Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz sb #66433 üzenetére

A PCIe portra kötött komponensek kifagytak power saving nélkül is. Mai napig nem tudom mi okozza. Elsőnek arra gondoltam hogy a meghajtó a rossz, de 2 ugyanolyan meghajtóról van szó. Próbáltam a tartalmukat megcserélni, hátha valami specifikus terhelés okozza, de az sem segített.
    Az új lappal még nem fordult elő, de persze még nem is ment olyan sokáig.

Más. Elővettem a wattmérőt, és leteszteltem mennyit eszik az új konfig. üresjáratban ~38W minimumra megy le, ez a B550M konfigomnál kb 6 wattal több. Valószínű az okozza hogy a ASUS TUF B850M lapkán van 2 extra komponens (valami USB elosztó a hátlaphoz, és egy Wifi modul), illetve sokkal komolyabb a VRM.
    Csúcs teljesítmény felvétel pedig ~155W körül volt (CPU-Z stress test + GPU-Z render test egyszerre), illetve ha a PBO-nál leveszem a limitet akkor elment 180W-ig is.

Illetve itt is eléggé felmelegednek a VRM bordák. Persze, így kell működniük, ez normális. Csak kánikulában emiatt előfordulhat hogy forralja a gépház a szobában a levegőt. A B550M lapkámon anno lecseréltem a forró vas blokkokat réz bordákra és ez megoldotta ezt a problémát, lehet itt is megpróbáljuk. Annyi előnye mindenképp lenne, hogy az Asus lapkánál a felső 140mm venti eléggé feszülve fér el csak a Jonsbo C6 házban, mivel ütközik a VRM bordákkal.

Új hozzászólás Aktív témák