- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
onkelz
aktív tag
Hü, ez a Tulku féle G?
-
PR0JECTNR56
addikt
Árban 400k-ig bezárólag szeretnék maximum elhaladni (ha kicsit több kell hozzá az még belefér), a jelenleg szolgáló Shure SE846 pedig a laptop mellé megmaradna, mivel a hiányosságai ellenére (középtartomány lehetne részletesebb és dominánsabb és noha a magas hangokból a visszafogottabb megoldásokat szeretem, itt kicsit jobban vágva van mint kellene) is számomra egy szórakoztató karaktert hozott és autószimulátorozáshoz/digitális alkotómunka mellé zenét hallgatni egy decens megoldás.
A másik dolog, hogy jobban megszeretnék ismerni többféle karaktert és technikai megvalósítást is (főleg JHA és 64Audio innovációi érdekelnének a gyakorlatban), mert úgy gondolom a mostani tapasztalataim alapján nem lehetetlen vállalkozás az általam hallgatott műfajokat aránylag jól/univerzálisan kiszolgáló armatúrás (vagy hibrid) fülhallgató megtalálása egy olyan barátságos forrás mellé, mint a Plenue 2 MK1.
-
Tulku
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #812 üzenetére
Füles mennyire komoly kategória lesz?
-
válasz
PR0JECTNR56 #810 üzenetére
Mi az új?
-
Luissimo
veterán
sziasztok,
elhalálozott a 10 éves cowon s9-em bekapcsoló gombja.
szeretném még használni, ezért itt jelezném, hogy akinek van hibás, bármilyen de nem darabokra törött ilyen kütyüje, amit már nem használ, az jelentkezzen privátban.
Érdekelne alkatrészutánpótlás jeligére
-
raven12
senior tag
Asszem megérkeztem(bocsi a szar képért!)
szerk: Ja, valakinek felesleges triple-flange illesztéke nincs W4R-hez?
-
Tulku
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #786 üzenetére
Teljesen jól látod....így egyben pont jó párosítás...gratulálok hozzá....!!!!
-
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #786 üzenetére
Ja, akkor jól emlékeztem
Mostanában van UE900S ebay-en Angliából 195GBP+posta, én ennek fényében nem vennék már RHA-t, csak ez ugye nem olyan ismert márka (szégyen szemre).
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
#16820480 #784 üzenetére
Az egész azzal kezdődött, hogy a VSD5 lehalt és tartalék fülesként csak az SE-215 volt kéznél (alapvetően csak a notebook mellé használom ha éjszaka játszom), és az SE-215, azért nem egy VSD5, de még a VSD2S is megszorongatja helyenként.
Itt határoztam el, hogy akkor ideje teljes szettet cserélni, jöjjön aminek jönnie kell.
Armatúrásból lett volna egy Shure SE535 LTD, amit eBay-ről rendeltem kb. az AK-val egy időben (full dobozos), egyetlen probléma volt vele, hogy teljesen fake volt (kamu kiegészítők, azok is hiányosan, ócska műanyag sorja a hangvetőcső végén, akkora sötét karakter + bassline mint a ház, vélhetőleg valamilyen low-cost basshead dinamikus driver rejtőzik hamisítvány belsejében), abból full refund lett persze, aztán az RHA mellett kötöttem ki, még anno a Cowon M2-ről is hallgattam a T10/T20-at és az tetszett, kényelmes volt.
Aztán az AK-val visszatértem még egy kör hallgatózásra és T20 lett a vége (kicsit féltem a fém háztól, hogy túl hideg lesz a retardált fülemnek, de a gyakorlatban teljesen jól elvagyok vele).
Majd ha rettenetesen felvet a pénz, akkor megyünk tovább armatúrára, de triple vagy quad rendszer lesz belőle minimum, esetleg hibrid armatúra + dinamikus kombóval, de addig még van idő, most élvezem ami van.
Meg őszintén szólva attól kicsi félek, hogy oké, hogy az AK + RHA most jól muzsikál, de feljebb haladva szépen tud fogyni a tolerancia is az eszközökből bizonyos felvételek után, és nem szeretném a kedvenc metál cuccaim 90%-át kukázni. Továbbá fontos megjegyezni, hogy armatúrás téren szűkösek az ismereteim, egy csomó mindent szeretnék még meghallgatni, mire kitalálom, hogy mi legyen a lehetséges utód az RHA után. -
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56 #780 üzenetére
Se215-öt váltott, igaz? Akkor ezek szerint nem mentél el az armatúrás irányba
-
Tulku
veterán
válasz
bigmasterg #781 üzenetére
3003 kábelén rajta hagyod azt a mittoménmit?
Nem zavar? -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #778 üzenetére
-
pkaresz
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #778 üzenetére
-
bigmasterg
addikt
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #775 üzenetére
Durva kábel
Nem lenne praktikusabb amúgy hátulra vezetni a kábeleket? Így eléggé úgy tűnik, hogy útban lehetnek. Vagy csak a kép kedvéért pózol így?
-
bigmasterg
addikt
válasz
#16820480 #774 üzenetére
Középen egy Hivox Alces 3 van (ennek a hátulját látod a képen), amiből két pointe tápkábelen megy az áram a dac-ba és erősítőbe.
Tápkábel verziójára nem emlékszek. Igazából márkára sem emlékeztem, csak leolvastam a kábelről.Úgy rémlik, hogy csere-berével kerültek hozzám.
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #773 üzenetére
Az a középső doboz földgázzal megy, vagy mi az a két vezeték?
-
bigmasterg
addikt
Több, mint három éve nem módosítottam rajta:
Minőség nem épp a legjobb, asztal aljában ilyenkor már nincs sok fény és csak telefon volt kéznél.
Amúgy az erősítő (CEC HD53N) alapvetően balanced fejhallgató erősítő, de van rajta hangfal kimenet is.
Erről szokott szólni egy kis hivox modos sound art w2 is.
K1000 gyárilag balanced, azon kívül aSenn HD650-hez van balanced kábelem, többi fejes sima jack-el megy róla.De most lépek kicsit portable irányba. Ha minden jól megy, akkor jövőhéten már tudok róla képet rakni.
Szerk.:
Régen ide raktam egy-két hangcuccról képet. -
Tim82
félisten
Útfélen.
Cowon D2 (nagy túlélő, 2010 óta megvan), Veho Z8, identitászavaros kínai kemény tok Beats logóval és Monster felirattal.
-
Krissz80
senior tag
válasz
vodkaboy22 #758 üzenetére
Esetleg belülről is meg lehetne nézni?
Úgy szerintem még szebb lenne. -
-
válasz
FoxiestFox #755 üzenetére
És az aggregátor meg a hátizsákban
-
-
válasz
FoxiestFox #753 üzenetére
Miért kéne vinni bárhova? A topicnyitó első hsz-ből részlet: "Legyen az asztali,hordozható,házimozi stb. a lényeg,hogy a posztoló a fényképezett eszközről hallgassa a zenét."
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
#16820480 #751 üzenetére
Hehe, tán nem tetszik a Pio retro kinézete?
Amúgy több ok miatt se lenne nekem jó a Teac. Nincs távirányító, ennél fájóbb, hogy a vonalkimenet fix, nem szabályozható, ami elég cumi a studio monitorokkal.
A hangbeli különbség érdekes a két dac-nál, teljesen más felfogás. A Pio precízebb, technikásabb, nagyobb felbontású, a Teac pedig inkább mókás a harapós mélyeivel, melegebb hangjával. -
törölt tag
Nem hiszem
Az Audeze drágább is jóval, és nincs is ilyen kényelmes
Akkor már Hifiman, vagy Oppo, de azok is marha drágák azért.
-
Just_Reboot
addikt
OnePlus Two + Xiaomi Piston 3
-
krx21
nagyúr
Nos, első körben, az X7-ben több a magas... Hidegebb, részletesebb... A mély kicsit kevesebb, de kontrolláltabb, és talán szintén részletesebb...De szerintem az X5-nél dinamikusabb... Világosabb hangú az egész...(DX90-hez képest.)
Fejhallgató, füles páros kérdése, ki hogy értékeli és ez persze szubjektív... Nekem először túl magasba húzó volt, de most már egyre jobban tetszik, meglátjuk... Kezelése nagyon tetszik!
A hátulja terheléstől függetlenül (beta még) enyhén melegszik.. -
krx21
nagyúr
Egyenlőre kölcsön van! [link]
-
jobesz
tag
üdv! Hdmi > dac ból mit ajálnanátok?
hdmi ről downmix kellene 24/96k
létezik olcsó megoldás? -
törölt tag
Ahogy nézem a honlapot, ez van csak hordozhatójuk, de lehet, hogy kimaradt valami
Amúgy még a PHA2 lenne érdekes, de az is drágább már, mint az Oppo.
Tulku: Te is megveheted
Én mostanában annyi cuccot újítottam már, hogy most kicsit pihenek.
Amúgy tényleg érdekes, hoyg van Onkyo is, lehet, hogy valami közös fejlesztés, vagy esetleg egy teljesen OEM dolog. Mondjuk egy PCM1795-nek jobban örülnék, nem tudom ez a DAC chip mire jó benne. -
törölt tag
Mondjuk ez sokkal jobb azért hordozhatónak, és nem is olyan vészesen drága. Ezt modnjuk el tudod vinni magaddal egy nyaralásra is, vagy akárhvoa. A Twin jó, de az ugye csak FW kábelen igazán jó, meg kell mögé erősítő azért, és úgy már nem annyira olcsó, illetve egyáltalán nem hordozható. Persze ha elfér irodában, akkor oké, de ha hangban ez megfelel és nem is sokkal drágább, akkor én ezt venném (főleg, hogy van otthoni rendszered már).
-
AGE-T
őstag
válasz
#16820480 #712 üzenetére
Hát ugye jelenleg csak tesztelem, megkaptam pár napra. De negyon motoszkál bennem a kisördög, hogy egy ennyire jól működő, ilyen jó hangú cuccot csak nem kellene kihagyni. Viszont ott van az is, hogy asztali cuccot akartam eredetikelg, és 90e környékén már lehet lőni TC impactot, valami erősítővel... Meh, nehéz az élet
Kemcso:
Azért nem Benchmark, akkor nem agyalnék rajta. Ebben is az a dac van, mint a dx90-ben, de picit mindenből több, nagyobb, részletesebb. Én imádom a Sabre hangját, Oppo-ék kihozták belőle azt amit kellett. Neten a kritikák csak pozitívak, főleg az ár tükrében. Egyedüli bajom vele, hogy mind a két végén kell beledugni kábelt, amitől a hordozhatósága megkérdőjelezhetővé válik. Kellene egy L alakú lightning kábel. -
AGE-T
őstag
OPPO HA-2 + Iphone 6 plus
Nyálcsorgás
-
Tulku
veterán
D2 modernebb változata 1-2 ráncfelvarrással, gyorsabb...méreteiben, hangerőben gondolom hasonló (ugyan az?)
Én a D2-t az x1 fölé, kicsivel X3 II alá tenném, hangerőben mindkettőtől elmarad...nagyon tisztességes, részletes hangú lejátszó kellő dinamikával, térrel. Aki ebben az ársávban keresgél és meg tudja szokni a kijelzőjét, annak ajánlott vétel...
-
PR0JECTNR56
addikt
Eddigi tapasztalataim alapján a Cowon-ok hangzása számomra a legkellemesebb, plusz ez a lejátszó abban az ársávban kapható, ahol eléggé halott a kínálat.
Cowon J3-al megegyező hangzás 41k-ért (eBay, japánból, sarcok megúszva), frissített Jet Audio 5-el, szóval tipikusan Cowon koncepció: jó minőségű műanyag ház, érintőkijelző + mindenre fizikai gomb a készülék oldalán.
Röviden az M2-ről:Pozitívumok:
+ 90 órás működési idő
+ elképesztő kompakt méret normálisan kihasználva (a hosszabb szálú gyufásdoboz méreteivel megegyező, szemből pedig nagy területet foglal el az érintőkijelző)
+ J3-al megegyező rendszersebesség
+ micro USB csatlakozó használat a Cowon egyedi csatlakozója helyett
+ 16GB belső memória (van belőle 32GB-os is), micro SD-vel bővíthető ez is
+ UCI modolhatóság, tehát flash formátumú fájlokkal, egyedi felhasználói felület (Cowon C2 témák gond nélkül mennek rajta)
+ apróság, de nagyon ízléses csomagolásNegatívumok:
- jó minőségű, de rezisztív technológián alapuló, fényes kijelző, ami a mai korban már elég gyenge a mostani elvárásokhoz képest (viszont a betekintési szögek, fényerő és színek nagyon szépek, a felbontása szintén kevésnek tűnhet, de egy lejátszónál szerintem a rendszer reakcióideje és üzemideje magasabb prioritás, mint a nagy felbontás)
- maximum 32GB-os micro SD-t fogad, de elméletileg 64GB-os kártyát is tud használni FAT32-re formázva
- alapból a felhasználó felület szerintem nem a legfunkcionálisabb és tartalmaz néhány felesleges effektet, de ez a fent említett UCI-vel másodperceken belül módosíthatóLesz majd róla egy normális logout cikk is, ahol részletesebben mesélek róla.
-
válasz
PR0JECTNR56 #702 üzenetére
Milyen a Cowon az x1-hez képest? Gondolom sokkal élvezetesebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest