Hirdetés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-book olvasók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz juuzer #16551 üzenetére
A 40-50 ezresekben nincs stabi, és szerintem ezen a távolságon már kell.
Inkább spórolj egy kicsit egy használt VC-s Tamira."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
aleister
veterán
válasz juuzer #15098 üzenetére
A digitálisra tervezett objektívek frontlencséjén nincs UV szűrő bevonat. Tehát neigen használd analógon csak külön UV szűrővel, mert a nyers filmnek nem tesz annyira jót.
Ezért sem szoktak vice-versa ajánlani az analóg üvegeket digitálisra. Plusz egy bevonat...
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
A Zéé
addikt
válasz juuzer #15098 üzenetére
24mm környékén elvileg már kirajzolja, a használhatóságról meg itt:[link]
Melyiket vedd? Sztem egyiket se... Ha filmmel akarsz szórakázni, akkor vegyél valami olyan gépet, ami szép, vagy valamiért kötődsz hozzá, ne ezeket az olcsó csúnyácska Nikonokat.
Just a simple Lineman...
-
gab.m
senior tag
válasz juuzer #14166 üzenetére
Nem teszi tonkre, csak mint tapasztaltad is, gixerek lephetnek fel az adapterezessel, illetve nagyobb az eselye az adatvesztesnek. Filleres tetel kb egy sd kartya, en a helyedben nem szorakoznek microSDvel.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Schuby
aktív tag
válasz juuzer #14166 üzenetére
Nem teszi tönkre csak a tökéletlen érintkezés adatvesztéshez vezethet. Nálam is volt olyan, hogy kényszerből használtam micro SD-t adapterrel, többet fotóztam mint terveztem,és időnként meg kellett mozgatnom mert kiírta hogy nincs benne kártya. Na ha ez fotózás közben játszik be, akkor lehet egy fontos kép veszik el.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
gab.m
senior tag
-
törölt tag
-
Balinov
titán
válasz juuzer #10234 üzenetére
vard meg azert masok velemenyet is, ami ralatasom van a hazai Nikon piacra, az csakis PH!-s postok alapjan van
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
-
Freddy76
addikt
A VR azt jelenti, hogy az objektívben van stabilizátor, tehát ha kevesebb a fény, hosszabb záridő kell, nem fog bemozdulni a képed. A DX azt jelenti, hogy csak DX vázra tehető fel, az FX (fullframe) vázak érzékelőjét nem rajzolja ki (bár van olyan dx obi, ami ki tudja - de téged ez nem érint).
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
flash-
veterán
akkor próbáld meg őt
van innen valaki aki már rendelt tőle és elvileg teljesen okés a srác
[link]"Amúgy a VR és a DX VR obi között mi a különbség?"
VR= "A VR egység egyes Nikon objektíveken megtalálható elem, mely az objektív stabilitását hivatott biztosítani"
DX=APS-C szenzorméret. A DX NIKKOR objektíveket a számos Nikon digitális SLR fényképezőgépben használt (kb.) 24 x 16 mm-es DX érzékelőformátumra optimalizálták, és a digitális SLR fényképezők piacán tapasztalható, nagyobb látószögű, nagy teljesítményű optika iránti igényt hivatott kielégíteni.
FX=Az FX objektívek használhatóak a régebbi filmes Nikonokhoz valamint a teljes képkockás (full frame) Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez is.
leggyakrabban egy Nikon DSLR objektív vagy DX vagy FX.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Hát azért azt megjegyzem hogy nagyon sokan adják el rövid időn belül a 18-55 obit mert csalódnak hogy "nagyon kevés a zoom",azért ha lehet próbálj ki egy 18-105 öst-is,azzal szoktuk ajánlani a gépeket(én is d3100+18-105 kombót használok,és nem hátrány az a 55-105 ös tartomány!!)
Kérdezz rá mert nem tudom mi a trükk de itt az Artwork d3100at 18-105 ös obival 104 ezerért árulja
(artwork Hivatalos nikon partner)
[link]ha kamu a fenti akkor itt vedd esetleg:
[link]Illetve tőle vettek innen már páran.hivatalos 3év garival adja minden papírral
[link]r3dsnake: Full decoded nevű akksit keress ebayon ha lehet
[ Szerkesztve ]
-
Sequoyah
tag
18-55vr egy árához képest jó obi. Én ilyet használok D7100-zal.
- A fókusztáv és a és a fényerő adott, ha papíron ennyi elég, akkor ezzel nem lesz gondod.
- Makrózáshoz egész közelre lehet fókuszálni (más nem makró obikhoz képest), de nem elég közel ahhoz, hogy akár csak megemlítsék a nevében a makró módot (mint pl a sigma 17-70). Nekem a fő bajom vele, hogy ilyen közelre nem tudtam igazán éles képet összehozni. Vettem hozzá előtét lencsét 6000-ért, azzal egész jó.
- Az élességével elégedett vagyok, még 24 Mpx-en is.
- 18mm-en a széleken torzít, ami tájképnél nem észrevehető, de egy ember már könnyen vízfejű lesz a szélén
- Az olcsóság nem a képminőségen, hanem inkább a felépítésben érződik, nagyon műanyag. Rendben van azért még 6 év után sincs semmi baja, de a drágábbakat észrevehetően jobb érzés fogni.Ha nem lett volna meg, akkor legalább egy 18-105-öt kértem volna a váz mellé, de így hogy megvolt nem érzem nagy hátránynak hogy ennél maradtam.
-
flash-
veterán
Szia!
Tök jól tetted hogy kézbe vetted mindkét gépet,ezt sokan kihagyják.
Nos a D3100 az inkább a Canon 500-550d nek a riválisa tehát 1100d vel szemben ajánlott!A képminőséggel és érzékelővel kapcsolatos összehasonlító teszteknél azért kisebb a különbség a valóságban (mint ahogy a tesztek által készült számadatok ezt mutatnák)de mégis elmondahtjuk hogy jelenleg a belépő Nikon DSLR gépek érzékelője jobb mint a belépő Canon DSLR gépeké.(jelenleg)
Hogy miről beszélek?
Sokan dobálóznak dxo tesztekkel.
d3100 vs 550d
hogy ez alapján mekkora a különbség.Azér az elkészült képeken ehhez képest nem nagyon látni:
[link]A többi különbséget mindnképp nézegesd azért könnyebb lesz dönteni:
[link][ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Nagyjából ugyanazt tudják, ha tudod milyen obikra lesz szükséget az többet nyom a latba, meg ahogy írtad, az ergonómia.
Ott érdemes venni ahol gyári garancia van rá (3év) kérdezz rá adott boltokban, vagy nézd meg a nikon honlapján a partnereket.Gulyopapa: Iq-ban jobb a nikon, de egy lencsével agyonvágott minőséget ahol lecopod magad mire oda esik a fókusz ahova szeretnéd, főleg ha 1,4-1,8on próbálkozol ezzel (gondolom mattüveget nem akarsz cserélni, meg kijelzőt sem hiszem hogy annyira díjaznád belenagyítva)
. Jellemzően nyitva lágyak és kontraszttalanok a manuál üvegek - ami pedig nem, azoknak az árából már vehetsz af-es üveget nikonra. Sztem.Elnézést, korábban 1-2 ember írta hogy az adott üveg ****, gondoltam azért hátha megnézik mit rajzol. De töröltetem/töröltessétek ha zavaró, sry
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Xbox Series X|S
- Asszociációs játék. :)
- Fallout 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest