- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
h.istvan
üzenetére
"40W villanykörte kicsit kevesebbet hozott fényerőben mint egy 15W-os LED lapka."
Ez amiatt gáz, mert a reklámok szerint a LEDnek 6x akkora kellene legyen a hatásfoka, vagyis a 90W-os izzóhoz hasonló fényt kellene adnia."A 11W-os kompakt fénycsőről meg nem is beszélnék, olyan félhomály van alatta, hogy majd ki gúvad a szemem tőle"
A kompaktnak az az előnye, hogy átépítési költség nélkül lehet a hagyományos izzó helyére tenni.
Ha átépítés van, akkor a LEDlapodat egy tükrös armatúrás egyenes fénycsővel kellene összehasonlítani, és a cső több fényt adna azonos fogyasztás mellett."a másik nagy problémám ezzel, hogy büdösek, kellemetlen égett és nyomtatóhoz hasonló szaga van (talán olyan mint az ózon)."
Az égésgátló párolog a műanyagból, ez pár órányi működés után megszűnik."VAN fénye, azaz nem félhomály mint egy 11W-os kompakt esetén. "
Nem noname kínai kompaktot kell nézni, és a LEDlap egyirányba sugároz, míg a kompakt körbe, ezért kell mögé egy tükör, hogy korrekt legyen az összehasonlítás."Namost ezek után, márcsak lakás felújítás miatt is, elgondolkoztam az ilyeneken."
- Ezeknél 4 db LED van sorba kapcsolva.
- A 100% fényerőt 12,5V-nál adják le, de 11,6V-on -ami a PCtápok alsó határa- már csak negyed fényerőt adnak. (Emiatt a PC-tápot át kell alakítani, hogy csak a 12V-ot figyelje, és azt nagyon stabilan tartsa.)
- A 15W-os panel hűtéséhez ~7,5 dm2-es alulemez kell. Hova lesz ez eldugva? A meleg panel viszont nagyon gyorsan tönkremegy.
- A 300W-ot 230V-nál 0,75mm2-es rézvezetéken kényelmesen el lehet vinni, ugyanehhez 12V-on ~6mm2 kell. A 12V nem mehet a 230-as vezetékkel közös csőben sem.
- A PC-táp hatásfoka 80% körüli, ennyivel romlik a LED-es világítás eredő hatásfoka.
- Mivel a táp mindig be lesz kapcsolva, ezért 24 órában fogyaszt úgy 6W-ot, ami a belső vesztesége, ennek a költsége szintén rontja a LEDes világítás gazdaságosságát.
- A LEDek 40e órás élete alatt kb. 5 tápegység fog kidőlni.
- Ha az eddigi LED-es lámpák élettartamával ilyen rosszak a tapasztalataid, miből gondolod, hogy ezek többet bírnak majd? (Csak a panelek ára lesz 150000 Ft, ha jól számolom.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
"Elvileg az ultrahang belülről hevíti a szöveteket.."
Nem, az a mikrohullám.
Az ultrahang rezegteti a szöveteidet, amitől azok szétszakadoznak. -
mr_ricsi
veterán
válasz
sigmoid
üzenetére
"Ami meg a "rendes embert" illeti, megfelelő óvintézkedések mellett egy kis őrült tudós véna sosem árt. Gondolj csak a tesla trafó őrültekre, vannak akik villámlás-koncerteket tartanak... XD Szóval nem kő' beszólni."
Ne akassz hasba! A "hordozható 250 mW-os brutál cucc" nem azért kell valakinek, hogy otthon, szemüvegben, egyedül kísérletezzen. Sokkal inkább a "rám dudáltál, kisköcsög? Na, majd mindjárt kapsz a szemedbe!" típusú idiótáknak. (Meg akiket zavar a felszálló utasszállítók hangja...)"Azért túlzásokba ne essünk. Az 1mW akkor lehet max károsító hatású, ha a nyalábot magát a szemedbe irányítod... A prezentációkon használt lézerpointerek ilyen 1-5 mW-osak."
Talán nem véletlenül ~1 cm átmérőjű a sugár, aminek csak egy töredéke jut be az összeszűkült pupillán... -
sigmoid
tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Természetesen erős lézerrel kísérletezni csak védőszemüvegben...
"Mert hülye azért nem vagyok..."Azért túlzásokba ne essünk. Az 1mW akkor lehet max károsító hatású, ha a nyalábot magát a szemedbe irányítod... A prezentációkon használt lézerpointerek ilyen 1-5 mW-osak. 100-200 mW-nál már fehér felületen a lézerpontról visszaverődő fény is veszélyes lehet, ezzel tisztában vagyok.

Ami meg a "rendes embert" illeti, megfelelő óvintézkedések mellett egy kis őrült tudós véna sosem árt. Gondolj csak a tesla trafó őrültekre, vannak akik villámlás-koncerteket tartanak... XD Szóval nem kő' beszólni.

-
kungzi
veterán
sziasztok
szerintetek egy ilyet hogy tudnék működésre bírni a gépben?
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Van ilyen párásítónk itthon, jól megy... együl a vízkövet nem szereti, mivel csak télen van használva így kb évente meg kell tisztítani kicsit/akár kapirgálni
-
Wind-Storm
őstag
Amúgy ha már a veszélyes dolgoknál tartunk, megemlíteném a mai történetet:
Haverommal bevásároltunk ebből a cuccból:
Ultrahangos hidegpárásító. Van hozzá egy 36 Voltos AC adapter.
A fej kör alakú fém részén van egy membrán egy led meg egy vízszint érzékelő.
Bekapcsoláskor bedugtam a konnektorba és rögtön szimatolgattam fáziskereső csavarhúzóval a fém részét nehogy esetleg bevilágítson... felöntöttem vízzel és azután is megkóstoltattam a fáziskeresővel, elkezdett működni, szépen porlasztotta a vizet gyönyörű füsteffektet csinált
Nézegettük hogy ennek óriási tál kell mert még csobogtatja is a vizet..
Haverom belenyúlt a csobogó víz tetejéhez és azt monta hogy „áu ez fájt".. na ezt meg kellett néznem mert lehetetlenség hogy az áram rázta meg...
Beigazolódott a gyanúm hogy ilyen erős ultrahangba belenyúlkálni nem egészséges..
Bizony fájdalmas egy dolog, elég volt egyszer beledugnom a mutatóujjam.. többet azt hiszem nem fogok.. az ujjamban belül éreztem a fájdalmat..Elvileg az ultrahang belülről hevíti a szöveteket..
Ha ott tartanám az ujjam vajon főtt virsli lenne belőle egy idő után..?
Mennyire veszélyes játék ez a hidegpárásító? -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
a hátán akarja arrébb vinni őket?

-
h.istvan
csendes tag
válasz
moha21
üzenetére
A kábelezést a villanyszerelőm fogja megoldani, ő dolga, hogy hogyan ...
Azokat a LED lapkákat, amit egy előző hozzászólásomban említettem linkkel, 12V -ról mennek. Így nyilván párhuzamosan lesznek rákötve a 12V-os amperágra

-
h.istvan
csendes tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Nézegettem panel lakás fürdőjét (1.5m x 1.7m) tegnap.
40W villanykörte kicsit kevesebbet hozott fényerőben mint egy 15W-os LED lapka.
A 11W-os kompakt fénycsőről meg nem is beszélnék, olyan félhomály van alatta, hogy majd ki gúvad a szemem tőle, a másik nagy problémám ezzel, hogy büdösek, kellemetlen égett és nyomtatóhoz hasonló szaga van (talán olyan mint az ózon).
220V -ról működő E27-es ledlámpák nem jönnek be, egyik szarabb mint a másik, villognak, sárgás-zöldek, van amelyik lassan kapcsol, gyenge fényűek, drágák. Volt egy Landlite E27-es LED égőm (akármi, lámpa, mindegy minek nevezzük), 4W, fél év alatt tönkrement! 4000 forint volt. Itt meg kellett vennem az elektronikát hozzá, a hűtőbordát (sokszor spórolnak az anyagon), ezeket ha elromlik akkor kuka, saját hűtőbordára szerelt LED-nél meg cserekor nyilván ezek a veszteségek már nem jelentkeznek!Namost ezek után, márcsak lakás felújítás miatt is, elgondolkoztam az ilyeneken. Tettem egy próba vásárlást 10W-osra.
Röviden: megfelelt.
Hosszabban: azonnal kapcsol, nagyon szép fehér a fénye (nem sárgás, vagy sárgás zöld), VAN fénye, azaz nem félhomály mint egy 11W-os kompakt esetén. Nem büdös, nem villog, viszonylag jó a szórásszöge (papíron 110 fok)Röviden ennyi.
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
teljesen lakatlan terület fölött is elrepülhet egy repülő...
-
sigmoid
tag
Valaki foglalkozik lézerekkel való barkácsolással?

Egy 3,8 mm-es tokozású, korábbi foglalkozása szerint dvd író lézerdiódából szeretnék lézerfáklyát építeni, de ott kerültem bajba, hogy modulházat - ami a hő elvezetéséhez és a sugárképző lencse rögzítéséhez szükséges - csak 5,6 és 9 mm-es diódákhoz gyártanak...
Valaki épített már valamit ilyen pici diódával?
-
mr_ricsi
veterán
UP!
(Azé' érdekelne a LEDes téma folytatása...)
-
Wind-Storm
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
Sehol szvsz.

[link]
vasfűrész, dekopírfűrész és 80-as csiszolópapír csodákra képes..
Végül 1000-res vízálló papír a finomcsiszoláshoz.
Szálcsiszolva, feketére befújva meg ez lett a végeredmény [link]Szerk: Jah.. neked csak egy sima téglalapot kell kivágnod, fogod a vasfűrészt + utána addig csiszolod míg jó nem lesz. Végül valami sziloplaszttal vagy hasonlóval rögzíted.
-
kungzi
veterán
sziasztok
5,25"-ös helyre szeretnék a házon berakni egy plexit, hogy látszódjon a neon led fénye a házban. nem tudjátok lehet ilyet kapni?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
jaja1981
üzenetére
"A led-ek, általánosságban 1,3 - 1,5V-tól nyitnak és a fényerejük nem változik számottevően a rajtuk átfolyó áramtól"
A világításban alkalmazott fehér LED-ek 2,7V körül kezdenek nyitni, és a LED-ek fényereje gyakorlatilag egyenesen arányos az árammal.
"A led-nek meg van adva egy néveleges terhelhetősége, de ezt bőven alul lehet méretezni, mármint, ha 12mA van megadva, akkor 6mA-en is simán jó a fénye. "
Fele áramnál felére esik a kibocsátott fény:
"Az élettartamukra semmi negatív hatása nincs a kis túlfesznek. Sokkal kényesebb dolgok is mennek hálózatról, ami érzékenyebbek a hálózati feszültségre."
Ez sem igaz! Nagyban függ attól, hogy az áramkorlátozás hogyan lett megvalósítva. A LEDszalagokon csak egy ellenállás van, azzal 5% feszültségváltozás 20% áramváltozást is okozhat. -
h.istvan
csendes tag
válasz
jaja1981
üzenetére
hát ahogy elnézem a grafikont, 25% és 75%-os terhelés között szinte nem is változik (max 1-2 %-ot), az meg szerintem belefér!
Ha meg visszatérünk a kiinduláshoz, azaz, hogy LED-ek lennének csak hajtva vele, elég ritka lenne az amikor az összes fel lenne kapcsolva, szóval az alacsony terheléseknél lévő hatásfok az ami jobban számítana az én esetemben.
no lehet lassan elrakom mára magamat, mindenkinek köszönöm hozzászólását a LED világításhoz kapcsolódó tápos kérdésemhez!jóéjt
-
jaja1981
addikt
És tessék!
Sokszor volt félreértés, hogy a tápok mekkora terhelésnél adják le a legjobb hatásfokot.
Sokan 50%-ra gondolnak, de itt a grafikáté, hogy ez 70%. Ide kell tervezni a konfigok fogyasztását a táp teljesítményéhez viszonyítva. -
Petzval
senior tag
válasz
h.istvan
üzenetére
A processzorra menő 12V csak a wattos teljesítmény miatt annyi a CPU 1,6-1,2V-ot kap mert egy stabilizátor a 12V-ot leveszi.
Abban tévedsz hogy egy 10%-os váltakozó ingadozás megjelenik az egyenáramú kimeneten mert azok is stabilizáltak.Ez a váltakozó nagyságú amperleadásnál alapvető követelmény.Ha meg túllépjük az amperterhelést akkor letörik a feszültség. -
h.istvan
csendes tag
válasz
dfdfdf
üzenetére
na ez az a rész, amihez én már nem értek! a végén meg már ott leszünk, hogy ez a nexus is olcsóbb lesz ...
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Tudom, tudom. Egyenlőre az egyenletet szokták kihozni. Amúgy mentségemre szóljon, h nem vettem észre.

-
jaja1981
addikt
válasz
h.istvan
üzenetére
Abszolút nem történne semmi.
A led-ek, általánosságban 1,3 - 1,5V-tól nyitnak és a fényerejük nem változik számottevően a rajtuk átfolyó áramtól. Meg a feszültség amúgy sem számít nekik, hanem az áram. Megfelelő ellenállással direkt 220V-ról is mennek, mármint a konnektorból. Nyugodtan kipróbálhatod, de óvatosan, nehogy megrázzon. (durván 10kohm-os ellenállással mennie kell)Na jó, még se próbáld ki, lehet kell egy dióda is sorba, mert átüt a led 220V-on.
A led-nek meg van adva egy néveleges terhelhetősége, de ezt bőven alul lehet méretezni, mármint, ha 12mA van megadva, akkor 6mA-en is simán jó a fénye. Ez példa, manapság a nagy fényerejú lede-ek több áramot bírnak.
Az élettartamukra semmi negatív hatása nincs a kis túlfesznek. Sokkal kényesebb dolgok is mennek hálózatról, ami érzékenyebbek a hálózati feszültségre.
Ne érts félre, nyugodtan használj PC tápot, csak szerintem fölösleges.
dfdfdf:
Egy jó feszszabályzó áramkörrel oda lyukadunk ki, mint a PC táp. Ne feledjük, hogy 35A kell. -
h.istvan
csendes tag
válasz
jaja1981
üzenetére
jah, csak régebben ha jól tudom, 5V -ról mentek a CPU-k, ez pedig a P4 és Athlon 64 -től megváltozott, onnantól meg már 12V-ról mennek, emiatt gondolom, hogy az (is) be van szabályozva, elég pontosra! (nyilván vannak ingadozások hálózattól függően, de nem akkorák!)
a LED meg egy olyan dolog, ha jól tudom, hogy ha nagyobb feszültséget adok rá akkor gyorsabban elhasználódik, mintha pontosat adnék neki! Pl mi történne, ha a hálózatban a feszültség felmenne 250V-ra az általad említett toroid esetén? akkor számításom szerint 25 / 22 * 12 ~ 13.63V -ot kapna a LED? gondolom ez már tűréshatáron kívülre esik, valószínűleg nem füstölne el egyből, de nagyon lecsökkenne az élettartama!
-
jaja1981
addikt
válasz
h.istvan
üzenetére
A PC táp simább, az biztos, de a led-hez nem kell olyan sima, bőven jó a trafó greatz híddal (remélem jól írom).
Te döntöd el, de sok tápnál a 12V nem szabályzott, sok még mindig az 5V-ot figyeli. Legalábbis régebben így volt. A 12V mehetett össze vissza, nem érdekelte csak az 5V.
-
Wind-Storm
őstag
-
h.istvan
csendes tag
válasz
jaja1981
üzenetére
helló,
azért kellene PC táp mert annak beszabályozott a 12V-ja (legalábbis nagyjából pontos), a másik, hogy jó legyen a hatásfoka.
ebből az általad linkelt mindkettőt tudja? ha jól értelmezem, akkor annak váltóáram a kimenete (ezért kellhet a dióda lüktető egyenre, majd a kondi kisimítani nagyjából egyenesre a kimenetet), és ha ingadozik a feszültség a hálózatban, akkor a kimeneten is ingadozik ... -
h.istvan
csendes tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
na, ez nagyon jól hangzik! végre az első érdemi hozzászólás

köszönöm!
ui.: no ennek a kis/terhelés nélküli bekapcsolásnak utánanézek majd!
-
jaja1981
addikt
Úr Isten, miket írtok itt össze.
Tápok nagy esetben egy ventivel elindulnak.
Terhelés nélkül nem fűti el a felvett és névleges közti teljesítmény közti különbséget.
Autós izzó nem megfelelő tesztelni, mert hidegen, indításnál, 0,2ohm az ellenállása, a táp rövidzár miatt lekapcsol.
Azt sem értem, miért PC táp kell 35A-re? Sima toroid trafóval sokkal olcsóbban és sokkal tartósabban, mivel kevesebb alkatrészből épül fel, teljesen passzív. Csak trafó, pár dióda és két kondi.
Ennyi.
Pc táp nem megfelelő erre a célra, ennél sokkal többet tud, mint ledeket hajtson.
Tessék: [link]
14k 300W trafó, még 2000Ft és kész a tápod.Tádám!! Vaterán 8k [link]
-
fero02
nagyúr
-
Wind-Storm
őstag
válasz
h.istvan
üzenetére
Esetleg egy Nexus Real Silent Value 430-at tudok ajánlani, jó hatásfokú, aktív PFC-s és aktív hűtéses, terhelés függvényében változik a ventilátorának fordulatszáma.
Nekem is ZEN 400-am van, már több mint fél éve vettem karácsony táján amikor olyan jó árban lehetett kapni több helyen is. (22 500.-
)Mielőtt betettem volna a gépbe, rögtön zöld összezár a feketével és multiméterrel méreget abszolút terhelés nélkül és működött..
Hődisszipáció - Elvileg teljes terhelésnél a legmagasabb a hatásfokuk a tápoknak...
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
kösz, ki fogom próbálni.
-
h.istvan
csendes tag
válasz
dfdfdf
üzenetére
a bekapcsolást én is így csináltam!
így már érthető, valószínűleg ez volt az oka, hogy azonnal kikapcsolt. csak azt nem értem miért kell neki ez a sok disszipáció ...
valószínűleg akkor így maradna egy aktív hűtéses tápegység amelyik terhelés alapján szabályozná a ventilátorát. -
h.istvan
csendes tag
válasz
fero02
üzenetére
azt az első generációt én is megtapasztaltam, az a 300-as volt, de amit én használtam az a 400w-os (benne is van a nevében egyébként ...), ez már ilyen hibával elvileg nem rendelkezik.
én 10W-ról beszélek egyenlőre, nem 100W-ról! Egyenlőre csak tesztelek, szóval most még csak kis terheléssel!
-
fero02
nagyúr
válasz
h.istvan
üzenetére
A Zen tápok első generációja különösen érzékeny volt a terhelésre. Köss rá egy autós izzót (12V 21W pl) vmelyik 12V-os ágra és ha akkor sem fog menni, akkor lehet tovább lépni.

dfdfdf első mondata pedig arra próbált célozni, h ennyit egy gagyi táp is le bír adni és nem amiatt nem megy, mert sok lenne.
-
Petzval
senior tag
válasz
.::cHeKkk::.
üzenetére
..............
-
dfdfdf
őstag
válasz
h.istvan
üzenetére
Hali ő nagy tápos guru hirtelen nem találtam a tápos topicot de ha kérdezel ő ajánl neked valóban jó tápot.
-
h.istvan
csendes tag
sziasztok,
Itt feltettem egy kérdést, tudna esetleg valaki benne segíteni?
-
válasz
Wind-Storm
üzenetére
szerintem a fájlszerver nem az asztalra való... nekem a lakás túlvégében van, a földön.
Ha jól látom a weben, a kaze server nem automata. -
Wind-Storm
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Ha az asztalon van a gép akkor annyi koszt nem fog beszívni, hogy ez számítson...
Kíváncsi vagyok ki tud neked alapból hőre kikapcsoló ventit ajánlani.
Amik hőmérséklet vezéreltek, de nem kikapcsolósak: Arctic F12 TC, Enermax Apollish.
Azt hiszem a Scythe Kaze Server nevű előlapi ventipanelt be lehet arra állítani, hogy egy bizonyos hőfok alatt lekapcsolja a ventit.
Nekem volt.. de manuális üzemmódban használtam mindig.
az Auto meg SEMI üzemmódjainak a beállításaival nem is szórakoztam sokat, számomra nem volt elég kifinomult. -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
de ha nem jár a hűtés, az nemcsak kisebb zajt jelent, hanem kevesebb koszt szív be a dobozba.
A házhűtést is le lehetne állítani. Ráragasztanám a hőmérő bélyeget a proci hűtőbordájára és ha az elég hideg, akkor kikapcsol. A proci ventit meg vezérelje az alaplap.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Azt hiszem láttam anno szoftveresen vezérelhető ventivezérlő elektronikát.. most meg nem mondom a típusát.... avval talán ki is kapcsolhatók akár szerintem.
A felesleges hűtésmenésre meg.. annyit nem zabálnak a ventik, hogy számottevő különbség legyen fogyasztásban.
De egyben házhűtők is lennének nem..? mert ha igen, ezért sem lenne érdemes teljesen kikapcsolni őket.(#10618) sti10p
jóval több por fogja lent érni a géped... porszűrőket érdemes tenni minden beszívó venti elé.. de ha szívó hatás van a házban akkor így is be fog menni a réseken a por... -
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Azon agyalok, hogy olyan fájlszervert kellene összerakni, amiben wd green diszkek vannak, amik kikapcsolnak, ha nem használod őket. De akkor feleslegesen menne a hűtése is.
ha jól láttam, 12 centis ventik vannak ott. -
sti10p
senior tag
Heló!
Remélem ez a topic megfeleő erre és nem nagyon OFF:
A házamat az asztal tetejéről le akarom tenni az asztal alá a padlószőnyegre (kell a hely a hangfalaknak), kérdésem az hogy ez mennyire jó ötlet? Por beszívás/hűtés "technikai" oldalról kérdezném. Vannak erre praktikák, vagy amire figyelni kéne, ha ajánlott ez a megoldás egyáltalán?!
-
üdv
tudtok olyan ventillátorról, amelyik hőmérséklet alapján szabályozza saját magát úgy, hogyha hideg a cucc, akkor teljesen ki is kapcsol? -
Wind-Storm
őstag
válasz
lorincmate
üzenetére
Azt a párat akár még ilyenekkel is. [link]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
lorincmate
üzenetére
Valami ilyennel: [link]
-
lorincmate
tag
Az a bajom hogy van 5 db ventilátorom de csak 3 db pin csatlakozó van az alapon na ezt hogy oldjam meg ??
-
Wind-Storm
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én így nem gányolnék, alaplapról ki tudsz forrasztani ilyen aljzatot pl, és ráforrasztod a vezetékre - a zárlatot elkerülendő zsugorcsövezve, vagy szerezhetsz fillérekért ilyen 3 tűs lengőaljzat csatlakozókat..
Szerk: mellesleg fölösleges 1-1 toldót berakni 5 és 12 volthoz, amikor egy toldóból is jöhetne egy 5 és egy 12 voltos ág.
Egyszerűen át tudod rakni a vezetékeket egyik csatiból a másikba, feltételezem 5 voltra is te kötötted át 12-ről.
Evvel is csökkentve a kontakthiba lehetőségét + egy kis helytakarékosság... -
jaja1981
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Elvileg igen, de a kicsúszás ellen biztosítsd a vezetékeket, mert ha kicsúszik egy +, akkor tűzijáték lesz!
-
[CS]Blade2
addikt
[link]
Ez így jó lesz? -
t0Mi
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a házon lévő, táp alatti ventilátor helyre minden esetben a 8 centis méretű ventit kell venni? Vagy ez házanként változik? Illetve a ventilátorok méretét keresztben mérik vagy hosszában? Csavartól csavarig, vagy a venti szélétől? Köszönöm szépen!
-
SpZ
senior tag
üdv
Ilyen modding cuccokra lenne szükségem. Megnevezni nem tudom talán ''injekciós tű'' ? -
zolee5016
őstag
Szia Jaja http://imagerz.com/QEFFCktvAwMFVV0bQwVR
http://imagerz.com/QEFFCktvAwMFVV0bRwVR
Azt a két kisventis hdd hütőt töled vettem .Kellene még 2 db lenne nálad?
Köszönettel Zolee -
sigmoid
tag
Helló!
Hátha itt a sok lelkes modder közül valaki tud segíteni. XD Szükségem lenne egy kis darab alu lemezre - a kis darab az 125x125mm -, esetleg olyan lyukmérettel perforálva, amin épp átmegy a sztenderd HDD rögzítőcsavar.
Ha valakinek van ilyen a szemétdombján, vagy tud olyan helyet, ahol kapok ilyet anélkül, hogy két négyzetmétert kelljen vennem a cuccból, akkor mindenképp szóljon. XD
D
-
jaja1981
addikt
-
altare
tag
sziasztok
valaki tud ventilátor kábeleket harisnyázni??
és hol lehet olyan ledsort kapni ami ritmusra villog??privátban kérek választ.
-
kungzi
veterán
sziasztok
olyan érdekelne engem, hogy plexit lehet-e vhogy tenni cm elite 430-nak a dvd meghajtó helyére?
tehát, ami olyan lenne mint egy kis ablak, mert lenne egy kis modding, ledek meg hasonlók, és hogy lehessen látni a ház belsejét

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Íme az új Android Auto!
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Path of Exile (ARPG)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Egy kigyúrt lézerpointer... Egy hordozható 250 mW-os brutál cucc.