- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprofi
csendes tag
válasz
lax-lee #1397 üzenetére
Nem tudom mennyit szán rá a cég, ill. hogy tényleg finanszíroz-e nekem egy laptopot. A német főnököm azt mondta 3-4 hét múlva visszatérünk rá. (Egyébként ő ajánlotta, hogy ne vegyek privát, majd a cég vesz.) Na mindegy, nem akarok itt nagyzolni, biztos az, ami már a kezemben van. Talán azért lesz rá lehetőség, mert egy viszonylag nagy projektet fogunk indítani a meglévő 2 mellé, ha minden jól megy.
Köszönöm az infót. Most várakozó állásponta helyezkedem 3-4 hétre. -
engem is egy 677es laptop érdekel vagyis vele szemezek, bár kicsit sokallom az árát, a költségvetésemhez
-
Hellac
csendes tag
Nekem is van egy M677-em, a kijelzője nagyon bejön, jó gyors visz minden game-t, eddig ki tudtam csikarni belőle 2 óra 10 percnyi kapacitást, alapjáraton full halk semmi hangja nincs.
Apróbb hibák amiket az elmúlt 2 hétben tapasztaltam(mióta megvan), és már más is említett itt:
-a burkolat anyaga kicsit fura mert meglátszik rajta nagyon az újjlenyomat, mindig törölgetni kell.
- Hosszas 3d-s terhelés alatt melegszik a kis drága, de egy kis optimalizáció után max hőmérsékletek: GPU: 80 fok körül CPU: 70 fok (gondolom más gyártótól származó hasonló teljesítményű notik se lehetnek sokkal hidegebbek)
- Full terhelés alatt eléggé pörög a venti, tehát eléri egy átlag pc zajszintjét
- Ugyancsak full 3d-s terhelés alatt halk interferenciát lehet hallani (zizeg benne a videochip)
ez mondjuk érdekelne hogy mondjuk Peetee-nek csinál e ilyet az ugyanilyen notija?? Tehát hogy természetes e ez, vagy az enyém hibás, vagy típus hiba?
- És végül a winyó halk fura hangja néha, de ez látom másnál is így van, valószínű hogy ez a fujitsu winyók sajátos hangja és nem hiba.
Összességében eddig nagyon elégedett vagyok vele, főleg azért mert ilyen teljesítményű más márkájú noti iszonyat drága ehhez képest. De azt hogy nagyon jó és ajánlanám mindenkinek csak 1-2 év eltelte után mondanám nyugodtan, amikor még mindig működik.. Remélem így is lesz... -
lax-lee
csendes tag
Szia ''aprofi''
Jó céged van neked hogy egy 300k körüli vérbeli játékgépet megfinanszíroz neked...
Milyen cég ez,nincs még felvétel oda??? Mennék
A gép nagyon jó, minden játékot fullon tökéletesen visz. Csak ajánlani tudom. A kis akksi idő kb másfél órát jelent. (általában vonaton használjuk,amikor barátnőmmel megnézünk két szökés részt vagy valami két óránál rövidebb filmet. Nos ha jóval rövidebb mint két óra,akkor akár végig is tudjuk nézni...)
A beépített tuner (mint ahogy a weboldalon is hivatkoznak rá) csak egyes területeken jár a notihoz, sajnos magyarország még nem került fel erre a listára. Nekem sem távirányítót,sem beépített tunert nem adtak.
Bármi kérdésed van keress bátran. Akár mail-ben is,mert nem minden nap nézek fel ide...
Üdv -
Peetee(tm)
aktív tag
-
-
FefeeX
veterán
mondjuk igaz, elég hajlós műanyag. De mondjuk én taccspadot utálom, meg ezen elég gázos is... Meg billentyűt is külön használok. Szóval az enyim remélhetőleg nem mostanában kopik meg... Egyébként a logitech egér is megkopoik 2 hónap alatt ha minden nap használod sok órát és izzad a kezed...
-
csibor
addikt
válasz
Peetee(tm) #1385 üzenetére
A 662-es kb ugyanaz teljesítményre, meg akku üzemidőre is,ráadásul olcsóbb,és xp is van hozzá.
-
csibor
addikt
válasz
Peetee(tm) #1385 üzenetére
nekem még nem kopik!Bár ez nem vigasztal téged.
-
G@ß!
őstag
1,5 hónap után kopik a noti tácspad melletti része...LOL?!
-
cellpeti
nagyúr
Sziaszotk!
Érdemes MSI notit venni?Mennyi probléma van vele?
Én ezt néztem ki:
[link]
Nekem csak netezésre,filmnézésre,programozásra,zenehallgatásra kéne!
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
dexter7891 #1369 üzenetére
nekem 655öm van és ugyanez a probléma, nem a kártya, a noti lehet a bűnös, az MSI csinált vele valamit...
Szóval ha rájövök, majd megírom mi a gáz...
-
bor-isz
csendes tag
1 hete M655x tulaj vagyok!
Minden Ok a géppel, de van egy nem kis probléma, amit csak tegnep vettem észre.
DVD-+RW lemezeket (Sony, Fuji) nem hajlandó írni. Beteszek egy szűz lemezt erre a nero kiírja hogy a lemezen adatok vannak, formázni-törölni kell... A formázás-törlés 10 mp alatt megszakad és kiírja hogy ILLEGÁLIS lemez. Próbáltam más író progival, ugyanez!
Ötelt? Vkinek hasonló probléma? -
G@ß!
őstag
[link]
[Szerkesztve] -
G@ß!
őstag
Na mosz szarok be!!
1 hónapos MSI 655x, sokat nyomtam eddig rajta a CS:S-t semmi probléma...néha kifagyott , aztán csak a kikapcs gomb segitett, de a visszakapcsolásnál még a BOOT logo se jelent meg. Van amikor csak ugy magatol kikapcsolt, mikor simán normál hömérsékleten bekapcsoltam.
Ma viszont, beszarok, nézem a kedvenc sorozatom (prison break) - füles volt rajtam - erre valami iszonyat hangos kattogásokat hallok, pár másodpercenként fellvillan a HDD kék ledje. Mondom magamban : Ez lehetetlen!
Ennyi idő alatt nem lehet bad sectoros....
A faszom kivan, hogy mindig kifogom a szarokat!
Szerintetek mi lehet??
PLZ HELP ME!
GABi -
aprofi
csendes tag
válasz
lax-lee #1331 üzenetére
Helo lax-lee!
Lehet, hogy a cégem finanszíroz nekem egy laptopot, így lehetőségem lenne egy komolyabbat (drágábbet) venni. A numerikus bill. nekem tetszik, tehát az MSI ezért bejön nálam.
Utána olvasgattam az L735-nek. A nagy kijelző tetszik még benne.
A gyorsam merülő aksi mit jelent? Kb. hány órát megy aksirol?
Ami viszont a legjobban érdekel, hogy az MSI honlapján [link] allul valami beépített tv tunerről gagyognak, bár angolul nem értek. Van a tiedben tv tuner? Kaptál távirányítót, és/vagy táskát?
Ha valaki tud angolul felvilágosíthatna mi is van pontosan az MSI honlapon.
Köszi! -
dexter7891
csendes tag
Lenne egy kérdésem az m677x-el kapcsolatban. Nemkem is ilyen gépem van és nem kaptam a tv out hoz semmilyen kábelt. Az asztali gépemben egy ati9600 pro van. Az is tv-outos és annak a kábelével haszálom. Az a vége ami a notihoz megy ugyanolyan, szal azt hittem jó lesz. A probléma: csak az s-video kimenettel ismeri fel a tvt (ad képet) az rca-val sehogy se sikerül összehozni.
A 7600 tv kimenete csak s-videot kezel? Esteleg a kábel nem jó hozzá? Jó lenne összehozni mert még elég kevés tvn van s-video bemenet!
Előre is köszi. -
FefeeX
veterán
válasz
Desantos77 #1367 üzenetére
több monitor/alapértelmezett monitor. Nem oszt nem szoroz mit állítasz neki...
-
Desantos77
csendes tag
Fefeex
Monitornak mi van beállítva? Általános monitor?
Kabu
665X jó vétel. Én három napja vettem. Sokat megnéztem, de ilyen teljesítményűt nem kapsz ennyiért. A F.E.A.R. simán fut rajta, nem beszélve a Call of Duty 2-ről.A monitortól én is tartottam, de nincs gond vele.
-
Kabu
tag
Köszönöm a segítségeteket
, akkor 2 héten belül ém is csatlakozom az MSI-s táborhoz, tudom, hogy nem fogok csalódni, hiszen az asztali gépemben most is van MSI-s cucc /NX6800/ és nagyon meg vagyok vele elégedve...Köszönöm mégegyszer!!
Balázs
-
FefeeX
veterán
Szerintem tökjó a kijelző, nekem csak a látószögével van problémám. A 7300as nem rossz, de annyira nem jó, az x1100meg... hát nem játékra tervezték. Szóval inkább vedd a 655-öt, szerintem nem fogsz csalódni. FS-vel mi a probléma: az én legnagyobb problémám, hogy CSAK a FS-által kiadott windowssal megy, a vásárolt origi winnel sem... Szóval a professional installt buktad, hacsak nem szerzel tőlük egyet... ASUS sem rossz, szebb a kijelző picit, és jobb a taccspad. De drágább is... Szóval én meg vagyok elégedve a kicsi MSI-mmel...
-
FefeeX
veterán
válasz
Desantos77 #1359 üzenetére
Na most ezt a hszt nem értem, milyen monitornak mi volt beállítva...
[Szerkesztve] -
aprofi
csendes tag
A kijelzőt az első tulajok ebben a topikban ''mi ez a szar'' ihlették, ezér a késöbb vásárlők inkább már kellemesen csalódtak, hiszen nagyon rosszra számítottak.
De a kijelzo véleményezését meghagyom az ilyet birtoklóknak.(szerintem nem gáz)
A videókártyák összehasonlítását itt találod: [link]
Lapozz legallulra a grafikonhoz. -
Kabu
tag
Sziasztok!!
Notebook vásárlás előtt állok és a tanácsotokat szeretném kérni! Kinéztem egy MSI 655X-032 gépet, nagyon tetszik, és ahogy látom itt mindenki elégedett az MSI notijával...Sokan írják, hogy a kijelző nem valami jó, ezalatt pontosan mit kell érteni?? Mondjuk egy Fujitsu-t azért ver??? Asus-on gondolkodom még, de az csak PentiumM-es és Go7300-as karival, ráadásul 512MB-os memória van benne és így is csak 40 ezerrel olcsóbb...Nekem meg azért játékra is kell...Ja, még valami: A Fujitsuk milyenek, miért nem szeretik őket??? Valamint valaki tud valamit mondani az Ati X1100 / 256 MB /karijáról??? Milyen szinten van?? Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv. mind
ekinek!
-
aprofi
csendes tag
válasz
Zolko81 #1358 üzenetére
Várjuk a fejleményeket, és legfőképp a Rikvest garanciális javításhoz való hozzáállását. Érdekel a hangnem , készségszség, gyorsaság, hátha én is egyszer rászorulok, bár a főnököm épp most javasolta, ne vegyek laptopot, várjak 3-4 hetet, és kapok a cégtől. Na erre kiváncsi leszek.
-
Desantos77
csendes tag
Szia Fefeex!
Igazad volt.
Lenne egy kérdés, neked mi van beállítva monitornak? Nem találtam semi konkrétat az MSI CD-n.
Előre is köszi! -
Zolko81
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm segítséget és tippeket. Felhívtam a Rikvesztet, de ilyen billentyűzet hibárom még nem is hallottak. Mindenképpen vissza viszem.Mégegyszer köszönöm. -
FefeeX
veterán
válasz
Desantos77 #1356 üzenetére
Én is ezt mondtam eddig
655X rule!
-
Desantos77
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a segítségeteket. Tegnap megvettem a 655X-t, még az este felraktam rá mindent. Nagyon féltem a kijelzőtől, hogy milyen lesz. De kellemesen csalódtam.Nagyon pöpec kis gép.
-
aprofi
csendes tag
Hát ennek a hírnek nem igazán örülök, lévén én is ilyen notit szeretnék venni, meg hát amúgy is. Bár énnekem a hibernálással kapcsolatban csak negatív tapasztalataim voltak, mármint asztali pc-vel. Az első néhány mit tud a windows és mi ez a power gomb a billentyűzeten próbálkozások után, ill a bekapcsolt hibernálás, ha nem vagyok a gépnél, hasonló eredményeket hozott.
Frissítetted a biost?
Korábban is használtad így, vagy csak mostanában, és most derült ki a hiba?
Csak tápkábellel aksi nélkül? -
csibor
addikt
Lehet jövő héten tiszteletemet teszem a rikvest-nél.Nem hajlandó elindulni.Regggel aksiról ment,és néha van olyan szokása hibernálásból nem indul,ilyenkor kikapcsolom és ujrainditom.De most meg se nyikkan.Kivettem az aksit;tápkábel ki-be,semmi.Idáig a win-re gyanakodtam de ugynéz ki hardveres probléma lesz.
-
Zolko81
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm szépen a tanácsot és segítséget!
Annyit szeretnék még hozzáfűzni az előző hozzászólásomhoz, így kiegészíteni azt. hogy a jelenség addig jelentkezik, amig el nem éri az üzemi hőmérsékletet, kb 50 fokot. Utána minden rendben.
Megpróbálom a BIOS frissítést, de teljesen tanácstalan vagyok már. -
aprofi
csendes tag
válasz
Zolko81 #1343 üzenetére
Hát ha nem csak xp alatt csinálja akkor próbáld meg a biosfrissítést, de inkább tűnik hardveresnek a probléma.
Arra viszont figyelj, hogy ha visszaviszed akkor produkálni tudd a hibát mert elhajtanak.
Az acer-es topikban van néhány negatív vélemény. Azt is a Rikveszt szervizeli.
Előszőr lehet meg kéne ejteni egy telefont a szervízzel, hátha típus hiba. -
Zolko81
csendes tag
Üdv minden kedves Olvasónak, Fórumozónak és nem tolsó sorban Szaktekintélynek!
Nekem egy M677 -es tipusú notebookom van. Meg vagyok vele elégedve, bár az elmúlt napokban művelt egy fúrcsa dolgot. Segítségeteket kérném, hogy mi lehet a gond, illetve ha valakinek volt már hasonló problémája, akkor legyen szíves ossza meg, hogy azt hogyan orvoslta.
A jelenség: időnként főleg bekapcsolás után, a numpad fölött lévő INSERT ill. DELETE billentyűk nem mindig funkcionálnak, nem reagálnak. Elyenkor sem az FN billentyű (az F1...F12 billentyűk önmagukban működnek, csak az FN-el együtt a hangot és a fényerőt nem szabályozzák), illetve az alfanumerikus rész 0-ja sem működik. Egy idő után egyet gondol aztán működik. Ha megy akkor, mindegyik jó, ha nem akkor a fent felsoroltak egyike sem hajlandó a dolgát elvégezni.(Mind WinXp, mind Linux alatt előjön a probléma.)
BIOS probléma lehet? Már gondolkodtam frissétésen. Esetleg hardverhiba?
Köszönöm hogy elolvastátok ezen sorokat, kérlek bennetek, ha tudtok segítsetek!
Köszönöm mégegyszer! Szép estét mindenkinek! -
aprofi
csendes tag
Valakinek van esetleg jelszava egy nagykernél megnézni hogyért agyják ott az MSI M670X-006-os notit. Nem hiszem, hogy 130E-nél több lenne.
-
aprofi
csendes tag
válasz
Peetee(tm) #1336 üzenetére
Igen már nézte a linket, de hogy mások szavaival éljek itt ''nem lehet megtapizni''. Megrendeled, kiszállítják, és reméled a legjobbakat.
Bár az is igaz, hogy egy pixelhiba esetén ha személyes átvételt jelölsz meg - most mindegy melyik internen áruházat nézzük - nem igazán mondhatsz nemet, hogy nem veszed meg, mert a általában 3-5 rossz pixel a minimum ami miatt törvényileg indokolt lene. Most fejből nem vágom pontosan ezeket az hiba osztályokat.
A céginfónál még egy cím sincs mondjuk telephely vagy ilyesminek.
Most egyébként arra hajlom, hogy itt vegyem meg: [link], mert ez egy üzelt is egyben, és személyesen meg lehet tapizni, beszerelik a plussz ramot garanciavesztés nélkül. És az oldal forumán nagyon korrektül állnak az ügyfélhez.
Februál 19-én jövök meg a síelésből, majd akkor veszek csak laptopot, addig meg még informálódok.
csibor! Ha sikerült a bios frissítés informálhatnál, mert valszeg majd én is megjátszom.
A garnciával kapcsolatban csak annyival lettem okosabb hogy 2 év nemzetközi garancia van, tehát ezt feltehetőleg minden forgalmazó adja, de az
MSI márkaszerviz:
Rikvest Számítógép Szerviz Kft.
1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 24.
Tel.: +36-1-273-2000
Fax: +36-1-273-2020
Kapcsolattartó: Lőrincz Balázs
E-mail-cím: rikvest@rikvest.hu
Web:www.rikvest.hu
amiről itt a fórumon már olvastan egy pár negatív hozzáállást, azt hiszem egy acer notebook ramhibájával kapcsolatban. -
Peetee(tm)
aktív tag
-
Pompi
nagyúr
válasz
Peetee(tm) #1337 üzenetére
Ok-ok. Az az MSI Live Update - ezzel tényleg egyszerübb.
Mondjuk aki ért hozzá a másik se ''szerencsétlenkedés'' -
Peetee(tm)
aktív tag
Akkor keress más boltot/boltokat, sztem találni fogz olyat akinek fontos a vásárló és mindenben segíteni fognak neked...
ha tudsz pontosabbat az MSI notik gariztatásáról, akkor légyszives oszd meg velünk, bármit...
nem tudom linkeltem-e ezt neked, he nem akkor most tt van: [link]
egész korrekt és még segítenek is... -
Pompi
nagyúr
válasz
Peetee(tm) #1334 üzenetére
Bios csere - Windows update. Mi köze a kettőnek egymáshoz?
Ha jól látom csibornak 670-ese van. Ehhez BIOS-t innen lehet letölteni: [link]
Az innen letöltött zip file-t kell kicsomagolni és egy boot cd-re menteni. Ezzel a cd-vel elindítani a gépet majd elindítani a .bat file-t. -
csibor
addikt
Bios cserét hogy tudnám megcsinálni?
-
lax-lee
csendes tag
Szerintetek mi a megoldás arra,amikor a notihoz adnak legális win xp-t,de az már a gépre telepítve érkezik amikor megkapod,de telepítő cd persze nincs. A kérdés az,hogy ha majd újra akarom telepíteni a rendszert (remélem nem lesz rá szükség egyhamar),akkor milyen médiumról lehet ezt megoldani? Vagy csináljak róla egy norton ghost-os mentést még most amikor minden ok,és arról állítsam majd helyre gond esetén?
Szerintetek csak ez a megoldás él ilyen eseben,amikor legális oprendszer mellé nem adnak telepítő cd/dvd-t? -
lax-lee
csendes tag
válasz
laceeek #1327 üzenetére
Nekem ilyen notim van már lassan egy hónapja. Pár hsz-al korábban írtam is róla,olvass vissza kicsit. De ha érdekel,szívesen mesélek még róla,keress meg priviben,sőt most is nálam van,ha pesten vagy és érdekel meg is tudom mutatni,mert pl amikor én vettem,akkor a város összes boltját végignéztem, hogy megnézhessem (megérinthessem) de sehol nem volt. Így ''blind date'' szintjén bevállaltam. Nem bántam meg, hasonló mint a 655,csak az ott felsorolt hibák itt nem,vagy csak csekély mértékben jelentkeznek (kijelző, melegedés, stb)
Legnagyobb negatívumaként azt tudnám felhozni,hogy gyorsan merül az akksi,de hát a nagy kijelző,meg a teljesítmény sajnos ezzel jár.
Pár képet csináltam róla,megtalálod itt:
[link]
Szerintem nagyon jó vétel ez a noti,imádom azóta is.
Ha további infóra van szükséged,keress bátran. -
aprofi
csendes tag
válasz
Peetee(tm) #1329 üzenetére
Mondjuk az Aqua nem túl felhasználó barát. Írtam nekik e-mailt, hogy milyen ram van az általuk forgalmazott 670x-014-ben, de hát azt nem tudják nézzem meg a gyártó honlapját. Megkérdeztem mi van a nemzetközi 2 év gariva. Hát biztos úgy van ők nem tudják, ők annyit vállalnak mint a gyártó. Kérdem még, be tudják-e építeni a +512 ramot, hát az sajnos nem lehetséges:
Magyarul, nyitottak egy webáruházat, feltűnően olcsón adják a cuccokat, és nincs mögötte szolgáltatás, csak egy termék. Megrendeled megkapod, ha nem tetszik így jártál.
Tegnap éjfél után az én általam nézet M670-es a PCX-ben olcsóbb lett 2-3 ezerrel.
Nézzétek, meg hátha a 655x-is olcsóbb.
Bár a január-február erről szól (ellentétben a karácsonnyal). ''Nincs az embereknek pénze'', az árak meg zuhannak. Remélem ez így is marad februárig míg megveszem.
Ha az egyik üzlet lejebb vitte az árat, akkor valszeg a nagyker is, és a többi forgalmazó és követi. -
Peetee(tm)
aktív tag
akkor sajna a elrontották, mert ha egy kicsit utánnanéznétek akor rájönnétek hogy ilyen proci nem létezik. vagy a számozás, vagy a orajelölés van elrontva, vagy kitudja
a pontos értékekről megnevezésről, számozásról itt tájkozódhattok...
Turion64: [link]
Turion64 X2: [link]
Laceeek: Vélemény van, csak olvass vissza a topikban!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
aprofi
csendes tag
válasz
laceeek #1327 üzenetére
Azt hiszem amit a 655-höz írtam jellemző erre is. De a fórumban nem sok ilyen tulaj van.
Azt hiszem ez már eléggé a felső kategória a laptopok közt, ezért jobbat már nem igen találsz, de asztali pc-ben biztos van nagyobb teljesítményű is, hiszen a notebook videó kártyák kisebb teljesítményt nyújtanak, mint az asztali társaik.
A legújabb játékok is fussanak rajta: erre talán valaki más konkrétabb választ tud adni. -
laceeek
aktív tag
hello
szeretnék véleményeket kérni erröl:
NTB MSI L735X 17W/TL52/1GB/100G5/DVD-D/NV76/Wbg/BT
aki tud rola vmi véleményt irni és akinek van ilyen az is legyenszives irja meg a véleményét a notinak nekem ez játékra és munkára kellene (world , exel)az a lényeg az ujabb játékok is fussanak rajta
köszönöm szépen -
ben11
őstag
Hogy lehet ez olcsóbb mikor ebben kétmagos proci van és a többi paraméter megegyezik?? -
aprofi
csendes tag
Ha kicsit visszább olvasnád az utobbi 1000 párszáz hozzászólást akkor világosssá válna minden róla. (Ha már egyszer ki akarsz adni kb 230E HUF-ot)
Rövidenmások véleményei ebben a forumban)
A legjobb ár érték arányú a játékosok számára kifejezetten jó választás.
A kijelzővel ki jobban ki kevésbé elégedett, a laptopok 256K-os színmélysége miatt. Egy asztali LCD 16 Millió szinnel rendelkezik. A laptop, meg kikeveri a 256 ezerből.
A billentyűvel voltak néhányan elégedetlenek, de megfelelőnek ítélte eddig mindenki. A tapipad sokakat zavart, mert túl közel van a billentyűhöz és túl ézékeny.(Fn+F3-al ki lehet kapcsolni)
Huzamosabb játék alatt igen fel tud melegedni, dehát a teljesítmény hőtermeléssel jár, és egyáltalán nem károsítja a laptopot.
Összességében mindenki meg van vele elégedve.
A fenti sok ''negatívum'', pedig izlés dolga.
Azt még el felejtettem mondani, hogy sokan az akus üzemidejét keveslik, dehát van mi elszívja az áramot ekkora teljesítmény mellett.
Remélem egy M655-ös tulajt sem sértettem meg.
Ár teljesítményben a legjobb választás.
Az én véleményem független, mert nincs se ilyen se másik laptopom, csak most tervezem egy m670-es megvételét, kifejezetten irodai célra. -
Peetee(tm)
aktív tag
Teljesen oké a noti, de ha többet akarsz róla megtudni, akkor olvass vissza a topikban...
én isezt néztem ki mikor notit akartam venni, csak ahol én vettem ott nm volt csak a 677x, szal ezt vettem, viszont én mint nagy MSI topik használó, csak jókat írtak a 655-ről!
jah és Linkelj rendesen légyszives, van alol egy Link ikon amire katt és oda kell beillesztened a hivatkozásod, URL-t! -
ben11
őstag
Sziasztok!
MSI laptopot szeretnék venni és kíváncsi vagyok hogy ezt ti hogy értékelitek:
http://www.pcx.hu/?action=termek&tid=869169&k=29230
Tudásra nekem megfelel de ár/érték szerintetek ok?Megéri?
Köszi -
aprofi
csendes tag
válasz
Peetee(tm) #1319 üzenetére
Most sem lett sokkal tisztább a kép, mert az általad belinkelt oldalon 533 Mhz-es ramokkal hirdetik, a PCX-en meg 667-essel.
Egyébként azt elképzelhetőnek tartom, hogy hol 533-assal, hol meg 667-essel árulják, esetleg az üzletben fű alatt kicserélik a gyári 667-est 533-asra, mert ''kell otthonra a saját notiba'' címszóval, de azt értelmetlennek tartom, hogy DDR I lenne benne, hisz az nem lábkompatibilis a DDR II-vel, és többe kerül a leves mint a hús, mármint kétféle memória foglalatos alaplapot gyártani, mert gondolom olyan nagy mennyiségben mint amennyit egy notebook gyárto veszi a ramokat nem lehet nagy árkülönbség. -
Peetee(tm)
aktív tag
szal utánnanéztem és megnyugtathatlak arról, hogy ha ez a noti TurionX2-vel van szerelve akkor biztos, hogy DDR2!!! viszont, ha csak Sempronnal, akkor előfordulhat, hogy DDR1
de ha itt nézi az ember, akkor tuti igazat írnak, mert mi is itt vettük: [link]
a másik az hogy a gyártói oldalon is ennek a szériának a memó infójánál DDR2 van, tehát szerintem biztos az is! amit linkeltem max őket hívd fel és érdeklődj! -
aprofi
csendes tag
Öööööööö, most egy kicsit még jobban összezavarodtam. A PCX-en az van hogy DDR 667 Mhz, ami ugye PC2-5300. A pc2-4300
olyen nincs. 4200 az van.
Akkor most mi van? Hány Mhz-s ram van egy MSI 670X-006HU-ban?
Tudom ez már szörszál hasogatás, dehát a boltokat hiába kérdezem, azt sem tudják mit árulnak, és mielőtt megveszem szeretném tudni az ''igazságot''. (ami ugye rendszerint odaát van)
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal kezdjük az eljén. tehát elméletileg minél nagyobb a vga memóriájának bit értéke annál gyorsabb egys műveletekben, de ez nem feltétlenűl igaz, mert 1es tapasztalotok arról számolnak be hogy 128-bites memók pl gyorsabbak DX9-ben, mint a 256-osak. azért jobb a nagyobb bit-es kari, mert sokkal több műveletet tud akkor végrahajtani a vga, ha nem kell olyan sokat várni a memóriában lévő adatra, azaz az is kell hogfy minél gyorasabb legyen a ram, melyet a ns csökkentésével érnek el a gyártók.....
A másik a proci, szal itt is vannak érdekességek, mert pl nem biztos, hogy egy 2GHz-es proci gyorsabb, mint egy 1,4GHz-es (lásd: Celeron/Pentium). viszont a mai progik mind a MHz függők, tehát ezért gyártanak nagyobb órajelű procikat. A gyorsaság nagyban függ a Proci arhitektúrájától, azaz a cpumag szerkezeti felépítésétől, pontosabban, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Pl.: mennyi a proci FSB-je, szórzója, MMX, SSE/2/3/4, 3D Now, stb....
ezek összetétele nagyban meghatározza az adott proci teljesítőképességét
A rendszermemóriákról meg annyit, hogy minél gyorasabb és az időzítése is jobb, akkor ez nagyban megnőveli a proci sebességét is, mert így kevesebb időt kell várni a CPU-nak az adatra és hogy ez az adat minél hamarabb odaérjan a procihoz, ahoz meg a az FSB órajele roppant fontos...
remélem érthető amit írtam, ha mégsem akkor kérdezz nyugodtan -
DNS_65
senior tag
válasz
Desantos77 #1267 üzenetére
Nekem is M655x-van és Battlefield 2 simán megy rajta mediumon
-
FefeeX
veterán
videokarinak a chipje - GPU teljesen más felépítésű, mint a CPU, szóval nem lehet összehasonlítani... A procisat meg nem értem. A gigahertz többnyire ami meghatározó,ezért gyorsabb a 2ghz mint az 1,4. Kivéve mondjuk strukturális eltérésnél - Pentium M 1,4 vs Celeron 2Ghz... Szóvel a 333as memóriának ehhez semmi köze. A proci számol gyorsabban...
-
aprofi
csendes tag
Te hol vetted a laptopodat?
Ugy veszem ki a korábbi üzeneteidből, hogy te a 014-est vetted. Valami programmal meg tudnád nézni, hogy hány Mhz-s memória van benne?
Lehet megveszem az aqua-n 153K-ért, de én akarok még bele 512 ramot de nem tudom milyen kell bele?
Mindjárt írok az üzletnek is. -
aprofi
csendes tag
Én a képpel ill a linkel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá, hogy az 2006 juniusi, amikor a 670-e széria elindult, és lehetségesnek tartom, hogy akkor még nem fogtak a kezükbe a cikk írói ilyet, hanem az elődjéről készült képet szurták be. Vagy esetleg amerikában más kialakitása van. (Ha jol láttam akkor ez egy amerikai oldal amit belinkeltél.)
Végül is mindegy, nekem az a lényeg, hogy a magyarországon forgalmazott 670X-es sorozat tartalmaz numpadot. -
aprofi
csendes tag
csibor! Oszlassd el légyszi az utobbi néhány hozzászólás alkalmával felmerült félreértéseket. Neked van numerikus billentyűzet a laptopodon?
A 006 és 014 közti különbség néhol elég irreális állításokban nyilvánul meg a forgalmazók részéről. De amit a legérdekesebbnek tartok, az az, hogy a mindkét típust áruló forgalmazók, drágábban adják a 014-et (kb. 5-10E is), holott saját bevallásuk alapján az Ő általiuk forgalmazott 014-es típus 3200+ os procival és csak ddr I-el szerelt.
Persze semmilyen vitát nem akarok kiváltani sem a 006 és 014 közti különbséggel, sem a numpaddal kapcsolatba, én csak a forgalmazók honlapja alapján indulok ki, na meg persze az MSI honlapja alapján: [link]
Még mindig nem beszélni inglis, de ott ez van: Independent Numeric Keypad -
Pompi
nagyúr
válasz
Peetee(tm) #1302 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- Gamer laptop eladó teljesen új bekapcsolva se volt 2025.04.29 lett vásárolva
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest