Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
Aktív témák
-
drkbl
őstag
Nem hibátlan, de érdekes
: AF-S(?) 50/1,4
-
johnjohn
addikt
-
drkbl
őstag
válasz
johnjohn #6589 üzenetére
A Nikon címlapjáról linkelt Partnereink listájáról beszélünk mindketten? Balra archív/2006/ápr-jún/Partnereink, fent 01/04/2006 olvasható a lapon. Igaz, rendelheti máshonnan is. A fentebb linkelt 3 példányos garancialevelet kellett lepecsételtetnem a boltban, lefénymásolnom és a számla másolatával együtt beküldenem a ~22 kHUF visszautaltatásához.
-
drkbl
őstag
1. A hivatkozott lista két éves. Pl. a Photo Hall, ahonnan a kit és a 70-300VR is van, nincs rajta.
2. A Nikon részéről ki pecsételte le? Nekem a D40/18-55 kit egyik része Nikon BV, másik része Nikon Magyarország. A Nikon Magyarországnak küldtem be az évfordulós visszatérítés akció papírjait, ők is utalták vissza a pénzt emlékeim szerint. Szürkeimportos gépre nem fizettek volna. -
Pilács
senior tag
Szal nem értem, van egy hivatalos nikon garilevelem 2 év garancia feltüntetésével, rendesen ki van töltve, fel van tüntetve, hogy a Nikon válalja a garit, és hogy náluk kell leadni vagy a vásárlás helyén, importőr a Nikon. Na már most az értékesítő cég nincs fent a Nikon oldalán, és? Nem találom az oldalon, ahol feltüntetnék, hogy csak ezektől a partnerektől fogadják el a garanciát, de ha ez így van, akkor az eladó cég a vásárló megtévesztésével játszik, ezt meg nem hinném, hogy beválálnák, és nem lett volna eddig gondjuk belőle. Tehát ha az eladó kezében ott van a 2 évet igazoló garancialevél, akkor azt hivatalos úton szerezhette csak be, ha már üzletszerűen árusítja, különben a Nikon és egyéb szervek ezt nem néznék becsukott szemmel... szerintem...
-
johnjohn
addikt
válasz
jorden06 #6582 üzenetére
Itt a link.
A felsorolt márkákra a hivatalos garancia jár, ahogy Grabber írta. -
drkbl
őstag
A lemerültnek mutatkozó elem szindróma még mindig létezik + megismételhető D700 + Tamron 28-300-al:
Sept 17--First, what it is: DBS (Dead Battery Syndrome) is the sudden appearance of the empty battery icon along with the camera refusing to shoot. That, despite a fully charged battery. The D300 was most notorious for this, though Nikon issued a firmware fix that seems to have eradicated the problem. I've been continuing to get reports of DBS with older cameras, most notably the D200 (though I've had recent reports with D2x and D80 models, as well). Unfortunately, it doesn't look like we're going to get firmware fixes for that. Worse still, I'm not sure the problem is completely fixed even with new firmware. Why? Well, because I have a repeatable situation with my D700 and the Tamron 28-300mm lens where I can trigger it. It appears that when the Tamron lens attempts to re-establish VR after a shot has been taken, the load on the camera from the lens is too high and the camera shuts down. That's a real pity, as it makes the combination unusable (my other lenses do not trigger the same problem). And the Tamron 28-300mm, at least optically, is better at pretty much every overlapping focal length and aperture than the Nikkor 24-120mm that Nikon wants to sell you. But with the DBS issue, as I said, it's unusable.
-
johnjohn
addikt
válasz
Bandesz99 #6577 üzenetére
Az eredeti számla, illetve a garancialevél csak az első alkalommal kell,akkor regisztrálják a gépedet az adatbázisban, hogy eladásra került valamelyik viszonteladójuktól.Ezek után már nem kell a számla, a garilevél igen, ha lejárt már semmi papírt nem kérnek, megnézik a sorozatszámot és kész.
Hogy évente hány tisztítás ingyenes, azt nem tudom, nekem elég volt egyszer.
Egy tisztítás ,ha nincs papírod pár ezres, max. 5000.-
A D 200-asom garija lejárt,semmilyen papírom nem volt, de kikeresték az adatbázisból, hogy az Artwork-nél lett véve,és a tisztítás továbbra is ingyenes volt, és kb. 20 percig tartott. Mellesleg ingyen cserélték a gumimarkolatot is. -
Bandesz99
tag
Hali kedves Nikon tulajdonosok.
tudomasom szerint nikon szervizekben evente 2x tisztitjak az erzekelot ingyen. jok az informacioim? eredeti szamla kell-e? s ha esetleg mar nem ervenyes ez akkor mennyibe is kerul a tisztitas s mennyi idejig tart?
asszem csak ennyit akartam kerdezni
udv Bandi -
TeeJay
félisten
részletes Pixinfó teszt a Nikon D90-ről
[link] -
jorden06
senior tag
válasz
bokomaru #6563 üzenetére
Remélem nem nekem címezted a barátomosat
Én obival kapcsolatba nem mondtam semmit...
Ja csak azt mondtam Logik.hu-ról, hogy drága, amennyit láttam a főoldalán, valamint keresésekből. Egyébként mér ne lenne megbízható? Nemhiszem, hogy egy ilyen nagy cég átb@szná az embereket -
-
törölt tag
válasz
Drunkenpig #6560 üzenetére
Jah.Lehet ez kimaradt:T 17-50 vs N 50mm f1.8,legyen ez hát az utólagos címe
és bocs ha félre érthető volt->bort!
-
Pilács
senior tag
Na most rajta a frász ezzel a gari témával
szal kaptam 2 éves garipapírt (fehér sárga logóval, plussz hozzá tűzve egy sárga indigós többpéldányos garipapír), de a nikon oldalán nincs fent a cég... akkor mi van? Most van garim vagy nincs?
-
törölt tag
válasz
Drunkenpig #6557 üzenetére
Te engem olvastál?
Szó nincs itt a 17-55-röl.
-
johnjohn
addikt
válasz
Drunkenpig #6553 üzenetére
Tény, a Sigma 135-400-as obim úgy néz ki mintha a kutya szájából húzták volna ki, optikailag mégis jó!
-
-
törölt tag
válasz
jorden06 #6544 üzenetére
->Ezért mondtam, hogy nem érdemes láttatlanba, a világ végéről akármit is rendelni Inkább itthonról akármennyire is drágább.
Három napja jött meg a második Tami 17-50-em.Ezt is a fotópest hozta.És hibátlan japán gyártmány ez is.Olvastam johnjohn esetét a 17-50-el.Többször hallottam már ezt,mérgemben most összelőttem a fixel.Röviden f5.6-nál kezd lemaradni a tami, itt még csak a széleken aztán f8 és teljes a Nikkor siker úgy border mint center.És ez az "etalon" fix.Egy kitobit sztem lenyel keresztbe a tami.
Ijk:A nyolcvanötben nem fogsz csalódni.Én balga az enyémet elhagytam egy hónapja
Tavaszig mindenképp veszek egyet.A 35 nálam is komoly kiszemelt,sajna a kezemben még sosem volt,de nagyon jó obinak mondják.És FX-ben remekel mindkettő.Olvasataim alapján.
ps
nalmas téma ez így.Létjogosultsága csak konkrét esetben van.Itt meg ugye pont ez hiányzik.Azért Sigmát ne rendeljen senki
még japánból sem.
-
-
johnjohn
addikt
válasz
jorden06 #6550 üzenetére
Fókuszhiba előfordul, de az ,ha figyelsz az üzletben kiderül, ha visszanézed a képeket az LCD-n.Főleg végállásokban, és nyitott blendénél kritikus.A Sigma hajlamos rá,nagy a szórás, a Tamron-Nikon ritkábban, a Tokina szinte soha.Az, hogy elromoljon később már ritka,ha pedig belső motor nélküli obit veszel, bizonyos árkategóri felett szinte nem fordul elő.Feltéve, hogy nem vered oda.A régebbi fém-üveg objektívek a legmegbízhatóbbak, nézd csak meg a Nikon AI, AI S obi árait pl. az Artwork-nél.
-
törölt tag
válasz
Drunkenpig #6549 üzenetére
A tamiról ez köztudott is,nagy meglepetés nem érhetett,de ilyen infókkal is max. akkora a kockázat mintha itthon vetted volna.Persze ez csak akkor igaz,ha megbízható ez eladó.Gyári cuccoknál szinte minimális a kockázat.Ott nincs ekkora szórás és előzetes tájékozódás azért a termékről erősen ajánlott.
-
jorden06
senior tag
válasz
Drunkenpig #6549 üzenetére
Itthoni próbálgatás, külföldi vásárlás?
Úgy is jó
Egyébként obiknak sűrűn van problémáik? Mmint, hogy itthon kipróbálom, tök mindegy hogy hol veszem meg, utánna szoktak problémái lenni? Meghibásodás stb... ?
-
jorden06
senior tag
válasz
Drunkenpig #6547 üzenetére
Megérni megéri, csak nem mindegy, hogy magánszemélytől vagy cégtől rendelsz külföldről. A magánszemély jobb esetben ( mint nálad) vállal személyes garanciát, de ha cégtől veszed, nem biztos , hogy ad nemzetközi garanciát stb..
külföldön egyértelmű, hogy olcsóbb minden. ( ha már akármelyik szomszédunkba mész, már ott is..)
Egyébként milyen gépről van szó, milyen árban? -
Drunkenpig
tag
válasz
jorden06 #6546 üzenetére
Nyílván van rá amerikai garancia. Járt hozzá egy jó adag papír. Amellett aki hozta, személyes garanciát is vállalt. Nyílván így drágább, mintha közvetlenül amiból vagy japánból jön az áru, de mint a példa mutatja, megéri.
De annak más a fílingje, ha magad próbálgatod és választod ki az obit... -
jorden06
senior tag
válasz
Drunkenpig #6545 üzenetére
Annyira korrekt, hogy gari nélkül is visszacseréli?
"Aki mer ,nyer..." vagy, hogy is van az...?!
-
jorden06
senior tag
válasz
Drunkenpig #6543 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nem érdemes láttatlanba, a világ végéről akármit is rendelni
Inkább itthonról akármennyire is drágább. egyébként hogy intézed a cserét? Gari volt rá?
-
Drunkenpig
tag
válasz
jorden06 #6534 üzenetére
Jorden06:
"Nem tökéletes": Hoztak egy 28-300 Tamron VC-s obit az USA-ból. Egy hét múlva küldtem vissza, 200-300-ig fokozatosan lágyult, most bonyolódik a csere. Jobb, ha helyben tudod tesztelni.
Viszont szerencsém volt a Tamron 28-75 2.8-al. Próbálgatás nélkül.Kérdés:
Van esetleg valakinek tapasztalata 20-40-es 2.8-as sigmával? -
johnjohn
addikt
válasz
jorden06 #6534 üzenetére
Egy Nikon 16-85 -ös obi teljes tartományában enyhén mosott képeket produkált, egy Tamron 17-50/2.8-as az 50-es végén volt életlen,egy 18-200-as Nikon 120-130 mm között volt életlen.
A Tamronból kipróbáltam a boltban másikat, az is rossz volt.A Nikon 16-85 másoknál is ilyen hibát produkált, de volt akinél meg jól működött, gondolom valami szériahiba lehetett.Én az enyémet visszaadtam.
Még lehetne sorolni.Tokina objektívről még nem nagyon hallottam, hogy ilyen jellegű hibák lettek volna. -
jorden06
senior tag
válasz
johnjohn #6533 üzenetére
"nem volt tökéletes."
Ez mit jelent nálad? Én is ezen a véleményen vagyok, ezek már nagy tételek, és ha nincs hozzá gari csezheted a javíttatást. Inkább menny be egy M.o-s üzletbe, nézd meg, fogdosd meg, csavard-tekerd, és ha nem jó, nem tetszik, akkor kiballagsz. De ha megrendelted a 200e Ft-os x gépet az USA-ból, és gondok vannak vele akkor... -
johnjohn
addikt
válasz
jorden06 #6530 üzenetére
Igen, megjavítanak mindent, csak fizetni kell.Azon kívül ha a Magyar forgalmazótól vett gépedet javítják lejárt garanciával, akkor az alkatrész kb. 20%-kal olcsóbb hozzá, mint a nem hivatalos forgalmazótól beszerzett gépekhez.Hogy miért, ne kérdezd. Egy konkrét példa, amit már írtam egyszer,:A haverom D 40X gépében olajfoltos volt a CCD, gari nélkül a csere 140 000.- lett volna.Nem a gép a CCD !
Mindenkinek el kell döntenie, hogy mekkora rizikót vállal. Én semmit nem veszek úgy, hogy ne tudnám megnézni, kipróbálni,ha van értelme.Eddig 3 objektívet hagytam az idén az üzletben, mert nem volt tökéletes.
Mellesleg az Osztrák bolt a D 80 duplakitbe a régebbi 55-200-as obit rakja, ami nem VR változat. -
jorden06
senior tag
-
kunbal
csendes tag
Ja, és ez még a másik fele. Garancia nélkül javíttatom, és ugyanott vagyok, mintha itthon vettem volna...
Mind1, a fő kérdés akkor is az:
Bevállalod, vagy sem? ;) -
Ijk
nagyúr
válasz
jorden06 #6524 üzenetére
Egyébként itthoni szervízben is javítanak gari nélkül csak fizetni kell? Nem tudom milyen tipikus hibák vannak dslr-nél. Elektronikus hiba, vagy esetleg ccd csere biztos nem jönne ki zsebből. Egy középkategóriás gépnél 40k a difi, egy full-frame-nél már 100k-ról beszélünk. Nem tudom a hátterét, hogy miért az eu-ban a legdrágábbak a műszaki cikkek. Valami külön adóról hallottam, de csak videokamerákra.
Jó lenne vmi statisztika a gariztatásokról. 2év múlva ígyse úgyse lesz. Lehetne mérlegelni a kockázatot.
-
jorden06
senior tag
Igen, persze, nem valószínű, hogy egy D70 or D80 egyszer csak befuccsol és vissza kéne küldeni
De akkor sem az 5.000 Ft-os MP3 lejátszóról van szó, hanem magasabb tétel, és azért az ember nyugodtabb, ha a fiókban ott lapul a gari.
De persze megértem a te részed is, csak akkor az enyémet is ;) -
kunbal
csendes tag
válasz
jorden06 #6524 üzenetére
Mondom, ez a Te véleményed.
A garancia egy dolog. Az elmúlt 15 évben egy db kávéfőzővel volt garanciális gondom, emiatt mertem bevállalni - persze ehhez hozzá tartozik, hogy sok mindent aukciós portálokról szereztem be (többek közt a D70-em is), és nem volt még problémám.
De ez egyéni meglátás, nem fogom senkire ráeröltetni... -
jorden06
senior tag
Elég nagy rizikó van rajta. Amerika nem itt van a szomszédba, a világ másik vége, egy másik kontinens. Egyértelmű, hogy olcsóbb minden. Nagyobb a színvonal. Mérne lenne olcsóbb?
Neked kell vállalnod, hogy mersz venni akármit az óceánon túlról vagy sem. garancia beli problémák is lehetnek... ha netalántán nem fogadják el a garit, ki kell küldened, és nem lesz 2 ft... Akármennyire is pár ezressel drágább itthon, akik nem akarnak kockázatot vállalni (10 emberből 8 ) az inkább itthon veszi -
kunbal
csendes tag
válasz
jorden06 #6520 üzenetére
Ezen filóztam kicsit...
Garancia. Magyarországon az új még mindig veri az 50e Ft-ot. Ha használtan akarom venni, akkor 40e körül megúszom a jó állapotút - de nincs garancia.
Ha behozatom rajta keresztül, akkor 40e alatt újat kapok garancia nélkül. Van benne rizikó, de...De jobbat is mondok:
Tamron Nikon 90/F2.8 Macro DI AF objektív - 110 - 130 között a hazai boltokban.
Használtan 70e. Tőle 80e újonnan. Ha mersz ennyi rizikót vállalni, akkor érdemes belevágni...Ja, szállítás miatti sérülés kizárva a csomagolása alapján....
-
jorden06
senior tag
válasz
johnjohn #6521 üzenetére
Nikon D80 Digital Digital SLR Camera Two Lens Kit, with 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX Zoom & 55mm - 200mm f/4-5.6G ED AF-S DX = 178 500 Ft
Azt hiszem olcsóbb mint itthonSok a vacilálás, az ár korrekt, de mivel a világ másik végén van, és a garanciával is problémák lehetnek, nemtudom mennyire érdemes.
(ez nem ornament, ez egy másik srác ajánlata, de ugyan onnan, az USA-ból..) -
-
kunbal
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült az USA-ból hozzájutnom egy SB-600 vakuhoz. Nem a reklám helye, de a Vaterán ornament7 igen jó áron szállít fotós cuccokat - egyéni megállapodás alapján bármit, nem csak a kínálatát.
Viszont van egy nagy bajom vele: származásából adódóan nincs magyar leírásom hozzá.
Ha valakinek akad egy pdf-e, akkor az dobja át legyen kedves a kunbal@gmail.com-ra.Köszi!
-
válasz
kiraly.andra #6502 üzenetére
Miért ne tudna hozzászólást törölni ? Bármikor.
Amúgy felejtős a Szakura.... -
Chandler
senior tag
felhívtam a Nikon Magyarországot, és azt mondták hogy az Európai gari érvényes az itthoni szervízben is, tehát ha pixmaniarol vesz az ember akkor itthon is tudja érvényesíteni a garit...
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #6507 üzenetére
Nem is próbálkoztak
Ha a Nikon hirdetése lenne, már leszedték volna róluk a keresztvizet...
-
drkbl
őstag
válasz
Szten Márs #6501 üzenetére
-
Drunkenpig
tag
válasz
Szten Márs #6501 üzenetére
Valószinűleg tényleg nem igaz. Még egy kis adalék a témához:
http://www.nikonrumors.com/
(MX Lenses, Comment in a forum) -
TeeJay
félisten
úgylátom Artwork-nél ki lehet próbálni a D90-et
[link]
ez azt jelenti hogy elsétálok oda és kezembe adják és fotózhatok vele, kipróbálhatom hogy mit tud? mert ha ez igaz akkor megnézem mit tud a masina -
kiraly.andra
aktív tag
Az meg nagyon vicces, hogy a Szakuránál az új D90 akciós ára ugyanannyi, mint az Artwork-nél, mint hivatalos hazai forgalmazónál. Ki a fene venne ezek után Japámból ilyet, amit aztán küldhet ki, ha gond van vele. Amiről azt írják, hogy "A szakura-pc-japan vállalja azokra a termékekre amik rendeltetés szerű használat során a garancia periódus időn belűl hibásodtak meg,hogy a vevő által Japánba a szakura-pc-japanak visszaküldött terméket(eket) garanciálisan javítatja amenyiben az javítható,vagy cserélteti amenyiben az cseréltethető a helyi Japán márkaképviseletek garancia szervizeiben! A szállítási költségek ez esetben a vevőt terhelik!"
Tehát hogy te fizeted a garanciális javításhoz tartozó szállítási költségeket! Bár ez annyira képtelenség, hogy talán csak elírás (elég gyenge a magyarsága az oldalnak :-)
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
Chandler #6480 üzenetére
A Szakurát én a Vaterán találtam meg, de a vásárlásig nem jutottam, mert feltettem pár kérdést a garanciával kapcsolatban, és amikor kellemetlenebb részhez értünk, akkor egyszerűen törölte a tulaj az adott aukciót, hogy mások ne lássák meg a lyukas zoknit (hozzászólást ugye nem tud törölni, ezért kidobta az egészet a suttyója). Merthogy menet közben kérdeztem a Nikon Hungáriát, idézve a Szakurát, és a hivatalos válasszal meg szembesítettem őket.
A lényeg a következő (ez a hivatalos álláspont, a Nikon közlése): "A Nikon Világgarancia jegy csak akkor érvényes, ha azt az eladó megfelelően kitöltötte, lebélyegezte, és mellékelik hozzá a vásárlási számlát is. A Távol-keleten vásárolt termékek közül csak az objektívekhez van Világgarancia jegy, amelyen az eladónak fel kell tüntetnie az eladó cég adatait, a vásárlás dátumát, a vevő adatait, és el kell látnia a cégbélyegzőjével. Amennyiben a Nikon Világgarancia jegy nincsen kitöltve, a vásárlási számla önmagában nem elegendő a garanciális szervizszolgáltatás igénybevételéhez." Tehát távol-keleti vázra itthon nincs garancia, objektívre elméletileg igen.
Az ebből nem következtethető ki, mi van akkor, ha mondjuk az USA a forrás. Meg kell kérdezni ezt is a hazai képviselettől, ha valaki ebben törné éppen a fejét.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Drunkenpig #6492 üzenetére
Érdekes lenne. 48mm x 48mm - éééés igeeen, négyzetes formátum, ami a szívem csücske, a képformátumok királya szerintem. De nagyon vágynék egy négyzetes képformátumú DSLR-re. Viszont 48 megapixel? Nem sok kicsit itt a 48 a számok között?
Meg konkrétan milyen obipark is szolgálná ki, nem kompromisszumosan, hanem frankón teljesen? Szóval eléggé ömm... hát kimondom, max majd ha mégis igaz lesz hülyén fog hatni ez a hsz: kacsa szagú a dolog.
Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Gaming notebook topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Politika
- Mikrotik routerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest