Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Milyen hangkártyát vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
kricsi81 #13794 üzenetére
Nézd, én nem látok összefüggést a pénz és a hozzáértés közt.
Feltett néhány kérdést, kapott rá választ és ez alapján majd dönt.
Nincs ebben semmi rossz.
Itt valóban nem megszokott a kb 200k-300k feletti tartományban komolyan érdeklődni, csak álmodozni.
Most jött valaki, akinek nem gond egy drága "alkatrész" beszerzése. Emiatt ne szóljuk meg."akinek ezeket a pró cuccokat szánják" Nekem az a véleményem, hogy a gyártó (mindegy melyik) igazából annak szánja a termékét aki megveszi és nem foglalkozik azzal, hogy a vevő most mennyire expert a témában.
Én elhiszem, hogy nem ismeri a felső kategóriás cuccokat.
Minek vesztegetné az idejét valaki olyan kérdésekre, amire amúgy ismeri a választ. -
Sza_Sa
senior tag
Most te is átestél ama bizonyos másik oldalára.
A személyeskedés nem megoldás, és hidd el, itt a kutyát nem izgatja hogy neked vagy nekem mennyi pénze van. Ricsi egy kicsit felhuzta magát, mert nem adtál konkrét választ hogy mit keresel, csak bedobtál egy számot, (f2.8) ez tényleg kevés a segitséghez. Mindegy, remélem nincs harag.
-
tag
válasz
kricsi81 #13792 üzenetére
Haggyal mar beken azzal hogy mennyi pernzem van,semmi kozod hozza!,Bocsanat,ez itt a szegenyek topikja, csak kit lencsevel lehet jonni meg tamron 6.3mas obikkal.Regebb ota fotozok mint te az biztos, bronicaval dolgoztam a digitalis elott es igen nem tudom mibol lehet valasztani mert a zenzanont ismerem te meg azt nem de neked arra se telik.Kb 2ember van akivel erdemben lehet forumozn a tobbi csak irigykedo amator.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
redzsi #13796 üzenetére
Húúú, volt már erről vita...
Az én álláspontom szerint semennyire nem zavaró az angol menü, sőt én sokkal kezelhetőbbnek tartom mint valami sete-suta magyarítással. Szvsz annyi angoltudás mindenkibe beleszorult, hogy egy ilyen gépel tudjon kezelni.
Ricsi: ma tényleg sz*r napod lehet, szerintem ma már ne nagyon kommentelj
-
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Elég közel állok ahhoz, hogy végre beszerezzek egy dslr-t, konkrétan egy Nikon D3000-es gépet.
Kérdésem a következő: mennyire "zavaró", szokni való (ha egyáltalán az), hogy csak angol nyelvű a menűje? Alap angol nyelvtudás ugyan megvan, de a szakkifejezésekkel ezen a nyelven még ritkán találkoztam.
Illetve van-e tapasztalat, melyik boltban érdemesebb vásárolni: fotoplus, vagy photohall. Árban ugyanannyi: 99e Ft.
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz
Throme #13793 üzenetére
Az első hsz-ból szerintem nagyon az "esze nincs pénze van" érzés jön le... (ne vedd sértésnek)
Szerinted ez tök rendben van? "Ezért jött ide a fórumra, hogy megtudja" akinek ezeket a pró cuccokat szánják, nehogy már ne ismerje a cég (felsőkategóriás) termékkínálatát...
nem?
-
-
aginor
veterán
Nem az a lényeg, hanem az, hogy fogalmad sincs az egészről, de félmilliós objektíveket nézegetsz, ez kb olyan, mint, hogy nekem nincs jogsim, de most készülnék Ferrarit venni, öncélú vagizáson kívül nincs sok értelme..
Ez szigorúan csak a magánvéleményem, amit nem sértésnek szántam, és némi irigységből is táplálkozik.
-
tag
hello
nikon ban keresek fix 2.8as normal obit ami canon L nek felel meg
gondolom sigma es tarsai nincs olyan jo mint egy nikon obi,vagy igen?(nem a 3ft os kit lencsek kozt)[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
válasz
forceberg #13778 üzenetére
nos, a 45e-t nem nagyon tudja lejjebb vinni, viszont felajanlotta a hazhoz szallitast (bar a cegled-bp tavolsag nem nagy, es vasarlas elott mindenkepp kiprobalnam), es meg adna melle, egy cirk. polar szurot, vagy egy manualis Vivitar ketszerezo-t. igy is megeri meg az arat, vagy hagyjam inkabb?
-
-
jorden06
senior tag
Hali
35/1.8-nak most mennyi a hasznalt piaci ara? Talaltam egyet 45e-ert, fel ev garival, minden tartozekkal. Ebbol lehetne meg alkudni, vagy ez mar nagyon a vege a dolognak? Vagy adjak erte plusz 7e-t, es van egy zsir uj obim?
(csak azert vagyok ilyen tudatlan, mert nem sok ilyen van hasznaltan a piacon, nincs viszonyitasi alapom)
danke sehr -
Andie
őstag
válasz
Throme #13768 üzenetére
Úgy látom, itt még az is bizonytalan ami biztos
Mondjuk anno, kb 5 éve a kis Coolpixemet (volt már vagy 4-5 éves) ingyen és mosolyogva hotpixel-mentesitették, seperc alatt. Nagyon korrektek voltak. Mondjuk szegediként - aki még előtte nem is nagyon járt Pesten, max állatkertben - kicsit macerás volt megtalálni őket, kint valami ipartelepen -
Throme
veterán
Ilyen kisebb javítást/tisztítást/beállítást szerencsére meg lehet várni, így nem kell többször odamenni.
Tőlem eddig a Medikerben és a 220voltban kapott garanciajegyet elfogadták. Azokon volt dátum, bélyegző és termék szériaszám.
Hogy ne érjen meglepetés, azért vigyél zsét[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #13766 üzenetére
Nikon szervizes számlát + garanciát igazoló pappert kér, ha gariban akarod javíttatni, beállíttatni...stb a cuccost.
Gondolom, a Te eseteben egy számla másolat megteszi (+ garipapír természetesen), hogy ingyen javítsanak.Garancián túli tisztítást ingyért, a szerviztől tudod, vagy csak itt mondta valaki?
Én anno kérdeztem, hogy a pixelhiba javítás garin kívül mennyit kóstál. Az kb 3000 huf -
Andie
őstag
válasz
kricsi81 #13756 üzenetére
Na beszéltem ma a Nikonnal, várnak szeretettel, 20 perc a tisztitás. Ha megvan az eredeti gari, plusz számla, hogy igazoljam, nem kéz alatt vettem, akkor ingyé tisztitják. Különben 3000 pénz.
Namost megtaláltam a dobozban a garijegyet, duplán is, rajta van a Saturnos bélyegző vagy 15x, de a blokkot (kutyanyelv?) nem találom. A garijegyen meg nincs dátum feltüntetve, üres a dátum mező.
Akkor most ingyen tisztitják vagy nem?
Mindegy, szerdán kiderül, valszleg akkor tudok arra kerülni, aztán majd beszámolok. -
aginor
veterán
válasz
eastsider #13762 üzenetére
Igazából én is azt kérdem, hogy mire jó egy ilyen. Általános célra jó lenne a 35mm+ remek kézi élességállítás..
Mályköl: ez felhasználástól is függ, 90milimétert már nehéz kézben kitartani oda jobb lehet egy 60-as, vagy állványról egy 180-as, de az sem használható sokszor, mert vagy nem fér oda, vagy elszalad/mászok/csúszik a téma, amíg te az állvánnyal szarozol.
-
aginor
veterán
Nincs valakinek véletlenül Tokina 35mm atx pro objektívje?
Amúgy mire lehet használni makrózásnál 35millimétert?hemaka, Synet: köszi a válaszokat!
-
hemaka
nagyúr
lassan valami kereső-tisztító rendszert is kitalálnak
-
eastsider
nagyúr
amúgy a kereső nekem is tele van szösszel. valahogy a tüköraknában lévő szivacsos valami bekerült (vagy nem tudom mi) a mattüveg mögé, és olyan szöszöket látok, hogy megijedek néha.. (a keresőben, szóval a szenzor tiszta...)
-
kricsi81
senior tag
-
Andie
őstag
Na most csináltam egy képet a kék ég felé, direkt nem piszkáltam bele, hogy ki tudjátok olvasni az EXIF infókat. F25-el lőttem, ha jól emléxem.
Én egy pici pöttyöt látok a bal felső sarokban, meg tőle kicsit jobbra, közép felé. Úgyhogy hálistennek a CCD-n nincs kosz, de az "ecsetelésem" eredménye az lett, hogy mostmár a betekintőben (mi ennek a hivatalos neve?) mindenféle szöszt látok -
Degeczi
nagyúr
a mattüvegről is érdemes megpróbálni körtepumpával lefújni a port (persze ahhoz nem szabad a tükröt fölcsapatni, hiszen akkor jó eséllyel a CCD-re kerülhetne át, és a kamerát a tüköraknával lefelé kell tartani, h lehetőleg kihulljon belőle a fújással elmozdított por)
de ha ecsettel nem jött le, akkor könnyen lehet, h a mattüveg mögött van, ahonnan házilag nehéz kiszedni
-
Andie
őstag
válasz
t_a_m_a_s #13743 üzenetére
Hü srácok, akkor nem egyröl beszélünk
Megcsináltam ezt a tükörfelcsapást, erre hátul láthatóvá vált egy kékes, acélos szinü lapka. Ez lenne a CCD?
Én nem ezt néztem koszosnak, hanem ami felül, a gép tetejében van, és néz lefele. A vaku alatt van, fehér szinü. Gyakorlatilag erre tükrözi az obiból bejövő fényt a tükör alapállapotban (mikor 45 fokos állásban van). Ez akkor mi? -
t_a_m_a_s
addikt
Szvsz tükörfelcsapás és körtepumpa, ha nem segít, akkor márkaszervíz, ingyenes szenzortisztítás... Lenspen a nevéből is adódóan az obikhoz van, nem a tükörhöz és a szenzorhoz.
Tükörfelcsapáshoz a villáskulcsos menüben kell legyen egy "mirror lock-up" menüpont. Ezt kiválasztod, majd megnyomod az expógombot. A gép kikapcsolása után áll vissza. (D40-en legalábbis így van...)
szerk.: meg lettem előzve
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Körtepumpával szokás lefújni óvatosan a szenzorról a port. Alkoholossal, főleg fültisztítóval, szerintem ne csináld, karcos lehet, az alkohol meg még valami kárt is tehet a szenzor felületén....
Az rajta van, alá nem kerülhet, maximum makacsabb, nedvességet kapott, aztán rászáradt.
Tükröt felcsapni (maxos akkuval) a menüben lehet, ha jól emlékszem angolul mirror lock-up a neve.[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Van egy D60-am, Karácsonykor vettem. Most észrevettem, hogy ha a kék ég felé nézek, akkor jónéhány fekete pötty van szétszórva. Nem éles pöttyök, inkább homályosak. Obi cserével nem tünnek el, tehát úgy néz ki, a vázon belül vannak. A tükröt lesöprögettem, de nem látszik koszosnak. Viszont a CCD lapkán van néhány apró fehér "morzsa", plusz amit gondolom nem látok.
Hogy lehetne ezeket letisztitani? Próbáltam a szenzortisztitás funkciót, 2-3x, de semmi eredmény. Próbáltam a lenspen ecsetes végével óvatosan lesöprögetni, de el sem mozdulnak. Lehet, hogy a szenzor előtt még van valami védőüveg, vagy fólia, és az alatt van a kosz? Nem merek nekimenni alkoholos fültisztitóval, amig nem mondjátok, hogy oké. Azt lehet?
Vagy milyen módszer van még?
(ja, és hogyan kell a tükröt "felcsapni" ??) -
tag
hello
Canon L szerias obinak megfelelot nikon hogy jelol? -
s1ru2
aktív tag
válasz
hemaka #13733 üzenetére
Mindegyikőtöknek köszönöm ! Igen közben olvassgattam visszafele is. Ha esetleg lesz még kérédésem, biztos felteszem. Igen azt tudom, hogy anagyobb átfogású obik, kompromisszumosak, de tanulni sztem bőven elég lesz. Aztán később, ha majd megint lesz ennyi pénzem akkor obikon kell csak gondolkodnom. (Félve említem meg, de így is van még Canon 500D a versenyzők között, de a Nikon fele húz a szívem)
Hemaka: igen nem egy bolttal még kapcsolatom is van, de éppen ezért az a tapasztatalom, hogy inkább itt a hozzáértőbbektől kérdezem meg
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
-
t_a_m_a_s
addikt
A 18-55 + 55-200 duplakit nem elvetendő ötlet. Hátránya, hogy ha obit cserélnél, valószínűleg ezekért (főleg a 18-55-ért) sokat nem tudsz majd kérni. A nagy átfogású obik általában kompromisszumos megoldások, viszont szóba jöhet még a 18-105 VR. Az elmúlt napokban volt is erről szó, olvass vissza 1-2 oldalt.
-
Sigmánál amelyik obi neve tartalmazza a HSM-et, abban tuti van motor. Tamronnál BIM-nek nevezi a saját honlap a motorosokat, vagy külön odaírják. De a tuti, ha megkérdezed a kinézett obiról, hogy van-e benne motor. Sigmánál is vannak nem HSM jelzésű, mégis motoros obik.
-
s1ru2
aktív tag
Szevasztok !
Szeretnék kicsit komolyabban nekifeküdni végre a digitális fotózásnak. Nikon D5000-et néztem ki, abban nem találtam olyannak ami minden "perverz vágyamat kielégítené". Viszont nem tudok dönteni, hogy hogyan lenne érdemes megvenni. Mivel tanuló szakaszban lennék ezért úgy gondolom, hogy egy nagyobb átfogású zoom obival járnék jól. (18-200 pl) Körülbelül 110ért tudnék hozzájutni a vázhoz. Tudom, hogy nincs magában a vázban AF motor így ugye az obiban kell lennie, ha szeretnék AF-et használni. Az lenne a kérdésem, hogy akkor erre most csak Nikon gyártmányú obit tehetnék föl anélkül, hogy elveszteném az AF-et ? Nikon lapon csak annyit találtam, h AF-S és AF-I obikkal működik minden. Esetleg valaki tudna nekem összerakni egy listát azokkal az obikkal amik minden funkcióval mennének a gépen ? Nagyon hálás lennék.
(Nikon,Sigma, Tamron is jöhet ha van) Vagy hagyjam a manóba és vegyem meg a 18-55, 55-200 as kittel. Az a legbiztosabb
Bármilyen ajánlatot ötletet várok, sőt szívesen veszek. Előre is köszi a segítséget !
-
Throme
veterán
válasz
fezsoo #13728 üzenetére
A cameralabs oldalán is van teszt és videó.
Még a Nikon 70-300mm VR obijával is összehasonlítják. Láthatod mi a különbség a 200mm és a 300mm közt, tájkép esetében.Én a stabilizált objektívet preferálom. Drágább ugyan, de könnyebb vele a fotózás. A kompaktnál is megszoktam
.
Van aki azt mondja, hogy lát különbséget képminőségben, bekapcsolt és kikapcsolt VR esetén, utóbbi javára (feltételezem nem egy bemozdult és egy nem bemozdultat hasonlított össze).
Megvagyok elégedve az 55-200mm objektívvel, leszámítva, hogy szervizben figyel jelenleg.
Egy 70-200mm f2.8 Nikon objektív képminőségre biztosan sokkal jobb, viszont kb 12x drágább. -
Throme
veterán
válasz
fezsoo #13724 üzenetére
Szerintem 200 mm-en már nem árt a képstabi.
Nem rég vettem a VR-es verziót (jelenleg szervizben van) és próbaképeket lövöldöztem naplemente után, valamint pár napja, nappal, árnyékos helyen egy mozgó állatot
Én úgy éreztem szükséges a képstabilizátor.
Könnyebb volt célra tartani.
Nem próbáltam VR Off módban, de biztos volt jótékony hatása a zársebesség és ISO értékek némileg alacsonyabb szinten tartásában.VR On módban kicsit zajosabb a stabilizátor hangja, mint a 18-105mm objektív esetében (én csak ezzel tudom összehasonlítani) és van egy pici kattanás mikor be - kikapcsol fókuszálásnál. Persze mindez nem hiba és rendben végzi a dolgát.
Nekem kinézetre is jobban tetszik mivel hosszabb valamivel a VR mentes elődnél. Ok, ez szubjektív...
Az slrgear oldalát szoktam nézegetni. Ott eléggé hasonló értékeket mutat a két lencsere (VR-es és VR nélküli) élsességre.
CA-ban van némi különbség, de 8-as rekeszértéknél nagyjából egyformák. Nekem a gyakorlatban nincs gondom CA-val. -
Clark_1
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a kölcsönbe kapott D60-al (+18-55 VR kitobi),miként tudnám azt megoldani, hogy pl a strandon a medencébe ugró emberről az ugrástól a vízbe érkezéséig több kép készüljön?
Vagy ez ezzel a felszereléssel nem lehetséges?
Viszont ha lehet, akkor leírnátok, hogy miket állítsak be...mert próbálkoztam már én, de eddig nem sok sikerrel.A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Throme #13719 üzenetére
De nem sokkal
fezsoo: A másik kérdésedre válaszolván, bármilyen Nikon bajonettes obit lehet venni, ám azt bizonyára tudod, hogy a D40-ben nincs vázba épített fókuszmotor. Így csak az AF-S obikkal lesz autofókuszod. Ezért pl a rendkívül jó árú és minőségű 50/1,8 AF-D kiesik a lehetőségek közül...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
fezsoo #13716 üzenetére
Benne van az exif-ben is, hogy 7163 az expószám. Az nem túl sok
Szép fényeket hozzá
Obi téren neked kell tudnod, mit szeretnél fotózni, mennyire szeretnél univerzális üveget, stb. A 18-105 VR-t univerzális obinak mindenki ajánlja, de egy fényerős fix sem jön rosszul...
szerk: bocs, nem olvastam végig Ricsi hsz-ét. Ez esetben még egy szavazat a 18-105-re.
[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Hozzá jutottam egy szép állapotú D40-hez.
Ez az első ilyen gép a birtokomban.Kérdezném hogy milyen Obi-t lehet hozzá venni, milyent érdemes ?
18-55mm DX kaptam hozzá.Valamit azt hogy mennyi expo készült vele, azt merre lehet megnézni ?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Degeczi
nagyúr
lehet találni olyan programot is, aminek megtanítható hol vannak hibás pixelek, így később magától ki tudja szedni akár egy teljes sorozatból is
de persze csak JPG-et kezel
valóban elvárható lenne, h a Nikon tegyen ilyen lehetőséget a CNX2-be, és akkor a RAW-t használok számára is azonnal megoldódna a helyzet (még jobb is, ha nem automata algoritmus, hanem egyszerűen kézzel lehetne megadni a pozíciókat)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Balinov #13703 üzenetére
táblázatnak nincs értelme, hiszen gondold végig mennyi kombinációt adna az összes elképzelhető fényviszony, rekesz, érzékenység párosa...
viszont a P mód működését fölvázolják minden kézikönyvben, a D5000 angol leírásában a 216. oldalon
ott látható, milyen megvilágítás mellett milyen zársebességet és rekeszt fog választani (amihez a fókusztávolságot is figyelembe veszi kissé, legalábbis olyan szinten, h 55 mm alatti vagy fölötti, ill. 135 mm fölötti-e az épp használt obi/zoom helyzet)
-
i4s
tag
válasz
hemaka #13700 üzenetére
"Photoshop a program neve."
...es a PS ugye a f.gep epromjaba is beirja a szukseges informaciot?
Az egyetlen sw amit talalatam:Link
Ez viszont csak a D100-al hajlando mukodni.
Egyebkent Lightroom automatikusan eltunteti, hala az Adobe algoritmusanak. Ellenben, ha barmi massal nyitod meg a kepeket lathato marad (pl CNX2). -
hemaka
nagyúr
válasz
Balinov #13701 üzenetére
A kis pálcikák mutatják a kijelzőn, hogy túl sok(na ilyen nincs sokszor
), avagy túl kevés-e a fény. Olyankor a záridővel érdemes babrálni(esetleg ISO emelés), mivel az az obi amit te használsz 8-9-től éles, szóval eléggé rekeszelni kell.
Remélem ilyen konyhanyelven is tudtam segíteni.De egyébként egy idő után, úgyis menni fog ez magától is.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Udv sracok,
hulye keres, tudom, de tudnatok ajanlani egy olyan oldalt, ahol egy emesztheto tablazatban megtalalom, hogy milyen f ertekhez milyen zarido, iso,wb ajanlott?
Letezik ilyen egyaltalan? Gugliztam kicsit, de elvesztem az informaciotengerben. D5000 + 18-55-os VR kitobi kombomra szeretnek egy akarmikor tanulmanyozhato chartot szervalni, amit barmikor elo tudnek huzni a fotostaskambol.
Koszonom elore is
udv
Balinov
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Gumi és felni topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...