- Milyen alaplapot vegyek?
- A GB10 Superchip az NVIDIA és a MediaTek közös rendszerchipje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Blu-ray lejátszók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukucs
senior tag
Elnéztem a topikot úgy látom!
Miért jobb a Metis a linkelteknél?!
Szerelhetőségre gondolok elsősorban.
-
Üdv!
Gondoltam feldobom pár LED-del az ablakos Metis-emet, de nem tudom eldönteni, melyik legyen:
1, Phobya LEDready Twin 5mm Ultra-fényes, fehér 30cm - fekete - Egyszerű, olcsó, és könnyen rögzíthető; a kérdés, hogy hogyan tudja bevilágítani a kasztnit?
2, Phobya LED-Flexlight High Density 30cm Fehér(meleg) - (36x SMD LED) - Szép meleg fényű LED-sor, de picit drága, a 30cm-ét nehezen tudnám hajtogatni a 27cm-es házban, és félő, hogy felül a VGA, alul meg a HDD foglalat "lefogja" a fényét. Szereléskor is útban lehet.A kép készítése óta Windforce-os 1050Ti lett a sima OC-s helyett, és M.2-es SSD váltotta a Samu-t.
Szerintetek melyik lenne a jobb?
-
Ispy
nagyúr
Közben már frissítettem az adatlapomat.
Mivel lapot cseréltem és arra nem ment fel a thermalright, ezért lecseréltem egy noctuára (NH-U9B). Most, hogy mondtad tényleg a rohadék backplate felfekszik az alaplapi tálcára és ezért van benne egy kis feszület, de sajnos ahhoz nem elég nagy, hogy becsavarozáskor érezni lehessen.
Nesze neked 1 hónapos lap....
Ráadásul a metisben lévő tápkábel hosszabbító kábel meghalt, egyre jobban alakulnak a dolgok.
-
kisza25
félisten
Tegnap elvitték a mini-itx gépem utolsó darabkákját (metis)
Ryzent rakok össze, de nekem nem kellenek a 35k alaplapok, Intel 8xxx meg még nincsen csak Z-s alaplapok, szóval kénytelen vagyok mATX-et venni.
Amiben biztos vagyok, hogy még visszatérek -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy van beárazós topik, de itt azért jobban képben vagytok szerintem. Itt is feltenném a kérdést.
- Raijintec metis
- Asrock h110m-itx/ac
- Intel i3 6100
- 8GB, (2x4) HyperX Ram
- Corsair SF 450, SFX táp. még 6 év garival
- Ben nevis cpu cooler
- 120 GB HyperX SSDMindenre van még garancia, januárban vettem. Proci idősebb kicsit, a házat is kéz alól vettem, de nincs baja. Nem faragtam
Ti mennyit adnátok érte?
-
Geller72
veterán
Üdv.
Alakul a konfig. Néhány dologban bizonytalan vagyok még.
-Ház:A node 202 nekem nagyon kicsi.
Néztem a Nano S-t és a Metis plust is, de nem vagyok elájulva a helykínálattól, a ez egymást sütögető, rossz elvezetésű megoldásoktól.Feláll a kezemen a szőr, ha olyan közel kell raknom a VGA-t a táphoz, mint a Nano esetében:
De baromira zsúfolt a Metis Plus is, szerintem ez is kiesik:
Nekem úgy tűnik, hogy még a Termaltake Core V1 is jobban szerelhető, vagy legalábbis szellősebb, jobb megoldású mindegyiknél. Mi a tapasztalat esetleg a V1-el? A konfig a követező lenne, ha lenne egy ház, amiben elférek, de nem nagy, tudjam könnyen vinni.
-Ház:?
-Táp: Moduláris lenne, Ryzen 1700-as procival, de nyitva kellene hagyni a lehetőséget egy 95W TDP-s update-re is a későbbiekben. 1050 Ti-vel, 2 RAM modullal, 1 ssd +1 HDD-vel kb. 300W elég kellene hogy legyen. (?)
-VGA:1050 Ti. A 75W miatt (is)
-CPU blokk: ? Ami elférne az adott házban.A Core V1-ben 140 mm magasságban.
-RAM:2x8 GB ram. Nagyon tuning nem kell. Tanács jöhet ebben is.
-1 vagy 2 ssd és egy hdd -
HookR
addikt
válasz
picur10 #40842 üzenetére
"...a cél teljes méretű ATX táp, rendes méretű 1050 ti kártya és esetleg a mostani Thermalright Macho 120 Rev A is belemenjen, de ez nem kizáró ok, csak előny."
Hirtelen ezek jutnak eszembe:
- Raijintek Metis (Plus)
- Jonsbo / Cooltek U2
- Enermax Minimo.Q / Inter-Tech SY-800 / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Ezek közül szvsz Qb One-t érdemes választani.)"A gépet a tv mögé tenném, szóval a kevésbé kocka megoldásokat keresném."
Ha meg ez fontosabb szempont a 150mm magas CPU-hűtőnél, akkor:
- Silverstone RVZ01B-E
- Silverstone RVZ03B -
energy4ever
addikt
válasz
Geller72 #40807 üzenetére
Te olvasol is, vagy csak nezzel? Tudod mit irt?
"Nincs LP ÉS single slot 1050Ti.
Vagy LP, vagy single slot létezik."Segitek:
Nincs LP ÉS single slot 1050Ti. (ebben a sorban az ES azt jelenti, hogy egyszerre LP, es SS)
Vagy LP, vagy single slot létezik. (Igen teis olyat linkeltel ami siman SS, es nem LP)Ispy: Asszonynak ASUS HD6570-je van LP, SS, de nem LP kerettel van bent a metiseben. Egy AMD A10-6800K-val megy hibrid CrossFire-ben.
-
válasz
Geller72 #40787 üzenetére
CPU: i5-8400 tűnik nekem az arany középútnak.
Alaplap: ez lehet a nehéz eset, túl friss még az új platform, kevés a megjelent deszka.
Ház: Raijintek Metis, vagy ugyanez Plus változatban.
Táp: Chieftec SFX-350BS, Zalman ZM350-FX, Kolink KL-SFX350, stb.(#40788) iltirisz
HDPLEX 160W DC-ATX + valami nagyobb, 19V-os HP, vagy DELL notitöltő. -
hegegabi80
addikt
válasz
#12681728 #40775 üzenetére
Nos leírom a véleményemet okfejtésemet ezekkel az itx-es házakkal kapcsolatosan (teszem úgy, hogy nem volt még hozzájuk szerencsém).
A Cougar QBX vagy a Kaze szerintem egy egész jó ház. Valszeg nem a legstabilabb ennyi pénzért, de nem is a legrosszabb. Szellőzésben talán az egyik legjobb lehet, hiszen sok venti mehet bele+ a Kaze sok rácsos rész van. Igaz így több por is lehet benne. ATX táp elfér benne kis vga-val, de inkább már SFX-es.
Jah és plusz Slim odd, de mehet helyette hdd is, amiből jó pár mehet bele. Igaz viszont a ház mérete nagyobb.Metisből mindenképp a Plus, hiszen ennek a tetején van egy + ventihely. Vagy mehet a sima is, és a tetejébe 2*120 és máris tuti jó a szellőzése. Biztos egész stabil az én Realan alu házamból kiindulva. Viszont itt a légáramlat érdekesebb a Cugarhoz képest, ugye annál lentről felfelé, itt fordított. A mérete viszont kisebb.
-
hegegabi80
addikt
válasz
#12681728 #40775 üzenetére
Realan E-D5 van most, mivel matx-es lapom van. De elég kicsi elvileg dtx-es(17*22), sok mitx gépbe is beférne pl metis,vagy qbx. Korábban Spire powercube 712 volt, szerettem azt is.
Igaz még nem volt időm átpakolni, de kicsit moddolva lesz a ház, az aljába megy majd egy 140-es venti, tetejébe marad a 120-as. Zalman sfx-es táppal az én kis konfigomnak bőven elég.
Nos ajánlani elég nehéz. Én pl sose azt választottam, amit ajánlottak nekem!
A végső döntést neked kell meghozni.Az max csak ATX-es tápra vonatkozhat szerintem, sfx-el más a helyzet.
-
HookR
addikt
válasz
energy4ever #40772 üzenetére
Elvileg igen.
Ha jól látom, a Raijintek Metis mellett a Corsair SF450 a sláger a topikban.
-
válasz
energy4ever #40755 üzenetére
Metis maga 277mm hosszú, és szerintem SFX táp melett/fölött 240mm-nél hosszabb VGA nem fér el, hacsak nem akarod kivágni a csatlakozókat... vagy magát az előlapot.
Szerencsére az MSI Gaming 1050Ti "csak" 229mm hosszú, így ha szűkösen is, de el fog férni. Két ventis Giga, Asus Strix és Expedition is ajánlott.Tápnak: Chieftec SFX-450BS, vagy Kolink 450W KL-SFX450; ezek halk, normálisan árazott, nem gagyi modellek, bár nem tudom biztosan, hogy adnak-e melléjük ATX adaptert.
Hátsó venti mindenképp kifelé fújjon. Ha classic verziód van, akkor az oldalsó rácson talán jön be elég friss levegő (és porszemcse), de ha a Tiéd ablakos, akkor nagyon nem ártana a tetejébe vágnod egy 120mm-es ventihelyet, és aztán rápakolnod egy rácsot, porszűrőt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Nekem Metis Plusba ilyen táp volt 1050TI mellett és hangos volt, mindig ment a ventilátora. Le is cseréltem egyből, én nem ajánlom. Inkább ATX táp és egy rövid videókártya, sokkal halkabb lesz.
Azóta az adatlapomon lévő gép lett és a 2,5"-os HDD a leghangosabb a gépben, terhelve a kártya ventije.
-
Ispy
nagyúr
válasz
SFX táppal max. 170 mm hosszú kártya megy a metisbe, viszont nekem egy i5 és egy gtx 1060 ti mellett sem kapcsol be a táp ventije 2 óra játék után, szóval a hátsó ventit érdemes szerintem inkább megfordítani, hogy kifelé fújjon, mert vágás nélkül megreked a házban a meleg levegő, amit a VGA termel.
-
energy4ever
addikt
Kozeleg a karacsony, es arra gondoltam baratnom Raijintek Metis=ebe egy kicsit upgredelnem a cuccokat.
Mindenfelekeppen kicsi tapot szeretne(latott kepet egy SFX taprol, ahol egy nagy taphoz volt hasonlitva, es megtetszett neki.)Arra gondoltam, hogy ezek kerulnek a gepebe:
- MSI GTX 1050 TI GAMING X 4G GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 PCIE
- CORSAIR SF Series SF450 450WSzoval a nagy kerdes, ami miatt elore is aggodok mar:
A Metisbe egy venti rakhato, az befele tolja a levegot, es a tapon tavozik a meleg. Birni fogja az a kis tap? (marmint azt, hogy a gep alltal termelt osszes ho rajta keresztul tavozik)
Nagy hotermelo alkatreszek nem mennek a gepbe, 1050 Ti, es egy alacsony fogyasztasu FM2-es proci lenne benne. Vagy van masik SFX+Full modularis tap ami ajanlottabb?A kartya ugye belemegy vagdalas nelkul? Kerdeztem mar egy masik ugyan ilyen hutos kartyarol, es akkor azt irtatok, hogy lekell belole vagni, hogy belemenjen, de a gari miatt nem szivesen vagnam meg a kartyat. Masik meg nem nagyon jatszik, mivel 100%-ban fekete-piros gepet szeretne maganak.
Koszi elore is!
-
HookR
addikt
ATX tápot fogadó, hasonló kialakítású ház például:
- Silverstone RVZ01B-E (az '-E' nélküli SFX-es)
- Silverstone RVZ03B
Azonban: "Maximális PSU-hossz: 150 mm (ajánlott moduláris PSU 140 mm)"(#40751) Pöttön: "...asszem a cooler master elite 110 talán a legkisebb, amibe atx táp megy, de ez teljesen más kialakítás."
Kisebbek például (a teljesség igénye nélkül):
- Jonsbo V3+ (10,08l) Jó bele a hosszabb táp.
- Lian Li PC-Q03 (10,3l) Jó bele a hosszabb táp.
- Lian Li PC-Q04 (11,98l) Jó bele a hosszabb táp.
- Jonsbo / Cooltek V6 (12l) Talán jó bele a hosszabb táp.
- Raijintek Metis (Plus) (13,36l) Rövid VGA-val jó bele a hosszabb táp.Vagy ha 15 liter körüli térfogat, akkor már inkább:
- Jonsbo / Cooltek U2 Jó bele a hosszabb táp.
- Enermax Minimo.Q / Inter-Tech SY-800 / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Ugyanaz a belső eltérő burkolattal)(#40752) pillevas: "A ház útmutatója szerint: Supports ONLY slot loading slim ODD. A nyílás mérete: 16x128mm, ide lehetne tenni normál slim ODD-t is?"
Ha találsz olyat, aminek az előlapja az ODD belső fémházának keresztmetszeténél nem szélesebb és hosszabb, akkor talán. Attól függ, hogy az eltolható ajtó mennyire teszi szabaddá a nyílást.
A sima QBX-nál legalábbis ezt írják - Cougar QBX review
"Although Cougar noted you can only use a slim slot-loading ODD, a typical tray-loading ODD can also work but one must note the thickness of the ODD's front tray shield which should be also as slim as the ODD. Anything wider will not fit the slot." -
Ispy
nagyúr
Metisbe mekkora a legmagasabb hűtő ami befér? Sajnos az új lapra nem megy rá az AXP-200.
-
Speed®
titán
válasz
energy4ever #40621 üzenetére
Mivel nekem is ilyen van, lemértem, a kivezetések nem tartoznak bele.
Viszont ha már Metis, nyerhetsz 6mmt azzal, hogy a karit moddolod ;p
A ventiburkolat túllóg a hűtőn/hőcsöveken 6mmt, az könnyen vágható. -
energy4ever
addikt
Szerintetek egy MSI AMD Radeon R9 290 Gaming 4GB befer egy Metisbe?
Tudom, kazan, tudom inkabb Nvidia, tudom, AMD, stb... En csak a fizikai meretere lennek kivancsi, hogyan fer el a metsiben. Gyarto oldalan neztem adatokat, Raijintekeknel nagyon rosszul van megadva a vga meret, joval nagyobb kaartyat is belelehet tuszkolni pici tappal. -
Minstrel
senior tag
Ha vennék egy ilyet a Metisbe [GTX-1050-Ti] akkor tetőkivágás nélkül megsülne? És ha kivágom akkor elég a saját ventije vagy inkább csavarozzak a házra egyet? Vagy esetleg ne is vegyek ilyet?
-
Nerazim
őstag
Udv, van arra adat h metisbe sfx tap eseten mi a max vga hossz?
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #40384 üzenetére
"A 3-as Phobya még lehet hogy jó lesz egy moddingra..."
Már van is rá példa: pcgameshardware.deNa de hogy ne csak a Metis legyen állandóan szétflexelve:
- Jonsbo U2 szellőzésjavító mod
- Cooler Master Elite 130 rusztikus mod -
Erre gondolsz?
Nem rossz, de ezek szerint a fémrács alatt van még porszűrőd?
Jó a billentyűzeted!Gondolkodtam azon, hogy a moddolt rács alá még mehetne 2db SST szűrő, vagy tekercselt filter... vagy hagyom az egészet, és simán csak a linkelt módszert választom 2db alu szűrővel.
Még így is lehet, hogy új Metis-t kell beszereznem, mert a mostani ventihelyet nem megfelelő helyre vágtam a 2 ventis fedélhez...(#40390) HookR
Nagyon tetszik ez a koncepció, egy slim GT1030-al, vagy GTX1050-nel simán jó lehetne.
Váltanék is rá, ha...
- 2db 80mm-es venti lenne a tetejében a két 60mm-es helyett;
- 2db 2.5-ös HDD-t lehetne benne elhelyezni az M.2-es slot mellett.Bár 70k HUF nem kevés pénz, de ebben benne van a minőségi alaplap + ház + táp + külső adapter + ventik.
-
Nézegettem kicsit a Metis modokat, és feltűnt egy egyszerű, de nagyszerű módszer a tetőlemez kivágására:
Kérdés:
- hol lehet ilyen műanyag / gumi profilt venni az élek elrejtéséhez?
- létezik olyan hosszabb, utángyártott rács, ami elfedné mindkét ventit, mint a Styx tetején?
- és legfőképpen hogyan lehetséges, hogy a második képen a ház oldalsó lemeze nem rácsos, hanem teli? Ilyet még egyetlen Metis változaton sem láttam, mindegyiken ott volt a fúrt rácsozat. -
-
Vertigo18
addikt
válasz
AusWolf #40359 üzenetére
Most csak így egymás között...
Itx topikban vagyunk, szinte mindennapos a gányolás, testvértopikunk a gányoló topik. Mivel kicsi helyre akarunk betolni átlagos méretű dolgokat (mint a tiniszexnél), ezért mindennapos számunkra egy kis hajlítgatás, kis flexelgetés. Az ember megszokja. Főleg, ha Metis-tulaj, akkor meg kötelező. Szerintem lesz majd olyan promo, ahol a Metis Plushoz adnak egy flexet ajándékba!
Mennyi ideig tart otthon flexelni egy Atx-Sfx adaptert?
Fél óra kb.?
-
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40346 üzenetére
"A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú."
Az SFX táp szélessége 125mm, mélysége 100mm.
Az SFX-L esetén a mélység változik 130mm-re.
ATX tápoknál a szélesség 150mm, mélységben meg nagy a szórás: 140 - 225+mm...Ehhez jön még hozzá a kábelezés hátul. Modulárisnál nagyobb mélységgel kell számolni, mert ott csak a műanyag csatlakozó után tudod a vezetékeket elhajlítani. Míg a sima kábelezést rögtön a táp burkolatától, egy kötegben, így mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
Utóbbi például pont a Metis Plus-nál jöhet jól, mert egy max 150mm mély táp elé a VGA nyákja még elnyúlhat egészen a kábelkötegig."Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni."
Ha a felhasználói szokásaiddal összeegyeztethető, hogy a HDD x perc elteltével leálljon, mert csak ritkán lenne irányába adatmozgás és az idő döntő többségében csak az SSD lenne használva, akkor nyugodtan vedd az 5400rpm-es 3,5"-est a nagyobb kapacitással. Legalábbis ha csak a csendesség és ár/érték arány felől közelítjük a kérdést. -
válasz
AxBattler #40343 üzenetére
Épp azon agyaltam, hogy napok óta itt tipródok és "játszom" az idiótát. Ha viszont nem mertem volna többször írni, jó pár hülyeséget elkövettem volna már és az biztos, hogy jó pár okot adtam volna magamnak, hogy verjem a fejem a falba. Így inkább kérem még két-három üzenetnyi türelmeteket, viszont cserébe olyan gépet tudok összepakolni, amire mindig jó érzés lesz ránézni. ÉS amiben az érdemeitek elvitathatatlanok lesznek.
A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú.
Azon gondolkodnom kell még, megéri-e a 1050Ti a 1030-hoz képesti kb. +25K-t. Alszom rá egyet.
(az biztos, hogy akkor ahhoz évekig nem nyúlnék, nem váltanék egy-két év múlva 1060-ra)Tippre úgy 20-22K-ért tudom elpasszolni a mostani SSD-t, szintén kérdés, az megér-e +10K-t, hogy legyen egy ugyanakkora és ugyanolyan gyors M2-es SSD-m (vagy kb. +20K-ért egy kétszer akkora)
Most amondó vagyok, inkább várok pár évet és akkor bekerül a kockába egy 500GB+-os M2-es.
De holnap reggel tuti megint máshogy fogom látni. Általában estére lehiggadok.Így állok most:
ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC 2GB GDDR5 OC PCIE
(vagy GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB GDDR5 128bit)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)
Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)
Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
Corsair SF450
+ 2db LEPA LPBOL12P
+ Akasa AK-CBFA04-15Kimaradt még valami?
Ha magam szeretném összeállítani a gépet, mire lehet még szükségem? (pl. paszta)Sokat haladtunk ma, nagyon köszönöm a segítségeteket! Már tényleg nem sokáig kell elviselnetek
Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni.
@Seep: neked is köszönöm! Egyelőre elképzelni sem tudom, mennyire lesz a gép csendes és hűs és szükséges lenne-e a további két kábeltől megszabadulni.
Jó éjszakát kívánok!
-
Sziasztok,
Így nézne ki végül a konfig, egy-két héten belül venném meg.
A javasataitok alapján igyekeztem frissíteni, itt-ott drótozni-foltozniASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC GeForece GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
(esetleg egy GT 1050TI 4GB, de abból nem láttam olcsón passzív hűtésest és méricskélni sem méricskéltem)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)TOSHIBA P300 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 HDWD120UZSVA
helyette: Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)FRACTAL DESIGN Define Mini C ablakos fekete
helyette: Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM
+ LEPA LPBOL12PÉs ha nagyon zajos a gyári venti, akkor azt is cserélem még egy LEPA LPBOL12P-ra.
Tudnátok véleményezni? Előre is nagyon köszönöm
Péter -
Nixon18
senior tag
válasz
cinemazealot #40316 üzenetére
A h270 chipset nem direkt a kaby lakehez van?
De egyébként van skylakebprocim, szóval nem lenne gond a biosfrissítés. Lehet, hogy ha ezt bevállalom, akkor lenne olcsóbb lap is h170-es lapkakészlettel.
Amit nem tudok még, hogy ezek a kis pentiumok mennyire bírják a 24/7 terhelést.
A node 304-ben valóban több 3,5" HDD hely van, mint a metisben. De akkor is szétválasztanám a felhőt és a médiatárat. Esetleg két 2 lemezes raid-tömbre (raid 1 és raid 0). A médiatárra amúgy is csak később kerülne sor megjelenítő hiányában. -
jokeph
nagyúr
válasz
Nixon18 #40303 üzenetére
Üdv!
Ha tudod biztosítani minimálisan a ház keresztszellőzését, akkor szerintem nem kell T-s CPU.
Alaplapból nem hiszem, hogy egy HTPC-be érdemes lenne betenni a Asus ROG Strix H270I Gaming-et, főleg hogy mint írtad is, nem olcsó, nem is volnál vele előrébb multimédiás felhasználásnál semmivel se, mint a Asrock H270M-ITX/ac-val...
Nekem Asrock Z270M-ITX/ac lap + G4560 Pentium CPU páros van, 2*8 GB DDR4 3000 MHZ G.Skill Rip Jaws V ram kit-tel.
Ha nem terveztem volna később "K"-s Core i5/7-re váltani, nekem is elég lett volna az Asrock H270M-ITX/ac.
16 GB RAM is csak a játék miatt van, amúgy elég a 8 GB is multimédiás tartalmakhoz.
16 Gb vagy több RAM akkor kellhetne, ha olyan szoftverekkel dolgoznál (pl. video, kép vágó és szerkesztő), amikhez szükséges.
A G4560 Pentium integrált HD VGA-ja FHD-ig bizonyosan elég, amennyiben a játék (nem a pasziánszra gondoltam, rendesre pl SC2, GTA5, DOOM 2016, stb.) nem cél.
Nekem a kis Pentiumon a gyári aprócska hűtő van, játék alatt sem lépi meg az 55 fokot (igaz nekem AeroCool Xpredator Cube házban van, a jó szellőzés ebben az mATX házban adott, és gyárilag két potival is tudom szabályozni az első 200mm-es és a hátsó 140mm-es ventit).
Elképzelhető, hogy szükséged lehet egy hatékonyabb hűtőre, de ezt majd a rutinos METIS felhasználók elmondják.
A háttértárak ezzel a leosztással szerintem OK.
Tápon meg nem spórolunk, jó a minőségi, meg kell is. Mondjuk azzal a táppal, a későbbiekben gond nélkül bővítheted dVGA-val, pl: RX 550, RX460, 1050, 1050 Ti, sőt szerintem kiszolgálna még egy GTX 1060-at is.
Dióhéjban ennyi.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nixon18 #40303 üzenetére
Csak néhány gondolat, de hallgass meg másokat is:
A CPU+alaplap teljesen jó lesz szerver feladatokra és Full HD videó lejátszáshoz. Nekem i3-6100-am van, amiben egy HD530 iGP ketyeg, és remekül visz minden Full HD anyagot. A G4560T-ben HD610, a G4600(T)-ben pedig már HD630 van, nem lesz velük gond, dedikált VGA-ra nem lesz szükséged. Viszont ezek már Kaby Lake-ek, nem kizárt, hogy csak BIOS frissített alaplapokba fogod tudni őket beletenni, erre majd figyelj oda.
A 2 TB méretű 2,5"-es merevlemezek tartósságáról és megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, én ilyen méretben inkább 3,5"-es darabokat választanék, viszont azok már nem biztos, hogy beférnek a Metis-be (ezt a többiek majd megmondják). Azt viszont megfontolnám, hogy adatbiztonság és adatsebesség szempontjából nem érné-e meg inkább több HDD-t RAID-be kötni. Nem szerverbe szánt SSD-t én nem feltétlenül alkalmaznék médiatár célra.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha szervert építek, akkor nálam a küllem (SSD megjelenése, színe) sokadlagos szempont. Ráadásul ha tényleg szerverként (tehát 24/7-ben) fog üzemelni a vas, talán nem szükséges M.2 SSD-t rakni az OS alá, hiszen ideális esetben egyszer (esetleg a komolyabb frissítések alkalmával) fog be-boot-olni egész életében.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Elterveztem, hogy építek magamnak linux alapon. itx méretben egy home server/felhő, htpc gépeskét.
A következőkre jutottam eddig a többi topicos segítségek és az itt olvasottak alapján.
Erről szeretném véleményeteket kérni.Egy metis plusba vagy node 304-be építeném a gépet (a metis nyerőbb egyelőre a mérete miatt)
CPU: Intel G4600/G4600T/G4560T
Itt kérdés, hogy kell-e a T vagy sem, mert 27/7-be menne és nehéz lenne beszerezni a G4600T-t, ezért van felsorolva a G4560T.
Alaplap: Asrock H270M-ITX/ac/Asus ROG Strix H270I Gaming
Utóbbi szebb, és takarva van az M.2 foglalat. Viszont az ára majdnem a CPU duplája.
RAM: 2x4 GB 2400MHz
SSD: 120GB kb és jó lenne M.2 (Samsung 850 EVO, ami zöld és ablakos házban nem szép. 950 PRO fekete, de elég drága)
HDD: 2x2TB 2,5" HDD
1 a NAS/felhőnek, 1 a médiatárnak, aminek lehet, hogy jobb lenne SSD?
Táp: EVGA B3 450W
Tudom, hogy overkill, de ez a legkisebb általam ismert és megbízhatónak ítélt moduláris táp. Valószínűleg saját kábelezést kapna, úgyis meg akarom csinálni a másik gépemet is.
VGA: ez egy nyitott kérdés számomra. Elméletileg fHD tartalmakhoz nem szükséges, mert elég az igp is.Köszönöm a javaslataitok és tanácsaitokat előre is!
-
Nerazim
őstag
válasz
energy4ever #40300 üzenetére
Ezen is filozgattam, de nem jutottam elorebb. Sztem a Metis mernokei a fantaziankra bizzak hogy oldjak meg a felhasznalok. Komolyra forditva, ha talalgatnom kellene akkor azt mondanam, hogy inkabb a kisebbik rosszat valasztottak. Ha befele fujna akkor a tapon es alkatreszein kereaztul nem tul olyan hatekonyan tavozni a meleg levego mintha csak egyszeruen kiszivja a hazbol. Csak talalgatok
-
energy4ever
addikt
Mi a jo abban, hogy a Metisekben kifele tolja a levegot a venti?
Nem ertem. 2 ponton van bennuk ki, es befele meno levegoag ventifelfogatassal. Az egyik a hatoldalon, a masik a naptan. Namost a tap alabvetoen bentrol kifele tolja a levegot. A ventit olyankor nem ugy kellene belerakni, hogy kintrol tolja befele?
Nem hiszem, hogy artana a tapnak a szobahomerseklet +10fokos levego.
Baratnom gepeben van vga, es a proci igyis szobahomersekleten mukodik benne (A6-4620K OC) egyvraijintek cpu hutovel.Lattam metisekrol kepeket, es ott szinte mindenhol kifele tolja a venti a levegot. Gyarilag is ugy allt benne a venti. Egyszeruen nem ertem...
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #40267 üzenetére
"Összeférceltem, ha nagyon ügyes vagyok 145-140mm-re le tudok menni a 160-ról!"
Látatlanban még esetleg annyit, hogy a kompatibilitásra tekintettel érdemes kicsit átnyálazni a VGA kínálatot, mert nagy a szórás a magasságukban (főleg a felső kategóriában), illetve rossz esetben a tápcsatlakozó(k) elhelyezése is okozhat fejtörést.(#40251) Tanisz: Egy ideje már nem frissítettem, úgyhogy a legújabb példányok nincsenek rajta, de itt is találsz néhány 6db SATA vezérlővel rendelkező alaplapot: [link]
(#40269) Duracellm...: Esetleg Silverstone ML05 / ML06 / ML06-E / ML09? Vagy az LP kártya és AC-DC megoldás fogadásán kívül pontosan mik a kívánalmak?
(#40271) Duracellm...: És ha készítesz hozzá normál hátlapot?
(#40274) vighpeter: "...úgy két év múlva a videókártyát cserélném egy izmosabbra (pl. 1060 6GB) és a proci helyére is egy - valószínűleg - 90W-s kerülne. Tuningolni viszont nem szeretnék. Nem tudom ezek számítanak-e pluszban valamit, inkább leírom."
Komolyabb hűtőtermelésű és jobb szellőzést igénylő konfiguráció esetén az U1 Plus már hátrányba kerül a Metis Plus-szal szemben.(#40277) AxBattler: Örvendetes, hogy bővül a kínálat rövid kártyákból a felső kategóriában is.
(#40279) picur10: Itt találsz néhány lehetőséget: #39314
-
Gigabyte GTX 1080 Mini ITX 8G (GV-N1080IX-8GD)
És az a durva, hogy 169mm-es méretben is megtartották a félpasszív üzemet! Mondjuk a borda jófélének tűnik, viszont tuningra már annyira nem alkalmas... de kit érdekel? Bőven elég egy 1080/8GB ITX!
A 1060, 1070 ITX-nek mennyire volt hangos a ventije terhelés alatt?SFX-L-Netzteile im Test: be quiet! und FSP mit Alternativen zur Referenz
Hát, a Corsair SF450 még mindig a legjobbnak tűnik, már csak a rövidebb kábelek, és az ár/érték aránya miatt is.(#40274) vighpeter
Olvasd el a ventis topik összefoglalóját, abban minden benne van.
Én 2db Coolink SWIF2-1201-est használok leszabályozva egy moddolt Metis-ben, és elégedett vagyok velük. A kiszemelt laptól függ, hogy PWM-el, vagy feszültséggel szabályozza a rá kötött házventiket, ez alapján válassz Te is kávédarálókat. -
válasz
Peterhappy #40266 üzenetére
+1 a Metis Plus-ra, és igen, ajánlott bele 2db ugyanolyan 120mm-es ventit venni, elosztóval, hogy alaplapról összhangban tudd szabályozni a kettőt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Hát, ha nem gond a közel 300*300*300mm-es "cube" megoldás, akkor Thermaltake Core V1-et....
Sokkal olcsóbb, mint a Silverstone (bár nem tudom, azon mi 50e ft majdnem, lehet csak nekem nem tetszik, de úgy néz ki mint egy háztartási kisgép
)
Vagy Cooler Master Elite 110,120,130... a 120-ból van fehér is.
Ha nem riadsz vissza egy kis esetleges "szabdalástól", akkor a Rajintek Metis is lehet a választottad, ebből aztán van mindenféle színben
Esetleg még egy Fractal Design Node 304, mondjuk ez egy közel 40 cm hosszú téglatest, viszont nagyon jól építhető.
Lian-Li Q széria
-
törölt tag
válasz
Peterhappy #40262 üzenetére
"Pont akkora" de ha leveszed az előlapot akkor könnyeben be lehet küzdeni a helyére:
A képen 10mm-el hosszabb táp van, mint a tiéd.
Lian li-ből ebben az árkategóriában nem kapsz rendes aktív szellőztetést, ami a csend alapköve gyári hűtés mellett.
Kolléga által linkelt házak is szépek, még igényesebb megmunkálásúak mint a metis, ha tetszenek az arányai azt is választhatod.
Metis+nak annyi előnye lehet az U1/U2 vel szemben, hogy nem reked meg a ház felső részében a meleg, és a rács pont a passzív borda felett van, biztos hogy kifelé fog igyekezni róla a meleg.
A halkabb, alacsonyabb fordulatú HDD is erősen ajánlott, akár 2,5" méretben, ahogy a kolléga írta!
-
HookR
addikt
válasz
Peterhappy #40261 üzenetére
Raijintek Metis Plus-on kívül érdemes még meglesni:
- Cooltek/Jonsbo U2
- Cooltek/Jonsbo U1 Plus (SFX tápot és 2,5"-es meghajtókat fogad)"Cél a csendes, halk működés és a szép megjelenés"
Az 5400rpm-es HDD-k csendesebbek. A 2,5"-esek meg még inkább. Ha ez utóbbi is szóba jöhet, akkor félpasszív SFX táppal az U1 Plus se rossz választás. -
energy4ever
addikt
válasz
Peterhappy #40258 üzenetére
Raijintek Metis?
-
energy4ever
addikt
válasz
hegegabi80 #40212 üzenetére
"Ha a vga-t nem tudod kicsit jobbra húzni, akkor nem marad más hátra, mint a ház moddolása."
Azert nem kellene ezt igy kijelenteni. Metisnel ugyan ez a problema van, en nem vagtam szet a gephazat miatta, hanem a HDMI csatlakozo gumi burkolatat szedtem inkabb le, annyira, hogy odaferjen.
(#40221) Duracellm...:
+1 -
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #40179 üzenetére
Köszi szépen, nagyjából pont ezen a 3-an dilemmázok. A Kolinkhez adtak átalakítót?
A Big Shuriken 2 hamarosan megérkezik (remélem ezek után h ép lamelákkal
) erre ha tehetek egy 120-as lefogatójú de valójában 140-es ventit nem fog belógni vhova nekem? (táp, Metis alja) Esetleg vkinek van erre vonatkozóan tapasztalata?
-
Nerazim
őstag
Hamár táp szóba jött, tudnátok ajánlani metisbe vmi frankó kis tápot ami nem túl drága ellenben viszonylag csendes. Olyan 15k -ig (ha van ilyen) Jelenleg i3 van később sem lesz ettől nagyobb úgy gondolom. Vga is max 1050 (ti) lesz később.
(#40174) Speed(R):
wowkérdezhetek? ez már a moddolt verzió?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Egy Metisbe szeretnék venni vmi kis kompakt vga-t. Olyat ami csendes, nem termel túl sok hőt és leáll a ventije ha nem kap terhelést. Itt és máshol olvasgatva végül a 1050 re esett a választás, ha ebből létezik ilyen. Egyenlőre zöld fronton nézelődnék, persze ha paramétereiben van jobb vörös oldalon azt is meghallgatom. Használtan venném és nagyjából 30-35k szánnék rá. Játék csak hébe-hóba lenne nem is full beállításon persze. Köszönöm előre is. Ja és egy i3-4130 lenne mellette. Táp egy Fsp-Hexa 400. -
energy4ever
addikt
XV. kerben van valaki, akinek van Flex-je, es szivesen belevagna egy Metisbe?
(na beletalaltam a topik 2 kedvencebe egyszerre, Metis es a Flex)
Nekem nincsen flexem, es sajnos a cpu hutes X clamp-je (masneven hatlapi merevito talan !? ) nem fer el az alaplap, es az alaplapot tarto gephaz lap kozott. Ezert az alaplapot tarto reszt egy kicsit megkellene nyirni.
Ha nincsen senki, akkor nekiesek furrogeppel, majd csipofogoval, par ora utan talan vegzek vele, es jo igenytelen is lesz majd.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Szemezgetek az aprón egy Shuriken proci hűtővel. Szerintetek jó lenne a konfigomhoz? Valószínű a gyári ventit cserélni fogom rajta idővel azzal javulna a légszállítás is és a zaj is csökkenne általa szvsz.
Lap: Asrock H81M-ITX
Proci: i3-4130
Ház: Metis
Ram: Crucial Ballistix Sport -
Vertigo18
addikt
válasz
Melorin #40036 üzenetére
Sajnos nem találom azt a részét a háznak, ami az ODD-t takarja belülről. De ha azon nincsen két lyuk a második, felső 12cm-es venti felső két csavarjának, akkor én úgy oldanám meg, hogy bent hagynám az ODD-takaró fémlemezt, majd a felső venti felső két csavarját becsavarnám a lyukjába. Ezután a csavar fejét belülről egy-egy N50-es mágnessel odamágnesezném... Nekem pl. ilyen mágnesek (5db picike) tartja az egész előlapot, kicsit túlcsicsáztam, de én magam csináltam/flexeltem, fújtam a garázsban.
Másik megoldás, hogy vágsz magadnak flex-szel egy odd-fedő fémlemezt, ahova már te magad is be tudod fúrni a felső venti két felső csavartartójának lyukját.
Én különben is új "előlapot" javaslok, hiszen a "nem lyukas" előlapon keresztül elég nehézkesen tudja beszívni az első (vagy első két...) venti a levegőt. Vágtam méretre egy lapot flex-szel, azon elöl vágtam egy 22 centis kör alakot. Ebbe a körbe vettem olcsón (2k alatt) e-bayen egy hangszóróhoz való védőt, majd lefújtam az előlapot. Ezt 5 mágnessel olyan szépen odafogtam a ház elejéhez, hogy semmi sem látszik, csak, hogy egyedi. És bármikor (bár kisebb erőkifejtéssel) le tudom szedni az elejét, ha valami gáz lenne.
De többféle előlapot is tettem már rá... Imádom a Prodigy Itx-házat, szabható, mint a Metis!
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #40009 üzenetére
Én Aliról vettem a metis alá.
-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #40017 üzenetére
(#40017) hegegabi80
Bizony, hogy megy bele anélkül is lehet ugyan élni, de nem érdemesJelenleg egy Sapph.RX 460 van benne és most Aida64 szerint, hogy így netezek már egy pár órája a GPU: 41-43 fokos, a CPU: 40-45, WD: 38-40. Ez nekem egyenlőre bőven elég, de tudom ha fel kerül rá egy játék akkor kelleni fog a plusz hűtő. Egyébként milyen progival szokták nézni terhelés alatt ezeket az értékeket?
(#40015) energy4ever
Jelenleg nem egy falrengető konfig, de hát valahol el kell kezdeni:
Lap: Asrock H81M-ITX (akinek volt/van ilyen az leírhatná hol van rajta az usb3 csati, mert sehol se találom)
Cpu: i3-4130
Ram: Crucial Ballistix Sport 2x4gb ddr3
Vga: Sapphire RX 460 2gb
Ház: Metis
később csinálok képet is belülről -
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #40014 üzenetére
Szerintem sima ügy, csak mindenképpen vágva és fúrva legyen, mert a metis csak úgy jó.
Viccet félretéve szerintem járható a dolog. DE! Ha megy bele VGA, akkor már érdekes a dolog. Én is hasonlóban gondolkodtam, csak fordítva. Felülre ment volna egy venti, ami ráfúj a vga-ra. Hátul szintén be, alul és táp pedig ki. Csak hát így nehezebb lefelé áttolni a meleg levegőt.
Amit te írsz ott, akkor fenti venti kifelé dolgozik, elveszi a levegőt a vga ventitől. De ki kellene próbálni.
-
Nerazim
őstag
Üdv újra!
Szerintetek mennyire elvetélt ötlet, hogy a metisba alulra raknék egy befelé fújó ventit? A lábait kicserélném nagyobbakra az alját megfúrnám, vagy az is lehet házon kívülre rakom alul. Meg talán felülre is vágok egyet, de ez először megnézném így. -
Nerazim
őstag
válasz
AxBattler #39943 üzenetére
Köszi. Van egy RX460 -om ami ugye nem egy forrófejű típus, akkor lehet elég felülre csak két porszűrővel ellátott nyílás és nem is kell bele venti?
Egyébként nekem sikerült belerakni a Sapphire RX460 (21,5mm) -at egy ATX táp társaságában a Metisbe
. Milyen progikkal tudom tesztelni, hogy a hőfokok hogy alakulnak terhelés hatására?
-
válasz
>Deego.. #39940 üzenetére
Értem, köszi! Jó lett!
(#39941) Nerazim
1, Attól függ, ez is egy lehetséges légáram. De ha a Classic Metis-t veszed, aminek ablak helyett lyuggatott mindkét oldallapja, akkor azokon keresztül tud elég levegőt szívni, hogy inkább kifelé / hátrafelé fújjon.
2, A Metis Plus-nál pont az a lényeg, hogy a venti a VGA-ra fújjon, és hűtse... vagy venti nélkül a VGA hűtése tudjon elég levegőt szívni kívülről. -
Nerazim
őstag
Napi kínzó Metis kérdés:
1/ A friss levegőt a ház hátsó ventije kintről szívja a ház belsejébe és a tápon keresztül halad aztán alul pedig kimegy?
2/ A felső ventik azok szívják ki a házból a meleget? vagy fújják belefele, de akkor meg nincs útba a vga? -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Nézegettem a neten, hogy lenne a legjobb a Metis belső hűtése, de nem egyértelmű, mert látok ilyet is meg olyat is. pl: A proci hűtőnek merre kellene néznie mi a legoptimálisabb? -
gyorol
tag
Sziasztok!
Eltelt pár hét, és átalakult picit a konfigom. Ha minden jól meg pár alkatrészt kell vegyek csak, a többi már meglesz!
ház: Thermaltake Core V1 igen, nem metis
még nem
alaplap: MSI B250I GAMING PRO AC
RAM: SK hynix 2X8GB DDR4 SDRAM 2400
CPU: Intel Kaby Lake i7-7700
Táp: Zalman ZM450-FX 450W
Videókártya: EVGA GeForce GTX 1050 Ti SSC GAMING, 04G-P4-6255-KR, 4GB GDDR5, ACX 3.0
SSD: 2XADATA SP900 (SATA-III)Szerintetek hogy muzsikálna?
-
HookR
addikt
válasz
UT2004 #39888 üzenetére
Szemléltetésképp a #39744-ben láthatod Goose-T Nano S-be épített konfigurációját, ami olyasmi, amit a későbbi bővítéssel tervezel. Két dolog érdemes említésre:
- a VGA szellőzésére tekintettel SFX méretű tápot használ (adapterlemezzel)
- a ház fele üres** Bár az avatatlan szemlélő - kissé elhamarkodottan - a topik köbcentivadász szellemiségéhez méltatlannak, már-már eretneknek bélyegezné, a leghalványabb kétség sem fér hozzá, hogy valójában a Metis részére és tiszteletére fenntartott helyről van szó.
-
válasz
Mercutio_ #39863 üzenetére
1, Az ablak nélküli változat olcsóbb.
2, Ha hátrafelé fúj ki, akkor hogyan nyomja telibe meleg levegővel a mellette álló monitort?
3, Ha Metis Plus-t veszel, és az aljába vágsz egy 120mm-es ventihelyet, akkor két légkavaróval meg tudod oldani, hogy alulról fölfelé átfújják a gépházat. Főleg, ha megfordítod a belsejét, ahogy Grave444 tette:You can't escape The Metis...
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #39854 üzenetére
Az SU GO 05 is ~2 mm-el (magasabb) szélesebb mint a 170-es kritérium ha leveszed a lábait, az FT-03-mini 19mm-el szélesebb.
Igaz hogy szélesebb mint 170mm de:
A variáció:
Metis-t arcra lehet fordítani, lábakat csinálni neki, és egy ventilátort vágni a front lapba.B variáció:
Szintén metis, az alu előlap és az azt tartó vas lemez közé távtartót tenni, lenne 1-2 cm rés, amin be tud áramlani a levegő.Amúgy ha monitor mögé kellene kerülnie, egy alaplap-tálcából + vékony rétegelt lemezből elkészítheted a "csövet".
-
Goose-T
veterán
ITX porn:
Szerelem át a gépeket. A tévés gépbe megy az A10-7850K (jobb oldalon), amit váltott a Ryzen. Anyósomnak meg építek egy gépet a megmoddolt a volt tévésA10-5700-ból (bal oldalon) egy Chieftec BT-02B-be, ami régóta pihen a szekrényben. Marad egy fekete Metis Classic üresen (illetve van benne egy FSP 350-es táp), annak még nem döntöttem el a sorsát.
-
válasz
#16939776 #39831 üzenetére
Jah. Most ezen gondolkodok én is, hogy lecserélem a Metist egy jobb hűtéses modellre...
... mondjuk egy felül két ventivel moddolt Metisre. Sajnos nem gondoltam, hogy az 1db befújó 120mm-es kevés lesz, de ebben a kánikulában kiderült, hogy kettővel jobban jártam volna. Persze kell a változatosság, az új már fekete lenne, nem ezüst, és ennek már kivágnám a hátsó rácsozatát. -
Nirvanus
aktív tag
És itt porosodik szegény.
Pico táppal, 60-as SSD-vel. Túl sokat dolgozom mostanában, nincs időm kockulni.
Na meg H81i/G3220 konfigok vannak, egyik ISK310-ben (bontsa meg, akinek hat anyja van!), másik a Metis-ben (Metis... Metis everywhere). Meg két lapos... Meg még vagy két ITX... Öregszem, összeraktam, működik, leszrom. Ez betegség? Vagy csak időszakos elmezavar?
-
alcsa
senior tag
válasz
milkabrams #39806 üzenetére
Nem Metis
-
alcsa
senior tag
válasz
energy4ever #39804 üzenetére
Nem, szerintem is akkora, amekkorat mondott AxBattler, csak legyen jo a kivezetes. Csak hirtelen nem tudtam elkepzelni, hogy lesz a VGA.
Ha nem, akkor szerintem mar te is tudod, hogy ha Metised van, akkor mit kell csinalj
.
-
energy4ever
addikt
1 slot-os a VGA. Elvileg oda kellene vinnia a kartyat, ahol a 2. slot van a gephazon. Vagy ez a lap 3 slot meretu lenne?
Szerintem ez a lap csak 1 slottal nagyobb mint egy itx, es igy pont ugy fogja kiaddni, hogy a metis 2. slotjaba lesz a kartya, az 1. 1x-es pci-ba meg kesobb akar mehet hangkartya, vagy wifi, stb.
-
alcsa
senior tag
válasz
energy4ever #39795 üzenetére
Ha bele is megy ez a lap a Metis-be, a VGA-t hogy fogod tudni bedugni? Kivagod a hatlapot neki?
-
válasz
energy4ever #39795 üzenetére
Szerintem simán belefér, mivel csak a második PCIE-sínnel szélesebb, mint egy ITX lap, azt meg benyeli a Metis.
Hát, hacsak nem volt meg régebbről ez a konfig, nem volt egy túl jó beruházás.
A helyedben eladnám a procit és a VGA-t, helyettük apróról halásznék egy A8-7600-t, vagy A8-7650K-t: dual channel RAM-mal simán jobbak lesznek. -
energy4ever
addikt
válasz
AxBattler #39794 üzenetére
Amik mar megvannak:
Proci: A6-4620K, de idovel 4magosra lesz cserelve.
VGA: Asus 6570 1GB (Az apuval fog menni hibrid CF-ben)
Tap: FSP 400W ATX
HDD: 2.5 120Gb(idovel SSD-re lesz cserelve)
Ram: 2400Mhz 2x4Gb G.Skill TridentXAmik meg hianyoznak:
Gephaz: Raijintek Metsi fekete ablakos. (ez nagyon tetszik neki, szoval ez lesz)
Alaplap: ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 (mar ha belefer a metisbe)
Hutes: XILENCE A402 (menni fog a fekete-piros oszkephez)FM2 lesz, az mar biztos, teljesitmeny boven elegendo, csak jatekra lenne hasznalva(abbol is csak a coop multisok), minden masra ott az en gepem.
Szoval az ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 lapot meg megeszi a metis?
-
energy4ever
addikt
Baratnom minnel olcsobban szeretne egy picike gepet osszerakni maganak.
A Metis tetszik neki nagyon, de FM2-es alaplapbol alig van mar itx. En neztem ezt a Micro-ATX lapot, es ranezesre beleferne a metisbe. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest