- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
válasz
Peetee(tm) #1096 üzenetére
Nem. Ezt is írtam.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Peetee(tm) #1093 üzenetére
Leírtam nézd már meg légyszíves! Nem véletlenül van egy link a hozzászólásomban!
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1093 üzenetére
majd segitek vizsga után, ha hazaérek...
-
blaswork
tag
Sikerült mar valakinek tökéletes vga beallitasokat csinalni?
ami nalam azt jelenti:
a videokari frekvenciak dinamikusan valtoznak (nem csak akksi/halozat esetén), hanem pl teljesitmenyigeny szerint.
ha barki barmilyen jó javaslattal előállna nagyon megköszönném.
ui: nekem eddig annyira megy, hogy ac/dc esetén más, de ahhoz is ujra kell inditani. ati tray tools+ catalyst van fenn, msi 655
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
válasz
Peetee(tm) #1045 üzenetére
Peetee(tm) légyszíves tanulj meg linkelni! [link]
Továbbá a MOD gomb használatát is javaslom, itt tudod a hozzászólásodat 5 percig módosítani postolás után - ha elrontottál valamit ill. ha rájöttél, hogy még mondani szeretnél valamit (akár másnak). -
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1084 üzenetére
Ennyiért szerintem nekem is Zalman lesz...
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1087 üzenetére
például arra amit most csinálsz/csinálunk - offtopic - nem tartozik a topic témájához a hozzászólás, illetve amit éppen írsz...
-
blaswork
tag
válasz
Peetee(tm) #1085 üzenetére
állitsd off topicra a cuccost mikor irsz
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1082 üzenetére
addig örülj
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
Hm... közben előjött egy áam első ízben tapasztalt probléma, de a hvernál má volt ilyen...
Scroll fut le minden progban folyamatosan... Sztem a környezet is befolyáslja, nálam először van ilyen, már másfél órája vagyok bekapcsolva a könyvtárban, a fűtőtest mellett, lehet amiatt
Lényeg, a havernak is volt már ilyen problémája...
Szal a megoldás: tápvezeték ki-be -
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1075 üzenetére
Hejej... 3 nap cseregari azt jelenti, hogy 3 napig visszaviszed, egyből csere. A további időben javitás van, ami meghaladhatja a 10 munkanapot, viszont ha 3 nap alatt elromlik, teljesen ujat kapsz... Ez általáános egyébként a műszaki cuccoknál...
Nem tűnsz túl tapasztaltnak ilyen téren...
Jogszabályokat most nem keresek rá
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1073 üzenetére
bár dolgoztam szervizesként régebben számtech cégnél, azért a notimat egyelőre nem szedem szét
Egyébként az enyim is ilyen, a gyár szerint legalábbis.
Amit kifogásolok, az az, hogy a procinak a hűtése hőcső és ennyi... Nincs hozzá venti, ami szerintem azért nem ártana... +1 luk, +1 venti... egyből nem menne 70 fok fölé...
Na de nem én vagyok a hardverösszeállító... -
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1066 üzenetére
neked szerintem felesleges a nagyobb... az az 1,6os kb 4200+ nak felel meg asztaliban... vagy 3800+nak, de a lényeg hogy így is jóval erősebb mint azt 2 éven belül ki tudnád hasznélni, másik meg hogy nem tudod eladni a régit... Ja és nem tudom a jen árfolyamát...
Még én gondolkoztam rajt, hogy esetleg csere x2-re, már ha tudja az alaplap, de nem néztem még utána, mert tanulni kell sajna... Majd ezt is megnézem, de egyelőre tuti nem lesz csere...Akkor sem ha lehet, ha nem akkor meg főleg ...
-
Peetee(tm)
aktív tag
jut eszembe, azt elfelejtetem közölni a ZM NC1000-ről, hogy ahol én vettem ott csak 3 napos cseregaranciát vállalltak rá. ami ma jár le, szal nem sok, de remélem nem lesz vele gond! de akkor máshol iért vállalnak rá 3évet? vagy azért olcsó, mert gart nem vállalnak rá
[Szerkesztve] -
Peetee(tm)
aktív tag
néhány kép a notimról borítás nélkül:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070108/DSC00526_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
szumma szumma...
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070108/DSC00530_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
elvileg nem kesztyűben dolgoznak manapság a számítógápalkatrész gyárakban? akkor honna ez a sok újlenyomat?
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070108/DSC00534_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/url]
a híres procifoglalat Socket S1
remélem a képek megukért beszélnek...
[Szerkesztve] -
szamó
tag
válasz
Peetee(tm) #1070 üzenetére
Ok ok igazad van munka közben irogatok és azért elrontottam ,sok vacak dvdt meg tv javítok közben néha tüzet okádnak
-
szamó
tag
válasz
Peetee(tm) #1065 üzenetére
Ja elfelejtettem mondani hogy msi 667x, most egy IBM R40 van az hideg
-
Peetee(tm)
aktív tag
-
szamó
tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem, ha csak ugy bekapcsolva az asztalon fekszik a gép és pl. firefox megy rajta akkor is nagyon melegszik? Nekem 8-10 órát be lesz kapcsolva.
Előre is köszi -
Lacix29
őstag
MSI M655-höz tudtatok feltenni LiveUpdate-el VGA drivert?
Elvileg 8.291-es jó az ATI X1600-ashoz, de nekem az valami INF hibát ír ki és nem installálódik.. A hivatalos oldalon lévő 8.31-es pedig 0kb
Most ATI drivert használok, de néha megakad Counter Strike alattt. (néha le is fagy a notebook)
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1058 üzenetére
előfordulnak ilyen dolgok...
Lényeg hogy tudja...
-
blaswork
tag
válasz
Peetee(tm) #1053 üzenetére
1000meg 1 köszönet!
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1044 üzenetére
na de hol volt ez 8400?
Mert ennyiért én is veszek... Bár ez a hol van hol nincs venti azért annyira nem jó, jobb lenne ha ott is lenne...
-
blaswork
tag
válasz
Peetee(tm) #1051 üzenetére
thx
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
blaswork #1046 üzenetére
nekem is a ugyan így van a proci hűtő kialalkítás,aza nem esk bele a 2/3 részébe, de mivel ferde a pad és a meleg felfelé áramlik ezért jó ez így tehát az általam leírtak szerint egész jól hűt a cooler..sztem jó ez a hűtő, azt is figyelembe véve, hogy a műanyag rossz hővezető, tehát csak a résekn jut be levegő...
-
blaswork
tag
válasz
Peetee(tm) #1048 üzenetére
illetve szeretnem meg megkerdezni toled, hogy milyen coolpadaket találtál még amik frankónak tüntek neked?
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal ennyi kép van most, de ha valakinek nem elég akkor töltök még fel...csak szoljatok, jelezzétek...
-
blaswork
tag
válasz
Peetee(tm) #1041 üzenetére
hella
elöször is köszi a tapasztalatokat, masodszor pedig én is örülnék képnek ha majd meg tudod oldani vmikor.
harmadszor: nekem 655öm van, az szted nem lenne gaz, hogy ahol a szivo fentim van oda mar pont nem fuj semmit???(mert ez eléggé hátul van, szal esélytelen, ott mar nem latok lukakat a zalmin
üdv -
Peetee(tm)
aktív tag
feltöltött képek az ZM NC1000-ről:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Tanuljunk meg helyesen linkelni ha kérhetem. Vagy jelöljük ki a beírt normál linket (pl: http://www.prohardver.hu) és nyomjunk alul a Link gombra, vagy használjuk a [L] és [/L] tageket. Ez az [url=][/url] nem megfelelő. Köszi. Pompi -
Peetee(tm)
aktív tag
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1041 üzenetére
Páff...
Rossznak semmiképp sem mondható, de én mondjuk kicsit jobbra számítottam...
Feltehetnél esetleg egy képet az összhatásról... Vagy kettőt
Én még gondolkozom, megér-e nekem ennyit... -
Peetee(tm)
aktív tag
szal mint tudjátok vettem egy zalman nc1000-es notebook hűtőt, feketét. azért feketére esett a választásom, mert, mint tudjuk a fekete minden szint elnyel. és mivel a hő is színekből tevődik össze, csak más tartományban, mint amit az emberi szem lát. és én gondolom és vallom hogy a fekete szín miatt több hőt nyel el, mint mondjuk egy ezüst, szürke, ami pont az ellenkezjét hivatott funkcionálni. mert gondoljunk csak abba bele, hogy niért csomagolunk ételek alufoliába, vagy miért teszünk a tepszi(tepsi) tetejre pl hús sütésnél is ilyent. sztem 1xű a válasz azért, mert az ezüst, szürke visszaveri a hő/fény hullámokat. ezek ellenére vegyesek a tapasztalataim ezzel kapcslatban, mert mint tudjuk ezek igazán akkor hatékonyak, ha oda fújják, szívják el a levegőt ahol erre szükség van. nos ez a zalman a notebook aljának (15,4'') a 2/3 részét lefedi és fujja rá a levegőt.
elvégeztem néhány tesztet, 3D Mark-ok, játékok futtatása kb 1 órán keresztül és még tovább, de az észrevételeim vegyesek. Nem olyan rossz ez a hűtő, mint amilyen rossz is lehetne
akkor a tapasztalatok: max RPM-alatt tesztelve ~1500ford
~1h játék játék után HDD 41fok, 45 helyett; CPU 77fok ~85 helyett, GPU 80 fok 90 és feletti hő helyett
~15min 3D Mark'06 után, de csak prociteszt hasonó értékeket tapasztaltam, csak némivel kevesebb értékekkel, átlagosan 2 fokkal minden alacsonyabb volt mint 1h játék után
alap, pl internetezés, filmnézé stb..., nem procit terhelő progik futtatása esetén
HDD 37fok, 45 helyett; CPU 46-48fok ~56 helyett, GPU 60 fok 66 helyett
egyéb szmélyes tapasztalat:
+ potméter szabályzó
+ +1 usb kivezetés(hub)
+ halk üzemelés max RPM esetén is
- lehetne egy kicsit nagyobb
- hűthetne egy kicsit nagyobb felületen
- lehetne magasabb fordulat is
de összeségében elégedett vagyok vele és szetm megért ennyit, még ha csak pár fokra is képes, mert lehet ez hosszútávon kifizetődő lehet, viszont nem tudom mennyivel több por jut bele, de ez majd elválik több idő után... -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
hétalvó #1035 üzenetére
szal a pattogó vhdd esetét én is tapasztaltam, de nem mindig csinálja és valamikor egyáltalán nem, nem tom mi lehet vele. mikor először hallottam kattogó hangot akkor kicsit megijedtem, de eddig semmi komoly, sőt akkor nyomtam is egyből hadd tesztet és abba hagyta...
nekem is rendesen melegszik minden, de ezt most kicsit csökkentettetm, mert vettem hozzá ez Zalman nc1000-es notebook coolert, ami nem a legjobb, de teszi a dolgát viszont sokkal jobb mint egy coooler master, mert olyan hűtőkhöz már volt szerencsém, de nekem ezeke semmit sem értek, nulla telejesítmény az én notimmal kapcsolatban...
jah és éljenek a gyönyörü nők, de ezte nem mondja nekik el senki, mert elbízzák megukat -
-
Avicularia
veterán
éjszaka lent volt a földön a noti stanby-ban
nem túl meleg a parketta (pince fölött van a lakás)
bekacsolva proci 26 fok wincsi 19
nem volt ideje boot alatt felmelegedni -
hétalvó
addikt
Hi!
Mint tudjátok rendelkezem egy m655x-el. Volt nekem már bajom a vga downclock, pattogó vincseszter, ja ferdén beragasztott világító msi logó ami természetesen világít és ez valami fantasztikus élmény, mert minden egyes este mikor megkörnyékezem az asztalon szunnyadó vadálatot, Szóval akkor mi is van? Szeretem ez a notit mint az olasz autót.Mint gyöngyszem barátnőm akiért odavagyok. Pontosan szerelmes vagyok beléez neki volt egy vallomás. Elnézést a kis kitérőért, de ez agyamban mostoszkált, vagyis csak ez van az agyamban, assszta mindenit. Szóval valaki szétszedte már ezeket a roncsszörnyeket? A proci tutti mobil, nincs véletlenü átszitálva? Vagy tényleg x1600 fűt a maga 256MB memóriájával? Basszus semmivel se hűvösebb a gép 800Mhz-es processzor órajelnél. Akkor lehet még is csak ati lesz
Valaszaitok várom.
Éljenek a gyönyörű nők!
Kösz Helmi!!!!
Ez nem jött volna létre ha nem ismerem Erdős Márton-t -
bajzso
tag
Sziasztok!
Nekem a wifi-vel van rengeteg gondom!
3 méterre van kb, de rossz a jel!!! Megszakad mindig! A notebook wifijével lehet a gond, mert a másik notimmal nem volt semmi gondom ezzel, meg a barátom notijával még 3 helységgel odébb is működik rendesen, én hiába viszem oda MSI 655-ömet, ahol neki működik.
Nektek jól működik a wifitek? -
blaswork
tag
válasz
Avicularia #1028 üzenetére
szives elnezest, akkor ezek szt tevedtem
-
lordvico
csendes tag
75° sima netezés közben. Még szerencse h a vga-t nem méri, az lehet vagy 85...
Egyébként van valami közhiedelem, hogy meddig szabad üzemeltetni egy notit?
mondjuk 2 óránként kikapcsolni vagy valami...
Próbáltatok monitort kötni a notira? DVI átalakítóval kötöttem rá lcd-t, de kékes árnyalatú és rossz tájolású a kép, monitor beállítások sem segítettek.
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1015 üzenetére
játssz egy órát, és néha alt+tab-bal lépj ki. Nézd meg így hány fok, és ird be
-
blaswork
tag
válasz
lordvico #1016 üzenetére
attol fugg mid van, 655ben bal hatul van a hdd, sztem egyikben sem kerul elore, mert egyik oldalon a cd masikon meg pcmcia-os temak ha jol tudom.
szerk: na jo, nem altalanosan, de en szinte mindegyik gepet ilyen felépitesben lattam eddig. ha tevednék, sorry..
[Szerkesztve] -
lordvico
csendes tag
Mivel méritek a hőfokokat?
Engem csak a HDD aggaszt, ha jól tudom az van a jobb kéz alá eső rész alatt, hát rezsót játszik rendesen... -
feda
csendes tag
Hello! Egy MSI M662-024 es noti vásárlásán töröm a fejem! Valaki tud tapasztalattal szolgálni? Egyéb hozzászólás?
Előre is köcce!
-
Peetee(tm)
aktív tag
hibát ír a képfeltöltésre, miért?
felvettelek msn-re- Fefeex!
[Szerkesztve] -
Peetee(tm)
aktív tag
most már ezt is tudom köszi
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1009 üzenetére
látom nem érted... mind2 engedélyezett, a felsőt csak be kell nyomni és azt is használhatod...
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1005 üzenetére
www.kepfeltoltes.hu, és utána linkeld ide be
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #1006 üzenetére
egymás alatt van a kettő, asszem felül a PCIMCIA, alul meg az expresscard slot.
-
Peetee(tm)
aktív tag
hogyan, és hova tudok róla képet feltölteni, nektek lenne...
-
FefeeX
veterán
Sajna már lecsúsztam a módosításról...
Ami engem érdekelne, hogy játék közben, mikor télleg hajtja a procit, akkor mennyi... Mert ugye hül kb 20 fokot mire kilépsz... Mondjuk ereszd meg a MW-t, 1024en, majdnem max élsimitáson meg ilyesmik, közben fusson az everest háttérben. És amikor mentél vele, hosszú pályán menj, 1 percnél ALT+TAB és akkor nézd meg mennyi... -
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #998 üzenetére
Nocsak, mégsem hétfő?
-
FefeeX
veterán
válasz
Peetee(tm) #992 üzenetére
PC Card Express az nem PCI-E.
De hasonló. Egyébként a kütyüknek, amit irtál van topikjuk is, ott is erről ment a sóder... Egyébként amiket linkeltél, azok abba csatlakoznak...
Belső PCI-E slot elvileg van, csak nem úgy, ahogy egy asztali gépben...
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OTP Bank topic
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- Gamer laptop eladó teljesen új bekapcsolva se volt 2025.04.29 lett vásárolva
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest