Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#01758976 #4197 üzenetére
És jó lenne ha magyar lenne vagy könnyű angol mert ez a műszaki angol nem erősségem
Vajh mire gondoltam mikor ezt írtam?Szal várok hátha valaki tud egy tanulságos cikket adni.Ha meg nem akkor elolvasok 50 cikket erről és egy lesz ami érdemes infókkal bír,nyilván az utolsó.Lugosi,Csiga,Dualon,Arthur kamon.
Használtan vettem én is ,asszem még 3-4-5 hónap gari van rá,és most van benne 8000 expó körül.Talán medikeres,nincs itt egy papirja sem,h mengnézzem.Miért kérded?Vennél vagy már eladtad?
-
törölt tag
Apropó,ha már van ez a kelvines dolog,tud erről ajánlani valaki egy jó kis olvasmányt?Igazából még csak az alap értékekkel sem vagyok tisztában,tehát egy kezdőknek való írás lenne legjobb.Jer már vissza Csiga
És jó lenne ha magyar lenne vagy könnyű angol mert ez a műszaki angol nem erősségem
. -
törölt tag
ha belemegyek az üzletbe akkor 160-at kapok,a d80+gripért
Dare2Live:a hétvégén mindenképp teszt lesz,mert nekem a középre sulyozott sem tetszik.Vagy csak nagyon bennem van a szombati bénázása.Mentségére mondom,h percenként változott a fény.A WB-lesz a fő szempont,ha csak kicsit is hibáz bye D80.Vagy lenyugszom
-
Dare2Live
félisten
válasz
#01758976 #4192 üzenetére
hmm.... anno én voltam az akit "néha felettébb idegesít"ett a D80 Matrix fénymérése de nekem a WBvel soha semmi bajom nem volt.
Oké beltérben figyelni kell ezért rawozok de egy 30D/D200 uugy irtozatosan el tudja szurni a WBt.Nekem beltérben tökéletes a Matrix kint napfényben pedig folyamat fix értéken korrigálok ha Matrix. De jellemzően váltok centerre az pöpec.
szvsz az a helyzet, hogy matrix azt akarja, hogy semmi se bukjon be és ezért a kép kiég.Egyébként 50K kb az amit szerintem megér a D80 D200közti difi.
szerk: Meg is van a szenvedésem [link]
meg 2 nikon obi teszt dpreviewen. [link]
-
johnjohn
addikt
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #4191 üzenetére
Akkor legalább én nem rakom fel
Pár hete elkezdtem gondolkodni,egy külső fénymérő beszerzésén.Mert a dényócvané nem tetszik,sőt idegesít. WB-vel is komoly gondok vannak.Aut. módban sokat hibáz,viszonylag stabil fény viszonyok között.Értsd ezt persze a mostani időjárásra.Száz szónak is egy a vége:néha felettébb idegesít.
Amiben segítséget kérnék,ha használ vki külső fénymérőt és mondjuk megosztaná a tapasztalatait.Továbbá azt sem tudom milyet lenne érdemes venni,légyszi ebben is segítsetek.
Elkezdtem hát mérlegelni a D200-at,főleg,h bevennék az én vázamat markolatostul adnék egy ötvenest és jönne a dékétszáz a grippel.Inkább mint egy fénymérő.Dékétszázasok!! A ti vázatokon pontos a fénymérés?Vagy korrigáltok ti is rendesen?
http://pixinfo.com/hirek/2008-02-25_271270/ mennem kell -
Dare2Live
félisten
felraktam az új 1.1es FWt, a dolog uugy jelen van most is.
Az FW egyik új előnye Nikon szerint, hogy javult a HPel szürés hát érdemi előrelépést én 10+10kép elövése után nem látttam, egy kicsit talán. Hogy számszerü legyek viszont uolyan beállítással a 2 firm között van vmi minimális méretbeli difi pl uazok a beállítások szüretlen nef file régvel 6.783K ujjnál 6.702Kra. -
Dare2Live
félisten
fotoztam csillagokat és mivel láthatóan uott voltak NEFnél hotpixelek ma csináltam tesztet is:
10sec fölött iso1600on vagy 15sec fölött iso800on mindig van uott hotpixel, mindig uazok a pixelek beégnek. Ha holtpixel szürést bekapcsolom akkor persze nef és jpgnél is eltünnek.Nagyon nemzavar, de normális az, hogy mindig uazok beégnek?
-
Bandus99
őstag
-
Flow
senior tag
-
Aree
csendes tag
Na igen!
Csak mondjuk ha boltban veszed meg akkor elég nehéz lehet megkérni hogy ugyan már ajándékként címezzék és a vámosoknak se fog feltűnni hogy egy cég milyen ajándékot küld
Ezért kellene egy kinti ismerős!
De tény ami tény ebayon ez megoldható bár én még nem vásároltam ott semmit! -
Flow
senior tag
-
Aree
csendes tag
Végre kaptam választ a vám és pénzügyőrségtől.
Sajnos nem éppen a legkedvezőbbet és persze nem hivatalosat (de emailban mit is várjon az ember).
Amerikából behozott digitális fényképezőgépre a vám 0% de sajnos 20% ÁFA terheli
Szóval jól körül kell nézni mi mennyiért éri meg behozni ! -
Goya
csendes tag
Ezt most találtam, holnap futok az újságoshoz: Nikon alapzoomok tesztje
-
johnjohn
addikt
válasz
mob_zzz #4177 üzenetére
Kopások, karcok, fényesedések a gombokon és körülöttük,általában látni ha sokat volt használva egy gép.Az alján is feltűnő, ha sokat volt állványon.Az exposzám is lehet, döntő.Amúgy lutri, de általában nem az átverés a jellemző, lásd az artwork-nél is megmondták az exposzámot.Mondjuk ennyiért tényleg lehetne kevesebb az expo.
-
Dare2Live
félisten
ha ennyi régi obid van akkor a D40nálad nem sanszos: Ugyanis nincs benne fokuszmotor: nem lenne régi obiiddal AF ed.
A D40/D50/D70/D80 még pénztárca fügvénye de szerintem vétek nem D80at venni, egy D50/D40 pl nagyon sok esetben olyan igazán hajtépősen fapad hozzá képest.
18-135 teljesen jó obi, optikaliag max a képgröbülésben(distortion) marad el a többi kategoriatársátol: Én ajánlom és nem mondanám a 18-55öt jobb obinak optikailag.
-
-
johnjohn
addikt
Összehesonlítás 1.
Összehasonlítás 2.
Teszt D 70 s.
Olvasgasd végig, végül is a D 80 a legfrissebb modell, de az előzők is jók.Nekem volt D 50 és D 80 is ,illetve a D 80 az "szolgálati " gép.Nehéz a mindennapi használatban egetverő különbségeket találni.A D 80 tud ISO 100-at,és 10,2 Mpixelt, de ez nem bizos, hogy előny.
Most D 200 amit sajátomnak tudhatok, de az más árkategória. -
Goya
csendes tag
válasz
johnjohn #4166 üzenetére
Köszönöm az ötletet.
Ha ismered a három gépet (D50, D70, D80) pár szóban leírnád, hogy mi a fő különbség köztük. Gondolom a legjobb a D80, de a többi vajon felejtős?
Kb. annyi pénzem van, hogy egy D80 + 18-55 obit megvegyek, de inkább áldoznék többet az obira, és a többit a gépre, amelyik éppen megfelel. Vagy gyűjtsek még? -
johnjohn
addikt
Igen, ua. csak itt nem "valódi" bejegyzett inportőrről van szó.Mit akarsz venni, és mennyi van rá?
Már látom mit keresel, egy másik hsz.-ben, igen az obijaid használhatóak a D 50,70,80-nal.
Itt 180 a D80.Magyar Nikon garival. -
Goya
csendes tag
válasz
Dare2Live #4115 üzenetére
Obival kapcsolatban.
Az átlagosnál talán többet fényképezem (3-4000 kép, de nem turista), főleg épületek, tájak.
Előéletem:
Régebben használtam egy F-801s-t, amit nagyon szerettem, olykor-olykor még most is.
De hát jött a digitális korszak, és fiskális okokból egy bridge gépem lett, 10x zoommal. A képek többsége a 38-60 mm-es tartományba esik, ezért érdekelne a nagylátószög.
Úgy gondoltam, most már elérhető áron lehet vásárolni digitális SLR-eket. D40 nagyon olcsó, de D50, D70 és főleg a D80-ról nagyon sok jót olvastam, többek között a fórumon.
Plusz van néhány régi obim, ami talán átmenthető:
AF NIKKOR 28-85 mm 1:3,5-4,5
AF NIKKOR 50 mm 1:1,4
AF NIKKOR 70-300 mm 1:4-5,6
Ha jól tudom, ezek a D50, D70, D80-on használhatók?!
Ezért érdekelne egy 18 mm-től kezdő obi. Ha a fenti obik használhatóak, akkor nekem elég a 18-55 mm, bár csábító a 18-135 (1 obi kihagyható), igaz nagyobb optikai hibákkal Minőségben valószínűleg a 18-70-es a legjobb, a tuti meg ez lenne: [link], bár számomra megfizethetetlen.
Nem írtam nagy hülyeségeket? -
Goya
csendes tag
válasz
Dare2Live #4115 üzenetére
És ehhez mit szólsz: http://fotopest.fw.hu/, vagy ez már átverés kategória???
-
johnjohn
addikt
válasz
kutyuska #4158 üzenetére
Itt vannak 30 alatt is.Sok variáció nincs.
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Szten Márs #4155 üzenetére
Köszi
Valszeg nem kockáztatom meg.
Karácsonykor használtam utoljára az OFF-os S3-sal. Most már napfényes idők jönnek.
Tudnál vakut ajánlani a D40x-re kimondottan hobbi célra? -
Szten Márs
nagyúr
-
kutyuska
aktív tag
Van egy Soligor DG-340 AZ vakum, amit eddig slave-ként használtam kompakt mellett. D40x-en szeretném használni, de a Nikon szervíz szerint tökreteheti a gépet az eltérő talpfeszültség miatt. Ezt a magyarázatot elég marketingízűnek érzem.
Ha valakinek van tapasztalat/infója, kérem ossza meg velem. -
johnjohn
addikt
válasz
mob_zzz #4151 üzenetére
Pl.az artwork.hu-nál is van egy D 70s 90 000.-ért, nyílván tuti állapotban.
Amúgy vegyél hozzá 18-70 -es, vagy 18-135-ös Nikkort, ezeket megkapod 50-60 körül.
Kezdésnek a kitobi is jó, elég jól sikerült darab.
Az apronet.hu -n is nézz körül.
A D 50 sem sokkal gyengébb mint a D 70 , kezdő gépnek nagyon jó, a D 40-nél pedig sokkal jobb. -
mob_zzz
aktív tag
válasz
johnjohn #4146 üzenetére
Vennék. Igazából újban gondolkodtam, de ahogy látom mostanában kezd kifutni a modell. Mire lesz pénzem (cca 2 hét), addigra el is tűnik a boltok polcairól.
A D60 pedig gondolom nem 110-120k lesz, ha megérkezik.
Úgyhogy ezért jött be a képbe, hogy használtakat is megnézzek. Végülis ha találok olyat, amire még van garancia, akkor már baj nem lehet, nem? -
mob_zzz
aktív tag
Mi a reális értéke mostanában egy használt, mondjuk 5000 expo alatti d40 kitnek?
-
rauschie
senior tag
Valamikor régebben olvastam egy olyat, talán a manuális lencsék körül, hógy fókuszcsapda.
Ha jól értettem, úgy néz ki a dolog, hogy beállítja az ember valahova az élességet és ha a gép azon a ponton talál valamit, ami éles, akkor elkattan a zár. Ezt mely Nikon gépek tudják? -
Bandesz99
tag
kezdek megőrülni!
dslr-ről álmodtam
-
johnjohn
addikt
Ott van az ISO isBal felső sarokban!
-
Bandesz99
tag
a d80-nál mit jelent ez? Status LCD panel on top of camera (we hate to see these go)
mert a d40x nél ugyanez nincs!
vki elmagyarázná mi az status lcd -
törölt tag
-
rauschie
senior tag
18-35öt nem ismerem, 18-55 rendbenvan, csak rövid(nekem) és kicsit lassú az AF, cserébe gyakorlatilag ingyen szórják(használtan, lásd kicsit fentebb), 18-70ről pár hozzászólással feljebb érdeklődtem. Szerintem 18-135 és 18-70 ár/értéken valahol ugyanott lehet. 135 és 200 végüeknél a te döntésed, hogy mekkora tele-tartományra lehet szükséged. 18-200 árához képest nem egy rosz lencse de pl az első háromhoz képest drágább. Ha költségkimélőbb tele megoldást szeretnél szerintem a 18-55+55-200vr sem rosz párositás, kérdés ugye hogy mennyire vagy érzékeny az objektívcserélgetésre. De errefelé nem én vagyok a szakértő szóval majd írnak valamit a többiek is nemsoká'
-
ócskás
aktív tag
Bizony sokat gondolkodtam az S3Pro-n! Volt,szerettem,és miután tavaly egy rally-n ellopták,akartam is másikat venni. Jó néhány darabot megnéztem,de mindegyiknek volt valami gyíkja.Ami szép állapotú volt,azt meg az orrom előtt vitték el. (amatőr kézben nem volt túl sok,az ő gépük hamar elkelt, sportfotós gépét meg inkább nem!) Ezek után maradt az S2Pro-m,majd mikor egyre több "feketét" exponált, előszedtem az F5-öt..... ilyen előzmények után kezdtem el gépet keresni! A 4mpixel riportra és sportfotóra még elég, másra már nem annyira...De mást viszont ritkán csinálok (pl:esküvőt soha!). Ha meg saját örömömre fényképezek,arra viszont még egy ideig marad(anyagi okok miatt) az újra "felfedezett" F5-öm.
Mod: valójában egy "szükségmegoldás" volt ez a gép,mert az S2Pro már nem megbízható,az F5 ( a film miatt) munkára már alkalmatlan. Elöbb-utóbb biztos,hogy cserélem a "H"-t(ha sikerül "X"-re vagy "Xs"-re),de most örülök a gépnek ( pl: a 8 Fps-nek,ami persze az F5-ben már megvolt)
-
johnjohn
addikt
válasz
Dare2Live #4121 üzenetére
OK .Alighanem vázat érdemes magyar garival, kiegészítőket meg olcsóbban venni, vágül is ha egy obi feladja, van helyette másik amíg elkészűl. Bár ahogy írod lehet, hogy külföldön gyorsabb a javítás, nem túl valószínű, hogy nyüzsögnek a hazai szervízekben az optikai műszerészek. Hja..régen volt egy MOM..,akik ott dolgoztak még profi szakik voltak, ma meg nyugdíjasok.
-
johnjohn
addikt
Pl.itt.Van Magyar Nikon garancia hozzá.
Itt is.Szintén van Magyar garancia.
A Nikon Magyarország honlapján van egy lista, a hivatalos forgalmazókró. Csak akkor van Nikon Hungária garancia, és pl. ingyenes szenzortisztítás, firmware-frissítés, stb, ha a partnereiknél veszed a gépet.Egy szenzortisztítás D 80 -nál, kb 3-4000 Ft, gari nélkül. -
Dare2Live
félisten
grat minden uj D2H, D200 tulajnak.
D2Hn mondjuk csak neztem pedig nagyon egy állat egy gép az a csillio fpsével.
-
Dare2Live
félisten
forint gyengules miatt mostmar inkabb 187eft
[link]Öket én bátran ajánlom, magyar viszonylatban "szokatlanul" korrektek.
Obira nehéz válaszolni ugy hogy nem tudom mit akarsz fényképezni. Sima átlagos felhasználás? Hány obit akarsz? Mit szoktál, akarsz legtöbbet fotozni.... ezek a dolgoka kéne tudnom, hogy korrektul segteni tudjak.
-
Goya
csendes tag
válasz
Dare2Live #4012 üzenetére
Érdekelne, hogy hol lehet 180.000 körül D80-at venni, ill. tágítva a kérdést, hol lehet és érdemes korrekten, jó áron Nikonokat vásárolni?
Más!
A 18 mm-ről induló Nikkor zoom objektívek közül (-35, -55, -70, -135, 200 mm) melyiket ajánljátok minőség ill. ár/érték alapján amatőr kategóriában, esetleg milyen más márkákat érdemes még megnézni? -
Dualon
tag
RawTherapee v2.3 stable sok-sok újdonsággal, új honlappal, meg velünk.
http://www.rawtherapee.com/ -
ócskás
aktív tag
Nagyurak! Beléphetek én is a klubba?
A mai napon birtokomba került egy D2H.
Az S2Pro is mard,amíg el nem pusztul a zár. 10-15 képenként lövöm a "feketét" -
Lacika 1
csendes tag
Megvettem a D-200-at,fantasztikus élmény a D-70 után.
-
rauschie
senior tag
válasz
artwork #4100 üzenetére
55ért láttam 18-70et de ezkszerint túláraztam a kitobimat, igazából komoly problémám nincs vele csak...rövid...egy tele kéne még de az sanszos hogy mindenképp 55-200lesz valamikor nyár végefelé és kb ugyanott tartanék leszámitva hogy talán ritkábban kell cserélgetnem....elválik.
mod: amatőr kérdés, de a polárszürő a vakus becsillanást tudja kezelni?
mod2: polárszürők minősége közt van érdemi eltérés? Megéri az eredeti nikon vagy 3rd party termékek ugyanúgy 'jók'?(cirkuláris természetesen) -
johnjohn
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest