Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen házat vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D3mo
csendes tag
valaki tudna ajánlani tvtunert a notiba hogy a munkahelyen is lehessen legalább 1 vagy 2 adót nézni? lehetőleg olyat aminek saját antennája van! THX
-
-
jayjay
tag
válasz
spyduck #7464 üzenetére
Sztem az ajánlott Notebook-ok jók, de majdnem másfélszer-kétszer olyan drága mindegyik, mint egy azonos tudású, alkatrészű pl Acer, MSI Notebookok.Mint többszörös Acer-rel dolgozó ember sztem nem rosszak és úgyis gyorsan cserélgeti az ember őket, mert mindig elavultak , és egyre lassabbak lesznek.
Pl sosem vennék Almát, mert felesleges pénzkidobásnak tartom.
Ez az én véleményem.
Azért lennék itt, hogy egyy hdmi kivezetéssel is rendelkező Notebook-ot keressek, amivel még játszani is lehet.A 8000-es(8100,8300, stb) , esetlegesen 9000-es széria mivel lenne jobb a régebbi 7000-es szériánál?Olvasgattam, hogy érdemesebb lenne inkább ezeket megvenni.
Az új Amd-s procikat TL-60-...ajánlja e valaki?
A felsorolt GPU-k közül mi lenne az erősorrend?
8600GT
3650
3470
9500
2600
Az általad belinkelt táblázat szerint a 9500GS erősebb, mint a 8600GT.
Kb 250eFt-ot szánok az új Notebook-omra, és ezeket találtam.
Toshiba Satellite A300D-13A
Toshiba Satellite A300D-13Y
Acer Aspire 5920G-832G32MN T8300 2400 15,4Zoll 320GB 2GB Vista Home Premium NVidia GeForce 8600M 25
A prohardveren is megemlített MSI GX600-as árban! nagyon vonzónak tűnik.[link]
Esetleg tudna valaki ezeknél jobbakatt ajánlani? -
Blastah
csendes tag
Sziasztok. Megint jelentkeztek a kékhalálok de most jobban utána jártam. WinDBG-vel megnéztem a minidump fájlt, hogy mi okozhatta a hibát. Ezt az üzenetet találtam legalul:
- Probably caused by : klim6.sys
Kiderült, hogy ez a Kaspersky egy darabja, és tényleg az van a gépen, nem rég váltottam át a 2008-asra. De ezek szerint gyorsan le is cserélem.
-
MTbc
senior tag
Dicota hátizsák és Perfect skin eladó
15,4
ITT -
furyon
csendes tag
hali!
Befürödtem a ventillátorral, meglehetősen zörög,mostmár egyfolytában. Nem tudjátok, h hol lehetne beszerezni VR601-085hu-ba ventit?Mindenképpen szervizbe kell h vigyem?Garipapirja elkallodott.Van egy ismim, aki bele tudná szerelni, csak venti kéne hozzá.
üdv -
D3mo
csendes tag
Köszönöm! Neked is !
-
D3mo
csendes tag
na szaladj és nyald fényesre a tied , de én meg vagyok elégedve az enyémmel! apuci anyuci vette a notijaidat vagy te dolgoztál meg érte? tudod nem mind1 ! A trabant is jó autó ha te dolgozol érte kicsit ütött kicsit kopott de a tied!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
spyduck
nagyúr
Az adataimnál elolvashatod de volt azokon kívül jó pár, van némi tapasztalatom mi számít egy notinál. A két legfontosabb dolog a support és az anyagminőség, az MSI mind2-ben a legalján áll. Hozod példának, h nem volt cpu ventilátor a Dell-ben, ez megesik bárhol, de ha visszaolvasod az MSI topikot minden tulaj arra panaszkodik, h behalt az ex610 vagy ex600 ventilátora, ha lett volna más notid értenéd miről beszélek.
-
D3mo
csendes tag
Jahh és milyen géped van? Lenne 1 tippem
! -
D3mo
csendes tag
Igazad van én csak olyat láttam , hogy a Dell XPS - ben alapból valahogy hiányzott a proci cooler
Majd a te kedvedért megkeresem a screenshotot ami kering valahol és akkor visszatérünk! -
D3mo
csendes tag
spyduck akkor amugy megmondanád átlagosan mennyit kell várni 1servizre egy Acer notebooknál és hogy mennyibe kerül 1 Dell notebook és annak tudásában megfelelő másik MSI vagy Lenovo? ha igy már érthetőbb!!
-
D3mo
csendes tag
tudod mit? igazad van! mindenben! vissza vonom amiket eddig irtam és bocsánatot kérek az eddigi nem hozzáértő , alaptalan és lehet helyenként hibás és valótlan hozzászólásaimért.
-
D3mo
csendes tag
Ez mondjuk ugyan olyan hogy Ford vagy GMC ? GMC---- General Motor Corporation = Ford
Az USAban az opel sem opel Szállodában dolgozom és rengeteg USA-ból érkező vendégünk van ---- úúúúúúúúúú BMW mondom testvér minden 3. autó BMW bevannak sz*rva mert az ott nagy név itt meg tömeg cucc! érted!
-
D3mo
csendes tag
Amúgy csak nézőpont kérdése hogy hol mi a nagyobb név!!!!
Mondjuk az USAban mondogathatnád hogy Asus , Acer kiröhögnének de európában pl Panasonic , Sony nagyon kevés van . -
D3mo
csendes tag
Amúgy csak annyi hogy ha nincs szükséged a notidra kb úgy 2-3 hónapig akkor ajánlom az Asus-t ,vagy az Acer-t , és ha jó drágán akarsz venni alacsony tudású , de nagy nevű gépet akkkor a te sikeres választásod a Dell lenne
uff SZÓLTAM
-
D3mo
csendes tag
Nagyon örülök hogy ennyire műveltek vagytok az Asus , Dell , Lenovo és egyéb notebookokban , de ha minden igaz ez az MSI fórum! Vagy nem? Sorry !
-
baree99
csendes tag
-
spyduck
nagyúr
válasz
baree99 #7462 üzenetére
Rendeljél, az egyetlen hátránya ennek a gépnek, h a natív felbontása elég nagy 1680x1050. Gondolom tudod, h az LCD kijelzők legnagyobb felbontáson adják a legszebb képet. De ez tényleg egy igazi minőség, és igen a Lenovo felvásárolta az IBM-et. A Dell Vostro 1500-ban is 8600gt van és ott a ntaív felbontás 1280x800 ami jobb a játékoknak és ott is 3év gari van. Ha választanom kéne nagyon nehéz lenne, sőt jelen pillanatban nem is tudnék de talán inkább az IBM felé hajlanék.
mod:
Az összes jó gépet belinkeltem neked:
IBM T61p
Dell Vostro 1500
HP Compaq 8510p / 8710p -
baree99
csendes tag
esetleg még más ilyen kaliberű laptopot tudnál ajánlani? és a lenovok megbízhatóak?
-
kotor
csendes tag
Sziasztok
Az MSI VR601-13HU laptopokban van beépített bluetooth? Telepítőt kaptam hozzá meg a leírásban is bent van de még nem tudtam életrekelteni.
Előre is köszi.
-
baree99
csendes tag
és a 8400M GS vmint a hd2400 között mi a különbség?
vmint az acer laptoptokról mi a véleményetek? mert mostmár egy acer is bekerült a képbe[link]
és az msi-nél a szervízelés h működik? -
D3mo
csendes tag
másnak is zúg néha a procihűtő(kerreg,berreg)de utánna abbahaggya?
-
Petya1957
csendes tag
Köszönöm szépen a linket, áttanulmányoztam, most már csak élőben kéne látnom a kijezőjét, az az alsó megvilágítás érdekelne, mennyire lehet eltérő a valóságban.
Amúgy minden szempontból szimpatikus.
Jászani egyáltalán nem szoktam, a Photoshop, HD filmek, videoszerkesztés, meg egyéb nyalánkságok az én területem, arra meg az a vieokarcsi meg szvsz megteszi. ;-)Konklúzió:
Valahol meg kéne sasolnom. -
válasz
Petya1957 #7437 üzenetére
először kezd ezzel; link mivel erre a épül az általad említett változat is - persze a proci típusa és a memória mérete eltér.
a PR200 szériában (és még sok másik azonos méretűben is) a kijelző konkrétan; Samsung LTN121W1-L03 szóval a megjelenítéssel minden rendben van.
kérdés, hogy mire akarod használni a notit? kérdezem ezt, mert erős procival és 3 gb memóriával szerelt változatot linkeltél be, ezért gondolom olyan dologra szánod a notit, ahol szükség van az erős procira és a sok memóriára, de nem kell ütős videókari - lévén ebben a notiban egy integrált gma x3100 videókariról beszélünk, tehát például az erős proci és sok memória ellenére például az ütősebb játékok, és az olyan programok kizárva, ahol mondjuk egy jobb - dedikált memórával rendelkező - videókari is szükségeltetik.
amúgy az általad kiválasztott notival minden rendben van, kicsi és könnyű - emiatt frankón hordozható -, akksi sokáig bírja, halk, minden alapvető dolog benne van (kártyaolvasó, webcam, bluetooth...stb) amire általában szükség van. -
jamaha
csendes tag
válasz
baree99 #7443 üzenetére
Éppen most néztem utána a 2 gépnek. xx600 széria Intel proceszorral ás Nvidia Vga kártyával van felszerelve míg a xx610-es széria AMD procival és ATI VGA-val.
A különbség ennyi mindösszeNamármost nekem volt egy MSI 655x Laptopom amibe AMD volt. Nagyon gyors procik de kíméletlenül melekszik(nekem volt 87 fokos is a procim játék közben)
A Vga kártyák nem a legjobbak egyikben sem így némely játékkal meg fog gyűlni a bajod.
De ár\érték arányban jó a gép.Amugy szerintem nem is olyan rossz márka az MSI. 2 év alatt hatalmasat fejlődött és az Albacomp szervizei sokhelyen megtalálhatók az országban.
-
Blastah
csendes tag
64bit-es Vista van a gépen. A DHs moder toolt használtam eddig, emiatt jöttek a hibák, legalább is eddig úgy tűnik. Olvastam, hogy a 64bit-es
vista tiltja a nem eredeti drivereket, gondolom ezért lehet vele baj.
Az MSI oldalán 2007-es driver van fent, ami kb a 7.9-es Catalystnak felel meg. fórumok azt írják, hogy kb 20-30%-os teljesítmény javulás van a 2 driver között. De mondom, ezt lehet is tapasztalni. UT3 is laggol, Devil May Cry 4-ban pedig a videok akadnak de nagyon, ami 8.6 alatt nem volt. Megpróbálom feltenni a sima 8.6ot hátha befogadja... -
baree99
csendes tag
csak kipróbáltam h kell ilyen 'link'esen beírni
na szal ha vkinek van ilyen, v tud róluk vmit örülnék ha megosztaná velem..
-
baree99
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem mert nem tudok dönteni két MSI laptop közül.
Két latop a [ex610x-063hu] és a [ex600x-056hu]. Szerintetek melyik éri meg jobban figyelembe véve azt is h a második drágább(nekem kinézetre jobban is teccik) vmint a belsőségek szempontjából -
D3mo
csendes tag
xp vagy vista van a gépeden? mert a vistas catalyst külön van az ati oldalán és simán felment nekem! mármint a new betasra gondolok[link]
-
Blastah
csendes tag
Most úgytűnik megszűntek a bajok, viszont a game-ek sokkal jobban laggolnak
Bioshock ismét játszhatatlan. Mi történne ha rátenném a gépre a sima Catalys 8.6-ot ? :-O
-
baree99
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem mert nem tudok dönteni két MSI laptop közül.
Két latop a http://ipon.hu/?product_id=26655 és a http://www.pcland.hu/aa150092.htm . Szerintetek melyik éri meg jobban figyelembe véve azt is h a második drágább(nekem kinézetre jobban is teccik) vmint a belsőségek szempontjából -
Petya1957
csendes tag
Egy kis segítség kéne!!!!
Az MSI MegaBook PR200WX-060HU géppről sem igazán találtam semmi értékelhető infót, tiszességes teszetet magyarul meg pláne nem (sajna csak magyarul tudok)
Ha esetleg erről tudna valaki tapasztalatot megosztani, azt nagyon megköszönném.
A kijelző minősége kiemelten érdekelne!
Ha kedvező paraméterekkel dübörög a "kicsike", akkor beruháznék a legcombosabb kofigba belőle. -
sublot
csendes tag
Valaki nem tud olyan progit, amivel a laptop fogyasztását lehet mérni?
Esteleg valaki nem tudja kb mennyit eszik EX610 letöltés(torrent, képernyő kikapcsolt álapotban), normál használat, és játék közben.
Köszi -
zsupi4
csendes tag
Cssztok! Most tervezem egy msi gx600px-214-es vásárlását 4gb memóriával! Azt szeretném kérdezni milyen op. rendszert ajánlanátok hozzá?
-
helkis
veterán
válasz
Blastah #7429 üzenetére
xp alatt a hibaüzi "memóriahibára", vista alatt "driver nem kompatibils" hibára enged következtetni.. szvsz a drivercd-ről használj drivereket alapban, úgy próba, pl 3dmark+hotfix, stb.. utána pl csak a video-driver cseréje.. a CCC-t nem közelező felrakni (de ah felraktad akkor .net1.1+.net2.0 kell alá), elég csak a DD-t + egy ATT-t a beállítások eléréséhez. moddolt drivert ne használj szvsz, ha még nem vagy profi..
ha valaminek nem találtál kompatibilis drivert, tiltsd le, és úgy próba..
én többek között az ilyen szarakodások miatt nem akarok vistát használni..
AMD kieg.progikat se rakd fel alapban, csak ha minden oks, akkor egyesével, sajna csak így lehet kiszűrni mi a ludas.. -
Balázs1986
őstag
válasz
Blastah #7429 üzenetére
Ha a ram rossz, megtudhatod a memtest86 -tal, a túlmelegedést pedig egy hőmérsékletfigyelő progival (pl. nhc)
De szerintem az lesz amire először gondoltál, valamilyen driver. Ha nem memóriahiba, lesd meg, hogy a 3dMark lefut-e rendesen. Ha nem, akkor több mint valószínű, hogy video driver.
(Nekem a webcam driver csinálta olyankor is, mikor nem is használtam, de az más hibával kékült.) -
Blastah
csendes tag
Írtam XD Pl: Bioshock. De igazábol jobban agaszt, hogy akárhogy keresgélek fórumokon erről a kékhalálrol, egyre jobban félek, hogy a RAM vagy túlmelegedés okozza...Újratettem a Vista-t egyszer már megint bejátszotta, mikor befagyott a RICOH CARD READER driver telepítése. Az összes driverem az MSI oldalrol van most, kivéve a hangkártyáét, az a legújabb Realtek...
-
D3mo
csendes tag
melyik game nem futott rendesen?
-
Blastah
csendes tag
Hello. Kérnék egy kis segítsget a GX610-el kapcsban. A probléma, hogy folyton kékhalált kapok BAD_POOL_CALLER hibával. Én arra gondoltam, hogy mivel moddingolt Catalyst driver van fent, ez lehet a gond. Azért tettem fel ezt, mert az MSI oldaláról szedett driver alatt nem fut rendesen egy két játék. Teszem azt a Bioshock folyton kifagy már az elején, viszont a mobilitymodder-s 8.6-os Catalyst alatt már nem. Megoldható valahogy feltenni a legújabb Catalystot tisztán, hogy támogassa is a VGA-t ? Köszi
-
D3mo
csendes tag
Azt gondolom hogy ráfér de lényeges hogy hol vannak a coolerek és a gép szellőzői vagy az t*min1?
-
Coolmat
őstag
Köszi, a gyári driver megoldotta, csak az a fránya nyomógomb is kellett hozzá...
Van 5.1-es hangrendszerem, de ezt sajna csak 1 hét múlva tudom neked megmondani, hogy viszi (holnap megyek nyaralni, majd a Balcsin keresem a hot-spotokat). Összevetsképpen, az alaplapomon lévő hangchip is Realtek, igaz régebbi verzió, de ez se viszi tökéletesen a dolgokat (windowsban alapból csak stereo, és néhány játék is csak így hajlandó megszólalni rajta, de pl. a Steam-es játékok csak a mélynyomót nem kezelik, minden más flottul szól vele 5.1-ben).
-
helkis
veterán
nálam egy ilyen van a gép alatt: CM W2 black
igazából még nem sokszor volt bekapcsolva, a kialakítás miatt kellően tud levegőt szívni a noti maga alatt. ha túlhajtva használnám full-terhelés alatt, akkor valszeg mennének a ventik is.. -
D3mo
csendes tag
vagy van valami ami konkrétan az msi gamerekhez készült.
-
D3mo
csendes tag
Chaval nem rossz de igen a régebbi kérdésre válaszolt,de te ezt ugy is tudod hisz okos gyerek vagy te
köcönöm a választ de azt még mindig nem tom hogy mind1 milyen hűtőpadot veszek,vagy nem mind1. gondolom megkell nézni hogy legalább ott legyenek a ventik ahol a beszivlyukak vannak a laposon.
-
Balázs1986
őstag
Nem a pados kérdésre válaszolt szerintem, hanem még jóval előtte, hogy a processzor hűtőjét lehet-e cserélni másik fajtára is
Webcam driver nekem is vacakolt (kékhalálok sora), de egy másik MSI tipus driverei közül letöltve már jó volt, gondolom a legtöbb gépbe ugyanaz a Bison 1.3MPixel-es megy
-
chaval
tag
webcam driverrel nekem is gondom volt,de megoldódott
ha még fennál a probléma szólj és elárulom hogyan...viszont valamit megnézhetnétek nekem....akinek van 5.1 hangrendszere az ráköthetné s elmondhatná hogy windows alatt simán működik e.... szval mondjuk a zenék meg bármilyen film megy e 5.1ben
köszi -
Coolmat
őstag
Átküldenéd pls? Google barátunk csak L735-ös MSI-hez találta meg ezt a verziót, amit aztán nem volt hajlandó letölteni. Más verzióból találtam GX610-hez, de azzal se volt hajlandó együttműködni. Mindjárt feltelepítem az MSN-t, a címem a profilomban.
Edit: csak nem kapcsoltam be a kamerát, de így egyből felismerteAzért köszi a helpet.
-
Coolmat
őstag
Frankó
Már én is a notiról írok (nehéz lesz megszokni ezt a billentyűzetet). Minden driver felment az MSI oldaláról, egyedül a webcam, ami nem hajlandó működni (lehet csak programot tett fel hozzá, amit letöltötem, a gyári cd-t pedig még nem néztem). Wifi csont nélkül összeállt (igaz csak egy B-s routerem van itthon, de netre az is elég). Kicsit bővebben, majd ha feltelepítettem mindent, ami szükséges. Ja és nagyon rossz helyen van ez az "í", de minden más egyelőre király -
Buvana
aktív tag
válasz
Coolmat #7410 üzenetére
Nah, köszi de kipróbáltam már mindkét helyről! Közben megoldódott, egy ms-os drivert kellett törölni a rendszereszközökből (UAA busz) majd hardverváltozások keresése, felismerte, s jó volt utána. Még az elején én szúrtam el, hogy nem egyből engedtem rá a realtek-es drivert.
Szal minden jó lett, zsír a gép!
-
Coolmat
őstag
http://global.msi.eu/index.php?func=driverfile&dno=6389&i=0
Ezzel próbáltad? Vagy a Realtektől szedtél le a hangchipnek megfelelőt? (Ha előbbi, akkor próbáld meg az utóbbit, ha az utóbbi, akkor próbáld meg az előbbit). Mondjuk én még nem tartok itt, 250gb-ot mire megformáz lemegy a nap...
-
Buvana
aktív tag
Valaki elmondhatná szájbarágósan, mert így még nem akadtam meg soha mint most. Hangsúlyozom hogy SP3-as XP-t tettem fel a gépre. Nem inf-ből se máshogy nem megy fel a high definition audio driver.
Köszi
-
D3mo
csendes tag
Ahm jut is eszembe valaki tud ajánlani jó notebook hűtőpadot?
-
Coolmat
őstag
Megvan! Msi GX600PX-214 HU
Most települ rá az SP3-as XP, remélem nem kell sokat vacakolnom a driverekkel... -
D3mo
csendes tag
Ha a Fujitsu-Siemens , Dell és Asus notik tetszenek miért az MSI fórumon érdeklődsz?Már nem kötöszködni akarok csak érdeklődök.Amúgy 2évig nyúztam egy Fujitsut és csak annyit tudok mondani hogy első notinak jó de nem vennék még 1szer.Aki 1szer belekóstol mondjuk egy MSi gamerbe annak megváltozik a véleménye rengeteg mindenben.De ez csak 1 vélemény. A dell amennyivel drágább annyival nem jobb csak a nevét fizeted meg.Az Asus gépekkel ha garis problémád lenne ne nagyon számits rá hogy megjavitják kb 1-1.5 hónapig.A Lenovo olcsó de gagyi anyagokból . Marad az MSI de én elfogult vagyok.
-
rekubab
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mert laptopot szeretnék vásárolni. Az ár maximum 150 ezer forint lehet. Reneteg oldalt megnéztem már, és elég sok jó laptopot találtam, de nem tudom melyik márkában érdemes megbízni. A Fujitsu Siemens, a Dell és azAssus laptopok tettszettk a legjobban, és az árak is elfogadhatók. Szeretném ha segítenétek, örülnék ha tapasztalataitokat is megosztanátok velem!
Köszönöm szépen! -
Buvana
aktív tag
KB888111 nem megy fel az SP3 miatt. Találkozott már valaki ilyennel? (eleve sp3-as XP-tettem fel) Hogyan lesz hangom? Help! MSI GX600PX-214HU
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest