Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
-
bokomaru
csendes tag
válasz
jorden06 #6478 üzenetére
Talán azért, mert DX formátumban a képkivágás kisebb, úgy tudom, emiatt nehezebb és drágább nagylátószögre tervezni optikát, mint a filmkocka esetén.
Takyka: köszi a bejegyzést, arra a következtetésre jutottam, hogy ha torzítás nélküli nagylátószöget szeretnék, erre a célre kifejlesztett obit kellene vásárolnom, ami elég húzos dolog...(úgy olvastam, azért a 18-70 is torzít rendesen)
Marad a kompromisszum meg a kényelem. A 18-55mm-es kitobi után ez is nagy előrelépés lesz sztm. A Logik.hu-n 66.000Ft-ért árulják a 18-105mm VR-t, ami elég korrektnek hangzik. Van valakinek tapasztalata ezzel a céggel? -
bokomaru
csendes tag
Köszönöm a hozzászolásokat, én is azért kérdezek itt, mert a teszteket írók elég finnyásak, a felhasználói vélemények azért árnyaltabbak... A hordótorzítás elvileg a legkönyebben korrigálható hiba, csak a komponáláskor számolni kell az utómunka miatti croppal. Mit gondoltok, 18-105mm-es VR új obi jobb lehet optikailag? Valaki olvasott valamit ezzel kapcsolatban?
-
bokomaru
csendes tag
válasz
jorden06 #6408 üzenetére
"költs rá 20-30e Ft-al többet" - amikor én vettem a D40-met, kb. 100.000 Ft volt a differencia. Nem volt mindegy... A D70-hez képest volt kb. 50.000 a különbség, azon lehetett gondolkodni inkább. Szerintetek érdemes 18-135mm-es obit vásárolni? Mekkora a minőségbeli különbség a 18-70mm-es obihoz képest?
-
bokomaru
csendes tag
Megvettem a polárszűrőt, jól használható a 18-55mm-es kitobin is, kár volt izgulni miatta...
-
bokomaru
csendes tag
válasz
Degeczi #5609 üzenetére
Degeczi: az ajánlott Hama szűrő is cirkularis... Mégis, vajon mitől dupla annyi a Soligor (az adott weblapon is láttam ilyen árban polárszűrőt).
Zoli bácsi: Ha mindegyiket el lehet forgatni, a pöcök talán felesleges is... (gondolom)
Dualon: Örülök, hogy feltűnt! (ő sajnos már nem lehet, mint tudjuk...)
-
bokomaru
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, használ-e valaki közületek polárszűrot olyan obihoz, melynek frontlencséje és szűrőmenete forog. Nikon D40-em van kitobival, érdekelne, mennyire kényelmetlen ehhez szűrőt használni.
Aktív témák
Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Villanyszerelés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ha megbízható,bővíthető házat keresel !
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest