Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
Lüttyő
csendes tag
Békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársnak!
-
Lüttyő
csendes tag
válasz
johnjohn #6749 üzenetére
Bocsi fiúk! Nem erősködtem, a fém vs. műanyag bajonettel kapcsolatban, de a linkelt oldalon épp tegnap nézegettem 3 obi összehasonlítását. Az hogy ők hülyeségeket írnak, arról nem tehetek! Mivel nekem ezek közül nincs egy objektívem sem nem tudhattam!
Johnjohn köszi a linkeket úgy látom ezek megbízható források. -
Lüttyő
csendes tag
válasz
Drunkenpig #6727 üzenetére
A 18-105-ös is fém bajonettes meg a 18-135-ös is. Lens Buyers!!!
-
-
Lüttyő
csendes tag
Végülis, ha olvastad az első hozzászólásomat #5859: "Nikon D80 16-85 VR+70-300 VR-re gondoltam, és később egy vaku(SB 600 vagy SB 800)" Nekem is pont ilyen elképzelésem volt a szettel kapcsolatban. Bővebb információt szerettem volna kapni leginkább a 16-85 VR-ről, de erről a topic-ban ezidáig nem írt senki. A 70-300 VR-t már sokan kivesézték rendesen, úgylátom igen népszerű obi. ( meg állítólag jó is ) Úgy gondolom, hogy a 16-85-ben sem csalódnék. Tehát marad az eredeti elképzelésem, és ha megveszem, letesztelem a 16-85-öt, és majd írok róla bővebben. Vaku SB 600 vagy SB 800? Esetleg ha úgy látom, szükség lesz rá, még mindig be tudok szúrni egy fényerős nagylátót.
-
Lüttyő
csendes tag
Fiúk! Miért lovagoltok annyit a 400ezer forinton! Én soha nem állítottam sehol, hogy ennyi pénzt szánnék a felszerelésre. Én jó felszerelést akarok, és ha az 300ezer forint, akkor annyi, ha 500ezer, akkor annyi. Amúgy a fotós múltamról annyit, hogy a fotózást már a 70-es évek elején elkezdtem, igaz mindig csak amatőr szinten. Jónéhány tükörreflexes gépem is volt. (Zenit, Praktika, Canon) Én csak azért bátorkodtam hozzátok fordulni jótanácsért, hogy nehogy "blindre" belemenjek olyan vásárlásba, amit később megbánnék. A gép az a D80 mindenképpen, és korábban leírtam már milyen témákban használnám. De pár hasznos tanácstól eltekintve úgylátom ti inkább egymást licitáljátok fölül atekintetben, hogy mit kellene vennem. A hozzászólások alapján nagyjából tudom, hogy kinek milyen felszerelése van, én is leírtam az elképzeléseimet, de nagyjából ugyanott tartok, mint az első hozzászólásom után!!!
-
Lüttyő
csendes tag
-
Lüttyő
csendes tag
válasz
Dare2Live #5861 üzenetére
Én az eseményfotózás lightesebb formályát űzöm (nem sport,koncert,táncverseny stb.)hanem családi, baráti bulikon, kizárólag hobbi szinten. Úgyhogy a fényerő nem elsődleges szempont az én esetemben (bár jó ha van!!!) . Tudom hogy neked Tamron 17-50 2.8- ad is van, D80 - ad is van, 70-300 VR- ed is van. Pl. a70-300-addal mennyire vagy elégedett? Korábban ( sokkal korábban) olvastam hogy gondok voltak vele?
A 16-85 VR-ről ebben a topikban még nem nagyon írtak. Vajon miért? -
Lüttyő
csendes tag
Sziasztok! Bridge gépről váltanék DSLR-re. Régóta olvasom a topikot, és sok hasznos hsz-t. találtam. Fotózgatok eseményeken (kültér- beltér) egyaránt, és sűrűn fotózok a természetben is. Nikon D80 16-85 VR+70-300 VR-re gondoltam, és később egy vaku(SB 600 vagy SB 800) és egy Nikon TC-17E II telekonverterre. Ti mint régi Nikonosok (többségében) mi a vélemenyetek az összeállításról ? Előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Villanyszerelés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- Fotó állvány eladó
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Vèdelem az áramszünet ellen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest