- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Két 1.5v-os ram van a gépben, 1 és 2GB, DDR3, az AIDA program látja mind a kettőt, a gép viszont csak 1GB-ot használ (windows)
Bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy két különböző modul van benne, F2 bios, F1 tovább... F1-re indul a windows, de még is a fentebb leírtak mellett, miért?
Most nézem, hogy az alaplap weboldala ezt írja:
*If only one SO-DIMM module is installed, please install it into DDR3_A1.De akkor milyet tehetek bele kettőt?
-
válasz
AeSDé Team #50593 üzenetére
Ott van a termékleírásban :
F3-12800CL9D-4GBXL
RipjawsX-Serie
2 modul
4096 MB
DDR3 - 1600 (PC3 - 12800)
CL 9-9-9-24
1,5 Volt
Speciálisan 1. és 2. generéciós Intel Sandy Bridge platformhoz fejlesztveA kit mérete 4 gb az én olvasatomban.
MOD:
Garancia : 100 év -
AeSDé Team
őstag
Ez vajon 2*2GB, vagy 2*4GB? Ha utóbbi akkor szerintem megérné.
-
Formaster
addikt
válasz
AeSDé Team #50590 üzenetére
1.5V-os ramból 1600 Mhz CL9. Ha nincs tuningolva, bármit aminek ezek a paraméterei.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Kezd kevés lenni a 2 db 4GB-os modul a gépemben, így bővítenék még kettővel.
A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegiG.SKILL RipjawsX
F3-12800CL9D-4GBXL
4GB / modul
1600Mhz, CL9modulok mellé mi az, amit betehetek, amellett hogy a teljesítményt abszolút nem rontaná?
Alaplap, CPU, ha esetleg számítana: ASUS P8Z77-V PRO, i7 3770K -
McSico
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asrock 960GM-VGS3 FX alaplap 2x4giga ram-al.
A probléma a következő. A bios látja a 8 giga ram-ot, de a windows 10 már csak azt írja ki hogy 3,9 giga használható. A windows természetesen 64 bites.Van valami ötletetek, hogy mit lehet a gond?
-
NandorHUN
addikt
válasz
Formaster #50587 üzenetére
Mármint? Frekvenciát tegyem feljebb? Timingot meg nagyobbra? - Mert 1866 nem indul el 9-9-9-24en. Következő "lépcső" meg a 2133, de az meg 9-10-9-27-en se megy.
Tuninghoz meg nem igazán értek, hogy timingot hogyan kéne piszkálni, ezt az 1866 + 9-10-9-27-et is netes forumról néztem le.
Igazából ebben is kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet/érdemes timingot piszkálni, lépkedni. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Konfigom: Asrock z77 Extreme4, i7-2600K @4,5Ghz
Ramom: Corsair Vengeance 2x4Gb 1600C9
Gyári profilja a Ramomnak: 1600 9-9-9-24
Kérdésem az lenne, hogy érdemes e átállítanom 1866 9-10-9-27-re? (Azon is fut), vagy esetleg maradjon ahogy van/ vagy maradjon 1600-an és próbáljam a timingokat lejjebb venni?Köszi
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Ma vettem egy Kingston 2x8gb DDR3 1866MHz CL9 HyperX Savage ram kitet, egy ilyen [link] H61-es lapba i5 3470 mellé. A BIOS-ban beállítottam az 1866 MHz-et, de sajnos nem ad képet, bármilyen időzítést is állítok be neki. Jelenleg 1600MHz-en megy cl9-ben. Mi lehet a probléma, hisz a ramok sebességét lehet állítani egész 2800MHz-ig a BIOS-ban? Előre is köszönöm a segítséget. -
Viktoár
addikt
válasz
ricsi8800gt #50580 üzenetére
Persze mert így levásárolod a ~17k-t amin szintén megfogja az X% hasznot.(mert miért ne számolná fel?) Majd később ha megérkeztek a garanciális cseréből a ramok,mennek a polcra 25k-ért.
Várd ki a cserét,max eladod te ha addigra veszel másik ramot.A memória árak még emelkedni fognak,kis szerencsével még jól is járhatsz.
Egy ismerősöm mondta (több számtech boltja van) hogy karácsonykor 4gb ram 20k körül fog mozogni.
Persze ebből mi igaz azt nem tudom,de ne legyen igaza. -
BK87
senior tag
Sziasztok. Jelenleg 2x4GB Kingston memóriákat használok, és szeretném bővíteni és felmerült bennem, hogy 2x8GB kit helyett veszek egy 8GB-os modult és azt beteszem az egyik 4GB-os helyére, ez mennyire lenne működőképes megoldás? Gondolom a dual channel-től elbúcsuzhatnék? Előre is köszönöm a segítséget.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Viktoár #50574 üzenetére
Még 1-esre: Én szeretem kihozni a maximumot abból amim van, ezért is kérdeztem, hogy 9-10-9-27 @1866 vagy 9-9-9-24 @1600 lenne e a jobb?
Mivel futtattam egy AIDA64-es tesztet, de ott az előbbi jobban mutatott sebességekben, de igazábol annyira nem értek hozzá, hogy mit kéne pontosan nézni. Latency-nek a bench meg 54ns és 67ns-t írt.... Tehát valamiért ott volt kevesebb a latency ahol timingot nagyobbra állítottam -
törölt tag
Sziasztok,
Érdemes ezen a gépen megduplázni a memóriát?: Asrock B85M PRO4, I5-4460, Crucial 2x4GB DDR3 1600mHz
Ha jól tudom akkor futna dual módban, ha mind a 4 modul ugyanolyan lenne.
Talán még valahol megvan a doboza a memóriáknak, de be tudom azonosítani őket, legfeljebb ki kell vennem a gépből őket.
Érdemes lehet fejleszteni vagy elég ez ide? Játékok alatt nyernék velük valamit? -
Viktoár
addikt
válasz
NandorHUN #50573 üzenetére
Szia
1.)
Az én véleményem az hogy hagyd a francba a memórai tuningot ha nem valami megszállot rekordmániás őrült.vagy.Nincs számottevő/észrevehető különbség a játékok alatt hiába a magasabb órajel mert lassabb az időzízés. De itt például számokban is látható,fabatkát sem ér ha játékra használod a gépet.Persze játéka válogatja melyik mennyit "profitál" belőle de nem észrevehető Igen,benchmarkokban jól mutat az a pár százalék de ki játszik benchmarkkal?
Talán videó renderelésnél veszed nagyobb hasznát a tuningnak.2.)
Az a hivatalosan is támogatott memória ferkvencia.Ettől persze tud többet is de ezt az értéket adta meg az intel bácsi.Egyébként azt tudom mondani mint az első kérdésben,ha számít az a kis különbség akkor húzzad fel 1600-ra vagy fölé de nem lesz érdemi különbség.
3.)
Ebből adódik hogyha az ár/érték-et nézzük akkor a meglévő mellé vegyél egy ugyanolyan kit-et.Most úgyis elszálltak és még tovább szállnak a memória árak.
Ez szigorúan az én véleményem,nem kell szentírásnak venni.Biztos van aki másképp gondolja de ez benne a szép,nem vagyunk egyformák.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Konfigom: Asrock z77 Extreme 4 & i7-2600K (4.4Ghz) & Corsair Vengeance@1600 Cl9 (gyári 9-9-9-24)
1)
Kérdésem lenne RAM-ommal kapcsolatban: (Corsair Vengeance 2x4Gb 1600)
Szerintetek melyik a jobb beállítás: 9-10-9-27 @1866 vagy 9-9-9-24 @1600 ?XMP profil egyébként alapból 9-9-9-24 volt, és gyárilag 1333-ra tette a gép, de ezt gond nélkül feltettem 1600-ra, 1866-on (ezzel a timinggal nem bootol a gép, csak a fent írt 9-10-9-27-el). Bár itt azt írják, hogy akár 2000-re is fel lehet húzni, nekem nem sikerült.
2)
Ramom mellett egy i7-2600-am van, de azt olvastam "csak" 1333 -ig támogatja a RAM-okat, ez pontosan mit jelent? Felesleges 1333 fölé mennem? Azért kérdem, mert benchmarkban láttam különbséget (1333-on 19000 volt az olvasás-írás 1600-on 24000, 1866-on pedig 27000). Akkor most támogatja?3)
Illetve gondolkodtam egy cserén, mivel szeretnék hamarosan 16Gb-ra váltani, szerintetek egy 2400Mhz-es Cl11-es (G.Skill Sniper) 16 Gb (2x8) jobb lenne a jelenlegi konfigomhoz, mint ha vennék + 2x4Gb-os Corsair Vengeance (1600Mhz Cl9) -et?
Tehát itt 2400Mhz Cl11 vs. 1600Mhz Cl9 lenne szó.... /Bár Corsairt fel tudom tolni 1866-ra is, ha timingot állítok, ahogy fent leírtam.Ebben a 3 kérdésben tudnátok segíteni?
-
válasz
customer114 #50569 üzenetére
XMP profilt elég is aktiválnod az UEFI-ben, oszt cső!
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #50569 üzenetére
-
customer114
őstag
Sziasztok,
DDR4 HyperX Savage CL13 (2133) időzítések beállításához, AsRock B150m ITX alaplapon, i3 6100 mellett. Kihez, melyik topichoz tudok fordulni ez ügyben?
BIOS alap beállítása: [kép]
Köszi.
-
Viktoár
addikt
válasz
DR01DMAN #50566 üzenetére
Szia
FX procival használod? Mert én úgy tudom hogy az fx proci memóriavezérlője csak 1600mhz-et támogat ha 4 modullal használod.
Esetleg manuálisan megpróbálhatod beállítani.Lehet hogy feszültséget is kell hozzá emelni akkor meg figyelni kell a hőmérsékletre is.(cpu,vrm) Annyival nem gyorsabb hogy megérje kinyirni akármit is.
-
DR01DMAN
aktív tag
Szervusztok! Nemrég vettem a 2x4GB Hyperx Savage 1866 CL9 ram mellé még 2x4GB ramot (ugyan olyan típusút és időzitésűt). A problémám az, hogy ha bent van mind a 4 db ram, akkor csak 1600MHz-n mennek. Viszont ha csak 2 van betéve, akkor 1866-on mennek probléma nélkül. Az alaplapom ASROCK 970 Exteme 4. Valamit rosszul állíthatok be? Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #50564 üzenetére
Kicsit utána néztem, úgy fest a kaby lake-ből már csak a proci támogatja a DDR3-at, a lapgyártók elhagyták a DDR3 támogatást.
Z170 szériából ezeket a lapokat találtam amik támogatják a DDR3-at. Ez így korrekt, vagy van még más is?
-
Formaster
addikt
Lenne egy érdekes felvetésem, gép átalakítás miatt. Felmerült, hogy first gen i7-ről váltanék kaby-ra. Egyedül azért nem tettem, mert most nem akarok DDR4-et venni ilyen árak mellett, DE...
Jól olvasom, hogy a DDR3 ramokkal is működnek mind a proci, mind az alaplap, amennyiben max 1.35V-osak? Csak mert nekem egy ilyen ram szettem van, G.Skill RipjawsX DDR3 1.35V. Akkor ezzel menne a a Z270 chipset és a 7700K is mondjuk?
-
Viktoár
addikt
válasz
Citroware #50562 üzenetére
A ryzen-nel kapcsolatban én is úgy olvastam hogy dual channel-t tud.Ebben az esetben ha én lennék a helyedben akkor a 2x8-at választanám.Egyrészt mert csak 2 modullal "terheled" a memóriavezérlőt,másrészt pedig ha idővel kevésnek bizonyulna a 16gb ram akkor van lehetőséged bővíteni a másik két slottal.
Illetve memóriaigényesebb feladatoknál csak 2 modulból kell "összelegózni" az adatokat.Persze azt hogy melyik a gyorsabb megoldás nem tudom de szerintem annyira elenyésző a különbség (már ha van,mivel mindkét esetben dual channel) hogy kár vele számolni.Inkább a praktikum és a józan ész legyen a meghatározó a kérdésben.(vagy az árak
)
Itt van egy teszt a dual és quad teljesítményről.A sisoft sandrán kívül minden másban jelentéktelen a különbség.
-
milkabrams
őstag
Advantech aimb-780qg2 alaplaphoz, ha vennék 1600mhz-s ddr3 ramot, működne vele? a közeljövőben lesz egy komolyabb fejlesztés, viszont ramot mindenképp kell vennem, így 1333mhz helyett vennék ilyent, ami a meglévő 4. gen lapba belemegy.
-
berochh
csendes tag
Sziasztok ram tuningolással szeretnék tanácsokat kérni hogy kell ,mikre kell odafigyelni... nagyon kezdö vagyok ebben a témában de szeretném kiprobálni ... jelenleg 1x8gb ddr4 hyperx savage 2133mhz cl13-ös ramom van és egy corsair vengeance 3000mhz cl15-re szeretnék váltani és akkor egy z170 vagy z270 lapra váltani mert most b150 lapom van...
-
Van észrevehető különbség dual-channel és quad-channel memória között? Tehát 16GB esetén 2x8GB vagy 4x4GB?
Főként videojátékokra és hardverigényes gépész tervező/szimulációs szoftverekre használva.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Adwantech aimb-780qg2 alaplapom van ez mellé szeretnék 2x4gb ramot[link] ezt néztem ki, lehet bármi kompatibilitási probléma? -
Lagunadci
csendes tag
Urak HELP.
Van egy Notim I5 520M, aminek sajnos alaplaphibája lett. Vennék egy másikat és gondolkodóba estem.
3 notit néztem ki
i5 520M
i5 2520m
i5 3320m procikkal.Át szeretném tenni a saját 4-es DDR3-as RAM-jaimat. Kérdésem, hogy átmenthetem-e a 2520M és a 3320m procik mellé ezeket.
http://ark.intel.com/compare/64896,52229,47341
A intel honlapja szerint a 2520M-be szinte biztosan, mert az
520m DDR3 800/1066
2520m DDR3 1066/1333
3320m DDR3/L/-RS 1333/1600
Nem tudom mit takar a /L/-RS jelzésA RAMjaim:
SAMSUNG M471B5273CH0-CH9 : 4GB DDR3 RAM, - 1333 MHz órajel - PC3-10600S, CL9
KINGSTON kvr1333d359/4g : 4GB DDR3 RAM, - 1333 MHz órajel
Hynix HMT351S6CFR8C-PB: 4GB DDR3 RAM, - 1600 MHz órajelA notimban a Samsung és a Hynix üzemelt eddig együtt az 520M procival.
Köszi a válaszokat
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Segítséget kérnék a következő "problémához".
Van pár feleslegessé vált (4db) memória modulom amit szeretnék meghírdetni de előtte jó lenne letesztelni nehogy segget csináljak a számból.Ugyan eddig gond nélkül használtam,ám az ördög nem alszik.
Szóval jó lenne biztosra menni.Milyen programot ajánlotok,milyen beállítással és mennyi ideig futtassam ami után már mondhatjuk hogy nincs vele gond?
-
koko52
nagyúr
válasz
darealkilla #50550 üzenetére
A BIOS a legfrissebb, ram a listán, nem értem mi van.
-
koko52
nagyúr
válasz
darealkilla #50550 üzenetére
Az is 1.5v-ot mutat.
-
koko52
nagyúr
Üdvözletem!
A következő a problémám. Asrock B75 Pro3-m alaplap BIOS-ban hiába állítom a ram feszt 1.5-ről 1.8-ra a CPU-Z 1.5-öt ír és az 1600 mhz-es ramot 533 mhz-en (1066) járatja 7-7-7 időzítéssel. A BIOS-ban minden ok 1600 mhz, 9-9-9-24 és 1.8V. Akkor miért nem ezt mutatja a CPU-z? Köszönöm a válaszokat.
A ram Corsair Vengeance 2x2 gb 1600mhz 1.8v 9-9-924 -
Frod
addikt
Sziasztok!
Irtó amatőr kérdés, de ha dual channel van, akkor ha Aida64-ben nézem és ha egyik és másik ram-ra is 64/64-et ír akkor azt összeadva kell értelmezni, tehát megvan a 128bit és akkor jól kezeli, ugye?
Továbbá ha a valódi órajel 800, akkor ha jól olvasom az első, kiemelt hsz-t, akkor annak a kétszeresét kell vennem és akkor kapom meg, hogy mennyin működik? -
luise178
tag
szasztok!
olyan gondom lenne, hogy van egy 2*4gb ddr3 kittem, 1866-os, ezt cseréltem egy 2*8gb-os 1600-as kit-re. az alaplapomon csak 2 memória foglalat van, és gondolkodóba estem, hogy mi lenne a jó megoldás? eladni a két 4-est, vagy lecserélni az alaplapot 4 foglalatosra? nem-e fog vacakolni, hogy nem egyforma sebességű a két típus. vagy a gyorsabb fut a lassabb sebességén is? az alaplap asus b150m-k d3. a memóriák FURY-k.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Black Dragon #50542 üzenetére
1,2 helyett 1,30-1,35 volt feszt neki, az még az egészséges határon belül van és megy még egy szinttel gyorsabban 2400->2666
-
Black Dragon
addikt
válasz
darealkilla #50541 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy néztem árukeresőn, a 2133 és a 2400Mhz-es Fury között kb 400Ft eltérés van vagy még annyi se, szóval ebből egy 2400-as lesz.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Black Dragon #50539 üzenetére
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Black Dragon #50539 üzenetére
a dual channel szinte kétszer olyan nagy (gyakorlatban 1,5) memória sebességet jelent mintha csak egy modul lenne, vegyél 2x4 gigát, válassz garanciaidő alapján
-
Black Dragon
addikt
Hali all!
Ismerősömnek rakok össze gépet, az alaplap egy Asrock H270M Pro4, ami majd egy i5 7400-al lesz ellátva, viszont még kell bele valami normális DDR4 RAM is. 8Gb-ot szeretnék mindenképpen belenyomni, viszont abban kérném a segítségeteket, hogy van-e különbség a single vagy dual channel ramok között?
Röviden tehát érdemesebb 2x4Gb-ot venni, vagy ugyan olyan jó az 1x8 is?Illetve ha esetleg van valami jól bevett márka és típus(én Kingston HyperX Fury-t néztem), akkor azt szívesen fogadnám, ha megosztanátok velem.
Az ár 20 körüli legyen, vagy alatta(ha ott még van jó)
Köszi!
-
ricsi8800gt
addikt
Köszönöm a válaszokat,Akkor ezek a dolgok így mennek mostanság.Hála isten nem mindig megy tönkre pc alkatrészem hogy vissza keljen vinni.
Ki várom azt a 4 hetet -
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt #50535 üzenetére
GSkillnél egyenesen a gyártóhoz küldik, cserét tőlük várnak..a miértekre a magyarázat abban keresendő, hogy nem divat raktárkészletet tartani. Merlin nem fogja azonnal bevizsgálni és cserélni, de amúgy a gyártó nem tököl az RMAval többnyire, a posta tart sokáig.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #50535 üzenetére
lehet a kisker csak 1 évig csinálja, onnan a gyártó dolga a maradék 4
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Nem tudom jó helyen kutakodok e.Olyan tapasztalat meg infó kellene hogy mi van akkor ha az egyik memória modul be adja a kulcsot és garis még?
Amire ki akarok térni az konkrétan az hogy innen vettem még tavaly 2x4 GB G.Skill 2400Mhz Ramokart [link] És az egyik modul lehet meg halt de lehet nem mert a gép csak az egyik modullal kapcsol be,Ha benn van mind a kettő akkor ki be ki be kapcsol,Meg próbáltam minden ram foglalatban egyesével is és az egyikkel mindig ki be ki be kapcsol.Más ramokal jó a gép.Vissza postáztam nekik és ők el küldték a gyártónak vissza mai számomra nem igen tiszta mert ha van garancia rá akkor ők ezt miért nem úgy csinálják hogy be vizsgálják a modulokat és küldenek másikat ? 5 év gari van rá,Miért kell ebbe a gyártót is bele vonni?
Más gépbe nem próbáltam a ramokat lehet másikba jó de kétlem és 4 hetet vagy többet kell várnom most arra hogy vajon lesz e új ramjaim meg hogy most mi is van.Szóval ez hogy működik ?Valakinek volt garanciáztatása a Merlinhardverrel ?
-
Szervusztok Béláim az Úrban!Óriási bajom van. Van nekem egy Kingston HyperX kitem. Idegesített a lik a RAM foglalatokban elkezdtem keresni egy darabot -sikertelenül persze- , majd kitet. Találtam ezt, ami első nekifutásra (khx1600c9d3) egyezik, de osztán mégesenemse.
Ha bepattintok egyet a meglévők mellé, a BIOS magába fordul és megköszöni a részvételt. A-B,A-B konfigban elindul ugyan, de hogy hogy nem, minden a második kitből származó hirtelen 1333 lesz és semmit nem tudok tenni ellene.Mindkét kit külön külön megy 1600-n.Most beszoptam, vagy beszoptam?MOD
Visszaszívom, beszoptam egy betűt. A 8Gb kit nem X végű
Ugyanitt ram eladó
-
TomMusic
őstag
Hali,
Szerintetek fog csökkenni a RAM ára?
Ilyet lenne jó venni, de utóbbi fél évben nagyon megdrágultak ugyebár.. -
KHG9
újonc
válasz
darealkilla #50529 üzenetére
Csináltam. A régi memóriával jól lefutott nem talált hibát a memory test. Az új memóriákkal elindul, 2-3 másodperc múlva kilépik, és próbál elindulni a gép, de persze nem tud.
A prociról csatoltam egy képet.
Köszi szépen a segítséget!
[kép] -
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Adott egy új konfig.
Asrock h110m itx
Intel g4560
Samsung 8gb 2400mhz ram.
Gép bekapcs és 3 hosszú sípolás.
Amit eddig kb talaltam a neten hogy 3long beeps| without memory. Elvileleg nem latja a ramot.
Ez lehet attol is hogy ben kompatibilis a ram a lappal?
Illetve lehet hibas is a ram?
Köszi
Üdv -
gumi01
csendes tag
Sziasztok, gigabyte ga-b75-d3v ilyen alaplap van a gepembe, 2*4 gb kingmax rammal, van 2 db slot üresen raknek bele meg ramot, 2*2,1*4 gb, amit sikerul beszereznem(nyilvan kingmax hasonlot mint ami bent van most)menni fog rendesen egyutt?
Koszonom -
KHG9
újonc
Sziasztok,
Egy Dell Inspiron N7010 laptopom van amelyben eddig 2x2GB 1333 Mhz memória volt (legalábbis azt írja a memórián, mert a bios 1066-t ír). Bővítés céljából vásároltam 2x4GB szintén 1333 Mhz-s memóriát (Kingston KVR13S9S8/4) memóriát, amit behelyezek, a biosban fel is ismeri, habár szintén 1066 Mhz-t ír, de a gép nem indul el. A következőt írja: Your PC ran into a problem ..., Stop code Kernel Security Chack Failure.
Levente
-
erebus
tag
válasz
darealkilla #50523 üzenetére
Köszi a segítséget! Akkor a lehető leginkább hasonló ramot megveszem hozzá, ami hardveraprón fellelhető.
16 giga persze jobb lenne, mint 8, de végül is most 4 van és azzal is elketyegnek a dolgok. A négyes mellé inkább veszek egy másik négyeset, annyi zseton nincs, hogy két nyolcas is beleférjen a keretbe -
darealkilla
aktív tag
válasz
erebus #50522 üzenetére
szerintem bármilyen ddr3-1333 (pc3-10600) memória jó mellé, ha magasabb órajelű, akkor majd felveszi a lassabb tempóját, a ddr3 már nem olyan nyűgös arra, hogy pontosan mi van mellette,
elég lesz a 8 giga a térinfohoz? -
erebus
tag
Sziasztok!
ASRock 880GM-LE alaplapba szeretnék a meglévő 1 darab Kingmax 4GB DDR3 1333 MHz CL9-es RAM mellé egy másik, lehetőleg ugyanilyen RAM-ot venni. Az enyém jelzése: FLFF65F-C8MF9
Használtan tervezem venni és a kérdésem az lenne, hogy mire kell figyeljek, hogy minden rendben legyen? Ha a part numberben eltérés van a kötőjel mögötti jelzésben (FLFF65F-xxxxx), attól még működik majd együtt a két RAM? Lehet, hogy kezdő kérdés, de hát nem értek hozzá, úgyhogy inkább kérdezek
Amúgy térinformatikai programokhoz kellene a több memória a nagy fedvények miatt. -
ZP67
tag
válasz
darealkilla #50520 üzenetére
Köszi szépen!
A proci egy 3. generációs i5, ha jól emléxem 3210 a típusszáma.
-
darealkilla
aktív tag
-
ZP67
tag
Sziasztok,
előre is elnézést, ha nem ez a legmegfelőbb topic a kérdésemnek!
Adott egy Dell Vostro 3460 laptop 4 GB Nanya DDR3 1600MHz RAM-mal.
Nem kaptam pont ugyanolyan modult mint ami benne van, ezért beletettem egy kéznél lévő 1 db 4GB Kingston DDR3 1333 MHz-eset.
A BIOS mutatja is, hogy 1333 MHz-en ketyegnek, de meglepetésemre a CPU-Z azt írja, hogy dual channel üzemmódban dolgoznak.A kérdéseim:
- tényleg lehetséges így a dual channel?
- a mostani felállásban (8GB, 1333 Mhz) veszítek bármit az eredetihez (4GB, 1600 MHz) képest?
- mit nyerhetnék a mostanihoz képest, ha két azonos (4 GB, 1600-as) modul lenne benne?Előre is köszönom a segítséget!
Üdv,
ZP -
darealkilla
aktív tag
Sziasztok, lenne skylake és 4x16 memória:
6700K mellé asrock z170 etreme4 lapba a meglévő 2x16 (Corsair CMK32GX4M2B3200C16 Vengeance LPX) mellé vennék még ugyanilyen 2x16-ot.
Mire számíthatok, bírni fogja a 3200-at? (nyilván adok a memvezérlőnek feszt) Régen úgy volt, hogy ha "tele" volt az alaplap, akkor már nem tudta a max-ot...Érdemes kipróbálnom most úgy, hogy a meglévő kettőt berakom egy csatornára és megnézem, hogy úgy mit bír?
Mintha írtak volna olyat erről a memóriáról, hogy 1 DIMM/channel, ez a működésre vagy a 3200MHz-re vonatkozhat? -
pixelshader
tag
Értem köszi a választ.
+1gb ramot vettem hozzá hogy meglegyen a dual chanel.De akkor ez a gép ennyit bír.
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
i5 6600K-ra terveznék fejleszteni. A gép szinte kizárólag játékra lenne használva. 16 GB DDR4 SDRAM 2133 MHz Kingston HyperX Fury Black CL14 RAM kit van kinézve hozzá. Van-e bármi értelme 2800 MHz-est venni vagy mondjuk CL13-ast? A cikkek alapján játékokban semmit nem vennék észre az egészből, kizárólag RAM tesztekben. Jól járok én a kinézettel is, nem? A proci természetesen húzva lenne, de nem halok bele, ha nem fogja tudni a 2800-at a HyperX...
-
quailstorm
félisten
válasz
pixelshader #50514 üzenetére
Nálam ott 6129MB van. Nyugi, ez normális, tud a system RAM-ból oda allokálni, már Pentium 2 óta. Nem ez a baj és felejtsd el.
Az erőforrás figyelő RAM sávdiagramján láthatsz 1GB-os rendszer számára lefoglaltat gondolom, de a hiba 99%, hogy BIOS vagy hardveres korlát.Ha van időd, tegyél próbát WinPE-vel (64-bitessel), meg valami 64-bites linux-szal azok mit látnak.
Alaplapi VGA ha van, akkor nézd meg azzal dedikált nélkül.
-
pixelshader
tag
válasz
quailstorm #50511 üzenetére
Most látom, hogy te nem azt linkelted amit én olvastam.
-
pixelshader
tag
válasz
quailstorm #50511 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
pixelshader #50510 üzenetére
4 x DIMM, max. 4GB, DDR2 667/533/400, Non-ECC, un-buffered memory
Dual Channel Architecturei945-ös chipset még Core2-n belül is ősrégi. Szvsz VGA nélkül van a 4GB, de másban nem tudom a hibát találni lévén a rendszer 64-bites. Esetleg a memory limit lehet elállítva.
memóriaopciók próbálj max memory-nak egy 3,8GB-ot
-
pixelshader
tag
válasz
quailstorm #50509 üzenetére
Lap 4gb-t kezel? Néztem a weboldalán, én ott nem találtam ilyet.
Megvan az 5gb csak az a probléma, hogy a kártya 2, a rendszermemória meg 3,1.Biosban is néztem és nincs ilyen beállítás. Linkelnéd hogy hol írják a 4gb limitet? Azért nem annyira régi ez az alaplap.
-
quailstorm
félisten
válasz
pixelshader #50505 üzenetére
Memory remapping vagy valami hasonló nincs a BIOS-ban? Lap max 4GB-ot kezel, lehet valami határon vagy.
-
-
HavocS
senior tag
válasz
pixelshader #50505 üzenetére
Milyen alaplap meg videokártya?
Közben én azt nézem, hogy a túróban 42k a HyperX 2x8GB CL15 2400MHz kit, amikor a szintén 2x8GB CL15 3000 MHz Corsair Vengeance 2 ezerrel olcsóbb? A HyperX ennyivel "nagyobb név"?
-
pixelshader
tag
Helo, az lenne a kérdésem, hogy a gépem miért csak 3,1gb ramot lát a 4-ből? Az 1 gigás videókártyánál azt írja hogy teljes elérhető memória 2600mb. A memória megosztást nem lehet kikapcsolni?
Mert akkor ezek szerint a videókártyának "adja" a memóriát. Rendszer: windows 8.1 64bit. -
CSaFeri
újonc
A procit nem írtam: AMD FX-8320
-
Speed®
titán
válasz
Vertigo18 #50501 üzenetére
Mivel B chipsettel OC sem lesz, sima 2133 modult vegyél, maximum annyit tudsz variálni, hogy késleltetések terén szűkebbet szerzel (CL15 helyett 13 pl.)..de sokat nem számít. Ha nem akarsz csicsabordát / ha pici dizájn elvárás is van.
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Ehhez a laphoz szeretnék memóriát vásárolni, lehetőleg 2x4 Gb-osat, nem kell, hogy szakítson annyira, de nem szeretnék rossz minőséget. A lényeg, hogy alacsony legyen, ne legyen rajta ilyen magasított hűtő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest