Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeGo89
csendes tag
Hi all emberek!Érdeklődni szeretnék ..mert nemtudok dönteni két laptop között..két különböző márka és különböző dolgokat tudnak...
1.Toshiba A200-1S9 lenne..ami kb 180-190ezer...és dual proci 1,6Ghz,meg ati hd2600,1gigarammal..
2.Pcx-nél sasoltam le MSI GX610X-047HU-t ami 190ezerbe kerül,,és a képen adnak hordtáskát meg izéket hozzá..namost egyrészt kérdezném h akkor tényleg az a noti szerepel-e ott..másrészt akkor mindent amit ott látok kapok-e hozzá...Azért ezen a kettön..mert azt halottam hogy a Toshiba megbizható..viszont ilyen értékben az MSI teljesítménye jóval jobb...
A hátrány ami miatt félek az MSI-től az az amiket olvastam fórumokon h ha tönkremegy akkor hiába küldik szervizbe...nincsen alkatrész...és nemtudnak vele mitkezdeni..hiányos a készlet stb..ettől félek..
SZal ha ezen kérdésben segitene valaki akkor nagyon hálás lennék..BIG ThX!! -
kola1234
tag
válasz
[CS]Blade2 #6898 üzenetére
Aha.kissebb feszkóval érezhetően nem is melegszik annyira?nem fagy le?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
kola1234 #6896 üzenetére
nekem most alaul van feszelve:
TL-58800mhz-en ,07275V
1900mhz-en ,0,975VEredetileg 0,800V és 1,075V lenne.
terheléstől függöen vált 4X 4,5X 5X 5,5X 6X 6,5X 7X 7,5X 8X 8,5X 9X 9,5X szorzókra
RMClock nevü progival tudok beállitani milyen szorzók legyenek, mikor vegye vissza magát, milyen feszültségekkel, stb....
-
dobati
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #6884 üzenetére
MSI PR600X-034HU -- 220K
MSI GX600PX-071HU -- 238K
árak kúsznak lentebb
most már nekem is muszáj beruházni... -
kola1234
tag
válasz
Csikoskutya #6893 üzenetére
Nekem MSI M670X070Hu hoz gyárilag az MSI DualCoreCell energiavezérlő progit adta.
Ennyi.
Mellesleg a Gyári sempront kivettem belőle,és most TL60 TurionX2core van benne dual 2g rammal.
Ide felraktam az XP dulacore amd drivert.ennyi változott a cpu működésében:
Sempron: AKKU-800Mhz, hálózat-1800Mhz
TL60 TurionX2: AKKU-800Mhz, Hálózat-800/1600/2000Mhz.Ennyi változott.
Hálózatról pilanatok alatt felmegy a sebessége és a magfesz a cpunak, illetve le is ugyanígy.Feladattól /terheléstől fügőően.állandóan változik.
-
Reag3nS
senior tag
még mindig nem érted. minek írjam le mégegyszer a tapasztalataimat minden egyes érkezőnek. épp ezért van a fórum nyitva, hogy ha egyszer leírtam ne kelljen mégegyszer leírnom. egy okos ember bejön, elolvassa és dönt. minden kérdés szét lett már boncolva. te nem ezek közé az emberek közé tartozol!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Csikoskutya #6893 üzenetére
Ha az AMD processzor drivert is feltetted, lehet, hogy csak annyit kell tenned, hogy "Minimális energiagazdálkodás" módba teszed a Windows-t. Vagy még a bios-ban van az ACPI support, annak is enabled-en kell lenni. Más tippem nincs...
Viszont az ACPI vezérlőt nekem ismeretlen eszközként kezeli az XP, nem tudom mit kellene tenni rá -
Csikoskutya
csendes tag
AMD Athlon64 X2 es proci
az biztos, hogy nem dinamikusan valtozik, le tudom szabalyozni 800mhz re vagy megy 1800on de az biztos, hogy a terhelés fugvenyeben nem valtozik, pedig az amd drivert is felraktam.... -
Balázs1986
őstag
Batmause: Lehet, nem jól értelmeztem, amit írtál, de ha te beadtad 3 napon belül csak ők nem küldték tovább, az nem a te bajod. Te időben visszavitted, elvileg erről papírod volt/van, tehát te cseregaranciára vagy jogosult. Ha megtagadják, go fogyasztóvédelem.
Csikoskutya: nem tudom, milyen procid van, nekem a Core2Duo-nak minden ilyen program nélkül azt írja a Notebook Hardware Control nevű program, hogy "CPU Speed: Dynamis switching". Az asztali gépem AMD, annál a bios-ban kellet beállítani, valamint a windows-t energiatakarékos módra állítani.
-
Csikoskutya
csendes tag
Sziasztok!
Fentebb volt mar egy hasonlo kérdés de nem találtam rá választ, szoval létezik e az MSI notebookokhoz valami energiagazdálkodási szoftver amivel procit, fényerot lehet valtoztatni...
Az előző notim acer volt ahoz volt egy ilyen program és nagyon jo volt....
köszi! -
Batmause
tag
Sziasztok!
Akinek MSI M677X-038Hu noteszgépe van az legyen szíves írjon egy privi üzit. Fontosat szeretnék tőlük kérdezni.
A garancialapom - a szép kék - eddíg nem volt lepecsételve - Ramarisnél vettem. Most lepecsételtettem, de cseszték kitölteni. Erről szeretnék kérdezni.
A szervíznél hogyan működik a dolog? A garancialapon található cégnek számlázzák a szervizelés költségeit, vagy az MSI állja rögtön?
Azért kérdem, mert úgy vettem a noteszgépet, hogy nem volt benne bluetooth. Persze a Ramirisben basztak foglalkozni az üggyel - inkább kivárták a 3 napot, hogy ne kelljen becserélni a noteszgépet...úgy az egész cégre jellemző ez a viselkedés...
Köszi a helpet
-
Balázs1986
őstag
válasz
Balázs1986 #6888 üzenetére
Jav.:
Nem 3DMark05, hanem 3DMark06. -
Balázs1986
őstag
Sziasztok!
Beruháztam egy MSI EX700X-031 notebook-ra. Mielőtt megvettem, olvasgattam itt (is), de erről a modellről nem volt konkrét információ, csupán kérdések. Szóval, gondoltam, írok 1-2 szót róla, ha már van:
Másfél napja van meg, azóta folyamatosan bekapcsolt állapotban van, egyelőre szépen üzemel. Ez idő alatt volt XP SP3 telepítés (hogy lássa a setup a winyót, bios-ban AHCI mode-ot disabled-re kellett venni), 3DMark 03, 3DMark 06, STALKER, CS, wi-fi net, bluetooth kapcsolat telóval, utp kábellel direktben összekötés másik géppel. Minden ment szépen, egyetlen negatív tapasztalat, hogy ha utp kábelen is megy hálózat, a wi-fi szakadozik, de ez nem a notebook hibája, sajnos ez gyakori (állítólag Windows hülyeség, nem szereti egyszerre kezelni). A numpados billentyűzetet még erősen szoknom kell
CD driverek nem a legújabbak, az MSI lapjáról viszont mindent le tudtam tölteni. CD-RW hiányában BIOS frissítés még nem volt.Néhány infó:
3DMark03: 5545 pont
3DMark05:1554 pont
XP jelenleg ~1perc alatt használható boot után.
Kb. ennyi, nekem tetszik -
vepe
őstag
válasz
chriskross #6886 üzenetére
Az már az ő dolga lesz,hogy a gépére vigyázzon...úgy látom ketten is ezt javasoljátok, úgy,hogy msi-ből ezt a típust ajánlom akkor neki....
-
vepe
őstag
válasz
[CS]Blade2 #6884 üzenetére
Árban még ez is belefér-MSI GX600PX-034HU-,ahogy látom br.240e
-
vepe
őstag
válasz
Ben_SkaKid #6882 üzenetére
ki is támadott le kit?
-
Ben_SkaKid
csendes tag
válasz
chriskross #6881 üzenetére
Szánalmas hogy egyesek mindenkibe belekötnek.. szó nélkül is lehet hagyni a dolgokat még ha triviális dolgokat is kérdez, vagy legalábbis nem így letámadni mindenkit..
Nem akarok beszólni senkinek de ezt már nem hagyhattam szó nélkül, és szerintem nem csak engem zavar.. -
vepe
őstag
válasz
chriskross #6877 üzenetére
ne oktass már ki légyszi mit tegyek és mit ne....ha van valami kézzel fogható infód, azt megoszthatod velem, ha nincs, akkor fejezzük be ezt a gyerekes vitát...
-
vepe
őstag
válasz
[CS]Blade2 #6876 üzenetére
Köszi...ez már segítség...igazad van azt nem írtam, hogy mi a max ár, amit rátud szánni, nos 250e a max kerete és elsősorban tervezésre kellene neki...a sok memoria fontos,és a vga..
-
[CS]Blade2
addikt
catalyst-em kicsit szar volt, igy uninstalláltam, és tettem fel egy omega drivet tré tools-al..
Most elmult az állandó kékhalál (végtelen ciklusba került a driver), viszont nincs csak 1680x1050-es felbontásom.
- minden más felbontás ami eddig jó volt, tesz egy fekete csikot a kijelző szélére. ami nem lenne baj a a 5:4 -eseknél, de a 16:10 és a 16:9 -es is tesz, pedig anak ki kelle férni.
5let?
-
-
[CS]Blade2
addikt
öcsém most akar notit vásárolni és az msi-k elég jó árban vannak....érdemes msi-t venni?érdekelne 1-2 vélemény, mennyire hangosak,mennyire melegednek,stb
Mennyi pénze van rá?
Mire kell?
-akkor tudnának mondani pontos tipust.-Vélemény a GX710-ről tudok: - Jó anyag, szép szin, gyors, nagy szép kijelző
-melegszik mint minden gamerbook, és meglátszanak rajta az ujlenyomatok, igy sürün kell törölgetni, ami apró karcokkal járhat. hömérséklet fügvényében kapcsol feljebb a venti, ami maxon elég hangos, de nem vészes.
-Ehez adnak táskát, meg laseres egeret, én 310K-ért vettem januárban, most kb 240K ugyanez a tipus.Ha csak pötyögni, meg netezni akar, arra elég egy 140K-s, ha vmi jobbat akar 200-240K-ért vannak egész jok.
-
vepe
őstag
válasz
chriskross #6874 üzenetére
nem tudom mi közöd van hozzá, hogy miért én intézem neki a noti vásárlást
-és egyáltalán, hogy jön ez a kérdésemhez??
, de elárulom neked-mert rám bízta-....kösz mindenkinek a segítséget...faca topik...
-
vepe
őstag
válasz
Reag3nS #6869 üzenetére
Látom te is kurva segítőkész vagy...ennek a topiknak, mint ahogy a többinek is az lenne a lényege, hogyha tudsz segíts a kérdezőnek, nem pedig utasítgatni a másikat-,hogy olvass vissza-...egyébként visszaolvastam jó pár oldalt-ezt csinálom 2 hete-, de a hozzászólásokban egyesek istenítik, mások kukába valónak mondják ezeket a notikat-így nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e venni vagy sem-..olyan emberkétől vártam volna egy hozzászólást, akinek megfordult már több msi is a kezében és van tapasztalata....
Úgy látom te is és chriskross is csak offoltok és semmi konkrétumot nem tudtok mondani, ha nem tudsz segíteni minek írsz???..én más topikban ha tudok segítek és nem azzal megyek a kérdezőnek, hogy olvass vissza....ennyit erről....
-
proSpidA
csendes tag
Hali!
Bővíteni szeretném az MSI-EX610X akkumulátor kapacitását de el sem tudom képzelni milyen aksi kéne hozzá. Néztem a neten hogy MSI akkumulátor de nem igazán volt rá találat vagy ha igen az is csak 4800mAh valaki tudna segíteni?
-
chriskross
aktív tag
Legjobb, ha személyesen viszed el, de ha nem megoldható, akkor ajánlom a http://sprinter.hu/ -t. Már küldtem velük két laptopot és úgy kapták meg a címzettek, ahogy feladtam. Semmi dobálás stb... Pontosak és megbízhatóak és nem utolsó sorban (attól függően, hogy milyen gyorsan akarod kézbesíteni) olcsók is értékbiztosítással! Ventilátor cserénél biztos nem veszik el adatod...Nekem alaplapcserénél se veszett el...
vepe: Akkor ahogy Reag3ns is írta, inkább ne vegyen laptopod az öcséd, ha ennyire nem képes...Tálcán az összes érv-ellenérv ebben az egy topicban és kb ha 1hónapot visszaolvas, bőven tudni fogja, hogy mit érdemes venni...
-
AlienM
tag
A 620/630-as szériáról még semmi hír?
Néztem az msi weblapját, de még nem nagyon találni specifikációt. -
Reag3nS
senior tag
ha ennyi energiát nem fektetnél bele, hogy végigolvass pár oldalt, akkor megérdemled, hogy belenyúlj egy rossz notiba. minek írjuk le ugyan azokat a dolgokat minden egyes idetévedőnek? ez kb olyan hogy felmész a színvonalas chat.hu-ra és megkérdezed mi az a chat és hogyan lehet csinálni. minden itt van előtted, kell ennél több? "vagy írják le neked a csetelők, hogy nyiss böngészőt, írd be felülre, hogy vévévé pont cset pont hu...."? azért aki notit akar venni az bizonyos szintű türelemmel és kutatási vággyal kell, hogy rendelkezzen...
-
vepe
őstag
válasz
chriskross #6860 üzenetére
kösz, de picit sok lenne végigolvasgatni...nem ilyen jellegű tanácsra lettem volna kíváncsi...
-
Barto
aktív tag
válasz
chriskross #6845 üzenetére
Üdv!
Nem tudom mikori a géped, én SCM-t csak a driver cd-ről telepítem, mert ami a honlapon van nekem sem múködött rendesen. Én 2006 decemberében vettem, és a hozzá adott cd-ről telepítem. Nekem még a honlapon lévő BT driver is rossz volt, abból is a régit használom + az alaplapi chipset drivert is, mert amikor feltettem az újat ment vele, csak azt a furcsát csinálta, hogy a HDD-t kirakta az óra mellé, mint eltávolítható/hordozható eszközt. Zavarta a szemem és feltettem inkább a régit. A többiből az új van fent (VGA,WIFI,SOUND stb.) -
sublot
csendes tag
válasz
Rellind #6862 üzenetére
Albacompról: Te vitted el nekik a gépet vagy futárral? Ha futárral akkor kit bíztál meg, és kb mennyi volt?. Leírtad, hogy mi a baja, vagy? Mi a teljes menete a dolognak? Ha pl. csak a ventilátort cserélik ki akkor is elveszhetnek rólla az adatok vagy erre figyelni szoktak?
-
Zded
csendes tag
Szevasztok hey,
van értelme bármelyik msi GX600PX laptopra X64-es windózXP-t rakni, mert 10.000-el drágább ámelőre is köszönöm a magaménál bizonyosan hozáértőbb választ
-
vepe
őstag
Sziasztok
öcsém most akar notit vásárolni és az msi-k elég jó árban vannak....érdemes msi-t venni?érdekelne 1-2 vélemény, mennyire hangosak,mennyire melegednek,stb
-
[CS]Blade2
addikt
Vmi nem jó a driverben, ami az msi oldalán van, mert kékhalál, azt azt irja végtelen ciklusba került a vga vagy a driver...az XP-s hd2600 driver csinálja ezt...
kellene egy másik mert ez 2008.01. -i,,, jó lenne vmi javitott, de nem találok, mindig azt irja hogy ehez nem tudja feltenni.
ati oldalán meg mindig ugyaoda dob vissza, mobility 8.5- is azt irja nem tudja feltenni. -
zsoltdns28
csendes tag
Hali Srácok!
Eladó MSI GX700E-034HU bontatlan, 2 év garanciával.
Kijelző: 17" WSXGA+ ACV (Amazing Crystal Vision)
Felbontás: 1650x1050pixel Processzor: Intel Core 2 Duo T7700 2.4 GHz (667MHz/4MB L2)
Chipset: Intel PM965+ICH8-M,VGA: nVidia Geforce Go 8600M 512MB VRAM,Memória: 2x1GB/667MHz ,Merevlemez: 250GB SATA 5400ford.,Optikai meghajtó: HD DVD,WLAN: 802.11a/b/g,Bluetooth: v2.0+EDR,Webkamera: 1.3Mpixel ,Csatlakozások:
1 x PCMCIA 2.1 Compliant TypeII,1 x Headphone-out / SPDIF-out,1 x Microphone-in
1 x Line-in,1 x RJ11 Modem,1 x RJ45 LAN,3 x USB 2.0 port, 1x IEEE 1394 port,1 x HDMI
3in1 kártyaolvasó,Akkumulátor: 6cellás 4400mAh Li-Ion,Tartozék: Gamer táska, EgérÁra 300,000.- alku nélkül
-
BeneJoe
tag
válasz
chriskross #6831 üzenetére
Ezek szerint csak addig tolti az akksit hasznalat kozben, amig fel nem toltodik, utana pedig atkapcsol halozati modra? Csak azert kerdeztem, mert olvastam, hogy a regebbi akksiknal erdemes volt kivenni az akksit huzamosabb asztali hasznalatnal. Csakhat akkor azert jol jonne egy szunetmentes tap az aramkimaradas, feszultsegingadozas esetere...
Az MSI notiknak nincs kulon energiahasznalati progija? Az xp-ben beallitottam, hogy 5%-nal kapcsoljon keszenletbe, de ehelyett 10%-nal dobott egy warningot, utana nem sokkal meg leallt...vagy esetleg egy kulon telepitheto energiagazdalkodasi program?
-
proSpidA
csendes tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy ilyen notebookot és több kérdésem is lenne amire eddig nem igazán sikerült választ találnom a neten! Pl.: Van egy gomb a laptopon amivel elvileg a wifit tudom ki bekapcsolni ha rövid időn belül megnyomom a gombot megint akkor más színben világít, ez pl mit jelent? A másik kérdésem pedig a webcammal kapcsolatos feltelepítettem a drivert minden probléma nélkül működött is egy darabig, de mostanság használni akartam nem sikerült pedig semmit nem változtattam a driveren vagy olyan dolgon ami a webcammal kapcsolatos. Az eszközkezelőben azt írja hogy használatra kész minden okés vele, mégis az msn pl lefagy ha beakarom kapcsolni, a virtual dj meg nem is találja meg. A gépen egy windows vista 64bit fut. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
chriskross
aktív tag
válasz
Darth_Revan #6849 üzenetére
Azért ennyire nem fontos nekem egy szutyok panel
Nekem elég, hogy azt csinálja, amit akarok... -
Darth_Revan
veterán
válasz
chriskross #6848 üzenetére
Nekem XP-n se volt ilyen gond...érdekes. Hát ha a legújabb BIOS van fent akkor tuti valami szoftver hiba van...de biztonság kedvéért akár vissza is viheted egy újabb alaplapcserére
-
chriskross
aktív tag
válasz
Darth_Revan #6847 üzenetére
Jó igen. Alaplapcserével megoldták az AC-sok. Már négy fajta XP volt fenn és egyikkel se jelent meg a panel. BIOS-ból meg az legújabbat kaptam
-
Darth_Revan
veterán
válasz
chriskross #6845 üzenetére
Neked ha jól emlékszem GX600 van (tényleg, jó már?
), mikor nekem is az volt akkor nem volt ilyen gond. Windows reinstallt, vagy BIOS frissítést (
) próbáltál már?
-
chriskross
aktív tag
válasz
Darth_Revan #6844 üzenetére
Igen kell hozzá. De nekem is fenn van és semmi nem jelenik meg, ha hangosítok/halkítok/fényerőt szabályzok...
-
Wittgen
csendes tag
Az biztos,hogy a budapesti Aqua Computers az egyik legszemetebb gárda akikhez eddig "szerencsém" volt.Senkinek nem ajánlom őket!!!
-
Wittgen
csendes tag
Én egy hónapja vettem egy Dohány utcai számtech üzletből(Aqua Comp.) MSI notit 168 ezerért.Magával a készülékkel nem lenne gond az lcd kijelzőn kívül minden jó.Az viszont ezalatt az idő alatt 3* hibásodott meg.Elsőre két nappal a vásárlás után vittem vissza,akkor le akartak rázni 10e ft kártérítést felajánlva.ezt nem fogadtam el,erre elküldtek rossz címre márkaszervízbe.Kikönyörögni annyit sikerült,hogy a jó márkaszervízbe küldjék el.Több mint két hét múlva kaptuk vissza.Legutóbb egy napig sem volt jó.Már az MSI-vel(Hollandia) kapcsolatban álló ügyintézővel is beszéltem.Egyedül az eladó Aqua Computers tojik a fejemre.Megmondták,hogy nem hajlandók foglalkozni a dologgal,nem hajlandók cserélni.Egyszóval óvakodjatok az Aqua Computers-től!!!Csak addig jó nekik az ember,amíg otthagyja pénzét,után le van tojva!!!
-
tzolit
csendes tag
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy nektek kiírja a képernyőre amikor hangerő növelés/csökkentést vagy képernyő fényerő növelést/csökkentést végeztek? Egyik Windows install után megjelenítette ezeket az információkat ami szerintem kifejezetten 5letes, jópofa szolgáltatás de a legutóbbi újratelepítés óta nem jövök rá, hogy ezt hol kell bekapcsolni. Előre is köszönöm a segítséget.
MSI EX700 -
Squeegy
csendes tag
válasz
chriskross #6837 üzenetére
így se megy
-
chriskross
aktív tag
válasz
Squeegy #6836 üzenetére
Ha a sajátgép ikonra kattintasz, akkor a lemezek mellett nem jelenik meg egy olyan, hogy USB videoeszköz? Ha nem jelenik meg, akkor nyomd meg a kamera bekapcsoló gombját (azt hiszem nálad P1-es gomb) és Sajátgépben jobb gomb Frissítés. Ha így se jelenik meg, akkor kitalálunk mást.
-
Squeegy
csendes tag
válasz
chriskross #6835 üzenetére
sajnos úgy nem megy már próbáltam
-
Squeegy
csendes tag
sziasztok !
egy kis segítséget szeretnék kérni. nem tudom, hogy kell elindítania webkamerát (Msi PR200)műszaki analfabéta vagyok nézzétek el nekem. A telepítő cd-ről mindent felpakoltam de semmi. Szóval lenne valaki oly drága és elmagyarázná nekem lépésről lépésre hogy mit is kéne csinálnom. Köszi
-
kecsetif
aktív tag
Ha valakinek még Celeron M410 ketyeg a gépében és szeretne nagyon olcsón erősíteni, klikk ide
Bocs mindenkitől az offért!! -
szokelaszlo
tag
válasz
GuardianHero #6820 üzenetére
Szia.Én is Ex 610 11-hu-t használok.Vista,Xp,Ubuntu val.A vistás driver-eket a gyári lenezről telepítetem a silent üzemmódban magátol felpakolt mindent.Az Xp-hez valót a hivatalos oldalról töltöttem le.Igaz van 1 ismeretlem hardverem van de minden működik!(Esetleg valaki tudja mi lehet?)A linuxal már szenvedtem rendesen(kezdő vagyok).Sosem tapasztaltam kékhalált vagy más hibát az enyém idáig halk volt.2 hónap alatt nyúztam rendesen (Hallo 2,Infernal)Üdv
-
chriskross
aktív tag
válasz
BeneJoe #6830 üzenetére
Az állandó hálózatról használás az aksit nem teszi tönkre, mert olyankor nem folyik át az áram az aksin, hanem azt megkerülve kapja a tápot a gép. A legjobb kímélés, ha berakod teljesen feltöltött állapotban egy páramentes szobahőmérsékletű szekrénybe és félévente feltöltöd egyszer teljesen. Csak gondolom laptop módban is szeretnéd használni
Miért kéne kikapcsolva töltened??? Azt bekapcsolt állapotban is lehet használni és semmi baja nem lesz tőle...Összefoglalva, nyugodtan használd hálózatról, attól nem megy gallyra az aksija... -
BeneJoe
tag
Eredetileg az azonnali noti kerdesek topikba irtam, de ide is beirom, hatha ti tudtok ra gyors valaszt!
"Sziasztok!
Gondolom mar volt rola szo a topikban, de szeretnem megkerdezni, hogy hogyan ovhatom legjobban a frissen vasarolt msi ex600x notebookom hat cellas li-ion akksijat? A helyzet az, hogy altalaban estenkent hasznalnam hosszabb idore a gepet, de nem akarom allandoan halozatrol toltve hasznalni, de az se palya, hogy ket orankent lemerul, es kikapcsolva tolthetem...ilyenkor mi a legjobb megoldas?
(bocsanat, hogy nem keresek vissza, de mobil eszkozrol irok, es a kijelzot nem browsolasra talaltak ki...)
BJ"
-
Vincentph
csendes tag
válasz
leecheer #6821 üzenetére
Több mint féle éve van EX610-em. Noha manapság nincs jó híre az MSI notiknak, ezzel a géppel eddig semmi komoly gondom nem volt (lekopogom). Van amikor napokat megy kikapcsolás nélkül, és több óra játék után sincs vele gond.
Szerintem a döntés igencsak egyszerű a két gép közül. Ha játszani is akarsz EX610, ha márkás gépet akarsz HP. Az x1250-es ATI mai játékokra teljesen alkalmatlan. A HD2400 sem egy leányállom, de legalább elindul rajta minden.
-
leecheer
csendes tag
válasz
GuardianHero #6825 üzenetére
Mert ezt a notit valasztottad?
-
GuardianHero
csendes tag
válasz
leecheer #6824 üzenetére
Nem olyan masszív mint egy HP de azért messze nem recseg-ropog. Festék eddigi négy hónap alatt nem kopott egyáltalán. Ventik halkak. Kijelző filmnézésénél nem zavart, játszani nem nagyon játszok rajta, amit próbáltam, annál nem volt zavaró. A kijelző kontrasztaránya, fényereje nekem mondjuk gagyi, HDTV-hez vagyok szokva, általában arra kötöm a laptopot is.
-
leecheer
csendes tag
Kulsore? recseg ropog? Kopik a festek? eleg vilagos szine van a keztaron...
Melegedes, ventilatorok hangosak?
Utana jartam a kapot linken, 16 ms a kijelzo. mozgo kepek kozben, film, jatek nem zavaro? -
leecheer
csendes tag
Nehez a valasztas.
MSI pecit gyengebb proci(AMD Atlon 64 X2 tk 55) , joval erosebb videokartya(ATI HD 2400), 2Gb ram.
2 ev garanciaHP picivel jobb proci (AMD Turion TL 58), lenyegesen gyengebb vidkari(ATI 1250), 1Gb ram.
Jah es nem utolso sorba 3,5 ora aksirol....
1 ev garanciajaj de nehez donteni
Eleg keves velemenyt talaltam az MSI ex610-el kapcsolatban.
Akinek van, esetleg leirhatna a tapasztalatait. -
GuardianHero
csendes tag
Sziasztok,
MSI EX610-em van Vista-val, de gyakorlatilag naponta kék halált okozva a crashel a videodriver. Mind amit hozzáadtak, mind a gyártó oldaláról letöltött friss. Másnak is van ilyen gondja, vagy hardver hiba lehet?
-
spyduck
nagyúr
válasz
leecheer #6818 üzenetére
Az EX610-en jól mennek a játékok de az anyaghasználata és a supportja nem vmi jó. Azonkívül sokan panaszkodnak, h elromlik a ventillátor és olyan a hangja mint vmi fűrész üzem
A 6715b egy üzleti notebook ami karc és horpadás álló, megbízható, jó a supportja (szerviz) és az x1250-es VGA-n el-el lehet játszani.
Én tuti a HP-t venném. -
leecheer
csendes tag
Kösz az infot a kijelzöröl.
Most szeretnék notit venni.
Dilemázok két készülék közt:
MSI Ex610
HP 6715b
Vélemény? -
sublot
csendes tag
Olvastam feljebb hogy MSI készülékekkel venilátoraival gond van hangos stb. Nekem is ez van a 2 hete vásárolt laptopommal. Már meguntam és felhívtam a a garancián lévő szervizet. Csak írásban e-mail-ben lehet bejelenteni a hibát. A válaszban Ők 2007 fer. óta nem foglalkoznalkoznak sem garanciális sem garancián túli MSI készülékekkel. Ez volt a Rikvest Kft, Átadták az Albakompnak
Érdekes. Erre én megkerestem őket is. A szervizes hapsi elmondta mi a teendőm, Nekem!!! kell eljuttatni a készüléket Székesfehérvárra, és a visszaút is az én költségem, mert Békéscsabán nincsen Albakomp átvevőhely. Javítási idő kb 1 hét. Valahogy most nicsen kedvem izgulni, hogy odaér e stb. Hallgatom még a venti kicsit hangos zörgését
/Amúgy ha használat után készenlétben hagyom akkor nem zörög a ventilátor. Eddig
/
Van valakinek tapasztalata az Albakomp szervízzel? Amúgy a szervíz elérhető Tel.: 22/515-413, 22/515-494 Cím 8000 Székesfehérvár Márírok útja 9 -
szokelaszlo
tag
Az nem zavarna hogy csak digitális a tuner.Már kishazánkban is régóta sugároznak digitálisan pl:M1 csak gyenge a jel.De az olimpiát már max üzemben sugározzák!Kinéztem 1 Avermedia hibrid tunert (14e ft)csak usb-s igy kilóg :-( az express card-os kivitelben ugyan nem lóg ki,és az sem drágább ,de ahoz meg nem jár távirányító
meg ha már a hely megvan a gépben ugyan mért nem használnám ki okosan(opcionálisan
)
-
leecheer
csendes tag
Sziasztok.
Megtudná nekem mondani valaki,hogy az MSI EX610 notiban milyen kijelzö van.....
Gondolok itt arra, h ki gyártja a lapkát, és milyen tipus.... -
HEMP
aktív tag
Hali,
ebben a hszben lévő cikkben, valami amd gpu clock tool-tól a gx610 vidikarija állatira meggyorsult, tud valaki erről a progiról bővebbet?
Letöltöttem, megnéztem, de annyira egyszerű hogy nem igazán merem használni, nehogy túlhúzzam.. Tapasztalat?kihagytam vmit: hogyan használjátok a wifit, milyen beállitásai vannak az adapternek?
-
sipec
csendes tag
válasz
chriskross #6806 üzenetére
hat spec a szobamban nincs tv, szoval nekem megerne
+ nekunk nincsen se francia se orosz adonk a tvn, szoval ez is jo reason nekem...
-
törölt tag
válasz
chriskross #6808 üzenetére
Kíváncsi volnék eleve hányan fogják az általam felsorolt csatornákat... Egyébként nem feltétlen kell értened a nyelvet, én pl. a francia NRJ-n már egész jól feltalálom magam.
Szerintem a témát lassan zárjuk le, mert ez extra nagy offolás -
chriskross
aktív tag
válasz
#35962624 #6807 üzenetére
Nem tudok németül egy kukkot sem. Ha annyira nyelvet akarok tanulni, akkor csak találok az 50csatorna közül egy angolt...Az tény, hogy a UPC egy hányás napközben, de én nem nézek soha napközben tv-t. Sőt van úgy, hogy napokig be se kapcsolom a tv-t...És még mindig tartom magam ahhoz, hogy a magyar(osított) adókat többen szeretik nézni, mint a német nTV-t....Akár szavazást is csinálhatnánk...nem lenne meglepő a végeredmény...
-
törölt tag
válasz
chriskross #6806 üzenetére
Egy példát mondva az nTV-n németül ezerszer érdekesebb a műsor, mint a UPC összes csatornáján magyarul... Egy csomó mindent mondanak el normálisan ami érdekes, míg a UPC-n napközben kapcsolgatok a 47 csatorna közt, majd kikapcsolom a tv-t, mert semmi nincs ami nézhető lenne. Meg legalább kiváló minőségben tudok nézni bármit, olyan beállításokkal ahogy én azt szeretném. Ja és ingyen...
-
chriskross
aktív tag
Nem a szutyok adókra gondolok, hanem mondjuk szeretem érteni (akármennyire is tudok angolul, mindig van valami új szó/szerkezet/szleng, amiről sejtésem sincs, hogy mi) a Discovery-t, Spektrum-ot és had ne soroljam tovább... Miért? Te a jerry springer show-t szoktad nézni (ha már ilyen hülye hasonlatot találtál)? Hidd el, hogy több ember van, aki azért nem vesz ilyen cuccot, mert még tök felesleges. Tanulni persze, hogy jó belőle, de ne mondd már, hogy veszel a notidba egy (átlag) 20k-s tunert, csak azért hogy nézz pár külföldi csatornát, amit amúgy is megtehetsz akár a UPC-s csomagoddal is...
-
sipec
csendes tag
válasz
chriskross #6803 üzenetére
ez szentem nem igaz, hogy a kulfoldi nem erdekel sok embert..
minek egyaltalan magyar?? most a monikat vagy a balazst akarod nezni 2 baratokkozt kozott?? -
Katonesz
csendes tag
Sziasztok!
Január végén vettem a VR610X-012HU típusú laptopomat. Eddig semmi panaszom nem volt rá, kivéve egy kis dizájn probléma, az MSI felírat nem teljesen világít… de ez elvileg típushiba.(ha nem javítsatok ki!)
Most a ventivel akadt problémám. Elkezdett nagyon zörögni. Igaz a teljesítményével nincs gond. Visszaolvastam…, láttam már másnak is volt már hasonló esete, meg hogy a VR601-610 hajlamos zörgésre. De ez most nagyon hangos!Érdeklődnék, hogy mennyire bírja így, vagy hogy mennyire káros ez, mert még nem ártana vizsgaidőszakra
.
Olvastam ilyet is: „több mint egy hónapja nem küld az MSI alkatrészt, a ventillátorok is teljesen kifogytak…”- [link] Honnan tudom meg, hogy van-e nekik? Mert csak jó lenne időben visszakapni, ha beadom ...Előre is köszi!
-
-
törölt tag
Francia van rengeteg (kedvencem az NRJ Hits), orosz nem túl sok, de a Russia Today-t gyakran nézem, érdekesek a riportok. Egyébként német adók vannak leginkább, ZDF, Das Erste, Premiere, N24, nTV stb. Ja és még kb 3000 rádióállomás, de azokat már nem is nagyon hallgatom, mert mire egyszer a kedvencekbe összerendeztem a legjobbakat, már teljesen más zenéket hallgattam
A legjobb az egészben, hogy tudsz váltogatni a felbontásban, vagy hogy szélesvásznú legyen, 5.1 vagy sima sztereó szóljon. Van műsorújság is. Szóval szerintem faja nagyon, a UPC kínálata egy nagy 0 ehhez képest...
-
sipec
csendes tag
franciat v oroszt sugaroznak?? mert akkor engem is erdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Hibátlan Apple MacBook Air 13" 2017 magyar !! 1 Hó Jótállás
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest