- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
koko52 #50897 üzenetére
koko52: Ezt hol látod? A képen konkrétan nem látszik. Az SPD fül csak megmutatja az alaplap által a modulból kiolvasott lehetséges üzemmódokat.
bitpork: Nekem is ilyen RAM-om van, de én simán XMP profilon pörgetem, 1600Mhz 9-9-9-27-36-1T, 1,65V és 1,2V a memóriavezérlőnek.
Jorus: Az nem CL9. Ez vegyes beállítás, 9-11-11-32-43-1T.
Szerk:
bitpork, a helyedben mérnék egyet Aidaval a jelenlegivel, aztán XMP-1600-on. -
koko52
nagyúr
válasz
bitpork #50896 üzenetére
Én azt látom, hogy 2 ram dualba megy XMP-vel 1600-on. A cpu-z nem mér csak listáz, az aida az biztosabb. (ráadásul ahogy látom nem is egyformát ír, ez az lehet hogy mit tud a ram(memory fül), de az spd fület nézd az a valódi.
Valószínűleg van egy dualod és egy single csatornád.
-
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
bitpork #50891 üzenetére
Nem vagyok egy nagy memória szakértő, de nekem akkor volt ilyen mikor instabil vagy lassú időzítést állítottam be. Ez még AM3 lapban Phenom II X4 mellett volt, ott mindent lehetett manuálisan állítgatni. Jelenleg maradok az XMP profilnál, nincs energiám a bűvészkedésre.
-
Szervusztok Béláim az Úrban!
Vagy egy öregecske GA-Z68x-UD3-B3 lapom, és egy KHX1600C9D3K3/12GX kitem (mind a 3 benne vala a deszkában).
Megbirizgáltam a lap tyuning opcióit, és megy 1866-n (XMP kiválasztva, de kézzel megadva pár érték pl command rate). Igen ám, de bútolás után rögvest piszok jó memóriakezelési eredményt ad (pl read cca 26k -aida által mérve), de megnyitva egy böngészőt vagy a gépet használva kicsit, ez majdnem megfeleződik.
Az lenne a kérdésem, hogy sz@rjam le a szintetikus tesztet, vagy ez valami ami hibás beállítás kérdése és még tán valódi hátrányt is okoz? -
Redneck
nagyúr
válasz
lolka-bolka #50889 üzenetére
Nekem elég egyszerű lapom van, kipróbálom azért, maximum nem megy.
-
lolka-bolka
tag
válasz
Redneck #50886 üzenetére
Nekem asus maximus 7 ranger lapom van i5 4690k procim ami 1600-as ramokat támogat.A lényeg G-SKILL 2x4GB 2400MHZ ramokat kezel 1200-on. Ki kapcsoltam az XMP-ét beállitottam 2400mhz-et és tökéletesen megy. Beállitotta magát cl10 1.65v-ra.
Nem tudom jól-e tettem,de nálam működik.
-
bobojszan
tag
Sziasztok!
Új belsőt kapott a gépem!
A RAM-okat szeretném 1600Mhz felé pöckölni!
Típusa: 16GB 2400MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Gold Pro Kit (CMY16GX3M2A2400C11A) (2X8GB)
Alaplap: ASUS sFM2 A88X-PRO alaplap
Proci: AMD Athlon X4 880K Socket FM2+
Nem csináltam még ilyet, de a biosban próbáltam átállítani ,de folyamatosan újraindult! Auto-n meg csak 1333Mhz-en mennek!
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm! -
Redneck
nagyúr
válasz
Redneck #50886 üzenetére
Már rájöttem hogy nem fog menni. A CPU és a deszka nem támogatja a magasabb órajelet, a memória pedig 1.65V-on megy XMP profilon, szóval nagyon nem lehet benne sokkal több, és azt sem ezzel a konfiggal fogja tudni... Jó így is, de kíváncsi lettem volna az 1866Mhz CL10-re is.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
ASUS B85M-Gamer lapom van, i7 4790, 2X4GB HyperX XMP CL9 (1.5-1.65V) Kittel.
A lap DDR3 1600 Mhz Dual Channel Supportot ír, de a memóriatámogatási listán 1866-os és magasabb órajelű memóriák is szerepelnek. UEFI-ben is ott van az XMP alatt több magasabb órajelű profil.
Meg lehetne a jelenlegit próbálni 1866MHz CL 10 időzítéssel a maximális 1.65V-on vagy teljesen felesleges mert nem menne?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! i3 4330, ASRock Fatal1ty H97 Performance, 4x4GB Kingmax 1600 RAM-al nem akar betölteni, csak 3-al megy. Találkoztatok már ilyen problémával? Mi a fene lehet a gond? Akárhogy cserélem, nem tölt be még a BIOS sem. Fekete képernyő, ventilátorok pörögnek. Lehet, hogy ez az alaplap nem szereti a Kingmaxot vagy a 4 slot terheli túlzottan? Utolsó, 2.50 BIOS van rajta.
-
Gawamatsu
senior tag
Hali,
van egy 4 lemezes NAS-om, a gyártó büszkén hirdeti, hogy fasza lesz ha dual-ban mennek a RAM-ok.
Most 2*1Gb DDR3L van benne (gyárilag).Van elfekvőben (ingyé) egy 8Gb-os DDR3L 1600MHz-s modulom.
Hogy járok jobban teljesítményileg, ha veszek 2*4Gb-ot vagy betolom az egy 8-ast?Max 8Gb-ot támogat a NAS.
Üdv
-
Pc-man34
tag
válasz
koko52 #50876 üzenetére
Hello,egyesével néztem végig,és csak is az új ramokkal fagy a gép,szervizből jött vissza,garancia papírra azt írták ne a gyári 1,5v-on használjam,hanem emeljek feszültséget! De már mérgemben széttörtem a memóriákat.Azért érdekes lehet ez a szervizelés,mivel másik gépben is kipróbáltuk a ramokat,ott is rosszul működött,egyesével is.
-
Ciccuka
veterán
Ha a 32-bit-es windows 3,25GB (Memória (RAM) mérete résznél) helyett 3.12GB-ot ír ki, akkor mégis mi a fene történhetett? Eddig AMD 512MB, 2GB, (integrált 128MB+hozzá lecsípett 512MB) vga volt benn most Nvidia 3GB.
-
Pc-man34
tag
-
koko52
nagyúr
válasz
Pc-man34 #50869 üzenetére
A leírásában szerepel, hogy XMP 1.3 profillal üzemel megfelelően és 1.5V-on.
http://www.corsair.com/en-gb/vengeance-pro-series-8gb-2-x-4gb-ddr3-dram-2133mhz-c11-memory-kit-cmy8gx3m2a2133c11rAz szervíz nagyon nincs képben. Elfüstölöd aztán viszlát, magasról le fogják sz.rni!
-
Pc-man34
tag
Üdv,segítségeteket kérném,lenne egy MSI Z97 Gaming 5 alaplap,adott 4x4gb ram jelenleg,eddig csak 2x4gb
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL11 KIT CMY8GX3M2A2133C11R volt a gépben,amég csak az 1 kit,vagy is 2x4gb volt,rendszer indulás és fagyások sem voltak,de hogy belekerült még egy pár ugyan ilyen memória,rendszer indulás jóval lassabb lett,voltak akadások,fagyások,garanciából visszajött,mert tán nem hibás,azt ajánlották emeljek a drvam feszültségen,meg is tettem 1,5v-ról 1,7-re,kérdésem az lenne,ez nem teszi tönkre? meg ilyenkor az időzítést nem kell állítgatni? 11-11-11-27 CR2 ezen van most,ez a gyári.
Köszönöm,ha próbál valaki segíteni. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Erwinke #50849 üzenetére
Hali
Lehet kukás a ramod, tesómnak ugyanígy viselkedett 4x8giga dominator platinum 2400. Memtest bukott xmp-n,
Rma-ba cserélték 1 hét alatt
Illetve az egykori msi alaplapját is cserélték ugyanilyen hiba miatt
Szóval ha van rá mód, másik lapban is nézd meg.
(tudom hogy a mch a prociban van, attol még a lap volt szar) -
koko52
nagyúr
válasz
Erwinke #50855 üzenetére
Erre gondoltam, ez egy idézet a G.Skill-től: "Ilyen órajel mellett különösen fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 és a 2400 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést."
-
koko52
nagyúr
válasz
Logicman86 #50862 üzenetére
Ha a 2x8-at választod kíméled a procit, kevèsbé fog melegedni. Tuning nélkül 1333-on fovnak menni. Én a helyedben raknèk bele i5 3570-et. A másik esetben lesz dual cl9 és cl11 ha felhúzod vagy csökken a késleltetésed cl7-re 1333-on. Játékra mindegy.
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lap egy i5-2500K@4.4Ghz-es procival. Most van benne Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600Mhz CL9@1.5V memória. Mennyire romlana a memória sebessége ha tennék mellé 2x4GB Crucial(CT51264BA160BJ) 1600Mhz CL11@1.5V memóriát?
Mennyivel lenne nagyobb a javulás ha mondjuk egy Hyperx 2x8GB 1600Mhz CL9-es ram lenne a 4x4GB helyett? (a 2x4 + 2x4 Crucial kombó ár miatt játszana, mert olcsón hozzá tudnék jutni a "sima" Crucial ramokhoz)A proci leírás alapján csak DDR3 1066/1333 kezeli a memóriát. Ezt mit jelent pontosan, fölösleges mellé tenni 1333Mhz-nél gyorsabb ram-ot attól függetlenül, hogy a lap 2000+ ig támogatna?
Köszi szépen a segítséget! -
Cry0
őstag
sziasztok!
CORSAIR 8GB XMS3 C9 2000Mhz-s ramom van kérdésem hogy ezt esetleg érdemes kicsit húzni vagy semmi értelme ?
illetve ha érdemes húzni esetleg mit lehet kihozni belőle?
válaszokat előre is köszönöm -
Bacusuz
őstag
sziasztok
van bármi esély rá hogy a channelben 2x2 gigabájt,
b channelben 2x1 gigabyte stabilan egyszerre fusson egy g41 lapban? -
Erwinke
aktív tag
válasz
koko52 #50854 üzenetére
Prime 95-el teszteltem. 2 órán keresztül futtattam és nem halt be a rendszer. Elviekben fél óra is elég volna a teszthet. Játékok is és programok is mennek gond nélkül. Gyakorlat nem azt mutatja, h nem volna jó. És ha úgy gondolod akkor mi lenne a felső határ? Minn állítsak, mit próbáljak ki?
Kösz. -
-
Erwinke
aktív tag
-
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Konfig:
- Intel Core i7 4790k 4,9GHz-en max (60°C) delid és vizhűtéssel 1,320V-on.
- Asus ranger VII maximus lap
- DDR3 Kingston HyperX Beast 2400 MHz CL11Ha a BIOS-ban használom az XMP beaállitást akkor megy a gép szó se róla, de a játékok ki errorroznak. Ez minek köszönhető? Mit nézzek meg? Milyen beállítás lehet rossz? Amúgy ha nem használom az XMP-t megy minden játék gond nélkül. Ha nincs húzva a proci akkor se működik az XMP.
Köszönöm.
-
-
Hír és idevaló.
Techpowerup kiadott egy memtest64 programot amivel windows alól lehet az összes memóriát tesztelni.
Kihasználja mind a (négy) magot, swap ha lehet automatikusra állitva legyen mert kiswappeli a windows által foglalt részt is.
MemTest64 -
törölt tag
válasz
balint0408 #50840 üzenetére
A fórumon nem szabad üzletelni, itt nézegess inkább.
-
balint0408
újonc
Sziasztok!
DDR3-as Memóriát szeretnék vásárolni, lehetőleg alacsony profilút nem túl drágán. Ha lenne valakinek 32 GB 1600 vagy 1866 MHz-s eladó az kérem írjon !!
Köszönöm Szépen! -
koko52
nagyúr
válasz
PerczelZita #50838 üzenetére
Igen tudsz, csak mivel kit ezért a kitet próbálták.
-
PerczelZita
tag
Sziasztok!
Ha egy alaplap memória kompatibilitási listáján ezt látom például:
DDR4 2133 4GB Corsair CMV4GX4M1A2133C15 SS 2pcsAhol a Single Channel oszlop üres és a Dual Channel alatt a 2 pcs felirat van, akkor ezt hogyan kell értelmezni?
Az adott típusú ramból tudok azért egyet használni?Köszönettel!
-
törölt tag
válasz
rapika #50834 üzenetére
Alig foglalkoztam ezekkel amint az előző kérdésemből látszik, de megnéztem neked, és nálam a feladatkezelő és a cmd is az XMP-vel beállított 3200 MHz-et írja. (A CPU-Z pedig 1600-at, azt szorozni kell kettővel ahogy írtad is.)
(#50831) koko52: Köszönöm a választ, tényleg azt látszik, hogy rendben van!
-
rapika
csendes tag
Hello mindenkinek!
Lehet ez egy hülye kérdés lesz, de csak felteszem.
Most raktam össze egy gépet, asus z270a mobo i5-7600k proci és 16 gb gskill ripjaws v 3000 mhz, amik most fontosak.
A bios ban beállitottam az xmp profilt a ramoknak, ott 3000 mhz-t ir mindenhol. A cpu z 1500 at mutat de azt 2 vel kell szorozni, szóval 3k kijön.
Viszont ha a windows ban nézem, akkor a cmd is 2133 at ir, valamint a feladatkezelőben is 2133 at mutat.
Most csak én vagyok paranoiás, vagy tényleg valami nincs rendben?
Ha lesz válasz előre is köszönöm.
üdv
Viktor -
Drizzt
nagyúr
Sziasztok!
Geil-nél van lifetime warranty. Hol lehet leelenőrizni, hogy ez meddig tart? Mert elméletileg product lifetime-ra szól...
A pontos típus:
GOC38GB2133C10ADC 1.5V -
törölt tag
Sziasztok!
Beállítottam az XMP profilt a BIOS-ban, újraindult a gép, a CPU-Z szerint szépen megy is. A lap 1,35 voltot ad most a RAM-nak, CPU tuning nincs, illetve minden mást Auto beállításon hagytam. Kell aggódnom amiatt, hogy esetleg túl sok feszültséget kap valami, vagy van bármi olyan beállítás, amire ilyenkor oda kéne még figyelnem/leellenőriznem/fixálnom az értékét, vagy ez ennyi volt és működik?
Olvastam fentebb, hogy a feszültségekkel lehet probléma, illetve a 3200 MHz sem feltétlenül megy csak úgy, ezért kérdezem. A hardver az alábbi:
- ASUS Strix Z270G Gaming
- Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 MHz 2x16 GB
- Core i7-7700KKöszi előre is a választ!
-
relixo
tag
válasz
koko52 #50828 üzenetére
Köszönöm koko52 !
Akkor feleslegesen aggódtam,hogy esetleg összeakadnak vagy ilyesmi.Közben nézegettem,hogy milyet rakjak a meglévők mellé és mivel anno is itt kaptam a Geil pár ajánlást ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát, ezért megkérdezném,hogy ez egy jó választás lenne ?
Erre gondoltam: HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FK2/8 -
relixo
tag
Nemrég volt VGA kártya cserém előző elhalálozott és most nézegettem,hogy a legtöbb játék 16GB igényel manapság,meg amúgy is elég sok progit szoktam futtatni egyszerre. Szóval arra gondoltam bővíteném RAM részről is egy kicsit a gépemet 8 GB-ról, 16 GB-ra.
2 kérdésem volna,hogy megéri-e költeni rá? (mivel a rendszer nem egy mai darab tudom én is)
És nem nagyon értek hozzá, DC-be menne-e az új memóriákkal a rendszerem ha nem ugyanolyanok mint a másik 2 Geil-s? Vagy ez úgy működik,hogy párba megvannak ők és a másik két párom az már lehet megint akármilyen az úgy jó?
A rendszerem amibe szeretném ha ajánlanátok +8GB-t KIT-be:
Alaplap: ASUS P8H77-V
CPU: Intel Core i5 3570
RAM: Geil Evo Corsa Kit2 DDR3 PC14900 1866MHZ 8GB
VGA: GIGABYTE GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5
SSD: - (tervezek majd berakni hamarosan)
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Ház: Corsair Carbide Series 300R
Táp: FSP Aurum 500W Active PFC 80+ -
-
válasz
Fr@nkieWilde #50824 üzenetére
Ezt nem néztem, feltételezve, hogy alap, hogy asztali gépbe nem teszünk szerver RAM-ot, sorry.
-
válasz
Fr@nkieWilde #50821 üzenetére
Dual-Chanel, adott memóriavezérlők jellemző funkciója, az összeoglalóban olvashatsz róla bővebben.
-
válasz
Fr@nkieWilde #50819 üzenetére
Q43-as chipset van benne, jó eséllyel tudja majd kezelni ezt a felállást, 667MHz-en fognak futni alapból, ha by SPD-n hajtod őket, és valszeg bukod a DC-t. Biztosat azonban csak próba után fogsz tudni valszeg.
-
válasz
Fr@nkieWilde #50817 üzenetére
Akár. Milyen konfigról van szó?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Ha egy darab 2GB-os 800-as ram modul mellé beteszek 2 db. 1GB-os 667-es modulokat, vajon működni fog a rendszer?
Köszönöm.
-
kenwood
veterán
válasz
lolka-bolka #50815 üzenetére
annyi segitseg van,hogy kitnel a perjel elott van egy kettes.
-
kenwood
veterán
válasz
lolka-bolka #50813 üzenetére
Azt jelenti,hogy egy baromra biztak az elnevezeseket a kingstonnal.
Ha a ramot egyedul adtak el,akkor a /4g a modul meretet jeloli,ha pedig kitben volt,akkor a kit meretet.
Legalabb annyira buta megoldas,mint nullat es o-betut is rakni egy azonositoba. -
lolka-bolka
tag
Sziasztok szeretném megkérdezni eme ram( ramok ) Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz KHX8500D2T1K2/4G Az a 4G a sorvégén végén mit jelent. Mert az 1GBoson meg 2Gb található. Vagy nincs semmi jelentősége???
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
Van 2x4 Gb DDR3 Ram-om kisérletezem az időzítésekkel 9-10-9-28, illetve 9-10-8-27 a minimum, amire 1932 mhz mellett képes vagyok levinni az értékeket 9-10-8-27 járható út, vagy nem felel meg időzítési kritériumoknak?
A választ előre is köszönöm! -
-
hundai
aktív tag
válasz
Scorpus #50809 üzenetére
Európában, a Közel-Keleten és Afrikában: amennyiben nem tudja a terméket az eredeti vásárlás színhelyére, illetve azon meghatalmazott Kingston kereskedő vagy forgalmazó részére visszajuttatni, amelytől a terméket vásárolta, úgy a terméket közvetlenül visszaküldheti a Kingston szervizközpontjába, miután a Kingstontól anyagvisszaküldési engedélyszámot ("RMA") szerzett be. RMA számot úgy kaphat, ha felkeresi a kingston.com/en/support. webhelyet. Egyes esetekben a vásárlást igazoló dokumentumra is szükségünk lehet.
Hyperx -
Scorpus
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Kingston HyperX Savage DDR4 RAM kit-em, amiből az egyik modul sajnos hibás, memtest közben sorra jönnek a hibák.
Magyarországon hol tudom érvényesíteni a gyártói élettartam garanciát? Papírom sajnos nincs hozzá, de elvileg anélkül is kell ezt biztosítsák.
Tudjátok, hogy hol találom a magyarországi disztribútort?A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Imre -
hundai
aktív tag
Szia! Igen meglesz a 8 gb, az 1600as beáll 1333mhz-re.
-
thwHUNter222
csendes tag
Hali!
Egy kérdéssel fordulnék az jelenlévőkhöz. Hogyha nekem gépben jelenleg van egy 1600Mhz es 4gigabájtos ram és van nekem egy használatlan 4 gigabájtos 1333Mhz es akkor azt a 2-t tudnám e használni úgy hogy 8 giga legyen és megérné e/érdemes lenne e? -
kenwood
veterán
Ha egy ramkit egyik tagja meghibasodik, akkor a modult,vagy a kittet cserelik ?
Azert lenne fontos a kerdes, mert ha egy 4x4-es kitnek a felet eladod, akkor nem mindegy, hogy megmarad-e a gari (modulcsere), vagy virtualissa valik (kitcsere). -
mmcsabesz
újonc
válasz
R̲e̲m̲ #50800 üzenetére
Köszi a választ!
Azért kellett engedélyeznem, mert letiltott állapotban csak 3,5 gigát kezel. Default ez az alapértelmezése, tehát le van tilva, viszont így nem kezel csak 3,5 gigát.
Ha alapértelmezésben hagyom, akkor ugyan a BIOS és a Windows is látja a 12 giga RAM-ot, de nem kezel belőle csak 3,5-et.
Más beállítási lehetőséget nem látok a BIOS-ban, hogy rábírjam a 12 giga RAM használatára.
BIOS-ból a legfrissebb van fent, azzal kezdtem a bővítést, lehet hogy nyomnom kellene egy clear-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest