- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
quailstorm #50498 üzenetére
A procit azt hagyom, annyira nem akarom felújítani.
Egy idősebb családtag használja ezt a laptopot, hetente csak egy 2-3 órányi böngészésre, semmi másra.
Csak nagyon lassan teker a böngésző rajta, ezen próbálok segíteni. Az XP-t most cseréltem le Linux Mint-ra, így egy picivel jobb már, bízok benne a memóriaduplázás is fog még egy kicsit segíteni rajta.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
quailstorm
félisten
válasz
Andralin #50497 üzenetére
Így már érthetőbb, a linkelt RAM megfelelőnek tűnik. Viszont a proci még így is rémes.
ezekből tudsz nézni
Igen PC2-4200 -
Andralin
aktív tag
válasz
quailstorm #50496 üzenetére
Elnézést kérek, pontatlan voltam, tévesen jegyeztem fel a laptop típusát.
A pontos típus SATELLITE L30-134 és ez már tényleg DDR2, így érthető, hogy az ketyeg benne.Az gyári adatlap erre ezt írja:
Max Supported Size 2 GB
Technology DDR2 SDRAM
Speed 533 MHzAkkor az Aliexpressen nézek hozzá olcsó modulokat, ahogy ajánlottad. Még arra figyeljek, hogy a kód mindenképp PC2-4200S legyen?
Elsőre ezt a Samsungot találtam, ez jó lehet? Nem egy nagy pénz érte.
[link]
-
quailstorm
félisten
válasz
Andralin #50495 üzenetére
Első körben, a gép nem ér annyit.
Másodszor, a DDR1 és 2 soha nem volt felcserélhető, és ne is próbáld meg. Igen 2-est ad a kódodra, nem értem én se.
PC2700 az DDR333. 2x1GB az elég drága laptop DDR-ből, kínából rendelj valami nem unbranded-et, mondjuk Hynix-et ha van.
Különösebben nincs szigorú lista memória kompatibilitásra.De igazából semmi racionális indok nincs még Celeron M vagy Pentium M gépekre költeni.
-
Andralin
aktív tag
Üdv a RAM mágusoknak!
Egy régi laptop RAM kompatibilitással kapcsolatban kérnék tőletek tanácsot.
A laptop egy Toshiba Satellite M30-as, a gyári adatlapon a RAM specifikációk az alábbiak:
Memory Speed 333 MHz
Memory Specification Compliance PC2700
Technology DDR SDRAMA benne lévő 2x512 MB-ot szeretném 2x1GB-re bővíteni. Amit benne találtam az két Hynix PC2-4200S-444-12 modul, a pontos típusuk az HYMP564S64BP6-C4 AB
Nem nagyon vagyok képben a PC... kódok jelentésével, de kicsit olvasgatva a neten úgy látom, hogy a laptopba DDR1-es memória kellene, viszont ami most van benne az meg DDR2-es. Ezek szerint a DDR és a DDR2 felcserélhetők, kompatibilisek egymással?
Szerintetek milyen modult keressek bele a bővítéshez? Jó a PC és a PC2 jelzésű is, csak arra figyeljek, hogy az S jelzés a notebook miatt ott legyen? Vagy csak bizonyos kódszámú modulok jöhetnek szóba, a 2700 és a 4200 mellett? Ha így van, akkor milyen kódszámok lehetnek még megfelelőek?
Előre is köszönöm a tanáécsokat!
-
Zotya984
senior tag
DDR2-es ramok fogyasztása hogy alakult annó. Nem találok róla semmit.
2 oldalas 2gb-os modul fogyasztása érdekelne. (pico psu méretezés miatt) -
CSaFeri
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy új msi 970 Gaming alaplapot és hozzá egy Kingston Hyper X FURY 8 GB Kit 1866 Mhz DDR3 CL10 DIMM RAM-ot.
Az a gond, hogy ezekkel nem indul el a gép. Csak sötét képernyő, még a BIOS-ig sem jut el. Próbáltam Dual Channel módban, próbáltam csak 1 RAM-ot betenni, de semmi. Úgy indult csak el, hogy 1 Kingston RAM –hoz beraktam egy teljesen más régi 1 GB DDR3 1333 MHz –es RAM-ot. A BIOS és a WIN10 Pro 64 bit látja mindét RAM-ot (5 GB), de a Windows csak 1 GB-ot használ. Kiveszem a régi RAM-ot nem indul. A BIOS-on még nem állítottam! Mi lehet a gond?
A válaszotokat előre is köszönöm! -
Speed®
titán
válasz
quailstorm #50490 üzenetére
Ezt beszéld meg a BF1el is pl..meg még van pár játék, ami szépen gyorsul, minél több sávszélességet kap. De ettől függetlenül egyetértek, a több jobb. Illetve nem feltétlenül mond le a DCről, mert mixed módban 16GBig megmarad a 128bit, a maradék 8GBot éri el 64biten. Hovatovább, játékok még nem lógnak ki a 16ból szerencsére..szóval a 3. modult eladnám, mert most jó ára van és beforgatnám más alkatrészbe az árát.
-
quailstorm
félisten
válasz
Notalab #50489 üzenetére
Ebből sose lehet elég, de az inkább a böngészőre és rendszerre vonatkozik. 24 az modern multis játékra kell max. 2-es slot, kisebb számú mindig. Vagy ha fordítva van számozva, írja a manual.
A DC tényleg olyan keveset hoz játékban nem IGP-vel, hogy nem éri meg megtartani.
-
Notalab
aktív tag
válasz
quailstorm #50487 üzenetére
Köszi!
És akkor a 3. modult hová tegyem? Tippre a 2. foglalatba gondolnám. Most ugye a 2x8 az 1. és a 3. helyen van.
Egyébként van olyan játék ahol kell a 16+ RAM, vagy ebből soha sem lehet elég, és akár a régebbi játékok is profitálhatnak belőle? -
zapikanka
tag
erre valaki?
-
Notalab
aktív tag
Sziasztok!
Nagy gépfelújítás közben úgy alakult, hogy lett 3x8GB Ramom (DDR3 1600Mhz).
Kérdésem, hogy a dual chennel miatt 2x8-at használjak, vagy a mennyiség javára 24GB-ot (3x8)?
Játékokon kívül semmi extrára nem használom a gépet. -
Viktor8.
tag
Köszi a segítséget, minden király most már felismerte dualba.
-
Viktor8.
tag
Viszont ha b1 b2-be rakom bele a ramokat akkor felismeri csak singel channelbe, akkor megpróbálom úgy ahogy mondtad.
-
Viktor8.
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy ASRock Z87 Extreme4 lapom. Bele raktam egy Corsair Vengeance 2x4Gb-os ram kit-et és bárhova rakom a foglalatba sehogy se ismeri fel dual channelbe. A válaszokat előre is köszi! -
Trexmark
csendes újonc
Sziasztok!
Átolvastam elég sok topikot, de valaki lszíves megvilágosítani:
4x4 GB RAM (egy csomagban, tehát párban vásárolva) behelyezését hogyan kellene értelmeznem az alábbi ASUS alaplap leírás alapján?:
Én úgy értem, hogy ha 2x4 G lenne, akkor egyik A channel 2-be, a másik tagja a párnak B channel 2-be. De a rajz szerint 2 párnál már B channel 1-be kerül a pár egyik tagja és B channel 2-be a másik. (és persze A1-A2 a másik pár).
Bocs, ha béna a kérdés...
Köszönöm! -
zapikanka
tag
Sziasztok,
szeretnék egy gépet összerakni és nézegetve a memória árakat, elgondolkodtam, hogy érdemes-e várnom, hogy újra lemennek az árak? Fél év alatt duplájára ment az általam kiszemelt ram ára. A vétel nem sűrgős igazából, tehát szeretnék olyan időpontot elcsípni, amikor jó áron ( =ha mondjuk nem is felére megy le, de azért háromnegyedére ) tudok huzzájutni.
A kiszemelt memória: HyperX 4GB FURY DDR4 2133MHz CL14 ~12k, ami fél éve ~6k volt.
Tudtok valamiről a közeljövőben, ami lenyomná az árakat?
Köszi előre is!
Üdv,
z -
Pityu.
nagyúr
Lenne egy kérdésem,kinéztem egy MSI B250M MORTAR alaplapot tudom,hogy a B jelű chip készlet nem tuningra való,nem is akarok tuningolni csak ki néztem hozzá egy G.Skill Ripjaws 2x8GB DDR4 2400Mhz ramot és a kérdésem az lenne akkor ez a lap viszi alapból a 2400mhz s memóriát,ez van az alaplap specifikációban
DDR4 Memory 2400/ 2133 MHz. -
tknof1871
őstag
Üdv! DDR4 RAM-ok úgy számolom 17 sebességben léteznek. Felhasználás szerint lehet szemléletesen / egyszerűen csoportosítani őket? Például mire elég a 2133 Mhz, mihez szükséges a 4266 MHz.
-
luiaxe
csendes tag
válasz
quailstorm #50469 üzenetére
ok értem köszi a segítséget
-
quailstorm
félisten
Oké értem én, nincs a közeledben az új RAM és nem tudod megkérdezni az eladótól sem. (én még csak használtan vettem ramot azért nem merült fel bennem, hogy nem tudod megnézni)
Opciók:
keresel valakit aki használtan árul és elkéred tőle az AIDÁ-s listát. Vagy megveszed és kipróbálod.6 csillió féle RAM van, akár ugyanazon néven másik kóddal. Senki nem fogja tesztelni, tudni. SPD adatbázist én nem láttam soha.
Elvileg ha a sűrűség és a profiméret egyezik, akkor kb ok. Szóval ugyanannyi oldalán ugyanannyi chip legyen mint a másiknak és LP legyen a meglévő is.
Viszont én speciel szoptam már be időzítéssel még a DDR2 érában, NANYA és Kingmax 2x1+2x1. A 800-at nem egyforma időzítéssel tudták és nem azzal amin az 1066-os Kingmaxom tudja. Szóval 667-en mentek.
Szóval azon kívül hogy próbáld ki és a fentiekre figyelj, nem hiszem hogy akárki tudna mondani értelmeset.
-
luiaxe
csendes tag
válasz
quailstorm #50466 üzenetére
2133mhz szeretném mellé tenni.
-
luiaxe
csendes tag
Sziasztok!
CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 2133MHz DDR3 KIT BLUE tudna üzemelni 1866mhz 9-10-9-27 időzítéssel egy másik 1866mhz páros mellet?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Aryon87
félisten
Sziasztok!
Tud valaki infot mondani, hogy van-e valami befolyasa egy CL9-es ram beszerzesenek a CL10 tipusu melle?
4gb Kingston Hyperx Fury-m van 1600mhz-es CL10, es apron talaltam tesot neki egy Kingston Hyperx Genesis neven ugyenezen adottsagokkal, de ez CL9-es.
Mert nem mindegy hogy 10k vadiujan, vagy apron 5k...Koszi az infokat elore is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Speed® #50461 üzenetére
Azt hiszem igazad lehet, olyan 2x10^-5 a fémek hőtágulása °C-onként. Mondjuk ha az egész modul 15 centi és 20°C-ról indul, majd felmegy 50°C-ra, akkor is csak 0.1mm-el nő az egész hűtőborda rajta, és azt is 8 felé kell osztani arányosan, úgyhogy durván 0.01mm-el tol el egy-egy chipet. Annyi rugalmasság talán van benne, hogy ennyit kibírjon hosszú távon is. Szerintem kell legalább 1mm oldal irányú elmozdulás, hogy letörjön egy chip. Amúgy azt írják, hogy a hűtőborda csak dekoráció a ramokon és a ddr3 ramok chipjei 80-90°C-ot is kibírnak, úgyhogy tökmindegy szinte, hogy mivel ragasztom, vagy hogy az hővezető e. Teljesen felesleges ehhez hővezető ragasztó. A pillanatragasztóval lehet esetleg gond, ha felmelegszik, mert az nem bírja annyira a hőt, és elkezd mérgező anyagokat párologtatni.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Speed® #50457 üzenetére
Nem, ez egy másik ram, amit apron adtak az új confighoz. Szerintem már a srácnál is lent volt, de nem foglalkoztam vele, mert árban csak töredéke volt a gépnek, és amúgy is alkudtam. El akarom adni, mert szutyok, legalábbis nem az a szint, mint a g.skill tuning ram, amit most rendeltem. Nem látszik rajta sérülés, meg egyébként működik. A hővezető ragasztóra azt írják, hogy nem jó, mert az epoxi ami benne van nem valami rugalmas, és a hőtágulástól hosszú távon letördelheti a chipeket. Szilikonos tömítő ragasztókat írtak külföldi fórumokon, de azoknak meg nem lehet valami jó a hővezetése, meg nem is nagyon találok itthon. Gondolom nem azonos a sziloplaszttal, ilyesmi [link]. Írták páran, hogy pillanatragasztózzák 4 kis helyen, közé meg hővezető paszta. Hát én fix, hogy nem tennék rá pillanatragasztót. Most azon agyalok, hogy veszek szilikonos ragasztót, aztán megpróbálom azzal hasonlóan a 4 sarokban megfogatni, középre meg teszek pasztát, aztán csak nem folyik ki belőle.
-
inf3rno
nagyúr
Van egy corsair memóriám, lejött a heatsink róla, mivel érdemes visszaragasztani?
-
Speed®
titán
válasz
maxika2004 #50453 üzenetére
Ebben menni fog byXMP szépen..az OC meg lutri, majd kiderül. Még egyszer nem írom le, mit érsz a gyorsabb modulokkal azértse
8GB modul jellemzően nem annyira rugalmas amúgy, de van esély rá, hogy menni fog az 1866, talán még CL9 is, ha kap +feszt.
-
maxika2004
őstag
amúgy ezek a ramok elmennek még 1866-on ? illetve ha igen, érdemes ezen járatni ?
-
Speed®
titán
válasz
maxika2004 #50451 üzenetére
Jónak jó, de H67 lapban nincs RAM OC elvileg
800MHz a valós órajel, 1600 az effektív érték csak. -
Meg tudja valaki mondani hány % pluszt jelent egy AMD FX 8370 mellett egy dual chanel a single chanel hez viszonyítva? És az 1866Mhz-es ram az 1600Mhz -hez képest?
-
Speed®
titán
válasz
maxika2004 #50445 üzenetére
Valós felhasználás terén alig hoz bármit, ahol számít, az jellemzően nem játék. Mennyiség az elsődleges, legyen belőle elég..tempó másodlagos, ritkán jön elő, hogy a RAM sávszélessége szűk keresztmetszet. Időzítés/késleltetés terén lehet reszponzívabb gyorsabb RAMmal a vas, de ahhoz érdemit kell újítani..én az 1866C9et már megéreztem, 2000C9re belőve kifejezetten tetszett a pattogósabb tempó. Valami ilyesmit ajánlanék, de nem minden áron..jelenleg RAMot venni nem valami kifizetődő :S
-
Speed®
titán
válasz
maxika2004 #50442 üzenetére
Sandy topikban megvolt az értekezés, fejtegetnéd még?
A memóriavezérlő gyártó által előírt értékein felül OC minden,
a tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy 2133ig 99% okés.
Úgyhogy nem a CPU/IMCn fog múlni a dolog, vehetsz jobbat.
Jó a Fury 1866C10 is, bár horror az árazása jelenleg sajnos..
De jó a 2x8/1600C9 is, csak ne várj nagy előrelépést 1333ról. -
csibuka85
őstag
Sziasztok , én Norbi vagyok és azzal a propblémával kérném a segítségeteket hogy a WIN 10 64 BIT PRO rendszeremen 3600 mb -ot ít a memóriakihasználtságra (59%) ami nem jó mert rengeteg Chrome ablak van megnyitva és programok is mennek. Ez eddíg rendbe van de sajnos összesen 10 giga ramot használ és semmit nem ír ki hogy mi futna a háttérmen még. Ez miért lehet ?
Előre is köszi a segítséget. -
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segítsetek lécci :
egy i7-2600 as proci- asus P8P67 PRO laphoz
4x4 gb :ezek a memcsik jók lennének : [link]vagy esetleg ilyen :
2x8GB Corsair Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 kit.: CML16GX3M2A1600C9A proci leirásában 1066, és 1333 szerepel ... érdemes egyáltalán nagyobbat tenni bele ? ha igen mekkorát ?
-
hommeros
őstag
Sziasztok!
Mennyi lehet gond, hogy a 3000Mhz memóriánál a CPUz a frekvencia sorban 1500Mhz-et ír?
[link] -
Vhaerun
tag
Sziasztok,
Új gépet raknék össze:
GIGABYTE B150-HD3 DDR3
Intel Pentium G4560
Kingston 8 GB DDR3 1866MHz KIT HyperX CL10 White sorozat (2x4gb)
A monitorra nem megy ki jel, biosig sem jutok el.Memória probléma lehet?
Köszi -
petakpa1
őstag
Az alábbi laptop memóriáját szeretném 4Gb-ra bővíteni:
MSI GX610 (2 GHz-es AMD Turion 64 X2 proci van benne 1 db 2 GB-os DDR2-667 MHz-es memória társaságában).Kérdésem, hogy
a) simán vegyek mellé egy másik 2 GB-os DDR2-667 MHz-es modult,
vagy
b) a magasabb órajel hoz annyit, hogy inkább kukázzam a mostani 667 MHz-es modult is, és 2x2 GB DDR2-800 MHz-set keressek bele.b) nyilván többe kerül, kérdés megéri-e?
Továbbá kérdés, hogy ha a)-nál maradok, a Dual Channel hoz bármit a jelenlegi Single channelhez képest?
Próbáltam a neten tesztet keresni Athlon64 memóriaskálázódásra (DDR2-667 vs 800) (single vs dual) de sajnos nem találtam értkelhetőt. Ha valaki tud ilyen ne kímáljen belinkelni
-
-
kuzma88
tag
Sziasztok,
Jelenleg van a gépben 2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz CL9-es memória Dual Channel - ben. Kaptam egy Kingston 8GB - os 1600Mhz memóriát (az időzítését nem ismerem). Használható a jelenlegi ramok mellett, vagy adjam el, mert nem éri meg berakni melléjük?
-
quailstorm
félisten
Minden integrált VGA-nak iszonyat sokat segít a dual channel, akár +50%-ot is. Mivel a rendszermemóriából foglal, nem mindegy milyen széles az adatbusz, mert keskeny busznál alig jut sávszélességhez, aztán "megfullad". Nem tudja kiszolgálni magát.
Persze attól még a GMA950 gagyi marad és a leggyengébb Win7 kompatibilis Intel, de ezvan.
Én Radeon 3100-zal teszteltem a dual vs single felállást, nagyon nem mindegy. Az se egy erőmű. -
-
ZP67
tag
Sziasztok,
mit jelenthet ez:
Ez ugyanaz, mint hogy a 32 bites win nem kezeli a több memóriát, vagy más?
Érdemes azért a jelenlegi 3 GB mellé venni egy negyediket? Persze használtan...
Mennyit számít egy ilyen őskövületnél a dual channel mód?
Köszi a segítséget!
Üdv,
ZP -
ooloo
őstag
Üdv,
Van egyG.Skill 8GB ( 2x4 ) kitt a gépemben . Van arra lehetőség , hogy egy szintén G.Skill márkájú párossal jól használható 16 GB ramot kapjak ?
A választ előre is köszönöm !
-
Monyos
aktív tag
válasz
Speed® #50406 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Na most szétszedtem az egész gépet.
Alaplapon a lábak tökéletesek.
Processzor érintkezői közül az egyik volt kicsit gyanús, kicsit mintha más lenne, mint a többi.
Ezt gyógyszertári 96% os alkohollal óvatosan megpróbáltam megtisztítani, igazából nem tudom, hogy jobb lett-e továbbra is (nagyon minimálisan) eltér a többitől, mintha ezt jobban megnyomta volna egy alaplapi láb.Ezután vissza minden, be mind2 memória (VGA-t nem tettem még be):
Láss csodát, hibátlanul elindul 8GB RAM-mal!!Most futnak a különböző Stress Test-ek, eddig nem volt hiba.
Egy órát tesztelem, ha nincs para visszamegy a VGA és megy vissza a gazdájának.euzsolt:
Már első bekapcsolásnál átállítottam AUTO-ról a feszt, mert tényleg 1.2 helyett 1.250-re lőtte be őket. -
csacsa007
csendes tag
Sziasztok! I7-870 / Xeon X3470 az Intel oldala szerint 1333MHz-ig van RAM támogatása. Ha beteszek mellé 1600MHZ-s memóriákat, akkor hibátlanul fog működni? Vagy lesz valami negatív következménye a CPU-ra nézve?
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Hp 430 g4 -es notiba keresek +4gb ramot jelenleg Hynix HMA851S6AFR6N-uh van benne. Esetleg tudna ajánlani valaki olyat amivel dual channelben biztosan menne (ebay , amazon is szóba jöhet)? Előre is köszi.
-
Formaster
addikt
válasz
Monyos #50405 üzenetére
Esetleg nezd meg a bios beallitasokat h auton nem e feszelte tul
sajnos az auto beallitasok neha nem a legjobbak. Nezs meg a gyari ertekeket es h mit mutat. Ha az rendben akkor sztem a lappal lesz a gond. Mar ha vigyaztal es tenyleg jol vannak az alaplapi procilabak
velem is elofordult mar h egyet elfesultem. De akkor azonnal kellene hibaznia.
-
Speed®
titán
válasz
Monyos #50405 üzenetére
IMC az a memóriavezérlő rövidítése, ami ugye a prociban van. Két esetben felelhet a hibatünetért: meghalta magát és csak az egyik csatorna üzemel, ill. ha kontaktzizi van a foglalatban. Esetleg megpróbálhatod kivenni/megmozgatni a procit, ill. sasold meg az érintkezőket alatta, nem-e kócosak.
3. eset, hogy eddig bírta a kis alap-lap és cseréltetheted. Ilyenről is hallottunk. -
Monyos
aktív tag
válasz
Speed® #50401 üzenetére
Zsír új minden, procin gyári intel alu hűtő van. Rá lehet azt egyáltalán "túlságosan" szorítani?
Kicsit kifejtenéd, nem nagyon értem ezt a hümmedést az IMC-vel.
Hétfőn viszem vissza gariztatni az alaplapot, de akkor lehetséges, hogy nem is annak van baja??euzsolt
Mint említettem minden új, bontatlan volt. Direkt figyeltem, hogy óvatosan, csak a helyére tegyem a procit és rá a hűtőt.Azért sem gondoltam, hogy processzoros vagy bármi egyéb hiba lenne, mert a másik slotba helyezve a RAM-ot teljesen vígan elvan, hibátlanul megy minden játék. (csak 8GB helyett 4-el
)
Ja és 1 teljes napot elment a gép 2 RAM-mal, Windows telepítés + játékok telepítése és 1 perc játékmenüben lépkedés után fáradt el.
-
Speed®
titán
válasz
Monyos #50400 üzenetére
Meghümmedt a prociban az IMC és/vagy kontakthiba, de persze lehet a lap is ludas..procihűtő gyári vagy valami combosabb, ami túlzottan is nyomhatja?
djako91
Mivel nem nevezted meg a lapot/procit, nagyjából nincs jó válasz..nyilván az 1866 már OCnak számít, kérdés, minek kellene bírnia..pontosítsd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Witcher topik
- Motoros topic
- GTA V
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest