Hirdetés
- OLED TV topic
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Notebook hibák
- SSD kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
nem sok értelme, mert itt legföljebb egy-két tapasztalatot kaphatsz - amiből viszont semmilyen következtetést nem lehet levonni...
van netes tapasztalatgyűjtő oldal is, de ott a nyilvánvalóan kamu (milliós) értékekkel tették tönkre a használhatóságot olyanok, akiknek épp nem volt jobb dolguk
nagy átlagban a régebbi gépek (D50, D70) 40-50e expót mentek el (de ez adott esetben lehet feleennyi és kétszer ekkora is...), míg a mostaniakra már kétszer ennyit mondanak
zárcserénél már régebben is 40e körüli összegről számoltak be, ami egy alig magasabb értékű váznál már értelmetlenné teszi a dolgot (hiszen inkább egy keveset futott használt példányt érdemes venni), de legutóbb már 70e körüli összeget írt vki, ami ha igaz, már egy újabb típust is szemétdombra küld...
ugyanakkor amatőr használatban ez veszett sok kép, hiszen éves szinten max. pár ezer kép jellemző, de még 10-15-el számolva is nagyon hosszú átlagéletet jelent: addigra már vészesen elavul egy mai váz, mire ezt elérné
-
eastsider
nagyúr
használtan, de karcmentes, fóliás 2400expo, 2 akksi, kitobi, samsonite táska, 152cm-s állvány, home made vízmérték(naggyon komoly ) 80k volt. (kipróbáltam, megnéztem laptopon a képeket stb, adásvételi...)
tényleg egyszerű kezelni. egy kompakt után is.(jó persze, mint fent látod, vannak problémák, de ez természetes, első DSLR-nél...)
jorden06: nemtudom, hogy kezeli-e, de eddig 3 kingston SD karival próbáltam, és nem csinált egyikkel sem semmit. microSD, microSDHC ment a micro SD olvasóban.
jah a Sandisk SD-t olvasta...
a gépnek semmi baja kingston SD-vel
kell egy másik kártyaolvasó GRRR[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz máyköl #10013 üzenetére
Rosszul emlékszel, AF-S-et és AF-I-t Nikkorból. Az EF-S az Canonos jelölés, és a csupán APS-C kört kirajzoló Canon obikat jelölik úgy Ezen kívül HSM-es Sigmákat is rakhatsz rá, meg ha jól emlékszem vannak belső fókuszmotoros Tamronok, pár darab, azokat is.
A D40x-nél ugyanez a helyzet, ugyanis ebből a vázból is kimaradt a fókuszmotor, mint a D40-ből.
-
TeeJay
félisten
válasz máyköl #12413 üzenetére
nem az 5,6 a lényeg hanem hogy ki van tekerve legnagyobb gyújtótávolságra és a fotózott téma közel van az objektívhez a háttér meg távol a témától. 18-105VR-t így használom portrézásra és elég szépen el lehet mosni a hátteret míg a hölgy arca penge éles
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kricsi81
senior tag
válasz máyköl #12495 üzenetére
"Csak honnan tudják ők, hogy leejtve volt-e, vagy magától romlott-e el."
Hát az talán látszik, hogy ott van egy behorpadás vagy repedés a gépen, ilyet magától a f.gép nem nagyon tud produkálni
Vagy ezt hogy gondoltad? Megbolondul a szenzor, és ledobja magát az asztalról?kovacsrichard.hu
-
Balli
őstag
válasz máyköl #12571 üzenetére
ok, szolok
egyebkent nem jol fogalmaztam, mostanaban terveztem a vetelt s nem amiatt hogy az ár-esésre vagy utódra kalkuláljak... nem erre hajtotok... tudom elektronika cucc nem jo befektetes meg nem szabad ebbe a csapdaba esni, mert akkor varhatsz mikulasig... mondjuk az eleg nagy pech hogy pl az emlitett peldanal megveszed a gepet ra egy napra meg leviszik az arat 25k-val de ez mar csak ilyen...
TeeJay -viszont azalatt a 4honap alatt gondolom csinaltal tok sok jo kepet, ez a lenyeg.... artwork szempotjabol igazad van koszi a tippet[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Degeczi
nagyúr
válasz máyköl #12624 üzenetére
inkább a kontrasztot tartja elfogadható szinten, mert ha a Nap a képre kerül, akkor az normál expó mellett mindenképpen beég, ott persze a napellenző sem segít (viszont ha nincsen közvetlenül a képen, akkor is lehet erős kontrasztcsökkentő hatása, ez ellen hasznos a napellenző) - de a kérdés az, hogyan jött itt a képbe, amikor szegény Gergő polárszűrőt szeretne venni?
-
BorgBoss
tag
válasz máyköl #13010 üzenetére
Igen, május 3-tól 3 év garit ad rá a nikon az összes DSLR gépre.
Persze, nyugodt vagyok, csak mégis pár héten múlt csak. Ha nem megy tönkre nem nagyon érdekel, de ha mondjuk 2 év után esetleg lecserélném, mégis egyszerűbb egy garis gépet eladni mint nem garisat“A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.” G. Patton
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest