Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
"a, meg, hogy egy SB800 akár rendszerbe, 2-3 darab milyen szuper"
Énse azért vagyok odavissza az SB800ért mert 2-3darab milyen pöpecül együttmüködik. Hanem mert 100%ban minden képem tökéletes. Ilyet pentax vaku nem tud de még egy canon csúcsvaku 580ex sem. Ez a nagy dolog és nem a 2-3vaku legalábbis nekem.
Igen gyak 100%. -
Flow
senior tag
válasz
Zoli bácsi #4497 üzenetére
Én is 2 hete vettem elő újra apám régi plc3-as practicáját... kicsit látszik a gomba a keresőn... de néha elviszem magammal, 1-1 hangulatképhez...
-
Zoli bácsi
őstag
Hatalmas off lesz. De talán megbocsájtjátok. Múltkor mondtam az asszonynak, hogy többet nem viszem a filmes gépet ha kirándulunk, lejárt felette az idő. Aztán kifotóztam az utólsó kockát, bevittem előhívásra. Megnéztük a képeket. Mama benyúlt a hűtőbe, és a kezembe nyomott egy negatívot, fűzd be, mondta. Befűztem, és legközelebb is bekerül a gép hátizsákba. 21 éve szolgál...... [link]
-
Allien
veterán
válasz
werttzui #4494 üzenetére
(hol)? Én úgy látom, hogy a D40 110 körüli, a D80 160, a K100D szintén 110 körüli, a K10D 150, obi nélkül. Ebben a felállásban nekem a K10D verhetettlen, mert nem vehetek figyelembe olyan dolgokat, amit minden fórumon a fejünkhöz vagdosnak a "tapasztaltabb" fotósok. Ergo, én magasról teszek az obi parkra, meg, hogy egy SB800 akár rendszerbe, 2-3 darab milyen szuper, amikor a vázat is alig fogom tudni össze hozni (nem egyedül élek). Ergo, marad az alap obik, (18-50-200) majd utánna jön egy vaku (kb 50E), és ezek után, ha minden jól megy, kb 1-1/2 1 év, mire össze jöhet az első fényerősebb obi (valszeg 16-50 2,8, vagy 28-70 2.8). Ebből következik (számomra), hogy az időjárás álóbb ház, de főképp a 100E-s zár (LENNE) a nyerőbb. Ahol még spórolhatok, a memkártya, abból van több giggancs, és van köztük megfelelő sebességü is.
De, most úgy készülök, hogy miért vegyek D40-t, vagy miért K100D-t. A CCD ugyan az. -
j.bravo
addikt
válasz
Degeczi #4489 üzenetére
(Mármint a kanyon 18-55 kitobi? Végülis simán lehet, hogy nálam egy jobban sikerült példány járt... a teljesen nyitottról 2/3 FÉ-t rekeszelve már - számomra - teljesen jó képet adott...)
(Mindenesetre, bármennyire is Nikon-párti és elégedett d50-tulaj vagyok, a d40 helyett 350d-t vennék.) -
j.bravo
addikt
válasz
péter007 #4458 üzenetére
Hali!
Csak hogy legyen még egy vélemény: annak idején a 350d-vel szemben a D50-et választottam, azt használom ma is, csak ritkán volt hogy komolyan elgondolkodtam hogy a másik rendszert kellett volna választani.
A d40-nel szemben viszont habozás nélkül a 350d-t választanám, túl sok a megkötés a d40-nel, illetve több dologban erősebb számottevően a 350d.
Ha a fogásával meg tudsz barátkozni, és a kitobival is (vagy lecseréled az új IS változatra, vagy más alapzoomra), akkor szerintem a 350d jobb választás.(Ja, tényleg a leggyengébb kitobi a Canon régi kitobija, de azért messze nem olyan ótvar, mint ahogy mondják. Picit rekeszelve hobbi-felhasználásra teljesen jó képet ad, az én tapasztalataim szerint (anno dslr vásárlás előtt kaptam egyet kölcsönbe, tesztelni)).
-
Degeczi
nagyúr
"az A300-asba szerelmesedek bele =) Végre egy normális megoldás az élő tft képre!"
az, de csak az egyik vállfajára, a kézből fotózásra
sokan makrózáshoz, állványról használnák a liveview-t, és arra a Sony megoldása nem jó, mert nem tud belenagyítani a képbe (valszeg kis fölbontású a második érzékelő) -
johnjohn
addikt
-
alien_
őstag
válasz
johnjohn #4484 üzenetére
Köszi, nagyon ígéretesnek tűnik! Épp az A300-asba szerelmesedek bele =) Végre egy normális megoldás az élő tft képre! Ha az a 800 dollár tényleg annyi lesz, szerintem megvárom jövő hónapot, és veszek egy kitet =) Sony most elég aggresszíven ráállt a dslr-re, olcsón jót szisztéma... Ezzel mindenki jól jár, mert viszi a konkurens árakat is lefelé
-
johnjohn
addikt
Nekem volt A 100-as Sony gépem, nagyon meg voltam vele elégedve,jó Minolta obikat lehet kapni használtan és olcsón,elvileg többet tud az A 200 mint a D 60...Ha később is maradsz a Sony mellett akkor jól jársz, valószínűleg tovább fogják erősíteni a DSLR ágat.Ha lett volna pénzem A 700-ra, nem a D 200 mellett kötök ki.[link]
-
alien_
őstag
Kétségeim támadtak Nikon gép vásárlását illetően...
Nikon D60 vs Sony A200 a dilemma tárgya, ráadásul Sony alapból olcsóbb és 18-70-es lencsét ad, van normális szervízháttere, erre meg nem is találok szavakat.. D60kit £430 körül van, A200kit meg £360 környéke.
A300 -ban meg live view van, a kihajtható lcd is óriási szabadságot adhat, ráadásul elvileg £450 körül lesz a dupla lencsés, 18-70 + 55-200 kit..Hogyan vélekedtek erről? Eddig biztos voltam, h vagy levadászok egy D50-et, vagy D60-at, de most ez a Sony nem kis fejtörést okoz... Szerintetek?
Picit hülyén néznék ki Nikon logos ingben, egy Sony géppel a kezemben -
alien_
őstag
válasz
Degeczi #4480 üzenetére
Amiben áram folyik, az tönkre mehet alapból, hozzám a szervízbe eleve csak a sz@rok jutottak el, fogalmam sincs, hogy hány eladottból mennyi jutott el hozzánk, de nem hiszem, hogy vészes lenne a meghibásodási arányuk. Az tény, hogy S-nél sokkal kevesebb hiba van, mint a simánál.
-
alien_
őstag
válasz
Degeczi #4478 üzenetére
A vásárlók nagy része nem ésszerű... Amikor olyannal küldik be a kamerát, hogy nem tud fényképezni (tele a memória), sárga a kép (sephia), nem kapcsol be (lemerült akksi), túlexponált kép (kontraszt állítás lcd-n), stb stb.. És ne hidd, hogy csak kompakt gépeknél vannak ilyen droidok. Sok ügyes ember valahogy mindig megoldja még a sín ellenére a lábgörbítést is, és utána nagy részük leleményesen valami fémmel próbálja visszaegyengetni -> puff ,bizti =))
Egyébként szokott baj lenni a D70(s) -ek kártya foglalatával, nem kell ahhoz tüskét görbíteni se.
-
Degeczi
nagyúr
hát ez sokszorosan igaz kell legyen egy CF csatlakozóra: hiszen nem más, mint tüskék sorozata, amik ésszerű használat mellett örökéletűek...
az egyetlen hibaok a kártya rossz behelyezése miatti tüskegörbülés, törés lehet - de szerencsére a D70-ben lévő foglalat elég jól megvezeti a kártyát, nem könnyű rosszul betolni (volt pár régi modell, amire ez sajnos nem volt igaz, pl Fuji 602-ben sokaknak sikerült a tűgörbítés)
hiba lehet még a CF kártyák rossz, doboz nélküli tárolása is, pl ha kosz jut az apró likakbaegy SD foglalat pedig csak még stabilabb lehet az egyszerűbb szerkezet miatt
talán ami inkább könnyen fáradhat, az a kártyaajtó mechanika vagy kapcsoló
-
alien_
őstag
válasz
Degeczi #4474 üzenetére
Van benne valami, viszont a kártyaolvasó csati a hátsó panelen sem örök életű, szokott az elromlani. Főleg D70s-nél cseréltem sokat, legalább most már tudom, hogy miért =) Mondjuk CF kényesebb is mint az SD a tüskék miatt. Egyébként nem jellemző, hogy az usb csati tönkre megy pl d50-en, ha valaki normálisan használja.
-
törölt tag
válasz
Zoli bácsi #4440 üzenetére
Ha legközelebb produkálja a hibát,akkor válts át más program módba,h legalább azt ki lehessen szűrni.Mert tájképben ezt produkálja ennyit lehet kiolvasni az exifből.Kíváncsi lennék ,h produkálná ezt mondjuk Aperturéban,mert én ezen leírás alapján sima szoftver hibára gondolnék,lehet jót tenne a fimware.
-
Degeczi
nagyúr
mert a D50-en már valóban USB2-es csatlakozás van
a vele egyidőben megjelent (és drágább) D70s-en viszont még csak lassú 1.1, ahhoz muszáj olvasót használni - tehát ez nem ár kérdéseezzel együtt szerintem érdemes olvasót venni:
- a kamera addig sem meríti az akkut
- az USB csatlakozása nem fárad el (márpedig nem rengeteg "dugásra" tervzeték, ellentétben a kártyákkal)
- ha egy idegen kamera jár nálad, nem szabványos mini-USB csatlakozással, akkor sincs gond
- biztosan gyorsabb is, mint egy nem erre kihegyezett kamera (még ha USB2-es is) -
johnjohn
addikt
Amikor D 40 X -et használtam nem tűnt fel a lassúság, és a D 200-on is használok belső motoros lencséket, 18-55 öt is, biztos lehet az optikát olyan helyzetbe hozni, hogy 1 másodpercig tekerjen,de nem jellemző.Ez a tesztben szerintem a "legrosszabb eset" elve, irjuk a gyengébb eredményt,akkor majd mindenki a gépet dícséri, és nem a tesztelőt szídja.
-
alien_
őstag
válasz
johnjohn #4468 üzenetére
"Mindenesetre szép napos időben a közelpontra beállított objektív közel 1 mp-ig tekert, mire a végtelenponthoz eljutott."
Akkor D60 kit lencsénél ne is számítsak olyan gyors fókuszálásra, mint a d50 beépített motorjával?
Nem használtam még külső motoros lencsét, ennyivel lassabb lenne?
-
alien_
őstag
Észrevettem, már szerkesztettem a hozzászólást. Akkor marad az akció azoknak, akik ott élnek (pl jómagam
)
Én D50-ről közvetlenül szedtem RAW képeket, nem volt gondom a sebességgel. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, h konkrétan ebben az esetben gyorsabb lenne -e kártyaolvasóval, de azért elvárnám, h tudjon annyit egy 100eFt feletti gép átviteli sebességben, mint egy kártyaolvasó
-
johnjohn
addikt
válasz
péter007 #4461 üzenetére
Nem valószínű. hogy szervizelni kelljen a garanciális időn belül, a szenzortisztításra ott a körtefecskendő.Itt is jó az ára.
-
alien_
őstag
válasz
péter007 #4461 üzenetére
Simán megvenném pesten, még le is postázzák másnapra. Én már garanciáztattam Pesten Zalaegerszegről, ki lehet bírni még vonattal is, főleg diákkal. Pláne, hogy kicsi rá az esély, hogy szükség lesz rá. Viszont néha tisztítani is kell a szenzort, de az megoldható házon belül is.
Mennyire gyakori a hiba? Vagy elromlik, vagy nem =) De általánosságban jól bírják.
-
péter007
senior tag
hello
ma megkérdeztem a d40 árát Veszprémben és aztmondta a srác hogy 120K.
Namost az extremedigitalban meg 106K. Ha beszarna és vp-ben venném akkor nem kéne pestre rohangálnom, de 14K az elég sok pénz. Abból kijönne a a memkari+olvsó, és még maradna is táskára egy kevés...ezt még ki kell találnom.
Ami érdekesebb, hogy vp-ben van EOS 350d 125K-ért. Valszeg leszarom az árát és úgyis vp.-ben veszek gépet, de akkor melyiket éri meg jobban megvenni. A különbség csak 5K, de nemtom mennyire jó gép a Canon.Segítsetek lécci, legkésőbb 31-én meg kellene vennem a gépet.
Köszi előre is. -
alien_
őstag
válasz
Dare2Live #4455 üzenetére
Sajnos csak az elődökhöz volt szerencsém. Egyszer találkoztam d80-nnal (belső felépítésre úgy emlékszem a d50-hez hasonlít inkább, mint a d70-re), annak konkrétan víz volt a baja. Ami tuti tönkremegy idővel, az a shutter, de ezzel nem mondtam újat
Bár igaz, láttam már nyolcvan pár ezer expós gépet, amiben még mindig ment a függöny, ahogy kell.. -
alien_
őstag
válasz
Zoli bácsi #4448 üzenetére
X exponálásig úgy tudom a Nikon garanciát vállal a shutterekre. Nem vagyok benne biztos, valaki erről valamit esetleg?
Egyébként volt nekem is olyan gépem, ami 300 exponálás után se hozta be a hibát, pedig rossz volt a shutter. Van egy feketedoboz szerűsége a gépeknek, amiben az előfordult hibákat tárolja, a rossz kikapcsolástól a rossz shutteridőzítésig, de sajnos csak szervízekben van hozzá szoftver. Ha jó a tippem, akkor előbb utóbb úgyis fogsz még találkozni az ERR felirattal. A tükörmechanika nagyon ritkán rossz d50 -eknél, inkább a shutter / image board szokott elszállni, nna meg a vaku, de ilyen kevés exponálásnál ritka. Szerencsére komolyabb szériahibája nincs, mint pl a d70-nél az AE sensor.
Kártya nélkül kattogtatáskor előbb utóbb megtellik az ideiglenes belső memória, ez természetes. Egyébként tudod, h tőled pár kilóméterre van a nagy európai Nikon szervíz? =) Csak sajnos nem besétálós szisztéma...Pestről is oda küldik, amit nem tudnak helyben megcsinálni.
Degeczi: Hmm, elképzelhető, de bevallom, nem ugrik be, hogy ez pontosan hol / hogy van megoldva. Ezt úgy lehetne kiszűrni, h csak alaphelyzetben kéne a gépet tartani/használni, hogy akkor is jelentkezik -e a hiba alacsony hőmérsékleten.
-
Degeczi
nagyúr
az irányérzékelő egyszerű mechanikus szerkezet (talán golyó?), hallani is a halk lötyögését
az simán elképzelhető, h nagy hőmérsékletváltozásra megszoruljon
ezzel együtt a gépnek persze működnie kell - szoktak is, ez egyedi hiba lehet
(de persze mindig táskában érdemes vinni, és csak képkészítés idejére elővenni, és akkor mindjárt nem hűl át annyira) -
alien_
őstag
Köszönöm a felvilágosítást, de a helyzetfúrógép hogy jön ide? Az, hogy 1-2C -os hőmérsékletben ne működjön egy tükörreflexes fényképezőgép normálisan, közel sem evidens.
Lehet, rosszul fogalmaztam, nyílván minden áramkör működésében változásokat idéz elő a radikális hőmérséklet (változás), de itt koránt sincs ilyenről szó.
Dare2Live: -15C -on már én is fagynék, meg tudom érteni szegényt
-
ottkar
addikt
"Eddig ilyesmivel még nem találkoztam, hogy hőmérsékletváltozás hatására probléma jelentkezzen egy gépnél, "
Ez pedíg evidens hogy nagy hidegben és melegben bármely működő gépben szerkezetben működési változás lép fel. Tudod hogy a világ legpontosabb működésű forgácsoló szerszámgépe a Helyzetfúrógép 20C fokon és páratartalombeállított helyiségben üzemel elkülönített alapzaton? Ott kezdjük hogy az áramforrások áramleadása megváltozik a hidegben. Pláne ha több áramot akarunk kivenni egységnyi idő alatt.
-
Zoli bácsi
őstag
lőttem kártya nélkül sorozatot, a szobában, jobbra fordított géppel...semmi gond. 40 expot enged, gondolom ez normális, aztán kiírja hogy Demo és számol valamit 40-ig. De akárhány 40-es sorozatot lőhetek, semmi hiba. Persze kb 23-24 fok van a szobában. Érdekes probléma. Gondolkodom, elvigyem-e szervízbe. A gép mostani értéke kb 70-80e. forint. (talán). A nyugati határszélen lakom, ha elviszem pestre szervizbe és értemegyek, az benzin és pályamatrica...kb 20e. forint. Javítást múltkor a szervizes 30e. körül mondta, ha zár vagy tükörmechanika csere kell. Ott leszek hogy 50e.,a gép meg ér vagy hússzal többet.
Közben látom írtál, Köszi.
-
alien_
őstag
válasz
Zoli bácsi #4446 üzenetére
Eddig ilyesmivel még nem találkoztam, hogy hőmérsékletváltozás hatására probléma jelentkezzen egy gépnél, el sem nagyon tudom képzelni (persze ez nem zár ki semmit, láttam már sok meredek dolgot=) ).
Hírtelen én sem találok firmware-t, kell egy külön main, meg egy külön risc: egyik a gép alap funkcióit tárolja, másik a felhasználói dolgokat, menüt, ilyesmiket. Verziószámra nem emlékszek, de ez így elég ciki, hogy nem adják közkézre, amikor komoly hibái vannak az alap verziónál (ugyanez pl d70-nél is megvan, néha a teljesen halott shutter is javul fw-re, bár ott ritkább). Maradjunk abban, hogy megpróbálok szerezni firmware-t, ok? -
Zoli bácsi
őstag
Nincs benne 3.000 expo sem, bár a mai kirándulás után nem néztem rá hol tart. 1.00-ás firmware van rajta. Próbáltam sorozatot (kb 80 kép, de nem hidegben), nem jött elő semmi hiba, látszólag 5 fok alatti hőmérséklet váltja ki a hibát, és ha úgy fordítom a gépet, hogy alul van az exponálógomb. Közben rájöttem, miért erre fordítok. Egy Jenis obisapka van rajta, és a madzagját a jobb oldali nyakbaakasztó felfogatójához rögzítettem. Ezért jobbra fordítok, így kevésbé zavar a lógó obisapka....(Viszont jó a madzag, így nem hagyom el). Szóval már nem garis a gép, lehet házilag firmware-t frissíteni? Megpróbálnám, csak nem találok. Ha esetleg tudod, honnét lehet leszedni, és hogyan lehet frissíteni, segíts benne légyszi. Akár priviben, nem akarom szétoffolni a topikot. Köszi.
-
alien_
őstag
válasz
Az első generációs D50 firmware néha rosszul kezeli a shuttert, ilyenkor dobhat ERRor-t, lőjj pár száz képet sorozatban kártya nélkül, hogy akkor előjön-e a gond. Ha igen, akkor fw frissítés megoldhatja a gondot, ha egy nem sok expós gépről van szó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Zoli bácsi #4443 üzenetére
Én úgy tudom, az expogomb van fölül, portréállásban.
Persze azért ezt bírnia kéne egy ilyen gépnek.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
philoxenia #4442 üzenetére
Fordítva?
Azthittem mindegy, hogy merre fordítom. Eddig mindig ilyen állásban tartott gépnél jött elő, utána már vízszintesen is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Zoli bácsi, Te fordítva tartod a gépet, aminek fönn kellene lennie az van lent. Szerintem. A fiam balkezes, nála is így van.Ha megfordítva tartod, akkor is előjön a probléma?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #4371 üzenetére
Sziasztok! Múltkor már írtam a hozzászólásban amire magamnak válaszolok
hogy milyen gondok vannak a D50-esemmel. Ma a Somló hegyen jártunk, lehetett vagy 1-2 fok, mert a hó lassan olvadt, éshát ugye fotózgattam a várat, a kilátónál a hegytetőn... Szóval a lényeg: Megint előjött a hiba, jobbrafordított gépnél "furcsa" expohang, a kereső sötét marad, felső kijelzőn "ERR" felirat villog. A képet ilyenkor elmenti, de nem mindig. Az exponálógombot újra megnyomva megint egy félexpohang, és helyreáll a rend. Utána már normál helyzetben tartva a gépet is jelentkezett a probléma. Kb. minden második, harmadik expónál ez volt a helyzet. Miután lejöttünk a hegyről, lent talán 3 fokkal "melegebb" volt, megszűnt a probléma, tökéletesen üzemel a gép. Ezeket már a múltkor is leírtam, nem ezért sírok most itt, hanem a következő anomáliát figyeltem meg a képeket nézve a PC-n. Úgy van állítva a képnéző, hogy az Exif adatoknak megfelelően elforgassa a képeket. Azokat a képeket, amiket akkor készítettem, mikor hibásan működött a gép, nem forgatja el a szoftver. Ez nagyon érdekes számomra. Itt az egyik kép, ami akkor készült mikor a probléma jelentkezett, ez a RAW mellé elmentett JPG kép, semmit hozzá nem nyúltam. [link] Idetenném, hátha esetleg láttok a képen vagy az exifben valamit...... Nézzetek rá, ha nem röstellitek. Köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
Köszönöm!
Akkor max az obikat.
Ich spreche nur deutsch
Üdv -
Degeczi
nagyúr
válasz
runner 125 #4436 üzenetére
akkor mégegyszer: nem, küldheted vissza
vázat szerintem nem érdemes így venni, többet ér a hazai garancia -
alien_
őstag
válasz
runner 125 #4436 üzenetére
Is the Nikon USA warranty valid outside the United States?
Answer
The Nikon USA warranty on film cameras, lenses, and speedlights will be honored by Nikon-authorized service centers outside the United States as long as you have the yellow copy of the Nikon USA warranty and your sales receipt from a dealer in the USA. The key to the validity of the warranty is a sales receipt from the country in which you purchased the equipment. If you purchase equipment in another country where the Nikon Worldwide Warranty applies, copies of the sales receipt and this warranty are necessary to obtain warranty service in the USA. Buying the equipment with a Nikon Worldwide Warranty in the United States is not recommended because that warranty is not valid in the USA without a sales receipt from an overseas dealer, and it is not valid outside the USA with a sales receipt from a dealer in the USA.Please note that the Nikon USA warranty we supply with our sport optics products (binoculars, fieldscopes, spotting scopes, etc.) is valid only in the USA. The same is true of the Nikon Digital Imaging Limited Warranty we supply with digital cameras and film scanners.
/forrás: www.nikonusa.com/
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
A Nikon DSLR-jeire a 2év garancia-világgaranica?(gondolok arra h ha az USA-ból vásárolk egy Nikon-t a gari nálunk is érvényes-e)
Köszönöm
Üdv -
alien_
őstag
válasz
johnjohn #4434 üzenetére
Tisztítással nem lesz gond, jó ideig DSLR gépeket javítottam európa legnagyobb Nikon márkaszervízében =) Egy fapálca, egy kis izopropil, meg egy speciális papír, és már csillog is a CCD.
Egyébként D60-ban már van ultrahangos porleveretés, meg a levegőt is úgy áramoltatják a tükörházban, h a por egy ragasztószalagon kössön ki, szóval elvileg nem kell olyan sűrűn tisztítgatni, ez miatt nem aggódok. Firmware-ek meg netről úgyis beszerezhetőek.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Degeczi #4425 üzenetére
hoszu expos zaj szürés elég megtévesztő név de igen az IS lassítja. (Meg a korábban vki által mondott jpg zajszűrés)
Mondok vmi újat: D80nál pl iso érték se mindegy.... (Más Nikonnál még nem néztem)
de tényleg ha mindent pont úgy állítunk be akkor, csak akkor tudja a 3fpst.
-
alien_
őstag
Valaki fel tudna világosítani, hogy egy 0km-es Nikon 55-200mm f/4-5.6 G ED-IF AF-S VR DX Lens milyen árban mozog manapság?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Dare2Live #4400 üzenetére
"csak azt nem írják oda, hogy 6MPs D40nél ez gyakorlati érték mig 10mps D40x/D60/D80nál csak ha kilövöm a zajszürést igaz"
ez egyáltalán nem így van!már a D70-re is igaz volt, h a hosszú expós zajszűrés akkor is lassítja a sorozatot, ha nincs rá szükség - és ez persze a D40-re is igaz (ami 1.7 fps-re lassul ilyenkor...), nem csak a D40x-re!
szóval nagyon régi bugról van szó, de a dolognak semmi jelentősége: hiszen ilyen zajcsökkentést csak éjszakai felvételekhez kapcsol be vki, olyankor pedig a sorozatnak nincs szerepe - ígyhát szó sincs "marketingrizsáról"...
-
johnjohn
addikt
válasz
péter007 #4421 üzenetére
Nem fogod bánni, tanulni nagyon jó lessz ,az ISO 100 sem fog igazából hiányozni, cserébe a 6 Mpixel miatt tisztább képeket fogsz kapni, mintha zsúfolt lenne a CCDa 10 Mpixellel.Böngészgess.
-
péter007
senior tag
válasz
johnjohn #4410 üzenetére
hy
sajna a képek nem értek át, szerintem nálam van a gond...(bocs hogy csak most írok de elutaztam és nem voltam gépközelben)volt időm gondolkodni és arra jutottam hogy elég lesz nekem a sima d40 is gyors memkarival meg rendes táskával
(csak attól félek, hogy később bánni fogom hogy nem a d40x-et veszem...) -
válasz
Zoli bácsi #4417 üzenetére
Lehet hogy valami kosz volt benne és azon akadt fel, és rendbejött. Ne gondolj mindig a legrosszabbra.
(Amúgy anno mikor egy barátommal életünkben először vállaltunk el egy esküvőfotózást, persze hogy neki PONT akkor adta meg magát a gépének a zárja, az esküvő kellős közepén... Szóval ilyen az élet néha. -
johnjohn
addikt
Ismét Nálam van eladásra a múltkor hírdetett D 200 váz,most már csak 220 000.-ért.Ha valakit érdekel, küldjön privit.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi. A gond az, hogy azóta meg tökéletesen működik. Illetve nem az a gond hogy működik, hanem amilyen az én formám, majd az egyhetes családi nyaralás első napján fog végleg bedögleni.....
Jobban örülnék neki, ha hibás, akkor végleg bedöglene, most, amikor megjöttek az adóvisszatérítéseink, és a kényszerszabadságom meg a rossz idő miatt időm is lenne pestre futkosni a szervizbe.
-
válasz
Zoli bácsi #4371 üzenetére
Zoli bátsi:
Szerintem nem a "hideg" lehetett az oka, én ennél sokkal hidegebb időben (-17 fokban) fotóztam a D70-emmel (összerakásra, anyagra, tűrésre totál egy kategória a D50-nel) és semmi baja nem lett.
Nekem meg a fotós barátomnak akivel mentünk, igen, mert kb 40 perc után nehezünkre esett a beszéd, egyszerűen kezdtek elgémberedni az arcizmainkElég komoly élmény volt.
Na azóta tudom, hogy a gépet nem kell annyira félteni, mint a hímes tojást.
-
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #4408 üzenetére
Ezen kár is rágódni. Ma a nagyobb cégeket megfertőzi a sok kecseg marktinges, ráadásul eszmélettlen pénzekért, és idióta dolgokért markolják fel a suskát, ennyi. Csak lesd meg, mit írtak nem régen a német botrányról, az ottani csúcs állásban (posta) lévő manager 1 mill eurót csalinkázott, amikor az kb az évi keresete 1% se. Erre szokták mondani, hogy eladná még az annyát is 2 filérért, habár, ebből még engedhet, vagy esettleg még mellé adná a lányát is.
Ahol én dolgozok, ugyan ez látszik. Multi cég, jó nagy, elfér a sok idióta, valakinek a valakije manager, most szabadult a suliból, és tele baromságokkal, meg önteltséggel. De, amit még jobban megtanultak a suloból az a statisztika megfelelő (ki)forgatása. -
Dare2Live
félisten
Te a specifikációkat másoltad be és arra mondtam, hogy marketingrizsa.
Hogy a dpreviewnél még igazolták is a rizsát arra nem mondok semmit véletlen megtalálták az egy beállítást amivel tényleg tudja.
Azért ahol ez nem sikerült ott kicsit más a helyzet.
"[I]A sorozat sebessége a gyári értékek szerint megegyezik az elődnél mért max. 3 kép/mp-el. Egyedül a puffer mérete nőtt, ami 4 RAW kép helyett max 6 nyers fotó elkészítését teszi lehetővé. Legnagyobb felbontású JPEG esetén 23 képről szólnak a gyári adatok (12 helyett), mindez persze a legnagyobb felbontásban és minőségben.A nálunk járt tesztgéppel ehhez képest igen felemás eredményeket kaptunk. A tesztelés során egy Pro High Speed szériás, 1 GB kapacitású SD kártyát használtunk, a méréseink eredménye azonban egyszer sem érte el a gyárilag közölt 3 kép/mp értéket. A mérést a biztonság kedvéért különböző fényviszonyoknál, így belső térben műfénynél és szabadban napsütésnél is elvégeztük. JPEG képeknél a sebesség 1,9 és 2,3 kép/mp között változott, teljesen rapszodikusan. A 3 kép/mp-et még csak megközelíteni sem tudtuk.
[/I]"Itt az álványon a gép így eltudom dönteni mi hogy van....
-
Flow
senior tag
válasz
Dare2Live #4407 üzenetére
Nem én mondtam, hogy egy mélyreviewban marketingszöveg van, hanem Te. Ez alapján a te gondolatmeneted szerint ír minden teszt marketingdumákat... De ez egy meddő vita, talán hagyhatnánk is.
Mellesleg vess egy pillantást a mért adatokra is: 3 vs 2.6 fps.
Más dolog, hogy a buffer megtelése után lassab, stbstb...
(ja, és csillagosan ott van, hogy zajszűrés esetén lassabb, de azt nem kopiztam be. ) -
péter007
senior tag
válasz
Dare2Live #4408 üzenetére
[OFF]ezt én is olvastam tegnap és leddöbbentem
a Nissan nem engedhet magának ilyet, főleg hogy a mostanában a Renaulttal van nagy haverságban, akiknek nincs is 5 csillagnál gyngébb autójuk jelenleg
most sok Navara tulaj fogja a fejét, mert valljuk be sokat eladtak belőleA nissannak meg nem mellébeszélnie kéne hanem beismerni hogy elb@szták, de nem csak a légzsák terén. De gondolom megbízták a legjobb firkászt, hogy hitesse el a néppel hogy nincs semmi gond...pedig van!
sorry az OFF-ért de néha kell az ilyen is[/OFF]
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #4407 üzenetére
Ide vág:
És itt senki sem hazudik
de mégis egy nagy átverés.... -
ferry1111
csendes tag
Sziasztok
Üdvözlök mindenkit ezen a topikon. Néhány órája boldog tulajdonosai vagyunk egy D60-as masinának. Most fedezzük fel a lelkét,mert biztos van neki. Pana Fz30-ról pártoltunk át de első látásra úgy tűnik jó váltás lesz. Kéztől vettük és nem tudtak adni hozzá magyar nyelvű használatit. Tud valaki segíteni abban, hogy a netről lehet-e letölteni? Előre is köszönöm . Hy -
Allien
veterán
válasz
kutyuska #4385 üzenetére
Köszi az infót. Azt sejtettem, hogy jól működik, igaz, bridge gépem van, de 2db 1 gigás 150x-sem van, meg 1db 2 gigás. Itt inkább az a kérdés, hogy johnjohn (#4380) írásában hol is helyezkedne el ez a kártya (...transfer rate of 10MB/s...).
mellékessen, most vettem a 2 gigásat 1 év garival szemtelenül olcsón, papírokkal 2640 huf
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest