Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
-
-
Schuby
aktív tag
válasz
juuzer #14166 üzenetére
Nem teszi tönkre csak a tökéletlen érintkezés adatvesztéshez vezethet. Nálam is volt olyan, hogy kényszerből használtam micro SD-t adapterrel, többet fotóztam mint terveztem,és időnként meg kellett mozgatnom mert kiírta hogy nincs benne kártya. Na ha ez fotózás közben játszik be, akkor lehet egy fontos kép veszik el.
-
törölt tag
-
Freddy76
addikt
A VR azt jelenti, hogy az objektívben van stabilizátor, tehát ha kevesebb a fény, hosszabb záridő kell, nem fog bemozdulni a képed. A DX azt jelenti, hogy csak DX vázra tehető fel, az FX (fullframe) vázak érzékelőjét nem rajzolja ki (bár van olyan dx obi, ami ki tudja - de téged ez nem érint).
-
flash-
veterán
akkor próbáld meg őt
van innen valaki aki már rendelt tőle és elvileg teljesen okés a srác
[link]"Amúgy a VR és a DX VR obi között mi a különbség?"
VR= "A VR egység egyes Nikon objektíveken megtalálható elem, mely az objektív stabilitását hivatott biztosítani"
DX=APS-C szenzorméret. A DX NIKKOR objektíveket a számos Nikon digitális SLR fényképezőgépben használt (kb.) 24 x 16 mm-es DX érzékelőformátumra optimalizálták, és a digitális SLR fényképezők piacán tapasztalható, nagyobb látószögű, nagy teljesítményű optika iránti igényt hivatott kielégíteni.
FX=Az FX objektívek használhatóak a régebbi filmes Nikonokhoz valamint a teljes képkockás (full frame) Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez is.
leggyakrabban egy Nikon DSLR objektív vagy DX vagy FX.
-
flash-
veterán
Hát azért azt megjegyzem hogy nagyon sokan adják el rövid időn belül a 18-55 obit mert csalódnak hogy "nagyon kevés a zoom",azért ha lehet próbálj ki egy 18-105 öst-is,azzal szoktuk ajánlani a gépeket(én is d3100+18-105 kombót használok,és nem hátrány az a 55-105 ös tartomány!!)
Kérdezz rá mert nem tudom mi a trükk de itt az Artwork d3100at 18-105 ös obival 104 ezerért árulja
(artwork Hivatalos nikon partner)
[link]ha kamu a fenti akkor itt vedd esetleg:
[link]Illetve tőle vettek innen már páran.hivatalos 3év garival adja minden papírral
[link]r3dsnake: Full decoded nevű akksit keress ebayon ha lehet
-
Sequoyah
tag
18-55vr egy árához képest jó obi. Én ilyet használok D7100-zal.
- A fókusztáv és a és a fényerő adott, ha papíron ennyi elég, akkor ezzel nem lesz gondod.
- Makrózáshoz egész közelre lehet fókuszálni (más nem makró obikhoz képest), de nem elég közel ahhoz, hogy akár csak megemlítsék a nevében a makró módot (mint pl a sigma 17-70). Nekem a fő bajom vele, hogy ilyen közelre nem tudtam igazán éles képet összehozni. Vettem hozzá előtét lencsét 6000-ért, azzal egész jó.
- Az élességével elégedett vagyok, még 24 Mpx-en is.
- 18mm-en a széleken torzít, ami tájképnél nem észrevehető, de egy ember már könnyen vízfejű lesz a szélén
- Az olcsóság nem a képminőségen, hanem inkább a felépítésben érződik, nagyon műanyag. Rendben van azért még 6 év után sincs semmi baja, de a drágábbakat észrevehetően jobb érzés fogni.Ha nem lett volna meg, akkor legalább egy 18-105-öt kértem volna a váz mellé, de így hogy megvolt nem érzem nagy hátránynak hogy ennél maradtam.
-
flash-
veterán
Szia!
Tök jól tetted hogy kézbe vetted mindkét gépet,ezt sokan kihagyják.
Nos a D3100 az inkább a Canon 500-550d nek a riválisa tehát 1100d vel szemben ajánlott!A képminőséggel és érzékelővel kapcsolatos összehasonlító teszteknél azért kisebb a különbség a valóságban (mint ahogy a tesztek által készült számadatok ezt mutatnák)de mégis elmondahtjuk hogy jelenleg a belépő Nikon DSLR gépek érzékelője jobb mint a belépő Canon DSLR gépeké.(jelenleg)
Hogy miről beszélek?
Sokan dobálóznak dxo tesztekkel.
d3100 vs 550d
hogy ez alapján mekkora a különbség.Azér az elkészült képeken ehhez képest nem nagyon látni:
[link]A többi különbséget mindnképp nézegesd azért könnyebb lesz dönteni:
[link] -
MC Pite
veterán
Nagyjából ugyanazt tudják, ha tudod milyen obikra lesz szükséget az többet nyom a latba, meg ahogy írtad, az ergonómia.
Ott érdemes venni ahol gyári garancia van rá (3év) kérdezz rá adott boltokban, vagy nézd meg a nikon honlapján a partnereket.Gulyopapa: Iq-ban jobb a nikon, de egy lencsével agyonvágott minőséget ahol lecopod magad mire oda esik a fókusz ahova szeretnéd, főleg ha 1,4-1,8on próbálkozol ezzel (gondolom mattüveget nem akarsz cserélni, meg kijelzőt sem hiszem hogy annyira díjaznád belenagyítva)
. Jellemzően nyitva lágyak és kontraszttalanok a manuál üvegek - ami pedig nem, azoknak az árából már vehetsz af-es üveget nikonra. Sztem.Elnézést, korábban 1-2 ember írta hogy az adott üveg ****, gondoltam azért hátha megnézik mit rajzol. De töröltetem/töröltessétek ha zavaró, sry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest