Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz
péter007 #4579 üzenetére
Én a Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO-n gondolkodtam, de a makró módot beáldozva Nikon 70-300 lett belőle.
Általában jót írnak az optikai teljesítményéről ~250 mm-ig, például itt, itt.
Ezt az APO verziót a Photohall <60k-ért adta. Hátránya, hogy 200mm felett lágyul a képe, illetve D40-en nincs autofókusz (ami makrónál szvsz elfogadható), de megjelent a HSM változata is.
A minimális távolság 150cm, a 200-300mm fókusztáv tartományban kapcsolható makró módban 95cm, a leképezési arány 1:4,1 illetve 1:2 a két üzemmódban.
Majd a B terv lép életbe, a Raynox DCR-250-et érdeklődöm körbe. [1] [2]
-
Dare2Live
félisten
Olyan ez mint a Pentax drágább obik.
Mindig német listát kell nézni ha ott van "Sofort lieferbar" akkor rendelésre hoznak is szürkék. Anno ennek utána néztem még Pentaxos koromban.Igen az ár az ami rendszeresen teljesen elborult Sonynál, de ezt írtam már neked is.
szerk: pl itt van pár [link]
-
-
drkbl
őstag
válasz
Degeczi #4595 üzenetére
Így igaz, a készítés körülményeiben le is írják, hogy a manuális fókusz kevés volt, az expoziciónak is manuálisnak kellett volna lennie - így viszont a régi gyurmafilmekre emlékeztet a hangulata, nekem pont a sterilitás hiánya miatt jött be, plusz jó buli lehetett apának és fiának
-
Degeczi
nagyúr
ilyen animációhoz konstans világítás és teljesen manuális beállítások kellenek, különben nagyon zavaróan változnak a fényviszonyok kockáról kockára
pl a "Halott menyasszony"-ban azért használtak Nikon optikát Canon helyett (Canon vázakon...), mert utóbbiak elektronikusan ugratták volna be a rekeszt, ami szintén okozhat egy enyhe, de filmen már észlelhető eltérést
-
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4581 üzenetére
Vki így reagált rá: "Ne vezessük félre az érdeklődőket." Én is így gondolom.
és lehet van 1%nyi dolog eset amikor D60 jobb pl kis méret kell de 99%bana D80 a jobb.Sportfotózás egy nagyon speciális terület, kezdésnek jó lehet a 18-135 de késöbb nagyon hiányozni fog, erős késztetés fogsz érezni egy fényerős 80-200 2.8ra ez tuti.
-
BLOODSHOT
senior tag
-
drkbl
őstag
válasz
Ebben a D40/D40x bemutatóban van némi hasonlítás a D80-al is. Amúgy meg hogy gondolhatod, hogy az alsókategória valaha is lenyomhatná a régi középkategóriás sztárt
Kevésbé hajlamos a moiré-ra az új szűrővel, részletet áldoz zajért cserében, kevesebb AF pont, azokon viszont azonos teljesítmény, mátrix mérés egyenletesebb, kicsit jobb jpeg - röviden összefoglalva. -
Allien
veterán
válasz
Mé ne lehettne?
Csak, nagyon keresni kell. A nagyobb LCD méret, vagy, akinek kell élőkép, még ha nem is annyira tökéletessen használható, kisebb méret, és súly, kicsivel gyorsabb sorozatfelvétel, több pixel, igaz, CMOS, nem CCD. Lehet, hogy ilyen apróságok miatt mondhatja, hogy Neki jobb. Habár...
Ja, és ami nagyon fontos, végre SD kártyás, ami azért újdonság a Canon táborban, ha jól tudom. -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #4582 üzenetére
LOLZ
-
péter007
senior tag
hello mindenkinek
a hétvégén sokat fotóztam a d40-el és nagyon tetszik
tudna nekem valaki ajánlani valami jó makro lencsét/obit ami jó hozzá?
nem kell nikon gyártmány jók az olcsóbbak is az áruk miatt
ja és írjátok le lécci hogy kb hány centi lenne a legközelebb ahonnan lehetne használniköszi előre is
üdv peter -
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4572 üzenetére
Canonnál nagyon nincs megfelelője, illetve a Nikon D80/D200/D300 és a Canon 30D/40D kb egy kategóriába esik tehát ezek a gépek kb megfelelői, de irgalmatlan átfedések, keveredések vannak. pl egy D80 sok szempontbol sokal jobb gép mint egy nálánál sokkal drágább 40D és vica versa és egy 30D meg pár szempontbol sokkal jobb gép mint egy nálánál sokkal drágább D200 és vica....
A D300 mindennél jobb.Nagyon izlések és pofonok kérdése ez a Canon vagy Nikon dolog én csak annyit javaslok, hogy ha lehet akkor ne a legolcsobb D40/D60/400D/450D kategóriából válassz vázat, a D80+18-135 pl egy kitünő induló választás.
Canonbol sajnos ilyet így nemtudok 30/40Dhez: Nincs ilyen nagy átfogásu kitjük. -
törölt tag
válasz
BLOODSHOT #4572 üzenetére
[OFF]A D 80-nak egyébként mi a Canon-os "megfelelője"?
Nincs ilyen szvsz, a most kifutó 30D valahol a D80 és a D200 között helyezkedik. Fotopestnél be tudod szerezni 180k-ért, máshol 210k körül.
Ha S5700-at használsz, akkor nagyjából tudod milyen gyutáv-zónákat használsz leginkább. Érdemes ez alapján is körbejárni egy-egy rendszert, hogy egy adott fókuszú fix vagy adott átfogású zoom obit milyen minőségben és árban tudsz beszerezni egy adott vázhoz.[/OFF]
szerk.: offba raktam
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Dare2Live #4567 üzenetére
Szia!
Igen a váz az 160 körül van 18-135 ös KIT 230 köröl. De gondolom ezt az obit nem lehet 70ért megkapni..
A D 80-nak egyébként mi a Canon-os "megfelelője"?
Mit kell tudni hátrányairól a D80-nak?Most egy Fuji S5700-am van, de nyár vége felé venném az tükörreflexeset.
-
Stitch
őstag
válasz
Dare2Live #4570 üzenetére
Igazad van, az APS-C-s telezoom-okról is megfeledkeztem; AF-S 55-200 f/4-5.6G DX VR, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. Egész jól teljesítenek, ráadásul stabilizáltak. De hogy jön ide az Olympus?!
"más: Ha Canonom lenne én tuti nem 70-200f4Let vettem volna hanem a 70-300 ISt. Ismerem mind2obit nagyon jól tudom mit tudnak." - itt kinek a nevében beszélsz?
-
Dare2Live
félisten
"Viszont "olcsóbb", gyári telezoom-ja csak a Canonnak van...."
Ilyet azért ne, rég van Nikonon is pl itt is van egy a hátam mögött.
De még sokak által lesajnált olyra is lehet találni a 4/3 2* szorzoja pedig sokszor nem hátrány hanem előny, főleg ha oly üvegröl van szó.más: Ha Canonom lenne én tuti nem 70-200f4Let vettem volna hanem a 70-300 ISt. Ismerem mind2obit nagyon jól tudom mit tudnak.
-
ironka
csendes tag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba egy D40 kit+55-200 obival.....
gyorsan csináltam egy sportversenyen vagy 200 képet...
van miből válogatni...további szép napot!
ironka
-
Stitch
őstag
válasz
BLOODSHOT #4566 üzenetére
Hello!
Ha komolyan gondolod a dolgot és a közeljövőben bővítenél, akkor az alapzoom-on kívül szükséged lesz egy makróobjektívre és minimum egy telezoomra. Makróobi nem gond, kitűnő third-party gyártmányok vannak mindkettő bajonettre. Viszont "olcsóbb", gyári telezoom-ja csak a Canonnak van, cserébe csúnya, fehér.
(láttam megbízható forrásból 112e-ért Canon EF 70-200/4-et, szerintem ennél jobb vételt nehéz taláni..)
Ha viszont egy objektívvel leszel sokáig, akkor szerintem a d80+18-135 kombó a nyerő.
-
Dare2Live
félisten
válasz
BLOODSHOT #4566 üzenetére
A D80 inkább 160K körül van, ennyiért hihetetlen bestbuy.
Szerintem te a D80+18-135KITet nézhetted ez van 230K körül, ez egy elég nagy átfogású príma obi amivel kezdőként évekig el lehet lenni.
szvsz, hogy ha teheted semmiképp se absz "entry level" gépet vegyél azaz ne Nikon 40D/60D, Canon 400/450D.
-
johnjohn
addikt
válasz
BLOODSHOT #4564 üzenetére
Ha úgy állsz anyagilag, mindenképpen a D 80, a három közül a legjobb. A Canon is van olyan jó, de ergonomiailag alulmarad.Itt egy oldal.Lehet, hogy már ismered, ha nem olvasgass.
Itt egy másik obikról. -
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
Most készülök SLR gépet venni. Elsősorban természetfotó, makrók, kültéri sportfotók, tájfotókat készítek.
Eléggé a Nikon felé kacsingatok, de tudnátok valami valós pro/contra véleményeket mondani, esetleg ajánlani ezekről?
Nikon D80
Nikon D60
Caonon 450DKöszönöm
-
johnjohn
addikt
Nikon D 200+ objektívek eladók! Az apróhírdetések között megtalálhatóak!
-
péter007
senior tag
hello mindenkinek
hétfőn megvettem a d40-et és ma hoztam haza
nagyon király gépezet, a hszn. u.-t már elolvastam és már naggyából azt is tudom mi micsoda
csináltam vele 300 képet, majd később töltök fel egy-kettőtennyit kartam, üdv peter
-
t-shirt
veterán
Üdv!
Van a neten elérhető D80 magyarnyelvű kézikönyv? -
Dare2Live
félisten
más:
Tavaly DSLR világpiacon Canon 43% Nikon 40%. Ha Canon idén se indul be Nikon lehagyja teljesen jogosan.
[link] -
Dare2Live
félisten
Szerintem pont az ideállis kompromisszumot hagyod ki:
-D80+Tarmon 17-50 2.8 +izlés szerint 70-300vr vagy 80-200 2.8
jó váz + azt kiszolgáló jó éles obik (izlés szerint VR és nagyobb átfogás vagy 2.8 és kissebb átfogás)
és az 500Kba amire kihegyezted még egy Sb800 is belefér, kész a szet és 10év múlva is boldogan fogok vele fotózni.Minek venni ehez egy D40et vagy egy 24-70 2.8at?
szerk
ersze ezt lehet csűrni ha pl vki makros vagy..... de az átlag 90%nak.
-
Zoli bácsi
őstag
Talán nem is off: Extremedigitálnál a Nikon D40 ára a lélektani százezer alá csökkent. Szerintem raktárt sepernek.
-
Flow
senior tag
válasz
philoxenia #4544 üzenetére
Sántít itt minden kéremszépen... azt sem tudtam, hol kezdjem..
Allien: Jah, fennakadtam... Furcsálltam. De ahogy gondolod...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát ott sántít a dolog, hogy azért nem 3-4 évről van szó. A K10D mellé most én sem akarok még a kitobi mellé másikat, de ha adódik jó vétel, akkor már akár pár hónapon belül is.
A D300-at meg vágyakozva nézem akár öt év múlva is./vagy a hasonló kategóriájú utódját/
Bizonyos dolgok le fognak szivárogni nyilván előbb utóbb az olcsóbb kategóriába is, de a D300 kategóriája a profi /pénzkereső/ vagy a gazdag fotósoké marad szerintem sok-sok évig. -
Allien
veterán
Na látod, MÁRIS egyetértünk, a többi meg mind-mind hülyeség, mert minden ember más. Nem azt mondom, hogy mindenből a legolcsóbb.
Amire tellik. Aztán majd meglátjuk.
Szerencsére, olyan a "rendszer", hogy nem kell azonnal mindent megvenni, meg ráadásul, az árak nem az átlag magyar fizuhoz vannak igazítva.
Mellékessen, Te akadtál fenn a D70+70-200 2,8 mittoménmelyik verzió.Nekem tuti jó lenne az is, egy alap 18-50 mellett, egy darabig.
-
Flow
senior tag
Nagyon életszerű a példád. Látom magam előtt az emberek ezreit, aki a d300-asát 18-55 dx-el használja...
És vár 3-4 évet, hogy jobb obit vegyen... Értem én a logikád, de ahogy idézem a mondást: az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.Aki rendelkezik 500ezer forinttal (és nikon párti),amit gépre szán (1váz + 1obi felállás), az gyanítom d300at vesz egy 18-70, 18-135 vagy esetleg egy 16-85 vr, ha rádob egy kis pluszt. Hangsúlyozom, ha mindenképpen most új gépet akar venni új objektívvel, és nem az a szitu, hogy vár még 1/2 évet, hogy összejöjjön lóvé egy jobbra, nagyobbra, stb. Extrém esetben el tudnám képzelni még a d200+18-200 vr ilyen turistatípusoknak, akiknek nagyon fontos a mobilitás, és nem szeretnek obit cserélgetni.
A te logikád szerint viszont mindenből a legolcsóbbat szabad csak megvenni, mert úgyis le akarja egyszer cserélni az ember, így legalább nem bukik olyan sokat, mégis 400ezres cuccok szerepelnek a példában.
Gyors fejszámolás, bár nem hinném, hogy a példák életszerűek, és azt sem, hogy elérne azon emberek száma, akik ebben a cipőben járnak- azt a szintet, amivel foglalkozni érdemes->lehet általánosítani.
Első eset: 500k+400k-elhanyagolható obi=~875k
Második eset: 500k+400k-50k= 850k\o/ 25 ezer forint spórolás.
Tovább gondolni (új gép, több más obi) stb nem érdemes, annyira sokösszetevős az egyenlet, had ne részletezzem.
Ellenben az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek.
-
drkbl
őstag
Csak kis kiegészítés, a Nikon nem váltott, az F bajonett maradt. Az AF-S 1996 óta velünk van, jelennek meg, illetve vannak nem AF-S lencsék az aktuális kínálatban, főként a nem általános célú részlegben. Az AF-S nem azért jelent meg, hogy mindenkinek cserélnie kelljen, csak evolúciós lépcső, az autofókuszt hivatott gyorsítani és halkítani (autofocus-silent).
Csak az erre látogatók, nem az "ittlakók" kedvéért jegyeztem meg.@Lauda: Ha a legutolsó fotód exif-jét megnézed pl. Irfan View-val, a Maker Note (Vendor) részben van "Total pictures", hogy mennyire pontos vagy aktuális, nem tudom.
-
Azt nem tudjátok véletlen, hogy a D40-ben hol tudom megnézni az expószámot?
-
Allien
veterán
Ami a példát illeti. Csak pénz kérdése. Meg logika. Meg sznobizmus v. értelem, stb...
Ha van EGY lehetőséged, gépvásárlás elött:
1. szuper váz + kit obi (legyen az obi 50E, a váz 450E)
2. alap váz + szuper obi (legyen az obi 400E, a váz 100E)
Az első esetben mondjuk 3-4-5 éven belül a fogyasztói társadalomból kiindulva, "igényed" lesz váltani. Most persze, az első esetben már az első képeknél is szídni fogod magadat, de ez most mindegy. Tehát, mit is kell váltani? Egyből azt mondod, hogy az obit MINDENKÉPPEN, és kiadsz 400E huf-t az obira. Ha vázat is akarnál cserélni, mennyiért tudnád eladni? Legjobb esetben is minimum a felére leesik az ára. Tehát, lazán buksz 200E-t, a kit obiról nem is beszélve (bár azt is el lehet féláron passzolni), és még jön hozzá a 400E-s kiadás (több mint 600E)
Második eset?
Obit nem KELL cserélni, az esetek nagyobb részében, kivéve, ha nagyon nagy változás jön, de ez rittka, habár, a Nikon éppen nemrégen váltott (AF-S). De, tegyük fel, CSAK vázat kellene cserélned. Kiadsz 400E pénzt, a régi vázat lehet, megtartod, mert megszeretted, de ha eladod, akkor is buksz 50E-t?
Ezek az esetek inkább a hobby szintre igazak, ahol munka eszköz, ott úgyis a maximumot kénytelen megvenni.Persze, kivételek vannak, mert ugye, NEM a fényképező gép csinálja a KÉPET, az csak egy eszköz.
-
Flow
senior tag
Persze, a példa sosem jó, de csak a kocsit kell lecserélned, a 1/2 millás hangrendszert átrakhatod a 10 milliós autódba is. Mind1, fenntartom a jogot, hogy furcsának találjak egy ilyen összeállítást, de attól még "nincs bajom" vele.
Másik meg ha jól tudom, még nincs hivatalos d300 kit, infóim szerint a 16-85VR-rel lesz majd kapható, deez csak pletyka. Amúgy a d200 kit alatt mit értesz? a 18-200at? a 18-135-öt? a 18-70-et? Szerintem ezek mind kiváló objektívek azon a területen, amire szánták őket. Persze, megveheted aranyáron a 24-70-et, meg 12-24-et... de ha ezen gondolkozol, már nem azt számolgatod, hogy most akkor először csak "gagyi" vázat veszek.
Ha már szóbahoztad, tudtommal nem létezik 70-200 2,8 vr nélkül, csak sigma. A márkát meg nem írtad...
szóval mi volt sigma 70-200 vagy nikkor 80-200?
-
rauschie
senior tag
válasz
mob_zzz #4534 üzenetére
Óóóóóóóóóóóóó hogyazza.....
Na, hogy mentegessem magam... tegnap este lepillantottam a naptárra, 29. Együgyü következtetés>>holnap 30. Este ugyanakkor nemvolt erőm azzal kalkulálni, hogy nekem az este nem kimondottan éjfél előtt van
Nahszóval...holnap hippimóka?
modd: Bocsi a sok offért.
-
rauschie
senior tag
Ma este jön valaki hippiskedni a Hősök Terére?
mod: Dorának hívták ha mindenigaz a Krupp gyár egyik lövegét is, amit Maginot-vonal áttörése végett öntöttek....lehet hogy nem, de vmi ilyesmi rémlik
mod2: éés iggen
-
drkbl
őstag
Ma új taggal bővült a család, a "kicsi" a keresztségben a frappánsan rövid AF-SED VR Zoom-Nikkor 70-300 f/4.5-5.6 G IF-ED nevet kapta
No, mostmár orrnehéz lett a D40... Egy másik, orráról híres D után ezentúl alkalomszerűen Dórának fogom szólítani!
-
válasz
péter007 #4527 üzenetére
Okosan döntöttél, nagyon jó kis gép a D40. Nekem december óta van, a digitcamnál vettem. Az akksija rengeteget bír, szép, részletgazdag, élethű képeket készít, a képzajt meg el is felejtheted.
Ja és nem az a batár gép, egy pillanat volt megszeretni. Kellemes fogni és használni egyaránt, nem probléma a cipelése sem.
-
péter007
senior tag
válasz
philoxenia #4528 üzenetére
ok köszi akkor nyugodt vagyok
az akksiját meddig kell tölteni? olyan mint a mobiloké vagy van valami különleges dolog vele? -
péter007
senior tag
hello mindenkinek
Tegnap megrendeltema d40-et
.
Volt mmég 350d, de én nem tudtam rendesen megfogni, szerintem kicsi a markolata...
A gyakorlatban mennyit számít a fókuszpontok száma? A 350d-nek hét van a d40-nek viszont csak 3.
Ezt leszámítva nekem jobban tetszett a d40, hétfőre meg is lesz ha meghozzák. -
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #4524 üzenetére
Mondjuk, néztem az Oly-t is, a kisebb érzékelő jótékony hatásu az obik fényerejére, de, szvsz ott el van kefélve, hogy gépbe épített stabi van, és nem obiba, vagy, lehettne mindkettő, alapba benne lenne a képstabi, de ha stabis obi kerülne fel, akkor kikapcsolna a másik.
Az most mellékes, mennyire lenne drágább.
Ugyan ezt eljátszhatná a Nikon is, az olcsóbb vázakon.Yo, tudom, nem kivánságműsör.
-
-
BEE
addikt
válasz
Zoli bácsi #4504 üzenetére
Nekem 3-as van. Már sokszor láttam 5-öst, de sosem volt a kezemben.
Bárhogy néztem, azt láttam, hogy tudásra ugyan az, csak új kabátot kapott.
Most már legalább biztosan tudom.BEE
-
Allien
veterán
A kettő meredeken más (szvsz). Eddig mindenki arról papolt (már akik komolyabban próbálkoznak a fotózással, még ha hobby szinten is), hogy vegyél inkább "kisebb" vázat, de szuper obit, aztán később csak a vázat kell cserélned. A fordítot helyzet még roszabb, tehát mondjuk egy D200/300 az alap kit obival. Mondjuk, engem egyik probléma se érint jelenleg. Másrészt, amelyik obiról én beszélek, az itthon 250 körül van, és behozta 160 körül az illető. Tehát, messze nem 400E-ről beszélünk, nem VR-t írtam oda, simán 70-200 2,8.
-
Flow
senior tag
Nem úgy értette ,hogy gond, csak ez olyan, mint amikor 15éves astrába beszerelnek egy fél millás hangrendszert... Kívánná a jobb gépet. Ettől még én is örülnék neki, ha lenne egy olyan obim a d70s-emhez...
-
Dare2Live
félisten
Mért Sony abba hagjya a minolta obik gyártását?
Vagy az új Zeisseket nem érzed elég profinak?
Melyiket?
A Sony Zeiss 70-200 2.8?
vagy a Sony Vario-Sonnar T* 24-70mm f/2.8at?
vagy a Zeiss Planar T* 1.4/85 ZA/Zeiss Sonnar T* 1.8/135 ZA
netalán az 50mmes Sony Zeiss ami nem elég profi?vagy az új 24mps FF Sony mellé érekő zeiss feliratu jövőbeli obik minőségétől félsz?
Szóse róla szokott Sony is szart csinálni de nem épp a felső kategóriában...
más:
Fel nem foghatom a D70 és a 17-55 esetét. -
Allien
veterán
Mé, az most hol problem? Nézz meg egy Oly rendszert. Mondjuk az Oly 510 dupla kitben is max 170 körül van. Namármost, lazán "vehetsz" hozzá fél millás, másfél millás obit.
Mellesleg EZ az obi speciel NEM annyiba került, mert Hong Kong-ból utazott "táskában" haza, tehát az ottani árat kell nézni.
-
válasz
Zoli bácsi #4504 üzenetére
Bocsi hogy erre nyomok választ de nem akarok visszalapozni sokat.
Ismétlem, hogy a +1-2 fok nikon dslr-ek esetében nem lehet túl hideg, nem elírásból vagy nagyzolásból írtam a -17 fokban való fotózást a D70-nel. Nekem csak egy "megérzés" szintjén van egy ötletem, hogy ha a képelforgatás is megakad akkor, amikor a zárral ez a probléma jelentkezik, akkor lehet, hogy az a kis mechanika csinál valami oda nem illőt, ami érzékeli a gép pozícióját. Megnéztem az általad linkelt tornyos képet, nem láttam rajta semmi különöset, igaz az exifbe túl mélyen nem tudtam belenézni mert ezen a gépen nincs hozzá program, majd az asztalin megnézem.
Másik fórumkolléga a Sony dslr-hez:
Szerintem a Sony irtó nagy név a szórakoztató elektronikában, jópár cuccom van tőlük. Általános véleményem, hogy nem engednek ki sz@rt a kezük közül. Egyetlen dolog miatt gondolkodnék el a Sony dslr megvásárlásán, óvatossági alapon, hogy tudsz-e hozzá jó objektívet venni később? Nem tudom, hogy a régi minolta obikat meddig, és honnan tudod hozzá összevadászni, de nem vagyok benne biztos hogy megvan hozzá az az obipark ami a nikonhoz vagy a canonhoz megvan. Ha elég viszont az amit kitben kapsz a géppel, esetleg azok az amatőr obik amik kijönnek majd még mostanában, akkor nem veszel vele nagy zsákbamacskát. -
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #4505 üzenetére
Majd, ha meglesz a lé, akkor már tudok variálni. Az a baj, hogy az 50-70 jukat be kell foltoznom, most mindegy Nikon, v. pentax. Pontosabban, kell valami portréra, és nem fix, mert nincs műtermem.
Ha azt feltételezem, hogy a Canon a "nagy", akkor a Nikon pont bele esik a szeressem kategóriába.
Volt a kezemben D80 a kit obival (ami asszem 135-ig megy), és D70, 70-200 /2,8-al, igaz, mondjuk 5-10 percig. Fogásra, érzésre nem is lehet panaszom, és csak az anyegin helyzetem az oka, hogy vacilálok, és nem egyből a D80-t veszem.
-
Dare2Live
félisten
-
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #4500 üzenetére
Ez lehet, de ettől még nem fogok tudni venni SB800-t, sajnos. Habár, azért lassan össze tudnám rá spórolni a lét, de akkor is, mondjuk egy D40-n, az alap obi szerüséggel (fényerőben) nem biztos, hogy sokat érnék a kiváló vakuval, ha mondjuk az obi a gyenge láncszem (vagy a D40 nem tudja teljessen kihasználni). Természetessen, amikor megnéztem az SB 800 "reklámfilmjét" (speed of light) egyből megtetszett. Canon-t elvből nem annyira erőltetem.
Valszeg mazochista vagyok, és inkább a kisebb gyártókat preferálom (Nikon-Pentax).
-
BEE
addikt
válasz
Zoli bácsi #4497 üzenetére
OFF
Az MTL 5B nem tudod miben különbözik az MTL3-tól ?
Ezt sehol sem tudták nekem még megmondani.BEE
ON
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest