Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
Aktív témák
-
Snoop27
őstag
válasz
péter007 #7899 üzenetére
Természetfotok,portrék készitésére kellene.Lehet jobb lenne ha megvenném az olcsobbat,és majd a 18-105öst,valamint az 50 1.4est (vagy 1.8,nem emlékszem),s esetleg majd egy 70-300ast,lehet ezek jobbak lennének,gondolom én,mint nagyon kezdö
(lényeg,hogy a 4 honap mulva esedékes europai körutra jo legyen,s ha lehet ne is legyen tul drága
)
-
péter007
senior tag
válasz
péter007 #7898 üzenetére
tudom ez inkább az obis topicba tartozik, de ide mégis több nikonos jár
[link]
találtam ezt az oldalt és itt pont a tamron és sigma 70-300-asokat hasonlízják össze
a gond az hogy a sigma színei jobban tetszenek, élénkebbek és fémből van a bajonett
a tamron viszont megbízhatóbban fókuszál mint a sigma, írja a srác is hogy asigma többször téveszt fókuszt
mindkettőből létezik motoros verzió és 40-50 körül meglenne, csak azt nem tudom melyiket vegyem -
péter007
senior tag
válasz
Snoop27 #7897 üzenetére
én a 18-105-öt csak ajánlani tudom, én is azt használom
azzal viszont számolnod kell hogy lehet a 105mm kevés lesz és úgy jársz mint énvadászhatsz valami jó kis telére
persze így ez többe fog kerülni, de minőségben is jobb leszaz 55-200 sem rossz a 18-55-el de akkor valszeg később már nemnagyon fogod bővíteni a dolgot, csaknehogy a 200mm is kevés legyen és utána 300-as kelljen
akárhogyis nézzük mindenképp két obit veszel, kérdés hogy mire kell és mennyi lóvét akarsz belenyomni.... -
Snoop27
őstag
a Nikon D60 KIT 18-55 VR + 55-200 VR megéri a plussz pénzt?Eredetileg D60ast akartam venni AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G II DX obival,de lehet jobb lenne ha eleve jobb obikkal venném meg (már ha ezek elég jok).Ahogy irtátok van 18-105ös obival is,nem tudom melyik legyen.
Ha tudna valaki segiteni megköszönném
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
tud valaki ajánlani nekem valami teleobjektívet kb 300-ig amiben van motor (d40-hez) és viszonylag jó a képe? az ár olyan 60-70K is lehet és ha hsznált az sem baj
köszi a segítséget
-
Felbontását tekintve az egy egész jó objektív. Én azt az obit tartom jónak, amelyik állandó teljesítményt tud nyújtani fókusztávolságtól, gyújtótávolságtól függetlenül, és ami még ezeknél is fontosabb, talán rekeszértéktől valamennyire függetlenül. Ha megnézed ennek az obinak a tesztjét, akkor 100mm-ig olyan a felbontása, hogy a rekeszértékektől függetlenül nagyon egyenletes, és egyenletesen jó. Csak a tele állás legvégén lesz egyenetlen, azaz nyitott rekesznél ott romlik valamennyit. Ez a sigma kifejezetten jó.
Úgy általában az obiknál az a véleményem, hogy ne olyan legyen, hogy nyitott rekesszel közepes, de 2 fé-t lerekeszelve penge éles, hanem legyen úgy általában véve egyenletesen jó. E tekintetben érdemes megnézni a Canon 70-200/4 L IS tesztjének MTF ábráit, olyan egy kiegyensúlyozott teljesítmény.
-
válasz
#65675776 #7880 üzenetére
Akkor végez zajszűrést ha ez be van állítva a gépen. Viszont ezt 1 másodperces, 3 másodperces stb expónál is megcsinálja. Ha megnézed a státusz lcd-t akkor írja ki hogy Job NR. Sőt, igazából "rendes" zársebességeknél is végez ilyet ha be van állítva, ezért van az hogy a bekapcsolt zajszűréssel lassabb a sorozatfelvétel mint a gyári érték. Azaz ebből nem derül ki, hogy most akkor 30 perces vagy 30 másodperces volt az expó. Én felvetettem hogy lehet hogy elírta, nem tudom. Jó lenne ha a srác majd beírná hogy tényleg 30 perc-e. B módban?
-
Krix
őstag
Had mondjak egy kivételt.
(Tudom, erősíti...) Van egy 50-150-es f2.8-as HSM Sigmám, és nagyon szeretem. Igaz 2.8-on még nem az igazi, de ha felet rekeszelek már tű éles. Lehet, én fogtam ki egy jó példányt, de meg vagyok vele elégedve. Persze az igazi majd a 70-200 lesz helyette valamikor, de átmenetileg teljesen jó.
-
Krix
őstag
válasz
Snoop27 #7888 üzenetére
Én Extreme III-at használok, de van egy Ultra II-es is. Érezhető a különbség a kettő között, de ha nem lősz hosszú sorozatokat RAW-ban akkor elég az Ultra II-es is bőven.
E III-as jól jöhet, ha pl. sportfotózásra mész. Én divatbemutatóra, koncertre azt vittem mindig, viszont kirándulásra, nyaralásra, általános fotózásra tök elég a lassabb is, nagyobb kapacitással.
-
Snoop27
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
péter007 #7883 üzenetére
ez természetes jelenség, az összes, elektronikus zárral szerelt Nikonon előfordul amikor nagyon erős fény éri a CCD-t
az elektronikus zár nem csökkenti a tényleges megvilágítást, így a CCD ilyenkor túlcsordulhat - ebből adódóan a megoldás is az, h csökkenteni kell a bejutó fényt: vagy rekeszeléssel, vagy ND szűrővel
-
jorden06
senior tag
-
törölt tag
válasz
jorden06 #7882 üzenetére
Vaddisznóra mentek?
Nagylátóval?
Ha eddig bevált akkor jó lesz eztán is .Én biztos telét vinnék,fényerőset, iso az "egekbe" és csók,ha nem szeretnél cipekedni akkor ez a legtöbb amit tehetsz.Amúgy meg nem tudom minek irkálok mert az FZ8-at nem ismerem.Péter007:Exif szerint Flash setting REAR.Ha nem ez a gond akkor nemtom mi.
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
asszem valami gond van a géppel vagy az obival
ma kimente mielőtt lement a nap és csináltam pár képet
itt egy, nézzétek meg a nap alját, valami nem okét és ez kb még másik 3képen is rajta van
[link]ez természetes hogy sikerülnek ilyen képek vagy valami szar?
-
jorden06
senior tag
Hali
Na gondba vagyok:
holnap megyek vadásztúrára, és nem akarok sok cuccot vinni(lencsék, állvány stb, ezért kénytelen vagyok kézből lőni, mindegy)ezért csak nagylátót akarok feltenni (nem DSLR, pana FZ8+Raynox DCR-730), de hogy érdemes-e azzal menni, nem elég a rendes obi, és rá vmi szűrő? eddig nekem bevált ez a páros, minimális torzítása van( az még pont jó is szerintem)de nem vesz le a Fe-ből?Bocs az off-ért, de hátha tudtok segíteni
-
törölt tag
Nem valószínű. Egy bizonyos idő után lezárja a zárat és hotpixelszűrést végez. Hosszú expozíció
-
Szerintem még annál is rosszabb. Volt szerencsém próbálni, a próbált példány gyújtótávolságtól és fókuszállástól függően (zoom állás illetve közeli vagy távoli téma) változtatta hogy éppen most front vagy éppen most backfókuszos. A sigmának van egy jópár obija, ami nem hogy nem lenne rossz, de egészen jó lenne, ha tudnának rendesen obit csinálni. De nem tudnak. Mármint zoomot. A fixeik általában jók. Persze kivételek ott is becsúsznak, pl a 30/1.4, az egy tipikusan milyen-jó-lehetett-volna obi. De ez sok cuccuokról elmondható, lásd 24-70 2.8, amit szintén próbáltam. Számomra a sigma egy igazi "lehetett-volna" kategóriás gyártó.
-
Zebu
addikt
Srácok-lányok!
Nincs valakinek egy kitből megmaradt eladó 18-55-ös eladó obija? Kellene egy....
-
madgie
titán
válasz
jorden06 #7869 üzenetére
Félreértettél. Nem a minőségével volt bajom, sőt. Csak a Sigma 150/2.8 alapból egy makróobjektív és én még arra tettem a DCR-250-et. A nagyítása volt brutális, kézből szinte használhatatlan, és a mélységélesség is nagyon sovánka. Na ezért adtam el
Közben kerestem neked egy képet az említett kombóval
-
Bandesz99
tag
hali
hosszu expo keszitesben gyakorlott nikonosok figyelem!
a d80 -asom 30perc expo utan zajtszur. nem tudok hosszabb expot kesziteni? b zarido onkioldoval. egy gombnyomas elindul meg egy s leall.
ha vki tudna vmit mondani javasolni....
koszi elore -
Dare2Live
félisten
D3Xes képek nikor 24-70 2.8al tud vki vhol?
-
jorden06
senior tag
válasz
MrBean55 #7861 üzenetére
Szerintem megéri egy ilyen kis 250-es, nem egy nagy áron van, és ahhoz képest "jó" képet ad. De ha nem tetszik, akkor eladod. Close up-ba én nem biztos, hogy belefektetnék, ha jól látom, az darabonként 4-5e Ft. És nem biztos hogy neked pont +4-es kell, lehet hogy pont akkor elég lenne a +2-es (bár olyan nagy nagyításuk nincs szerintem..), de ha már makrozni akarsz, de nem komolyabban egy konverter vagy egy DCR-250 pont elég.
"tanulni kell": hát a fotózás már csak ilyen, de annyira nem nagy őrdőnygősség a fortélyokat eltanulni, pár fotós túra után belejön az embermadgie: mondjuk azért annyira nem förtelmes a DCR sorozat, hogy egyből el kéne adni. Igen is nagyon jók, főleg annak aki bridge géppel dolgozik, és nem akar beruházni egy SLR-re. nekem egyébként DCR-730 is nagyon bejött, sokszor segített, nem is kicsit
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
MrBean55 #7864 üzenetére
Igen. Minnél kisebb a tárgytávolság, annál kisebb a mélységélesség.
Tudod a mélységélesség három dolog függvénye (huhh, mennyiszer leírom én ezt erre a forumra):
- a valós gyújtótávolságtól: minnél nagyobb a gyújtótávolság, annál kisebb a mélységélesség
- a blende rekeszértékétől: minnél tágabb a rekesz (tehát minnél kisebb az F melletti szám) annál kisebb a mélységélesség
- a tárgytávolságtól: ahogy fentebb írtam, minnél kisebb a tárgytávolság, annál kisebb a mélységélességA makrózásnál néha pont ez a nehézség, a kis mélységélesség.
-
Snoop27
őstag
Milyen memoria kártyát ajánltok D60-ba?Gondoltam nem fontos,de ahogy utána olvastam nagyonis lényeges,van Ultra2,meg Extreme 3-4 is,stb,szoval nem egyszerü a választás,föleg annak,aki nem is ért hozzá
(tudom,ez nem a tartozékok topicja,de azok sajnos nagyon kihaltak)
Elöreis köszi a segitséget -
MrBean55
aktív tag
válasz
Szten Márs #7862 üzenetére
Tehát minden makrózós megoldásnál kicsi a mélységélesség. OK.
-
MrBean55
aktív tag
válasz
jorden06 #7859 üzenetére
Köszi.
Komoly makrózási szándékaim egyelőre nincsenek, de "valami" azért jó lenne ha hirtelen kellene.
Nézelődtem a neten, a 70-300VR + DCR-250 párost használják és nem tartják rossznak. Egy kis vignettálást és a kicsi mélységélességet mások is említik, valamint azt hogy ezt tanulni kell, de ezek ennyi pénzért "rendben" vannak.
Láttam ilyen képeket (néhányat), ha ilyen minőség néha nekem is összejönne az rendben lenne.Ha nem jön be akkor eladom, pont.
-
sowi
őstag
vaku errol a cuccrol mi a velemenyetek?
-
jorden06
senior tag
válasz
MrBean55 #7857 üzenetére
igen, van több féle szűrőmérete a 70-300-nak, gyártótól függ. DCR-150; -250 szinte minden obira jó, csak kérdés hogy milyen képek születnek majd belőle
Egyébként elég erősen vignettál, és a fényértékek is lemennek nagyon. De ha makrózni akarsz, érdemesebb pár ezerért egy közgyűrűt venni, és fordított lencsével makrozni, mert nem tudom, hogy a DCR sorozat mennyire jók ilyen "komolyabb" obikra. [link]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
jorden06 #7856 üzenetére
Én úgy látom a neten hogy a 70-300 VR-re 67mm-es "cuccok" (pl. szűrők, sapka) kellenek.
Pl. itt pedig azt írják hogy a Raynox DCR-250 52-67mm-ig univerzálisan jó lesz, tehát a D40 kitobira is + a 70-300 VR-re is.
Köszi a tippet Neked és Sztennek is, ötletnek nagyon jó, még néhány napig gondolkodhatok rajta. Mondjuk jó volna látni legalább 1 képet vele a 70-300-zal ..., majd keresek.
Ezek szerint a close-up-ok felejtősek. -
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #7855 üzenetére
Dcr- 250 menete egészében 65mm, összenyomva 45mm , 70-300 szűrőmérete 58mm között mozog, úgyhogy szerintem bőven ráfér. Egyébként tényleg érdemes rá beruházni, viszonylag nem drága, és jó képeket lehet vele készíteni
-
válasz
Degeczi #7847 üzenetére
Igazad van, tényleg van itthon eladó. Más kérdés, hogy itthonról nem veszek semmit, ebayről sokkal inkább, sajnos a hazai hirdetőket nem tartom megbízhatónak (volt már olyan is, aki azt szerette volna, ha kifizetem a teljes cuccot, de még 1-1.5 hónapig nála marad a cucc használni, mert csak akkor tud újat venni, de a pénz az kéne). Szerintem ebay, paypal, eladói értékelés - expresszen és apróneten én nem veszek semmit. Magyarázatként, hogy vidéki vagyok, ezért egy Pestre felutazás megdobja az árat, időben is kivitelezhetetlen, postai utánvéttel pedig a megbízhatatlansági faktor miatt meg egy rozsdás szöget se.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Bandus99 #7851 üzenetére
igen, hiszen az elvükből adódóan (a fókusztáv szorzót kap, de az obi átmérője, így a rekesznyílás már nem nő) a fényerőt lerontják 1-2 rekesszel - vagyis felére-negyedére csökken a bejutó fény...
mivel az AF a legtöbb gépen f/5.6-ot vár el a jó működéshez, ez azt jelenti, h 2x konverterrel csak egy f/2.8-as obi mellett maradhat meg biztosan az AF
-
Bandus99
őstag
válasz
MrBean55 #7850 üzenetére
Konvertert szokas ele venni 1,5 1,7 2 szorzoval. Sajnos ezek is jocskan lerontjak az AF mukodeset.
tele konverterek -
MrBean55
aktív tag
A 70-300-as objektívvel + 1,2,4,10 dioptriás close-up lencsékkel való "makrózás", illetve ad-absurdum a tele tartomány "fokozás" mennyire lenne "hülyeség", illetve mennyire adna használható eredményt?
Másképpen kérdezve: érdemes-e close-up lencséket is venni a 70-300-hoz?
Bocsika ha ez hülyeség, ezügyben 0 tapasztalatom van. -
Hth
tag
Köszönöm Krix
-
Degeczi
nagyúr
szerintem ne tekintsük, pont karácsony körül/után szokott a kínálat javulni
magyar oldalakon guglizásra mindjárt itt egy eladó, vagy itt egy másik is
(bár manapság a Pana G1 talán már inkább vonzó) -
Hth
tag
Krix: hol van az e-bay topik? Engem is érdekelne de nem találom.
-
Ijk
nagyúr
Érdekes, hogy a Sony befejezte az R1-el. Szerintem simán kiadhatnák, szinte ugyanazt a rendszert, újabb érzékelővel, nagyobb lcd-vel, evf-el, gyorsabb AF-al, ugyanazzal az obival akár. Mondjuk Sony tipikusan olyan cég, ha van egy jó terméke azzal is bukik. Lehet, hogy alul lett árazva, mivel csak az obi megérte az egész árát, így nem igen termelt profitot a széria.
-
Krix
őstag
válasz
Snoop27 #7839 üzenetére
Én eddig 5 obit vettem e-bayről. Köztök az AF-S 28-70 f2.8-as Nikont is. Majdnem lett egy 70-200-as is, de sajnos lecsúsztam róla. Megbízható eladótól kell venni. Nekem eddig még nem volt rossz tapasztalatom, mind rendesen be volt csomagolva és időben meg is jött. Ja, és mind működött.
De egyébként van e-bay topik is.
-
-
válasz
Degeczi #7808 üzenetére
A kitben adott 18---- optikák is bőven nagyobb látószögűek mint a kompaktoké.
R1? Bő fél éve nagyon szerettem volna egyet, még használtan se sikerült levadászni egyet se. Ebayről se, aki Magyarországra szállít. Német ebayen most 1 (!) db van aki Mo.-ra is küldi. Szóval azt szerintem tekintsük beszerezhetetlennek, kb.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Snoop27 #7839 üzenetére
szűrőt mindenképpen (nemigen törhet el, max a műanyag doboza sérülhet - de többnyire az sem), és hasonló kiegészítőket (pl távvezérlő) is csak ebayről, vagy akár dealextreme-ről
én pont obit nem mernék így venni, max. ha egy régi, manuálisról van szó
garancia uis gyakorlatilag nincs, így mindenképpen fizetős javítás ha vmi gond van vele
-
Snoop27
őstag
válasz
Degeczi #7838 üzenetére
Megéri ebay-röl vásárolni?Anyagilag biztos,mert minden olcsobb,viszont én sosem igazán biztam az ilyenekben,nehogy hibásan küldjék el,vagy az uton törjön szét.A gépemet nem,de obikat jo lenne innen vásárolni.Ha van tapasztalatotok ne kiméljetek (hogy fizetsz,mennyi idö amig megkapod,megbizhatoak-e,stb.)
-
Snakeiboy
aktív tag
-
Snakeiboy
aktív tag
Nyugodj meg a Nikon kft.-ben nagyon rendesek. Az en gepem is sajna most ott csucsul de eddig csak jokat mondhatok roluk. Nagyon kedvesek es segitokeszek voltak mindenben. Egyszoval a szerviztol ne tatrs, ritka az ilyen hozzaallas mint amit naluk tapasztaltam.
Degeczi: Koszi szepen en is hasonlora tippeltem de azert mindig jo tudni 100%ekra, ma is tanultam valami ujjat.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Dare2Live #7832 üzenetére
Legalább Hoya, abból is csak minimum a DMC széria, mert a standard lila alapmodell csapnivaló
Nikonon olvasni lineáris polártól megkergült fénymérőről, így biztonságosabb eleve cirkulárisat venni (bár ha olyan felvételek lesznek, amiket meg tudsz ismételni kicsit odébb tekert szűrővel, akkor nyugodtan lehet lineáris)
-
Dare2Live
félisten
Idén is megyünk síelni erősen gondolkodok egy vmilyen polár szürőn.... van értelme?
Melyik tipusok az ajánlottak? Cirkulár/Linár (mi a difi?) Hoya/Soligor/Hama?
-
Pilács
senior tag
Aszittem, eddig tartott a reszet varázsa
sikerült megint egy klassz vakus képet összehozni VR nélkül, elég szomorú. Januárban szervíz
Jó lenne vmi ismerettség
Minden esetre előbb egyeztetek velük, és minden apróságot össze írok mi vele a bajom, meg mellékelek képeket is, hogy lássák miről beszélek.
-
Hth
tag
A minap 80-400-as obival használtam a segédfényt ráadásnak kint az erdöben. Igaz hogy nem direkt kapcsoltambe,de müködött.
-
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok!
Engem meg ilyesmi erdekelne hogyha a gepen egy 55-200mm VR van akkor vaku eseten van ertelem a VRnek?? Marmint ha pl a telenek a 200mm veget hasznalom mert ugye az ido az 1/60 amit ha hasznaljuk a reciprokszabalyt edeskeves a 200mm-hez. Viszont VRel mar mas a helyzet. Kerdes hogy segit a VR ilyenkor vagy felesleges? -
Degeczi
nagyúr
válasz
adnoctum18 #7822 üzenetére
nem lennék benne biztos, mert távolságtól függően D90-en már a 18-135 is alaposan beletakar: közelebbi célponthoz épp csak ad vmi plusz fényt a középső AF pontnak
de mondjuk amúgyis mindig lekapcsolom, mert normál szobában enélkül is jól fókuszál (sőt, gyorsabban: ha engedélyezve van az AF segédfény, akkor kicsit gondolkozik, mire rájön, h most föl lehetne kapcsolni), és csak zavaró a fénye az áldozatoknak
(igaz, még mindig jobb, mintha a vakut villogtatná, aztán azt hinnék: már készen van a kép) -
MrBean55
aktív tag
válasz
adnoctum18 #7822 üzenetére
Erre gondoltam, köszi.
Azért vetődött fel bennem a kérdés mert a kitobi csupán 52mm-es (szűrőméret) a 70-300 pedig 67mm-es, és az a kb. 8mm-es "sugárnagyobbodás" pont határesetnek látszik ahogy nézegetem a gépet ...
De ha a 70-300-on a segédfény nem "játszik" akkor végülis tényleg mindegy.
Köszi a válaszokat. -
Degeczi
nagyúr
-
MrBean55
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a tapasztaltabbaktól hogy D40-re téve a 70-300VR-es objektívet fog-e működni a segédfény vagy az obi ehhez a géphez már "vastag"? -
Degeczi
nagyúr
A D70-emen egyszercsak nem akart villanni a beépített vaku (pedig nem sűrűn, és nem is nagy villanásokra használtam, csak a külső vakuk távvezérlésére).
Azt hittem, tönkrement - de egy reset után ismét működni kezdett (kopp-kopp, azóta is).
Remélhetőleg nálad is hasonló a helyzet. -
Pilács
senior tag
válasz
Degeczi #7814 üzenetére
elkerülte a figyelmemet. Igen tuti VR be volt kapcsolva. Reszeteltem, most nyomtam vele kb 40 képet és nincs hiba. Kacsolgattam a VR-t is, előtte levettem az OBI-t, újra feltettem. Addig amíg a vaku nem töltött fel, nem engedi ellőni az exponálást, hiába nyomkodom hehe. Amit még megfigyeltem, hogy ugyan azt lövöm vakuval de a VR-t állítgatom akkor másként kattan el a zár. VR nélkül gyorsabban tér vissza, VR-el viszont van egy kis megállás, mint ha hosszabb záridőt venne, pedig 1/60 a vaku miatt ígyisúgyis. Ez persze tuti normális csak nem tünt fel. Amíg nem volt baj a géppel, egy csomó dolog fel sem tűnik hehe. Köszönöm a segítséget, majd jelentkezem, hogy véglegesen megoldódott vagy csak átmeneti volt a jósága. Igen a VR használata teljesen felesleges vaku mellett, erre magamtók is rájöhettem volna. Mindig tanulok, jó ez a fórum
Szervizbe meg úgyis viszem, mert van pár hotpixelem is, amit remappoltatni kellene, szal több okom is van rá... majd csak össze áll a gépezet...
-
Degeczi
nagyúr
Mondtam már, h normális a kép elcsúszása...
A kérdés legföljebb a mértéke lehet, de arra így fórumon keresztül nem kaphatsz választ, csak közvetlen összehasonlítással.Egyébként még a vakuhoz is lehet köze: aktiválásakor a VR is hirtelen viszonylag nagy áramot vesz föl, ami betehet egy gyengébb akkunak, ha az szegény épp a vakut is kénytelen tölteni...
Mindesetre ha vakut használsz, egyébként is teljesen fölösleges a VR, így mindenképpen kikapcsolt VR mellett kísérletezz a vakuval!
-
Pilács
senior tag
válasz
#65675776 #7792 üzenetére
Úgy olvastam, hogy Firmware A: 1.00. Firmware B: 1.01 el jön már ki a 18-105-ös KIT, de nincs sehol sem még a frissítés.
Igen, én is úgy gondoltam, hogy szinkron hiba van, amit vszínűleg a zár okozhat ilyen véletlenszrűen, talán az elekrtonika nem képes hibázni, max a szoftver, de akkor másnál is meglenne ez a hiba. Szomorú vok, hogy szerviz lesz a vége. Remélem kíméletesen bánnak majd a cuccal
Még ami eszembe jutott, az a blende lenne, hogy vmiért összezárja , és késve állítja be a helyes értékre, de az nem így jelentkezne a képen, nem lenne ennyire éles a határ.
-
-
Hth
tag
Probálj ojan gépet választani aminek van legalább 28-as nagylátoszöge és RAW mentési lehetösége. A RAW feldolgozása a ( JPG hejett ) javitja a kép minöségét és csak számitásteknikai tudomány kell hozzá .
Az FZ28 jonak tünik a Canon nem anyira. -
Snoop27
őstag
Ertem,köszi,hogy elmagyaráztad.Sajnos nem igazán lenne pénzem több obira,esetleg majd egy 18-105re,de kicsit odébb.Lehet jobb lenne inkább egy SX10 IS,vagy FZ28...Ezekhez nem kell obi,és talán a képminöségük sem annyira rossz
Nekem az A95-nél kellene valami - ahogy lugosi irta - szélesebb látoszögü gép -
Azért a DSLR-ekhez kitben adott 18-ról van 16-ról induló objektív, ami 27 vagy 24mm ekvivalens, az a kompaktoknál jóval szélesebb látószöget kínál. Vannak olyan kompaktok, amik 40-42mm-ről indítanak. Az átlag 35-38-ról. Ami már 28-ról, az már a dobozán 72 pontos betűkkel "wide". Egy dslr alapban ez alól indul. És akkor még egy csomó egyéb dologról (zárkésleltetés, magas iso stb) még nem is beszéltünk, amik miatt messze nem egy kategória egy akármilyen csúcs kompakt, és egy akármilyen alap belépő dslr. Tükörreflexes kereső vs lcd, lehetne sorolni.
-
A leghidegebb amiben fényképeztem (tartósan) az -17 fok volt, a gép (D70, nem valami mindenálló tank) tökéletesen bírta. A fotóstáskában jó ha van amit említettek a kis papírtasakban lévő szilikagél, a legjobb lesz ha ezentúl új cipőt veszel akkor nem dobod ki a szilikagéles zacsit a cipősdobozból, mert a cipőkhöz szoktak csomagolni. Az az a kis tasak amire rá van írva hogy ne edd meg
Arra figyelj egyedül, ha nagyon hideg van, hogy a gép valószínű jobban fogja bírni mint te, időnként nem árt egy kicsit melegedő helyre menni. A -17 fokban úgy kb egy óra után elfagynak az ember arcizmai, és azt vettük észre, hogy csak úgy "galuskázva" tudtunk már beszélniViszont nagyon tiszta ilyenkor a levegő, pár az nincs benne semmi, szép tájképeket lehet csinálni.
-
Hth
tag
Snoop27
Arra számitanod kell hogy attol hogy veszel egy DSLR-t nem fogsz élessebb vagy élénkebb szinü képeket késziteni.Ellenben ahoz hogy ojan feladatokat megoldjál mint egy komojabb bridge géppel például ( Fujifilm S100FS) ahoz számos tartozékot,mégtöbb pénzért kell beszerezned.
Ahoz hogy igazán jó nagylátoszöget tudjál használni kell egy Kb. 100E-es optika enélkül semmivel elörébb nemvagy egy jó kompaktnál. A DSLR-ek olcsobb objektivei sokkal kissebb fényerövel rendelkeznek mint a kompaktoké.
Arra készülj fel hogy a gépváz 2-3-szorosát el kell kőltened ahoz hogy uganazt a feladatot megoldjad mint egy JÓ kompaktal és a minöségbeli különbséget csak A4-esnél nagyobb képnél fogod észrevenni!!!!! -
Degeczi
nagyúr
károsodni nem fog, csak arra ügyelj, h a lehűlt cucc maradjon a zárt fotóstáskában a lakásban is, úgy melegedjen vissza, lassan (különben azonnal durva páralecsapódás történne rajta)
az is hasznos, ha van a táskában néhány páraszippantó golyókat tartalmazó zacskóvagyis a memkártyát még a hidegben vedd ki
-
Bandus99
őstag
Arra, hogy mikor beviszed a meleg lakasba ne kapcsold be azonnal hagyd szepen lassan felmelegedni. Van aki meg beleteszi egy lezart zacskoba is ekkor, nehogy a homerseklet elteres miatt lecsapodjon a para a gepen obin.
Annyira talan nem lesz kint hideg hogy megfagyjon az af motor es ugyis menet kozben nagyreszt a taskaban tartod. Hacsak nem vadfotozol es akar fel napig kint varakozol geppel az allvanyon, a pillanatra....
Ami gondot okozhat meg az aksi azt nem art menet kozben akar a zsebedbe tenni ahol nincs annyira hideg, mert hamar lemerul.
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Gaming notebook topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Politika
- Mikrotik routerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest