Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
fezsoo #13728 üzenetére
A cameralabs oldalán is van teszt és videó.
Még a Nikon 70-300mm VR obijával is összehasonlítják. Láthatod mi a különbség a 200mm és a 300mm közt, tájkép esetében.Én a stabilizált objektívet preferálom. Drágább ugyan, de könnyebb vele a fotózás. A kompaktnál is megszoktam
.
Van aki azt mondja, hogy lát különbséget képminőségben, bekapcsolt és kikapcsolt VR esetén, utóbbi javára (feltételezem nem egy bemozdult és egy nem bemozdultat hasonlított össze).
Megvagyok elégedve az 55-200mm objektívvel, leszámítva, hogy szervizben figyel jelenleg.
Egy 70-200mm f2.8 Nikon objektív képminőségre biztosan sokkal jobb, viszont kb 12x drágább. -
Throme
veterán
válasz
fezsoo #13724 üzenetére
Szerintem 200 mm-en már nem árt a képstabi.
Nem rég vettem a VR-es verziót (jelenleg szervizben van) és próbaképeket lövöldöztem naplemente után, valamint pár napja, nappal, árnyékos helyen egy mozgó állatot
Én úgy éreztem szükséges a képstabilizátor.
Könnyebb volt célra tartani.
Nem próbáltam VR Off módban, de biztos volt jótékony hatása a zársebesség és ISO értékek némileg alacsonyabb szinten tartásában.VR On módban kicsit zajosabb a stabilizátor hangja, mint a 18-105mm objektív esetében (én csak ezzel tudom összehasonlítani) és van egy pici kattanás mikor be - kikapcsol fókuszálásnál. Persze mindez nem hiba és rendben végzi a dolgát.
Nekem kinézetre is jobban tetszik mivel hosszabb valamivel a VR mentes elődnél. Ok, ez szubjektív...
Az slrgear oldalát szoktam nézegetni. Ott eléggé hasonló értékeket mutat a két lencsere (VR-es és VR nélküli) élsességre.
CA-ban van némi különbség, de 8-as rekeszértéknél nagyjából egyformák. Nekem a gyakorlatban nincs gondom CA-val. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
fezsoo #13716 üzenetére
Benne van az exif-ben is, hogy 7163 az expószám. Az nem túl sok
Szép fényeket hozzá
Obi téren neked kell tudnod, mit szeretnél fotózni, mennyire szeretnél univerzális üveget, stb. A 18-105 VR-t univerzális obinak mindenki ajánlja, de egy fényerős fix sem jön rosszul...
szerk: bocs, nem olvastam végig Ricsi hsz-ét. Ez esetben még egy szavazat a 18-105-re.
[ Szerkesztve ]