- E-book olvasók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
Persze világos.
Nekem ami fontos lenne, mint írtam videóvágásra, HD filmek lejátszására, böngészésre, filmezésre, videókonvertálásra használnám. Amennyit én játszok.. Néha, néha ha valami megtetszik csak akkor, de akkor se tudok órákig elkockulni egy játékon.
De biztosan lehet az EX720-asban VGA-t is bővíteni, csak van egy olyan sejtésem, hogy a hűtés miatt nehezebb lenne a választás.
Gondolkodtam a GX720-ason is, mert van egy játék ami nagyon tetszik, a Burnout Paradise.
Csak nem merem megkockáztatni, rendelt már valaki amerikából ebay-en laptopot?Egyben megkapta? Itt Magyarországon érvényesíthető az ebay-es garancia?
Mert én soha nem kaptam eddig számlát semmiről, de nem is volt nagyobb értékű 20eFt-nál amit rendeltem eddig.
Nagyon örülnék neki ha megválaszolná valaki az utolsó kérdésemet. Nagy teher esne le rólam. -
viny
tag
Igen, update-eltem az SP2-est, és úgy cs*szte szét magát.
Szerencsére van mellette egy Byte-om (+ egy Linux is), arra persze nem engedtem rá. Én nem integrálgatok semmit, jogtiszta a win-em, és nem akarok vele szórakozni + telepítgetni, annyit nekem nem ér meg, ha van mellette működőképes is.
Viszont érdekes, hogy update-tel nem, de integrálással meg megy.... ejjjj, Microsoft!
-
Polcrendszer
tag
utálom, ha kioktatnak.1 hónapig keresgélve néztem végig az összes notit ebben az árkategóriában! a rammal igazad van, tényleg nem figyeltem. A többi viszont sajna tovább idegesít: a procinál nem csak a teljesítményről van szó, a fogyasztásról is, és itt nem az akksiról van szó.Az alaplapi vga-nál sem az integrálásról van szó, mindegyik az: egyszerűen szar ez az nvidia. Az a bajom, hogy annál, amit ez a gép nyújt, jobbak is vannak azonos árkategóriában. Ha nem így lenne, boldog lennék ezzel is. Csak rájöttem, hogy van, amelyik jobbat nyújt, és az c2duo, és ati kártya. ennyi.
-
Dilikutya
félisten
Csak az általam linkelt lapról néztem... de a kérdés lényege nem ez, hanem az, hogy volt egy program, ami a T&L hiányára panaszkodott, ami lehetetlen. A mellékelt lemezről lett a driver telepítve, ha jól emlékszem, 2007. március végi verzió, tehát még beleférhet, hogy az sem működött normálisan, mint ahogy akkoriban egyetlen drive sem. Elfelejtettem írni, Windows Vista 32bites operációs rendszer fut a notebook-on.
Az MSI és az Intel oldalán is van ennél frissebb, október-novemberi driver, megpróbálom azokat. -
[KGR]
tag
Uristen! Ennyiért veszek inkább megveszem ezt és sokkal jobban játam: [link]
Amúgy a memóriabővítés engem is érdekelne. Én mondjuk ehet nem turkálnék bele a gépbe...ha megfizethető áron rakják bele a boltban, akkor inkább beviszem. (értem ez alatt, hogy 1-max 2ezer forint a munkadíj és max egy napot kell rá várni....
A users foglalkozik ilyennel? Vagy mindenképpen a hivatalos szervíz bővíthet csak?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
[KGR]
tag
No. Nem vagyunk fizikusok, hogy ilyen szinten tudjuk a kifejezéseket. Szerintem ezt hanyagoljuk.
Az én álláspontom az, hogy egy 30-40ezer forintos mobilban van egy 2000ft-os akku, aminél lehet nem foglalkoznak már annyit azzal, hogy megformázzák, vagy akármit csináljanak vele. Az is lehet, hogy mint 2 ugyanolyan gép között is, a laptopba szánt akksik és a mobil akksik között is van különbség, hiába mind2 ugyanazt a tecnológiát használja.
Mivel amikor az én akksimat beraktam a gépbe, 30%os töltöttségű volt, sztem alapból el lehet felejteni a formázós dolgokat. (mobilok teljesen ''kistüve'' kerülnek a boltokba)
Szerintem egy 30-40 ezer forintos akksinál a gyártók már alaból megcsinálnak vele mindent, amit kell, nehogy a user el tudja rontani. Ez nekik is érdkük, nehogy a hozzá nem értők rossz hrüket tudják kelteni. Ilyen értékű dolognál sztem ez alap. Mivel a kézikönyvben csak annyi szerepel, hogy havonta egyszer meritsük le, egyébként nem szükséges odafigyelni a töltöttségre, akkor én ehhez fogom csak tartani. -
copper77
csendes tag
hívtam a fogyasztóvédelmet, ahol megerősítették, amire számítottam.
régebben még volt, ami védte ma vásárlót, de ez már megszűnt.
ezt fújta a nb.hu is, és teljesen természetes - szerintük - az áru 1-1,5 hónapos érkezése, megrendeléstől számítva.
a 15 nap régebben gyakorlat volt a normáslisabb időkben, de EU óta ez másként van, ahogy írtad (törekvésről már rég nincs is szó!)
Az átmeneti időszakra cseregépre sem kötelezi őket semmi.
Bezzeg amíg vásárlási szándékom van...
Sajnos ezt a mentalitást kezdem megszokni.
Olvasni is hajmeresztő, hát még elszenvedni. -
poklacsek
csendes tag
Részben igazad van, törekedniük kell, hogy a 15 napba beleférjen. De ugyanitt írják azt is, hogy úgy, hogy a vevőnek ne okozzanak jelentős kellemetlenséget. Így 15 nap után hivatkozhatsz arra, hogy a jogszabály szerint a bolt vagy szerviz már szabályt sért, és neked jelentős kellemetlenséget okoz, hogy nem tudod használni a számítógéped. Ha még ezután sem javítják meg gyorsan, akkor kérhetsz cserét, vagy elállhatsz a vásárlástól, így vissza kell adniuk a pénzed. Én ezt egy ügyvéd ismerősömtől tudom, lehet hogy nem így van, én nem találtam ennek ellentmondó információt.
-
Chaser
legenda
Okés, nem pont MSI-re vonatkozik, amit én kinéztem abban is S1-es proci volt, de specifikácóiban erről nem írtak semmit./MSI M670X-006HU 15,4''/Semp. 3200+/512DDRII/80/DVD DUAL/Magyar oldalon meg se találtam azt a notit
[link] ,annyit írnak mobil semi és el van intézve.Húúúúúúú de nagyon meg akartam venni, de nincs most zsetonom.Nem baj, jövőre jobbat kapok ennyi pénzért
Valaki esetleg nem tudja hogy gericom notiból hogy tudom kioperálni a ramot?gericom webshox per4mance...remélem nem kell teljesen szétszedni
-
Chaser
legenda
De sajnos előferdül..ezért kell utánanézni pontosan milyen proci van a notiban..mert egy asztali aztán elég hamar lenullázza az aksit..
Szerk:[link] itt van az összes semi egyrakáson
[Szerkesztve]
Szerk2:Mobile Sempron ''Georgetown'' (Socket 754, 90 nm, Desktop replacement) na ő pl egy asztaliból mobillá ''varázsolt'' semi..oda kell figyelni vásárlásnál
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
Azt én sem hiszem hogy csak 262 ezer színű a notebook-ok többsége, inkább arra gondolok hogy azért ott is megvan a 16.2 millió szín mint a TN -es monitoroknál. (a TN-es jelleg egyébként a notebook-ok nagyon rossz betekintési szögéből is látszik)
Sajnos elmondható hogy a gyártók hazudnak reggel, éjjel meg este. -
Lacix29
őstag
Érdekes a 16.7 millió szín, azt tekintve hogy minden notebook LCD panel gyártó csak TN panelest gyárt (na jó van IPS is eszméletlen drágán) és 262 ezer színt adnak meg.
Samsung: [link]
AUO: [link]
LG-Philips: [link]
Chi Mei Optoelectronics: [link]
Ezekből soha nem lesz 16.7 millió szín. (na jó lehet hogy a notebook gyártók felelőssége a 16.2 millió szín kicsoholása a panelekből. (ami FRC-vel és dithereléssel megoldható)) -
Bernardo20
őstag
köszi!
igen, van rajta dvi kimenet!
nagyon jó gép!
3dmark03 7000pont körül hoz, NFS carbon(demo) medium-full grafikán szépen fut,persze ilyenkor már melegszik a drágám nagyon..sajnos pont az irányitó gomobk alatt füstöla másik oldal csont hideg. játék alatt a proci 57-59fokos(alapból 45körül) és a hdd 41 fölé nem megy..azért szerzek alá egy coolpadot,mert eléggé átveszi a hőt a ház...mondjuk ilyen vga-val nem csoda.
már fölraktam a legújabb mobility catalystot,de a képpel nem vagyok teljesen megelégdeve,már kezdem megszokni,de kicsit életlenek a szinek.
összeségében nagyon jó gép,imádom!
Sokkal gyorsabb mint a d820,1gb ddr667 ram..etc.. asztalim volt.
Bluetoothot,xd kártyaolvasót imádom!!! -
Charonis
csendes tag
Pénteken vettem, hétvégén kiderült a bibi, hétfőn bevittem a szervízbe, csütörtök reggel telefonáltak, hogy cserélik az egészet, délután pedig már a kezemben volt egy új darab.
Most meg már az installok végefele járok és ennek hála égnek semmi baja.
Véleményük szerint alaplaphibás volt.
Egyébként pedig gyönyörű, elegáns és hasít minden rajta. -
Yellow73
tag
Applere visszetérve, a Boot Camp-pel MAC/OS mellett lenne Windows egy XP-m, amivel elvileg egy teljes értékű windows platformom lenne, minden windowsos programom működne. félek, hogy csak elvileg. Ugyanakkor a MAC/OS-re semmi szükségem nem lenne, gondolom így értékes vinyó helyet vesztek. és az is pénz (gigánként minimum egy ezres szerintem, legalábbis az upgrade árak 80-ról 100,120 gigára kb. ezt tükrözik)
Na, nem olyan kóser ez szerintem -
Yellow73
tag
Apple-ről szinte semmit sem tudok, számomra egy más, külön világ.
Erősen tartok tőle, hogy a megszokott, ismert programokat fel kellene cserélnem újakra.
Nekem teljeskörű kompatibilitás kell a cégünknél illetve az otthon lévő gépek és alkalmazások, illetve a vásárolandó cucc között. Sőt, tovább megyek, a cégünk rengeteg hazai és külföldi partnerrel, vevővel, tervezővel, stb dolgozik együtt, a külföldi érdekeltségű munkák zömében én is részt veszek, tehát a problémamentes átjárhatóságra velük is szükségem van. Szerintem (bár hangsúlyozom, nem értek almául egyáltalán) -
sssent
senior tag
Ez valóban elég bosszantó. Általában a kommerszebb gépeknél szeretik elkövetni, hogy az adatlapon a súlyt ODD nélkül és valami kis nyamvadt akkuval adják meg. Aztán az ember meg csodálkozhat, ha a gépe végül vagy fél kilóval nehezebb, mint kéne. Alaposan át kell böngészni az infókat a gépről, mindig különös figyelmet fordítva az apróbetűs részekre. Ez egy ilyen világ
Mondjuk az nem lenne baj, ha ODD nélkül IS megadnák a gépek súlyát. Akadnak olyan elvetemültek, akik kiszedik az ODD-t a gépükből. Pl jómagam. -
sssent
senior tag
Akkor pontosítsunk. Én nem a 15-ös gépekre szűkítve beszéltem hordozhatóságról, hanem általában. A 2.8 kg valóban az átlag alatt van a 15-ösök közt, de ha csak úgy általában notebookokról beszélünk, akkor ez bizony már a nehezebbek közt van. Egy 15-ös gép már eleve igencsak kilógóban van a hordozható kategóriából.
''Az átlag 12''-os noti is van vagy 2kg! ''
Ez így hülyeség. Az átlag 12-es notesz 1,5-1,6kg. Van 1,2kg körül és 1,9kg körül is. Tehát a 2 kiló körüliek ebben a kategóriában már a plafont jelentik, messze nem az átlagot. Egy-két épphogy 2kg feletti kivétel van, ezek jellemzően régebbi tabletek.
Másrészt a hordozhatóságnak csak egyik összetevője a súly, a másik az akkuidő. Azért azt gondolom nem vitatod, hogy az X700 nem kifejezetten a tényleg hordozható gépek fő ismérve.
Ha most elhelyezek a hordozhatóság skálámon egy 10-12-es 1,5kg-os subot, a másik végén egy 17-es X700-as batárt, akkor szerintem az arany középút vhol a 14'' 2,2-2,3kg X300 körül van. Tehát MSI m635 már sokkal inkább nem hordozhatónak, mint hordozhatónak nevezhető. -
cloudnoise
csendes tag
hát, majd csak kibírom akkor valahogy nélküle...
irda-t nem is vártam, mikor megvettem a gépet, mert nem volt benne a leírásban, csak hát, ha már ott van az a kis vörös műanyag, akkor izgat, hogy ki lehet e belőle hozni valamit...
közben egyébként utánaolvastam, hogy ha csak távirányítóra való, akkor azt hogyan tudnám használni.
egy Instant ON nevű progit ajánlottak, ami mulitmédia centert csinál a gépből. más szóval nem kell windows-t indítani ahhoz, hogy dvd-t nézzek, vagy zenét halgassak.
a progival csak az a baj, hogy ettől még kell hozzá egy távirányító, meg hát újraparticionálja a vinyót. meg hát pénzbe kerül
amúgy távirányítót találtam külön:
[link]
na, majd eccer...
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-book olvasók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- Kedvező ár! Acer Aspire 5742 laptop (15,6/i3/3GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest