Új hozzászólás Aktív témák
-
maszekember
aktív tag
Ejj de rég látogattam ezt a fórumot!
Összeállt az új "rendszer" gondoltam megmutatom nektek :
A lejátszó egy Philips Ariaz 8gb,mielőtt lenéznétek headfi-on és abi-n is nagyon pozitívan nyilatkoztak róla.Pontos,precíz kicsit rideg,lélektelen hangja van. Eléggé analitikus összességében a hangzás de nekem ez tetszik,ezért választottam.
A füles pedig egy Blox BE7. Erről azt kell tudni,hogy kb. azt a helyet foglalja el a Blox kínálatában,mint a YUIN-éban a Pk1,csak ehhez nem kell erősítő. Hihetetlenül szellős,feszes hangja van,nagyon jó a szeparációja egy kicsit elmosogatja a magas hangokat de a többi tartományban tűéles hangképet ad vissza egyszóval az eddigi legszebb hang amit valaha eszköztől hallottam (fejhallgatókat is beleértve) .
-
maszekember
aktív tag
Logoutra írás: bal felső mezőből katt arra,hogy ,Címlap`. Majd jobb oldalon,hogy ,Írni szeretnék!`. És voilá. Választékosan,képekkel,stb. Egyébként,ha írsz egy összehasonlító cikket,szívesen kölcsön adom a Cowont
Vertut pont nem pakolnék mellé,azok a telók olyanok,mint Megan Fox. Kívül dögi,belül üres.
Inkább egy Honda Gold Winget állíts mellé
-
maszekember
aktív tag
Naná,ott főleg. Imádott YUIN PK2 -D2+ párost. A Yuin jó,mert nem zárja ki a zajokat (ezekben a helyzetekben előny) ,a Cowon pedig simán bírja 5-6 napig naponta,6-7 órás bekapcsoltság mellett
Nincs jobb,mint Monstercat-hummingbird-re tekeregni az utakon
És milyen a cuccosod,hangkép,részletesség,tér,hangszer szeparáció stb. ?
-
maszekember
aktív tag
Kicsúsztam a MOD időből,de szval jól gondold meg,hogy nem kell-e a kártya cserélgetés lehetősége,nekem kb.1 hét alatt változott meg a hangkép- ízlésem,annyira,hogy így már nem bírtam elviselni a 601 meleg,brummogós (am kellemes,muzikális) hangját. Bár lehet,hogy csk Én vagyok ilyen fogyatékos
-
maszekember
aktív tag
Lehet,hogy kérdeztem már,de a Hifiman HM-901 miért esett ki? A cserélhető erősítő kártya (pontosabban az ezzel járó szabad hangkép-variálás) elég erősen felé billentené a mérleget - nálam. Akksiban nem hiszem,hogy az Ibassonál rosszabb lenne,ha igen,az már vicc kategória. Mondjuk nekem most már a D2+ valós 44-45 órás lejátszási ideje után nehéz lenne elviselni a 601 készenléti idejét (az olyan 9-10 óra körül volt) ,legalábbis egy portable cucc esetében.
-
maszekember
aktív tag
Ht akár hiszed,akár nem,de a PK1 150 ohmos,és mindkettő nahyon forrásfinnyás,ajánlott amp legalább a PK1-hez,de a PK2-höz is szoktak használni.
Nagyon izmos cucc lehet a Shure passzív zajszűrője,Én aktív zajszűrős Bose-t próbáltam,de ezeket a dübörgéseket,éles hangokat még az sem szűrte ki (meg az a 6-7 iem sem,amit használtam) .
Böckenförde és társai neked is ismerősek ugyi ?
-
maszekember
aktív tag
válasz
filózoli #197 üzenetére
Nem istenítettem a Clippet,amit az RMAA mutat,az tény. Ezzel be is fejeztem.
Am amiket Én állam- meg jogelméletből tanultam... szerintem ilyesmik kitalálásához nagyon kemény drogok kellenek.
Utcán a zajt nem csak a duda adja,hanem mondjuk egy busz elrobogása melletted,egy lukas kipufogó dörömbölése stb.,olyan kakofón,ami megszokott egy nagyvárosban,ezek berezgetik a dobhártyád,mindegy,mi van a füledben. Még az aktív zajszűrősök is elbuknak itt.
-
maszekember
aktív tag
A PK2-t kipróbálhatod,az a PK1 kifejezetten dapokhoz,amp nélkül hajtott kistestvére,elvileg a kettő hangminősége eléggé hasonló (nyilván,a PK1 jobb) .
Legalábbis a YUIN hivatalos szövege szerint.
Am filózoli megmutatta,hogy igenis baromira tud érvelni,az nekem eszembe sem jutott,hogy utcán szinte biztosan nem fogod meghallani azt az esetleges különbséget,ami az Ibasso nyújt a Sony felett.
-
maszekember
aktív tag
Am Én nem azt mondtam,hogy yol szól (ez szubjektív) ,hanem hogy technikailag egy szinten van vele. Írtam,hogy ebből csk soso lehet a hangminőségre következtetni. És az,hogy technikailag egy szinten van vele,elég nagy szégyen az Ibassónak (NEM AZT MONDOM,HOGY UGYAN ÚGY SZÓL- fingom sincs,hogy muzsikál az DX100). Egyébként azt mondtad az adatlapom alapján,hogy vegyek fejest,erre értettem,hogy a szettemmel van bajod
-
maszekember
aktív tag
Látszik,hogy egyedül a jogászok tudnak érvelni (ugye filózoli)
Btw,mielőtt vki azt hinné,hogy Én fizetett Sansa reklám arc vagyok,szó nincs erről. Csupán a Kollégával két különféle aspektusból közelítjük meg a kérdést. Ő az embereknek hisz,Én nem.
Egyébként,szerintem a csoda az lenne,ha az emberek valóban csak az igazat mondanák... sajnos
Ezért preferálom előnyben a mérési eredményeket,azok nem tudnak kamuzni,és az eredmények szerint az Ibasso jó (kimagaslóan) ,ezt el kell ismernem. Viszont a Clip is
.
"Ha valóban jobb lenne akkor a fórumokon (oké, hogy valamennyire moderálják), meg tesztekben , youtube kommenteken sz*arrá lenne fikázva szerintem. A youtube-t nem annyira moderálják szerintem.
" -erre csak annyit,hogy szarrá is van fikázva,azokon a fórumokon,ahol Én mozgok (a vidiket meg val'szeg a tulajok töltik fel,tehát nem kizárt,hogy pont a headfi-os tesztírók azok) .
"Aki mind a három lejátszót használja, annak szerintem nem érdeke védeni egyiket v. másikat a többivel szemben."- védi,mert baromi drága volt,és hülye lesz azt mondani,hogy "Ő,fiúk,az a qrva nagy helyzet,hogy nem tudom eldönteni,jobb-e vagy sem,lehet,hogy feleslegesen vágtam ki az ablakon 1000 játékpénzt"
A lényeg:
Valóban jó az Ibasso,a mérések alapján is. Van benne egy izmos erősítő (am pont most néztem meg headfi "Pictures of your portable rig" fórumát,és láttam egy képet,ahol egy forma az sárga földig leszidta az amp részét az Ibassónak -a dacot nagyon dícsérte- ,és egy hordozható erősítővel hajtotta meg a fülijét) . De a sz@rt is kihajtja a fejesekből.
Én más véleményen vagyok,Te is ,de hát a világ már csak ilyen. Őszintén kívánom,hogy igazad legyen,és felnőjön a DX100 az elvárásaidhoz.
És fattyu:
Mielőtt leszólod a Yuinomat,ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet . Nem tudom,mennyire igaz,de Én eladtam a moddolt( soundstage és up to 595) HD 555-ömet,miután megjött a PK2 . Btw,erről beszéltem Kolléga,amikor még a topik elején azt mondtam,hogy a PK1 sokak szerint képes felvenni a versenyt az over-ear fejesekkel,egy igen magas kategóriáig.
A D2+ olyan,amilyen,egy erős közép-teteje kategóriát képvisel. Sokan nem szeretik, a "bass roll-off" miatt,de Én meg pont a sok mélyt nem szeretem,ellenben annál inkább az analitikus,részletező,lapos hangképet,és a Cowonom pont ilyen.
És Én elégedett vagyok a szettemmel,a fülemhez,és a szívemhez is hozzánőtt,de csak azért,mert audiophile körökben occó cuccaim vannak,nem jelenti azt,hogy hülyeségeket beszélek,olvasni,keresgélni tudok
(és mivel aktívan zenélek már 13 éve,sztem botfülű sem vagyok
) .
-
maszekember
aktív tag
-
maszekember
aktív tag
válasz
filózoli #170 üzenetére
Én nem magyarázok,nyugalom,csk hiszek a teszteknek
Amit Én állítok,az le is van írva,nem hasból mondom ezeket. Meg ez nem csak az Én agymenésem,headfi-on is sok emberke van,aki a Sansa\Cowon stb.nem prémium gyártók lejátszói alá tesz be high-end erősítőt és fejest,elég csk belenézni az ottani "show us your gear" (vagy vmi hasonló a neve) topikba. Btw,amikor egy gyártó indokolatlanul magas árréssel dolgozik,azt nem úgy hívják,hogy legalizált lopás?Uram,kolléga
-
maszekember
aktív tag
"Az egyéb hardver meg szerintem ilyen termékeknél kicsit másodrangú szerintem."
Ebben teljesen igazad van,val'szeg csk annyira figyelnek ilyenkor a hangra,hogy "jól szóljon",de sok pénzt nem költenek rá (bár mondom,Cowonnál nincs sistergés,pattogás egyéb dac b@szakodás,tehát azért rendesen ki van ez találva,foglalkoznak vele,de nem élvez prioritást) .
Az a fura,hogy nekem volt már 8 különböző lejátszóm (A kis kínai pendrive-szerű,különféle Sony Ericsson telefonok,Creative Zen Touch 20 GB,Creative Zen,Creative Zen V Plus,Iaudio U5,Hifiman HM 601,és jelenleg a Cowon D2+) és vagy 20 különféle fej-és fülhallgatót összevásároltam,még többet meghallgattam,de még soha az életben nem voltam olyan elégedett a szettemmel,mint most.
Szerintem sikerült vmi nagyon ritkán kifogható egyezést találnom a kettőben, ez a PK2 a D2+-ra van teremtve egyszerűen. Precíz,részletező,dinamikus,pattogós,kiegyensúlyozott,tiszta hangzás- pont olyan,amilyet kerestem (sok ember nem szereti,mert elvileg basszus hiányos az egész,de nekem még egyszer nem tűnt fel) . Igazából azon most először gondolkozom,hogy ha a fülinek baja esik (minőségben szerintem ez a gyenge pont) ,akkor egy ugyan ilyet fogok venni megint,ami azért nagy szó
-
maszekember
aktív tag
Igazad van,csk a személyes hallgatás dönti majd el,de azok után,hogy azt láttam,hogy mérhető teszteken a kis f#s Clip megveri a túlárazott (ebben az egyben asszem megegyezhetünk) ázsiait,nos,ez számomra többet ér,mint a headfierek ködös "much warmer,but detailing sound" , meg "The background is completely black" illetve ezekhez hasonló sok ezer aranyköpése.A fentieket mondathatja a headfiokkal a placebo,az elfogultság,vagy pedig az önámítás,de egy teszt nem hazudik,az tutti.
Igazából bárhogy is van, az Ibassónak már az is szégyen,hogy RMAA teszteken egy lapon lehet említeni a Clippel (SŐT
) . Szerintem jobban is össze lehetett vna hangolni a rendszert,csk ahhoz már bénák voltak,egyszerűen belepakolták a legdrágább hangcuccokat (erről am híres a Hisoundaudio-n kívül kb. mindegyik prémium gyártó) ,amiket ebay kidobott (
) aztán mehet a nagyérdeműnek ,míg a Clipnél olvastam,hogy vmi iszonyat sok p#csölés volt vele,hogy a maximumot kihozzák a dacból (abin sok a Sansa mérnök
) finomítás,szoftveres hangolás,árnyékolás stb.
És ne higgy Head-fi-nak,legalábbis olyan lejátszókkal kapcsolatban,amiknek a gyártója szponzorálja az oldalt. VM1CT9 néven ott is fent vagyok (vagy voltam,rég néztem arrafele) . Akkor voltam aktív,amikor a Hifimant vettem. Elsőre leírtam mindenkinek,hogy hű,baromi jó stb.,majd pár hónapra rá meghalgattam a Clip+-t,és felháborodva (annyit jelent,hogy sok volt a felkiáltójel benne,nem a káromkodás) írtam a fórumban,hogy az a kis sz#r jobban szólt,precízebben,dinamikusabban stb.,mint a HM 601.
Törölték a hsz.-t
. Utána szoktam át Abi-re,ami am tele van az hozzám hasonló,törölt hsz-ű volt headfi-ossal,ami azért jelent valamit
Kolléga
Hisoundaudio Nova N3 egyébként nem játszik nálad?
-
maszekember
aktív tag
Kicsit kicsúsztam a szerkersztésből,de most ide linkelem a -nekem legalábbis- perdöntő bizonyítékokat.
Megtaláltam az Ibasso DX100 RMAA tesztjét,majd megkerestem a Sansa Clip-jét is (gondoltam a legdrágábbat a legolcsóbbal) . Az összesítés az érdekes,de ide és ide kattintva megnézheted a pontos méréseket.
Ibasso DX100 Summaráj
Sansa Clip Summaráj
Ezekből az adatokból szinte MINDEN kiderül (kicsit utánaolvasunk,nekünk is) ,de a hangkép alapvetően ki slilabizálható belőlük. Figyelemre méltó az is,hogy a DX100 a 8 mért pont közül kettőre "good" ötre "very good" minősítést kapott,és egy "excellent"-et. Vs. Clip,ami a 8-ból 3 pontból (!) kapott "excellen"-tet szintén 3-ból "very good"-ot,és kettőre "good"-ot (nemtom,ez mennyire releváns,de vélelmezem a mérők szakvéleményét
) .
Az egyetlen,amit a tesztekből nem lehet kiolvasni (vhol olvastam,hogy melyik mutatóból található ki,de nem találom a linket) az a detailing. Valószínű,abban jobb a DX100,bár ennek meg inkább maga a felvétel a korláta (ergo olyan részleteket nem fogsz hallani,amit még a studióban is elvesztek) .
A clip maga sosem fog kihajtani egy over-eart,ez tiszta sor. De ha van 1000 dollárod,akkor veszel egy 8 gb-os Clip+-t,vagy Zippet 40 (!!!) dodóért,és 960 játékpénzért egy olyan high-end hordozható erősítőt,amiben nincs még sok más belebszva,mint az Ibassoba. A kettőt összekapcsolva,sztem még méretben is ugyan ott vagy.És igen,mondtad,hogy bivalyerős az amp az Ibassoban,de nem hiszem el,nincs olyan amp a piacon,ami nem közelíti meg. Egybébként ezt az egyik előző hsz-edből másoltam ki "I won’t make the DX100 a permanent solution for the HE-6," tehát az Ibasso sem hajtja meg rendesen,csk jobban,mint a többi.
Kolléga
MOD: és nem kötekedni akarok,de nekem félig-meddig már volt tapasztalatom az ilyen típusú,egzotikusabb márkákkal (negyed annyi pénzért,mint amennyiért most keresel,de hallgatóként ez is sok
) ,és komolyan mondom,megbántam,hogy ENNYIÉRT megvettem. Csk szerintem neked az érzés is kell,hogy Te legyél papíron a portable audiophile körökben a csúcson ( abból indulsz ki,hogy a legdrágább a legjobbat is jelenti) . Just wanna help to you
-
maszekember
aktív tag
Olvasgatok abi-t (személy szerint relevánsabbnak tartom,mint headfi-t,a sponsorok nem-léte miatt) ,és az emberek 80%a 100 dodó körül keres lejátszót. Ez az ár mindenhol drága.
Ha mutatsz nekem egy RMAA tesztet a kicsikéről,akkor elhiszem,hogy yo,addig csk drága
Am nincs két dac a dx100ban? Vmiért úgy emlékszem,hogy a t51 mintájára mindkét oldal kap egyet-egyet. De ha csk egy van benne,akkor végképp pofátlanság az ár,nálam már apple szintű (hangjuk rosszabb,ellenben kijelző-szoftver-garancia érvényesítés meg minden más a hangon kívül jobb) lehúzás.
Jah igen,a tárhely. Hőn szeretett D2+om belső memóját szabadon bővíthetem akár 256gb-os sdxc-vel is,megeszi. És qrvayo a hangja is,a szoftvere is, és a mindene
Nem tudsz meggyőzni,hogy ér ennyit ez a kategória,ha ennyiért vennék,személy szerint csk asztaliba fektetnék. Az igazán yo hanghoz hely kell kívül-belül...
Kolléga
-
maszekember
aktív tag
Minden többe kerül,mint amennyit ér,ez sajnos így van,de néhány gyártó van olyan pofátlan,hogy az eleve túlárazott termékének az árát még feljebb srófolja. Ilyen az Apple,a Hifiman,az Ibasso (a Colorfly is,de ott legalább ki is munkálták a cuccost,hogy exkluzívnak hasson) stb.
Na most akkor már tudjuk,hogy a két hangchip piaci áron 200 (sőt,mivel nagy tételben rendelték,sztem cigánykodtak az áraból,szal ólcsóbb) . Az ampról én pontos infókat nem talátam,de mondjuk az is beszerzési áron 200 (nagy jóindulattal). Kijelző kb. 30 dollár,flash memó szintúgy,ház,anyag meg még a szükséges kiegészítők max 100. Tehát eddig kb, 600 dollárnál tartunk (ami sztem a valóságban inkább 400-500 körül van-maximum) ,de a lejátszó ennek a kétszeresébe kerül. Nem üzemeltet nemzetközi szervíz hálózatot az Ibasso,az oprendszer elavult,vélhetően a proci és és a gpu is stb.
Mi ez,ha nem pofátlanság?
Jókis Földi-Hamza? Hmmmmm. Mennyi álmatlan éjszakát okozott nekem.
Így viszont örvendek kolléga
MOD:rmaa teszteket tudsz küldeni az Ibassoról? Ha ott virít,akkor elismerem,hogy tud valamit.
-
maszekember
aktív tag
Hajj,nem hiszek Én ezekben a túlárazott ázsiai b@szásokban. Sztem egy bizonyos (jól belőhető) , szint fölött már nincs különbség,csk placebo az egész.
Meg hogy papíron melyik DAC a jobb...pont lesz@rom,rmaa-kon undorítóan teljesít az összes hifiman,pedig tényleg yo hangjuk van (annyira messze nem yo,mint amekkora az árcédulájuk,de már érezhető a háj end) . Meg maga a hang minősége is teljesen szubjektív,szerintem az emberkék hangkép-leírására menjél rá,ne a típusokra.
Bár,ahogy elnézem,a placebo meg fog győzni,nem leszel csalódott
MOD:megtaláltam az ibasso által használt es9018as chippet ebayen,pontosan 100 dodóba kerül. Highly overpriced...
Btw. Honnan ismered az előszereteti érték kifejezést? Kolléga?
-
maszekember
aktív tag
"Amúgy nemsokára megyek fel Pestre, ha meg akarod hallgatni a sony F-t ,dobhatok egy pü-t előtte. Összevetnénk majd a cowon-oddal ha neked jó." -adom
De akkor ha jól értem,azért nem összerakni akarod a "cuccost",hanem egyben megvenni,mert ez tűnik a legjobb alternatívának,mint elsődleges rig? Mert így már értem,eddig azt hittem,hogy azért pont az Ibasso,mert azt gondolod a legjobbnak hangminőség terén,ami lepipálja az összes asztali/hordozható erősítő + forrás kombót.
Btw,az,hogy mit tud megszólaltatni (mmint ha a jelenlegi fejesek/fülesek 98%-a kiadja magából a maximumot,már több,mint elég) ,nem hiszem,hogy releváns szempont kéne legyen (szerintem) ,tekintve,hogy nem is biztos,hogy Te pont azokat a fejeseket akarod használni hozzá. Akkor meg minek a kraft?
Ez am érdekes
"i disagree....
Colorfly is better to me.
Colorfly songs are more coloured compared to DX100.
The gd thing about DX100 is it can shuffle songs and has bigger capacity and smaller size than the C4.
DX100 has constant improvements but have no idea how much improvements are there.
C4 is good in its batt life compared to DX100 and is more stable i feel.
the bad thing about C4 is its size and the wood at the back. there is possibility that the wood might discolour and stuff like that although i have not experienced it until now."
"its warmer but clarity is still there"
"I would choose Colorfly C4. biggrin.gif"
-
maszekember
aktív tag
Lehet,hogy annyira nem túlzó,a placebo effektus egy létező dolog. Plusz akárhogy is számolom,nézegetem a különféle DACok árait,közelében sincs az 1000-1500 dodónak,amiket rá írnak (más drága dolog nem nagyon van ezekben a cuccokban,sőt) . Ipodról láttam régebben ABI-n egy ázsiai fószer írását/képeit,aki külön-külön megrendelgette a készülék alkatrészeit,a házat pedig átmentette egy defektes készülékből. A vége vmi 130 dollár körüli összeg lett. És igen,lehet mondani,hogy az Apple nem költ annyit a hangminőségre,de cserébe fejlett,jól kiforrott,jórészt bug-mentes szoftvert írtak hozzá,kiépítettek egy bolt- és szervíz hálózatot stb. ami szintén sok pízbe kerül.
Én nem tagadom,lehet ,hogy érezhetően valamivel jobban szólnak ezek a cuccok,de pont headfi-on mérte össze vki az X3-mat a DX1000-rel,és alig talált hangbeli különbséget a kettő között,pedig az FiiO készüléke egy kifejezetten olcsó ketyere ebben a "társaságban" .
Szerintem egyszerűbb/effektívebb lenne egy jó amp+fejes kombót összedobni,ennyiből kacagva kijönne egy Schiit Valhalla (álom erősítőm) egy Senni HD 650,vagy Audeze,Tesla T1 stb. Biztos átütőbb lenne a különbség.
Mindenesetre,ha megveszed az Ájbasszót (höhö) ,elvárok majd egy szép hosszú review-t róla
-
maszekember
aktív tag
válasz
filózoli #144 üzenetére
Ht igen. Mostanában kezdem erősen megkérdőjelezni ezeket az indokolatlanul magas áru kejátszókat-nagyon rossz dolgokat olvastam a HM901-ről,DX1000-ről ,volt egy fószer,aki nem tudta eldönteni,hogy az Ibassoja vagy clip zippe szól-e jobban (persze nem headfi-on,ott ezeknek a márkáknak sponsori rangjuk van) -, de erről az AK 120-ról még Én is elhiszem,hogy többé kevésbé megéri az árát,nem csk a placebóra épít,lévén az Iriver mindig jó volt a DAP bizniszben.
-
maszekember
aktív tag
Tohiba Thrive tabletem azért került szervízbe,mert itthon leejtettem a fa járólapra (kicsit oldalasan,de teljesen a hátára érkezett),utána a képernyő 2 helyen érzékelte az ujjamat. Pedig ez a szerkezet is robosztus volt,erről volt híres... Az érintőképernyő (főleg a kapacitív) sucks ilyen szempontból,ez tény.
És ha van manapság robosztus DAP,akkorEZ az
-
maszekember
aktív tag
Közben rájöttem,hogy pár dolgot még nem mutattam meg nektek,illetve megtaláltam itthon Nikon D3000 barátomat,aki ragaszkodott a dologhoz.
Amik a képeken lesznek,és még nem mutattam:
-Koss Porta Pro (az égnek sem akart a gép rá zoomolni,sorry) AKI ÉRT ÚJRAKÁBELEZÉSHEZ,ÍRJON NEKEM PÜ-T,MEG KÉNE JAVÍTANI HŰ BARÁTOMAT!
-a 601 a jó öreg Sennheiser HD 555-tel (soundstage és up to 595 MOD házilag elvégezve rajta)Illetve a hecc kedvéért Audiophile-szexuál képek
:
-
maszekember
aktív tag
Az a nagy baj,hogy a "prémium" kategória is ebbe az irányba megy (Lásd Ati kolléga Ibassoja). Egy DAP egyik legfontosabb tulajdonsága -számomra- hogy "bírja a strapát" ,mivel szinte mindig veled megy,akárhol is vagy,ennyi együtt töltött idő alatt pedig az ember neki megy pár dolognak,leejti,durvábban teszi le stb. Egy érintőképernyő már attól bekrepál,ha a hátuljára esik,megzavarodnak benne az érzékelők,elcsúszik valami,kátásztróf!
Most hogy mondom,egy jó DAPnak kicsit olyannak kéne lennie,mint a legjobb barátodnak: mindig számíthatnod kell rá
Jus eszembe,aki esetleg olvassa ezt a hsz-t,és van egy neki egy Rocoo-P-je,vagy Nova N1 vagy N3-ma,igazán körmölhetne ide pár sort,eddig is volt már pár "egzotikus" szépség
-
maszekember
aktív tag
-
maszekember
aktív tag
Tutti,hogy jól szól,de pölö a 601-esemen is érzem,hogy szoftveresen és hardveresen is lenne mit csiszolni rajta (pölö ha csk be van kapcsolva,de nem megy zene rajta "'sistereg" a lejátszó-még ha ez nem is hibája az X3-nak) ,szoftveresen pedig végképp csontváz. Főleg úgy,hogy megint Cowont használok,ahol a szolgáltatás kínálattal szó szerint kitörlik a szebbik felemet (még azt is be lehet állítani rajta,hogy milyen sebességgel swingelje a szám címét,az előadót,honnan olvassa be a dal adatait,betűszín stb.,ami így elmondva bugyutaságnak tűnik,de ugyanakkor jó nagyon,hogy a készülék 100%-ban személyre szabható) . És bár a Cowon az I7 (asszem) óta leragadt a Wolfson 89xx szériás hangchipjeinél,ennek ellenére is egy erős felső-középkategóriás hangminőséget simán produkál (nyilván megfelelő fülivel/fejessel),és akkor még a BBE-ről nem is beszéltünk,ami hangmérnökök szerint is a legjobb sound-tweaker program (Én személy szerint nem használom,a hideg,lapos analitikus hangja miatt szeretem a D2+-t,de sokan esküsznek rá) ,illetve a kiváló beépített EQ . De az is sokat elárul,hogy Headfi híres Head-Gear oldalán,a DAPok között egy Cowon J3 a number one (és mivel a D2/+ és a J3 RMAA tesztjei szinte teljesen azonosak,ezért meglehetősen elégedett vagyok a D2+-ommal) . Ha esetleg pesti vagy,akkor ha gondolod egyszer összefuthatunk,hogy meghallgasd mit tud,még az is lehet,hogy egy Cowon mellett döntenél
És Én is kíváncsi vagyok a Sonyra -
maszekember
aktív tag
A rockbox egy fiatal programozókból álló csapat eredménye:egy nyílt forráskódú zenelejátszó szoftver,az audiophile szegmens körében népszerűbb lejátszókra írva (Hifimanek,Sansák,,Toshiba Gigabeat széria,Cowon több készüléke stb.) . A lényege -több más jó tulajdonsága mellett- hogy sokkal szabdabb kezet ad a hang tweakeléséhez,mint bármi más,rendszerszintig bele lehet nyúlni a jóba
.- Ez a lényege a neutronnak is?
-
maszekember
aktív tag
Mi ez a neutron player? Több Sonysnál is láttam már. Egyfajta Rockbox?
Más. Bodor:
Nálad mennyire stabil a rockbox? Sansa clip+-szal használtam,de nálam iszonyat instabil volt,magától kikapcsolt,van éppenséggel be sem,gyakran a a gombzár sem működött stb. Pedig elvileg stabil a port...
És grat a szetthez,milyen hangkép elérése volt a cél? Egyfelől zúzós-basszusos (dióhéjban) másfelől...?
-
maszekember
aktív tag
Az nagyon jó lenne,ha vki használna egy FiiO X3-mat ,és le is írná a tapasztalatait
And again: SHOW US YOUR STUFF
-
-
maszekember
aktív tag
Tehátakkorlássuk,
Gondoltam nyitok egy fórumtémát (Headfi tagok ötletéből merítve) ,ahol A BEUGRÓ EGY KÉP A ZAJKELTŐDRŐL -és egy hozzá tartozó rövid leírás-. Megmutatjuk a ph!-nak,hogy mitől döglik a légy,avagy süketülünk meg 50 éves korunkra. Legyen az asztali,hordozható,házimozi stb. a lényeg,hogy a posztoló a fényképezett eszközről hallgassa a zenét.
Kezdem Én.
Egy Cowon D2+-t hajtok immáron kicsivel több mint 2 hónapja (brand new,8gb,black DMB made in korea version,32GB-os Samsung Class 10 SDHC kártyával a belsejében) ,egy YUIN PK2-vel. A YUIN gyári earpadjait lecseréltem,és külföldről rendeltem hozzájuk HIEGI szivacsokat... érezhető a javulás.
Illetve a jelenleg meglévő lejátszók (Hifiman HM 601,vadonatúj,1. szériás W800I,az első mp3 lejátszóm,és a legjobb lejátszó amihez valaha szerencsém volt :Iaudio U5 2GB) .
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest