm -
Szervusztok!
Van egy régi alaplapom (ASUS M4A88TD-V EVO/USB3), benne 4 maggal üzemelő Phenom II proci.
Tegnap vettem memória bővítés céljából 1 db HyperX Predator HX324C11PB3K2/16 (2x8GB) RAM-ot.Mit és hogyan állítsak be a az alaplap BIOS-ában, hogy ki tudjam hozni legalább a RAM gyári specifikációját?
Ez még nem UEFI-s lap, az XMP profilokat nem ismeri. A tunninggal nem foglalkoztam, mivel számomra megfelelt, ha az eszközök hozták a gyári specifikációjukat. Itt is az lenne a cél.
Előre is köszönöm, ha kapok segítséget / használható linke(ke)t!
-
atirag
őstag
Sziasztok. Adott egy gigabyte ga-ep-45-ds3 lap. Abban most van 3gb memória es egy win 7 64bit.
A kérdés az volna,hogy vennék bele 4gb ddr2 memóriát . Mostanság lassu kissé . Lesz érzékelhető változás?
Az a baj.hogy céges gép es nagyon sok minden van rajta többek közt banki utalást programok is .
Így el lehetne tolni a teljes cserét .
Köszönöm. -
MK VII
veterán
válasz
matyi012345 #49379 üzenetére
Szia.
Ha DDR3-as lapod van és valóban 1,35V-os akkor használhatod benne. -
matyi012345
őstag
Üdv mindenkinek!
Gyors kérdésem lenne. [link] Az alábbi linken lévő ram megfelel skylake-hez? Tudom, hogy csak DDR3L és DDR4 jó hozzá és ez sima DDR3, viszont a fesz csak 1.35V a normál 1.5 helyett, ugyanúgy mint a DDR3L-nél.
Köszönöm előre is.
-
MK VII
veterán
-
oldbone'76
tag
válasz
oldbone'76 #49375 üzenetére
Már tárgytalan, nem alacsonyfeszes.
-
oldbone'76
tag
Sziasztok, kéne egy kis segítség. Van egy ilyen modul a kezemben: SAM 4g/1333/2568 UL. Nincs módom gépbe tenni. A kérdés: ez vajon alacsony feszes, vagy normál feszes? (google nem hozott érdemi infot)
Laci
-
Nagytoll
senior tag
Na hello!
Nemrég írtam, hogy rosszalkodik az új kingston HyperX Fury modulom. Visszavittem gariztatni, most mondták, hogy zárlatos lett, remélem holnap már mehetek érte. Szerintetek mitől válhat egy ram zárlatossá?(ha csak alapból nem volt már az) -
batman.
senior tag
Zsebre tette, a minimális védelemre sem volt szüksége, 11 nap telt el. Akinek nem elég egy hét, hogy ellenőrizzen egy alkatrészt, az szóljon, hogy később ellenőrzi. Én nem venném vissza. Soha nem jutna eszembe, hogy egy ramot csomagolás nélkül akár vadi új ruházat zsebébe tegyek.
Az hogy valaki saját elmondása szerint 14 éve "informatikus" az nem jelenti azt, hogy az ő hibájából semmi nem megy tönkre.
-
batman.
senior tag
"Átadtam a vevőnek, aki megfogta és berakta a zsebébe a memóriát majd elkocsikázott vele. Már mikor megnézte akkor láttam, hogy megfogta a csatlakozót..."
Egyrészt nálad is lehetett volna egy antisztatikus zacsi, vagy legalább egy papírzsepi.De az, hogy a vevő zsebre tette,.... hát ez valószínüleg felment téged. A csatlakozó megfogása nem vészes, letörlöd és kész.
-
Gengi
senior tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Eladtam egy Kingston memóriát , amit frissen vettem ki a gépemből. Átadtam a vevőnek, aki megfogta és berakta a zsebébe a memóriát majd elkocsikázott vele. Már mikor megnézte akkor láttam, hogy megfogta a csatlakozót...
11 nap múlva ír, hogy nem indúl a memória. Ha nem volnék ennyire jólelkű instant leszarnám az ilyen embereket. De idegesít.A tünet tehát: Bedugja a gépébe és nem indúl el a gép. Kipróbálták már három másik notebookban is ott sem indúlt.
Ha nem indúl a gép, akkor ott tápellátási hiba van ? Vagy lehet más probléma is?
-
Hali!
Adatlapomon lévő gépemmel ez volt a gondom, majd újra előjött. Tanácsra ment memtest reggelig. Ram hiba kizárható?
Köszi!
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Nem rég vettem egy N5010-es laptopba 8GB hyperx memóriát. (tudom a notebook és a ram kényes dolog)
Sajnos a win7 viszont nem is bootolt be vele, de mielőtt kicserélném azért kíváncsi lennék a véleményetekre, mert a bios felismerte, jól beállította és live ubuntu is simán működött vele. Viszont amikor rámentem, hogy a win a hardverváltozás miatt konfigolja magát kiakadt és elkezdett a laptop sípolni. Őszintén szólva még nem találkoztam ilyennel.Egyébként azért lenne fontos tudnom, mert úgy is újratenném a rendszert, így ha csak a Windows kínlódik vele és az újratelepítés megoldja nem viszem vissza. Munka miatt viszont a tervezettel ellentétbe nem tudom elkezdeni a telepítést a 14 napos határidőm meg lejár.
Esetleg Memtest86-al adjak neki?
-
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy ASUS H97M-Plus lapban van 2x4 Gb Corsair Vengeance ram, ami magas hűtőbordás. Szeretnék mellé tenni még 2x4 Gb-ot, de a proci hűtő ventije alatt már nem fér el a ram bordája. Kicsit feljebb tudom tenni a ventit, de akkor értelem szerűen a hűtőteljesítmény csökken. Az lenne a kérdésem, hogy feltétlen ugyanolyan típusú ramot kell a másik csatornába is tenni, vagy vehetnék akár egy low profile-t is, ami elfér a venti alatt? Nem okozhat galibát, ha különbözőek, dual channel működni fog?
A választ előre is köszönöm! -
silvergod
őstag
Sziasztok!
Ha van egy alaplap ami 1333Mhz DDR3 ramokat támogat( OC 1600MHZ,)
akkor ha veszek bele 1600mhz DDR3 ramokat akkor is rendben fog működni,csak visszaveszi őket 1333MHZ-re,,,jól tudom?
köszi -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan tudom kiszámolni a RAM-ok ciklusidejét?
Előre is köszönöm -
slick-adam
aktív tag
sziasztok!
uj gepet raktam össze (MSI Z170A Krait Gamin 3X alaplap + 6600K).
memoria: 2x8GB Corsair LXP DDR-3000BIOS-ban mindent auto-n hagyva, XMP-t aktivalva vagy be se indul a gep, vagy el-elmegy a kep, vibral, ... stb
atraktam 2666-ra a profilt, igy rendben müködik.
valamit probalgattam meg tegnap, aztan ma vettem eszre, hogy profil 2666-on van tovabbra is, de a feszültseget 1.25-n hagytam (auto 1.35-re rakja) es tökeletesen megy igyis.
gondoltam megnezem mi van ha 3000Hz-re rakom, de <1.35v-ra is egyuttal.
-1.25v-on bekapcsolt, 2szer elment röviden a kep W10-ben, de mukodni latszott
-1.3v-on bekapcsolt, 1-szer villant, azota megy tökeletesen, AIDA64 teszt fut mar egy ideje (kesöbb atrakom majd egy komolyabbra, pl x264)szoval OC kezdö vagyok. normalis ez, hogy pont alacsonyabb feszültseggel stabilabb a memoria? nem ugy van, hogy felfele kell tolni, ha nem tuti? Corsair is 1.35-ön tesztelte.
elöre is köszi!
-
Kreto
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék jelenlegi rendszerembe ramot bővíteni. De mint kiderült teljesen sügér vagyok a témában és a segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg egy ilyen öregecske alaplapom van: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3487#ov (GA-EP45T-UD3LR)
és szeretném megtudni hogy milyen ram működne vele. Legalább 8 gigára gondoltam a mostani 4 helyett.
Ismerősömtől kölcsön kaptam egy Kingston DDR3 8GB 1866 CL10 HyperX Fury-t de sajnos nem működött.
Előre is köszönöm a tanácsokat konkrét linkeknek pedig még jobban örülnék
Szép napot! -
mzso
veterán
Memóriát mivel érdemes tesztelni, ami lehetőleg el is menti az adatokat.
Nem sebesség teszt meg ilyen hülyeségek érdekelnek. Hanem a memória hibás vagy hibátlan működése.Néztem memtestet ami az Linux Mint-tel jön. De az elég sz@r. Örökké fut és számomra használhatatlanul kiad címeket amik hibáznak, és azokat is hamar elnyomják a további hibák.
(Ezek a hibák mondjuk nem számítanak mert mint észrevettem az alaplap automatán túl húzta a ramokat ahogy kivettem pár modult próbaképp...)Valami hasznosabb eszköz kéne.
-
SigmaW
tag
sziasztok, adott Asus p5b alaplap, legfrissebb bios, es meglevo 4gb rambol 3at lat, windows kiirja hogy 4gb de 3 hasznalhato, bootolaskor is 3-at ir a gep, mi lehet? 64bites windows, es 9800gt tehat nem integralt gpu, vagy tiltsam is le az integraltat? (4x1gb es 2/2 azonos tipus parban)
jah nincs is benne integralt gpu, akkor foleg nem ertem -
Guresz
tag
Sziasztok!
Létezik olyan hogy egy 1600 Mhz-es ram órajele visszaállítódik 1333 Mhz-re? 2db 8GB-os Kingston HyperX Beast XMP (DDR3,1600Mhz,CL9) ram van a gépembe de a bios-ba csak 1333Mhz-et ír a gép.
Miért van ez? -
törölt tag
Sziasztok!
Memória vásárlás előtt állok és nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen.
[Corsair Vengeance® LPX 8GB (2x4GB)]
vagy ez:
[Corsair Value Memory — 8GB (1x8GB)]
A következő konfigba menne:
i5 6600
H110N
GTX780
RM550xA válaszokat előre is köszönöm!
-
godjopet
tag
Köszönöm a segítséget. Arról sincs sajnos fogalmam, hogy szükségem van-e a 16 GB memóriára. Eddig 2 ill 4 GB-tal dolgoztam, na ez nem elég
Az viszont biztos, hogy memória-fejlesztés csakis úgy jöhet szóba a jövőben, hogy alaplappal, procival együtt.
Vagyis most kizárólag ehhez a konfighoz keresek memóriát (i3-4160, VGA még nincs, de vsz GTX-750Ti lesz).
Egyedüli memóriaigényes dolog a videó szerkesztés - amit szeretnék. Ebben is szeretnék tanácsot kapni, hogy kell-e nekem a 16 GB? -
MK VII
veterán
válasz
antihero0112 #49328 üzenetére
Üdv.
Garanciáztasd. -
antihero0112
tag
válasz
antihero0112 #49328 üzenetére
Erre valaki valami megoldást?
-
-
godjopet
tag
Sziasztok
Régi gépemet fejlesztem - egy még mindig nem túl modern géppé.
LGA 1150 - i3-4160 CPU és egy alap H81M-DGS alaplap mellé szeretnék memóriát venni. 2x4 GB-ot terveztem, de ha érdemes, meggyőzhető vagyok a 2x8 GB-ról is. Alap szinten szeretném a gépet rövid videók vágásra is használni, ezen kívül semmi extra.
Mire kell figyelnem a memória-vásárlásnál?
Most talán lenne egy jó vételem: Kingston HyperX Fury 2*4GB 1866MHz Kit. De már annyira elvesztem ezekben a MHz-ekben, hogy elbizonytalanodtam.
Válaszotokat előre is köszi. -
fer
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #49341 üzenetére
Létezik!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Olyan 1-2 hete párszor fogta magát és kifagyott a gép. Melegre tippeltem hiába jelzett a ram hiba led a lapon és picit melegek is voltak a ramok (húzva nem voltak sose). Oldal lap le, venti a gép mellé és azt hittem problem solved. Erre játék alatt (ami 10 éve nem volt) hatalmas kékhalál és a ram hiba led folyamatosan világít a lapon, gép indulni nem hajlandó. Kettő darab KIT van a gépben, az egyik kitet kivéve indul a gép, a másik kitet berakva nem indul a gép. Azaz az egyik KIT memória szett ment el.
Kérdés: Ilyen létezik, hogy több órás memtest nem dob ki hibát, de utána egyszer csak játék alatt megadja magát a memória teljesen?
Húzva nem volt, gyári órajelen és feszültségen mentek (Corsair Vengeance).
-
Mukucs
senior tag
Srácok, miért fogyaszt ennyi RAM-ot a gép, mikor nem fut kb semmi?
Böngészőbe csak Youtube megy.. most még Istenes is, van, hogy 90% on megy és ugyanennyi program fut...Valami ötlet? Malware+Nodot lefuttattam, de semmi.
Képek.: http://imgur.com/a/GR294
Köszi előre!
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Most újjítottam gépet, és csak azt szeretném megkérdezni, hogy a modulokat, melyik memória sínbe érdemes tenni?
Asus Z170 Pro Gaming a lap, és 2*8Gb Corsair Vengeance DDR4 kit. A1-A2-B1-B2 a lehetséges 4 sín. Ahogy néztem a manual 2 modul esetén az A2-B2-t javasolja, de valamiért úgy nekem csak az egyik modult érzékelte. Most A1-B1-ben vannak, és minden oké. Kérdésem, hogy ez a teljesítményt/OC-t befolyásolhatja? Gondolom nem, de jobb lenne valaki hozzáértőtől hallani.Köszönöm!
-
fer
őstag
válasz
Nagytoll #49333 üzenetére
Ilyenkor ramtesztet szokás futtatni, (teszteld le, hogy csak az új van bent) nem valószínű, hogy a ram a hibás, inkább csak nem kezeli jól a lapod! Még ha benne is van a támogatottsági listában, az sem garancia a megfelelő működésre, mivel a ram gyártó bármikor változtathat rajta mondjuk más chipeket tesz rájuk!
-
Nagytoll
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Kingston hyprx fury 8gb-os modult(kéket!), konkrétan ezt. Mindenben egyezik az alaplapom és processzorommal való kompatibilitásban, mégis feladattól függően kékhalálozik a gép. Több fajta hibát is szoktam kapni, a legutóbbiak : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA és SYSTEM_Service_EXCEPTION
Eredetileg beraktam egy régebbi kingston genesis ram mellé, amitől csak órajelben különbözik(genesis 1600Mhz, fury 1333), működtek egy hétig, aztán jött az első kékhalál és aztán a windows kritikus hibát észlelt felirat. Kétszer raktam újra a gépet, win7 pro-val és még mindig kifagy. Letesztelem majd önmagában a régi rammal is, ha azzal nem jön elő a hiba akkor ez az új hibás. Leggyorsabban akkor kapok bsod-t ha valamilyen fejlesztőt használok(eclipse, geany stb.). Valaki tud megoldást, vagy mehetek vissza a boltba? Úgy is van 99 hónap garim. -
Alpi.
addikt
Ha nekem Sandy-m lenne, en tuti 4x2 leosztasban keresnek Elpida Bbse chip-es kitteket. Azok olyanok, mintha Sandy-hez lettek volna kitalalva. A sajat (nem rossz, de nem is top) Mushkin kittem 2133 7-9-7-21 1T -be , 1.65v-on siman ment. Rettentoen jo volt 2600k melle ! Az alacsony fesz miatt 24/7-re is tokeletes. 2133 cl7 viszont eleg eros, nem csak 24/7-es konfigokat tekintve is ! De en nem feltetlen latom a normalis oldslat a dolgoknak ! Csak egy gondolat-szoktetes volt, de azert nem lenne olyan csuf, nem ?
[maxxmmem]
[konfig] -
Kecuhun
senior tag
Asrock P67 Extreme4 B3 alaplapomhoz szeretnék 16 GB memóriát venni. Milyet ajánlotok? Egyáltalán lehet venni még hozzá újonnan? Bocsi, de nem vagyok szakértő a témában.
-
antihero0112
tag
Sziasztok, kis HELP-et kérnék!
Adott 2db Corsair Vengeance 1600Mhz 8GB Ram modul, 2 hete bent volt a gépemben, minden frankón ment, viszont most nem akar dual chanelben menni, egyenként behelyezve semmi gond, de ha berakom a másik modult is, akkor nem indul el a gép, vagy éppenséggel biosba nem hajlandó belépni, mert kifagy. 1,65-re feltoltam a ramokat, de úgyse. Mit tehetek még?Ja és az AMD-s konfigomról lenne szó.
-
petya2012
őstag
sziasztok
több kérdésem is lenne ha lehet
AMD A8 6600K procim van,tehát APU1.vettem egy 2x4 GB 1600 Mhz-es ramot,de az AIDA csak 1333-asnak látja
-hol lehet átkapcsolni,hogy 1600-nak lássa?
- lesz-e nagy különbség,hogy 1600-on megy és nem 1333-on?2.van még egy más márkájú 1333-as ramon azt bele tehetem melléjük??
mi a jobb,ha 8 GB van dualba(1600 vagy 1333)vagy 12 GB single(1333)köszi a segítséget
üdv
-
Akcok94
senior tag
üdv,
ddr4-s ramot vennék, 16gb-t, itt melyik időzítésű a megfelelő? 2400mhz cl15? 2133mhz cl14? 2400mhz cl14? 2666mhz cl16? mennyire számítanak itt az időzítések? és gondolom a kingston és corsair itt is megbízható márka?
köszönöm. -
kromatika
veterán
Sziasztok haverom régi amd konfigjába ramot szeretnénk bővíteni.Alap lap:MSI MS 7309,Proci AMD Athlon 64 x2 5200 +.Jelenleg 1x2GB kingmax klce88f-b8kb5 fhfs ddr 667 ram modul.Nem találom sehol hogy az alap lap milyen ramokat kezel.Ehhez vennék még 1x 2gb-t.Az aprón nézegettem és látom hogy vannak olyan modulok amik csak intelllel mások pedik csak amd vel müködnek.Mire kell figyelnem a cimkéken,mik lennének ehhez a modulhoz jók ebbe a lapba?köszi elóre is.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült végre beszereznem a Gigabyte G1 Sniper alaplapomhoz 4db Avexir Core Series 4GB ram modult zöld színben.
Az első kérdésem az lenne, hogy a LED-ek villogását lehet valamilyen programmal szabályozni mint pl az alaplapnál vagy a Razer perifériáknál?
A második pedig, hogy ilyenkor érdemes valamilyen memória tesztet lefuttatni vagy elegendő az, ha a gép már látja mind a 16GB-ot? -
hommeros
őstag
Sziasztok!
Az ASRock Z170 EXTREME4 alaplapba ez a memória menni fog szerintetek?
[Corsair Vengeance LPX DDR4-3000 2x8GB]
Nem találtam meg az Asrock listában, így parázok megvenni. -
batman.
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy újraindulgatós gép, volt rajta egy rakás vírus, meg malware, lepucoltam, de a hiba fennáll továbbra is.
Hócipőm tele van már vele, gondoltam nyomok egy memtestet és addig pihizek.
A kérdésem DDR4-es ramokhoz jó a memtestnek ez a verziója?
Most bent van mind a 4 modul, nézzem egyenként is? -
válasz
Mukucs #49308 üzenetére
Amennyiben a memóriavezérlő kezel ennyi RAM-ot összességében és slotonként, akkor mehet. Igaz, jó eséllyel bukod a DC előnyeit, de hogy ez mennyit számít, az az általad használt szoftverek, alkalmazások adatátviteli sávszél-igényétől függ. Ha kihasználsz 16 GB RAM-ot (tehát a 8 GB kevés), akkor jobb választás a dupla mennyiség, mint a dupla adatbusz szélesség.
-
Mukucs
senior tag
Srácok, egy 8Gb os KIT mellé mehet egy sima 8 gigás memória, minden gond nélkül?
Most egy Kingston HX316C10FBK2/8 van a gépbe, ez mellé kellene lehetőleg egy sima 8 gigás, mert nem férne el egy kit. Köszi a segítséget előre is!
-
törölt tag
Sziasztok!
Úgy egy éve kölcsönadtam egy 2 gigás, ddr3-mas corsair vengeance RAM-omat egyik haveromnak és mostanság került hozzám vissza.
A probléma az, hogy már 2 slotban kipróbáltam a gépben (olyanban is, amiben jól működik egy modul) és bármelyikbe rakom a gép ne kapcsol be, ha benne van ez a bizonyos RAM modul. Nem csippan és a monitor be se kapcsol.
A kérdésem az lenne, hogy most szerintetek ez elromlott? Mert ha igen, akkor kicserélik, mert van rá gari csak nem akarok jó RAMot visszaküldeni, mert akkor minimum a futárt ki kell fizetnem.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
petya2012
őstag
van egy Gigabyte GA-F2A88XM-D3H alaplap
QuadCore AMD A8-6600K, 4100 Mhzelég lenne a 1600-as is,csak azt nem tudom az a xms3 mit jelent?a memory support listában benne van a memória száma de az a xms3 nem szerepel
közben a 2-es kiesett,hiszen az 8 GB egyben
viszont van ilyen 1866-os [ez] csak ennek magas a bordája és pont a procihűtőnél van
-
GEPESZ66
veterán
RAM érintkezőit mivel takarítsam?
Olyat olvastam,hogy radír,vagy tiszta alkohol?
Az alkoholt a patikában vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest