Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethati
senior tag
Üdv ismét itt.
Van nekem egy pumpedlim, nem kölni van benne, ha én aztat elindítom nagy zárlat lenne...
Na de viccet félretéve, hogy tudom valami külső áramforrásról működésre bírni a DDC-met meg a LED-eket ill. ventiket
Gondolok itt adapterre pl. vagy bármi más otthon is fellelhető olcsó megoldásra.
Előre is thx
Le szeretném tesztelni hogy minden működik-e -és a víz sem szivárog sehol- mielőtt beindítom a gépet.
Tudom hogy van ilyen gyári kütyü, de valami költséghatékonyabb megoldást szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz nemethati #9001 üzenetére
Keres apró pénzért egy ~100 W-os AT-s tápot. Ha jó helyen kopogsz, ingyen odaadják, csak vidd el, és ne ott porosodjon.
A DDC-nek 12 V-kell és 10 W-os, a gyári számítógépes Ledek általában 5 V-osak, a venti, meg olyan amilyenre te csinálod.
Én az AT-s tápra szavazok, azt akár ingyen is be lehet szerezni, de láttam már 1 tábla milka csokiért is.
Ha állítható feszültségű adaptert veszel, akkor tudnia kell az 5, és 12 V-ot, és min 1 A-t, de inkább 2-t, az a tuti.Vagy, összerakod a rendszered és a saját ATX-es tápod nem kötöd be az alaplapra, hanem a 20/24-es csatlakozó során a zöld vezetéket összekötöd egy feketével és kész.
De ha zárlatos a rendszer ami építettél, akkor nem egy tartalék tápot vágsz haza, hanem a rendesedet.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz phanzetomox #9003 üzenetére
Már láttam akváriumban is.
Hajrá! És küldj képet, ha kész.Eladó cuccaim: -
-
Tiger89
tag
válasz phanzetomox #9005 üzenetére
egy gekkó mellett szeretnél tartani egy gépet? egész csinos ötletnek hangzik!
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Ha egy ventilátor motorjának az áramerőssége 0.16A és ezt én 12v-on használom, akkor az azt jelenti, hogy a ventilátor fogyasztása 1.92W (0.16 * 12) ??
Tehát, ha nekem van egy ventilátor szabályzóm, ami csatornánként 8W-al terhelhető, akkor mondjuk a fent említett ventilátorból nyugodtan ráköthetek 2-3 darabot a venti szabályzó egy csatornájára (Y elosztókkal)?...
-
Kvazár
őstag
válasz nemethati #9014 üzenetére
Simán mehet.
Én csináltam olyat, hogy 7805-ből csináltam fesz vezérlőt, és ilyen vezérlőből 4-et tettem egy ágra, azokra meg vagy 8 ventit szétosztva, és simán vitte a 400-as Dtk-m 3 évig.
(7 évesen pukkantak el a kondijai. R.I.P.)Táp oldalról nézve ezek is egy ágon voltak.
[ Szerkesztve ]
-
antal27
tag
Sziasztok.
Tapasztalt és kevésbé tapasztalt emberkék segítségét szeretném kérni.A házam elejébe szeretnék egy 10-vagy 12 cm-es ventit rakni.Elsősorban esztétikai segítség kellene,milyen formában,milyen kiegészítővel lehet minél szebben megcsinálni.Ledel lenne megvilágítva.
Szívesen fogadnék minden ötletet vagy valami linket ami ezzel foglalkozik,én sajnos nem nagyon találtam.Előre is köszönöm.
Sziasztok.Aki hisz a parajelenségekben az emelje fel a kezem.
-
78 rpm
csendes tag
Sziasztok
Tudna -e valaki egy 12 voltos hűtőventilátor fordulatszám szabályzására való kapcsolási rajzot?
Előre is köszönöm
Üdv,
78 rpm -
-
Kvazár
őstag
válasz antal27 #9028 üzenetére
Hali!
Szerintem egy egy kicsit hiányos az az ábra.
Szerintem így kéne kinéznie: [link]
Zöld, és piros vezeték amit hiányolok, természetesen, csak az egyiket kell bekötni. Ezt te döntöd el. A végkimenetelben a különbség, csak a poti forgásiránya lesz. Az hogy merre növekszik a kimeneten a fesz és merre csökken.
De volna még 1-2 dolog amire figyelni kell:
1. a poti lin poti legyen
2. ha LM317T-t használsz 5 V alá mehetsz, és így ha nem figyelsz kikapcsolod a ventit
3. akármilyen fesz regulátort használsz, annak a végén, ha 12 V ment be, soha nem fog kijönni 12 V, csak kevesebb. (Én ezért betettem egy kapcsolót, és ezzel bármikor át tudom kapcsolni a ventiket 12 V-ra a regulátort teljesen kikerülve.)Ha 5 V-os küszöböt akarsz használj 7805-öt.
Zoltanz, igen mert az nem neked szolt, hanem 78 rpm-nek.
-
Kicsiguszti
tag
Lenne egy kérdésem. Van egy Chieftec Gps400-as tápom, aminek a ventije kicsit hangos. Szerintetek ha veszek egy újabbat és halkabbat, ki lehet cserélni? Működik a tápegység ha csak egyszerűen kiveszem a régi ventit, és helyére egy molex csatisat teszek? a molex csatit kilógatom a burokból és rákötöm önmagára a tápra. Elindul a táp, a venticsatlakozójából kikötöm a régit?
-
Kvazár
őstag
válasz Kicsiguszti #9031 üzenetére
Menni fog.
Abban az esetben, ha a légszállítása kisebb mint az eredetinek volt, akkor drasztikusan csökkenhet a tápod élettartama, de attól még menni fog.Én is kicseréltem anno a DTK 400-asomnak egy sokkal gyengébbre és halkabbra, majd utána már csak 3 évet ment, és a kondik elpukkantak benne.
(Igaz, akkor már 7 éves volt.)Eladó cuccaim: -
-
nemethati
senior tag
Igen menni fog, én is így tolom a CM550W-ost. Viszont ha a rendes helyére dugsz új ventit meg se nyikkan, ki kelle vezetni. Am érdekes, mert nálam kb a gyári fordulatszám és légszállítás felét-3negyedét tudó venti ugyanolyan hőmérsékletű levegőt fújt ki
-
jaja1981
addikt
Ez veszélyes mutatvány.
A tápod vezérli a venti fordulatát?
Mert ha molex-re dugod ez megszűnik ugye.
A légszállításra ügyelj, a kisebb az károsítja a tápod élettartamát. -
Kicsiguszti
tag
Hali, köszönöm a korrekt és gyors válaszokat! Elvileg a táp vezérli a fordulatot (legalábbis egy chieftectől ezt várnám el, de hallás alapján nem tudom megállapítani, hogy változik-e menet közben). Amire lecserélném, az is egy 12 cm-es 1000 körüli fordulatú lenne, csak valami márkásabb, nagyon halk hűtőre gondoltam. Molex-szel szeretném megoldani...
-
14adam
addikt
válasz Kicsiguszti #9037 üzenetére
Nézd meg,hogy pontosan milyen típusú venti van benne vagy fényképezd le.
Ha a molex-ra kötöd akkor állandó 12v-t fog kapni,tehát mindig max fordulaton fog forogni a venti,elégnek kell lennie egy 1000rpm körüli ventinek,csak azért kukkantsd meg,hogy pontosan milyen van benne a légszállítás miatt. -
14adam
addikt
Hello Mindenki
Mo-n hol lehet különböző méretű/farádú rubycon kondikat szerezni? vagy a legjobb minőségű kondit amit könnyen belehet szerezni -
Boxi88
őstag
Nem tudom jó helyre írom e, előre is bocsi ha nem....
A ház ventije előtt van ugye a házon rács... ha azt mondjuk kiflexxelem halkabb lessz a gép? Csak mert most elég hangos és zavaró!
-
Boxi88
őstag
hát megtörtént a "modding" úgy ahogy van kiszedtem a venti mögül a fémet... de nem nagyon lett csendesebb a gép.... most így hogy hallgattam a tápomból is jön ám a hang rendesen, de onnan is inkább a levegő áramlás hangja, viszont ott ugye a belső alkatrészekbe ütközik bele a levegő ezzel meg nem nagyon tudok mit csinálni azért köszönöm a segítséget!
-
Adiking
tag
Sziasztok
Ha a PWM-es, 4 pin-es ventit átalakítóval rákötöm a táp 4 pin-es molex csatlakozójára, akkor a venti a max. RPM-en fog pörögni?
Off: Nem tudom ki találta ki ezt a PWM dolgot, de az a baj vele hogy élve született![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest